Gość: Karus IP: *.autocom.pl 05.07.04, 00:15 Gdzie się najlepiej mieszka w Toruniu pod kątem bezpieczeństwa i rekreacji??? I jakie są ceny jednopokojowych mieszkań???Dzięki wielkie:). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hen hen Re: Mieszkać w Toruniu IP: 158.75.34.* 07.07.04, 19:12 w Toruniu lepiej w ogóle nie mieszkać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: Mieszkać w Toruniu IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.04, 20:41 i właśnie tutaj miałeś przykład tego z czym Torunianie musza na codzien walczyć: pazerność Bydłoszczan zazdrosnych o ciekawsze, milsze miasto , tętniące zyciem do późnych godzin, przyjazne otoczenie (knajpy, zabytki, infrastruktura), imprezy, kultura, festiwale, koncerty. Im więcej takich wpisów niszczących wizerunek Torunia, tym bardziej chyba czujesz poziom zadołowania przeciętnego Bydgoszczanina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Mieszkać w Toruniu IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.04, 22:56 Gdyby było mniej handlarzy narkotyków, pospolitej chuliganerii i złodziei wszystkiego co spotkają na drodze byłoby super. Ale za dużo jest "mętów" dlatego Toruń nie jest miastem bezpiecznym i przez to mało przyjaznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunczyk Re: Mieszkać w Toruniu IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.04, 23:14 narkotyki są w całej Polsce - jak ktoś chce wziąć to i tak weżmie. Plusami Torunia są przede wszystkim: - miła atmosfera, zabytki, 100 pubów, kupa specjalistycznych knajp - życie kulturalne, festiwale, koncerty - młodzi mieszkańcy, turysci, studenci znawcy twierdzą, że w tych w/w katergoriach Torun dorównuje Poznaniowi czy Łodzi - mam wrazenie wyższego polotu, atmosfery - artysci, plastycy, konserwatorzy zabytków, - bardzo dużo festiwali teatralnych im parę muzycznych (blues, jazz) - lepsza oferta mieszkaniowa (niestety nieco droższe mieszkania zakup i wynajem) Bardzo dobra oferta dla ludzi z dziećmi: - spedzanie czasu (4 zamki, planetarium, obserwatorium, 10-12 muzeów-albo lepiej) - super duża dyskoteka (Central Park-Imperium Dźwięku) - nowoczesny Woj. Szpital Dziecięcy - bardzo dobry uniwerek - dużo terenów zielonych na rower, grzyby, spacery (Barbarka, Błonia, Park Bydgoski, Zoo, Bulwar, Kępa Bazarowa, Planty) - fajny system 15 XIX Fortów + 200 bunkrów (raj dla miłośników fortyfikacji) Komunikacja: - wokół Torunia obwodnica w 4 kierunkach, autostrada, powstaje obwodnica południowa - samo centrum: źle (brak trzeciego mostu jest dużym problemem) - tu są korki Odpowiedz Link Zgłoś
maciej-d Re: Mieszkać w Toruniu 07.07.04, 23:45 zapraszam na Bydgoskie przedmiescie. Ostatnio mi tu psa "zajebali", blisko masz do delerów, maklerów, sprzedawców "urzywanych telefonów"... he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Mieszkać w Toruniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 23:56 Z tym psem to pewnie jakaś wietnamska diaspora. lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 J. Bond Re: I co z tego ? IP: *.wlan.pl 08.07.04, 10:10 Jak w Toruniu nie ma pracy. Nie ma pracy dla młodych ludzi po studiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hen hen Re: I co z tego ? IP: 158.75.34.* 08.07.04, 10:32 nie jestem z Bydgoszczy :-) mieszkam w Toruniu, mieście w którym bezrobocie (na razie nieoficjalnie) sięga 25%, gdzie poza Starówką nie ma żadnego życia (np. na Rubinkowie się śpi, ogląda TV, a w przerwach robi zakupy w kilku sporych sklepach). Gdzie w ryja można dostać praktycznie wszędzie. Itd., itd. Dlatego lepiej tu nie mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: I co z tego ? IP: *.proxy.aol.com 08.07.04, 14:02 No wiesz, co do chuliganow pewnie masz racje, a Rubinkowo to rzeczywiscie niebezpieczne miejsce. Jednak jak w kazdym miescie w Europie, zycie tetni noca w srodmiesciu, nie wiem czego oczekujesz, ze na Rubinkowie zorganizuja nocne imprezy? To jest sypialnia, ale tak jest wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej kłamstwo za kłamstwem !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.04, 14:06 Gość portalu: hen hen napisał(a): > nie jestem z Bydgoszczy :-) mieszkam w Toruniu, widziałem już ten nick ciebie jako bydgoszczanina gdzies na forum przy okazji na zdrowy rozum nikt nie kala swojego miasta, jak mby się nie podobało, po prostu by wyjechał.... > mieście w którym bezrobocie (na razie nieoficjalnie) sięga 25% wg żadnych statystyk bezrobocie NIGDY nie siegało 25%! w tej chwili wynosi wg GUS 14% i różni sie od bydgoskiego o niecały 1%. Sa dane zagraniczne ale te dają Toruniowi i Bydgoszczy 19% i 20% zawyżają ale oba ośrodki Region kuj-pom stoi słabo w porównaniu z Polskąa le oba miasta - lepiej niż srednia i bardzo do siebie podobnie (od lat) > poza Starówką nie ma żadnego życia Dajesz dowó na to że nie jesteś Torunianinem, bo każdy słyszał o Barbarce, Dybowie, Kępie Bazarowej, Piwnicach, Parku Bydgoskim, Majdanach i Błoniach Wisły > w ryja można dostać praktycznie wszędzie. Ale w Bydgoszczy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hen hen Re: kłamstwo za kłamstwem !!!! IP: 158.75.34.* 08.07.04, 14:30 cóż, cały czas utrzymuję, że mieszkam w Toruniu :-) i nie mam zamiaru udowadniać, że nie jestem wielbłądem. po drugie: krytyka nie jest kalaniem. co do bezrobocia; pogadaj z toruńskimi bankowcami (szczególnie tymi, którzy zajmują się kredytami detalicznymi, czyli dla tzw. ludności). po czwarte: park na Bydgoskim, Zamek Dybowski... nie dziękuję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
macierz63 Re: kłamstwo za kłamstwem !!!! 08.07.04, 18:11 Panie Andrzeju z jakich danych Pan korzysta. Proszę tylko podać źródło.Mam inne dane i chciałbym to sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś