Dodaj do ulubionych

Za 2 tygodnie wybory

02.11.14, 12:28
Namawiam wszystkich do masowego udziału.Pokażmy,że nasze społeczeństwo stać na determinację w ważnych dla gminy sprawach.Namawiam do kreślenia przy urnach kandydatów niechcianych-szanując oczywiście własne przemyślenia.Nie dopuśćmy do tego by naszą gminą kierowała lokalna grupa Bilderber.Namawiam zatem jeszcze raz, by iść ,ale nie głosować na tą jedyną kandydaturę na wójta-wiem,że to nic nie da.Jednak ilość oddanych głosów na kandydata może w końcu da do zrozumienia,że funkcjonował będzie w charakterze osoby wybranej lecz niechcianej.Pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • wertyu0 Re: Za 2 tygodnie wybory 02.11.14, 13:41
      popieram!
      ciekawe dlaczego brak zeznań majątkowych za 2013r w BIP Czernikowo, zeznania posłów, radnych woj.,itp są dostępne
      • zatroskanyobywatel2014 Re: Za 2 tygodnie wybory 02.11.14, 19:39
        Nie masz racji, powinniśmy wszyscy jak najwięcej głosów oddać na wójta, ale na NIE , żeby mógł zobaczyć jak bardzo jest tu niechciany i nielubiany, ZATEM APELUJE DO WSZYSTKICH OBYWATELI KTÓRYM ZALEŻY NA ZMIANACH , GŁOSUJMY NA NIE!!! NIE!!! NIE!!..........
        • troll540 Re: Za 2 tygodnie wybory 02.11.14, 19:58
          Sorry za lapsus językowy-wyrażając słowo kreślenie chodziło mi o eliminację.I tak należy to postrzegać.Wiem,wiem,że stawiając znaczek przy nazwisku akceptujemy poparcie po prostu zle się wyraziłem .Pozdrawiam!!!
      • wertyu0 Re: Za 2 tygodnie wybory 09.11.14, 13:01
        brawo, zdążyli z oświadczeniami - patrz BIP UG Czernikowo, a na wybory trzeba iść i glosować, kto nie pójdzie nie ma moralnego przyzwolenia na krytykę lub pochwałę Władz.
    • czarny_murzyn Re: Za 2 tygodnie wybory 02.11.14, 20:03
      konczcie z tą nędzną demagogią. niech ludzie wybierają - albo dalsze zmiany na lepsze albo niewiadoma
      • pietrek444 Re: Za 2 tygodnie wybory 03.11.14, 09:46
        Chyba to oczywiste, że każdemu zależy aby żyło się lepiej, spokojniej itd..Przekonany jestem jednak, że nie z obecną władzą.Czy ja dobrze rozumię, że jeżeli będziemy głosować na "NIE" to jest szansa na wybór lepszego wójta?
        • troll540 Re: Za 2 tygodnie wybory 03.11.14, 16:23
          Jeśli większość głosujących zakreśli kratkę "TAK" kandydat zostanie zatwierdzony. W sytuacji, kiedy nie uzyska poparcia połowy wyborców, to nowa rada gminy wskaże wójta .Tak więc istnieje teoretyczna szansa.Z tym,że po mimo negatywnego wyniku- zakładając-rada gminy i tak może wskazać tego kandydata ,który nie przeszedł w wyborach.Czyli jednym słowem ordynacja typowo pod własną władzę.Mnie jednak chodzi o coś innego-by w końcu obecny kandydat na wójta /jednocześnie wójt/miał świadomość,że jest osobą delikatnie mówiąc nie najlepiej postrzeganą.To,że zostanie na następną kadencje-raczej pewne.A to,że biorąc udział w wyborach lecz nie głosując na niego-to żółta kartka od społeczeństwa-powinna być już druga.Pozdrawiam!!

• zatroskanyobywatel2014 Re: Za 2 tygodnie wybory 03.11.14, 19:36
      Jeszcze raz apeluje do wszystkich głosujmy jak największa grupą na "NIE
      ", wówczas jest szansa, że obalimy wójta, a i on sam będzie przez to wiedział, że jest niemile widziany kolejny raz na tym stanowisku i wszyscy mają go dosyć, mówi o tym prawo, w kodeksie wyborczym z dnia 05.01.2011r. art. 482 jest napisane:
      " ... jeżeli zostanie zarejestrowany tylko jeden kandydat, wybory przeprowadza się, z tym że tego kandydata uważa się za wybranego, jeżeli w głosowaniu uzyskał, więcej niż połowę ważnie oddanych głosów." (50 % +1)
      - " .. w przypadku gdy kandydat nie uzyskał więcej niż połowy ważnie oddanych głosów, wyboru wójta dokonuje rada gminy bezwzględną większością głosów ustawowego składu rady w głosowaniu tajnym."
      • gumis.3 Re: Za 2 tygodnie wybory 07.11.14, 19:14
        Głosujmy w zgodzie z sumieniem, Będzie ok.
    • niepozwolmy Re: Za 2 tygodnie wybory 09.11.14, 10:11
      Czytaliście program wyborczy Wójta?... na stronie 2 ej napisał " dotrzymuję słowa, poprzednie programy wyborcze zrealizowałem ze znaczną nawiązką" - a na jakiej ulicy w Czernikowie jest to obiecane nowe przedszkole w programch z 2006r i na pierwszym miejscu z 2010r. ??
      • troll540 Re: Za 2 tygodnie wybory 09.11.14, 17:52
        Czego oczekujemy?Przede wszystkim od ponownie startujących ,by chociaż teraz pochwalili się swoimi osiągnięciami z ostatniej kadencji.Skoro nie mieli ochoty robić tego w trakcie kadencji może łaskawie poinformowali by wyborców o tym czego dokonali dla swoich środowisk,by iść i na nich ponownie zagłosować.Czy potulne podnoszenie rąk przy podejmowaniu decyzji stanowiło wyłączną podziękę za głos na nich oddany .Bo skoro za przyzwoleniem Rady gmina stała się bankrutem-to coś w tej materii nie do końca zagrało.Na logikę i chłopski rozum,gdy przysłowiowy koń zdycha winno wymienić nie tyko konia ale też wożnice.Pozdrawiam!!!
        • wertyu0 Re: Za 2 tygodnie wybory 11.11.14, 19:13
          warto poczytać ogłoszenia w BIP a w szczególności oświadczenia Pracowników Gminy i Radnych z czterech ostatnich lat i porównać z ogólnie dostępną wiedzą, i pójść glosować
          • troll540 Re: Za 2 tygodnie wybory 11.11.14, 20:58
            Szkoda mówić.Nie ma dyskusji merytorycznej o problemach naszej gminy-dyskusja sprowadza się przede wszystkim do określania postaw pewnych osobowości- nie o to chyba chodzi-to nie ten poziom.Kończę dywagacje własne-szanuje innych-lecz taki tryb moim zdaniem nie wpływa na nic.Na wybory idę-głosuję pobudkami własnego sumienia.Będę wdzięczny wszystkim tym,którzy uszanowali moje racje -uznali je za spójne i po analizie moich wypocin zagłosują podobnie.Wielki szacun.JAK SIE NIE MA CO LUBI TO SIE LUBI CO SIE MA.Pozdrawiam!!!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka