Dodaj do ulubionych

Ateny 2004

15.08.04, 20:42
Ze wszystkich imprez sportowych lubię najbardziej Olimpiadę.Takie dni jak dzisiejszy są niezłą dawką adrenaliny,w końcu nie co dzień polski sportowiec zdobywa w jednym dniu dwa medale!Otylka jest bezsprzecznie najlepszą pływaczką w historii naszego sportu.W czasach niemal hegemonii Amerykanów i Australijczyków w pływaniu dwa srebra Otylii cieszą tym bardziej.Popatrzcie,wcale nie trzeba trenować w USA aby być w ścisłej światowej czołówce.
Obserwuj wątek
    • toja50 Re: Ateny 2004 15.08.04, 22:07
      Ha! ale trzeba miec talent i ochote, no i solidnie pracowac. Parkosiu ! dobrze,
      ze sie odezwales, bom myslala, ze jestem osamotniona w tym lubieniu igrzysk
      olimpijskich. Rano siatkarze, az mnie kciuki bola, a wieczor rzeczywiscie
      nalezal do Otylii. Tylko wkurzaja mnie nasi dziennikarze gadajac ciagle o
      zlocie, a ja sie ciesze i z brazu i srebra, no a jak jest zloto to juz jest
      calkiem super. Ciekawe czy nastapi ciag dalszy? Pozdrawiam milosnikow
      igrzyskowych. :-) No i prawie wszedzie te Chinczyki, kurcze, niesamowite
      maluchy :-)
      • naata Re: Ateny 2004 15.08.04, 22:57
        HA! Też się cieszę z OTYLKI medali ..a jak slicznie wygląda, jak aniołek ;)
        Zdolna dziewczyna, swietnie daje sobie radę oby tak dalej..
        Toju nie oglądam wszystkiego, ale pogadac troche moge ;)
        Pozdrawiam fascynatkę/ów sportu
        • parkowy Re: Ateny 2004 16.08.04, 21:22
          Dziennikarze to sępy.;) Podobało mi się określenie Babiarza "OTYLIADA".To jest dobre!:)
          Obserwowałem dziś m.in. Olę Klejnowską,szkoda dziewczyny...Za to oglądanie zmagań na basenie znów podniosło adrenalinę.Dlaczego nasi pływacy mają tak fantastyczny finisz,a trzymają w niepewności przez początek startu??
          • anaiss Re: Ateny 2004 16.08.04, 21:26
            Faktycznie, olimpiada to niesamowite emocje :-) i nawet niektórym to udziela
            się ten duch sportu. Mój tata na tę okoliczność hantle odkurzył :-)
            Serdeczności
            an.
            • toja50 Re: Ateny 2004 16.08.04, 21:56
              Tez ogladalam Klejnowska, i nie moglam sie nadziwic, skad tyle azjatek tak
              dobrze podrzuca i rwie, ze juz o chinkach nie wspomne! Szkoda, no szkoda i
              jeszcze szkoda mi lucznika, ktoremu wiatr przeszkodzil, tyle dyscyplin odwolali
              a tej akurat nie. No trudno. A hantle dobra rzecz, ale juz nie dla mnie hehe
              Pozdrawiam An po przerwie!
    • toja50 Re: Ateny 2004 17.08.04, 12:32
      Mam troche dosyc tych transmisji mnie nie interesujacych. Nie lubie pilki
      plazowej czy badmingtona, jest to dla mnie sport wakacyjny. Zupelnie nie
      rozumiem braku gier zespolowych,koszykowki, siatkowki czy recznej, noznej moze
      nie byc. Kto mial taki debilny pomysl? potem sie dziwimy, ze mlodziez nie zyje
      tymi popularnymi grami, powtorek za to cala moc i przez to ta olimpiada troche
      mnie nudzi, do tego malo Polakow a jak juz to.... jedna Otylia ma wystarczyc na
      wszystko? Ale mam nadzieje, ze sie jeszze rozkreci, mam nadzieje!
      • anaiss Re: Ateny 2004 17.08.04, 17:38
        Faktycznie nadają same powtórki i ma się wrażenie, że olimpiada składa się
        tylko z kilku konkurencji, a do tego Ci rewelacyjni komentatorzy :-(
        Chociaż gdy patrzę na tych wszystkich sportowców, to od razu mam większą
        świadomość niedostatków swojej formy ;-)
        Serdeczności
        anaiss
        • anaiss Re: Ateny 2004 17.08.04, 20:44
          Fatalnie polscy siatkarze :-(
          3:1 z Grecją.

an.
          • toja50 Re: Ateny 2004 17.08.04, 21:04
            Juz mam dosc wszystkiego, jak mozna, jakby zapomnieli grac w siatke, jeszcze
            cala sie trzese z nerw, i tak w kazdej dyscyplinie, dziennikarze najpierw
            tokuja, podgrzewaja atmosfere, łudzą, a potem spadamy na ziemie i mamy kuku!
            ech!!! do bani to wszystko. Szczescie sprzyja lepszym i juz!
            • naata Re: Ateny 2004 17.08.04, 22:29
              ...no juz dobrze! juz cicho! będzie lepiej! ;))
              Nooo cóż, szczęście zawsze sprzyja lepszym ...;-)
              Troche boję sie o Waszą kondycję, za bardzo przeżywa, nasza Toja ;))
              Pozdrawiam serdecznie i na luziku ;-)
              • parkowy Re: Ateny 2004 17.08.04, 22:50
                Toja ma rację,po buńczucznych zapowiedziach komentatorów nabrałem apetytu na kolejne medale...Żal mi dzisiejszych pływaków,zajeli najgorsze dla sportowca miejsca.Jedynym pocieszeniem jest fakt,iż są młodzi,a Pekin za cztery lata.
                • toja50 Re: Ateny 2004 18.08.04, 11:22
                  Haha, w Pekinie to nam dopiero pokaza, zaleje nas ta zolta masa medalami, a nas
                  moze juz tam wcale nie bedzie, bo kto? no kto? Mlodzi jak to mlodzi lubia
                  puuuuby!!!!!!! a jak juz to psychika slaaaba!!!! Ale najwiecej szumu robia
                  dziennikarze, nie wiadomo czasami na jakiej podstawie. Ten Chetor to ma dobrze,
                  bez nerw, jak to na urlopie, ale troche to nie wierze, ze Go nie bierze :-)))
                  • naata Re: Ateny 2004 19.08.04, 09:22
                    Jakie to miłe uczucie ogladać sukces naszej Otylki, złotej mistrzyni!
                    Mamy zdolna młodzież, ale Toja ma rację (nie podlizuje się ;-)/ brakuje nam
                    troche do poziomu swiatowego.
                    • toja50 Re: Ateny 2004 19.08.04, 13:58
                      Po pierwszym secie siatkarzy wyszlam, nie moge jednak dotrzymac slowa i troszke
                      spogladam, ale przyszlam do Was, a niech to...... Troche szkoda bylo mi wczoraj
                      Gruchaly, jakos na baaaardzo drugim planie o niej mowili, no i Ona sama miala
                      apetyt na zloto, ale zle ulozenie przekreslilo wszystko. Ja tam sie ciesze z
                      brazowego medalu, bo kobitki gora, jak na razie hehe Parkosia zatkalo i juz
                      wcale sie nie odzywa, czyzby cos nie po jego mysli???????/
                      • anaiss Re: Ateny 2004 19.08.04, 17:48
                        Mnie też jakoś się zrobiło żal Sylwii, zwłaszcza, że oglądałam jej pojedynek z
                        Włoszką i wydaje mi się, że mogła jeszcze wygrać, ale się trochę pospieszyła.
                        No cóż, trzeba się cieszyć tym, co jest, zwłaszcza, że niektórzy nasi sportowcy
                        mogą tylko pomarzyć o brązowym medalu.
                        Dzisiaj nie śledzę olimpijskich zmagań, coś ciekawego?
                        Pozdrówka
                        an.
                        • toja50 Re: Ateny 2004 19.08.04, 22:14
                          Zupelnie nic, nie wspomne nikogo, zamilkne, ale licze na sobote i niedziele,
                          moze cos z tej wody wyplynie zlotego, to chyba Twoje ziomki An? Trzymaj kciuki!
                          • anaiss Re: Ateny 2004 19.08.04, 22:18
                            Toju, za za wszystkich naszych sportowców trzyamam kciuki, ale kibic jestem
                            niedzielny, tzn. oglądam, choć się nie znam. Więc musisz mnie torchę oświecić,
                            kto tam ma pływać.
                            Serdeczności
                            an.

• toja50 Re: Ateny 2004 19.08.04, 22:24
                              Mialam na mysli wioslarska dwojke Sycz i Kucharski, cos mi sie zdaje, ze sa z
                              B. Ja tez nie jestem taka zorientowana, ale olimpiada to olimpiada i ma swoje
                              prawa.Moja krolowa to lekka atletyka i do pewnego czasu hehe siatkowka.
                              Pozdrawiam
                              • parkowy Re: Ateny 2004 19.08.04, 22:46
                                O siatkarzach nie chce mi się pisać.Przerost ambicji nad umiejętnościami i tyle.Żal mi sportowców przegrywających w setnych sekundy finał.A o Sylwii,droga Toju mogę pisać bez przerwy.:))Trochę wypaliła się nerwowo,trochę przerósł ją cieżar oczekiwanego złota (znów wina dziennikarzy),ale w sumie jestem zadowolony,w końcu to medal!Swoją drogą,ładna dzierlatka.:))
                                • chetor Re: Ateny 2004 20.08.04, 11:04
                                  Jak na razie to tylko wodniacy wypadają przyzwoicie na IO + Gruchała. Myślę, że
                                  wioślarze (Sycz z Bydzi) i żeglarze dorzucą jakieś medale. Potem to chyba tylko
                                  można liczyć na Korzenia i Wróblównę(!)? Inni pod wielkim znakiem zapytania.
                                  Sądzę, że dorobek medalowy będzie gorszy niż na ostatnich IO. W jakichkolwiek
                                  grach zespołowych nic nam nie wychodzi, dzisiaj siatkarze zwalają niepowodzenia
                                  na Gabrycha - żenada.
                                  Toju - czytałem gdzieś, że nie rozumiesz jak można było włączyć do IO pewne
                                  dyscypliny? Ja tak samo nie pojmuję co robi na igrzyskach siatkówka plażowa,
                                  badmington itp. Każde państwo organizujące IO próbowało coś upchnąć i stąd takie
                                  różne dziwactwa.
                                  Pzdr z zacięciem sprotowym - jednak :)
                                  • toja50 Re: Ateny 2004 20.08.04, 18:13
                                    Parkos, czemu dzierlatka? zawsze jakich podtekst musi byc u Ciebie,hehe:-)
                                    kurcze, to medalistka, kobieta, blondynka, A na facetow w tych igrzyskach to
                                    chyba nie ma co liczyc, juz nikogo nie jestem pewna, nawet Korzenia. Mlodziez
                                    nie garnie sie do sportu, moze, kiedys, jak pozamykaja puuuuby.!!!!!!!!
                                    • chetor Re: Ateny 2004 21.08.04, 16:13
                                      Sylwia podoba się po prostu Parkosiowi i nie wiedział jak to ująć ;P
                                      Mamy jednak brąż Kusznierewicza, szkoda, że nie uznano protestu, który podobno
                                      był jednak wysoce zasadny.
                                      • parkowy Re: Ateny 2004 22.08.04, 11:24
                                        Wróblówna również dorzuciła brąz do kolekcji.Teraz już chyba Korzeń sie ostał.:( O Sylwii napisałem tak jak powinno być, a nie "bo nie wiedział jak to ująć".
                                        No .:-)
                                        • anaiss Re: Ateny 2004 22.08.04, 13:04
                                          A dzisiaj pięknie popłynęli Robert Sycz i Tomasz Kucharski, na złoto :-)))

an.
    • toja50 Re: Ateny 2004 22.08.04, 22:48
      Dzisiaj to byly emocje rano, i wieczorem dziwna "setka" panow. A nasze chlopaki
      spisalay sie jak mowily, to sie chwali, gratulacje za dotrzymanie slowa :-)
      • chetor Re: Ateny 2004 23.08.04, 09:36
        Sycz z Kucharskim dali piękny pokaz walki do ostatniej kropli "krwi". Popłyneli
        niesamowicie, stawiając wszystko na jedną kartę. Czy w czwórka miała pecha czy
        też była zbyt pewna siebie?! Wg mnie to drugie, po eliminacjach uwierzyli, że są
        prawie najlepsi.
        Wiczorna setka panów była cokolwiek niezrozumiała. Niby falstart ale puszczony?!
        Nie kapuję.
        Zobaczymy co dziś pokażą siatkarze. Szczerze życzę im przegranej.
        • toja50 Re: Ateny 2004 23.08.04, 15:48
          No, nieeeee, mimo wszystko zycze im wygranej, chociaz wiem, ze to nierealne.W
          dwojce emocje byly na mksa, kurcze, zeby jeszcze kawalek, to nie wiadomo a
          raczej wiadomo czym by to sie skonczylo. Dobrze wiec, ze postawili na calosc.
          Francuzi w koncowce niesamowici, az strach pomyslec, gdyby wczesniej caczeli
          finisz. Czworka jak reszta, bez klasy.
          • parkowy Re: Ateny 2004 23.08.04, 16:59
            Dwójka podwójna dała z siebie wszystko,chwała im za to.Gdzieś czytałem ostatnio o świetnym biurze podróży.Nazywa się PKOL,czy jakoś tak i funduje ostatnio wycieczki do Aten.:))
            • naata Re: Ateny 2004 23.08.04, 17:29
              Ateny fajna sprawa, nie byłam jeszcze w Grecji, ale jest szansa być, z tym
              biurem hehehe
              • toja50 Re: Ateny 2004 23.08.04, 18:04
                A siatkarze wreszcie wygrali jakos tak normalniej, moze musza sie rozkrecac?
                Ciesze sie, bo lubie :-)
                • parkowy Re: Ateny 2004 23.08.04, 20:50
                  Niegołęgi.Już nie chce mi się ich oglądać.Niedługo starty kolarek górskich,mam nadzieję,że będą relacje.
                  • naata Re: Ateny 2004 23.08.04, 22:07
                    No! Czyli nasi Panowie maja rację ;D
                    • toja50 Re: Ateny 2004 23.08.04, 23:05
                      A Parkosiowi kolarki sie snia, ten to ma kondycje hehe :-)))
                      • chetor Re: Ateny 2004 24.08.04, 11:14
                        Siatkarskie Niedołęgi jednak wygrały fuksem. Co to za drużyna, dostaną parę
                        razy po "łapkach" i już się załamują. Niech jak najszybciej wracają z tej
                        wycieczki za nasze pieniądze. Co prawda to już pewne - jeden mecz i do domu
                        nierozbłyśnięte gwiazdeczki.

Parkoś - gdy śnisz o kolarkach to je gonisz czy uciekasz przed nimi ?!
                        Pzdr;-))
                        • toja50 Re: Ateny 2004 24.08.04, 12:14
                          Parkos to raczej goni, hehe, a siatkarze, oby Cie zadziwili, zycze tego rowniez
                          sobie :-)))
    • toja50 Re: Ateny 2004 24.08.04, 12:41
      Ktos ogladal gimnastyke meska, cwiczenia na drazku? przez ok. 15 min
      publicznosc dala wyraz porzez buczenie gwizdanie rozne gesty solidaryzowania
      sie z pokrzywdzonym przez sedziow zawodnikiem z Rosji, no i wymusila zmiane
      decyzji, jednak bardzo oszczednie i nic to zawodnikowi nie dalo, niestety,
      chociaz moim rowniez zdaniem byl super, jakis medal mu sie nalezal, a tak byl
      dopiero piaty. To bylo zenujece, taka postawa sedziowska nie powinna sie
      zdazyc.Jak ogladam lyzwiarstwo figurowe to tez czesto zdazaja sie
      niesprawiedliwosci, Wole zdecydowanie dyscypliny, ktore nie zaleza od sedziow i
      ukladow.
      • naata Re: Ateny 2004 24.08.04, 15:02
        Oglądałam gimnastykę, biegi, zapasy kobiet!
        Oglądałam też boks pań ;))) nasza pupilka miała zdaje się jakąs uroczystość,
        Iga Cembrzyńska miłośniczką boksu! A to ci nooo! Nie wiedziałam! Ach! Te baby!
        he he he
        • chetor Re: Ateny 2004 24.08.04, 15:16
          Tam gdzie ludzie oceniają zawsze są pokrętne decyzje. Dlatego nie lubię takich
          dyscyplin bo nie wierzę w sprawiedliwość sędziowania.
          • parkowy Re: Ateny 2004 24.08.04, 20:06
            Za nami kwalifikacje w biegach kobiet,trzy Polki w półfinale!Pyrek i Rogowska już grzeją tyczki,będę je oglądał w pracy.:)Ooo,Plafgo na bieżni!!!:)
            Z kolarkami to różnie bywa...Najczęściej jadę z Taką na tamdemie,w sennych omamach ma się rozumieć.:)
            • parkowy Re: Ateny 2004 24.08.04, 20:58
              Tyczkarki w akcji!! Trzymam kciuki za szczeciniankę Monikę Pyrek.Na razie jest dobrze...
              • anaiss Re: Ateny 2004 24.08.04, 21:38
                Co jakiś czas gazety donoszą o dyskwalifikacjach sportowców z powodu stosowania
                dopingu. I można tylko przyklasnąć temu, iż kontrola jest coraz bardziej
                szczegółowa i skuteczna. Wydaje się, że sprawiedliwości stało się zadość i
                wszystko jest już w porządku. Jednak niektórych rzeczy nie można cofnąć. Jak
                muszą czuć się oszukani kibice? Mam nadzieję, że przynajmniej tak paskudnie jak
                oni, czuje się ten sportowiec, któremu niezasłużenie grali hymn państwowy, a
                później kilkaset tysięcy widzów zgotowało owację. Przecież nie można już
                powtórzyć dekoracji, nie możn odtworzyć tych emocji, tej szczególnej atmosfery
                otaczającej ceremonię wręczania medali. Mam również nadzieję, że świadomość
                stosowania środków dopingujących pozbawia tych sportowców prawdziwej,
                niekłamanej wewnętrznej radości, mieszaniny wzruszenia, ulgi, zmęczenia i dumy.
                Nie zasługują na nią.

anaiss
                • naata Re: Ateny 2004 25.08.04, 09:01
                  No i mamy nastepną, ambitną, zdolną kobietę! Ania Grabowska dołączyła do grona
                  złotych medalistek! Naprawdę było przyjemnie popatrzeć na jej skoki! Brawo
                  nasze dziewczyny! ;-)

An, masz rację, też nie mogę zrozumieć biorących dopingi, wygląda na to że
                  liczą na cud? A może kontrola dotyczy tylko "wybranych"? W świecie biznesu, do
                  którego sport niewątpliwie też się zalicza, wszystko jest możliwe, niestety ;(
                  Pzdr
                  • chetor Re: Ateny 2004 25.08.04, 11:12
                    naata napisała:

> No i mamy nastepną, ambitną, zdolną kobietę! Ania Grabowska dołączyła do grona
                    > złotych medalistek! Naprawdę było przyjemnie popatrzeć na jej skoki! Brawo
                    > nasze dziewczyny! ;-)

Oglądaliśmy inne igrzyska?! Anna Rogowska moja miła !!!
                    Faktycznie, super kobitka, podobała mi się jej wola walki, zacięcie, błysk w oku
                    i jej uśmiech po nieudanym skoku.

Doping był, jest i będzie - temat rzeka, i nie do pokonania gdy w grę wchodzą
                    olbrzymie pieniądze dla wszystkich zainteresowanych stron.
                    • naata Re: Ateny 2004 25.08.04, 12:02
                      OOOO! oczywiście,że Rogowska!! nie mam pojecia skąd wzięła mi sie ta grab?
                    • toja50 Re: Ateny 2004 25.08.04, 15:44
                      Bardzo milo ogladalo sie skok o tyczce, wlasciwie cala czworka byla bardzo
                      sympatyczna, te rozmowki pod nosem, ciekawe co ona sobie mowila, te gesty,
                      podskoki, fajne to,nie przepadalam do tej pory za kobiecym wykonywaniem skoku o
                      tyczce, ale wczoraj to byla poezja i do tego z udziakem Polek. Brawo!!!
                      • parkowy Re: Ateny 2004 25.08.04, 19:21
                        Emocje sięgały zenitu!To jest to co lubię najbardziej.:)
                        • naata Re: Ateny 2004 25.08.04, 23:16
                          ychyyyy chociaz cos jest w stanie Cie, Parkosiu ukontentować ... ;P
                          • chetor Re: Ateny 2004 26.08.04, 11:56
                            Siatkarze zgodnie z przewidywaniami -> kierunek Polska. Chociaż 2 sety były
                            dobre ale gdy już nie wygrali drugiego to zeszła z nich para. Gdyby mieli wolę
                            walki Anki Rogowskiej to może zaszliby dajej.
                            Rżany(bokser) i jego trener dali plamę totalną. Nie zdawali sobie sprawy, że
                            przegrywają - śmichu warte.
                            • chetor Re: Ateny 2004 26.08.04, 13:13
                              Trenerski debilizm !!
                              Najpierw trener bokserów wykazał debilizmem a teraz trener kajakarek. Pastuszka,
                              która miała duże szanse na medal została zdyskawalifikowana za LEKKI KAJAK.
                              Głupi trener nie dopilnował zważenia kajaka na włąsciwie wadze a zrobił to na
                              jakieś ogólno dostępnej. Zabrakło 0,150 kG do właściwego ciężaru.
                              Kompletny brak odpowiedzialności.
                              • naata Re: Ateny 2004 26.08.04, 13:19
                                No właśnie, nie moge uwierzyć, ze na zawody olimpijskie! jadą takie
                                nieodpowiedzialne osły! Szkoda dziewczyny, tyle pracy na nic!
                        • anaiss Re: Ateny 2004 27.08.04, 18:30
                          parkowy napisał:

> Emocje sięgały zenitu!To jest to co lubię najbardziej.:)

a nie sufitu? ;-)))
                          • anaiss Re: Ateny 2004 27.08.04, 18:35
                            Hmmm... faktycznie w klasyfikacji medalowej to nie wypadamy najlepiej i te
                            czwarte miejsca mogą czasami rozczarowywać, a nawet złościć, ale pocieszam się
                            myślą, że państwa o wiele od nas zamożniejsze, które niewątpliwie mogą na sport
                            przeznaczyć nieporównywalne środki, jak np. Belgia, są znacznie niżej w tej
                            klasyfikacji. Ale cóż, może właśnie nam biednym potrzeba właśnie igrzysk i
                            chleba :-)

an.
                            • parkowy Re: Ateny 2004 27.08.04, 20:20
                              Pastuszka z trenerem kolejny raz wykazali się naszą narodową cechą : byle jak.Rżany boksował na luzie,bo nie wiedział,że przegrywa na punkty,waga kajaka,spóźnienie na start... Szkoda pisać.Jedynie niezawodny Korzeń złotem przypieczętował swoją sportową emeryturę.Liczyłem dziś na kajakarzy i góralki górskie,przeliczyłem się...
                              An,raczej zenitu,sufit przytłacza.;))
    • toja50 Re: Ateny 2004 27.08.04, 16:29
      No coz, wzielam na wstrzymanie, zajelam sie czym innym, zal i wstyd, to
      wszystko co mna zawladnelo ostatnio i nawet zloty medal Korzeniowskiego nic nie
      zmieni. Jakie my jestesmy miernoty, zgroza.
      • naata Re: Ateny 2004 27.08.04, 22:28
        Poczciwy, niezawodny Korzeń! Wiadomo, na "emerytów" zawsze można liczyc ;D
        • anaiss Re: Ateny 2004 27.08.04, 22:55
          Ech, zirytowałwało mnie to idiotyczne hasło jakim olimpiadę reklamowała
          TVP: "Emocje sięgają sufitu". Kto to wymyślił ?!?!?!?!
          • toja50 Re: Ateny 2004 27.08.04, 23:08
            Pewnie ci co wymyslili cale to nieprofesjonalne studio oloimpijskie, gdzie
            Kurzajewskiego pokrecilo od krzywego siedzenia, Chylewska co ciut musiala
            zagladnac do kartki, bo mylily jej sie nazwiska i Babiarz z glupkowatym wrazem
            twazrzy informujacy nas co chwile o konkursie z haslem, tylko wyslij smsa i
            mozesz wygrac, tu reklama tego czegos, fatalne, nie majace nic wspolnego z
            emocjami, przezywaniem i radoscia i smutkiem. Tylko nakrecanie, nawijanie, bez
            znajomosci realnosci. Pamietam kiedys studio z W-wy zywe, z Hopferem,
            Zemantowskim i jeszcze kilkoma innymi dziennikarzami sportowymi, ale tam sie
            dzialo, fakt, ze sportowcy dostarczali nam emocji co niemaiara, ale samo studio
            bylo tak barwne, ze pamietam je do dzisiaj. To byli prawdziwi artsci a nie
            rzemieslnicy w swoim fachu. No nic moze to moje odczucia, ale to studio
            dopasowalo sie do sportowcow, a moze odwrotnie?
            • parkowy Re: Ateny 2004 28.08.04, 15:41
              Podczas dzisiejszych biegów kajakarzy komentatorzy przeszli samych siebie.Wszyscy widzieli pogrom naszych,jednak oni z uporem dzielili skórę na niedźwiedziu.Podium! Mamy srebro!...a kajakarze ostatni.:( Widziałyście bieg dwójek kobiet?Coś musi być w tym co mówił trener Pastuszki o ścierce.Węgierki skoczyły do wody by później wrzucić do kajaka mokre szmaty.
              Mamy dziesięć medali i to już wszystko na co stać polską lekkoatletykę.Amerykanie również przewieźli się na swioch sportowcach.W Pekinie gros medali zgarną gospodarze,już teraz pokazali na co ich stać.
              • chetor Re: Ateny 2004 29.08.04, 16:33
                9 - i to by było na tyle, medali.
                Towarzysz Paszczyk dzielnie skrytykował stan polskiego sportu, którego stan
                obecny zależał w dużej mierze właśnie od niego.
                • parkowy 10 medali 29.08.04, 22:03
                  Trzy złote,dwa srebrne i pięć brązowych,to bilans występów polskich sportowców na Olimpiadzie w Atenach.Wszystko co chciałbym napisać zostało powiedziane...
                  • toja50 Re: 10 medali 29.08.04, 22:56
                    To ja sie przylaczam do Parkosia z tymi 10 medalami, chyba, Chetorka przespales
                    jeden, jeno ciekawe, ktory????????? A Paszczyk swoje wie, to jasne :-(
                    Paszczyk, kurcze, jak on dlugo jeszcze bedzie straszyl? Albo Reczek, albo
                    Paszczyk, innych nie znam hehe. Dobranoc!!!!!!!!!
                    • chetor Re: 10 medali 30.08.04, 08:15
                      Wiem, że było 10 medalików ale utkwiła mi dziewiątka w głowie i z rozbiegu tak
                      wpisałem. Za 4 latka Azja nam pokaże nie tylko jak się zdobywa medale ale Chiny
                      dadzą potężne przedstawienie na otwarcie i zamknięcie IO jakiego jeszcze świat
                      nie widział.
                      Generalnie należałoby wyrzucić kilknaście dysyplin, które, wg mnie, nic z
                      olimpizmem wspólnego nie mają, np.: ujeżdżanie konia czyli robienie z konia małpy.
                      • naata Re: 10 medali 30.08.04, 09:42
                        Kolejna Olimpiada przeszła do historii, następna za cztery lata, ciekawe jaki
                        będzie świat, czy wojny równiez przejda do historii? Chciałoby się wierzyć w
                        pobożne życzenia w trwałość szczęśliwości prpagowanej przez szczytne ideały
                        przyświecające limpijskim zmaganiom...

• toja50 Re: 10 medali 30.08.04, 10:29
                          A ja sie martwie czy dozyje i to zobacze, o reszte bede sie klopotac pozniej!!!!
                          • chetor Re: 10 medali 30.08.04, 10:31
                            Spokojnie ToJu, spokojnie. Używaj używek w przyzwoitych ilościach i będzie OK :D
                            • toja50 Re: 10 medali 30.08.04, 12:11
                              Taką mam nadzieje, hehe ale te igrzyska tyle nerwowo mnie kosztowaly, ze musze
                              odsapnac i wziac sie za jaka lekka muze, no i uzywke smakowita nie majaca nic
                              wspolnego z okowita :-)
                              • chetor Re: 10 medali 31.08.04, 09:31
                                No właśnie, robisz KOLOSALNY błąd nie przyjmując odpowiednich używek, na dodatek
                                po takim stresie jakim były IO.
                                Pzdr :))
                                • parkowy Re: 10 medali 31.08.04, 16:09
                                  sport.gazeta.pl/ateny/1,54566,2258881.html
                                  Ten odnośnik mógłbym równie dobrze zamieścić w wątku "nic o Sopocie".
                                  Marna to dla mnie pociecha,jednak okazuje się,że nie ja jeden mam takie a nie inne zdanie na temat naszego sportu.Piszę "równie dobrze...",bo temat byłby aktualny również do kultury,gdybyśmy zmienili jedynie tytuł,a zamiast o sporci napisano by o kulturze.
                                  pzdr
                                  • toja50 Re: 10 medali 31.08.04, 19:50
                                    Co fakt to fakt, narzekac mozemy na kazdy temat :-)
                                    • naata Re: 10 medali 31.08.04, 21:23
                                      No i przez te narzekanie właśnie mamy takie wyniki, za robote trza się zabrac i
                                      już ;-)
                                      • chetor Re: 10 medali 01.09.04, 09:30
                                        Taki artykuł podsumowujący IO możnaby wydrukować w bardzo wielu krajach po
                                        zmianie nazwisk i dyscypin. Zdecydowana większość krajów tego padołu nie jest
                                        znana w "sportowym" światku, i z tego powodu akurat nie rozdzierałbym szat
                                        ponieważ zawsze tak było i będzie. Liczą się tylko niektórzy, trudno żeby
                                        liczyli się wszyscy bo nieliczłbt się wtedy nikt. Żal, że nie jesteśmy
                                        świetlistym wzorcem dla innych?! To samo można powiedzieć także o kulturze.
                                        Pzdr
                                        • naata Re: 10 medali 01.09.04, 11:51
                                          Masz racje, Chetorku, nie jesteśmy pierwsi ale nie jesteśmy tez ostatni.
                                          • toja50 Re: 10 medali 01.09.04, 18:45
                                            Najlepiej byc w srodku, jak powiedza " w tyl zwrot" my znowu w srodku i o to
                                            chodzi.:-)
                                            • chetor Re: 10 medali 02.09.04, 11:36
                                              Ale bycie w środku grozi też stratowaniem przez tłum ;)
                                              • parkowy Re: 10 medali 02.09.04, 12:06
                                                Nie milkną echa poolimijskich porządków,ciekawe czym się to wszystko skończy?
                                                • toja50 Re: 10 medali 02.09.04, 21:22
                                                  Jak zwykle niczym. Nikt nie poda sie do dymisji, beeeedddaaaaaaaa tylko
                                                  wyciagac wnioski, ale skoncza na nastepnej olimpiadzie:-( No, moze tylko nasz
                                                  prezydent, tyle namotal, ale nie jest mu specjalnie wstyd, no i chce zeznawac
                                                  przed komisja, to jest dopiero ciekawe, przed poprzednia chcial co najwyzej
                                                  zaspiewac albo zatanczyc, numerant calkowity.
                                                  • chetor Re: 10 medali 03.09.04, 08:34
                                                    Próbowano namówić Korzenia, ale on, stary lis, jest za mądry aby w takie cośsię
                                                    pakować.
                                                    Prezydentunio i wstyd? Bez przesadyzmu proszę !!!!
                                                  • toja50 Re: 10 medali 03.09.04, 11:10
                                                    Korzen juz od dawna walczy z betonem, np Szewinska, nie przepadaja za soba,
                                                    Ziolkowski troche mu pomagal, ale wolal flaszeczke, wiec doskonale wie jaka tam
                                                    atmosfera, co mu baaaaardzo nie pasuje. Wie chlop co robi. Zycze Mu jak
                                                    najlepiej.
                                                  • chetor Re: 10 medali 03.09.04, 11:57
                                                    Szewińska jak najbardziej należy do betonu !!
                                                  • chetor Re: 10 medali 05.09.04, 13:01
                                                    Zacznie się paraolimpiada. Ci ludzie dopiero pokażą niektórym naszym gwiazdom
                                                    jak należy walczyć do końca.
                                                  • toja50 Re: 10 medali 05.09.04, 13:16
                                                    Tu jestesmy baaardzo dobrzy, ale kto to oglada? I czy to nie smutne, ze wlasnie
                                                    tu? Ja wiem, ze Ci dzielni ludzie dla siebie samych, ale chyba nie do konca!
                                                  • naata Re: 10 medali 05.09.04, 16:08
                                                    Jestem pełna podziwu dla ludzi, którzy pomimo kalectwa potrafią być aktywni w
                                                    sporcie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka