Dodaj do ulubionych

Camerimage Toruń 2015

26.11.12, 15:19
Witam,

jak sądzicie, czy wykopanie obecnego prezydenta skonflikotwanego z Żydowiczem, pomoże w sprowadzeniu naszego festiwalu z powrotem do Torunia? Jak powszechnie wiadomo Tumult podpisał umowę z Bydzią do 2014 roku - więc w 2015 będziemy już posiadać Sale na Jordankach.

Także mielibyśmy gdzie zorganizować festiwal - tylko problemem pozostałby beton Zaleski - który stawiając na swoim tak bardzo marnuję szansę na wypromowanie Torunia w świecie. Może hasło " Powrót Camerimage do Torunia"!! w wyborach prezydenckich w 2014 roku dla przeciwnika Zaleskiego byłoby dobrym pomysłem?:)

Panie Zaleski, proszę o przemyślenie tej kwestii - daję Panu szanse na ułożenie się z Żydowiczem inaczej pójdę 1 raz na wybory i zagłosuję przeciwko Panu!
Obserwuj wątek
    • b3ut Re: Camerimage Toruń 2015 26.11.12, 19:57
      Podobno przez Zaleskiego w Łodzi też nie ma C-image. Z tych samych powodów Żydowicz co roku grozi palcem Bydzi.
    • bdg_student Re: Camerimage Toruń 2015 26.11.12, 20:44
      aaaaaaahahahahahahhhhhahyhyhyhyhyhahahahahpfffffhehehehuehuehuehue :DDDDDDDD
    • facetzpomorza Re: Camerimage Toruń 2015 26.11.12, 21:18
      saudarkar napisał(a):
      > jak sądzicie, czy wykopanie obecnego prezydenta skonflikotwanego z Żydowiczem,
      > pomoże w sprowadzeniu naszego festiwalu z powrotem do Torunia? Jak powszechnie
      > wiadomo Tumult podpisał umowę z Bydzią do 2014 roku - więc w 2015 będziemy już
      > posiadać Sale na Jordankach.

słabe, Żydowicz to wyjatkowo konfliktowa jednostka a Camerimage wypala sie z każdym rokiem. Pewno w 2014 Żydowicz ogłosi kolejny konkurs pt. kto da wiecej tam przeniose festiwal WToruniu to sie zaczeło i wystarczy, dajmy szanse bydgoszczom, Szubinom i innym Łabiszynom..
      • arafat11 Re: Camerimage Toruń 2015 29.11.12, 18:21
        widze, ze zal dupe sciska, z eimpreza nie odbywa sie w bylej potedze morskiej...
    • szlachcic Re: Camerimage Toruń 2015 27.11.12, 11:00
      Camerimage wymaga wzniesienia na kolejny poziom. Ale do tego sa potrzebne pieniadze i obiekt.
      O pieniadze i obiekty latwiej w duzych miastach. Dlatego uwazam ze jezeli nic sie nie zmieni Zydowicz odejdzie z Bydgoszczy.
      Ale ja widze pewna szanse w robieniu tej imprezy przez Byd-Tor
      Znacznie zwiekszony budzet i uatrakcjenie festiwalu mogloby sprawic ze festiwal sie rozwija.
      Poki co jest to fakt ze najwazniejszy festiwal operatorow ale jednak mocno branzowy festiwal
      To moim zdaniem trzeba zmienic jak rozpoznawalnosc jego ma byc wieksza
      do tego potrzebna jest jednak kasa
      tu pozytywna role moglby zagrac Calbecki jako ojciec polaczenia sil obu miast
      • arafat11 Re: Camerimage Toruń 2015 27.11.12, 12:28
        mlotku a pamietasz jak twierdziles, z ecamerimage bedzie w bydgoszczy tylko 2 lata( 3 edycje) i co teraz? znow twoje przewidywanai okazaly sie g...warte...

Ale ja widze pewna szanse w robieniu tej imprezy przez Byd-Tor
        > Znacznie zwiekszony budzet i uatrakcjenie festiwalu mogloby sprawic ze festiwal
        > sie rozwija.

przestan bredzic...jakie zwiekszenie budzetu? bo dacie 2 miliony? a zwiekszone koszty? przestan juz sie osmieszac...
      • arafat11 Re: Camerimage Toruń 2015 30.11.12, 01:29
        pieniadze i obiekty latwiej w duzych miastach. Dlatego uwazam ze jezeli nic s
        > ie nie zmieni Zydowicz odejdzie z Bydgoszczy.
        > Ale ja widze pewna szanse w robieniu tej imprezy przez Byd-Tor

o pieniadze latwiej w duzych maistach a festiwla ma zyskac po przeniesieniu jego czesci do maista duzo mniejszego...taka logika to tylko u szlachcica....

ps: jak tam twoje przewidywania, z ecamerimage bedzie tylko 2 lata w bydgoszczy? znow sie pomyliles specu?
        • saudarkar Re: Camerimage Toruń 2015 30.11.12, 08:16
          sami płaczą że im coś "zabraliśmy" w postaci AM a jak sami coś mają naszego to zadowoleni :)
          • arafat11 Re: Camerimage Toruń 2015 01.12.12, 01:47
            z tego co mi wiadomo, to festiwal przyszedl do nas z lodzi a nie z torunia...
            • pm36.2 Re: Camerimage Toruń 2015 01.12.12, 14:57
              arafat11 napisał:

> z tego co mi wiadomo, to festiwal przyszedl do nas z lodzi a nie z torunia...
              tak, przyszedl z Lodzi, ale poczatkowe edycje byly w Toruniu (tylko moze niewygodnie wam o tym pamietac?)- dopoki Zydowicz nie zaczal klocic sie z wladzami.To samo zreszta stalo sie w Lodzi, facet wyglada na wielce konfliktowego wiec i nad Brda moze sie tak skonczyc.
              • bydofan Re: Camerimage Toruń 2015 01.12.12, 21:41
                pm36.2 napisał(a):

> arafat11 napisał:
                >
                > > z tego co mi wiadomo, to festiwal przyszedl do nas z lodzi a nie z toruni
                > a...
                > tak, przyszedl z Lodzi, ale poczatkowe edycje byly w Toruniu (tylko moze niewyg
                > odnie wam o tym pamietac?)- dopoki Zydowicz nie zaczal klocic sie z wladzami.To
                > samo zreszta stalo sie w Lodzi, facet wyglada na wielce konfliktowego wiec i n
                > ad Brda moze sie tak skonczyc.

Wiem, że tak ale czy to oznacza, że my mamy coś waszego?
                • pm36.2 Re: Camerimage Toruń 2015 02.12.12, 09:39
                  bydofan napisał(a):

> Wiem, że tak ale czy to oznacza, że my mamy coś waszego?

Proponuje, zebys nauczyl sie czytac ze zrozumieniem- nigdzie nie napisalem, ze wy macie cos naszego.Czasami, czytajac posty pisane z Bydgoszczy, mam wrazenie jakbym czytal wypowiedzi ze z gory zalozona teza typu "ci paskudni toruniacy wszystko nam chca zabrac, albo i juz zabrali"".
                  • arafat11 Re: Camerimage Toruń 2015 03.12.12, 13:52
                    Proponuje, zebys nauczyl sie czytac ze zrozumieniem- nigdzie nie napisalem, ze
                    > wy macie cos naszego.Czasami, czytajac posty pisane z Bydgoszczy, mam wrazenie
                    > jakbym czytal wypowiedzi ze z gory zalozona teza typu "ci paskudni toruniacy ws
                    > zystko nam chca zabrac, albo i juz zabrali"".

moze najpierw sam zacznij czytac i pisac ze zrozumienienim?
                    napisales:

tak, przyszedl z Lodzi, ale poczatkowe edycje byly w Toruniu (tylko moze niewygodnie wam o tym pamietac?)

i byla to odp na post kolegi z torunia, ktory twierdzil, ze mamy cos waszego( festiwal)

wiec o co ci chodzi?
                    • saudarkar Re: Camerimage Toruń 2015 03.12.12, 13:56
                      biuro fundacji, ktorej produkt to Camerimage jest w TOruniu. Tu tez miesci sie zarzad...

więc jak najbardziej to jest torunski festiwal, ktory obecnie wydalismy z racji ze Zaleski sie poklocil z Zydowiczem :)
                      • arafat11 Re: Camerimage Toruń 2015 03.12.12, 14:37
                        co za znaczenie ma gdzie jest biuro? liczy sie gdzie jest festiwal...a ten od wielu lat w toruniu nie jest...
                        • szczekoblaszachowiec Re: Camerimage Toruń 2015 03.12.12, 20:14
                          > co za znaczenie ma gdzie jest biuro?

więc pewnie nie masz nic przeciwko, że "biuro" Akademii Medycznej ma siedzibę w Toruniu ;)

--
                          Największa atrakcja Bydgoszczy ? ... wycieczka do Torunia !
                          • arafat11 Re: Camerimage Toruń 2015 05.12.12, 02:38
                            widze, ze odroznianie oczywistych faktow sprawia ci trudnosc...to inaczej: gdzie ma biuro organizator gp na zuzlu? a gdzie odbywaja sie poszczegolne zawody?
                    • pm36.2 Re: Camerimage Toruń 2015 03.12.12, 17:06
                      Chodzi mi o to, ze ja NIGDZIE nie napisalem, ze mamy cos waszego, a kolega, na ktorego post odpisywalem napisal jeszcze kilka innych slow.Zas ty wybrales to co ci pasowalo i wlozyles mi w tekst rzeczy, ktorych nie pisalem.
                      • arafat11 Re: Camerimage Toruń 2015 07.12.12, 23:31
                        nie zarzucaj mi manipulacji, bo zawarlem cytaty w wypowiedzi...miej pretensje do siebie, ze tak napisales...
                        a odnosisc sie moge do fragmentu wypowiezi a nie do calosci, co zreszta zaznaczylem...
                  • bydofan Re: Camerimage Toruń 2015 05.12.12, 16:33
                    To była odpowiedź na post saudarkara- cytuję: sami płaczą że im coś "zabraliśmy" w postaci AM a jak sami coś mają naszego to zadowoleni :)

Żeby było jasne ja nie mam pretensji , że Baj Pomorski się przeniósł (nie znam przyczyn przeniesienia) ale ten argument, że Bydgoszcz coś wzięła Toruniowi wciąż tu pada więc. Baj Pomorski i Camerimage to takie odpowiedniki co do tego, że powstały w jednym miejscu ale prosperują w drugim.
                    Co do AM to była można powiedzieć kradzież albo raczej wrogie przejęcie. A gdyby to była uczelnia toruńska to marszałek już by się postarał, żeby ją dofinansować niestety była bydgoska i wszystkie siły przeciw nam.
          • bydofan Re: Camerimage Toruń 2015 01.12.12, 21:39
            saudarkar napisał(a):

> sami płaczą że im coś "zabraliśmy" w postaci AM a jak sami coś mają naszego to
            > zadowoleni :)

Przejęcie AM to wrogie przejęcie przy użyciu szantażu i podstępu. A na umiejscowienie Camerimage a raczej na to czy zostanie w Toruniu/Łodzi nie mieliśmy żadnego wpływu.
            A propos jak tam Baj Pomorski?
            • pm36.2 Re: Camerimage Toruń 2015 02.12.12, 09:41
              Nie chce sie wymadrzac- bo moze sie myle- ale mam wrazenie, ze akces AM do UMK mial miejsce na skutek SUWERENNEJ decyzji senatow obu uczelni- jakie wrogie przejecie?
              • facetzpomorza Re: Camerimage Toruń 2015 02.12.12, 10:43
                pm36.2 napisał(a):

> Nie chce sie wymadrzac- bo moze sie myle- ale mam wrazenie, ze akces AM do UMK
                > mial miejsce na skutek SUWERENNEJ decyzji senatow obu uczelni- jakie wrogie prz
                > ejecie?

to był bląd senatu UMK, nalezało budowac w Toruniu Wydział Lekarski a bydgoską , najsłabszą w Polsce AM pozostawić samej sobie.
                • pm36.2 Re: Camerimage Toruń 2015 02.12.12, 11:51
                  facetzpomorza napisał:

> to był bląd senatu UMK, nalezało budowac w Toruniu Wydział Lekarski a bydgoską
                  > , najsłabszą w Polsce AM pozostawić samej sobie.
                  Mam wrazenie, ze kiedys- dawno, dawno temu- byl pomysl budowania wlasnego wydzialu lekarskiego UMK w oparciu o baze szpitala na Bielanach (m. in. dlatego tam zaczal powstawac caly kompleks uniwersytecki), ale wazniejsza wtedy byla bydgoska AM wiec idea polegla.
                  • pm36.2 Re: Camerimage Toruń 2015 02.12.12, 11:55
                    Poza tym nie wiem czy to byl blad.Kazdy cos zyskal- my wydzial lekarski (organizacja nowego bylaby o wiele bardziej skomplikowana), oni- status uniwerku (wiem, ze dla niektorych politykow to nadal nie do przelkniecia, przeciez krotko po tym fakcie powolano UKW, w ktorym powinna sie znalezc AM).
                  • arafat11 Re: Camerimage Toruń 2015 03.12.12, 14:29
                    Mam wrazenie, ze kiedys- dawno, dawno temu- byl pomysl budowania wlasnego wydzi
                    > alu lekarskiego UMK w oparciu o baze szpitala na Bielanach (m. in. dlatego tam
                    > zaczal powstawac caly kompleks uniwersytecki), ale wazniejsza wtedy byla bydgos
                    > ka AM wiec idea polegla.

na pewno nie...spojrz na date powstanai am w bydgoszczy, oraz jaki byl wtedy podizal administracyjny karju...
            • facetzpomorza Re: Camerimage Toruń 2015 02.12.12, 10:45
              bydofan napisał(a):
              > A propos jak tam Baj Pomorski?

A propos jak tam rozgłośnia Polskiego Radia?
              • ramboost Re: Camerimage Toruń 2015 03.12.12, 02:48
                Ma się świetnie, a co?
    • facetzpomorza [...] 27.11.12, 20:16
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • aksum78 slabe 05.12.12, 17:41
        jezeli jedynym powodem glosowania przeciw Zalewskiemu ma byc powrot Camerimage to slaby to argument jest i dziekuje.....
        jest tyle innych powazniejszych i mocniejszych powodow. no ale ludzie sa rozni. hala na jordanakch za grube miliony Ci pasuje? rece opadaja......
        • tylko_bydgoszcz saudarkar odstaw te dopalacze! 07.12.12, 15:30
          saudarkar odstaw te dopalacze, bo ci wode z mozgu robia!!!!
          • arafat11 Re: saudarkar odstaw te dopalacze! 07.12.12, 23:32
            tak dziala torunskie powietrze i unoszace sie w nim ego;-)
            • facetzpomorza Re: saudarkar odstaw te dopalacze! 08.12.12, 16:24
              nie zaśmiecaj facet naszego forum!
              • arafat11 Re: saudarkar odstaw te dopalacze! 09.12.12, 01:25
                a dlaczego ty zasmiecasz nasze?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka