Dodaj do ulubionych

Pomocy PILNE

03.01.08, 22:15
MAM TAKIE PYTANIE CZY W PIERWSZYM MIESIACU PO ODSTAWIENIU TABLETEK ANTYKONCEPCYJNYCH KOBIETA MA NORMALNIE DNI PLODNE W MNIEJ WIECJE POLOWIE CYKLU CZY JEST PLODNA CALY CZAS I RYZYKO ZAJSCIA W CIAZE PO ODSTAWIENIU TABLETEK SIE ZWIEKSZA???
Obserwuj wątek
    • agatka_to_ja Re: Pomocy PILNE 03.01.08, 22:32
      Po pierwsze: nie pisze siew wielkimi literami, bo to oznacza krzyk.
      Po drugie: trudno powiedziec, kiedy kobieta po odstawieniu tabletek
      ma dni plodne, bo organizm zaczyna wracac do rownowagi, jajniki
      startuja z produkcja komorek jajowych i ryzyko ciazy raczej wzrasta,
      zwlaszcza ciazy mnogiej.
      Choc bywaja kobiety, ktore po odstawieniu tabletek maja problemy z
      zajsciem w ciaze. Ale wiele zachodzi w pierwszym cyklu po
      odstawieniu.
    • Gość: dr Rychu Re: Pomocy PILNE IP: *.spray.net.pl 04.01.08, 01:57
      Ma dni plodne i owulacje. Czesto w takich przypadkach dochodzi do
      uwolenia wiekszej ilosci jajeczek i moze to byc ciaza mnoga.
      • oregano29 Re: Pomocy PILNE 04.01.08, 11:38
        moja kuzynka nie bierze tabsow od 8 miesiecy (stara sie z mezem o dzidzie) i ginekolog powiedzial, ze nawet do 8 miesiecy moze miec problem z zajsciem w ciaze po stosowaiu tej metodu antykoncpecji. no, ale juz nieraz sie slyszalo o ciazy mnogiej po odstawieniu tabletek . w koncu przez caly cykl brania antykoncprcji praca jajnikow zostaje zahamowana i nie dochodzi do uwolnienia jajeczka. skoro przestajesz dostarczac egzogenne hormony to mozliwe, ze jajnki "wystrzela" z uwalnianiem jajeczek. jesli sie martwisz, ze jestes w ciazy to zrob test. wydatek okkolo 10 zl a i nerwy zaoszczedzone. ps. ja po odstawieniu tabl. nie mialam miesiaczki przez ponad 3 miesiace
    • Gość: katee Re: Pomocy PILNE IP: 80.51.73.* 06.01.08, 11:11
      nie :)
      zanim to sie ustatkuje wszytsko do czasu zanim bralas tabletki mija wiecej
      czasu...ok kilku miesiecy, wiec radze nie polegac na dniach plodnych , zwlaszcza
      po miesiacu bo wtedy jest najwieksza plodnosc w calym cyklu i najlatwiej zajsc w
      ciaze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka