ciekawym1 02.12.13, 17:40 Co sądzicie o nowym akcie rozrzutności Urzędu Gminy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia_1975 Re: Nowy pomnik na skwerku 03.12.13, 13:03 To właśnie jest kolejny dowód na co idą pieniądze z naszych podatków... ;( Odpowiedz Link Zgłoś
0siecinianin Re: Nowy pomnik na skwerku 05.12.13, 14:42 powiem szczerze nie widziałem z bliska ale pani Basiu bez przesady nie mówmy tu o podatkach. Proszę sobie pomyśleć jaki mały procent podatków stanowiło wykonanie tego "pomnika". Nie wiem jak on wygląda z bliska ale moim skromnym zdaniem bardzo dobrze że coś takiego pojawiło się na Rynku. W końcu musimy dbać o dobry wizerunek Osięcin a nie szukać jak zawsze dziury w całym. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawym1 Re: Nowy pomnik na skwerku 05.12.13, 17:38 To powinni postawić pomnik tego co projektował , Szanownego pana K. Odpowiedz Link Zgłoś
0siecinianin Re: Nowy pomnik na skwerku 06.12.13, 09:02 a po co te wasze przytyki? nie rozumiem ludzi, nic nie robią tylko potrafią dyskutować. Zamiast czasami coś pozytywnego napisać to są ciągłe pretensje. Odpowiedz Link Zgłoś
basia_1975 Re: Nowy pomnik na skwerku 06.12.13, 11:05 Przecież ja do nikogo nie mam pretensji! A o ten pomnik w szczególności! Powiem więcej: powinien tam powstać jeszcze jeden pomnik upamiętniający pomysłodawcę tego skwerku Pana K., broniącą niegdyś starych drzewek (rosnących na tym skwerku) Panią Ś.-B. między nimi powinien stanąć posąg naszego szanownego Pana Wójta. Najlepiej byłoby to wszystko ogrodzić przęsłami kutymi wykonanymi przez Pana P.; należałoby też pamiętać o monitoringu ale to już zadanie dla R. Odpowiedz Link Zgłoś
basia_1975 Re: Nowy pomnik na skwerku 09.12.13, 23:05 Pewnie sam osobiście tam nakasztanisz "na-co" ... Odpowiedz Link Zgłoś
na-co Re: Nowy pomnik na skwerku 10.12.13, 00:07 jasne ...jak wpadne na tą wioche w święta Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1.111 Re: Nowy pomnik na skwerku 27.12.13, 23:08 na-co napisał: > jasne ...jak wpadne na tą wioche w święta Widzę już na drugim forum, ze masz problem z dolna partia ciała. Może specjalista? I jak dobrze, ze tu tylko spadasz, jednego mało kulturalnego mniej :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
0siecinianin Re: Nowy pomnik na skwerku 10.12.13, 08:24 Basiu chyba bardzo się mylisz tak samo jak wiele osób, bo pomysłodawcą był jakiś pan architekt a nie żaden pan K. z resztą myślę że twoja złośliwość jest na bardzo niskim poziomie. A może ty byś chciała swój pomnik na Rynku za wielkie zaangażowanie dla rozwoju Osięcin? Odpowiedz Link Zgłoś
basia_1975 Re: Nowy pomnik na skwerku 10.12.13, 10:26 "Osiecinianin" pojechałeś po bandzie nie ma co! Po pierwsze to nie ja zaczęłam dyskusję na temat skwerku na tym FORUM. Po drugie pamiętam dokładnie, że to właśnie Pan K. był pomysłodawcą tego skwerku; ba! Nawet makietę sporządził. W tutejszym Urzędzie Gminy jest towarzystwo wzajemnej adoracji i niektórym trudno to zaakceptować. Odpowiedz Link Zgłoś
cra100 Re: Nowy pomnik na skwerku 11.12.13, 09:44 dobra...wywalę ten ,a postawie nowy na 69 m. wysokości. najświętszemu , cudotwórcy ,uzdrowicielowi, tylko go wyświęcą . temu co obalił komunę - oby nam się żyło lepiej .. PASUJ????? Odpowiedz Link Zgłoś
basia_1975 Re: Nowy pomnik na skwerku 11.12.13, 10:27 "cra100" dogadaj się z "na-co" i walnijcie na tym skwerku figurę z brązu na 69 metrów a co tam! Niech podziwiają inni wasze możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
cra100 Re: Nowy pomnik na skwerku 11.12.13, 12:01 baśka...jak nam pomożesz to damy rade ...nie takie kupy się robiło Odpowiedz Link Zgłoś
basia_1975 Re: Nowy pomnik na skwerku 11.12.13, 17:08 Wiesz "cra1000"? Chętnie bym pomogła w upiększaniu tego skweru ale Gmina jak dotąd w niczym mi nie pomogła więc i ja nie pomogę; taka smutna prawda :( Wolę już nakasztanić na swoim trawniku, użyźnię glebę to ładniejsza trawa urośnie. Abstrahując od tego... Słyszałeś o internetowym memie o nazwie PIESEŁ? WOW, PIESEŁ JEST TYM BARDZO ZDEGUSTOWANY, WOW... Odpowiedz Link Zgłoś
lop70 Re: Nowy pomnik na skwerku 12.12.13, 21:53 Władza nie jest dla Nas tylko My dla niej. Mamy na nich zasuwać do usranej śmierci albo jeszcze jeden rok dłużej... Odpowiedz Link Zgłoś
0siecinianin Re: Nowy pomnik na skwerku 13.12.13, 08:53 Nie musisz bronić się że nie zaczęłaś dyskusji przecież każdy to widzi :P jak możesz pamiętać że był pomysłodawcą jak to nie on HAHAHA specjalnie zasięgnąłem języka i co się okazało makietę stworzył po prostu z własnej woli na podstawie projektu pana architekta. Tak wygląda sprawa. Nie siej herezji i nie wprowadzaj ludzi w błąd!!! Prosze mnie nie zrozumieć że kogoś bronie czy cos w tym stylu ale nie mów o "wzajemnej adoracji" bo gdzie nie spojrzysz to jest wzajemna adoracja...ty też się adorujesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
basia_1975 Re: Nowy pomnik na skwerku 13.12.13, 10:39 Widzę "0siecinianin", że długo zastanawiałeś się nad odpowiedzią; to dobrze :) Ale ja i tak wiem swoje. Odpowiedz Link Zgłoś