Gość: Alezwała IP: 212.160.232.* 01.09.04, 13:12 Monika Weychert - Waluszko złożyła w tej sprawie podanie w urzędzie. Wspiera ją prof. Chmielewski. Pewnie też będzie w komisji :)) Ale zwała! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: s\alfa Re: Monika Waluszko chce być Dyrem Domu Muz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 13:22 też kandydujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurczaczek Re: Monika Waluszko chce być Dyrem Domu Muz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 13:28 Ale zaraz, to tam nie ma teraz dyrektora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRUTUS No i dobrze IP: *.torun.mm.pl 01.09.04, 22:16 To dzięki niej rozsypała się rachityczna struktura Domu Muz na czele którego stała p. Biczyk. Mało jest w naszym mieście ludzi, którzy potrafią w tak zdecydowany sposób przeciwstawić się lokalnym skostniałym, układom. Monika to zrobiła i jak to w życiu bywa poniosła tego konsekwencje – straciła prace. Zapewne niewielu z nas miałoby w sobie na tyle odwagi aby postąpić tak jak ona. Uważam, że Monika jako świetny kreator kultury, osoba znana i lubiana w lokalnym światku artystycznym świetnie sprawdziła by się w roli dyrektora Domu Muz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: No i dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 22:19 Komu dała dupy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trek Re: No i dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 22:35 Bogdan i Witek, synowie dozgonnego genseka KM SD w Bydgoszczy od dawna mają uwiąd starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginekolog Re: No i dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 23:03 I odgryzioną w bramie pępowinę. Stąd pomysł o wielkim pepku świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: No i dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 12:00 Idioto ładnie sie wyrazasz o nieżyjącym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm... Re: No i dobrze IP: 81.219.103.* 07.09.04, 09:11 Post tego tutaj GEJA najwyraźniej wskazuje że dawno sam nei przyjął nic w swoje kakaowe oczko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uberplotkarz Re: Monika Waluszko chce być Dyrem Domu Muz IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.04, 02:56 fajnie by było, gdyby ktoś rozgryzł to Uwaga Toruń. ta firma wyciąga najwięcej kasy z miasta. Nie wiem dlaczego graboski ich tak panicznie wspiera. rozpierdolmy ten chory system Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZGM Re: Monika Waluszko chce być Dyrem Domu Muz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 10:08 Brutusie gdzie ty masz oczy! Ogólnie jesteś fajny facet, rozumiem moze nawet twoją niechęć do szefa Wodociągów i pana Girzyńskiego, ale żeby być aż tak krótkowzrocznym! Wierze w twój rozsądek - ta pani na szefa to zła propozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika wal w Re: Monika Waluszko chce być Dyrem Domu Muz IP: 212.160.232.* 02.09.04, 13:19 Nie to żebym wchodziła często w to Wasze bagienko, ale znowu bliscy mnie się zdenerwowali. no powiem WAM- jestem WIELKIM MISTRZEM TAJNEJ LOŻY I RZĄDZĘ TU WSZYSTKIMI NAWET WAMI- PODBIJACIE MOJĄ POPULARNOŚĆ- WIADOMO- GORZEJ JAK NIE PISZĄ W OGÓLE- DLA POZORÓW UDAJĘ BEZROBOTNĄ ZE STARÓWKI- UWAŻAJCIE MACIE WSZYTE PRZYSTAWKI- ALE NIE POWIEM GDZIE! Wow, powinni mnie zakazać!!!!!!!!! Na grono tych kilku piszących żółciowców wpływam tak podniecająco. Zawałki bliskie? Może żal życia. Ale ja jestem w końcu animatorem kultury i polonistką toteż popieram radosną twórczość. Fantazję. Z tą paranoją to trochę gorzej, bo to jednostka chorobowa jest... dla tych biednych chorych osób to robię: - nie kandyduję na dyrektora, choć właściwie to fajny pomysł- synekurka- hm "Dom Muz" to wspomnienie jest- została tam po mnie galeria, festiwal filmów offowych- a nie, sorry, ktoś go wyprowadził tylnymi drzwiami i na nim zarabia- na zdrowie; szkoda, że zaproszeń nie dostaję za trzy lata pracy nad powstaniem tego festiwalu w Toruniu- a ponoć chamstwo w kulturze ma krótkie nogi... może przedyskutujemy jak to się stało na tym Forum? bo to akurat jest trochę takie illegalne... cha, cha, cha: spoko. jak nie macie własnych pomysłów- na zdrowie; -"Dom Muz" wypłacił mi odszkodowanie w wysokości 6000 zł około= nie wiem dobrze, bo na waciki... Sąd był. To też fajne: opowiedzieć o postawach moralnych? Tyle fajnego mam do powiedzenia. O i mam zapis rozprawy lekturka niezła- może jakiś blog założę? Wiem, że atak to najlepsza obrona... - jeśli chodzi o dyrektorów to "Dom Muz" reprezentowało na rozprawie dwóch p.o.- nie ma dyrektora. - BRUTUS? NIE ZNAM, ALE DZIĘKI: pracy to nie mam ale za to uraz mam do "DM" tak wielki i brzydzę się niktórymi (cóż za trafna literówka- pozostawiam) osobami, które tam pracują - kwestia listy moich ukochnych- to od jakiego mojego wieku mam służyć? ten temat tak męczy tu ciągle? - tak się składa, że nie jestem żoną, córką ani podwładną pana Chmielewskiego to o co chodzi? Nawet jeśli o mnie dobrze myśli a ja o nim? ja rozumiem że wszechobecna nienawiść jest jakimś celem- ale to trzeba się leczyć mocno.... - bardzo chętnie zobaczyłabym wszystkie dotacje z UMT: wysokość, cel, zdjęcia z imprez: to są publiczne pieniądze i każdy ma prawo do wglądu. A wtedy konkretne zarzuty można postawić- to po pierwsze. A po drugie to ten chory system opiera się na przepisach. Są ramy finansowe tj. ograniczenie dotacji dla jednej fundacji czy stowarzyszenia do pewnej sumy. Żadna jej nie przekroczy choćby robiła super rzeczy... a tak w ogóle to jakieś mam upodobanie do innej prawdy niż opluwanie zza winkla: proszę adwersarzy do stawienia się pod pomnikiem Kopernika, we wtorek o godzinie 14- ja zawiadomię prasę i sekundantów: rękawicę rzucam- na panel proponuję, poza moją skromną osobą, tematy: kto stał za ruszeniem ziemi do bieganiu (nie Kopernik wszak)?- byliśmy w Centrum! czy Ameryka odda nam Marsjan z tajnych laboratoriów Newady? dlaczego śmieciarki nie mają estetyczniejszych kształtów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mon wal w Re: Monika Waluszko chce być Dyrem Domu Muz IP: 212.160.232.* 02.09.04, 13:30 zapomniałam jeszcze: "DM" przez pół roku nie odprowadzał za mnie ZUSu i podatków (za innych pracowników też?)- czy ktoś już za to odpowiedział? bo nie jestem na bieżąco a WY tu tak lubicie afery- to może jakimiś prawdziwymi się zajmijcie pozdrawiam monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Monika Waluszko chce być Dyrem Domu Muz IP: 81.219.103.* 07.09.04, 21:49 Uber[plotkarz = Zydowicz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Nie przejmuj się Monika IP: 213.77.40.* 02.09.04, 21:50 Toruń jest wielki, ale niektorzy torunianie, to czysty grajdoł, z akcentem na drugą sylabę. A swoją drogą masz bardzo "toruńskich" sąsiadów.Pozdrawiam Cię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Nie przejmuj się Monika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 12:02 Tojakiśgłupawy nonsens, i obawiam się że znów gadają tu obecni pracownicy Domu Muz, jak i zazdrosny Tumult. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MO Re: Nie przejmuj się Monika IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.04, 15:10 Cóż...najłatwiej komentować, krytykować, obrzucać obrzydliwym błotem, szczególnie kiedy się kogoś naprawdę nie zna, a jeszcze ciekawiej jest, kiedy występuje się w roli anonimowego komentatora, wteeeedy mozna sobie poużywać, co...???....Monisiu...jesteś po prostu dobrym, uczynnym człowiekiem, co z tego,że cholernie zakręconym ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale numer Re: Nie przejmuj się Monika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 17:01 faktycznie ciągle walą do tego celu to już widoczne piękna to i silna osoba, że się tak nie daje niszczyć Monika, trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toruń Re: Monika Waluszko chce być Dyrem Domu Muz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 17:26 Zaprzestać finansowania Domu Muz i innych przechowalni nierobów z pieniędzy podatników! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Przestańcie! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 07.09.04, 10:08 Ta dyskusja jest na poziomie rynsztoka. Tak sie nie dyskutuje! W ferrworze rzucania mięsem sypią się podejrzenia pomówienia i obelgi wobec wszystkich nieobecnych i obecnych. Zajmijmy się wspólnym robieniem kultury w tym miescie, a nie pluciem na siebie! Można sie kłocić, ale między sobą, nie na takim forum. [chociaż oczywiscie lepiej wogóle sie nie żreć :)] Co kogo obchodzi, kto będzie dyrektorem Domu Muz? Osoba która dostanie to stanowisko, będzie miała nie sielankowe życie, ale ciężką harówkę papierkową i nie będzie miała czasu na robienie sztuki. Zastanówmy się komu zależało na wywołaniu takiej pyskówki, bo zapewniam, że nikomu spośród robiących w tym miescie kulturę. Z takiej bijatyki zysk mają tylko ci, których na razie w kulturze miasta nie ma. Nam w Toruniu potrzebny jest DIALOG. Rozmowa, by mimo różnic razem isc do celu. Zresztą nie tylko w Toruniu, ale w całej Polsce. Dlaczego jednak nie zacząc od swego podwórka? PS: apeluję do uczestników i "podsycaczy" tej "dyskusji" by nie dopisywali już tu postów. Nie dawajmy satysfakcji osobom którym zalezy na robieniu awantur. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika weychert wa Re: Przestańcie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 17:22 DZIŚ O 14 OPLUWACZE NIE PRZYSZLI- MOŻE TYLKO GDZIEŚ ANONIMOWO PRZEBIEGLI BOCZKIEM- AKCJA PASYWNEJ PROWOKACJI GNID przebiegła zgodnie z planem. Żadna na światło dzuenne nie wylazła. mam nadzieję, że skoro w oczy się nie patrzy- to skończy się z tym opluwaniem. Właśnie, komu zależy aby przywoływać tu moje nazwisko i mnie obrażać? no komu? cha cha cha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek niech z sobą coś zrobi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 20:14 niech ta pani najpierw z sobą coś zrobi, to teraz to tylko ludzi straszy.Ja rozumiem, że niektórzy chcą być do przesady indywidualistami, ale sa pewne granice dobrego smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: niech z sobą coś zrobi IP: 81.219.103.* 07.09.04, 21:51 Widzę że te wszystkie Popanki, Regi, ciągle zazdrosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika weychert wa Re: niech z sobą coś zrobi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 17:48 Maćku- miałeś mi okazję w oczy powiedzieć co o mnie myślisz. Dzięki za konstruktywną krytykę. Atak przychodzi kiedy intensywnie pracuję właśnie. Taka strategia. Opluć zanim efekt pracy zobaczymy. Zrozumiałe techniki. Na szczęście to czym się zajmuję jest tak ciekawe, że i tak chodzę totalnie szczęśliwa po mieścia. To widać i to wkurza- wiem. W tym roku zrobiłam wystawy Twożywa, Marka Sułka, TV Gdańsk. Pomagałam w akcjach Galerii Róż. Piszę dwie książki. I niebawem - już za trzy tygodnie (stąd ten atak zazdrości jak sądzę) rusza festiwal Netartowy, który przygotowywuję. A Ty- co zrobiłeś dla ludzi w tym czasie? pozdrawiam i chętnie się dowiem! monika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: niech z sobą coś zrobi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 19:44 rób co chcesz, ale nie strasz ludzi i nie zwracaj na sile na siebie uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm... Re: niech z sobą coś zrobi IP: *.smk.gda.pl / 62.233.169.* 09.09.04, 10:02 "rób co chcesz, ale nie strasz ludzi i nie zwracaj na sile na siebie uwagi" - oto właśnie, ten cytat z Maćka, to sedno wszystkiego o czym dyskusja była na Forum a'propos Torunia jako prowincji i chęci robienia czegoś tutaj. Oto nakaz siedzenia cicho, niewysuwania się ponad przeciętność, potulności i jakiejś totalnej szarzyzny. "Rób co chcesz" brzmi tutaj retorycznie, brzmi jak jakaś propagandowa tuba w komunistycznym kraju, ponieważ skontrowana jest drugim członem zdania: "nie strasz ludzi" (co to oznacza, a wypowiadane jest w imieniu społeczeństwa). "Nie zwracaj na siłę na siebie uwagi". Nie wiem, kojarzy mi się ten post z jakims głosem z zamierzchłych czasów, gdy czepiano się kolorowego ubioru studentów na przykład, no tak, ale tamto mówiły władze, jakieś UB, propaganda itd. które coś mogły zdziałać poprzez zastraszania właśnie i tak dalej. Ale jakże rozpaczliwy jest ten głos dziś... Jakieś zawodzenie o pruskim Ordnung? Jak ten "Maciej" nie może się przystosować do naszych czasów, pisze on z rozpaczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika wal w Re: niech z sobą coś zrobi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 10:48 pozdrowienia hmmm to ja też napiszę. i też a'propos kultury. prosiłam o zakończenie tej rozmowy. przede mną zrobił to też ktoś. był taki Herbert Poeta i on powiadał w jednym swym wierszu, że nie można wybaczać za kogoś. toteż nawoływanie o koniec tego rynsztokowego opluwania należy do mnie: - nikt odważnie nie mówi z imienia i nazwiska - prawdziwe afery typu: Dom Muz nie płacił zusu i podatków przez wiele miesięcy - złamano prawa autorskie do festiwalu filmów off- nie interesują tutaj - interesuje opluwanie- a więc jego żródło jest jasne- obrona przez atak - nawoływanie o koniec rynsztoka nie nastę puje po obraźliwych zwrotach o "tyle mojego jestestwa" tylko jak ludzie zaczynają mnie bronić- to też daje do myślenia - nie zwracam na siebie uwagi- nie ja rzuciłam tu kłamliwe hasło- odpowiadam na zarzuty - po co dyskutuję z ludźmi nie na poziomie? to interesuje? odpowiem: mam dziecko, które uczy się czytać- każde kłamstwo muszę odeprzeć- by nie zostawiać tego bez komentarza - wiem też kogo straszę i kto się boi hmmm- to jest najzabawniejsze pozdrowienia Maćku a tak nawiasem mówiąc- to co zrobiłeś ciekawego dla ludzi w tym roku? pozdrawiam ps wyluzuj hmm nie ma co się martwić kulturą osobistą innych m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm... Re: niech z sobą coś zrobi IP: *.smk.gda.pl / 62.233.169.* 09.09.04, 10:04 Dobry smak... dobry smak nie ma granic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m wal w Re: niech z sobą coś zrobi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 10:53 hmm- pamiętasz Maciek, ja tylko żartowałem... mww Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: niech z sobą coś zrobi IP: 81.219.103.* 30.09.04, 00:25 tak, tu nie ma sensu kupowac kredensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: niech z sobą coś zrobi IP: 81.219.103.* 30.09.04, 00:27 Maciek, ja tylko żartowałem Gdy tobie z sobą iść kazałem Tam nie było żadnych pieniędzy Była nędza, nic więcej Tyle razy o tym myślałem Maciek, ja tylko żartowałem Nie, nie, nie zwariowałem Ani tym bardziej nie oszalałem Maciek, ja tylko żartowałem Nigdy ciebie nie kochałem Kochałem setki innych facetów Z tobą to jednak nie to Kręci się Ziemia wokół Słońca Dostać można szału z gorąca Maciek, ja tylko żartowałem Nigdy z nikim jeszcze nie spałem Maciek, ja tylko żartowałem Gdy o tym opowiadałem To wszystko nie ma sensu Nie ma sensu kupować kredensu Ciągle słucham głosu twojego Mają cię za mojego narzeczonego Maciek, ja jeno żartowałem Gdy tobie z sobą iść kazałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to co Re: niech z sobą coś zrobi IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.04, 01:01 wyborcza dzisiaj rozpierdala system? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spy Re: niech z sobą coś zrobi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.04, 15:22 hmmm IP81 219 103 twe czestochowskie rymy cie demaskuja. Ale ja i tak mam cie na celowniku. Nie zostawie cie w spokoju.Patrz twoje uwagi na forum na temat DGG, Festiwalu filmowego, Giedrysa, Zydowicza, i inne w ktore wtykasz nos. Czekam tylko na zlecenie by wszystkim powiedziec kim tzn jakim malym czlowiezkiem jestes. Nie udalo sie cos w zyciu prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spy Re: niech z sobą coś zrobi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 19:46 sam chciales.Zacznij sie rozgladac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spy Re: niech z sobą coś zrobi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 09:20 nie wiesz to sie dowiesz. Jesienia opadaja liscie z drzew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: niech z sobą coś zrobi IP: 81.219.103.* 04.10.04, 09:24 Ale za czym mam się rozglądać, panie "myśliwy kultury". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remi Re: Monika Waluszko chce być Dyrem Domu Muz IP: *.ped.uni.torun.pl 04.10.04, 10:11 a co sie stalo z ewa??? Odpowiedz Link Zgłoś