Gość: jenifer IP: *.petrus.com.pl 10.09.04, 22:37 czy ktos moglby mi polecic dobra szkołe jezykow obcych w Toruniu,chodzi mi głównie o angielski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kirke2 Re: szukam dodrej szkoły języków obcych 11.09.04, 17:58 ostatnio w rankigu jakiegos czasopisma na czolowych miejscach byl jdj bachalski i feldberg a wiesz moze w jakiej szkole jezykowej ucza dobrze niemieckiego? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
thistle1 Re: szukam dodrej szkoły języków obcych 11.09.04, 19:41 dobrze uczą w szkole na ulicu Zaułek prasowy. British & American English School chodziłam tam przez dwa lata,dużo się nauczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jenifer Re: szukam dodrej szkoły języków obcych IP: *.petrus.com.pl 11.09.04, 23:12 bardzo dziekuje za odp.na moje pytanie.mam jeszcze jedno a gdzie znajduje sie szkoła feldberg (jezeli to jest szkoła)bardzo prosze o odpowiedz,niestety nie wiem gdzie dobrze ucza niemieckiego przykro mi.A co sadzicie o english school na szewskiej 2. Odpowiedz Link Zgłoś
thistle1 Re: szukam dodrej szkoły języków obcych 12.09.04, 12:46 'Felberg',nie 'Feldberg'. to jest właśnie ta szkoła,o której pisałam.pełna nazwa: Felberg British & American English School filia w Toruniu ul.Zaułek Prasowy 1 tel.652-29-51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jenifer Re: szukam dodrej szkoły języków obcych IP: *.petrus.com.pl 13.09.04, 21:48 bardzo ci dziekuje,pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: szukam dodrej szkoły języków obcych IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.09.04, 07:38 Doskonała szkoła z tradycjami - POLANGLO na Grudziądzkiej 46. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajka Re: szukam dodrej szkoły języków obcych IP: *.torun.mm.pl 14.09.04, 11:51 3way na warszawskiej, na przeciwko 4 lo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poliglotka Re: szukam dodrej szkoły języków obcych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 12:01 a ja sie wybieram do jdj na rosujski dla początkujących, chyba że mi ktoś odradzi i coś lepszego zaproponuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: szukam dodrej szkoły języków obcych IP: *.pl 14.09.04, 12:02 a english academy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poliglotka Re: szukam dodrej szkoły języków obcych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 12:16 w zeszłym roku byłam, zachęcona rankingiem newsweeka, w english academy napisałam tam test z niemieckiego a miałam czekać,aż się do mnie odezwą, czekałam, czekałam a EA nic, w końcu tam poszłam oni mi znowu naściemniali,że się odezwą.Więcej tam nie pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: szukam dodrej szkoły języków obcych IP: *.pl 14.09.04, 12:20 dzieki za odpowiedz :) w tamtym roku achodzilam tam kilka razy i nigdy nie mozna tam zastac kogos w sekretariacia za to chwali im sie bo wpsieraja mamonka inicjatywe studencka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jenifer Re: szukam dodrej szkoły języków obcych IP: *.petrus.com.pl 14.09.04, 15:53 a co sądzicie o ENGLISH SCHOOL na ulicy Szewskiej 2 , bardzo prosze o opinie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jenifer Re: szukam dodrej szkoły języków obcych IP: *.petrus.com.pl 14.09.04, 21:13 czy ktos moze mi pomoc i napisac cos o tej szkole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heidi Re: szukam dodrej szkoły języków obcych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 21:42 Ja tam chodziłam w zeszłym roku i w tym też zamierzam. Bardzo sobie chwalę, nie będe sie rozpisywać, podobało mi się. Profesjonali lektorzy, nie "zmęczeni życiem" jak to w niektórych szkołach jęz, bywa. Ceny normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heidi Re: szukam dodrej szkoły języków obcych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 21:44 P.S. Chodziło ci o English school na rogu szewskiej i Podmurnej? Bo połowa ma w nazwie ES Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jenifer Re: szukam dodrej szkoły języków obcych IP: *.petrus.com.pl 14.09.04, 22:22 ta szkola znajduje sie w piwnicy ,chyba rog szewskiej -most paulinski nad szkola jest obuwniczy ,ja mysle o tej szkole a ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heidi Re: szukam dodrej szkoły języków obcych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 19:42 No właśnie o tą mi chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asf English school IP: 158.75.5.* 23.09.04, 13:15 English School jest niezla, zwłaszcza polecam zajęcia z native speaker'em. Odradzam English Academy, tam idą na ilość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viola Re: szukam dodrej szkoły języków obcych IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 15.09.04, 07:48 Świetna lektorka na angielskim i niemieckim dla początkujących w POLANGLO. Chodzę tam już drugi rok! Odpowiedz Link Zgłoś
izabelanna Re: szukam dodrej szkoły języków obcych 15.09.04, 17:17 Polecam 3WAY na Warszawskiej, super lektorki od angola. Odpowiedz Link Zgłoś
sdb Re: szukam dodrej szkoły języków obcych 15.09.04, 18:17 chodzilem do ES ale to bylo jakies 6-7 lat temu bylo bardzo fajowo. jednak wazny jest lektor a nie bbudynek w ktorym odbywaja sie zajecia a w toruniu jest wielu lektorow omiatajacych w ciagu tygodnia kilka szkol jezykowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuffff Re: szukam dodrej szkoły języków obcych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 10:11 uczyl sie ktos moze rosyjskiego w którejś ze szkół, bo szukam czegoś, poziom calkowicie początkujacy Odpowiedz Link Zgłoś
sdb Re: szukam dodrej szkoły języków obcych 16.09.04, 10:25 rok temu szukalem i niby znalazlem ale grupa sie nie mogla skrystalizowac i w koncu zostalem na lodzie. przez rok chodzilem prywatnie na korki. jezeli szukasz to wybierz po prostu tam gdzie bedziesz mial(a) pewnosc ze nie bedzie takich problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufff Re: szukam dodrej szkoły języków obcych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 13:58 ja chyba zdecyduję się na jdj, mam nadzieje ze grupa powstanie jak dotychczas sa aż-tylko 4 osoby chętne. Może ktoś jeszcze ma ochotę na rosyjski od podstaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: szukam dodrej szkoły języków obcych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 14:03 a PIGMALION? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan Re: szukam dodrej szkoły języków obcych IP: *.pl 16.09.04, 18:25 a britisch school??? Odpowiedz Link Zgłoś
beat Re: szukam dodrej szkoły języków obcych 17.09.04, 13:00 Gość portalu: megan napisał(a): > a britisch school??? Britisch to chyba w Niemczech?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnich Re: szukam dodrej szkoły języków obcych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 13:41 Ostatnio w Wyborczej w dodatku toruńskim były opisane wszystkie szkoły językowe wraz z cenami za kurs pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: szukam dodrej szkoły języków obcych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 10:54 Ja od kilku lat chodzę do International House i jestem bardzo zadowolona. Super przygotowują do egzaminów Cambridge. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: szukam dodrej szkoły języków obcych IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.09.04, 13:20 czy w international house faktycznie wszyscy lektorzy to native speakerzy? czy prowadza tez kursy dla dzieci? probowalam kilkakrotnie tam sie dodzwonic i kicha.. Odpowiedz Link Zgłoś
candice Re: szukam dodrej szkoły języków obcych 18.09.04, 13:30 tylko native speakerzy - to fakt, dzieci też - od 7 r.ż. Odpowiedz Link Zgłoś
grom3 Re: szukam dodrej szkoły języków obcych 19.09.04, 02:37 Naczytalem sie tych waszych wypocin,otorz kochani chcecie sie nauczyc angielskiego podam wam jak.Nie wydajac na te pseudo akademie jak piszecie widze ze jeszcze jest w Polsce duzo frajerow na ktorych mozna zerowac.Kupcie sobie pare bajek dla dzieci w jezyku angielskim jak jest w Polsce radio w jezyku angielskim sluchajcie go caly dzien,pozniej po miesiacu kupcie gazete w j angielskim czytajcie ja chciaz nie rozumiecie starajcie utrwalic sobie slowa,codziennie poswiecajcie conajmniej 3 godziny.Bajki czytajcie sobie wieczorem jak macie dzieci czytajcie dla nich proste slowa w kazdej bajce sa obrazki,trzeba sie tylko domyslac co dane slowo oznacza.Tak robcie conajmniej przez 2 miesiace.Spotkalem tutaj w Toronto Polakow po waszych akademiach zalamalem rece,mi no speak english how do you do odpowiadali good odpowiada sie tak samo how do you do.W ten sposob co pisze nauczylem sie w 4 miesiace slabo mowic pozniej z dnia na dzien czytalem wiecej gazet i duzo sluchalem radia i ogladalem telewizje.W tej chwili biegle mowie po angielsku pisze i czytam nie chodzilem do zadnej akademi.Have good time and get to your english by feew monts you will speak very well,Good lack from the bottom of my heart Odpowiedz Link Zgłoś
roleta1 Re: szukam dodrej szkoły języków obcych 23.09.04, 22:55 Gość portalu: megan napisał(a): > a britisch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ananke Re: szukam dobrej szkoły języków obcych IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.09.04, 17:37 a ja szukam kursu na poziomie Proficiency. Czy w Toruniu gdzies uczą na tym poziomie? Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA INTERNATIONAL House na Legionów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 20:51 Chodziłem tam 10 lat, przeszedłem wszystkie pozoimy zaawansowania. Potem bez problemu dostalem sie na filologie angielska. Polecam gorąco. Powiini tez mieć ten poziom. zadzwon do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANANKE Re: INTERNATIONAL House na Legionów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 13:20 Dzięki. Rzeczywiście mają grupę egzaminacyjną CPE. Zapisuje sie. Odpowiedz Link Zgłoś