Dodaj do ulubionych

Mydlarnia.

10.04.02, 15:29
Jakby ktoś nie wiedział, to w mydlarni kupuje się mydło. Piszę o tym dlatego,
że w Toruniu przy Strumykowej powstał właśnie pierwszy sklep, w którym można
kupić tylko i wyłącznie mydło i to mydło własnej roboty. Ciekawe czy dużo
droższe jest mydło z mydlarni od mydła ze zwyklego sklepu drogeryjnego. Jeśli
tak, to nie wróżę tej placówce przyszłości, bo choć naród higieniczny, to cały
czas ubogi. Tylko czekać aż powstanie miodziarnia, budyniarnia i cacaobar:))
Był ktoś z Was już tam?
Obserwuj wątek
    • Gość: Krzyżak Re: Mydlarnia. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.04.02, 17:40
      robert_wl napisał(a):

> Jakby ktoś nie wiedział, to w mydlarni kupuje się mydło. Piszę o tym dlatego,
      > że w Toruniu przy Strumykowej powstał właśnie pierwszy sklep, w którym można
      > kupić tylko i wyłącznie mydło i to mydło własnej roboty. Ciekawe czy dużo
      > droższe jest mydło z mydlarni od mydła ze zwyklego sklepu drogeryjnego. Jeśli
      > tak, to nie wróżę tej placówce przyszłości, bo choć naród higieniczny, to cały
      > czas ubogi. Tylko czekać aż powstanie miodziarnia, budyniarnia i cacaobar:))
      > Był ktoś z Was już tam?

Rzadko chodze o miasta/chyba ,że umawiam się z Tobą i Wiechem na piwo/Mnie
      bardziej interesuje z czego lub kogo to mydło jest wyprodukowane.Chyba ,że ktoś
      produkuje to mydło podobnie jak kiedys proszek do Geanta .
      • Gość: polonus Re: Mydlarnia. IP: 198.138.227.* 10.04.02, 19:58
        Gość portalu: Krzyżak napisał(a):

> robert_wl napisał(a):
        >
        > > Jakby ktoś nie wiedział, to w mydlarni kupuje się mydło. Piszę o tym dlate
        > go,
        > > że w Toruniu przy Strumykowej powstał właśnie pierwszy sklep, w którym moż
        > na
        > > kupić tylko i wyłącznie mydło i to mydło własnej roboty. Ciekawe czy dużo
        > > droższe jest mydło z mydlarni od mydła ze zwyklego sklepu drogeryjnego. Je
        > śli
        > > tak, to nie wróżę tej placówce przyszłości, bo choć naród higieniczny, to
        > cały
        > > czas ubogi. Tylko czekać aż powstanie miodziarnia, budyniarnia i cacaobar:
        > ))
        > > Był ktoś z Was już tam?
        >
        > Rzadko chodze o miasta/chyba ,że umawiam się z Tobą i Wiechem na piwo/Mnie
        > bardziej interesuje z czego lub kogo to mydło jest wyprodukowane.Chyba ,że ktoś
        >
        > produkuje to mydło podobnie jak kiedys proszek do Geanta .

dajcie znac jak powstanie w toruniu pierwszy sklep z urzadzeniami hifi, to by
        bylo rzeczywiscie wydarzenie, w Bydzi byl pare lat temu komis hifi ale
        zbankrutowal, niestety, a dosc czesto wtedy ich odwiedzalem zawsze to duzo blizej
        niz do Gdanska...
      • b3ut Re: Mydlarnia. 10.04.02, 23:32
        często na tego brovara chodzicie?
        • Gość: atomski Re: Mydlarnia. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.02, 00:11
          polonusie . Zwykle tez uważałem ,ze bydgoski rynek sprzetu hi-fi składa sie ze
          sklepów sprzedających Pionieera czy Technicsa . Ku mojemu zdumieniu ,okazało
          się ,ze jest tu dwóch producentów sprzętu ,zaliczanego do "TEJ LEPSZEJ "
          grupy . Na przykład Minima Audio .
          Nie od dziś wiadomo ,ze Polacy maja nosa jeśli chodzi własne produkcje hi-
          fi,hi-end. Ostatnio zawrotną furorę zrobił mistrz ,który zmajstrował
          wzmacniacz lampowy o nazwie POCAHONTAS w garażu :)))
          Biedny nie może nadązyć z produkcją teraz :))))
          • Gość: polonus Re: Mydlarnia. IP: 198.138.227.* 11.04.02, 15:26
            Gość portalu: atomski napisał(a):

> polonusie . Zwykle tez uważałem ,ze bydgoski rynek sprzetu hi-fi składa sie ze
            > sklepów sprzedających Pionieera czy Technicsa . Ku mojemu zdumieniu ,okazało
            > się ,ze jest tu dwóch producentów sprzętu ,zaliczanego do "TEJ LEPSZEJ "
            > grupy . Na przykład Minima Audio .
            dobrze powiedziane do "tej lepszej grupy" nie jest to klasa B jeszcze ale C
            napewno. Slyszalem o tej firmie juz 3-4 lata temu, ale mowiac sklep hifi mam na
            mysli sklep specjalizujacy sie tylko i wylacznie w urzadzeniach hifi tylko i
            wylacznie, a takowego nie bylo 1999 roku w Bydzi. :(

> Nie od dziś wiadomo ,ze Polacy maja nosa jeśli chodzi własne produkcje hi-
            > fi,hi-end. Ostatnio zawrotną furorę zrobił mistrz ,który zmajstrował
            > wzmacniacz lampowy o nazwie POCAHONTAS w garażu :)))
            ciekawe i mozna tego posluchac w Bydzi gdzies, maja stone, co to jest Push-pull
            czy moze SET na jakich lampach????????????

> Biedny nie może nadązyć z produkcją teraz :))))
            wielu chcialoby miec taki problem, jak to mowia Amerykanie taki problem to nie
            problem ...
        • robert_wl Re: Mydlarnia. 11.04.02, 16:24
          b3ut napisał(a):

> często na tego brovara chodzicie?

Nie mogę powiedzieć, że często bo na razie tylko raz byliśmy. Damy znak, jak
          będziemy znowu wyruszali.
          • b3ut Re: Mydlarnia. 11.04.02, 16:40
            nooo własnie, żeby główni oponenci nie kojarzyli mi się tylko z 9 czy 7
            znakami :)
            • robert_wl Re: Mydlarnia. 11.04.02, 17:34
              b3ut napisał(a):

> nooo własnie, żeby główni oponenci nie kojarzyli mi się tylko z 9 czy 7
              > znakami :)

Są plany, aby w określony miejscu o określonej godzinie spotkały się znajomki z
              toruńskiego forum. Na razie brak jednak konkretów, jeszcze.
              • Gość: Krzyżak Re: Mydlarnia. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 19:49
                robert_wl napisał(a):

> b3ut napisał(a):
                >
                > > nooo własnie, żeby główni oponenci nie kojarzyli mi się tylko z 9 czy 7
                > > znakami :)
                >
                > Są plany, aby w określony miejscu o określonej godzinie spotkały się znajomki z
                >
                > toruńskiego forum. Na razie brak jednak konkretów, jeszcze.

No to co? Mały terminek ?
                Przyszła sobota ?
                Komu pasuje?
                • b3ut Re: Mydlarnia. 12.04.02, 00:06
                  czyli 20 kwietnia. Good
                  • robert_wl Re: Mydlarnia. 12.04.02, 10:15
                    Całkiem ładnie.
                    • Gość: Krzyżak Re: Mydlarnia. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 17:54
                      robert_wl napisał(a):

> Całkiem ładnie.

Przyklepane.
                      +
    • druidstal Re: Mydlarnia. 11.04.02, 09:14
      Rzadko chodzę do miasta chyba że umawiam się z Tobą i Pawłem na piwo ele jak
      obiecasz, że Sylwia zaśpiewa to po piwie może nawet dokonam zakupu ręcznie
      pakowanego mydła i nie będę pytał z czego powstało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka