Dodaj do ulubionych

Masło z Warlubia czy Inowrocławskie?

06.05.02, 15:37
Osobiście wolę zdecydowanie to pierwsze. Czysty doskonały smak, w miarę miękkie
nawet po wyjęciu z lodówki. Po prostu bomba (a raczej eldo kemadarre jak mawia
Jose Arcadio Morales)
Obserwuj wątek
    • Gość: polonus Re: Masło z Warlubia czy Inowrocławskie? IP: 198.138.227.* 06.05.02, 15:39
      b3ut napisał(a):

> Osobiście wolę zdecydowanie to pierwsze. Czysty doskonały smak, w miarę miękkie
      >
      > nawet po wyjęciu z lodówki. Po prostu bomba (a raczej eldo kemadarre jak mawia
      > Jose Arcadio Morales)

o zadnym nie slyszalem, jadalem w swoim czasie smietankowe :)
      Ile kosztuje u was maslo, ja place 3.99$ za 1lb???
      • b3ut Re: Masło z Warlubia czy Inowrocławskie? 06.05.02, 15:41
        Inowrocławskie 1,99zł Warlubskie 2,40zł (Polo market - podoba Ci się nazwa?)
        • Gość: snoop Re: Masło z Warlubia czy Inowrocławskie? IP: *.podzegarem.pl 06.05.02, 15:45
          zdecydowanie jednyka :)
        • Gość: polonus Re: Masło z Warlubia czy Inowrocławskie? IP: 198.138.227.* 06.05.02, 15:46
          b3ut napisał(a):

> Inowrocławskie 1,99zł Warlubskie 2,40zł
          (Polo market - podoba Ci się nazwa?) wydaje mi sie ze byly juz sklepy o tej
          nazwie za moich czasow :) i nie stety nie mam udzialow w tej sieci :(

to macie tanie maslo, czemu w takim razie w polskiej dzielnicy smietankowe
          sprzedaja po 4$ za kostke, zeruja na partiotyzmie zaladkow poloniii!!!!!

• robert_wl Re: Masło z Warlubia czy Inowrocławskie? 06.05.02, 16:09
            O maśle z Inowrocławia nawet nie słyszałem. Masło z Warlubia jest całkiem
            spoko. Polonus, nie dziwuj się że śmietankowe jest u was dużo droższe niż u
            nas. Cena jest adekwatna do waszych zarobków. U nas za średnią pensję kupisz
            500 kostek, a u was przy takiej samej cenie 4000, więc ja się pytam - gdzie tu
            sprawiedliwość? Zresztą ty nie o maśle nawijaj, a w samolot wsiadaj, żebyś w
            środę na bulwarze mógł się stawić.
            • Gość: polonus Re: Masło z Warlubia czy Inowrocławskie? IP: 198.138.227.* 06.05.02, 17:52
              robert_wl napisał(a):

> nas. Cena jest adekwatna do waszych zarobków. U nas za średnią pensję kupisz
              > 500 kostek, a u was przy takiej samej cenie 4000,
              nie dokonca srednia pesja w USA to ~28.500$ odlicz podatki i inne przyjemnosci i
              masz okolo 1200$ na lape (dl auproszczenie zakladamy ze delikwent nie placi za
              mieszkanie i telefon i zyje samym maslem to mamy 300 kostek )

wiec o 200 kostek mniej niz w Polsce!!!!!!!
              co jest tanie to Videa na promocji glowicowy Panasonic kosztuje 79$ :) wiec za
              pesje moze John Smith kipic 15 Panasonicow :)

> sprawiedliwość? Zresztą ty nie o maśle nawijaj, a w samolot wsiadaj,
              wiec gdzie ta sparwiedliwosc
              > żebyś w
              > środę na bulwarze mógł się stawić.
              ale ja juz nie jestem studentem i legitymacyja mi expajrnela czas temu :)

• Gość: Telek Re: Masło z Warlubia czy Inowrocławskie? IP: TORINT* / 212.244.62.* 07.05.02, 09:52
                Masło z Warlubia
                Keczup z Włocławka
                Majonez z Grudziadza
                Płatki z Pacificu

TO JEST TO!
                • robert_wl Re: Masło z Warlubia czy Inowrocławskie? 07.05.02, 10:51
                  Gość portalu: Telek napisał(a):

> Masło z Warlubia
                  > Keczup z Włocławka
                  > Majonez z Grudziadza
                  > Płatki z Pacificu
                  A ja jeszcze dodam:
                  Domki z betonu
                  Ania z Zielonego Wzgórza
                  • Gość: Wiech Re: Masło z Warlubia czy Inowrocławskie? IP: 217.97.134.* 07.05.02, 10:54
                    robert_wl napisał(a):

> Gość portalu: Telek napisał(a):
                    >
                    > > Masło z Warlubia
                    > > Keczup z Włocławka
                    > > Majonez z Grudziadza
                    > > Płatki z Pacificu
                    > A ja jeszcze dodam:
                    > Domki z betonu
                    > Ania z Zielonego Wzgórza
                    a ode mnie:
                    Chłopcy z Placu Broni
                    Czapki z głów

• robert_wl Re: Masło z Warlubia czy Inowrocławskie? 07.05.02, 10:57
                Gość portalu: polonus napisał(a):

> nie dokonca srednia pesja w USA to ~28.500$ odlicz podatki i inne przyjemnosci
                > i
                > masz okolo 1200$ na lape (dl auproszczenie zakladamy ze delikwent nie placi za
                > mieszkanie i telefon i zyje samym maslem to mamy 300 kostek )
                >
                > wiec o 200 kostek mniej niz w Polsce!!!!!!!
                > co jest tanie to Videa na promocji glowicowy Panasonic kosztuje 79$ :) wiec za
                > pesje moze John Smith kipic 15 Panasonicow :)

Ładnie ładnie, wideo droższe od masła tylko 20 razy. W Polsce te proporcje
                wyglądają trochę inaczej.

> > sprawiedliwość? Zresztą ty nie o maśle nawijaj, a w samolot wsiadaj,
                > wiec gdzie ta sparwiedliwosc
                > > żebyś w
                > > środę na bulwarze mógł się stawić.
                > ale ja juz nie jestem studentem i legitymacyja mi expajrnela czas temu :)

To nieważne, jak każdy miałby na to patrzeć to przyszłaby może 1 albo 2 osoby.
                Zresztą juwenalia i tak zaczynają się dopiero w piątek.

• Gość: polonus Re: Masło z Warlubia czy Inowrocławskie? IP: 198.138.227.* 07.05.02, 15:05
                  > Ładnie ładnie, wideo droższe od masła tylko 20 razy. W Polsce te proporcje
                  > wyglądają trochę inaczej.
                  tu wogole aparatura Audio video (niskiej klasy) jest smiesznie tania w stosunku
                  do pesji, za to uslugi medyczne pobranie krwi 500USD, mialem kanalowo robiony
                  ostatnio zab 1610$. gdybym go ze zlota zrobil w Polsce bym zaplacil mniej!
                  w tej cenie moglbym kupic 8TV 25" na wyprzedarzy, bardzo drogie sa uslugi wymiana
                  kineskopu to np 450$ wiec nikt tu nic nie naprawia :)

porownywanie stosunkow cen towarux do towaruy w Polsce i w USA doprowadzalo mnie
                  do wielu interesujacych paranoji :)
    • Gość: zuzia Re: Masło z Warlubia czy Inowrocławskie? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 11:28
      b3ut napisał(a):

> Osobiście wolę zdecydowanie to pierwsze. Czysty doskonały smak, w miarę miękkie
      >
      > nawet po wyjęciu z lodówki. Po prostu bomba (a raczej eldo kemadarre jak mawia
      > Jose Arcadio Morales)

Jak masło po wyjęciu z lodówki jest miękkie, to to nie jest masło. Co wy nie ma
      juz prawdziwego masła. Ostatni raz prawdziwe masło jadłam jak babcia miała
      jeszcze krowę (a to było tak dawno). To był dopiero śmitankowy wspaniały smak.
      Dobre, twarde, żółte masełko. Ach.... A teraz to jakieś podróby.

pozdrawiam masełkowiczów
      • b3ut Re: Masło z Warlubia czy Inowrocławskie? 07.05.02, 14:29
        daję głowę że Warlubskie jest prawdziwe. Po wyjęciu nie jest miękkie ale nie
        jest "partyjnym betonem". A w składzie nie ma żadnych roślinnych olejów
        płynnych :)
      • Gość: polonus Re: Masło z Warlubia czy Inowrocławskie? IP: 198.138.227.* 07.05.02, 14:54
        >
        > Jak masło po wyjęciu z lodówki jest miękkie, to to nie jest masło.]
        zmien lodowke, bedziesz miala twarde :)

• robert_wl Re: Masło z Warlubia czy Inowrocławskie? 08.05.02, 09:57
          "Cudze chwalicie, własnego nie znacie". Zastanawiam się, czemu pominięto tu
          masło naszej rodzimej produkcji, czyli stworzone przez TSM?
          • b3ut Re: Masło z Warlubia czy Inowrocławskie? 08.05.02, 11:08
            sorry, nie ma najmniejszych szansior. SKRYTYM MARGARYNIARZOM MÓWIMY STANOWCZE
            NIE!!!
            • Gość: SDB Re: Masło z Warlubia czy Inowrocławskie? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.05.02, 11:52
              Zaraz zaraz mili panstwo czy odrozniacie podrobke- "Warlubskie" od oryginalu "z
              Warlubia"? Bo chyba jest roznica. Jestem zwolennikiem tego drugiego, tzn masla
              z Warlubia
              • robert_wl Re: Masło z Warlubia czy Inowrocławskie? 08.05.02, 13:19
                Gość portalu: SDB napisał(a):

> Zaraz zaraz mili panstwo czy odrozniacie podrobke- "Warlubskie" od oryginalu "z
                >
                > Warlubia"? Bo chyba jest roznica. Jestem zwolennikiem tego drugiego, tzn masla
                > z Warlubia

A ja myślałem, że nie ma różnicy i Warlubskie jest tym samym co z Warlubia. A
                skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać?
                • Gość: Telek Re: Masło z Warlubia czy Inowrocławskie? IP: TORINT* / 212.244.62.* 09.05.02, 09:28
                  robert_wl napisał(a):

> Gość portalu: SDB napisał(a):
                  >
                  > > Zaraz zaraz mili panstwo czy odrozniacie podrobke- "Warlubskie" od orygina
                  > lu "z
                  > >
                  > > Warlubia"? Bo chyba jest roznica. Jestem zwolennikiem tego drugiego, tzn m
                  > asla
                  > > z Warlubia
                  >
                  > A ja myślałem, że nie ma różnicy i Warlubskie jest tym samym co z Warlubia. A
                  > skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać?

JAGR Warlubie jedynie firmuje wyrób, który fizycznie robi coś około 10-20
                  mleczarni w całej Polsce (w tym mój ulubiony Spomlek).
                  Tak samo jak NIKEi szyją podwykonawcy, a spiryt do Smirnoffa robi kilka gorzelni
                  w całej Polsce.
                  • Gość: Telek Podróba! IP: TORINT* / 212.244.62.* 10.05.02, 09:01
                    Gość portalu: SDB napisał(a):

> Zaraz zaraz mili panstwo czy odrozniacie podrobke- "Warlubskie" od
                    oryginalu "z
                    >
                    > Warlubia"? Bo chyba jest roznica. Jestem zwolennikiem tego drugiego, tzn
                    masla
                    > z Warlubia

Wczoraj widziałem podróbkę w hipermarkecie - niby "masło extra z Warlubia", ale
                    opakowanie jeakieś takie inne i firma bodajże run-pack z Torunia, zaś
                    producenci to dwie mleczarnie - żadna nie z Warlubia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka