Dodaj do ulubionych

Po naukę do Niemiec

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 19:41
Agencja Turystyczna Urzędu Miasta Torunia zwiększa obroty - co i rusz jakiś urzedas jedzie na bezpłatną wycieczkę
Obserwuj wątek
    • Gość: NEON URZĘDASY DO ROBOTY A NIE NA WYCIECZKI IP: *.local.pl / 213.199.218.* 21.04.05, 19:47
      URZĘDASY SOBIE JEŻDZĄ A W URZĘDACH NIC NIE MOŻNA SZYBKO ZAŁATWIĆ SPRAWY
      CHINY ,NIEMCY
      A MOŻE TERAZ WYCIECZKA DO LAS VEGAS
    • Gość: torunianka a mnie jest żal;) IP: *.petrus.com.pl 21.04.05, 20:01
      już Fenicjanie odkryli, że podróże kształcą!
      nie widzę nic nagannego w takiej wymianie informacji i podglądaniu co kto robi.
      Myślę, że dzięki temu właśnie co nieco się u nas pozmieniało i wygląda trochę
      bardziej europejsko.
      • Gość: 997 Podróże kształcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 20:07
        tyle, że jak Gucwińscy z Afryki małpy przywieźli to one się stały bardziej wykształcone przez sam fakt podróży
        • Gość: torunianka Re: Podróże kształcą IP: *.petrus.com.pl 21.04.05, 20:52
          a co z Gucwińskimi???
    • Gość: tomas A CZEGO NAUCZYLI SIE W CHINACH??? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.04.05, 22:44
      jak strzela sie skazanym za kradzierz roweru z pistoletu w tyl glowy na
      stadionie???
    • Gość: grego Re: Po naukę do Niemiec IP: *.kujawsko-pomorskie.pl 22.04.05, 09:28
      No nie... ludzie czego się czepiacie... Wymiana doświadczeń i wizyty studyjne
      są standardem w krajach europejskich, zarówno wśród pracowników administracji
      publicznej jak i prywatnego biznesu. Getynga to nie miasto w egzotycznym kraju
      ale partner sąsiedzki, dalej byłoby do Ustrzyk a kto wie czy nie kosztowniej...
      Przestańmy zatem topić w łyżce wody wszystkie inicjatywy i zawistnie patrzyć na
      każdy wyjazd, nie lansujmy poglądu, że nasz urzędnik powinien być ciemny,
      lichy, nieobyty. Ci co mało znają się na rzeczy a w szczególności osoby słabo
      zorientowane, a może nie wykształcone, gromko pokrzykują na forach: urzędniki
      niech siedzo! niech sie biero do roboty! so głupsze niż jo, TE
      URZEDNIKI!!!!!!!!!!!
    • Gość: Chicony Re: Po naukę do Niemiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:40
      Ale ja sobie tego nie życzę. Jestem ojcem niepełnosprawnego dziecka, które
      podróżowało do pewnego miejskiego ośrodka w Toruniu, za darmochę wraz z
      opiekunem, na rehabilitaję. Było to za dyrektora p. Syczyłło, który poleciał bo
      był niewygodny. Teraz "pełni obowiązki" dyrektora Maria Zawał, z którą osobiście
      miałem do czynienia w wyżej wymienionej sprawie, tj. przywrócenia bezpłatnego
      przejazdu, na jesieni 2004 r., kiedy to moje dziecko zaczęło uczęszcz.. do grupy
      integracyjnej w jednym z przedszkoli miejskich. Przedszkole to do dziś nie
      znajduje się na liście instytucji, do których na dojazdy rzysługują bezpłatne
      bilety dla osoby niepełnosprawnej i jej opiekuna. Maria Zawał to jest kumpelka
      Zaleskiego Michasia - naszego prezydenta. Nie posiada żadnych kwalifikacji,
      które pozwalałyby na mianowanie jej na stanowisko dyrektora MZK w Toruniu. Jak
      macie możliwość to wysłuchajcie kogoś, kto pracuje w MZK. Powinna w tym wieku
      wnuki bawić. No ale w Toruniu nie ma chyba żadnego licencjonowanego urzędnika.
      Reasumując dla niepełnosprawnych dzieci nie ma pieniędzy na dojazdy do
      przedszkoli, ale na wycieczki złamasów z magistratu i "szpeców" od komunikacji
      miejskiej zawsze znajdą się grube tysiące złotych na podróże "służbowe". Mam
      taką propozycję, jeżeli jedzie na wycieczkę Maria Zawał powinna to uczynić za
      pomocą miejskiego autobusu mari Jelcz (tak około 10-cio letnim), aby uświadomiła
      sobie w jakich warunkach i syfie podróżują toruńscy pasażerowie. Powinna się
      zabrać razem z Michasiem i innymi. Pozdrawiam serdecznie klikę toruńską. Panowie
      i Panie czas Wam się kończy, korzystajcie z życia na koszt podatników.
    • Gość: stefan henryk Re: W TRZY DNI TO SIE MOZNA NAPRAWDĘ DUŻO NAUCZYĆ IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.04.05, 22:47
      Dziwi mnie niechęć do nauki w Niemczech.Przecież lat temu kilkadziesiąt prawie
      wszyscy w tym mieście chcieli się od Niemców uczyć,ochoczo wpisując się na
      volkslistę.
      • Gość: typ Re: W TRZY DNI TO SIE MOZNA NAPRAWDĘ DUŻO NAUCZYĆ IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 24.04.05, 22:22
        ja! ja!
        • Gość: m Re: W TRZY DNI TO SIE MOZNA NAPRAWDĘ DUŻO NAUCZYĆ IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.04.05, 21:09
          nie ja ja tylko jo jo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka