Gość: :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 19:41 Agencja Turystyczna Urzędu Miasta Torunia zwiększa obroty - co i rusz jakiś urzedas jedzie na bezpłatną wycieczkę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: NEON URZĘDASY DO ROBOTY A NIE NA WYCIECZKI IP: *.local.pl / 213.199.218.* 21.04.05, 19:47 URZĘDASY SOBIE JEŻDZĄ A W URZĘDACH NIC NIE MOŻNA SZYBKO ZAŁATWIĆ SPRAWY CHINY ,NIEMCY A MOŻE TERAZ WYCIECZKA DO LAS VEGAS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka a mnie jest żal;) IP: *.petrus.com.pl 21.04.05, 20:01 już Fenicjanie odkryli, że podróże kształcą! nie widzę nic nagannego w takiej wymianie informacji i podglądaniu co kto robi. Myślę, że dzięki temu właśnie co nieco się u nas pozmieniało i wygląda trochę bardziej europejsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 997 Podróże kształcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 20:07 tyle, że jak Gucwińscy z Afryki małpy przywieźli to one się stały bardziej wykształcone przez sam fakt podróży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Podróże kształcą IP: *.petrus.com.pl 21.04.05, 20:52 a co z Gucwińskimi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomas A CZEGO NAUCZYLI SIE W CHINACH??? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.04.05, 22:44 jak strzela sie skazanym za kradzierz roweru z pistoletu w tyl glowy na stadionie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grego Re: Po naukę do Niemiec IP: *.kujawsko-pomorskie.pl 22.04.05, 09:28 No nie... ludzie czego się czepiacie... Wymiana doświadczeń i wizyty studyjne są standardem w krajach europejskich, zarówno wśród pracowników administracji publicznej jak i prywatnego biznesu. Getynga to nie miasto w egzotycznym kraju ale partner sąsiedzki, dalej byłoby do Ustrzyk a kto wie czy nie kosztowniej... Przestańmy zatem topić w łyżce wody wszystkie inicjatywy i zawistnie patrzyć na każdy wyjazd, nie lansujmy poglądu, że nasz urzędnik powinien być ciemny, lichy, nieobyty. Ci co mało znają się na rzeczy a w szczególności osoby słabo zorientowane, a może nie wykształcone, gromko pokrzykują na forach: urzędniki niech siedzo! niech sie biero do roboty! so głupsze niż jo, TE URZEDNIKI!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chicony Re: Po naukę do Niemiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:40 Ale ja sobie tego nie życzę. Jestem ojcem niepełnosprawnego dziecka, które podróżowało do pewnego miejskiego ośrodka w Toruniu, za darmochę wraz z opiekunem, na rehabilitaję. Było to za dyrektora p. Syczyłło, który poleciał bo był niewygodny. Teraz "pełni obowiązki" dyrektora Maria Zawał, z którą osobiście miałem do czynienia w wyżej wymienionej sprawie, tj. przywrócenia bezpłatnego przejazdu, na jesieni 2004 r., kiedy to moje dziecko zaczęło uczęszcz.. do grupy integracyjnej w jednym z przedszkoli miejskich. Przedszkole to do dziś nie znajduje się na liście instytucji, do których na dojazdy rzysługują bezpłatne bilety dla osoby niepełnosprawnej i jej opiekuna. Maria Zawał to jest kumpelka Zaleskiego Michasia - naszego prezydenta. Nie posiada żadnych kwalifikacji, które pozwalałyby na mianowanie jej na stanowisko dyrektora MZK w Toruniu. Jak macie możliwość to wysłuchajcie kogoś, kto pracuje w MZK. Powinna w tym wieku wnuki bawić. No ale w Toruniu nie ma chyba żadnego licencjonowanego urzędnika. Reasumując dla niepełnosprawnych dzieci nie ma pieniędzy na dojazdy do przedszkoli, ale na wycieczki złamasów z magistratu i "szpeców" od komunikacji miejskiej zawsze znajdą się grube tysiące złotych na podróże "służbowe". Mam taką propozycję, jeżeli jedzie na wycieczkę Maria Zawał powinna to uczynić za pomocą miejskiego autobusu mari Jelcz (tak około 10-cio letnim), aby uświadomiła sobie w jakich warunkach i syfie podróżują toruńscy pasażerowie. Powinna się zabrać razem z Michasiem i innymi. Pozdrawiam serdecznie klikę toruńską. Panowie i Panie czas Wam się kończy, korzystajcie z życia na koszt podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan henryk Re: W TRZY DNI TO SIE MOZNA NAPRAWDĘ DUŻO NAUCZYĆ IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.04.05, 22:47 Dziwi mnie niechęć do nauki w Niemczech.Przecież lat temu kilkadziesiąt prawie wszyscy w tym mieście chcieli się od Niemców uczyć,ochoczo wpisując się na volkslistę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: typ Re: W TRZY DNI TO SIE MOZNA NAPRAWDĘ DUŻO NAUCZYĆ IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 24.04.05, 22:22 ja! ja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: W TRZY DNI TO SIE MOZNA NAPRAWDĘ DUŻO NAUCZYĆ IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.04.05, 21:09 nie ja ja tylko jo jo Odpowiedz Link Zgłoś