Dodaj do ulubionych

Bydgoszcz walczy ?

28.04.05, 11:53
Bydgoszczanie czują się zagrożeni , dzielą się swymi kompleksami z innymi
miastami województwa - walczą o stołki dla siebie i swoich partyjnych
kolesi . Niżej tekst z forum Włocławka :"Region nasz zajmuje dopiero 6 te
miejsce w kraju. Pora aby politycy zaczeli
zajmowac sie sprawami rozwoju calego wojewodztwa a nie tracili czasu na
jalowe pretensje Torunia wobec Bydgoszczy. Czas skonczyc nienormalna sytuacje
w ktorej sredniej wielkosci miasto zamiast skoncentrowac sie na rzeczach
waznych zajmuje sie podchodami wobec Bydgoszczy. Dopoki sejmik bedzie sie
miescil w prowincjonalnym Toruniu, tak dlugo rozwoj naszego regionu jest
zagrozony. Banda politykierow z Torunia nie potrafi wyjsc poza swoje
zasciankowe, podworko. Czas przestac faworyzowac Torun kosztem innych,
duzych miast regionu w szczegolnosci Wloclawka.

Sejmik do Bydgoszczy lub Wloclawka! "
Ku przestrodze .
Obserwuj wątek
    • Gość: jas smieszny IP: *.law.uni.torun.pl 28.04.05, 11:57
      dobrze sie czujesz
    • dwumiasto Re: Bydgoszcz walczy ? 28.04.05, 13:17
      Moze byloby lepiej podyskutowac co by tu zrobic abysmy zaczeli byc liczaca sie
      sila w Polsce a nie latac po forach i szukac bzdur.

zapraszam
      ---------------------------------
      www.dwumiasto.pl
      • kuj-pom Re: Bydgoszcz walczy ? 28.04.05, 13:35
        Tak , trzeba dyskutować i walczyć z głupotą .Pocieszające były jednak
        odpowiedzi mieszkańców Włocławka - ludzie chcą mieszkać w normalnym
        województwie i wszelkie konflikty na linii Bydgoszcz - Toruń ich nie interesują.
        • dwumiasto Re: Bydgoszcz walczy ? 28.04.05, 13:37

> województwie i wszelkie konflikty na linii Bydgoszcz - Toruń ich nie
          interesują

Nikogo nie interesuja, z wyjatkiem paru kiboli. Co jeszcze masz do powiedzenia
          poza tropieniem spisku?

zapraszam
          ---------------------------------
          www.dwumiasto.pl
          • jakub_lauder Re: Bydgoszcz walczy ? 28.04.05, 14:12
            Konflikty wcale nie dotycza tylko kiboli. Zeby tak tylko bylo...
    • Gość: EX Re: Bydgoszcz walczy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 16:02
      Całkiem ciężki idiota to musiał pisać, albo jakiś gość na forum z Bydgoszczy,
      bo Włocławek nic nie zyskałby na tym,że Bydgoszcz wszystko zakosiłaby dla
      siebie. Wtedy bydgoski wojewoda (taki Kosieniak bis) i bydgoski marszałek będą
      się już interesować wyłącznie rozwojem jednego miasta. Rozwój województwa to
      równomierny rozwój wszystkich jego miast, a Bydgoszczanie forsują
      jednobiegunowość województwa bydgoskiego. Reasumując bliżej włocławianom do
      postawy torunian niż bydgoszczan.
      • jakub_lauder Re: Bydgoszcz walczy ? 28.04.05, 16:04
        Jakby Wloclawek z Grudziadzem i Inowroclawiem zalozyli sojusz w sejmiku to
        mogliby tez troche wiecej dla siebie uzyskac.
      • a_weirdo Re: Bydgoszcz walczy ? 28.04.05, 18:27
        > Bydgoszczanie forsują jednobiegunowość województwa bydgoskiego.

Jak na to wpadłeś? Poważnie - ciekawi mnie to.
        • Gość: EX Re: Bydgoszcz walczy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 20:42
          Tylko ślepy albo niedorozwinięty by tego nie zauważył, dowcipasie.
          • a_weirdo Re: Bydgoszcz walczy ? 28.04.05, 20:50
            > Tylko ślepy albo niedorozwinięty by tego nie zauważył, dowcipasie.

Ale argumentu czy chociaż przesłanki dalej nie masz? Dowód przez obrażenie i przypatrzenie... Cóż...
            :-)
            • Gość: EX Re: Bydgoszcz walczy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 22:02
              No coz,ucze sie od innych gości tego forum. A co do argumentów, sam nimi
              powalasz! szczególnie w takich postach: Jak na to wpadłeś? Poważnie - ciekawi
              mnie to.
              Argumenty merytoryczne w 100procentach. Gratuluje intelektu. Jeżeli jeszcze nie
              zapisałeś się do bydgoskiej Samoobrony, to już tam na Ciebie czekają:)
              • a_weirdo Re: Bydgoszcz walczy ? 28.04.05, 22:34
                > No coz,ucze sie od innych gości tego forum.

Staraj się być lepszy... ;)

> A co do argumentów, sam nimi powalasz!

Zazwyczaj, jak wypowiadam jakiś sąd, to go argumentuję.

> szczególnie w takich postach: Jak na to wpadłeś? Poważnie - ciekawi
                > mnie to.

Argument ma uzasadniać jakąś tezę, sąd, opinię (argument za tym: sjp.pwn.pl/haslo.php?
                id=2225 ;)). Jeśli mi powiesz, co w mojej wypowiedzi było tezą, to ci podam argument.

Podpowiedź: pytanie nie jest opinią. Również stwierdzenia, że coś mnie ciekawi nie argumentuje się. Za
                to opinię "Bydgoszczanie forsują jednobiegunowość województwa bydgoskiego." uargumentować
                należy. Ja nawet dopuszczam możliwość, że mnie przekonasz do tego.

> Argumenty merytoryczne w 100procentach.

Jeśli pan z fałszywej przesłanki implikuje dowolny wniosek, to i tak całą implikację uznaje się za
                poprawną, więc nie będę się czepiał tego rozumowania... :P

> Gratuluje intelektu.

Dziękuję. :-)

> Jeżeli jeszcze nie zapisałeś się do bydgoskiej Samoobrony, to już tam na Ciebie czekają:)

Raczej nie czekają. :-)

Pozdrawiam
      • Gość: balum Re: Bydgoszcz walczy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 22:40
        To że w jednobiegunowo widzicie rozwój regionu a tym biegunem jest tutaj toruń
        nie oznacza że wszyscy tak myślą. Dał temu już wyraz burmistrz janikowa i jakoś
        nie widać innych większych miast które sympatyzują z wami w regionie. Jakieś
        dwa dni temu oglądałem TV3 spotkanie kosieniaka, piotrowskiej oraz
        lewandowskiego. Już wiem co ci się cisnie na usta więc dodaję że marszałek nie
        przybył bo nie miał czasu (pewnie musiałby odpowiedzieć na pytanie tak jak
        kosieniak w sprawie listu dotyczącego apelacji). W tym półgodzinym programie
        rozmawiano o rozwoju regionu i o współpracy i o ile kosieniak z piotrowską parę
        razy zwrócili uwagę na to że region to nie tylko bydgoszcz i toruń wasz poseł
        ograniczał się praktycznie do żądań torunia. Ciekawe jest także to że jak
        zauwazyłem coraz mniejsze wrażenie robi to wasze potupywanie i wypominanie
        swoich wyduamnych krzywd na bydgoskich i regionalnych politykach (łącznie z
        grożbami że odejdziemy), a dodać trzeba że na warszawie nie robi to żadnego
        wrażenia (telewizja). Na koniec - region reprezentowany wspólnie może wiele
        zyskać (most, tamę, apelację, drogi itd), ale do tego trzeba ograniczać swoje
        żądania bo wszystkiego na raz nie strawicie.
        A teraz do admina pozdrawiam Pana a także zaznaczam że cały wpis sobie
        skopiowałem i będę wstawiał go w razie usuniecia do skutku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka