Dodaj do ulubionych

ZSTAWIENIE POLSKICH IMPREZ WYBORCZEJ: 3x TORUN

22.07.05, 15:10
Lubicie się chwalić, gdzie pisza o Toruniu, to i ja sie pochwalę.

ZSTAWIENIE POLSKICH IMPREZ WYBORCZEJ: 3x TORUN
W dzisiejszej Wyborczej warszawski dziennikarz Marcin Babko wymienia
najważniejsze imprezy w kraju przez cały tydzień.
Z naszego regionu sa 4 imprezy - jedna z Ciechocinka (Festiwal Romow) oraz 3
z Torunia - Jacek Fedorowicz wernisaż, Koncerty Sofy, Toronto i Uniatowskiego
w Fosie Zamkowej oraz Festiwal Muzyka I Architektura Hevelius Braas.
Dla porównaia w Krakowie wskazano jako najciekawsze 3 impzezy (jak Torun!), w
Gdansku dwie, w Łodzi jedną, tylko Warszawa się wyróznia - 8 imprez.

Inych miast z naszego regionu poza Toruniem i Ciechocinkiem NIET (żeby
złośliwie nie podać jakiejś nazwy :-).
Obserwuj wątek
    • Gość: bartosz Re: ZSTAWIENIE POLSKICH IMPREZ WYBORCZEJ: 3x TORU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 15:15
      Bezczelnie zapytam: chodzi o Bydgoszcz?
    • Gość: ja Re: ZSTAWIENIE POLSKICH IMPREZ WYBORCZEJ: 3x TORU IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 22.07.05, 17:05
      Ale bydgoszcznie juz mysla jak wytlumaczyc ten fakt.
      Moze Marcin babko jest torunianinem, moze napluli mu w Bydgoszczy na twarz.
      Moze litera b na klawiaturze sie zepsula i nie mogl napisac miasta na B
      Bydgoszczanie wytlumaczcie, nie bedzie warszawiak plul wam w twarz.
      Wredny warszawiak prawie tak wredny jak toruniak
      • Gość: Gregor Re: ZESTAWIENIE POLSKICH IMPREZ WYBORCZEJ: 3x TORU IP: *.range217-43.btcentralplus.com 22.07.05, 17:47
        Bede troche zlosliwy. Czy jednak nie jest tak, ze Bydgoszcz jest jedyna stolica wojewodztwa (a moze nie
        tylko) i jest regionalna/krajowa/europejska/swiatowa/intergalaktyczna* stolica kultury i w Wyborczej po
        prostu klamia? ;) To tak apropos niezliczonych komentarzy Bydgoszczan o kompleksach Torunia...

*niepotrzebne skreslic
        • Gość: gasso Przypomina mi sie temat Wprost: 22 imprezy w T-niu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 18:06
          Przypomina mi sie temat:
          WIK, dodatek Wprost: zdecydowana przewaga Torunia!
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=26084043
          Gdzie Wprost pokazalw czasie calych wakacji 25 najwazniejszych imprez w
          regionie, w tym 22 z Torunia i żadnej z Bydgoszczy.

Wtedy mylił się WPROST :-)
        • Gość: gasso T-ń widza jak Krakow a lepiej niz Łódź i Gdańsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 22:03
          Jesli jestesmy tak postrzegani jak Krakow, a lepiej niz Łódź i Gdansk - jest
          naprawdę nieźle. Do Warszawy nie ma sie co równac zadne miasto, ale Kraków i
          Torun rządzą! Przynajmniej w kulturze.
      • Gość: gasso ZSRR jak Bcz-największy na świecie a się rozleciał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 21:44
        Gość portalu: ja napisał(a):

> Ale bydgoszcznie juz mysla jak wytlumaczyc ten fakt.
        > Moze Marcin babko jest torunianinem, moze napluli mu w Bydgoszczy na twarz.
        > Moze litera b na klawiaturze sie zepsula i nie mogl napisac miasta na B
        > Bydgoszczanie wytlumaczcie, nie bedzie warszawiak plul wam w twarz.
        > Wredny warszawiak prawie tak wredny jak toruniak

Niezłe!
        To doskonale ilustruje zazdrosc bydgoszczan o lepszy, mobilniejszy bartdziej
        sprawny i lepiej zarzadzany Torun - ze strony tych "największych", ktorym sie
        wydaje, ze innych miast nie ma.
        ZSRR jak B-cz był największy na świecie a się rozleciał :-)
        • Gość: tomas Re: ZSRR jak Bcz-największy na świecie a się rozl IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.07.05, 09:51
          Idz sie leczyc na nogi bo na glowe juz za poźno
    • Gość: jędrzej Pozycja kulturalna Torunia jest niepodwazalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 21:13
      Miłe, cieszy. Pozycja kulturalna Torunia jest niepodwazalna, ajko lidera w
      regionie i calkiem znośnie wypadamy na tle kraju.
      • jakub_lauder Re: Pozycja kulturalna Torunia jest niepodwazalna 23.07.05, 10:37
        Z wiekszosci wpisow przebija radosc. Bo i jest pewno z czego. Wiele imprez.
        Wysoka pozycja w rankingach. Torun fajnym miastem.

Zastanawiam sie tylko nad jednym. Jaki % tych cieszacych sie tu chodzi na te
        imprezy i ile w ogole osob chodzi na te imprezy umieszczone w rankingu.
        Bo jak sie patrzy na frekwencje to nie ma sie z czego cieszyc i raczej
        nalezy plakac nad upadkiem kultury polskiej. A puste sale w polaczeniu
        z tak wielkimi wybuchami radosci, ze jest kojarzy sie raczej z postawa
        pani Dulskiej. Nie wazne co w istocie, wazne co na zewnatrz.

Ludzie - chodzcie na imprezy z ktorych sie radujecie!

• Gość: ja Re: Pozycja kulturalna Torunia jest niepodwazalna IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 23.07.05, 10:49
          Jakub_Lauuder to ze w Bydgoszczy nie ma nic a ktos w Toruniu nie byl na zadnej
          z tych imprez nie jest rownoznaczne.
          Ty nie byles, ja nie bylem, Franek nie byl, p. Kowalska nie byla ale za to byl
          Zdzichu i stary marynarz spod osemki.
          zadna z imprez nie jest dla wszystkich, zadna z imprez nie gwarantuje sukcesu,
          nie kazda impreza czy festiwalmusi byc zawsze najlepszych lotow.
          wazne ze sa, ze sie o nich mowi (poza pewna redakcja TVP oczywiscie)
          To dzieki nich ktos pojdzie sie zabawic, a inny skorzysta bo tu turysta
          przyjedzie i kupi pamiatke ktora wyprodukowal jego sasiad ktory to za te
          pieniadze kupi flaszke i wypije sobie i tez bedzie zadowolony. Pozniej tego
          sasiada wezma na izbe i izba tez ma kase i w ten sposob miasto nie musi
          doplacac do izby z naszych podatkow.
          Ty o tym wiesz Jakub_Lauder ale nie mozesz zniesc sytuacji w ktorych Torun jest
          lepszy, a jest ich masa
          • jakub_lauder Re: Pozycja kulturalna Torunia jest niepodwazalna 23.07.05, 11:06
            Gość portalu: ja napisał(a):
            > Ty o tym wiesz Jakub_Lauder ale nie mozesz zniesc sytuacji w ktorych Torun
            jest lepszy, a jest ich masa

Mozesz jeszcze raz napisac o co Ci chodzi z tym "znoszeniem sytuacji w ktorych
            Torun jest lepszy"? Masz jakies klapki na oczach czy co, ze ciagle innym
            przypisujesz bydgoskosc?

W przeciwienstwie jak sadze do wiekszosci forumowiczow bywam na wiekszosci
            duzych imprez w Toruniu (te darmowe wejsciowki...). I widze, ze polowa z
            nich mimo licznych plakatow na miescie i pozycji w rankingach cieszy sie
            mizerna frekwencja. Bo tak jest. Dlatego apeluje - ludzie chodzcie na imprezy,
            jezeli czegos nie znacie - pojdzcie zobaczyc - moze sie cos Wam spodoba.
            Bo inteligentnego i kulturalnego czlowieka charakteryzuje jedna rzecz - on
            wciaz szuka i wciaz chce poznawac cos nowego.

A Ty mi na moj apel wyskakujesz od razu, nie boje sie tego slowa uzyc,
            z jakims debilnym "w ktorych Torun jest lepszy". Znowu jakies nawiazania
            do Bydgosczy. Po co?

Sto razy pisalem - urodzilem sie w tym miescie, mieszkam w nim
            i kocham to miasto. Ale ludzi, ktorzy nie potrafia dyskutowac,
            bo uwazaja, ze jak ktos ma inne zdanie to jest z Bydgoszczy niestety
            musze krytykowac. A niestety i pod te krytyke podpadasz i Ty.
            Nie zrazaj czlowieku ludzi do Torunia swa napastliwoscia i bufonada
            "bo Torun"...
            • Gość: jędrzej Dobra impreza to nie tylko zagospodarowany czas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 12:38
              Ja ciesze się po prostu z tego ze zycie kulturalne Torunia stoi wysoko na tle
              Polski. Nie noznacza to od razu, ze musze odwiedzac kazda impreze, ktora
              pochwalam - owszem, bywam tu i tam, ale jestem w stanie obskoczyc tylko czesc.

Imprezy moga mnie cieszyc nie tylko z powodu zapewnienia DLA MNIE dobrej
              oferty - moge tez sie cieszyc, ze inni torunianie maja oferte, ze jest bogatsza
              dla przyjezdnych, ze przyciaga do miasta czasowo i na stale wiecej ludzi, ze i
              o naszym miescie jest glosno we Wprost czy Wyborczej.

Dobra impreza to nie tylko zagospodarowany czas - spojrz na to szerzej.
            • Gość: ja Re: Pozycja kulturalna Torunia jest niepodwazalna IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 23.07.05, 16:49
              JAkub_Lauder
              W swoim poscie napisales ze nie bylo ludzi itd
              Ja ci odpisalem ze nie bylo dobrze ale czesci te wydane pieniadze sie oplacily
              Napisalem ci dlaczego.
              W toruniu turystyka jest przemyslem dochodowym ktory bedzie jeszcze bardziej
              dochodowy i nawet imprezy kontrowersyjne, slabe sa lepsze od braku imprez
              chociazby z tego powodu ze pisze o nich ogolnopolska prasa i mowi TV
              Zarzucam ci bydgoszczanizm bo i ty i ja krytykujemy to miasto (jak jest o co to
              tak powinno byc) ale Ty krytykujesz je w szczegolny sposob.
              Ten sposob krytyki uprawiaja tylko bydgoszczanie i stad moje podejrzenia o
              bydgoskosc. Ostatnio to sie zmienilo u Ciebie ale uwazam ze to nic nie znaczy.
              Poczekamy zobaczymy
              • Gość: darekk Re: Pozycja kulturalna Torunia jest niepodwazalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 08:29
                Nie trzeba na nic czekac - Wprost, TVN, TVP, Wybocza juz dzis wysoko oceniaja
                pozycje Torunia.
    • Gość: dervish Re: ZSTAWIENIE POLSKICH IMPREZ WYBORCZEJ: 3x TORU IP: *.telsten.com / *.telsten.com 23.07.05, 16:24
      A co to jest Toronto i Uniatowski? Jakos nie kojarze, a okazuje sie ze to gwiazdy formatu minimum krajowego. Takie popluczyny to graja niemal co dnia w knajpach w miescie, ktorego nazwy zlosliwie nie wymienie.

I zle to swiadczy o poziomie imprez w kraju, kiedy jakas discopolowa impreze na ktorej graja Cyganie dla Cyganow, a gwiazda jest jakze utalentowany Gianni, zalicza sie do najwzaniejszych imprez w tym tygodniu w kraju.Koszmar.
      • Gość: tykk Mamy w Toruniu dziesiatki głosnych muzykow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 18:33
        Toronto jest super zespolem. A Uniatowski zajal II miejsce w ogolnopolskim
        konkursie Polsatu IDOL, wiec chyba warszawskie jury tyez cos w nim widzi.

Mamy w Toruniu dziesiatki głosnych muzykow, ktorych nie bylo na torunkich
        prezentacjach -Marcin Lubomski, Sławek Wierzcholski, Adam Nowak i Raz-Dwa-
        Trzy, Nocna Zmiana Bluesa, Kobranocka, Atrakcyjny Kazimierz, no i legendarny
        Ciechowski + jego ludzie Krzywanski, Kuczynski...
    • qq1110 W tym tygodniu ogolnopolska Wyborcza typuje 3 29.07.05, 08:56
      W tym tygodniu ogolnopolska Wyborcza typuje 3 najwazniejsze imprezy w regionie,
      osrod kilkunastu w kraju: Torn (Muzyka i Architektura), Ciechocinek (Impresje),
      Inowroclaw (Novo Wladislaw).
      Innych miast regionu, wtym B-czy brak.
    • monia9931 Re: ZSTAWIENIE POLSKICH IMPREZ WYBORCZEJ: 3x TORU 29.07.05, 09:18
      Gratuluję Toruniowi.Chciałabym żeby w moim mieście tyle się działo. Fajnie musi
      się żyć w mieście w którym tyle się dzieje. Pozdrawiam
      • qq1110 No to zapraszam. 29.07.05, 09:27
        No to zapraszam.
        • qq1110 Re: No to zapraszam. 29.07.05, 09:29
          A skad jestes?
          • monia9931 Re: No to zapraszam. 29.07.05, 09:33
            Sympatczna osóbko z Radomia(dziura)
            • qq1110 Tym milej witamy Radomszczankę!!! 29.07.05, 09:34
              Tym milej witamy Radomszczankę!!!
              Wpadnij na weekend.
              • monia9931 Re: Tym milej witamy Radomszczankę!!! 29.07.05, 09:38
                Dzięki,napewno przyjadę do Torunia,to musi być super miasto i sympatyczni
                ludzie. Pozdrawiam
    • Gość: wredny_krzyzak Re: a bo to dlatego, ze .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 12:29
      Torun jak zwykle wszystko ukradl. Pazernosc torunian nie zna granic. Wszystkie
      te imprezy powinny odbywac sie w wiekszym miescie, gdzie mogloby byc wiecej
      widzow. nalezy wysylac maile z protestami do organizatorow ! gdzie sa
      parlamentarzysci ?? obudzcie sie !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka