Dodaj do ulubionych

Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratyczną

09.09.05, 12:31
ale boicie się "zmarnować głos".

Wpisujcie się tutaj. Zobaczmy, że jest nas dużo i uwierzmy, że warto głosować
zgodnie ze swoim sumieniem, bo PD MA SZANSĘ przekroczyć próg! :))

Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą, czy chcą głosować na PD, program:
www.demokraci.pl/index.php?do=standard&navi=0001,0003
Pozdrawiam,
aA
Rd
Obserwuj wątek
    • Gość: wyborca maja 2% nie wejda do sejmu, bo próg jest 5% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 12:58
      maja 2% nie wejda do sejmu, bo próg jest 5% - niech spadają.
    • Gość: Trufla Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 13:36
      Nie mają szans. Stracony głos. Ktoś słyszał w ogóle o ich kampanii? Sondaże
      dają im 2-3%.
      • jakub_lauder Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz 09.09.05, 16:26
        Kolejna proba rozbicia srodowisk, ktore moga popedzic komuchow z Polski. Niech
        sie juz lepiej Wladek Frasyniuk zapisze do Unii Pracy...
        • Gość: maciej Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz IP: *.ipt.aol.com 09.09.05, 22:05
          przeciez pd to komuchy - belka, bochniarz, hausner
        • Gość: b3ut Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz IP: *.torun.mm.pl 12.09.05, 16:45
          Kolejna proba rozbicia srodowisk, ktore moga popedzic komuchow

Pan Frasyniuk walczył z komuchami w czasach gdy wymagało to odwagi. A teraz
          plują na niego ci co wtedy tyłkiem trzęśli
    • Gość: JZS Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 21:01
      Jestam za PD !!!!
      • Gość: kleryk Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.09.05, 23:42
        Możesz sobie być, tylko pamietaj, że to dziecko magistra Golenia i to jeszcze z
        nieprawego łoża.
    • Gość: EX Re: Wszyscy, co chcecie wybrać Partię Demokratycz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 10:01
      Szkoda mi tylko Filara. Reszta niestety nie zachęca do głosowania na nich.
      Jedynie Filar mógł coś dobrego zrobić dla regionu, gdyby się dostał do
      parlamentu.
      PD ma w wyborach parlamentarnych niewielkie szanse. W wyborach do
      Europarlamentu miała lepszy wynik niż w obecnie w sondażach, bo UW była
      utożsamiana jako partia proeuropejska, a w wyborach krajowych liczy się tylko
      podział lewa-prawa.
    • klee Wyborców i obywateli należy traktować poważnie! 11.09.05, 15:54
      Partia Demokratyczną jest tą właśnie, na którą zamierzam głosować w wyborach
      parlamentarnych (bo nie prezydenckich). Jednak to, czy ten mój zamiar
      przeoblecze się w czyn, stoi pod dużym znakiem zapytania. Nic bowiem nie wiem o
      kandydatach starujących z naszego okręgu, nie wiem też, gdzie tę wiedzę mógłbym
      zdobyć, a nie zamierzam głosować w ciemno. Na stronie internetowej demokratów
      poza listą nazwisk nie sposób znaleźć czegokolwiek więcej. Jedyną osobą, o
      której można coś przeczytać, jest Marian Filar, ale profesor jest tą akurat
      postacią, o której coś już wiem i wiedza ta jest bogatsza niż ta suponowana
      przez informacje tam zamieszczone.

Wysłałem do profesora list z prośbą o przysłanie choćby zarysu programu i z
      pytaniem o cele, jakie sobie stawia, o plany, pomysły, przedsięwzięcia, które
      chciałby realizować jako ewentualny parlamentarzysta. Zadałem też kilka
      konkretnych pytań. Zadałem je, ale pozostają one bez odpowiedzi, niestety. Na
      stronie demokratów można przeczytać, jak to bardzo "wychodzą do ludu", ale
      okazują się to być niestety po raz kolejny puste frazesy. Nie mogę oddać głosu
      na kogoś, kto nie traktuje mnie jako wyborcy poważnie, na kogoś, kto wykazuje
      się nierztelenością. Jeśli na kogoś głosuję, to przecież dlatego m.in., że chcę
      by reprezentował i dbał o moje interesy. Jakże mogę wierzyć, że będzie to robił
      ktoś, komu nie starcza chcęci, zapału, czasu, dobrej woli (no właśnie, czego?),
      by odpisać na list i to list wysłany w czasie kampani wyborczej.

Skończy się na tym, że na karcie do głosowania napiszę , co myślę o podobnych
      postawach i na tym się skończy i to będzie mój (zmarnowany?) głos.
      • Gość: wyborca Re: Jeżeli wygra PiS, to układ zostanie rozbity IP: *.torun.mm.pl 11.09.05, 20:02
        Lider PiS przekonywał, że program wyborczy jego partii zakłada zmiany we
        wszystkich dziedzinach życia politycznego i publicznego, najpierw jednak PiS
        zamierza "wyleczyć" państwo.

"Po pierwsze oczyszczenie państwa, a po drugie jego daleko idąca reorganizacja.
        Oczyszczenie jest niezbędne dlatego, że jeśli przy pomocy owego oczyszczenia
        nie rozbijemy potężnego układu, układu, który był ukryty i dopiero w ostatnich
        latach jego fragmenty zostały publicznie pokazane, a który w istocie regulował
        w wielkiej mierze nasze życie gospodarcze, a w jakiejś mierze także publiczne,
        to nic nie jesteśmy w stanie uczynić" - powiedział Kaczyński.
      • aard A ja mam kontrprzykład 12.09.05, 13:38
        Mianowicie z własnej woli (bez mojego zagajenia) napisał do mnie Witold Rosset
        (szef łódzkiej PD - nr 2 na liście w okręgu łódzkim, po Marku Belce) i zaprosił
        mnie na spotkanie w łodzkiej siedzibie partii ("żeby pogadać", jak napisał) w
        związku z olbrzymim powodzeniem takiego samego wątku na forum Łódź.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=28097700
        • klee No ale co mi po tym? 12.09.05, 20:18
          Do mnie nie napisał żaden z działaczy PD (ani żadnej innej partii, notabene),
          to raz, a dwa, że głosuję w okręgu toruńskim, a nie łódzkim. :-/
          • aard Nic poza pociechą 13.09.05, 11:23
            że bywa inaczej ;)
            • klee Polecam wszystkim stronę: 13.09.05, 17:37
              www.itvp.pl/wio/
              No to mogłem sobie chociaż prof. Filara posłuchać. :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka