Dodaj do ulubionych

Trzy lata prezydentury - rozmowa z Michałem Zal...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 14:04
Panie Zalewski , 3 lata w plecy.Pozdrawiam serdecznie - bezrobotny po
studiach.
Obserwuj wątek
    • Gość: szerlok Re: Trzy lata prezydentury - rozmowa z Michałem Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 14:48
      Po pierwsze Zaleski , po drugie to całkiem nieźle , że bezrobotny ma komputer i
      dostęp do internetu , po trzecie praca sama nie zapuka do drzwi wstań od kompa
      i zacznij szukać.
      • Gość: popieram MZ Za jego rzadow inwestycje ida pełną para. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 14:58
        Za jego rzadow inwestycje ida pełną para.

Dzieja sie rzeczy posrednie, nie do konca zalezne od Zalesia, ale bardzo
        pozytywne:
        Buduje sie najwiecej mieszkan. Wzrasta ilosc turystow, studentow, rozwija sie
        UMK (jest 4 w kraju), powstaja inne uczelnie (ASP, CM do UMK, Wyzsza Szkola
        Medialna). Mamy najwyzsze place w regionie i najwiecej inwestycji.

Czesc to ogolna poprawa, czesc jego zasluga.
        • Gość: bartosz Re: Za jego rzadow inwestycje ida pełną para. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 15:40
          Gość portalu: popieram MZ napisał(a):

> Za jego rzadow inwestycje ida pełną para.
          >
          > Dzieja sie rzeczy posrednie, nie do konca zalezne od Zalesia, ale bardzo
          > pozytywne:
          > Buduje sie najwiecej mieszkan. Wzrasta ilosc turystow, studentow, rozwija sie
          > UMK (jest 4 w kraju), powstaja inne uczelnie (ASP, CM do UMK, Wyzsza Szkola
          > Medialna). Mamy najwyzsze place w regionie i najwiecej inwestycji.
          >
          > Czesc to ogolna poprawa, czesc jego zasluga.

DROGI, DROGI !!!!!
          To widac golym okiem.
          Lotnisko - super.
          Tyle, ze TVB go wykiwala.
    • Gość: adi Re: Trzy lata prezydentury - rozmowa z Michałem Z IP: 139.30.211.* 11.11.05, 14:51
      To nie sa trzy lata stracone ale gdybysmy porownali przedwyborcze obietnice z
      tym co zrobil do tej pory to jestesmy daleko w tyle. Miastem naprawde mozna
      zarzadzac lepiej i skuteczniej.
      • Gość: viki To najlepszy prezydent po 1989 roku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 14:54
        To najlepszy prezydent po 1989 roku.
        Mamy najwieksza ilosc inwestycji gminnych w regionie, bijemy bydgoszczan
        dwukrotnie ma glowe.
        Powstaja rozne drogi, dwupasmowki, obwodnice, średnicowa trasa Andersa.
        Wykonywany jest remont 2 teatrow.
        Szkola Muzyczna ma nową siedzibę.
        Powstaja nowe szkoly, baseny.
        Robiony jest remont kilkunastu ulic i placow na Starowce.
        Mysli sie o takich rzeczach jak SKM, lotnisko.
        Ruszyl projekt mostu.

• Gość: dodam Re: To najlepszy prezydent po 1989 roku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 14:55
          Gość portalu: viki napisał(a):

> To najlepszy prezydent po 1989 roku.
          > Mamy najwieksza ilosc inwestycji gminnych w regionie, bijemy bydgoszczan
          > dwukrotnie ma glowe.
          > Powstaja rozne drogi, dwupasmowki, obwodnice, średnicowa trasa Andersa.
          > Wykonywany jest remont 2 teatrow.
          > Szkola Muzyczna ma nową siedzibę.
          > Powstaja nowe szkoly, baseny.
          > Robiony jest remont kilkunastu ulic i placow na Starowce.
          > Mysli sie o takich rzeczach jak SKM, lotnisko.
          > Ruszyl projekt mostu.

Tylko ze studiem TVP mu nie wychodzi.
          • Gość: b3ut Re: To najlepszy prezydent po 1989 roku. IP: *.torun.mm.pl 12.11.05, 13:18
            > Tylko ze studiem TVP mu nie wychodzi.
            wypowiadając się we własnym imieniu powiem tylko, że mam gdzieś powstanie tego
            studia. Nie zamierzam ogladac takiej chały a zdobycie informacji o tym co sie
            dzieje nie stwarza mi aktualnie większych problemów.
            Co innego przeprawa przez Wisłę... Cieszę się więc, że prezydent umie oddzielić
            bardzo ważne problemy od hmmm "ważnych dla niektórych"...
            • siwy51 Re: To najlepszy prezydent po 1989 roku. 12.11.05, 13:23
              Studio nie jest tylko dla torunian, ale i dla mieszkancow regionu. Dla nich
              informacja TV jest podstawa budowania obrazu miast w regionie, promowania,
              przyciagania turystow itp. TVB to wie i od lat utzrymuje monopol.
              TV3 to ważne narzedzie dla miasta
        • a_weirdo Re: To najlepszy prezydent po 1989 roku. 11.11.05, 17:12

> dwukrotnie ma glowe.

Nie.

• Gość: wiadro el_wiadro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 19:46
            odpusc sobie nie jestes zadnym autorytetem, myslisz ze ktos wierzy w to co
            piszesz? jestes zalosny juz dawno straciles wiarygodnosc.
            • fiderek Re: el_wiadro 08.01.06, 19:25
              Gość portalu: wiadro napisał(a):

> odpusc sobie nie jestes zadnym autorytetem, myslisz ze ktos wierzy w to co
              > piszesz? jestes zalosny juz dawno straciles wiarygodnosc.

ale jeszcze trochę porządzę !!!!
        • fiderek Re: To najlepszy prezydent po 1989 roku. 08.01.06, 19:22

> To najlepszy prezydent po 1989 roku.
          > dwukrotnie ma glowe.
          > Powstaja rozne drogi, dwupasmowki, obwodnice, średnicowa trasa Andersa.
          > Wykonywany jest remont 2 teatrow.
          > Szkola Muzyczna ma nową siedzibę.
          > Powstaja nowe szkoly, baseny.
          > Robiony jest remont kilkunastu ulic i placow na Starowce.
          > Mysli sie o takich rzeczach jak SKM, lotnisko.
          > Ruszyl projekt mostu.

Zaraz się rozpłaczę !!!
          >
      • Gość: szerlok do Adiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 15:38
        Jak sobie porównasz to co (nie)zrobiły poprzednie zarządy Panów Boćka i
        Grochowskiego to wówczas dopiero docenisz ile się w tej chwili robi w Toruniu.
        • bajobongo2 prawica jest rozlazła, a Zaleski potrafil zebrac. 11.11.05, 17:11
          Własnie - dziwne, ze prawica jest rozlazła, a Zaleski potrafil to wszystko
          wziąć do kupy.
          • Gość: tt Re: prawica jest rozlazła, a Zaleski potrafil zeb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 20:36
            Zawsze popieralem Zalesia, ale jesli to prawda:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=31821661
            stracił wiele.
    • mylady1 Szczerze mówiąc Bydgoszcz zazdrości wam Zaleskiego 11.11.05, 14:51
      Szczerze mówiąc Bydgoszcz zazdrości wam Zaleskiego, choc glosno sie tego nie
      mówi. U nas padło na nieudacznika Dombrowicza, niestety.
      • Gość: viki Re: Szczerze mówiąc Bydgoszcz zazdrości wam Zales IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 14:58
        Bydgoszcz trafila na najgorszego prezydenta w dziejach.
        • Gość: ble Re: Szczerze mówiąc... nie ma czego zazdrościć IP: *.wlan.pl 11.11.05, 15:16
          Szczerze mówiąc Zaleski nie robi tego za darmo i nie robi tego sam - ma
          przecież tabun urzędników. Po drugie, za takie wynagrodzenie można było znaleźć
          lepszego menadżera. Myślę jednak, że miał więcej porażek niż sukcesów. Mimo, że
          jestem jego kilkuletnim krytykiem, uważam, że ostani vice (bo przecież nie
          prezydent rządził miastem) nie sięga Zaleskiemu pięt.
          • Gość: bartosz Re: Szczerze mówiąc Bydgoszcz zazdrości wam Zales IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 15:39
            Gość portalu: ble napisał(a):

> Szczerze mówiąc Zaleski nie robi tego za darmo i nie robi tego sam - ma
            > przecież tabun urzędników.

Tak ale tych urzednikow dobiera sobie prawidlowo. On sam nie musi wszystkiego
            robic i na wszsytkim sie znac. Ale ma Calbeciekgo i Kwiatkowskiego - dzieki
            temu miasto ruszylo! To widac wszedzie.
            To on wytargoiwal 18 mln zl od Copernicusa - najw3iecej w regionie!.
            Poprzednicy dali zgode i nic.
            Jedyne 2 porazki: zatrudnienie komucha Szmaka i utrata Syczyly z MZK.
            • Gość: Karol Re: Szczerze mówiąc IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.05, 15:42
              Głosowałem na Zaleskiego i za rok też pewnie na niego zagłosuję. Miał jedną
              wpadkę - oddał czarnym budynek po bursie na Słowackiego - za zupełną darmochę.
              • Gość: bartosz Ogólnie ŚWIETNY, ale dał się oszukać TVB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 15:46
                Ogólnie naprawde ŚWIETNY, ale dał się oszukać TVB
                Porownujac nawet do 2,5 raza mniejszej Zielonej Gory:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=31446668&v=2&s=0
                Nie mamy nic. TVB wystrychnela Zalesia na dudka.
                • Gość: Wojtekh Re: Ogólnie ŚWIETNY, ale dał się oszukać TVB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 17:09
                  Proszę państwa, już poraz setny piszę i mam nadzieję, że chociaż kilku zdąży
                  przeczytać zanim post zostanie usunięty, że nikt nikogo na dudka nie
                  wystrychnął. Pokażcie mi Prezydenta, który może i ma prawo wpływać na decyzje
                  firm. Nikt tego nie ma prawa robić. To co robi TVP to wew. sprawa firmy i tyle.
                  Pan Zalewski niewiele poza prośbami i monitami zrobić nie może. Gdyby była
                  potrzeba stworzenia ośrodka powstałłby napewno. Tak jest redakcja i wszystko.
                  • bajobongo2 Re: Ogólnie ŚWIETNY, ale dał się oszukać TVB 11.11.05, 17:13
                    Tu chodzi o cos innego.

Torun ani Zaleski nie staral sie o osrodek, lecz wlasnie o studfio (redakcję) -
                    jako filię (część) OTV3 Bydgoszcz. Nie on narzucal Telewizji Polskiej co ma
                    byc, lecz dzieki lobbingowi uzyskalismy znaczace zobowiazania (sprzet, 6
                    etatow, światlowod, dziennik).

Niestety wykonywac miala to TVB. Zaczeli w listopadzie 2004....i nie skonczyli
                    do dzis. Niech by tylko potrafil wyciagnac z TVB zrealizowanie decyzji
                    Warszawy - byloby OK.
                    • Gość: telewidz Re: Może wystarczy osiedlowa TV ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 18:55
                      Kogo chcecie pokazywać ?
                      • nautile Wiem: TVB uważa, ze w Toruniu nic sie nie dzieje 11.11.05, 18:58
                        Wiem: TVB uważa, ze w Toruniu nic sie nie dzieje

• fiderek Re: Szczerze mówiąc Bydgoszcz zazdrości wam Zales 08.01.06, 19:27

> Bydgoszcz trafila na najgorszego prezydenta w dziejach.

Tak, już gorzej być nie może, no ......
    • Gość: tomas Re: Trzy lata prezydentury - rozmowa z Michałem Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 19:06
      Rzeczywiscie jest chyba lepiej niz bylo za poprzednikow, ale co bedzie jak ispa
      sie przedluzy i cala dotacje trzeba bedzier oddac??? panie zaleski to jest
      zadanie nr 1
      • nautile Zadaniem nr 1 jest tez most, studio TV, drogi.... 11.11.05, 19:08
        Zadan jest wiele. ISPE zaczynali poprzednicy 4-5 lat temu.
        Mysle ze to wina słabosci firm wykonawczych w Polsce, bo jesli nie potrafia
        takich rzeczy...?

Zadaniem nr 1 jest tez most, studio TV, drogi....

• Gość: tomas Re: Zadaniem nr 1 jest tez most, studio TV, drogi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 23:07
          Tak zgadza sie, ale jesli miasto nie dotrzyma terminow ispy to powstanie taki
          dlug ze przez nastepne 20 lat nie bedzie nas stac na 10 metro chodnika
          • Gość: rezolutny Ludwik kilka uwag IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.11.05, 04:37
            1. naprawde nie sadze, aby najwazniejsza sprawa w tym miescie bylo studio czy
            tam redakcja regionalnj tvp, ktora i tak ogladaja tylko emeryci, ewentualnie
            niestety bezrobotni i chyba prawdziwi fascynaci z tego forum, ktorym serdecznie
            i szczerze gratuluje samozaparcia.

2. faktyczni wiele sie robi szcegolnie w drogownictwie, ale naprawde nie
            wszystko to zaslugi pana prezydenta i jego ekipy, bo:
            a) niektore sprawy ida niezalezni od samorzadu, vide obwodnica poludniowa miasta
            b) niektore projekty przygotowywane sa od dawna i czesto sa dopiero realizowane
            przez Z., gdyby rzadzil ktos inny, to robilby to ktos inny, naprawde. np. ISPA,
            remonty niektorych drog, gdyby prezydent byl inny, to market przy dworcu
            wschodnim i tak by przeciez tu zainwestowal, i sprawa mostu, nad ktora pracuje
            sie od wielu lat na pewno tez by byla poruszana.

3. ktos narzekal na to, ze prawica taka rozbita, a Zaleski czyli lewica jak
            rozumiem ok. a pozniej ktos inny wymienil cenionych swoim zdaniem praownikow
            miejskiej administracji Całbeckiego i Kwiatkowskiego. chyba nie musze pisac do
            jakiej parti naleza ci panowie, do raczej mimo wszystko prawicowej PO. do
            lewicowej Ordynackiej, z ktorej wywodzi sie Zaleski nalezy za to krtykowany
            uprzednio pan Szmak.

4. bursa przy Słowackiego nie zostala oddana za bezcen i nie czarnym tylko
            Kosciolowi Katolickiemu. zreszta nie wiem za bardzo kto inny by te byle
            zomowskie koszary chcial wziac. bo burse i tak trzeba bylo zlikwidowac. bedzie
            tam dom dla emerytowanaych ksiezy. i to chyba dobrze, ze miasto generalnie
            popiera takie inwestycje. rownie wazny jak te wasze drogi i markety jest tzw.
            kapital spoleczny. czyli np. wlasnie takie domy, czy zaklady opieki. nie wiem
            czy wiecie, ze w Toruniu jest jedno z najlepszych hospicjow w Polsce, i swietny
            orodek leczacy uzaleznionych, i to sa prawdziwe powody do dumy.

5. nie wiem czy to najlepszy prezydent po 90 roku. nie popelnia bledow, nie
            jest tak niemrawy jak miaanowany przez Grzeskowiakowa Grochowski, ale tez nie
            jests jakos szczegolnine fenomenalny. mmozna od niego wymagac troche wiecej.
            mysle, ze pierwszy prezydent dr Wieczorek byl co najmniej rownie dobry. dzialal
            w o niebo gorszych warunkach i czasach. ale sobie radzil. moze dopiero teraz
            zaczniemy go doceniac.

6. i jeszcze jedno na sam koniec. to, ze UMKa, jest jednym z pieciu najlepszych
            uniwersytetow w PL (nie upieralbym sie ze akurat czwartym, chociaz ktos pewnie
            tak wyczytal w jakims rankingu. polska ekstraliga w tej dziedzini to UW, UJ i
            UAM i tych uczelni na pewno UMKa nie przescignie. dalej jest uni we Wroclawiu i
            UMKa. a dalej dlugooo nic, takze i tak jest dobrze) wiec to, ze UMKa jest po
            prostu dobra uczelnia wazna w calym kraju nijak sie ma do prezydentury tego
            pana. i podkreslanie tego faktu w kontekscie oceny jego urzedowania jest troche
            smieszne.
            .
      • fiderek Re: Trzy lata prezydentury - rozmowa z Michałem Z 08.01.06, 19:32
        Gość portalu: tomas napisał(a):

> Rzeczywiscie jest chyba lepiej niz bylo za poprzednikow, ale co bedzie jak
        ispa
        >
        > sie przedluzy i cala dotacje trzeba bedzier oddac??? panie zaleski to jest
        > zadanie nr 1
        Już dziś wiadomo, że tyak będzie !!! To jest właśnie przedwyborcza tajne
        broń !!/Jacek wykiwa prezydenta!!?/
        • Gość: gość Re: Trzy lata prezydentury - rozmowa z Michałem Z IP: *.tvk.torun.pl 08.01.06, 19:35
          jaka ona tajna jak o niej na forum piszesz poza tym myslisz ze tu to same glaby
          siedza
          ps. ten jacek mnie zainteresowal?!??
    • Gość: ?? Re: SAMOUWIELBIENIE ,TYPOWY NARCYZM to się tak na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 11:31
      Oj wie jaka jest siła mediów. Dlatego nie robi nic w tzw. "Sprawie TVB"
      Gdyby pyszczył i narobił sobie wrogów w TVB, straciłby darmową reklamę wyborczą w telewizji regionalnej.
      • Gość: gosc Re: SAMOUWIELBIENIE ,TYPOWY NARCYZM to się tak na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 11:45
        taka jest prawda meeeeeeeeeeeeeeeeeeedia to nr 1
        • mavellis źle podszedl do TVB, mógl wymyślic hipokryzje TVB 12.11.05, 11:48
          Mysle, ze źle podszedl do TVB, kto mógl wymyślic taka hipokryzje Brodowskiego i
          i Grzeskowiaka?
    • siwy51 Konkretny, zdecydowany, dużo inwestycji. 12.11.05, 13:09
      Konkretny, zdecydowany, dużo inwestycji.
      • Gość: rezolutny Ludwik Re: Konkretny, zdecydowany, dużo inwestycji. IP: 193.0.117.* 12.11.05, 15:32
        ja naprawde nie wiem co to jest za medium z tej regionalnej trojki. troche sie
        wam dziwie szczerze mowiac. czy ktos z was w ogole kiedys to ogladal?
      • Gość: jagna Re: Konkretny, zdecydowany, dużo inwestycji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 18:19
        ale gdzie te inwestycje miasta? bo ja widzę tylko marazm i zero nowych
        inwestorów
        • Gość: bartosz Re: Konkretny, zdecydowany, dużo inwestycji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 18:23
          Nie widzisz 3 drog dwupasmowych ?
          Nie widzisz obwodnicy walsnie obddanej?
          Nie widzisz srednicowki budowanej?
          Nie widzisz remontu Horzycy, Baja?
          Rozbudowy Orbitarium?
          Nie cztytasz o SKM, o lotnisku i wielu innych projektach, w duzej mierze
          realziowanych?
          A CSW?
          A drugi parking podziemny?
          jedyne co mu nie wyszlo, to studio TV - ale tu licze, ze nowy dyrektor TVB i
          nowi poslowie rusza niebawem.
          • Gość: rezolutny Ludwik Re: Konkretny, zdecydowany, dużo inwestycji. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:22
            typowy przykład propagandy tego forum :)

Gość portalu: bartosz napisał(a):

> Nie widzisz 3 drog dwupasmowych ?
            no to akurat widze

> Nie widzisz obwodnicy walsnie obddanej?
            widze i na dodatek w przeciwienstwie do Ciebie wiem, ze to nie zasluga
            prezydenta

> Nie widzisz srednicowki budowanej?
            nie bardzo wiem o co chodzi

> Nie widzisz remontu Horzycy, Baja?
            widze remont Horzycy i widze Baja. no to akurat fakt

> Rozbudowy Orbitarium?
            o wiele wiekszym sukcesem bylo uruchomienie Planetarium a to zasluga
            poprzednich ekip. a samo rozbudowywanie tego obiektu? w duzej mierze
            zawdzieczamy to naprawde niezlej ekipie zarzadzajacej Planetarium.

> Nie cztytasz o SKM, o lotnisku i wielu innych projektach, w duzej mierze
            > realziowanych?
            czytam i wiem, ze to sa wlasnie projekty czyli nie sa realizowane

> A CSW?
            no co? tez projekt i tyle.

> A drugi parking podziemny?
            drugi???? jakby juz jeden jakis chociaz byl!

> jedyne co mu nie wyszlo, to studio TV - ale tu licze, ze nowy dyrektor TVB i
            > nowi poslowie rusza niebawem.
            tak tak na pewno

pzdr
            • Gość: b. Re: Konkretny, zdecydowany, dużo inwestycji. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:34
              Wiele rzeczy powstaj najpierw jako projekt. Te realizowane drogi, obwodnice
              itp - także. Projekt mostu, lotniska, SKM - oznaczz, ze sie o tym mysli i
              przygotwuje podłoze. Maja budowac most bez projektu????
              I czy wydawali by kilka mln zl na projekt i geodezyjny podklad terenu, bez
              checi budowy?

A ze nie slyszales o praktycznie skonczonej trasie srednicowej Andersa (4 km to
              niewiele ....) - świadczy o twojej wiedzy.
              Nie myl jej tylko z obwodnica S10 (13 km)

Czemu zakladasz, zde prezydent i poslowie (świeżo po wyborach) nie rusza nie
              bawem w sprawie studia TV3? Uwazam, ze musza wyegzekwowac ustalenia (6 ludzi,
              światlowod, sprzet, dziennik, montaż)
              • Gość: rezolutny Ludwik Re: Konkretny, zdecydowany, dużo inwestycji. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 23:27
                Gość portalu: b. napisał(a):

> Wiele rzeczy powstaj najpierw jako projekt. Te realizowane drogi, obwodnice
                > itp - także. Projekt mostu, lotniska, SKM - oznaczz, ze sie o tym mysli i
                > przygotwuje podłoze. Maja budowac most bez projektu????

no wlasnie. to sie lepiej dokladniej przyjzyj i dowiedz, ze miasto juz od kilku
                lat corocznie wydaje sporo kasy na projekty zwiazane z mostem chociazby. takze
                to nie jest jakis szczegolny bajer, ze Zaleski przejmuje te pomysly i
                kontynuuje.

> I czy wydawali by kilka mln zl na projekt i geodezyjny podklad terenu, bez
                > checi budowy?
                >
                > A ze nie slyszales o praktycznie skonczonej trasie srednicowej Andersa (4 km
                to
                >
                > niewiele ....) - świadczy o twojej wiedzy.
                > Nie myl jej tylko z obwodnica S10 (13 km)
                >

ok. to o to chodzilo, bo myslalem, ze masz na mysl wirtualna caly czas i od
                wiekow zapowiadana srednicowke polnocna, miedzy chelminska-grudziadzka i tak
                dalej. ta na podgorzu jest ok. faktycznie.

> Czemu zakladasz, zde prezydent i poslowie (świeżo po wyborach) nie rusza nie
                > bawem w sprawie studia TV3? Uwazam, ze musza wyegzekwowac ustalenia (6 ludzi,
                > światlowod, sprzet, dziennik, montaż)

nie wiem nie wiem naprawde. sprawa typ juz mnie strasznie meczy, naprawde to
                nie jest takie istotne. ale jak bedzie to ok. jak nie to tez nie.

ale po prostu nie podzielam Twojego hurraoptymizmu. radze skoczyc do mojego
                dlugiego posta powyzej i powaznie przyjrzec sie kolejnym punktom. nie bede sie
                powtarzal.
    • Gość: ocena Re: PO PREZYDENCIE zostaną długi kto będzie je sp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 14:50
      czyli co Dla jednych super ,dla drugich taki sobie a dla jeszcze innych
      klęska.Tak chyba można ocenić prezydenturę Zaleskiego.
    • Gość: Damian Re: Trzy lata prezydentury - rozmowa z Michałem Z IP: *.petrus.com.pl 13.11.05, 15:37
      Generalnie ten okres należy zaliczyć do udanych.
      Bardzo zaawansowana sprawa budowy mostu i lotniska,parkingów podziemnych wokół starówki.Projekt SKM.
      Przesądzona budowa CSW
      Na minus muszę ocenić próby (bardzo intensywne zresztą)bratania się z Bydgoszczą.Wg mnie to nie jest konieczne, a miasto powinno rozwijać się niezależnie.
    • Gość: kocur Re: Trzy lata prezydentury - rozmowa z Michałem Z IP: *.tvk.torun.pl 17.11.05, 16:41
      szczegolnie chciałbym podziekowac panu prezydentowi za kilka lat bez podwyżek
      w mzk toruń oraz za dyrektorke będącą w wiecznym konflikcie z pracownikami.
      • Gość: ja No to 1 zaleta i 1 wada. Remis. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 16:43
        No to 1 zaleta i 1 wada. Remis.
        • Gość: ble Re: Wystawiam mu ocenę niedostateczną. IP: *.wlan.pl 17.11.05, 18:52
          Jest po prostu cienki, zadłużył miasto, bezrobocie wielkie, otoczył się
          miernotami. Tak naprawdę nic wielkiego nie zrobił. Przeciętniak. Słabeusz. Nie
          ma szczęścia nasz Toruń do dobrego prezydenta. Niestety.
          • malgoch Re: Wystawiam mu ocenę niedostateczną. 17.11.05, 22:27
            Za to ty jesteś rewelacyjny. Patrząc na twoje wpisy można stwierdzić jedno.
            Wszystko jest bleeeeee... tak jak ty
            • Gość: b. To najlepszy prezydent od 10 lat. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:30
              malgoch napisał:

> Za to ty jesteś rewelacyjny. Patrząc na twoje wpisy można stwierdzić jedno.
              > Wszystko jest bleeeeee... tak jak ty

Doskonale skwitowalas bleee!
              Sa tacy co nic nie potrafia, a innym wygrażają.
              To najlepszy prezydent od 10 lat.
              Wyszlo mu 80% rzeczy, ktore zalozyl, to i tak bardzo duzo.
              Ma 1 porazke: studio TV Regionalnej.
              Ale licze, ze w koncu sie za to weźmie.
              Potrafi wspolpracowac z innymi partiami, np. PO, wbrew interesowi partyjnemu, a
              dla miasta.
              • Gość: ble Re: To (nie)najlepszy prezydent, niestety IP: 158.75.210.* 18.11.05, 08:24
                O ile wiem Ordynacka nie jest partią. Ciekawy jstem kto z PO przyznaje się do
                współpracy z postkomunistą. Nie znam takiej osoby. Być może ktoś z PO jest
                zatrudniony w magistracie, co wcale nie oznacza, że "współpracuje".
                Ordynacka stworzona jako zaplecze Kwaśniewskiego jest żle postrzegana przez
                Platformę i nie słyszałem aby Tusk czy Rokita chwalił się taką znajomością.
                • patajka1 Re: To najlepszy prezydent od 10 lat. 18.11.05, 08:44
                  Skoro piszesz "byc moze" to nie znasz realiow UM. Najlepsi urzednicy UM to PO:
                  Calbecki i Kwiatkowski.

"To najlepszy prezydent od 10 lat. " -popieram!
                  • Gość: ble Re: Nie przesadzaj... IP: 158.75.210.* 18.11.05, 10:10
                    No tak, znasz realia, chyba jesteś na garnuszku u Zaleskiego. Jeżeli Całbecki i
                    Kwiatkowski są najlepsi, to moja ocena jest trafna. Ten ostatni to wyjątkowy
                    pracuś.
                    Czy sondaż nt. Zaleskiego w "toruńskim forum GW" nic Ci nie mówi?
                    • fiderek Re: Nie przesadzaj... 08.01.06, 19:45
                      Gość portalu: ble napisał(a):

> No tak, znasz realia, chyba jesteś na garnuszku u Zaleskiego. Jeżeli Całbecki
                      i
                      >
                      > Kwiatkowski są najlepsi, to moja ocena jest trafna. Ten ostatni to wyjątkowy
                      > pracuś.
                      > Czy sondaż nt. Zaleskiego w "toruńskim forum GW" nic Ci nie mówi?
                      ŚMIECHU WARTE !!!!
            • fiderek Re: Wystawiam mu ocenę niedostateczną. 08.01.06, 19:42
              malgoch napisał:

> Za to ty jesteś rewelacyjny. Patrząc na twoje wpisy można stwierdzić jedno.
              > Wszystko jest bleeeeee... tak jak ty
              Już się biję towarzyszu i nie będę się więcej wypowiadał !!
              • fiderek Re: Wystawiam mu ocenę niedostateczną. 08.01.06, 19:46
                fiderek napisał:

> malgoch napisał:
                >
                > > Za to ty jesteś rewelacyjny. Patrząc na twoje wpisy można stwierdzić jedn
                > o.
                > > Wszystko jest bleeeeee... tak jak ty
                > Już się biję towarzyszu i nie będę się więcej wypowiadał !!

NAJWIĘKSZE BLEBLE TO JESTEŚ TY !
          • jerzy78 Re: Wystawiam mu ocenę niedostateczną. 26.11.05, 21:50
            Jrzeli jest Wam tak źle z Zalewskim to chętnie widzimy go na następną kadencję we Włocławku. Oby tylko się nie zmienił.
    • Gość: WITAS PO WYŻSZEJ SZKOLE GOTOWANIA NA GAZIE? IP: 212.160.87.* 18.11.05, 08:12
    • Gość: damian Pozytywnie! Nareszcie ktos to wszystko zebral raze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 10:21
      Pozytywnie! Nareszcie ktos to wszystko zebral razem.
      A widzac u boku Kwiatkowskiego, wiem, ze jest duza szanasa na realizowanie
      wielu projektow. Jest po prostu skuteczny.
    • Gość: zelazny Re: Trzy lata prezydentury - rozmowa z Michałem Z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 15:57
      Oby tak dalej Panie Prezydencie.Zatrudnienie P.Bernarda Kwiatkowskiego to
      strzal w 10 z nim latwiej realizowac inwestycje.Szef jest od tego zeby dobrac
      sobie dobry zespol/nie wszedzie jednak zespol sie Panu udal/
      • Gość: kolejny klakier Re: Trzy lata prezydentury - rozmowa z Michałem Z IP: *.torun.mm.pl 25.11.05, 08:46
        Zaleski bardzo zaktywizował swoich pracowników i ich roziny. Piszcie, piszcie,
        szczególnie o Kwiatkowskim i kilku innych głowaczach jego rodzaju :-)
    • Gość: Tomek Re: Trzy lata prezydentury - rozmowa z Michałem Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 14:36
      To ZDECYDOWANIE najlepszy prezydent od lat. Najlepszym dowodem na to jest to, że
      większość krytyków narzeka na... brak studia TVB w Toruniu... A to nie dość że
      niezależne od miasta, tylko od TVB, to jeszcze - szczerze powiedziawszy - mało
      istotne. Z inwestycji, które najbardziej kojarzę z czasów poprzednich
      prezydentów widzę głównie remont Szerokiej, która aktualnie nadaje się do
      remontu. A przez ostatnie trzy lata:
      - bardzo posunięto się w remoncie nawierzchni Starówki
      - zdecydowanie poprawiono "klimat" Starówki (oświetlenie, kwiaty, Filuś...),
      podnosząc tym samym zdecydowanie atrakcyjność turystyczną miasta
      - skutecznie wyciągano pieniądze od inwestorów (Galeria Copernicus)
      - w końcu zbudowano multiplex
      - wyremontowano bardzo wiele dróg (ach, przepraszam poprzednich prezydentów -
      wtedy przecież wyremontowano Gagarina!) i zbudowano nowe
      - przygotowano projekt i finansowanie Centrum Sztuki Współczesnej (wraz z
      przyległościami)
      - przygotowano (w końcu!) koncepcje transportowe (SKM) miasta
      - rozpoczęto promocję Torunia
      - remontuje się tereny rekreacyjno-turystyczne (choćby Bulwar), często za
      pieniądze z zewnątrz
      I tak dalej i tak dalej.
      Mam szczerą nadzieję, że Pan Prezydent Zaleski zdecyduje się kandydować na
      kolejną kadencję. Ma mój głos!!! Jestem przekonany, że wygra w pierwszej turze,
      bo sądzę, że zdecydowana większość mieszkańców naszego miasta zdecydowanie
      bardziej interesuje to, czy ktoś coś robi, a nie to, czy jest czarny czy
      czerwony. Pan Zaleski zajmuje się pracą na rzecz Torunia - i efekty tego widać.
    • Gość: czytelnik Re: Trzy lata prezydentury - rozmowa z Michałem Z IP: *.wlan.pl 08.01.06, 17:04
      Zmarnowane tysiące w dawnym Pogotowiu Opiekuńczym. Klika własnch na
      stanowiskach. Dla Rubinkowa nie zrobił nic. Zgłaszaliśmy różne sprawy na
      spotkaniu wiosennym:
      1. uporządkowanie terenu wokół Manhattanu
      2. mieszkania socjalne
      3. dziurawe parkingi miejskie od kilku lat nie sprzątane
      4. skupiny zieleny miejskiej zaniedbane
      5. teren boiska przy Policji itd
      • Gość: tomas Re: Trzy lata prezydentury - rozmowa z Michałem Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 20:04
        Jak wiadomo nie jestem zwolennikiem pana zaleskiego, ale te sprawy leza chyba w
        wiekszosci w kompetencji spoldzielni??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka