Dodaj do ulubionych

Żydowicz i Grobelski znowu razem

IP: proxy / 217.96.43.* 21.10.02, 18:54
Co sądzicie o ostatnim pojednaniu tych dwóch panów? Niedawni przeciwnicy w
miniony piątek w świetle jupiterów podpisali porozumienie, w którym czytamy,
że obaj panowie "uznając za celowe zakończenie sporu związanego z wzajemnymi
niefortunnymi wypowiedziami wyrażają ubolewanie z powodu zaistniałych faktów
i deklarują wolę współpracy dla dobra Torunia". Wybory już za niecały
tydzień...
Obserwuj wątek
    • zielka Re: Z˙ydowicz i Grobelski znowu razem 21.10.02, 22:35
      Powaznie? gdzie mozna o tym przeczytac? buddo niejedyny, co za historia.
      nie wierze, oto jedyne wyrazenie przychodzace mi na mysl.
      Ale w sumie dobrze, przecie nie nasza sprawa sa prywatne, sredniej jakosci,
      fakt, historie, a juz nasza to, ze duet ten przecie ciekawych rzeczy dokonal za
      dawnych dobrych czasow. Hm.
      ciekawam, kto wyciagnal reke. wiemy cos na ten temat?
      • Gość: Piękny Marian Re: Z˙ydowicz i Grobelski znowu razem IP: proxy / 217.96.43.* 21.10.02, 22:51
        Informację tę podawały niektóre lokalne media, radia w piątek, a gazety w
        sobotę. Moim zdaniem to Grobelski zabiegał o pojednanie (moim zdaniem tylko
        oficjalne), bo co na tej sprawie mógłby zyskać Żydowicz? Ewentualnie wsparcie
        przy okazji kolejnej edycji Łódzkiego Camerimage. Grobelski ma już pieniądze,
        ale cały czas, przy różnych okazjach zabiega o władzę. Poprzednio chciał być
        posłem, teraz radnym, a ponieważ dużej części ludzi nie kojarzy się z niczym
        dobrym, postanowił wykreować się na tego, który przywróci Camerimage do
        Torunia. Na jego nieszczęście Żydowicz jasno i wyraźnie powiedział, że raczej
        nie ma na to szans.
        • zielka Re: Z˙ydowicz i Grobelski znowu razem 22.10.02, 00:32
          ech, procz tego, ze mial (ma?) zielonego, bardzo ladnego Jaguara, nic wiecej o
          G. nie mam do powiedzenia. On ma jakis program, swoja droga? Hm. zastanawiam
          sie, czy ci wszyscy goscie maja choc maluskie zarysy wiedzy o historii idei
          politycznych. Czy czytali Polityke Arystotelesa, czy Panstwo Platona, czy
          powiedzmy Rawlsa czy Milla. ech, pewnie po nic pytam. Ciekawam, czy (poza
          centrami kultury, "Male ojczyzny" sa tu przykladem), cos politykom polskim mowi
          pojecie komunotaryzmu, czy nowej jakiejs etyki, spod znaku Petera Singera.
          zdaje sie, ze to jest to co nasi przodkowie nazywali "poboznymi zyczeniami",
          niestety.

klaniam sie
          • sszymek Ktoś tu manipuluje! 22.10.02, 08:33
            abstrahując od samego faktu pojednania. Mam dosyć wątków wszczynanych przez
            nieprawnych dziennikarzy. Zarówno sposób sformułowania wiadomości ['w
            dokumencie czytamy...'] jak i inne fakty świadczą bowiem o tym, że TO
            DZIENNIKARZ SPRÓBOWAŁ WYWOŁAĆ DYSKUSJĘ! Jakie inne fakty? Otóż tekst
            porozoumienia dostali do ręki TYLKO DZIENNIKARZE obecni na konferencji. Nikt go
            nie przedrukował, więc skąd kolega Piękny Marian wie o tym co tam napisano? I
            skąd wie dokładnie kiedy, kto i gdzie drukował, pisał o tej konferencji? Ja
            odpowiem - tylko osoba dokonująca codziennego przeglądu mediów może to wiedzieć
            [co wiem z doświadczniea osobistego]. W grę wchodzą więc albo dziennikarz, albo
            przedstawiciel konkurencyjnego sztabu wyborczego.
            I proszę "Marian", nie kompromituj się już udowadnianiem, że jestes ślusarzem
            lub niewinnym spztredawcą z zieleniaka. OK?
            a że się pogodzili to dobrze, bo lepiej wiecej zgody dookoła. Jakiejkolwiek
            zgody.
            • Gość: zielka i bardzo dobrze, ja nie kwestionuje... IP: *.york.ac.uk / 172.16.1.* 22.10.02, 11:01
              tak wlasnie, moj drogi. ja tez sie ciesze. M.Z. jest i byl osoba, ktora szanuje
              wielce, tedy jesli dobrze mu sie dzieje, tym lepiej.
              Jeno smuci mnie, ze to co bylo zawzdy polityka zwane, zmienilo sie (wszedzie,
              vide Bush Jr, chocby) w pokazywanie kaski w wplywow. tzn. tzw. odpowiedzialnosc
              jest niejako w zapomnieniu. i ontologia zastapila deontologie w tego rodzaju
              dziedzinach. No tak. Ale wy na pewno nie lubicie, dajmy na to, lewicy
              francuskiej, wiec jest to wam obojetne.

klaniam sie
            • Gość: Piękny Marian Re: Ktoś tu manipuluje! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.02, 11:55
              Myślę, że to kim jestem, nie ma tutaj znaczenia, bo równie dobrze mogę być
              panem Żydowiczem lub panem Grobelskim, którzy chcieliby poznać społeczny odbiór
              zaistniałego faktu. Nigdy nie ukrywałem, że informacje, które posiadam pochodzą
              z pierwszej ręki, a więc od tych panów.
              Zastanawiałbym się jednak, czy taka "wyborcza zgoda", może przynieść coś
              dobrego poza namieszaniem ludziom w głowach.
              A o panu MZ nawet nie wspomniałem, więc poruszanie tego tematu uważam za
              bezzasadne. Pozdrawiam!
              • Gość: opserver Re: Ktoś tu manipuluje! IP: 212.160.129.* 22.10.02, 14:17
                Gość portalu: Piękny Marian napisał(a):

. Nigdy nie ukrywałem, że informacje, które posiadam pochodzą
                >
                > z pierwszej ręki, a więc od tych panów.
                > Zastanawiałbym się jednak, czy taka "wyborcza zgoda", może przynieść coś
                > dobrego poza namieszaniem ludziom w głowach.

Coś jednak mało wiesz Marianie. Wiesz że dwoni tylko nie wiesz gdzie i w co.
                Gdybyś wiedział z pierwszej ręki to wiedział byś że:
                -w piątek miała się odbyć kolejna , już piąta rozprawa w sądzie w Gdańsku i
                ugoda musiała być zawarta przed tą rozprawą
                -że dotychczasowy wynik rozpraw to 2x2
                -że inicjatywa pojednania wyszła od pana Żydowicza

W tej sytuacji myślisz że termin "pojednania" wybrał gdański sąd w taki sposób
                by pasowało to pod wybory ?
                z poważaniem ob...
                • Gość: zielka tym lepiej IP: *.york.ac.uk / 172.16.1.* 22.10.02, 14:27
                  no swietnie, observerze, dzieki za wyjasnienia.
                  tym lepiej, jak rzeklam.

klaniam sie
                • Gość: Piękny Marian Re: Ktoś tu manipuluje! IP: proxy / 217.96.43.* 22.10.02, 16:31
                  Uderzyć w stół, a ...zainteresowani się odezwą. Dlaczego więc,
                  panie "opserver - rpg" , taka odpowiedź nie padła podczas konferencji? Od razu
                  ukróciłoby to łeb wszystkim tego typu domniemaniom,a sprawa nie nabrałaby
                  wyborczego kolorytu.
                  • Gość: krotki Re: Ktoś tu manipuluje! IP: proxy / 217.96.43.* 22.10.02, 18:34
                    Gość portalu: Piękny Marian napisał(a):

> Uderzyć w stół, a ...zainteresowani się odezwą. Dlaczego więc,
                    > panie "opserver - rpg" , taka odpowiedź nie padła podczas konferencji? Od
                    razu
                    > ukróciłoby to łeb wszystkim tego typu domniemaniom,a sprawa nie nabrałaby
                    > wyborczego kolorytu.

Marian czy zatem zielka to rpg?? to byłoby ciekawe zważywszy na IP
                    Pozdrawiam
                    • zielka Re: Ktos´ tu manipuluje! 22.10.02, 18:52
                      :-) juz nie ma ID. problem z glowy
                      • krotki Re: Ktos´ tu manipuluje! 22.10.02, 21:15
                        zielka napisała:

> :-) juz nie ma ID. problem z glowy
                        >

dlaczego na moje może może być!!
                        Pozdrawiam
                      • krotki Re: Ktos´ tu manipuluje! 22.10.02, 21:15
                        zielka napisała:

> :-) juz nie ma ID. problem z glowy
                        >

dlaczego na moje może może być!!
                        Pozdrawiam
                    • Gość: Piekny Marian Re: Ktoś tu manipuluje! IP: proxy / 217.96.43.* 22.10.02, 19:11
                      Gość portalu: krotki napisał(a):

> Gość portalu: Piękny Marian napisał(a):

> Marian czy zatem zielka to rpg?? to byłoby ciekawe zważywszy na IP
                      > Pozdrawiam

Nie zielka, tylko opserver. Również pozdrawiam!
                    • Gość: Piekny Marian Re: Ktoś tu manipuluje! IP: proxy / 217.96.43.* 22.10.02, 19:11
                      Gość portalu: krotki napisał(a):

> Gość portalu: Piękny Marian napisał(a):

> Marian czy zatem zielka to rpg?? to byłoby ciekawe zważywszy na IP
                      > Pozdrawiam

Nie zielka, tylko opserver. Również pozdrawiam!
                      • krotki Re: Ktoś tu manipuluje! 22.10.02, 21:09
                        Gość portalu: Piekny Marian napisał(a):

> Nie zielka, tylko opserver. Również pozdrawiam!
                        sorki nie zauważyłem wpisu opservera-rpg

pozdrawiam
                        • sszymek Re: Ktoś tu manipuluje! 23.10.02, 06:31
                          Huhuhu! Pan "marian" przyznał się że był na konferencji. No to już wiemy kto
                          pisze... Nieładnie takie smutne metody dla własnych potrzeb na kilka dni przed
                          wyborami. Słabizna. I dziennikarze jeszcze coś pieprzą o ETYCE oskarżając Radka
                          Grobelskiego i Marka Żydowicza o nie-wiadomo-co. Odpuszczę sobie ujawnienie kim
                          jesteś "Marianie", ale może sam się przyznasz? Odrobina kultury osobistej by
                          się przydała...
                          • Gość: zielka Re: Ktos´ tu manipuluje! IP: *.york.ac.uk / 172.16.1.* 23.10.02, 10:40
                            domyslam sie, ze sie wszyscy zapewne kiedys spotkalismy, i pewnie nie lubimy
                            (gdybysmy lubili, tobysmy zostali w kontakcie, chociaz to i tez nie jest
                            regula).

ja i tak sie ciesze z pogodzenia jako takiego miedzy Markiem i Grobelskim,
                            czego i panom dyskutujacym zycze, klaniajac sie
                          • Gość: Piękny Marian Re: Ktoś tu manipuluje! IP: proxy / 217.96.43.* 23.10.02, 20:16
                            sszymek napisał:

> Huhuhu! Pan "marian" przyznał się że był na konferencji. No to już wiemy kto
                            > pisze...

Gdyby takie uzasadnienie porozumienia padło w którymkolwiek momencie, z całą
                            pewnością media nie pominęłyby tego faktu i wcale nie trzeba byłoby
                            uczestniczyć w konferencji, żeby się tego dowiedzieć.

>Nieładnie takie smutne metody dla własnych potrzeb na kilka dni przed
                            > wyborami. Słabizna.
                            Jeśli uważnie przeczytasz to, co pisałem wcześniej w moich postach, może
                            przyjmiesz do wiadomości, że jedynym celem założenia tego wątku jest chęć
                            poznania opinii innych internautów. Jestem ciekawy, tylko ja odebrałem tę
                            sytuację tak, a nie inaczej.
                            > I dziennikarze jeszcze coś pieprzą o ETYCE oskarżając Radka
                            >
                            > Grobelskiego i Marka Żydowicza o nie-wiadomo-co.
                            Wiadomo o co. Napisałem to kilka postów wyżej. Jeżeli rzeczywiście jest
                            inaczej (jak to opisał opserver - rpg), zwracam honor i przyznaję się do
                            błędu. Powtarzam - jeżeli jest inaczej!
                            >Odpuszczę sobie ujawnienie kim
                            >
                            > jesteś "Marianie", ale może sam się przyznasz? Odrobina kultury osobistej by
                            > się przydała...
                            Może mi wskażesz w której z moich wypowiedzi zabrakło kultury osobistej? Jaki
                            związek z szeroko pojmowaną etyką ma cała sprawa? Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka