Gość: Glos_z_Bydgoszczy Toruniowi zazdroscimy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 21:56 Torunianki. wywazonej w opiniach, obiektywnej i kobiecej Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Toruniowi zazdroscimy... 23.06.06, 21:57 O matko!!! to ci niespodzianka :) nieomal jak ta druga - Zyta G. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka gilotyna 24.06.06, 22:31 gilotynuje. rewolucja francuska czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka futurystycznie 27.06.06, 23:14 ITI - telewizja przyszłości (bliskiej, jesiennej) z obrazem o dużej rozdzielczości i programem na żądanie. To znaczy, że dyskusje upadną bo każdy co innego sobie ściągnie:) Ciekawe, czy będą tacy co nie będą w stanie oderwać się od ulubionych seriali;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luci Re: futurystycznie-optymistycznie IP: 82.146.225.* 28.06.06, 18:02 Już jesienią: każdy będzie mógł dokonać własnego wyboru programów tv,czyli stworzyć własny telewizyjny kanał tematyczny,a może nawet platformę,a potem ...odsprzedać innym:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: futurystycznie-optymistycznie IP: *.petrus.com.pl 28.06.06, 19:30 no wiesz, luci! Skąd u Ciebie taki zmysł handlowy???? Czyżbyś miał jakieś konkretne plany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka rocznica IP: *.petrus.com.pl 28.06.06, 19:37 Poznańskie Czerwiec, okupiony krwią. A potem także Powstanie Węgierskie krwawo stłumione. Bez tych ofiar nie byłoby dzisiejszej wolności, z jej wszystkimi problemami. Czy jesteśmy w stanie wycofać się z agresywnego konsumpcjonizmu, biegu donikąd i podjąć to zadanie i odpowiedzialność za własny kraj? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Miałby dziś 64 lata 28.06.06, 19:45 gdyby nie zastrzelono go w Poznaniu, gdy miał lat 13. I nikt nie odpowiedział za to zabójstwo i wiele innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka i tak i nie IP: *.petrus.com.pl 29.06.06, 19:35 najpierw chcieli panią Wicepremier zlustrować, a teraz nie chcą. A ona chce. Pan Premier najpierw zdymisjonował Panią Premier, a teraz chce aby wróciła. A ona nie chce. A co z innymi tak lustrowanymi??? W jakim kraju my żyjemy??? Paranoja!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka prywatna góra 29.06.06, 19:57 Korczak Ziółkowski i jego rodzina wykuwają największy pomnik w świecie - cała góra służy materiałem dla pomnika wodza indiańskiego Crazy Horse. Kują już tak ponad 50 lat i jeszcze mają plany na kolejnych tyleż samo lat.. Rząd Amerykański chciał dopisać się do przedsięwzięcia za ciężkie miliony $, a oni... oni odmówili!!!! I to mi się podoba:))) pl.wikipedia.org/wiki/Pomnik_Szalonego_Konia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka przed łikendem IP: *.petrus.com.pl 30.06.06, 22:37 wieczór chłodny, nie pada, tylko komary atakują. A posłanka B. 2 lata w zawieszeniu dostała. A jak nieposeł coś sfałszuje to bez zawieszenia dostaje. Czemuż to posłowie gorzej traktowani są? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka wydarzenia dnia IP: *.petrus.com.pl 01.07.06, 21:19 1. kolabor się odnalazł! 2. Discovery gotowy do startu 3. Zaniedługo minie nas jakiś asteroid (miejmy nadzieję, że nie spadnie nam na głowę!) 4. Portugalia wygrała z Anglią 5. Premier czeka na telefon od pani Zyty G. Zmierzcha ciepło Ronaldo jeszcze nie strzelił bramki;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 wszędzie dobrze, ale... :) 02.07.06, 20:39 Jak to miło znów wpisywać się do zmierzchu toruńskiego :) Tym bardziej, że słońce w ten weekend pokazuje pełnię swoich możliwości i zmierzchy z górnej półki nam serwuje. A w dzień maluje ludzi na czerwono, ale to już inna bajka :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: wszędzie dobrze, ale... :) 02.07.06, 23:54 jak to miło widzieć "syna marnotrawnego" co poszedł w wielki świat, porzucając forum rodzinne;) Ale już pieczemy jagnię i wydajemy przyjęcie na Twą cześć:) Poloneza czas zacząć! Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: wszędzie dobrze, ale... :) 03.07.06, 20:49 :) a kto w pierwszej parze będzie szedł? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: wszędzie dobrze, ale... :) IP: *.petrus.com.pl 03.07.06, 21:15 w pierwszej parze VIPy zazwyczaj idą;) To chyba zaprosimy albo prezia własnego albo marszałka polnego:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: wszędzie dobrze, ale... :) 03.07.06, 21:34 Prezes zdaje się już kiedyś śmigał dookoła ratusza tanecznym krokiem... a więc konkurs rozstrzygnięty ;) coś te godziny za szybko upływają pokrętło czasu trzeba by przekręcić... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: wszędzie dobrze, ale... :) 03.07.06, 23:17 śmigał nie jeden już raz zapewne więc nawet nie myśl o konkursie;) a co do pokrętła to jak już opanujesz ten swój zegar to mój Ci też podrzucę. Czy dla strudzonych całorocznym wysiłkiem naukowym jakieś wakacje się należą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka niestety, kiedyś wydarzyło się IP: *.petrus.com.pl 04.07.06, 20:38 60 lat temu nasi rodacy ujawnili zwierzęce instynkty Zginął Sikorski - katastrofa Gibraltarska do dziś nie do końca wyjaśniona jest Zginął w wypadku Słonimski Ten jest z ojczyzny mojej Ten, co o własnym kraju zapomina Na wieść, jak krwią opływa naród czeski, Bratem się czuje Jugosłowianina, Norwegiem, kiedy cierpi lud norweski, Z matką żydowską nad pobite syny Schyla się, ręce załamując z żalem, Gdy Moskal pada czuje się Moskalem, Z Ukraińcami płacze Ukrainy. Ten, który wszystkim serce swe otwiera, Francuzem jest, gdy Francja cierpi Grekiem, Gdy naród grecki z głodu obumiera. Ten jest z ojczyzny mojej. Jest człowiekiem. 1943 Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: wszędzie dobrze, ale... :) 04.07.06, 20:46 Pokrętło nie działa... znowu ktoś nabroił w bezpiecznikach. Wakacje w tym roku odwołane. Zostajemy przodownikami pracy i odpoczynek nas nie interesuje :) Wysiłek naukowy również nie upoważnia do wakacji. Wręcz on nam te wakacje zabiera! Proponuję strajk, który nic nie da, ale przynajmniej będę mógł mówić, że zrobiłem wszystko co w mojej mocy by owe wakacje odzyskać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: wszędzie dobrze, ale... :) IP: *.petrus.com.pl 04.07.06, 21:07 OK, dawno już nie było słychać o przodownikach pracy, więc może warto zagrać tą kartą:) Ale że naukowych osiągnięć brak, to nie pochwalamy;) No to do roboty kolabor i to 48 godz. na dobę! Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: wszędzie dobrze, ale... :) 04.07.06, 21:41 Ależ są osiągnięcia na polu naukowym. Tzn. takie skromne, ale cieszące zwykłego śmiertelnika ;) a że coś tam przypadkiem nie pykło po drodze... :) Miśstrzostwa wkraczają w decydującą fazę. Po tym, co się tam nawyprawiało szczerze obojętne mi to jest, kto wygra :) ale zgłaszam pomyślunek, by finał rozegrać oo tutaj wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3461956.html :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: wszędzie dobrze, ale... :) IP: *.petrus.com.pl 05.07.06, 00:16 a skoro są osiągnięcia to gratulacje:))) To boisko ciekawe nawet, ale chyba nie na moje oczy:))) No gdyby mrówki mogły na nim grać to bym zaakceptowała, ale bez zawodników ? Nie, nie, nie! 3XNIE;) I Włosi wygrali, bom im kibicowała do końca, choć czasem z powodu 3 polskich nazwisk w tej drugiej drużynie, nie byłam pewna czy stoję po właściwej stronie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: wszędzie dobrze, ale... :) 05.07.06, 21:04 a dziękuję, dziękuję :) do pełni szczęścia brakuje jednak jeszcze trochę, więc w rytmie pewnej piosenki udaję się w stronę książek, szerokim łukiem omijając telewizor pełen piłkarskich emocji :/ no, może zajrzę "na chwilę" na stadion :D a owa piosnka to Madness - Our House, którą po długich poszukiwaniach w końcu dorwałem :) i jeszcze chciałbym zostawić swój komentarz odnośnie mundialu. Takie luźne przemyślenia po wczorajszym dniu... owy komentarz: ja już nic nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: wszędzie dobrze, ale... :) IP: *.petrus.com.pl 05.07.06, 21:22 a jakżeż to ten Madness udało Ci się dorwać? Czy to to? Our house, in the middle of our street Our house, in the middle of our street Książki lepsze są od telewizorka. Ale finał chyba będziesz oglądać??? Co do mundialu, to gdyby naszym się tak udało w dwu ostatnich minutach no może nie dwie, ale choć jedną bramkę strzelić.... Ale nasi emigrują gdzie się da. Hydraulicy wyparowali, pielęgniarki, lekarze, no i piłkarze. Ci 3 najlepsi niemieccy toż to nasi;) Tylko Ty kolabor nigdzie nie emigruj, Broń Boże! Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: wszędzie dobrze, ale... :) 05.07.06, 23:23 dokładnie! właśnie o ten kawałek chodzi. Co jakiś czas słyszałem go w radio, a potem zapominałem, żeby wyruszyć na poszukiwania w głąb internetowej dżungli. Dzisiaj nie zapomniałem i oto jestem szczęśliwym posiadaczem bardzo sympatycznej piosenki :) Te książki to z deczka ciekawsze by mogły być :) finał oczywiście obejrzę, ale bardziej mnie interesuje jutrzejszy mecz Wisły z Grodu Kraka :) Bo na mundialu to nikomu już nie kibicuję, odkąd odpadli Anglicy. A jak ja kibicuję Anglikom, to znaczy, że już naprawdę przepadli moi wszelacy faworyci ;) btw. gdyby nie te upały, Polacy byliby mistrzami świata, to pewne :) "Tylko Ty kolabor nigdzie nie emigruj, Broń Boże!" jeszcze nie teraz, jeszcze nie czas ;) pora na zasłużony, z lekka przykrótkawy odpoczynek. dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Rozmowy o Zmierzchu IP: *.petrus.com.pl 04.07.06, 20:42 35 lat temu powstało Lato z Radiem a za chwilę zobaczymy kto wygra dziś w piłkę. Stawka wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka ciekawy cytat ze Szkła kontaktowego 05.07.06, 22:14 Nie udało nam się zbudować 3 mln mieszkań ale za to stworzyliśmy 3 mln miejs pracy za granicą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Prezydenci IP: *.petrus.com.pl 06.07.06, 20:03 Putin w Internecie - odpowiadał na pytania. A pytań było sporo.... odpowiedzi znacznie mniej;) Bushowi stuknęła 60-tka, ale na torcie miał tylko 2 świeczki do zgaszenia;) a naszemu, przydarzyło się gorzej.... Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 wszyscy do wojska! 06.07.06, 22:30 gazeta mi tu donosi nie lada sensacje, że skończy się wymigiwanie od służby. Wcielanie wszystkich jak leci to nie lada bzdurka i nie pozostaje nic innego, jak cieszyć się z tego, że człowiek ma to już za sobą :) truskawki się kończą... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: wszyscy do wojska! 07.07.06, 19:43 no, kolabor! zestawienie tych dwóch tytułów dość ciekawie zabrzmiało. Mam nadzieję, że odpowiednie służby, jeżeli tu dotarły to przeczytały nie tylko nagłówki, bo inaczej.... "w kamasze"!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka tajne spotkanie 07.07.06, 19:45 na jaw wyszło, mimo iż opozycja przez krzaki się przedzierała, aby nie dać się zoczyć. Ale później za dużo się jej powiedziało, chyba;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: tajne spotkanie 07.07.06, 21:36 złotówka jeszcze stoi bo jest łikend, ale w kolejkę po cukier trzeba się ustawić Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Zmierzch od samego rana 08.07.06, 09:13 € się umocniło, co jest dobrą wiadomością (dla niektórych;), kolabora chyba w kamasze natychmiast wzięli bo zamilkł... Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Zmierzch od samego rana 08.07.06, 19:23 heh :) wczoraj w ogóle to wziąłem i zasnąłem nad notatkami i tak mi się miło spało, że jakoś zeszło do rana :) w kamasze wrobić się nie dam, niech nawet nie próbują :) a burza wszystkim zrobiła nadzieje, zagrała nam na nosie i poszła dalej... szkoda, trochę powietrza by się przydało :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Zmierzch od samego rana 08.07.06, 20:21 no, kolabor, żeby przespać takie wydarzenie polityczne i to nad własnymi notatkami... Czemu takie nudne notatki robisz??? Musisz pójśc na kurs pisania chyba:))) To kto dziś wygra? Z racji trzech polskich nazwisk chyba tym razem pokibicuję Niemcom, pod warunkiem że Podolski lub Klose strzeli jakąś bramkę;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Zmierzch od samego rana 09.07.06, 00:45 O wydarzeniu owym przeczytałem sobie już rano. Dobrze, że mam krzesło z poręczami, bo niechybnie bym się zapoznał ze stanem podłogi w moim pokoju. Ja to w ogóle już jakiś czas temu doszedłem do wniosku, że nie ma sensu śledzić tego co się dzieje na wiejskiej i w okolicach (oczywiście oprócz motywu z Hong Kongiem :D). Polityką się zainteresuję, jak już będę się zbierał do kandydowania na fotel prezydenta miasta Torunia ;)) Notatki nie były moje. Dlatego takie nudne ;) Stawiałem na Niemcy i Niemcy wygrały. Biorąc pod uwagę powszechne zakręcenie mundialu, uważam ten fakt za nie lada osiągnięcie :) Jutro poproszę słoneczko, ale tylko do 13tej. Dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 koniec 09.07.06, 22:53 Zidane sam sobie popsuł święto. I nie tylko sobie. Włosi strzelali pewnie, ale strzelać musieli, bo jakoś tak na tym mundialu było, że który zaspół zaczynał "jedenastki", ten je rozstrzygał na swoją korzyść. Kończymy mistrzostwa w kopaną, niedługo zaczynamy mistrzostwa na motorkach. Tylko, że tymi drugimi to się mało kto na świecie będzie przejmował :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: koniec 09.07.06, 23:19 No cóż, nerwy puszczają czasami, jak stawka wysoka:( Ja kibicowałam Włochom, ale szkoda mi Francuzów, którzy płakali:(( I tak cesarstwo rzymskie podpiło ponownie świat;) Teraz trzęsienia ziemi u nas od poniedziałku. Dziś księżyc płonie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: koniec IP: *.petrus.com.pl 10.07.06, 20:51 ech, widzę, że z tego upału coraz więcej błędów robię;) oczywiście miało być 'podbiło', a nie 'podpiło', choć tego picia nie wykluczam;) a dziś - nominacja wręczona, stery przejęte w ekspresowym tempie. Lepper z tonu spuszcza;) Zidane, mimo nietypowego zakończenia aktywności na boisku, obwołany najlepszym piłkarzem, Klose najlepszym strzelcem. Upał straszny był, ale chyba teraz jakimś chłodkiem powiewa:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: koniec 10.07.06, 21:39 a może najpierw podpiło i, dzięki temu, potem podbiło? :) gdzie chłodek? jaki chłodek? ja nic nie czuję :/ cały czas atmosfera z piekarnika rodem Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: koniec 10.07.06, 21:52 może i masz rację, kolabor. Podpiło, wypociło, podbiło i znowu podpiło:) A chłodek jest, tylko wyjdź na zewnątrz!!!! W domu znacznie cieplej, choć otwarte wszystkie okna nieco regulują już temperaturę:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: koniec 10.07.06, 22:28 na zewnątrz nie bardzo, bo powoli trzeba swe kroki w stronę wyrka kierować. a otwarte okna stanowią zaproszenie dla tych nieźle zakręconych chrabąszczy :) czyli dalej jak na patelni... może zimne kakao przed snem mnie poratuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: koniec 11.07.06, 17:09 ciepłe kakałko może ratować? No nie wiedziałam. Dzisiaj równie gorąco. Poratuj się muzyczką Gershwina w rocznicę jego śmierci www.gershwin.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: koniec 11.07.06, 21:39 Ciepłe też, ale tylko w zestawie z kocykiem. Natomiast nie od dzisiaj wiadomo, że zimne ma wręcz lecznicze właściwości :) Słońce przygrzewa, choć mi to wybitnie nie w smak ostatnio. Jutro bym się bardzo z upałów ucieszył, to mają przelotne deszcze się zjawić. Pogoda mnie nie lubi - to się znowu potwierdza. Najgorsze jest to, że nie mam jak jej zagrać na nosie, bo jeszcze się taki nie narodził, który się spod kaprysów słońca oswobodził :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: koniec IP: *.petrus.com.pl 11.07.06, 23:20 kakałko z kocykiem w środku, czy dogryzanym preferujesz? Niestety, smutne wieści mam. Nadchodzi ochłodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: koniec 11.07.06, 23:48 w środku... wstrząśnięte, nie zmieszane :) na minus zejdzie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: koniec końców 12.07.06, 18:34 > w środku... wstrząśnięte, nie zmieszane :) byłam tego pewna, James:) A na minus zejdzie, ale nie tak od razu;) Na razie schodzą programy kulturalne regionalne decyzją takiego jednego wszechwładnego gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,49621,3478706.html Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: koniec końców 12.07.06, 21:53 :) a z telewizją to jest tak, że najlepiej jest jej nie oglądać :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 matura 12.07.06, 22:54 ledwo co wyniki podano, zresztą nieciekawe, a już po necie krążą "kwiatki" z tegorocznego egzaminu dojrzałości :) można się nieźle uhahahać :) www.joemonster.org/article.php?sid=6134 Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: matura 12.07.06, 23:22 no chyba nie zasnę, bo "Narrator opisuje wszystko bardzo opisowo", aż mnie przepona rozbolała. Utalentowani ci maturzyści. Nie rozumiem więc skąd to narzekanie Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: wciąż gorąco 13.07.06, 18:26 no i będzie padało jutro :) za to sobota ma być ciepła, ale nie upalna i całkowicie bezchmurna, czyli ogólnie super :) czas zacząć knuć... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: wciąż gorąco IP: *.petrus.com.pl 13.07.06, 22:29 > całkowicie bezchmurna, czyli ogólnie super :) czas zacząć knuć... :) ech, kolabor, ryzykant z Ciebie;) "Połączenie jej z areną cyrkową wygląda na bardzo nowatorskie rozwiązanie." gdzieżby znowu. To właśnie byłoby idealne połączenie obowiązującego stanu rzeczy z odpowiednim miejscem ;) Ale nareszcie jest czym oddychać, choć ani kropli zapowiadanej od dawna nie uświadczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 pozytywne brzmienia 13.07.06, 23:49 przyjemnie zrobiło się z wieczora. W sam raz by rowerkiem śmignąć do miasta posłuchać Vavamuffin. Szkoda, że trzeba było się zwijać, bo z chęcią bym sobie jeszcze obejrzał jakiś filmik festiwalowy. a knuć trzeba w sprawie sobotniego wypoczynku, czyli: jak to zrobić, żeby przeteleportować się nad wodę, poleżeć plackiem na słońcu, pograć w siatkę i, co najważniejsze, wrócić :) /"poleżeć plackiem na słońcu" - tzn. może niekoniecznie dosłownie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka kontro - wersje 15.07.06, 20:16 niezaliczone matury moga być zaliczone Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: kontro - wersje 15.07.06, 22:36 lepiej nie psuć sobie humoru i sprawy z maturami nie komentować... mnie martwi, że Anioły wpadły w kryzys i w ogóle czarno wszystko wygląda a prognoza pogody mnie zrobiła w balona i zamiast wygrzewania się na słonku, było 'przeminęło z wiatrem' :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: kontro - wersje 15.07.06, 23:25 No cóż... kryzys dopadnie kiedyś każdego, nawet i Anioły;) A co do zmartwień to "W końcu... jutro jest przecież nowy dzień" www.film.org.pl/prace/gone_with_the_wind.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka kolekcjonerstwo 16.07.06, 20:42 doceniono stolarza znającego się na sztuce, której co cenniejsze wytwory pieczołowicie zbierał z kościołów, w celu odpowiedniego ich wyeksponowania i wyekspediowania. W nagrodę dostał bezpłatne mieszkanie. Jeszcze nie wiadomo na jak długo. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka o cholera! 17.07.06, 20:23 Cholera w Polsce! Objawy dość przykre. Powody jeszcze bardziej przykre. Zapobieganie polega głównie na ochronie ujęć wody i oczyszczaniu wody pitnej, a także izolacji chorych i nosicieli, mycie rąk i owoców oraz gotowanie owoców morza. Na rynku światowym dostępna jest szczepionka, jednak jej skuteczność jest poddawana dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 wraca ciepełko 17.07.06, 23:01 ochłodzenie trwało dwa dni... akurat te, podczas których człowiek chce sobie odpocząć :) a księżycowi się zebrało na żarty i w południe pojawił się na niebie. coś się kroi... :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: wraca ciepełko 17.07.06, 23:15 skoro księżyc był w południe, to teraz, w rewanżu powinno wzejść słońce o północy;) a wypoczywa się lepiej, jak nie ma takich upałów Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 znowu mistrzostwa w piłkę 18.07.06, 22:46 tylko tym razem Europy i grają juniorzy zmiana też miejsca organizacji turnieju na Wielkopolskę :) nie zmieniło się tylko jedno: Polska znowu dostaje smary :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: znowu mistrzostwa w piłkę 18.07.06, 22:54 a skoro wynik został na trwałe ustalony, to po co oglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka expose 19.07.06, 21:20 oj, trwało!!! a najładniejsze było, że nie można liczyć na to, że białe jest białe, a czarne jest czarne:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: znowu mistrzostwa w piłkę 19.07.06, 22:27 "a skoro wynik został na trwałe ustalony, to po co oglądać?" a nóz się pomylą i wygrają :) wydarzenie dnia w Piernikowie: Anioł wraca do zdrowia :) super :) a teraz uśmiech: :D Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: znowu mistrzostwa w piłkę 19.07.06, 22:51 > a nóz się pomylą i wygrają :) no chyba, że tak. A nuż kto chwyci za nóż (oczywiście do pokrojenia chlebka i posmarowania go masełkiem;) A uśmiech zawsze wskazany :) ale nikt nas nie przekona, że białe jest białe, a czarne jest czarne! Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: znowu mistrzostwa w piłkę 19.07.06, 23:07 oojj się zdaje, że z lekka gafę 'szczeliłem' i jeszcze coś źle wcisnąłem po drodze ;) bywa :) uśmiechy wynagradzają te braki :D i jeszcze się zdaje, że znowu przegapiłem coś śmiesznego w wykonaniu naszych miłosiernie nam panujących... ale może to i dobrze :) to... dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: znowu mistrzostwa w piłkę 19.07.06, 23:19 jak się szczela to bywa, że cóś sie tam uszczeli, albo uszczelni;) A jak sie uszczeli to raczej byka niż gafe-zyrafe:D Ale takie (i nie takie;) rzeczy i tym najwyższym siem zdarzajom. Ogólnie radzimy sobie nieźle, jak myślę:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 toruńskie gwiazdy 20.07.06, 22:01 już jutro koncert naszych artystów :) zapowiadana obecność Sofy bardzo zachęca do przybycia na imprezę :) piątek to będzie dobry dzień :D chyba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: toruńskie gwiazdy 21.07.06, 22:48 niespokojne dni mamy Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: toruńskie gwiazdy 21.07.06, 22:52 "niespokojne dni mamy" spokojne jak nigdy :) aż za spokojne :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: toruńskie gwiazdy 22.07.06, 22:38 no być nie może! Ale to chyba zależy w czym spokojne;) To warto było poświęcić koncert dla meczu? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: toruńskie gwiazdy 22.07.06, 23:44 "no być nie może! Ale to chyba zależy w czym spokojne;)" we wszystkich dziedzinach cisza, spokój... zastój jakiś :) "To warto było poświęcić koncert dla meczu?" jednak chyba nie, bo nasi przegrali, a co koncercik stracony, to stracony niedziela też... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: toruńskie gwiazdy 23.07.06, 00:14 a to wobec tego miłej niedzieli od samego rana Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: toruńskie gwiazdy 21.07.06, 22:50 mecz, albo koncert z racji jakiegoś zmulenia wybrane zostało to pierwsze :) jakiś tam wpływ na decyzję miał też deszcz, który w sumie się nie popisał... trochę pokropiło, ale to jeszcze nie to, to jeszcze nie to :) sobota to też będzie dobry dzień :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łobuziaczek Re: toruńskie gwiazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 17:17 żałujcie bo koncert mega wypas...Sofa rulezzzzzzzzzz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: toruńskie gwiazdy IP: *.petrus.com.pl 24.07.06, 19:29 no przecież żałujemy i łzy lejemy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Zmierzch IP: *.petrus.com.pl 24.07.06, 19:31 Słonce, nawet otoczone wianuszkiem chmur nie przestaje pracować. No dałoby sobie trochę urlopu! Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Zmierzch 24.07.06, 21:41 no jeszcze kilka dni i ma być trochę chłodniej... a w sierpniu znowu Afryka ;) proszę wystapić teraz wszyscy ci, którzy mówili, że lata nie będzie :) a na wieczór trochę śmichu-hihu, czyli: pytanie do Romana www.maxior.pl/?p=index&id=26428&0 oraz polski sejm w pełnej okazałości :) www.joemonster.org/download.php?d_op=getit&lid=2535 z upalnym pozdrowieniem :) dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Zmierzch 24.07.06, 23:28 to czekamy na ten zapowiadany chłód. A filmik pokazali w Szkle kontaktowym tom sobie tam obejrzała:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka rocznice 25.07.06, 20:35 śmierci: Gombrowicza i Wysockiego. Kilka próbek twórczości Wysockiego i Epitafium dla Wysockiego przez Jacka Kaczmarskiego www.astercity.net/~ronhard1/ Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka kolaboracja 26.07.06, 19:43 czyżby kolaboracja znowu źle się kojarzyła? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka urlop 26.07.06, 19:44 Słoneczko, dajemy Ci urlop na kilka dni. Wyjedź sobie do Laponii na weekend;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: urlop 26.07.06, 22:43 :) chyba ani myśli nas teraz opuszczać. Nawet, gdy zakrywają je chmury, temperatura jest podobna do klimatu z piekarnika :/ Strach się bać, co będzie w sierpniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: kolaboracja 26.07.06, 22:40 "czyżby kolaboracja znowu źle się kojarzyła?" jakie "znowu"? ;) kolaboracja bardzo dobrze się kojarzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 po zielonej trawie piłka goni... 27.07.06, 21:58 polskie drużyny zaczynają odstawiać show, jak co roku. Zaczynam się zastanawiać, dlaczego ja cały czas to wszystko oglądam? :) sędziów łapią jak leci... niektórzy sami się nawet zgłaszają do prokuratury. To interesujące, bo jak złapano jakiegoś sędziego rok temu, to Michał L. przebąkiwał coś o jednej, czarnej owcy, czym oczywiście nas wszystkich uspokoił, bo wszyscyśmy byli przekonani, że środowisko piłkarskie zostało oczyszczone ;) a tu taka afera ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: po zielonej trawie piłka goni... IP: *.petrus.com.pl 27.07.06, 23:14 pecunia non olet:( ale jeżeli to może być pocieszeniem to.... kolarz nienasz na dopingu był;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka jubileusz bez jubilata IP: *.petrus.com.pl 27.07.06, 23:34 100 lat by miał, gdyby dożył. Jerzy Giedrojć, niezwykle zasłużony dla polskiej kultury politycznej. Po prosu KULTURA. Bez niej trudno wyobrazić sobie wydobycie się z tej czarnej dziury w którą zostaliśmy wepchnięci Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Herbert 28.07.06, 17:26 Poeta ceniony lecz nagrody Nobla nie dostał. Studiował prze chwilę w Toruniu. Od ośmiu lat milczy już tylko. Idź dokąd poszli tamci do ciemnego kresu po złote runo nicości twoją ostatnią nagrodę idź wyprostowany wśród tych co na kolanach wśród odwróconych plecami i obalonych w proch ocalałeś nie po to aby żyć masz mało czasu trzeba dać świadectwo bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy a Gniew twój bezsilny niech będzie jak morze ilekroć usłyszysz głos poniżonych i bitych niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda dla szpiclów katów tchórzy - oni wygrają pójdą na twój pogrzeb i z ulgą rzucą grudę a kornik napisze twój uładzony życiorys i nie przebaczaj zaiste nie w twojej mocy przebaczać w imieniu tych których zdradzono o świcie strzeż się jednak dumy niepotrzebnej oglądaj w lustrze swą błazeńską twarz powtarzaj: zostałem powołany - czyż nie było lepszych strzeż się oschłości serca kochaj źródło zaranne ptaka o nieznanym imieniu dąb zimowy światło na murze splendor nieba one nie potrzebują twego ciepłego oddechu są po to aby mówić: nikt cię nie pocieszy czuwaj - kiedy światło na górach daje znak - wstań i idź dopóki krew obraca w piersi twoją ciemną gwiazdę powtarzaj stare zaklęcia ludzkości bajki i legendy bo tak zdobędziesz dobro którego nie zdobędziesz powtarzaj wielkie słowa powtarzaj je z uporem jak ci co szli przez pustynię i ginęli w piasku a nagrodzą cię za to tym co mają pod ręką chłostą śmiechu zabójstwem na śmietniku idź bo tylko tak będziesz przyjęty do grona zimnych czaszek do grona twoich przodków: Gilgamesza Hektora Rolanda obrońców królestwa bez kresu i miasta popiołów Bądź wierny idź Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka zachmurzenie 29.07.06, 23:16 od rana się chmurzy, ale nic z tego, żadnego deszczu nie odnotowaliśmy:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka bez zmian IP: *.petrus.com.pl 30.07.06, 18:32 czeka nas wiek upałów, jak wieszczą dobrze poinformowani. Chmury robią nadzieję, ale złudną. Na nic już liczyć nie można Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: bez zmian 31.07.06, 00:53 oj cieplutko, cieplutko. Niektórym to ten upał na główkę szkodzi... ale żeby od razu rzucać kamieniami w tramwaj? z innej beczki: zaczynamy balangę! zapraszam na balety ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: bez zmian 31.07.06, 20:44 > z innej beczki: zaczynamy balangę! zapraszam na balety ;) to o tej porze zaproszenia się wysyła? Jak już po balandze?;) Ale popadało, więc może tym co zaszkodziło nieco pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka przed burzą IP: *.petrus.com.pl 31.07.06, 21:45 Dziś idę walczyć - Mamo!... Dziś idę walczyć - Mamo, Może nie wrócę więcej, Może mi przyjdzie polec tak samo, Jak tyle, tyle tysięcy Poległo polskich żołnierzy Za wolność naszą i sprawę. Ja w Polskę, Mamo, tak strasznie wierzę. I w świętość naszej sprawy. Dziś idę walczyć - Mamo kochana, Nie płacz, nie trzeba, ciesz się, jak ja, Serce mam w piersi rozkołatane, Serce mi dziś tak cudnie gra. To jest tak strasznie dobrze mieć Stena w ręku I śmiać się śmierci prosto w twarz, A potem zmierzyć - i prać - bez lęku Za kraj! Za honor nasz! Dziś idę walczyć - Mamo!... Warszawa, przed 31 lipca 1944 r. Józef Andrzej Szczepański "Ziutek" (1922-1944 Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: bez zmian 31.07.06, 23:41 "to o tej porze zaproszenia się wysyła? Jak już po balandze?;)" kiedy właśnie zaproszenie było na dzisiaj ;) a deszczyk bardzo mile zaskoczył. Dawniej, gdy zdarzało się że zmokłem, średnio byłem z tego powodu zadowolony... dzisiaj gotowy byłem skakać z radości :D tylko pewnie tego deszczyku będzie musiało nam starczyć na kolejny miesiąc :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: bez zmian 01.08.06, 16:00 dzisiaj balanga? a to niby z jakiej okazji? chyba się udała i sąsiedzi nie łomotali do rzwi? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka godzina W 01.08.06, 16:00 juz blisko www.laoche.art.pl/index.php?opcja=powstanie Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: godzina W 01.08.06, 21:55 zawyły syreny, w Wawie ruch uliczny na chwilę się zatrzymał... //// Minister Roman z maturzystami bawi się dalej. //// "dzisiaj balanga? a to niby z jakiej okazji?" ech, no teraz to już wczoraj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: godzina W 01.08.06, 23:04 > zawyły syreny, w Wawie ruch uliczny na chwilę się zatrzymał... to piękny zwyczaj. Pooglądałam trochę wywiadów z Powstańcami. Dobrze, że Ci, którzy przeżyli i dożyli mogli jeszcze doczekać się uznania. Lepiej późno niż wcale. Zaś co do dzisiaj wczoraj i jutra, to czy nie mógłbyś skolaborować czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Zmierzch 02.08.06, 21:21 Pięknie zmierzcha w morsko błękitnych kolorach i rześkim chłodkiem Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Zmierzch 02.08.06, 21:28 "Zaś co do dzisiaj wczoraj i jutra, to czy nie mógłbyś skolaborować czasu?" kolaborować czasu się nie da. Kiedyś, jak wspominałem, dobierałem się do pokrętła czasu, ale to wyższy stopień wtajemniczenia :) piosenka na dzisiaj: T Love - nie nie nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Zmierzch 02.08.06, 21:47 > kolaborować czasu się nie da. Kiedyś, jak wspominałem, dobierałem się do > pokrętła czasu, ale to wyższy stopień wtajemniczenia :) i jeszcześ tego stopnia wtajemnicza nie osiągnął??? a robisz coś w tym kierunku? > piosenka na dzisiaj: T Love - nie nie nie :) ale kończy się Tak, tak, tak...:) czyż nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Super okazja;) 03.08.06, 19:56 można przeżyć dzień w obozie w Workucie (za duże pieniądze). I pewnie znajdą się amatorzy;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Zmierzch 03.08.06, 21:22 "i jeszcześ tego stopnia wtajemnicza nie osiągnął??? a robisz coś w tym kierunku?" w kręgach pokrętłoczasowców panuje przekonanie, że z umiejętnością czasu przesuwania trzeba się urodzić i nikogo tej, jakże pożytecznej, czynności nauczyć nie chcą. Ciężko... chyba sobie sprawię zestaw małego pokrętłoczasowca. "bądź pozytywnym wojownikiem, kiedy na ringu zostajesz sam. TAK, TAK, TAK!" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Zmierzch IP: *.petrus.com.pl 03.08.06, 22:09 No to spraw sobie ten zestaw. W zestawie z rowerkiem będzie jak znalazł, gdy wystartujesz do fotela prezydenckiego:) a czyje są te tak-taki? tak tak tak tak tak tak tak tak tak tak tak taaaaaak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka tęsknota za silnym przywódcą IP: *.petrus.com.pl 04.08.06, 18:46 prywatne pomniczki stawiają mieszkańcy Osetii Stalinowi Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Zmierzch 04.08.06, 21:49 "No to spraw sobie ten zestaw. W zestawie z rowerkiem będzie jak znalazł, gdy wystartujesz do fotela prezydenckiego:)" :D ja, jako przyszły prezydent, planuję uporządkowanie terenów ruin zamku krzyżackiego. Muszę się spieszyć, bo już chcą to zrobić za mnie ;) czyje są tak-taki? to dosyć trudne pytanie... tak-taki mogły by być Ti Lawowe, jednak swego czasu prawa do tak-taków próbowały zagarnąć tak-takujące pingwiny. Myślę, że Ti Law z pingwinami winni się podzielić fifti-fifti :D Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Zmierzch 04.08.06, 22:06 > :D ja, jako przyszły prezydent, planuję uporządkowanie terenów ruin zamku > krzyżackiego. Muszę się spieszyć, bo już chcą to zrobić za mnie ;) nooo skoro tak, to jak najszybciej dodaj tam swoje trzy grosze, abyś miał dowód pisemny, żeś był od samego początku zainteresowany tym tematem i zapobiegłeś nierozsądnym sugestiom składanym przez laików;) a tamte tak-taki to Republiki były Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka inny typ muzyki;) 04.08.06, 22:32 prosto z Sopotu www.melaniec.net/ kliknąć trzeba na - Beautiful Intention - Play track Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: inny typ muzyki;) 05.08.06, 18:00 "a tamte tak-taki to Republiki były" to faktycznie z pingiwnami żem wyskoczył, jak z popcornem do teatru :) Zapowiadają perseidy! :) jakoś za tydzień będzie najlepiej je widać. No to ja już wiem, co za tydzień robił będę. Leżenie plackiem na polanie też swój urok ma ;) czas więc iść zapoznać się z jeszcze innymi typami muzyki, niekoniecznie z Sopotu :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka deszcz 06.08.06, 18:22 deszcz za oknem deszcz medali w Budapeszcie i to złotych. Poza sukcesami Otylii najbardziej podoba mi się zwycięstwo Bartka Kizierowskiego, który mógł walczyć o złoto dla innego kraju, co to mu dawał pół miliona dolarów, aby zechciał ich reprezentować. A on, tak po prostu, nie dał się kupić bo woli, aby przy zwycięstwie grali mu mazurka:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 sok 07.08.06, 20:59 z jabłek z działki w sokowirówce robiony, świeży... częstujcie się przyjaciele :D pycha :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: sok IP: *.petrus.com.pl 08.08.06, 22:49 no sprytne zagranie. Zaprosić na świeży sok z jabłek, apetytu narobić i zamówić ulewę, aby odstraszyć chętnych! Ładnie to tak??? A poza tym, to możemy się cieszyć, że nam domów nie zalało, jak w takich Cieplicach na przykład. A poza tym, to na forum walka o cargo i lotnisko;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: sok 09.08.06, 21:18 no to dzisiaj mamy znowu świeży sok. ha! zaproszenie aktualne :) a z zamawianiem ulewy ja nie mam nic wspólnego. To ci z wiejskiej w Wa-wie trudnią się deszczu wywoływaniem :) a na forum jeszcze walka o stadion :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: sok 09.08.06, 22:05 i znowu zaproszenie w utrudnionych warunkach. Jak tu po takim ćmoku drogę do sokopoju znaleźć? Czyli wiemy już komu dziękować za deszcz. No dobrze zrobili, bo susza była okrutna. Tylko czym im się mieszkańcy Śląska narazili??? A poza walką o stadion, w której nie wiem czemu nie bierzesz udziału, także walka o dwumiasto, a właściwie to o niebycie dwumiasta;) No i to na sąsiednim forum. Czas zacząć jakąś kolejną walkę. Tylko o co by tu zawalczyć??? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka jak to dobrze nie ruszać się z miejsca 10.08.06, 18:55 co to się dzisiaj działo na wszystkich lotniskach!!! Dobrze, że tak dobrze się skończyło. I po cóż to niektórzy chcą nam na głowę taki dopust ściągnąć? Walczą o to lotnisko, albo choć o cargo, jakby ważniejszych rzeczy nie było do zrobienia w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: sok 10.08.06, 22:58 "i znowu zaproszenie w utrudnionych warunkach. Jak tu po takim ćmoku drogę do sokopoju znaleźć?" trzeba iść za dźwiękiem pracującej sokowirówki :) "A poza walką o stadion, w której nie wiem czemu nie bierzesz udziału, także walka o dwumiasto, a właściwie to o niebycie dwumiasta;) No i to na sąsiednim forum. Czas zacząć jakąś kolejną walkę. Tylko o co by tu zawalczyć???" tyle już walk o stadion było, że mi się znudziło (człowiek nawet nie czuje, jak mu się rymuje). O co jeszcze można walczyć? może o metro? taaa, o metro dla Torunia warto powalczyć :) autobusy mzk w takich korkach wegetują, że będąc pasażerem owych pojazdów to, podczas przejazdu, można młodość stracić... tak więc ja walczę o metro! :D dobranoc, dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: sok 11.08.06, 20:37 > trzeba iść za dźwiękiem pracującej sokowirówki :) no dobrze. idę za dźwiękiem pracującej sokowirówki, pukam do sokowirówkowych drzwi, mówię żem zaproszona na szklankę soku jabłkowego, a tu mi mówią, że takiego nie sokowirują tylko marchwiowy. I co wtedy? a o metro też juz walczyliśmy. Czyżbyś był wtedy nieobecny? Zawalcz może o ... własne autko;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: sok 12.08.06, 21:15 "no dobrze. idę za dźwiękiem pracującej sokowirówki, pukam do sokowirówkowych drzwi, mówię żem zaproszona na szklankę soku jabłkowego, a tu mi mówią, że takiego nie sokowirują tylko marchwiowy. I co wtedy?" Trafiłaś torunianko pod zły adres. To nie do marwitu miałaś iść. Moja sokowiróweczka taka cichutka, skromniutka, więc słabo ją słychać. Warto jednak próbować, bo soczek arcyprzedni :) w sumie marchwiowy też można zrobić :) "a o metro też juz walczyliśmy. Czyżbyś był wtedy nieobecny? Zawalcz może o ... własne autko;)" sporo jeszcze wody w Wiśle upłynie, nim o własne autko zawalczę :) rowerek musi wystarczyć póki co, choć o 50 % mniej kółek ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: sok IP: *.petrus.com.pl 12.08.06, 22:31 tak mi się też wydawało, że trafiłam nie w to miejsce z którego zaproszenie wyszło. To już chyba trafić mi się nie uda bo konkurencja zbyt silna. Dzisiaj warto wyjść na balkon i natężyć wzrok, przygotować życzenie, gdy gwiazda będzie spadać. Rój perseidów od strony północno-wschodniej gotów do startu:) a w sprawie czterech kółek czaru, to można dochodzić do tego stopniowo. Skoro już masz dwa, to zrób kolejny krok i do Twojego rowerka dorzuć jedno kółeczko już dziś, no może jutro;) Bedzie 75% kołowania:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka spełnianie życzeń 13.08.06, 23:05 spełnianie życzeń utrudnione ze względu na chmury blokujące perseidy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: spełnianie życzeń 13.08.06, 23:42 ja obecnie mam takie jedno malutkie... i może właśnie te chmury przeszkadzają w jego spełnieniu. Mianowicie chciałbym, aby niewłaściwi ludzie zabrali łapy od mojego ulubionego klubu żużlowego, bo coraz gorzej mu się powodzi :( w ogóle to sam się nastawiłem na owe perseidy i... o nich zapomniałem :) szkoda, bo w sobotę może bym coś dostrzegł. "a w sprawie czterech kółek czaru, to można dochodzić do tego stopniowo. Skoro już masz dwa, to zrób kolejny krok i do Twojego rowerka dorzuć jedno kółeczko już dziś, no może jutro;) Bedzie 75% kołowania:)" no nie da rady :) żeby to jakoś funkcjonowało, to trzeba by od razu dwa na tyłach. No ale jak to tak w miasto z bocznymi, asekuracyjnymi? :) nie, nie. Wolę te 50 % ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: spełnianie życzeń IP: *.petrus.com.pl 14.08.06, 22:10 chmury chyba już wyrobiły normę deszczową, gdyż zachód słońca wreszcie dostrzegłam. Pięknie słońce zachodziło... co do asekuracji, to dziwię Ci się kolabor, że tak łatwo się poddajesz. Jak chcesz zostać kiedyś prezydentem to musisz się nauczyć, że ŻADNEJ okazji przepuścic nie możesz, aby wzmocnić szanse. A Ty 25% marnujesz tak bez zastanowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: spełnianie życzeń 15.08.06, 21:59 25 % marnuję teraz, by w przyszłości od razu z 50 % przeskoczyć do 100 % :) to będzie prawdziwy awans, godzien przyszłego prezydenta! drobne sukcesiki nie dla mnie ;) nie no, po kim to niebo tak płacze ciągle? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Rocznica 15.08.06, 23:04 Rocznica Cudu nad Wisłą, zaliczanego jako 18 co do ważności w dziejach świata. A któż poza nami o tym wie? a Ty kolabor naucz się nie gardzić drobnymi sukcesikami, bo dla tych co ich nie cenią, ten wielki sukces nie nadchodzi;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwia Re: Rocznica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 23:42 Właśnie, podobno własną piersią obroniliśmy Europę przed zarazą. Tylko Europa nic o tym nie wie! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rocznica 17.08.06, 00:18 Skąd Europa ma wiedzieć od jakiej zarazy ją obroniliśmy skoro jej nie zaznała bo do niej nie dotarła? A dzisiaj Herberta chcą nam odebrać. Pan Cogito miałaby zostać odesłany do lamusa? Przesłanie Pana Cogito Idź dokąd poszli tamci do ciemnego kresu po złote runo nicości twoją ostatnią nagrodę idź wyprostowany wśród tych co na kolanach wśród odwróconych plecami i obalonych w proch ocalałeś nie po to aby żyć masz mało czasu trzeba dać świadectwo bądź odważny gdy rozum zawodzi bądź odważny w ostatecznym rachunku jedynie to się liczy a Gniew twój bezsilny niech będzie jak morze ilekroć usłyszysz głos poniżonych i bitych niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda dla szpiclów katów tchórzy - oni wygrają pójdą na twój pogrzeb i z ulgą rzucą grudę a kornik napisze twój uładzony życiorys i nie przebaczaj zaiste nie w twojej mocy przebaczać w imieniu tych których zdradzono o świcie strzeż się jednak dumy niepotrzebnej oglądaj w lustrze swą błazeńską twarz powtarzaj: zostałem powołany - czyż nie było lepszych strzeż się oschłości serca kochaj źródło zaranne ptaka o nieznanym imieniu dąb zimowy światło na murze splendor nieba one nie potrzebują twego ciepłego oddechu są po to aby mówić: nikt cię nie pocieszy czuwaj - kiedy światło na górach daje znak - wstań i idź dopóki krew obraca w piersi twoją ciemną gwiazdę powtarzaj stare zaklęcia ludzkości bajki i legendy bo tak zdobędziesz dobro którego nie zdobędziesz powtarzaj wielkie słowa powtarzaj je z uporem jak ci co szli przez pustynię i ginęli w piasku a nagrodzą cię za to tym co mają pod ręką chłostą śmiechu zabójstwem na śmietniku idź bo tylko tak będziesz przyjęty do grona zimnych czaszek do grona twoich przodków: Gilgamesza Hektora Rolanda obrońców królestwa bez kresu i miasta popiołów Bądź wierny Idź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka milion IP: *.petrus.com.pl 17.08.06, 19:57 milion pszczół na drodze! Prawie jak z Hitchcocka, a to tylko wywrotka samochodu z ulami. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: milion 17.08.06, 21:48 hmm... jedna pszczółka dzisiaj postanowiła mnie odwiedzić... ale to chyba nie była ta jedna milionowa :) a jakoś wczoraj podano, że NASA pogubiła wszystko, co było do zgubienia. Lądowanie na księżycu od teraz tylko w wersji programu telewizyjnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka zguby i rocznice IP: *.petrus.com.pl 17.08.06, 22:10 NASA zgubiła, ale nikt nie znalazł (jeszcze;)Może warto poszukać, o ile dają znaleźne:) A dzisiaj obchodzimy 15 urodziny polskiego Internetu. Za rok Sweet Sixteen:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwia Wszystkie teczki Pana Prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 22:35 W czasie niedawnych uroczystości BORowiki nosili czarne teczki. W mediach zaszumiało i wszyscy zastanawiali się, co jest w środku(?). Może składany karabinek automatyczny, a może rozkładany pawarawan kuloodporny. Cóż to, jakiś planowany atak, szantaż? A ja sobie myślę, że Pan Prezydent lubi po prostu mieć swoje teczki na oku! Tak dla bezpieczeństwa.;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Wszystkie teczki Pana Prezydenta 18.08.06, 22:47 na joemonsterze zebrano typy onetowców odnośnie tego właśnie, co może się kryć w owych teczkach. Z wszystkich propozycji, moim zdaniem, najbardziej prawdopodobna jest ta, że w teczkach przechowywany jest pokarm dla Irasiada :) tośmy się słońcem nacieszyli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka słoneczny zmierzch IP: *.petrus.com.pl 19.08.06, 20:05 słońcem cieszymy się nadal, choć na szczęście od czasu do czasu chmury go nieco zakryją i trochę kropli deszczu na ziemię spadnie a ten Irasiad to bardzo żarłoczny musi być, jeżeli we wszystkich teczkach trzeba mieć dla niego pokram;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: słoneczny zmierzch 19.08.06, 22:42 owe "od czasu od czasu" ostatnio zdarzało się zdecydowanie za często :) chociaż jak było dzisiaj, to nie wiem, bo pół dnia przespałem :) Jaguś w GP! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka byliśmy tam IP: *.petrus.com.pl 21.08.06, 20:07 20 sierpnia w godzinach wieczornych 1968 r. liczące ok. 250 000 żołnierzy siły Układu Warszawskiego rozpoczęły zbrojną interwencję w Czechosłowacji. ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka ciekawostki IP: *.petrus.com.pl 22.08.06, 23:56 Wałęsa z Solidarności wystąpił, a Kwaśniewski chce ustawiać stół na Kubie Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rozmowy o Zmierzchu 23.08.06, 18:39 ależ niektórzy lubią te błyskające flesze i dla nich gotowi zrobić jeszcze niejedną podłość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka niemożliwe jest możliwe:) IP: *.petrus.com.pl 23.08.06, 20:28 Nie do uwierzenia! Niemena Sen o Warszawie odśpiewany na stadionie Legii przez kibiców. I minuta ciszy na stadionie! Kibice cywilizują się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdańsk południa Re: Rozmowy o Zmierzchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 10:57 tak sądzi "krakowianka północy" czyli torunianka ? Ha,ha,ha... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Rozmowy o Zmierzchu IP: *.petrus.com.pl 24.08.06, 19:00 no proszę jak miło się zrobiło:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka sondaże 24.08.06, 19:32 każde biuro które przeprowadzi sondaż niezgodny z rzeczywistościa, czyli niższym niż 90% poparciem dla rządzącej partii zostanie zlikwidowane. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 piłka płynąca 24.08.06, 23:51 Wisły były dwie... już jest jedna. to i tak nieźle jak na polską kopaną :) soboto! przybywaj! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Czyżby Wisła wyschła? 25.08.06, 23:28 A sobota jak na zawołanie spiesznym krokiem zbliża się;) A poza tym znowu obrzucenie błotem i pomówienie można określić mianem "niewłaściwego skrótu myślowego". O doloż ty nasza! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka 50-lecie 26.08.06, 20:45 Ślubów jasnogórskich. To były czasy.... strasznie było, ale ludziom o coś ważnego chodziło. A o co chodzi teraż? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 kropka 27.08.06, 02:37 no, to sobotę mamy z głowy :) Kubicomania zapanowała na dobre. Adaś zejdzie na drugi plan... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: kropka IP: *.petrus.com.pl 27.08.06, 18:50 a za chwilę będziemy "mieć z głowy" i niedzielę:((( Adaś na drugi plan??? No nie, chyba nie, toż mu dobrze wiedzie się:) Ale ostatnio czarna seria w sporcie podniebnym. Spadają samolociki i to nawet na szosy. Czyżby mniej wagi zaczęto przykładać do bezpieczeństwa maszyn latających? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: kropka 27.08.06, 21:09 no fakt. jak niedziela mija, to już miło nie jest. ale o Adasiu ucichło, a przecież ciągle ładnie wygrywa :) Kubicę natomiast znowu z oponami wyrolowali. Szkoda, bardzo ładnie śmigał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: kropka IP: *.petrus.com.pl 27.08.06, 22:06 ale za tydzień znowu będzie niedziela:) A przed niedzielą sobota....;) A Kubica może za mocno te opony zdziera przy owym śmiganiu;)Szkodnik jakiś;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka afera IP: *.petrus.com.pl 27.08.06, 22:13 Niemcy kradną! I to co i gdzie!? "wszystko wskazuje na to, że piasek z plaż na Szmaragdowym Wybrzeżu i innych najpiękniejszych miejsc wynoszą turyści z Niemiec, bo jego sprzedaż odbywa się niemieckiej stronie internetowej aukcji E-Bay." wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3576504.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka atrakcje (byłe) 28.08.06, 19:53 Renata Beger u Mandaryny pokazała podobno, "że tancerką nie jest, co udowadniała, poruszając się z wdziękiem kombajnu" wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,3577314.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka wdzięczność ludzka nie zna granic 29.08.06, 22:49 Polacy nie mogą ścierpieć wyrastających ponad przeciętność, ale, żeby szarpać pamięć tych, co odeszli juz do Wieczności, a dzięki którym mogą robić to co robią, to juz doprawdy przechodzi granice dobrego smaku. Zlikwidować IPN-owskie etaty naukowe, zostawić tylko do porządkowania i pilnowania dokumentów, czyli do tego do czego się nadają! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka rocznice 30.08.06, 23:17 dziś rocznica podpisania porozumienia w Szczecinie Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: rocznice 31.08.06, 18:08 a dziś rocznica podpisania Porozumień Gdańskich, dzięki którym żyjemy bez kagańca Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka kolaboracja 31.08.06, 20:54 czyżby kolaboranci do ciepłych krajów z bocianami czarnymi się załapali? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: kolaboracja 31.08.06, 22:48 chcieliby :) albo chociaż do Władysławowa :) Jak bum cyk cyk widziałem dzisiaj słońce. Naprawdę. Kolaboranci mają nadzieję, że to początek dłuższego ocieplenia się szykuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: kolaboracja 31.08.06, 23:09 toż chcieć to móc;) no, ale stachanowcy i naukowcy to inne zajęcia mają:) A słońce też widziałam. Nawet grzało! Jeszcze będzie trochę lata, choć ci od przepowiadania straszą szybką zimą. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: kolaboracja 01.09.06, 21:42 Zajęć chwilowo nie mają typowych dla stachanowców i naukowców :) acz wolnym też nie dysponują za bardzo :) ci od przepowiadania to niech te swoje przepowiednie schowają w kieszeń :) lata miało nie być, a gorąco było... jak w Kielcach, kiedy jest 36 stopni :) i gdyby PiS deszczu nie wymodlił pewnie dalej by tak grzało :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: kolaboracja 01.09.06, 22:34 czasami i PiSowi się uda;) a dzisiaj też się udało i to samemu Premierowi "zarys konia" wymyśleć;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leśniczy Re: kolaboracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 23:35 dobrze ,że pojechał do Wadowic a nie to ojca dyrektora po wytyczne. Może jeszcze coś będzie z naszego premiera oby rydze za bardzo nie rosły przy tej pogodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: kolaboracja IP: *.petrus.com.pl 02.09.06, 20:36 pożyjemy, zobaczymy. Na razie to co się dzieje rozczarowywowywuje;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka gry 02.09.06, 21:12 Blechacz w Nakle piłka nożna w Bydzi. Na razie zamiast goli faule. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: gry 02.09.06, 22:45 łojojoj... Finowie zrobili z nami co chcieli, a Dudek zabawiał się w: "traf napastnika". Leo już pewnie się domyśla, że gorszej posady wybrać sobie nie mógł :) ale za to młodzi Torunianie śmigają w lewo, by zostać najlepszymi na świecie. Na razie walczą dzielnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: gry 02.09.06, 22:52 a gdzie komentarz do drugiej gry;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: gry 02.09.06, 23:50 nie ma :) będzie komentarz do trzeciej :) a więc Torunianin mistrzem świata juniorów na żużlu sobie został! drugi Torunianin piąty :) no piknie, piknie! jakaż to radość z wieczora :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: gry 03.09.06, 23:30 czyżbyśmy rozwijali się jednokierunkowo tylko?;) dodatek do tej zignorowanej;) A dzisiaj Blechacz zagrał dla Bydgoszczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: gry 04.09.06, 23:02 Jednokierunkowo... jednokierunkowo... ale z różnymi odgałęzieniami :) początek roku szkolnego dzisiaj... też bym chciał :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka imprezy po zmierzchu 03.09.06, 23:33 Misski się pokazały w Politechnice Warszawskiej. Na festiwalu w Sopocie Gwiazdy z tamtych lat wciąż świetne Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka księżyc w pełni 04.09.06, 20:37 ale kryje się za chmurami. Chyba słońce go goni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: księżyc w pełni IP: *.petrus.com.pl 06.09.06, 21:37 kolarze pojeździli sobie po Toruniu Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: księżyc w pełni 06.09.06, 23:35 raczej śmigali jak szaleni :) a przecież na bulwarze ograniczenie do 40tu jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: księżyc w pełni IP: *.petrus.com.pl 07.09.06, 21:05 a skoro tak, to pewnie mandaciki poleciały;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: księżyc 07.09.06, 21:19 zaćmienie księżyca dzisiaj. Nie mylić z przesłonięciem chmurami. Ale wyjrzałam i.... rewelacja. Nie tylko zaćmienie, ale jaka poświata!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka a potem... 08.09.06, 21:25 lało jak z cebra i błyskało i grzmiało, że aż strach ogarnął kolaborantów co dali nura w mysią norę i siedzą tam do teraz;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: a potem... 08.09.06, 22:33 strach się bać :) dobrze, że ani wczoraj ani dzisiaj mnie te rewelacje pogodowe nie dopadły, bo oberwać z tych, niby malutkich, kuleczek gradu to żadna atrakcja :) a dawało, aż miło było popatrzeć :) ale tylko przez okno :) ładne chmury dzisiaj towarzyszyły zmierzchowi. Zawisły sobie na niebie i za nic nie chciały się ruszyć. Czy dalej wiszą? trudno powiedzieć, bo się maskuja pod osłoną nocy :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka zachód słońca 10.09.06, 19:09 Słońce zachodzi coraz bliżej mego okna i coraz wcześniej. Niewątpliwy znak, że kończy się lato a jesień nadchodzi, czas zbiorów i długich wieczorów. a w sporcie podium. a w Krakowie pochód jamników a w Strzelnie święto śliwki a w Toruniu brama tolerancji, no i otwarte studio TV Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: zachód słońca 10.09.06, 21:20 "czas zbiorów i długich wieczorów" co gorsza chłodnych wieczorów... Jesieni nie chcemy. Wystarczająco dużo napadało w sierpniu. i jeszcze jutro poniedziałek! same nieszczęścia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: zachód słońca IP: *.petrus.com.pl 11.09.06, 19:32 chcemy złotej polskiej jesieni, jak dzisiaj, kiedy słońce grzeje, a nie pali, kiedy na niebie melanż złoto-różowo-niebieskawy jak okiem sięgnąć. Nie chcemy takich dni jak pięć lat temu, kiedy zginęło tylu ludzi bez powodu i sensu, a tylko dlatego, że nienawiść sięgnęła zenitu. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: zachód słońca 12.09.06, 20:42 i nie chcemy przymitywnych komisji, które ośmieszają i podważaja demokrację, która sięga dna Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Słońce w pełnej krasie! 13.09.06, 19:02 Zachodzi gorąca, czerwona kula, która pracowała przez dzień cały, nadrabiając zaniedbania z poprzedniego tygodnia. kolaboranci wygrzewają się na plaży;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Słońce w pełnej krasie! 13.09.06, 19:27 no właśnie dzisiaj o tym myśleli, żeby jeszcze skorzystać z pogody w najbliższym czasie :) bo takiego bezchmurnego nieba, tom ja dawno nie widział. już jutro długo oczekiwany czwartek! :D Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Słońce w pełnej krasie! 14.09.06, 20:26 czwartek się kończy, jutro piątek. Słońce nadal pracuje w dzień i będzie tak dalej, jak mówi pani Pogodynka. Z południa będzie docierało do nas ciepłe powietrze. A Monika Olejnik próbuje zadawać pytania Zawiszy. I zadaje cios w serce - Zawisza ogląda samego siebie na ekranie. I co? I nic. On wie swoje. No mieć takiego w domu na co dzień, to dopiero szczęście! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Słońce w pełnej krasie! 17.09.06, 18:53 tylko na Słońce już liczyć można, bo wciąż nie zawodzi i zachodzi o zmierzchu:) a dziś mija kolejna rozcznica noża w plecy wbitego. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka jesienny spacer 18.09.06, 20:52 na spacer teraz to tylko w kosmos. Wystarczy 20 mln dolarów i juz można sobie polecieć. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: jesienny spacer 19.09.06, 00:01 hmm.. a zabrać sweterek? bo nie wiem, jaka tam pogoda będzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 protest 19.09.06, 19:04 Protestuję przeciwko reklamom jako tło dla artykułów na portalu wyborczej. Człowiek chce sobie poczytać, a tam kątem oka widzi siedzenia jakiegoś samochodu. Za karę nie będę czytał :) Przeczytałem tylko o tym, że Żeromski był przodkiem Giertycha. Po pierwsze: nie można było nie przeczytać :) po drugie: tła nie było :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: protest IP: *.petrus.com.pl 19.09.06, 23:09 Protest popieram oczywiście:) a oflagowałeś się, żeby protest był bardziej widoczny? a tak przy okazji to nie spodziewałam się, że postawisz problem sweterka na pierwszym planie. Na spacer oczywiście warto wziąć sweterek i nawet kombinezon jakiś by się zdał. Jak będzie za gorąco to zawsze można się go pozbyć i rzucić w przestrzeni kosmicznej, aby krążył sobie między gwiazdami i planetami. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Everybody knows? 21.09.06, 17:52 Leonard Cohen obchodzi dziś 72 urodziny. Happy Birthday Everybody knows that the dice are loaded. Everybody rolls with their fingers crossed. Everybody knows the war is over. Everybody knows the good guys lost. Everybody knows the fight was fixed: The poor stay poor, the rich get rich. That's how it goes. Everybody knows. Everybody knows that the boat is leaking. Everybody knows the captain lied. Everybody got this broken feeling like their father or their dog just died. Everybody talking to their pockets. Everybody wants a box of choc'lates and a long stem rose. Everybody knows. Everybody knows that you love me, baby. Everybody knows that you really do. Everybody knows that you've been faithful, give or take a night or two. Everybody knows you've been discret, But there were so many people you just had to meet without your clothes. And everybody knows. Everybody knows. Everybody knows. That's how things goes. Everybody knows. Everybody knows. Everybody knows. That's how it goes. Everybody knows. And everybody knows that it's now or never. Everybody knows that's me or you. And everybody knows that you live forever when you've done a line or two. Everybody knows the deal is rotten: Old black Joe's still picking cotton for your ribbon and bows. And everybody knows. Everybody knows that the plague is coming. Everybody knows that it's moving fast. Everybody knows that the naked man and the woman are just a shining artifact of the past. Everybody knows the scene is dead, But there's gonna be a meter on your bed that will dis close What everybody knows. And everybody knows that you're in trouble. Everybody knows what you've been through, from the bloody cross on top of Calvary to the beach of Malibu. Everybody knows it's coming apart: Take one last look at this sacred heart before it blows. And everybody knows. Everybody knows... Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: protest 21.09.06, 21:04 jeszczem się nie oflagował, bo protest mój łagodny... ale jak dojdzie co do czego, to i flagi będą i głodówka i drogi zablokowane :) kombinezonu nie mam... może na sweterek kurteczkę przeciwdeszczową... hmm wymyślono papierosy bez dymu! no nareszcie. Szybciutko z tym do Torunia, bo ja już tu oddychać czym nie mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: protest IP: *.petrus.com.pl 22.09.06, 18:16 głodówki wprowadzać nie radzę bo po co się katować. A jak już się ogłosi to wycofać się głupio;) a do dróg blokowania wraca spec od tegoż to nie wiem czy to dobry pomysł. Natomiast przy zakładaniu kurteczki przeciwdeszczowej pamiętaj, że nie może być na wierzch, tylko do środka, bo inaczej podmuch wiatru w przestrzeni kosmicznej może Cię unieść jak na skrzydłach i zostaniesz na zawsze w orbicie przyciągania nieziemskiego:))) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka rocznica 22.09.06, 20:35 30 lat temu powstał KOR, w imię solidarności z tymi, którym odmawiano praw obywatelskich. A co teraz stało się z solidarnością? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka jesień puka do drzwi 23.09.06, 10:31 na razie nie wymiata lata, spiącego do południa i ożywiającego się po obiedzie. Ale z rana i wieczora już nie ukrywa swej obecności. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: protest 23.09.06, 22:40 oglądać ten cały bajzel na ziemi z bezpiecznej odległości to też jest jakieś wyjście :) oo i te marsjańskie "twarze" bym sobie pozwiedzał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: protest IP: *.petrus.com.pl 24.09.06, 21:18 a czy we wszechświecie bajzel nie istnieje? Pewnie też tam mają marsjańskie wojny, których stąd nie widać. To ja już wolę te nasze, choć trochę mi się przejadły bo poważni faceci zachowują się jak dzieci w piaskownicy i jak primabeliriny ze spalonego teatru. A gdzie odpowiedzialność za Polskę? Mężów stanu ze świecą dziś szukać.... Jedynie na pogodę dziś można liczyć:))) Cudowna wprost niedziela jesienna. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 co słychać? :) 25.09.06, 20:46 i dzisiaj również ładna pogoda :) lato trzymaj się, trzymaj! :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: co słychać? :) 25.09.06, 22:23 słychać jak jesień idzie przez park:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: co słychać? :) 27.09.06, 23:10 :) i nawet sobie na chwilkę nie usiadła na ławeczce, żeby pogaworzyć z latem? :) poszła dalej i nie wiadomo, kiedy wróci... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rozmowy o Zmierzchu 26.09.06, 19:42 I co będzie z tym rządem? uratuje się, czy polegnie? Chorować nikomu nie radzę bo kolejki do specjalistów ustalone na 3 lata, jak mówią w telewizorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Rozmowy o Zmierzchu IP: *.petrus.com.pl 27.09.06, 20:02 Kultura awansowała z ostatniego miejsca na drugie, tuż po żużlu;)!? Wygryzły ją wybory;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Rozmowy o Zmierzchu 27.09.06, 23:13 żużel się trzyma cały czas :)) wcale się nie dziwię kulturze, że gdy obok niej się wybory pojawiły, uciekła na drugi koniec okienka :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rozmowy o Zmierzchu 29.09.06, 20:23 cały czas, mówisz? A to popatrz tylko:) Kultura od polityki uciekła wprawdzie, ale polityka.... sie do niej przyczepiła jednak i stara się ją sobie podporządkować;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Rozmowy o Zmierzchu 30.09.06, 00:56 no niesamowite rzeczy się dzieją w tym 'okienku' :) żeby żużel utracił pozycję lidera na rzecz wyborów? nie, nie. tak być nie może :) zobaczymy, jak się dalej sytuacja rozwinie, bo wszystkie działy walczą ze sobą o najlepsze miejsca dzień w dzień :) a za chwilę bardzo rzadko spotykane wydarzenie: dobry film w tvp :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rozmowy o Zmierzchu 30.09.06, 18:38 żużel zdecydowanie utracił pozycję lidera;) Nie wiadomo tylko na jak długo utracił tę pozycję. A Ty, jak widzę, przerzucasz się na nocne życie:)) A na niebie przez granatowe baranki chmur przedzierają się krwiste strzępy zórz wieczornych. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Rozmowy o Zmierzchu 01.10.06, 02:43 "A Ty, jak widzę, przerzucasz się na nocne życie:))" gdzieżby znowu :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rozmowy o Zmierzchu 01.10.06, 20:20 no żeby tak w żywe oczy łgać... Miss Świata wybrana, rok akademicki się zaczyna, lato odeszło, pada, dni szare nadchodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Rozmowy o Zmierzchu 01.10.06, 21:15 dzisiaj się poprawię :) Miss Świata wybrana -ano wybrana... chyba w drodze losowania, ale wybrana... ;) rok akademicki się zaczyna -juuhuu :D lato odeszło - :( pada - :(( dni szare nadchodzą - :(((((((((( a może pogoda zrobi niespodziewankę :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rozmowy o Zmierzchu 02.10.06, 19:49 szkółka ruszyła, koniec wolności;) Miss Świata się nie podoba?! A to któraż dziewczyna miałaby szanse u Ciebie, kolabor???? I pogoda poprawiła się nieco, zmierzch zaskoczył czerwoną łuną na zachodzie. Takie zmierzchy lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rozmowy o Zmierzchu 02.10.06, 22:21 zauważyłam, że kultura przekroczyła magiczne 4tys. i ma już 4,5 tys;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Rozmowy o Zmierzchu 02.10.06, 22:37 nie szukając daleko, to vice miss :D pphuu.. wolności to już od dawna nie ma :) i może dlatego na rozpoczęcie szkółki się cieszę. Dawniej mi się to nie zdarzało :D wybory coraz bliżej, a partie prześcigają się w tworzeniu reklamówek... sesese :) www.joemonster.org/article.php?sid=6449 Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rozmowy o Zmierzchu 04.10.06, 19:37 Wicemiss też mi się bardziej podobała, ale nie tylko uroda się liczy;) wybory faktycznie coraz bliżej a ja nie mam na kogo głosować. A tak na Ciebie liczyłam, kolabor;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rozmowy o Zmierzchu 05.10.06, 22:58 no i licz tu na kogo;) 40-tysięczny tłum wessał kolabora i nie ma komu zmierzchów pilnować. Jeszcze trochę i nie będzie ich widać, bo chmury niebo zakryją. Ale póki co, słońce wciąż maluje niebo kolorami. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rozmowy o Zmierzchu 07.10.06, 13:34 Między świtem a zmierzchem zabarykadowano nam stolicę:) - marsz zwiędłych róż, ze stacjami przed BP i dalej - estrada folk na Placu Defilad - i stoisko błękitnego namiotu na Placu Zamkowym I wszyscy chcą dla nas dobrze. No dobrze że nie muszę być w Warszawie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Rozmowy o Zmierzchu 08.10.06, 21:13 "wybory faktycznie coraz bliżej a ja nie mam na kogo głosować. A tak na Ciebie liczyłam, kolabor;)" jeszcze nie teraz, jeszcze nie czas :D Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rozmowy o Zmierzchu 08.10.06, 22:23 no to czekamy do kolejnej wiosny;) tylko trzeba jakiś ciepły sweterek założyć, bo zimno trochę się zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka marzenia spełnione do końca..... 09.10.06, 20:19 Będziesz zbierać kwiaty Będziesz się uśmiechać Będziesz liczyć gwiazdy Będziesz na mnie czekać I Ty właśnie Ty będziesz moją damą I Ty tylko Ty będziesz moja panią Bedą Ci grały skrzypce lipowe, Bedą śpiewały jarzębinowe Drzewa, liście, ptaki wszystkie Będę z Tobą tańczyć, bajki opowiadać Słońce z pomarańczy w Twoje dłonie składać I Ty właśnie Ty będziesz moją damą I Ty tylko Ty będziesz moją panią Bedą Ci grały nocą sierpniową, Wiatry strojone barwą słońca, Będą śpiewały, śpiewały bez końca, Będziesz miała imię jak wiosenna róża, Będziesz miała miłośc jak jesienna burza I Ty właśnie Ty będziesz moją damą I Ty tylko Ty będziesz moją panią Odpowiedz Link Zgłoś
kisielzpoziomkami Re: Rozmowy o Zmierzchu 10.10.06, 12:59 kocham Panią. Nierozsądnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rozmowy o Zmierzchu 10.10.06, 20:42 Oj tak, piosenko, szydzisz ze mnie, bo choćbym poszła górą, nie zakwitną różą. Różą zakwita róża i nikt inny. Wiesz. Próbowałam mieć liście. Chciałam się zakrzewić. Z oddechem powstrzymanym - żeby było prędzej - oczekiwałam chwili zamknięcia się w róży. Piosenko, która nie znasz nade mną litości: mam ciało pojedyncze, nieprzemienne w nic, jestem jednorazowa aż do szpiku kości. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka i tak niespodziewanie..... 11.10.06, 21:25 Na 72 ulicy na Manhattanie, helikopter wbił się w wieżowiec zamieszkany przez dyplomatów. Zwykły wypadek, czy.... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: i tak niespodziewanie..... 12.10.06, 23:09 kolaboranci idą spać przed zmierzchem, czy też świętują zwycięstwo nad Portugalią? Tak czy inaczej nie spisują się;) A zmierzchy mamy co dzień o pięknej porze roku, kiedy drzewa wdziewają nowe szaty złociste, a kasztanowce podrzucają nam czekoladowe owoce... I nikt tego nie widzi? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: i tak niespodziewanie..... 12.10.06, 23:09 kolaboranci idą spać przed zmierzchem, czy też świętują zwycięstwo nad Portugalią? Tak czy inaczej nie spisują się;) A zmierzchy mamy co dzień o pięknej porze roku, kiedy drzewa wdziewają nowe szaty złociste, a kasztanowce podrzucają nam czekoladowe owoce... I nikt tego nie widzi? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: i tak niespodziewanie..... 13.10.06, 00:07 pphhuu. no nawet się pocieszyć na forum ze zwycięstwa nie można było, bo nie było do internetu dostępu. A więc poprawka: nie spisuje się operator :) ja nie widzę :/ w sobotę zobaczę :D Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: i tak niespodziewanie..... 13.10.06, 18:13 a skoro operator się nie spisuje, to może trzeba go zmienić;) dziś piątek trzynastego, ale nic szczególnego nie dzieje się. Stanu niezwykłego nie wprowadzono;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: i tak niespodziewanie..... 13.10.06, 21:57 to nie takie proste ;) a ja tam lubię 13te piątki. Lubię każdy piątek, a 13tka tylko dodaje mu uroku :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka nie lubię poniedziałków IP: *.petrus.com.pl 15.10.06, 22:34 nie lubię poniedziałków, szczególnie w niedzielę, po zmierzchu:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: nie lubię poniedziałków 15.10.06, 23:48 i ja również ;) a szczególnie szczególnie, gdy niedziela była tak udana zatem byle do piątku... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: nie lubię poniedziałków? IP: *.petrus.com.pl 16.10.06, 18:50 no nie! Nie ma powodów, aby nie lubić takiego słonecznego poniedziałku, choć trochę jakby zimnego:) No i ten zmierzch poniedziałkowy..... Odwołuję deklaracje o nielubieniu poniedziałków:) A jutro rano -2 ma być u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka mrozy 17.10.06, 23:25 mrozy nastały. jedzonko dla fruwającej braci wystawić trzeba było. Ale wróble to jak ludzie się zachowują i dzielić z sikorkami się nie chcą:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka spadające gwiazdy IP: *.petrus.com.pl 18.10.06, 20:17 Gwiazdy z nieba spadają. Podobno spełniają przy tym życzenia. Ale jak taka spadnie na głowę..... to można rój gwiazd zobaczyć;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: spadające gwiazdy 18.10.06, 22:38 jedni szukają spadających gwiazd na niebie, inni autobusów, które do domu dowiozą, jeszcze inni skupu kasztanów :) słowem: sporo atrakcji (w sumie to dwa słowa wyszły :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: spadające gwiazdy IP: *.petrus.com.pl 19.10.06, 20:21 i nie dość, że kasztany wymieniają na gwiazdy, to jeszcze do boju zagrzewają i marketingiem się zajmują;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka rocznice 19.10.06, 20:33 śmierci ks. Jerzego Popiełuszki - zamordowanego na zlecenie z góry śmierci księcia Józefa Poniatowskiego i podpisania Pokoju toruńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: spadające gwiazdy 19.10.06, 23:19 i o polszczyźnie porozmawiają :D coś mi się czuje, że z tymi kasztanami to będzie jakaś większa afera Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: spadające gwiazdy 20.10.06, 18:44 kolabor86 napisał: > i o polszczyźnie porozmawiają :D jak to eksperci;) > coś mi się czuje, że z tymi kasztanami to będzie jakaś większa afera tak myślisz? skończy się na powołaniu Komisji d/s Kasztanów??? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka w sprawie afer 20.10.06, 18:53 coraz więcej ludzi z wyżyn schodzi w kazamaty. Nie obowiązuje już zasada noblesse oblige? Czyżby ostatnio dominowały kariery typu niejakiego Nikodema Dyzmy? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: spadające gwiazdy 20.10.06, 20:53 "tak myślisz? skończy się na powołaniu Komisji d/s Kasztanów???" jeżeli ktoś sprytnie skombinuje tajne nagrania w sprawie kasztanów, jest to całkiem możliwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: spadające gwiazdy 20.10.06, 22:13 myślisz, że posuną się do nagrywania kasztanów? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: spadające gwiazdy 20.10.06, 22:34 kto wie co będzie... jak się Irasiad zdenerwuje :) dzisiaj to wszystko jakoś na opak jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: spadające gwiazdy 20.10.06, 22:36 oooo. np. kotlety. kto widział o tej porze kotlety robić? obiad jakiś z opóźnieniem jak w pkp? a jednak tłuką mi nad głową :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka kotlety IP: *.petrus.com.pl 21.10.06, 20:48 masz coś przeciw narodowemu daniu, kolabor??? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: kotlety 22.10.06, 00:09 ja jak najbardziej za :) tylko ci tam u góry z tym tłuczkiem nie znają umiaru... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka jesień idzie przez park 22.10.06, 18:27 Jesień ... Liść ostatni już spadł. Jesień ... Deszcz zmył butów Twych ślad. Jesień idzie ku mnie przez park. Wczoraj minął miesiąc, jak list Przyniósł mi listonosz, a dziś Tylko nosi liście tu wiatr. To, to radosny był dzień, Gdy zapewniałeś mnie, że Nic nie rozdzieli nas już, Że co dzień list będziesz słać do mnie. Jesień ... Liść ostatni już spadł. Popatrz - plaża jak biały kwiat. Zima idzie ku mnie przez park. Szybko przyjdzie wiosna i żar , Lato, i wakacje, i park, W którym znajdę cienie wśród drzew. Znów szybko miną nam dni, Znów będziesz powtarzać mi, Że nie rozdzieli nas nic, Że co dzień list będziesz słać do mnie. Jesień ... Znowu czekam na list. Jesień ... Zamiast listu mam liść. Jesień ... Z innym idę przez park ... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Polak Węgier dwa bratanki 23.10.06, 18:43 Od dawna. A teraz potwierdza to ambasador Węgier podnosząc zasługi Polaków przy wsparciu starań o niepodległość w 1956 r. Długo trzeba było czekać na upadek systemu. Ale gdyby nie nasz Czerwiec, ich krwawy Październik i kolejne zrywy, to szkoda gadać. Wszystkie dni byłyby szare jak dziś szaro jest za oknem. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka pozazdrościli nam 24.10.06, 19:50 w Unii chcą też wódki! I to tak bardzo jej chcą, że gotowi są ją produkować ze skórek od banana;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka tempus fugituje;) 25.10.06, 23:53 i po kolejnym zmierzchu... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: tempus fugituje;) 28.10.06, 23:47 i po kolejnym bez kolaboracji, niestety;( ale ksiezyca sierp widoczny byl dzisiaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: tempus fugituje;) 30.10.06, 23:33 jakoś żem zbłądził ostatnio :) liście zbierałem i jarzębiny szukałem :D Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka 1 listopada 01.11.06, 21:01 liście zebrane, gałązki oberwane, lampki na grobach zapalone. Memento mori Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: 1 listopada 01.11.06, 23:02 a jutro podadzą ile w tym roku zginęło osób na drogach... pphuuu... nie podoba mi się to święto Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: 1 listopada i 2 listopada 02.11.06, 22:44 No cóż, każdy przekraczający przepisy ryzykuje swoim życiem. Gorzej, że nie tylko swoim... A święto to jest piękne u nas. Znacznie piękniejsze niż Halloween. Szkoda, że wczoraj taka kiepska pogoda była. Cmentarze płonące zniczami i przystrojone kwiatami piękne są tego dnia. I przypominają nam, że kiedyś i nam może ktoś taki znicz zapali. Ale zanim się znicza doczekamy, musimy sobie na niego zapracować. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: zimno się robi 05.11.06, 20:46 znalazłem i kasztany jesienny-pan.w.interia.pl/piosenki-jesien/kasztany.htm i jarzębinę pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Sorbus_aucuparia1.JPG :) a zimno i ciemno musi być :) to dobry znak... zima coraz bliżej. Spadnie dużo śniegu i będzie można na sanki iść :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: zimno się robi 06.11.06, 17:52 to ładnie się postarałeś, kolabor:))) Miałeś pozbierać liście i dorzucić gałazkę berberysu. Znalazłeś kasztany i jarzębinę. I co teraz? Możesz otworzyć własny skup kasztanów? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: zimno się robi 06.11.06, 22:46 się okazało, że na liście jest spory popyt... pośrednicy rozkładają ręce, zamówień jest za dużo www.ziolek.pl/fotografie/2000-15.htm berberysu nie ma stanie :) a żużel upada... :( Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: zimno się robi 07.11.06, 18:58 mam nadzieję, że z okazji długiej kolaboracji zarezerwowałeś dla mnie ten ostatni liść;) A na berberys poczekam:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 zimno odchodzi :) 07.11.06, 22:09 tak jest! liść wykupiony i jeszcze po znajomości udało się wytargować wiaderko pełne liści spod lady :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: zimno odchodzi :) 09.11.06, 21:23 kolabor, dzięki! Ale liście nie na wiaderka się sprzedaje tylko na bukiety!!!! Musisz nauczyć się jeszcze sztuki prezentacji, bo nie zrobisz interesu dobrego:))) Pamiętaj! Nie ilość, lecz jakość. Jakość, nie jakoś;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 zimno powraca 09.11.06, 23:19 jak już będzie wiaderko, to jakoś się zrobi jakość, znaczy bukiecik :D bo w ogóle na bukiety nikt już nie sprzedaje... prawa rynku :) niech Japończycy wymyślą w końcu wiatrowstrzymywacz. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: zimno powraca 10.11.06, 17:17 "bo w ogóle na bukiety nikt już nie sprzedaje... prawa rynku :)" chociaż może nie wszystko stracone... blaszcz.tanihost.com/joanna/liscie.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka staranne starania:) 10.11.06, 22:52 no kolabor, ale się postarałeś. To ja też polatałam trochę po dworze i znalazłam ten berberys, a nawet i tamten;) I wybór należy do Ciebie (ten, a nawet i tamten;) www.wogrodzie.cal.pl/36/slides/berberys.html onephoto.net/info.php3?id=67771 Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: staranne starania:) 11.11.06, 00:09 wybieram tamten :) do bukietu winien pasować :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: staranne starania:) 11.11.06, 00:40 ale tamten wybór to ten, o których już od kiludziesięciu minut mówić nie można;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Święto! 11.11.06, 21:57 Odzyskanie niepodległości świętowaliśmy. Tylko czemu po południu tak padało? Z rozpaczy nad jutrzejszym dniem wyborczym? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Święto! 11.11.06, 22:46 a podobno papierowa wersja wyborczej ni słowem się nie zająknęła o święcie... jeżeli chodzi o tamten wybór, to będzie dokładnie tak samo, jak z tym :) wybiorę ten lub tamten, który będzie najlepiej pasował :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 wybory 12.11.06, 19:19 krzyżyki poustawiane, jest poczucie dobrze wypełnionego obywatelskiego obowiązku :) teraz czekam na wyniki wyborów prezydenckich, żeby wiedzieć, po kim mam obejmować stanowisko :P Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: wybory 12.11.06, 19:31 ja też w krzyżyki zagrałam i to aż trzy razy. A niech moje nie przejdą, to już więcej trudzić się nie będę, no chyba, że kolabor stanie do konkursu piękności;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: wybory 12.11.06, 23:59 o dziękuję za poparcie :D w konkursach piękności, z moim udziałem, widownia spekuluje tylko, kto zajmie drugie miejsce :P natomiast do wyborów prezydenckich wsparcie by się przydało, może jeszcze torunianko przemyślisz sprawę krzyżyków? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: wybory 13.11.06, 21:40 oj przemyśliwam, kolabor, przemyśliwam skąd się tyle krzyżyków po jednej stronie wzięło;) To teraz już wiesz co zastaniesz, gdy do startu się zmobilizujesz;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: wybory 13.11.06, 22:21 No tak hop siup nie da rady. To trzeba swą 'paczkę' mieć :) Bo inaczej zmuszony będę męczyć się w drugiej turze :) jesieni już dziękujemy Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: wybory 13.11.06, 23:18 a to patrz i ucz się;) Masz cztery lata na zrozumienie;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka normalka 15.11.06, 00:11 Znów kulturą pomiatają. Przesunęli ją do środka, aby trudniej było znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: normalka 15.11.06, 22:49 Dokładnie. Ja z pierwszej piłki nie zauważyłem i chciałem wleźć w coś innego :D a dzisiaj Polacy znowu pokazali, że grać potrafią. Tylko trener musi być nie skalany "polską myślą szkoleniową" :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: normalka 16.11.06, 20:37 doszło już do odpowiedniej formy Beaujolais Nouveau;) ale u nas niezbyt ono popularne Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Kto rano wstaje 18.11.06, 18:52 ten może spełnić życzenie życia. Ale trzeba wstać o 5 rano, spojrzeć w niebo przez okno wychodzące na południe. Będą z niego gwiazdy leciały, zrywane przez Lwa, który będzie się nimi bawił rzucając je w chmury co świat ziemski mu przysłaniają. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Kto rano wstaje 18.11.06, 23:28 Już od tygodnia wstaję tylko trochę później. Jutro szykuje się powtórka, więc jak nie zapomnę, łepek do góry zadrę ;) Życzonko miałbym takie jedno ;) Lwy to jednak wygrywają :D Miłej niedzieli więc, okraszonej dużą ilością spadających gwiazd. No i żeby potem ilość przeszła w jakość i życzonka rzeczywistością się stały :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słowniczek Re: Kto rano wstaje powinien zabrać sie za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 10:11 poprawną polszczyznę. Co to za wyrażenie "tom" , np, w zdaniu tom się ubawił? Po polsku mówi się to się ubawiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Kto rano wstaje powinien zabrać sie za 19.11.06, 11:24 Gość portalu: słowniczek napisał(a): > poprawną polszczyznę. Co to za wyrażenie "tom" , np, w zdaniu tom się ubawił? > Po polsku mówi się to się ubawiłem. Witaj słowniczku:))) zabieranie się za poprawną polszczyznę od rana to chwalebne zajęcie, szczególnie w niedzielę. Korzystając więc z dobrej rady zaczynam od zastanawiania się nad poprawnością sformułowania "zabrać się za poprawną polszczyznę" i dochodzę do wniosku, że to tak samo brzmi po polsku jak "a tom się ubawił". Sformułowanie w stylu "tom się ubawił" nadaje treści zdania charakter ekspresywny, wzmacnia intensywność wypowiedzi i tyle. Te gwiazdy jednak nie doleciały. Rozpłynęły się w mgle wieczorno-porannej i z życzeń nici:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słowniczek Re: Kto rano wstaje powinien zabrać sie za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 12:11 Uzywanie przec ciebie zwrotu typy "bom była" świadczy jedynie o twoim pochodzeniu a dokładnie o miejscu gdzie spędziłaś wiele lat .To jest wieś w małpolsce lub rzeszowszczyżnie prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Kto rano wstaje powinien zabrać sie za 19.11.06, 18:19 a to pewnie do mnie jest sprawa :) Bo ja czasem wrzucę właśnie coś w stylu "tom". Jednak to tak tylko dla hecy i w języku, bym powiedział, takim nieoficjalnym. Po prostu używam, bom się przyzwyczaił :D ;) Chociaż w sumie to faktycznie może wejść mi w nawyk. Póki co udaje mi się "tomy" i "bomy" kontrolować :) "Jo"- tego też w słowniku nie uświadczysz, a tysiące Torunian i tak będa używały tego wyrazu zamiast "tak" :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Kto rano wstaje powinien zabrać sie za 19.11.06, 22:15 kolabor86 napisał: > a to pewnie do mnie jest sprawa :) Bo ja czasem wrzucę właśnie coś w > stylu "tom". Jednak to tak tylko dla hecy i w języku, bym powiedział, takim > nieoficjalnym. Po prostu używam, bom się przyzwyczaił :D ;) > Chociaż w sumie to faktycznie może wejść mi w nawyk. Póki co udaje mi > się "tomy" i "bomy" kontrolować :) > "Jo"- tego też w słowniku nie uświadczysz, a tysiące Torunian i tak będa > używały tego wyrazu zamiast "tak" :) Jo, kolabor, masz rację:))) Tylko Ty mi tu wypracowań nie zaczynaj pisać ze słowniczkiem w ręku;) A w ogóle to ile słowniczków masz w domu??? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Kto rano wstaje powinien zabrać sie za 20.11.06, 23:46 "Tylko Ty mi tu wypracowań nie zaczynaj pisać ze słowniczkiem w ręku;) A w ogóle to ile słowniczków masz w domu???" W domu ogólnie to nie wiem. Wolę nie wyruszać na poszukiwania, gdyż zapewne zginąłbym po otwarciu pierwszej lepszej szafy :) W swoim mini-królestwie całe trzy słowniczki posiadam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka słowniczek z ambicjami detektywistycznymi 19.11.06, 22:10 Gość portalu: słowniczek napisał(a): > Uzywanie przec ciebie zwrotu typy "bom była" świadczy jedynie o twoim > pochodzeniu a dokładnie o miejscu gdzie spędziłaś wiele lat .To jest wieś w > małpolsce lub rzeszowszczyżnie prawda ? Słowniczku drogi, skoroś przeprowadził śledztwo na temat mojego pochodzenia to z pewnością masz rację. Możesz jeszcze wziąć pod uwagę taką możliwość, że ja wciąż w jednej z tych wsi tkwię, gdyż doprowadzono tam necik i mogę pozwolić sobie na długie wczasy pod gruszą, gdyż środki ze sprzedaży mleka mi na to pozwalają, że nie wspomnę o dotacjach unijnych;) Natomiast widzę, że Ty chyba złą noc miałeś, słowniczku drogi. Czyżbyś spędził ją w towarzystwie innego słowniczka, lubującego się w trunkach mocnych, które sprawiły, że tyle literek Ci się pomyliło i zwrotów grzecznościowych zaniedbałes? Zmień towarzystwo słowniczku;) Nie spotykaj się już z tym osobnikiem nowy.polski.slownik.pijacki.ez.pl/Slownik.html Odpowiedz Link Zgłoś
sine.ira Re: słowniczek z ambicjami detektywistycznymi 20.11.06, 08:15 Ależ Torunianko, a może słowniczek ma rację? Popatrz: pl.wikipedia.org/wiki/Toruń_(województwo_lubelskie) Może też być któryś z tych: pl.wikipedia.org/wiki/Toruń_Dworski pl.wikipedia.org/wiki/Toruń_Włościański Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: słowniczek z ambicjami detektywistycznymi 20.11.06, 18:57 Toruń Dworski i Włościański też może być:) Ale to nie są rejony wskazane przez słowniczek. A tak w ogóle to nie wiem czym dobrze zrozumiała, że słowniczek ma coś przeciw pięknej wsi polskiej!? Toż to teraz marzenie wielu osób, aby z zakurzonego miasta się przenieść na wieś. Odpowiedz Link Zgłoś
sine.ira Re: słowniczek z ambicjami detektywistycznymi 20.11.06, 22:52 Rejony nie te, ale Toruń Dworski brzmi pięknie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: słowniczek z ambicjami detektywistycznymi 25.11.06, 22:45 Zarówno Toruń Dworski, jak i Włościański nieźle brzmi:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka mgła jak mleko 19.11.06, 22:20 Przez cały dzień się nad krajem całym unosiła. Samoloty nie latały ponoć. Czyżbyśmy przebili Londyn? Ciekawam czy jeszcze jutro będzie się utrzymywać. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka niespodzianka na święta 20.11.06, 18:58 Parlamentarzyści sPiSali się i pomyśleli o prezencie dla nas. Nagrali kolędy! Ciekawe do której gazety dołączą ten gift? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: niespodzianka na święta 20.11.06, 23:49 i w jakiej telewizji będą puszczane teledyski? ;) tak czy siak, chcę to usłyszeć :D Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka tragedia na Śląsku 21.11.06, 23:20 Ośmiu górników straciło życie, kolejnych 15 jeszcze ma szanse na uratowanie, choć nie są to szanse duże. Jedna stacja TV zmieniła program tylko, rezygnując z bardzo popularnej audycji. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Sens życia 24.11.06, 22:31 Zabiegani, zaaferowani, walczący, oczekujący, planujący... nagle, bez planu odchodzimy, jak ci z kopalni. Zdołaliśmy wcześniej coś dobrego w życiu zrobić, poza robieniem sobie dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słowniczek Re:No i zwróć tu kobiecie uwagę a wyzwie cię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 12:38 od pijaczków.Po co w takim razie kreować się na kulturalną ? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re:No i zwróć tu kobiecie uwagę a wyzwie cię 25.11.06, 22:44 aby zwracać komuś uwagę, trzeba po pierwsze mieć powód, po drugie umieć to zrobić;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka dwa w jednym do czasu rozwarstwienia 25.11.06, 22:48 Dwa obrazy w jednej ramie. Memento mori skrywało Świętego Jerzego. Konserwatorzy dokonali rzeczy dla mnie niepojętej, rozdzielili (rozwarstwili) te obrazy i teraz potrzebne są dodatkowe ramy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: dwa w jednym do czasu rozwarstwienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 23:00 Tak z ciekawości po co wypisujesz to samo na forum Torunia i Bydgoszczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: dwa w jednym do czasu rozwarstwienia 26.11.06, 19:11 Gość portalu: beata napisał(a): > Tak z ciekawości po co wypisujesz to samo na forum Torunia i Bydgoszczy ? A to w celu porównania reakcji;) W Bydgoszczy była ciekawsza:))) Tak z ciekawości, dlaczego używasz różnych nicków? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka możemy już konkurować z Londynem 27.11.06, 18:22 Znów mgła jak mleko i to przez cały dzień. Kolabor nawet się gdzieś zgubił w tej mgle;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: możemy już konkurować z Londynem 27.11.06, 21:48 był głosować na plac zabaw ;) a tak poza tym to przygotowania naukowe pełną parą idą... :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka głosowania 28.11.06, 23:14 niektórym przypadły tak do gustu, że co tydzień głosować chcą, obojętnie na kogo, lub co;) A mgła nadal się utrzymuje Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: głosowania 29.11.06, 00:40 oj przez tę mgłę to ludzie nie wiedzą, co się dzieje :) tak jak pewien pan z "wiadomości", którego wypowiedź, odnośnie takiego mgielnego stanu rzeczy, brzmiała następująco: "czaasaamii nie wiem naweet dokąd mam pójść..." :D jeszcze kapitalnie zagrane i aż kilka łez ze śmiechu uroniłem :D Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka zachowania niektórych panów 29.11.06, 20:42 pewien pan z NFZ doszedł do wniosku, że dzieci chore na inne niż nowotwór choroby generują zbyt duże koszty dla hospicjów i NFZ nie będzie tracił pieniędzy na takie ekscesy. To NFZ decyduje na co mamy umierać!? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: zachowania niektórych panów 29.11.06, 23:32 nawet nic nie wiedziałem o tym. Brak słów ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka księżyc w środku dnia 30.11.06, 17:56 pojawił się dzisiaj. Chyba udaje się na upatrzone pozycje, aby obserwować rezultaty lania wosku. Przewodnik po wróżbach andrzejkowych: wrozba.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?285682 Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: księżyc w środku dnia 30.11.06, 23:33 łojeju, kiedy ja ostatni raz jakieś wróżby robiłem na Andrzejki to najstarsi gorole tego ni pamintają :) Zresztą, wróżby i inne tam zabobony są mi obce. No kiedyś tylko zacząłem się nad nimi zastanawiać, jak podczas maturalnej sesji trzy razy czarny kot mi ustąpił drogi ;) a dzisiaj dzień wesoły jest... nie z racji księżyca, tylko gwiazdy. I nie na niebie, tylko na boisku :) Biała Gwiazda znowu wygrywa :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: księżyc w środku dnia 01.12.06, 19:24 dziś jeszcze wcześniej blada twarz księżyca pokazała się na niebie (albo ja ją wcześniej zauważyłam, pozującego na chmurkę;) kolabor, co Ty się tak odżegnujesz od wróżb? A zdarzyło się, że i mnie kilka razy udało się przejść drogę czarnemu kotowi;) Nie wiem, czy on wtedy miał pecha, ale ja nie miałam:)) A dzisiaj to Geofizyczna brać ma swoje święto. Taka Barbórka trochę przed czasem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka księżyc nieważny dziś;) IP: *.petrus.com.pl 02.12.06, 20:39 ważna kolejna wygrana polskich siatkarzy;) obudziły mnie i rozbudziły wyniki cząstkowe. A co to się będzie jutro działo.... Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: księżyc nieważny dziś;) 03.12.06, 20:53 no... nie pykło :) ale i tak świetny występ i dużo emocji nam... zaserwowano :) dzisiaj to był dzień kompletnego nic nie robienia Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: księżyc nieważny dziś;) 03.12.06, 22:26 srebro też dobre:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 buty 06.12.06, 21:31 a w butach upominiki. Znaczy przedsmak świąt :) niby grudzień taki ciepły, a wszyscy dookoła się rozkładają na części pierwsze. To chyba ten wiatr taki zdradliwy... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: buty 07.12.06, 22:35 upominki w butach tylko wyczyszczonych;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka rocznice 10.12.06, 18:58 Jedna właśnie minęła, na którą ściągnęły pielgrzymki ze sztandarami, Druga zaniedługo Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka okazja - można skorzystać:) 10.12.06, 21:03 "Francja ugina się pod ciężarem bogatego dziedzictwa. Państwo ma tyle zamków, posiadłości i monumentalnych budynków, że nie wie już, co z nimi robić. Ponadto, ledwie wystarcza pieniędzy na ich utrzymanie. Państwo wydaje od 2 do 3 mld euro rocznie na utrzymanie posiadłości." wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,74419,3781547.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka wyróżnienie dla Galerii fotograficznej 10.12.06, 22:42 Nasza Galeria została podłączona do Szkoły z Klasą;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka 25 lat temu 12.12.06, 22:52 zimno było, Kongres Kultury w Warszawie trwał, Zjazd Solidarności w Gdańsku się kończył, a I Sekretarz PZPR, wybierając mniejsze zło, szykował dywizje w obronie naszej wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka łózkowa sala koncertowa! 14.12.06, 18:55 co to się wyrabia! W Tel Awiwie na sali koncertowej zamiast krzeseł lub foteli.... łóżka. A jak ktoś zaśnie na takim koncercie i.... zacznie go zagłuszać? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: łózkowa sala koncertowa! 14.12.06, 21:19 na tę okoliczność łóżka spełniają też funkcję katapulty. Idealnie się zgrywają z rozsuwanym dachem :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: łózkowa sala koncertowa! 14.12.06, 22:37 no proszę, kolabor się odnalazł:)) sceny łóżkowe go zwabiły;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: łózkowa sala koncertowa! 15.12.06, 22:01 jakoś tak wyszło :) sam bym jednak do tej sali koncertowej skoczył, bo czas najwyższy zapaść w zimowy sen :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka sen zimowy 15.12.06, 23:58 niestety, w tym roku nawet niedźwiedzie nie mogą zapaść w sen zimowy, gdyż zima nie dopisała;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka nagrody 16.12.06, 22:24 Roman Polański nagrodę dostał od Włochów. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka czas działań przedświątecznych 17.12.06, 22:10 świąteczna paczka w Toruniu znalazła odbiorców, a i nadawcy dopisali. Bogusław Mec wspomógł akcję charytatywną organizowaną przez Małgorzatę Całbecką na rzecz chorych, bo sam się dowiedział jak kruche jest życie i jak trzeba o nie walczyć. Życzę wszystkim takich przyjaciół, jak niżej: Przyjaciele po to są Kiedy wszystko idzie źle Wezwij mnie wezwij mnie Gdy znajomych tłum jak wróg odwróci się Wezwij mnie zjawię się Gdy twój świat rozpada się Wezwij mnie wezwij mnie Czujesz, że dziś jak dziecko boisz się Wezwij mnie zjawię się Przeprowadzę cię przez mrok Nie pozwolę ranić łzom I nie będziesz już się bać Przyjaciele po to są Kiedy już, kiedy już ci braknie sił Wezwij mnie wezwij mnie Boisz się, że nie wesprze cię już nikt Wezwij mnie zjawię się I pomogę z kolan wstać I zbudować nowy dom Znów poczujesz życia smak Przyjaciele po to są Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka alko-narko IP: *.petrus.com.pl 18.12.06, 18:38 niech się strzegą kierowcy "pod wpływem" bo jak nie jeden to drugi test ewidentnie wykaże co jest grane;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka od zmierzchu do świtu 19.12.06, 21:23 niewiele godzin, a potem... śnieg ma być. Ciekawe czy faktycznie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: od zmierzchu do świtu 19.12.06, 23:27 oby nie. Tzn. w taką pogodę oby nie. Bo wyjdzie z tego mega chlupa. Jak śnieg ma być, to musi być też na minusie :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: od zmierzchu do świtu 20.12.06, 23:44 kolabor, udało Ci się strzelić okrągłą setkę, a właściwie siedemsetkę;) Ale jak jest coś na minusie, to chyba tego raczej nie ma? Czyli właśnie mamy śnieg na minusie, bo zapowiedzi po raz kolejny się nie sprawdziły;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka śnieg na plusie 21.12.06, 17:17 znalazłam śnieg na plusie. Całkiem ciekawie wygląda:) www.its.caltech.edu/~atomic/snowcrystals/photos/photos.htm www.its.caltech.edu/~atomic/snowcrystals/photos2/photos2.htm www.its.caltech.edu/~atomic/snowcrystals/photos3/photos3.htm I jeszcze książka o płatkach śniegu samego Keplera;) www.its.caltech.edu/~atomic/snowcrystals/earlyobs/kepler2.gif Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka zima 22.12.06, 20:55 Podobno przyszła dzisiaj w nocy, ale gdzieś się schowała chyba bo nikt jej nie widział jak dotąd Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Święta 23.12.06, 22:55 Święta już za chwilę się zaczynają. Dzisiaj, przy sobocie po robocie (wreszcie;) widzę, że to jednak nie będzie White Christmas. No trudno, jakoś to przeżyjemy. A poza tym Roma TErmini prawie nasza! Od dziś nosi imię Jana Pawła II. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Święta 24.12.06, 01:22 No to już dzisiaj :) a ja jeszcze w polu... choinkę muszę przyozdobić. Kosztem ubierania jednej, zaniedbałem swoją własną. W nagrodę dam jej tyle lampek, ile tylko zdoła udźwignąć. Szczęśliwych i pogodnych świąt torunianko :) Przeżytych w tej wyjątkowej atmosferze... oczekiwania na tę jedną gwiazdę, jak to się czeka zawsze na księżyc :) przy akompaniamencie kolęd, w blasku wszechobecnych lampek... niechaj będą to bardzo udane święta :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka jeszcze Święta:) 26.12.06, 19:04 choinki, szopki, kolędy.... pięknie jest w te Święta Bożego Narodzenia, kiedy pod koniec roku można na chwilę przystanąć, odpocząć od tej gonitwy i roboty codziennej. Pięknie jest, choć pogoda taka jakby wielkanocna;) Niestety w Wigilię nawet gwiazdki nie dopisały i trzeba było zegarkiem się kierować, aby Święta rozpocząć przy stole, tradycyjnie zastawionym. Najbardziej lubię wigilijne pierogi z kapustą, ale karp (który nie został uwolniony lecz poległ na stole, a nie w brudnej wodzie wiślanej) też niezły był. No i choinka żywa oczy cieszy. Podlewam ją, aby dłużej wytrwała, choć wiadomo jak skończy... No cóż, taki los. Wszystko jest przejściowe, jak i nasze życie. Ważne jest, aby w danym sobie czasie spełnić taką lub inną rolę, zachwycić choć na chwilę:) A teraz już koniec świętowania, zbliża się codzienność.... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka ciekawe eksperymenty muzealne 27.12.06, 21:00 zapachy będą rozsiewać w Gdańsku, w Muzeum Archeologicznym. No nie wiem, czy będę chciała je zwiedzać w całości;) www.gazetawyborcza.pl/1,75476,3813992.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka urodziny! 28.12.06, 18:26 773 świeczki należałoby zapalić na torcie Toruniowi dzisiaj. Ale czyż przywódcy tego miasta starczyłoby tchu w płucach, aby je zdmuchnąć? no to nie ma tortu Toruń jubilat:( Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka duże osiągnięcie! 29.12.06, 22:29 Wczoraj w nocy w Galerii stuknęło 18.000 postów. Galernicy pracują jak na galerach bez względu na porę roku czy porę dnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka nie wszyscy doczekali Nowego Roku 30.12.06, 16:03 zgładzono jednak Saddama Husajna. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Noworoczny Zmierzch 01.01.07, 14:49 zaczął się niewinnie. Księżyc otoczył się poświatą i spoglądał z góry na przygotowania. Strzelano w niebo nieźle. Niektóre strzały całkiem, całkiem były. Najgorsze te co hałas czynią i nic więcej. Teraz powoli miasto budzi się do życia;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Noworoczny Zmierzch 02.01.07, 18:55 kolaboracja jest trudna;) a Nelli Rokita odchodzi z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Noworoczny Zmierzch 02.01.07, 22:40 na czas świąteczno-noworoczny po prostu została zawieszona :) tak samo jak pozamykano wszelkie jadłodajnie na mieście w Nowy Rok :) głodni Piernikowianie nie mieli się gdzie podziać! :D Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Noworoczny Zmierzch 03.01.07, 22:58 no ładnie tak bez uprzedzenia zawieszać kolaborację? A od kiedy to karczemne zwyczaje w kulturze mają wzięcie? A głodni torunianie musieli rękawki zakasać i coś tam, choćby jajko, lepiej lub gorzej upichcić mimo świąt;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Noworoczny Zmierzch 04.01.07, 18:22 źle się w kraju dzieje, niestety... na zachodzie już noc wciągasz głowę pod koc raz zasypiasz i sprawa jest czysta dłonie zapleć i złóż nie obudzisz się już lecz przynajmniej raz możesz się wyspać jeśli wrażeń cię głód zagna kiedyś na wschód nie za długo tam chyba wytrzymasz lecz na wschodzie przynajmniej życie płynie zwyczajnie słońce wschodzi i dzień się zaczyna a w krakowie na brackiej pada deszcz [i w Toruniu też!] przemęczony i senny zlew przecieka kuchenny kaloryfer jak mysz się poci też z góry na dół kałuże przepływają po sznurze nie od deszczu mokrym lecz od łez Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka człowiek Wprost'a;) 05.01.07, 00:03 Zbigniew Ziobro Człowiekiem Roku wg Wprost Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Dekalog 05.01.07, 19:21 8: Nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu. Obowiązuje tylko maluczkich czy hierarchię także? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Święta 06.01.07, 22:00 U nas Trzech Króli, a w kościele prawosławnym Boże Narodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Śnieg i inne rzeczy, których nie ma a być powinny 07.01.07, 20:47 a mogło być tak: Zmiłuj się nade mną, Boże, w swojej łaskawości, w ogromie swego miłosierdzia wymaż moją nieprawość! Obmyj mnie zupełnie z mojej winy i oczyść mnie z grzechu mojego! Uznaję bowiem moją nieprawość, a grzech mój jest zawsze przede mną. Tylko przeciw Tobie zgrzeszyłem i uczyniłem, co złe jest przed Tobą, tak że się okazujesz sprawiedliwym w swym wyroku i prawym w swoim osądzie. Oto Ty masz upodobanie w ukrytej prawdzie, naucz mnie tajników mądrości. Pokrop mnie hizopem, a stanę się czysty, obmyj mnie, a nad śnieg wybieleję. zabrakło jednak żalu i odwagi do spojrzenia w swoje wnętrze. zostało tylko posłuszeństwo. Szkoda, bo to trochę mało. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka 40 lat temu 08.01.07, 18:08 zginął w sposób prawdziwie filmowy, czyli tak jak żył, aktor kultowy - Zbigniew Cybulski (Maciek Chełmicki), po prostu diament. Pozostał legendą, ale kto wie, czy w dzisiejszych czasach byłby też tak ceniony, czy też przegrałby z serialami. Mam nadzieję, że nie uznałby reklamy proszku do prania za swoją życiową rolę. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka ciepło, ciepło, a nawet gorąco 10.01.07, 20:54 coraz bliżej wiosny więc nic dziwnego, że jest coraz cieplej. Na wierzbie (tej ekologicznej;) pąki się rozwijają. Jeszcze trochę, a może i gruszki wyrosną. Ale brak zimy utrudnia rosyjsko-białorusko-europejską współpracę. A w parlamencie gorąco. Nie wiadomo, czy Balcerowicz nie odszedł przedwcześnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka wieje 12.01.07, 23:22 nawet mocno wieje. Może nieco nieświeżą atmosferę wywieje i coś ożywczego przywieje... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka ostatni bastion padł!? 13.01.07, 23:42 Twierdza, Tower of London, zaatakowany przez kobietę, która zdobyła tamże stanowisko strażnika.....po 522 latach ... Ciekawe jak by na to zareagował Henryk VII? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka gra orkiersta 14.01.07, 19:17 ale trochę słabo gra w Toruniu. Musiałam obchodzić Rynek i napraszać się trzymającym puszki, abym mogła wrzucić swoje grosiki. Tylko niektórzy byli na tyle ambitni, aby wyjść z puszkami poza Rynek, czyli w okolice Pl. Rapackiego;) Ciekawe jednak, że trochę ludzi widziałam idących z serduszkami z miejsc, w których one nie były rozdawane. Czyżby zeszłoroczne zapasy;)? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: gra orkiersta 15.01.07, 21:44 Ja też mam jeszcze serducha z lat ubiegłych :D Niestety, w tym roku nie powiększyłem swej kolekcji. Centrum omijałem tego dnia szerokim łukiem... a zbierającym się nie dziwię, że chowali się przed wiatrem za kamienicami starówki :) phuu.. forum też potrzebuje pomocy, bo działa jakby chciało, a nie mogło :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: gra orkiersta 15.01.07, 22:25 forum potrzebuje kolaboracji, która pada;) a tak przy okazji - 100 lat urodził się Janusz Kusociński. Miał charakter! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka przyszłość 16.01.07, 22:32 "Do końca tego roku internetowe wydanie "The Washington Post" ma zyskać wyższą rangę niż wersja papierowa. Oczywiście ma to nastąpić przy ożywionej współpracy z redaktorami redakcji internetowej" - jak podaje dzisiejsza Gazeta wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,74419,3850960.html czy nasza GW jest postępowsza od tej waszyngtońskiej?;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka niedoinformowana!? 17.01.07, 21:44 Co się stało z naszą Pierwszą Damą? Wysłała na spotkanie na szczycie swą poprzedniczkę w zastępstwie ? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3856631.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: niedoinformowana!? 18.01.07, 20:02 Orkan Cyryl szaleje i w szybkim tempie zmierza do naszych bram... A kiedyś takie szaleństwa tylko w filmach widzieliśmy, teraz przychodzi nam przeżyć takie atrakcje. Mam nadzieję, że uda się przeżyć... Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 szalony?! :D 18.01.07, 22:06 metropolia rośnie... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3860023.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: szalony?! :D 19.01.07, 21:03 w tym szaleństwie jest metoda;) to jak kolabor, trzęsło Twoim domkiem wczoraj, jak huragan przelatywał sobie nad nami potrząsając wszystkim co mu stanęło na drodze... Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: szalony?! :D 20.01.07, 19:18 domek jak stał, tak stoi :) ja sam też nie uczyłem się latać, nie to co w Londynie... dzisiaj natomiast wiatr karty rozdaje w Zakopanem Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka kart rozdawanie:) 20.01.07, 20:37 w Zakopanem wiatr karty rozdaje, a w Brukseli Donald;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka wykorzystywał własne dzieci 21.01.07, 19:58 Alfred Szklarski, którego 90-ta rocznica urodzin dziś mija wykorzystywał własne dzieci jako pierwszych recenzentów swoich książek. Dopiero teraz dowiedziałam się dlatego tak mi się kiedyś podobały;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: kart rozdawanie:) 21.01.07, 20:59 znowu porozdawał... jakąś zimą straszą w ogóle... teraz to już niech lato przychodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: kart rozdawanie:) 21.01.07, 22:52 Lato, to właśnie odchodzi, choć niechętnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka i kamer rozdawanie;) IP: *.petrus.com.pl 22.01.07, 22:39 oj, było trochę zawiedzionych twarzy;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka smutno dzień się kończy 23.01.07, 23:30 wiadomością o śmierci Ryszarda Kapuścińskiego, podróznika, pisarza znanego w świecie i skromnego, dobrego Człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: smutno dzień się kończy 24.01.07, 17:39 ciekawe cytaty z twórczości Ryszarda Kapuścińskiego, także o świcie i zmierzchu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=151&w=56047962&a=56047962 Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: i kamer rozdawanie;) 24.01.07, 20:34 wszędzie te kamery... nie dałem się i nie znam nawet wyników. ha! :) czy tylko mi strony 'gazetowe' tak tragicznie chodzą? żeby tu się dostać to ojojoj Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: i kamer rozdawanie;) 25.01.07, 20:42 też mam coraz gorszą łączność, niestety. A dzisiaj Komisja Spraw Zagranicznych w Parlamencie Europejskim wzięta. Entuzjazmu niestety, jakoś nie widać. Podobnie brak entuzjazmu z powodu przyjścia długo wyglądanej i wabionej zaklęciami Zimy. Przyszła i.... narzekań musi wysłuchiwać. Co z tą polską gościnnością się porobiło.... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka deszcz 26.01.07, 19:08 tym razem pieniędzy rozrzucił z wyskości dźwigu Niemiec jeden, któremu sprawiło frajdę, że może podzielić się z innymi wygraną. 75 t. Euro rozsypało się wśród chętnych, którzy jakoś, o dziwo, nie pozabijali się przy ich łapaniu;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka śnieg 27.01.07, 18:45 śniegu na balkonie po kostki;) Trudno przedrzeć się do karmnika, aby dorzucić ziarenek i słoninki, że o wodzie nie wspomnę;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 breja 28.01.07, 17:54 piknie, temperatura na plusie... w nocy pójdzie na minus i o świcie uczymy się jazdy figurowej taka zima, to nie zima :) chociaż w śniegu zdążyłem się wytarzać :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: breja 28.01.07, 22:45 no właśnie, nie tylko się topi, ale i pada... uważaj jutro na nóżki, bo chodzenie w białych bucikach po takiej breji szybko je zeszpeci;) ciekawe co z tymi wyborami teraz będzie w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: breja 29.01.07, 22:25 białych nie posiadam :) a Wa-wie, jak w całej Polsce, będzie polityczny kabaret :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: breja 30.01.07, 21:07 kabaret na wszystko dobry jest;) a w Rosji, gdzieś tam daleko na wschodzie, ktoś tak zafascynował się komputerami, że własne dziecko nazwał Serwer! Nie wiem tylko czy to dziewczynę czy chłopaka tak uszczęśliwiono;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka i znowu pada i znowu wiej....... 31.01.07, 23:42 a system wylogował mnie z kultury! Czy to było kulturalne posunięcie? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: i znowu pada i znowu wiej....... 01.02.07, 23:06 a z gazetowej poczty jak często wywalają. ho! :) Dzisiaj wszyscy Polacy uczyli się reguł gry 'szczypiorniaka' :D Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: i znowu pada i znowu wiej....... 02.02.07, 20:36 uczyli się uczyli, a nauczyli chociaż? A dzisiaj walczymy o prawidłowe nazewnictwo, aby wyeliminować kłamstwo oświęcimskie. Czas szybko leci i zaczynają nam przypisywać zbrodnie niemieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka brak naszych zawodników;) 03.02.07, 20:36 do występów na Eurowizji chcemy wypuścić Szwedów? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka obrona narodowa 06.02.07, 00:30 ze względu na dymisję ministra od obrony od dziś liczy się samoobrona;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka czysto 08.02.07, 22:42 i biało na zewnątrz. Księżyc przedziera się przez zasłony chmur bez większego sukcesu Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka relaksowo 09.02.07, 21:00 bo to już łikend się zaczyna:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka niechętnie 11.02.07, 19:02 zacznę nowy tydzień, bez kolaboracji;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: niechętnie 11.02.07, 22:37 również niechętnie go zacznę :) zaczyna się wbijanie gwoździ, jak to mówią... no mniej więcej coś takiego: www.joemonster.org/article/6932/przeslanie-dla-maturzystow :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: niechętnie 11.02.07, 23:26 kolabor, nie daj się! na siłę, odpowiadaj siłą (argumentów oczywiście;) i wyjdź z tej walki zwycięsko:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: niechętnie 12.02.07, 19:40 nie dam się! :D choć odpowiadanie siłą nie wchodzi w grę... muszę skupić się na obronie :) i może jakoś będzie :) "jedyne co mam to złudzenie, że mogę mieć zaliczenie..." Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: niechętnie 12.02.07, 23:18 fingers crossed for you:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: niechętnie 13.02.07, 19:57 a dziękuję, dziękuję :) temperatura na minus teraz, ale byłaby zabawa Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka wskazania naukowe;) 13.02.07, 22:41 "Naukowcy z Uniwersytetu Harvarda wskazują, że drzemki potrzebne są głównie pracującym mężczyznom u których zmniejszają zagrożenie przedwczesnej śmierci o ponad 60%. Zgodnie z zaleceniami sjesta powinna się odbywać nie rzadziej niż trzy razy w tygodniu i nie krócej niż po pół godziny. Naukowcy podkreślają, że jest ona najbardziej skuteczna, gdy jest połączona z regularnym uprawianiem sportu." najlepiej uprawiać ten sport w czasie sjesty, a będzie dwa w jednym;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: wskazania naukowe;) 14.02.07, 19:27 No to bardzo się cieszę, że mi zagrożenie spada :D I bardzo mi się te drzemki również podobają. Nareszcie jakieś konkretne badania naukowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: wskazania naukowe;) 14.02.07, 21:35 tylko jeszcze te ćwiczenia, nie tylko palców i zwojów mózgowych:) dzisiaj smsy fruwają w przestrzeni i już zaczyna ścigać je tłusty zapach pączków:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: wskazania naukowe;) 14.02.07, 23:09 ćwiczenia też obecne, więc mamy komplet :) te pączki to ja bardzo chętnie, po dzisiejszej wyczerpującej randce... z książkami :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka czyżby powrót starych praktyk? 11.02.07, 19:05 sprzedane przed wypuszczeniem na rynek. Przedsprzedaż ostatniego tomu Harry Pottera bije rekordy:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka odchodzi nieodwołalnie po latach wiernej służby 15.02.07, 19:36 szeleszcząca jednodolarówka! Symbol Ameryki. Podobno zbyt kosztowna w produkcji! Zostaje zdegradowana do roli monety. O tempora! O mores! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka święto? 17.02.07, 22:41 Dzień kota podobno dzisiaj mamy. Ciekawe czy koty o tym wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka jeden z nielicznych 19.02.07, 21:18 Jeden z nielicznych Autorytetów, które nam zostały - Władysław Bartoszewski - w wieku 85 lat tak pełen energii, optymizmu i wiary w innych ludzi, że tylko przykład brać. Kraj, który ma takich ludzi, ma powód do dumy. Sto lat, to stanowczo za mało, aby Panu Profesorowi życzyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka ostatki 20.02.07, 18:05 ostatki dziś chyba mamy. niektórzy się bawią nawet, jakby bawili się po raz ostatni;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka warto pamiętać 21.02.07, 20:58 że z prochuśmy powstali i w proch się przemienimy. oby jak najpóźniej... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka widać - nie widać 22.02.07, 23:19 widać cienki sierp księżyca, nie widać kolaboracji. Czyżby kolaboranta księgi uczone przywaliły? Ani się nawet nie zająknie na temat grzechów Torunia;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka osiemdziesięciolatek 26.02.07, 17:54 Hymn polski, Marsz, marsz Dąbrowski, wygrał z Rotą i z Boże coś Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka czystki nieczyste 28.02.07, 22:01 w telewizji. zaczęły się wczorajszej nocy. Jakieś ciekawe wzory zostały przejęte do IV RP Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka imponujące 03.03.07, 00:20 bloga zaczęła pisać 107-letnia kobieta z Australii. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka znowu medal 03.03.07, 19:45 Złoty medal Adama Małysza trochę jakby już niespodziewanie Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka księżyca zaćmienie 04.03.07, 17:44 było jednak widać. Nie doczekałam tylko odćmienia;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka największy pomnik Chopina 04.03.07, 21:28 postawiono w Chinach. Jeden z nielicznych naszych ziomków, którego wielbi świat i bez przymusu pomniki mu stawia. Ciekawe tylko, czy kojarzą go z Polską;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka bankiet 05.03.07, 18:53 dla sikorek: chyba ostatnia już słoninka i słonecznik przed odlotem Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 ani chybi idzie lato 05.03.07, 22:43 Słoneczko się wprosiło na miasto i tak po oczach świeciło, że zamiast po zimie do słońca się uśmiechać, to trzeba było od niego uciekać :) Przystanek Toruń się rozbujał tak bardzo, że już tydzień temu odechciało mi się czytać na bieżąco wszystko z tematem związane. Poza tym lepiej się wziąć do pracy, a nie siedzieć i rozprawiać o tym, że... należy się do pracy wziąć :) Jak tak każdego "z góry" zapytają, co sądzi o sprawie i jeszcze całą Radę Miejską w to wkręcą, to się dopiero zastój zrobi :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: ani chybi idzie lato 06.03.07, 19:05 ani chybi zima się kończy skoro kolabor obudził się ze snu zimowego;) Gdyby nie post to szampana należałoby chyba otworzyć:)) A z tym przystankiem to nie przesadzaj. Wreszcie cała Rada i cały Urząd M. ma jakieś konkretne zajęcie;) Przecież jakby oni zabrali się do roboty, to inni wzięliby się za gadanie i proporcje byłyby zachwiane;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka ani chybi lato 07.03.07, 19:19 słońce w pełnej krasie, ptaki szczebioczą, wietrzyk lekko zawiewa. A jak dzisiaj słońce zachodziło..... Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: ani chybi idzie lato 08.03.07, 21:09 zawsze znajdą się ci tylko gadający, niekoniecznie mądrze :) ten przystanek to tylko woda na młyn :D pomysł z dyskusją bardzo pozytywny, ale ona i tak do niczego nie doprowadzi :) wszystkiego najszczęśliwszego torunianko :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: ani chybi idzie lato 09.03.07, 22:42 kolabor!!!!!!!!!! Te studia chyba przynoszą odwrotny efekt do zamierzonego;) A przypomnij sobie, jakie plany miałeś po objechaniu miasta na swoim rowerku;) Ty się nie czaj w kącie tylko wystosuj jakąś epistołę:))) A za życzenia wieczorową porą dziękuję i także dobrze życzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: ani chybi idzie lato 11.03.07, 22:27 mi to chodzi o to, że tacy pokręceni jak ja, mogą na rowerku śmigać i wyimaginowany Toruń sobie tworzyć, ale ci od właściwego miasta tworzenia niech lepiej trzymają się swoich obowiązków, a nie po gazetach felietony sobie rzucają :D Dyskusja, jak powiadam, bardzo mi się podoba w rzeczy samej :D również dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Teraz wiem czemu mi robota biurowa nie leży;) 10.03.07, 19:22 "Na przeciętnym biurowym blacie bytuje blisko 400 razy więcej bakterii niż w urzędniczej toalecie - głosi raport opublikowany ostatnio przez profesora mikrobiologii Charlesa Gerbę z Uniwersytetu w Arizonie (USA). Kontakt z miejscem pracy może wiec skutkować przeziębieniem, grypą, biegunką, a nawet żółtaczką typu A." www.gazetawyborcza.pl/1,75248,3976943.html Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Teraz wiem czemu mi robota biurowa nie leży;) 11.03.07, 22:32 a ja właśnie dzięki temu artykułowi (a szczególnie jego samej końcówce) już wiem, jakie hasło sobie nad moim biureczkiem powiesić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Teraz wiem czemu mi robota biurowa nie leży;) 12.03.07, 21:34 no i jakie to hasło? a zmierzch dzisiaj był znowu kolorowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Teraz wiem czemu mi robota biurowa nie leży;) 13.03.07, 21:23 no przecież myśl Einsteina: "jeśli bałagan na biurku świadczy o chaosie w mózgu właściciela, to o czym może świadczyć całkiem puste biurko?" :) lato idzie, lato :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Einsteinie! 14.03.07, 20:28 to Twoim hasłem jest pytanie???? A jak wygląda odpowiedź? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Snoop Dogg 14.03.07, 21:55 zatrzymany w Sztokholmie. No, nieładnie;) wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,3987144.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Jacek Kaczmarski 15.03.07, 21:30 Obchodziłby dziś 50 urodziny. Ale nie dożył. Podobno zaufał znachorowi, który zadbał o swoją kasę, zamiast o leczenie pacjentów, bez względu na to jak zasłużonych. Nawet Parlament Go dziś uhonorował. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka kolejna strata 15.03.07, 22:55 spłonęła zabytkowa kamienica na Mostowej. Kolejne podpalenie! Strata niepowetowana. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka szkoła specjalna;) 18.03.07, 20:15 Szkoła Uwodzenia w Moskwie ściąga ładne dziewczyny. Wszystkie marzą o uwiedzeniu milionera. A ci milionerzy..... o matko! O nie daj Boże! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Wiosna 20.03.07, 20:04 Podobno już dotarła o 19:27. Niestety, nie zauważyłam, muszę więc wierzyć na słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Wiosna 21.03.07, 20:15 Dzisiaj już jest na pewno. U nas płaczliwa i zamglona. A w tzw. ciepłych krajach walczyła z Zimą, która rzuciła jej śnieg pod bose nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Wiosna 21.03.07, 22:04 Pani Wiosno, proszę się zdecydować. Najpierw nie daje Pani lekko wyrośniętym dzieciom na sankach pośmigać, a kiedy Pani powinna się u nas na dobre zadomowić, to zdaje się, że Pani z Panią Jesienią przylazła. No powagi trochę :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Wiosna 21.03.07, 23:30 kolabor, ale to jest bardzo dobre towarzystwo, moje ulubione;) WIosna i Jesień. Chociaż, tak prawdę mówiąc, to wołabym trochę wiosny jesienią, czyli, aby Pani JEsień przyłaziła z Panią Wiosną;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka wielbiciel sztuki czy... 22.03.07, 21:15 "We wsi Naryszkino w obwodzie penzeńskim w Rosji okradziono miejscowy klub. Złoczyńców nie skusiła jednak droga aparatura muzyczna, lecz portret rosyjskiego prezydenta. Ciekawe, czy to wielbiciel sztuki portretowej, czy może wielbicielka sportretowanej sztuki....;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: wielbiciel sztuki czy... 22.03.07, 21:53 ot mi niespodzianka. Gdyby portretu nie było, poszłaby aparatura... a tak ukradli to, co było w klubie najcenniejsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka podsłucho-podglądacz;) 23.03.07, 22:44 księżyc, udaje, że go nie ma, błyska cienkim sierpem, na dodatek zawoalował się, a tak naprawdę to podgląda i nagrywa;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka kolorowe zmierzchy 29.03.07, 20:54 od kilku już dni słońce goreje na niebie czerwoną rozżarzoną kulą, a nikt tego nie dostrzega!? Po piwnicach się ukrywają, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka cytaty naszych posłów 30.03.07, 23:45 "między ustami a brzegiem pucharu wiele się zdarzyć może" Mnie też, jak posła Girzyńskiego, wzrusza Rodziewiczówna;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka przy sobocie po robocie 31.03.07, 18:38 słońce w całej krasie, zarumieniło się mocno i zbliża się powoli do miejsca na horyzoncie, w którym ma kryjówkę. Pogoda tak przyjazna, że chyba trzeba wypić kawę na balkonie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Einsteinie! 21.03.07, 22:00 > to Twoim hasłem jest pytanie???? > > A jak wygląda odpowiedź? oj torunianko... dodawanie odpowiedzi do tej myśli pozbawiało by jej tylko smaczku :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Einsteinie! 31.03.07, 18:38 no i gdzież się ukrywasz Einsteinie? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Einsteinie! 31.03.07, 20:38 sęk w tym właśnie, że nam, geniuszom, każą udowadniać swój wysoki poziom wiedzy :D pogoda ładna, bardzo ładna Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Einsteinie! 31.03.07, 21:58 tak, zawsze biurokraci chcieli mieć decydujący głos. Ale nie przejmuj się, jak już pokażesz im wszystkie papiery to TY będziesz sprawdzającym;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Druga rocznica 02.04.07, 19:58 Aż trudno uwierzyć, że już dwa lata minęły od tego czasu, kiedy Jana Pawła II nie ma już między nami. Smutno, że już nigdy do nas nie przyjedzie i że teraz my będziemy musieli do Niego jeździć, aby przesunąć się w milczeniu przed białą płytą skromnego pomniczka, lub tak jak dzisiaj, zapalić znicz tu czy tam. Mieliśmy Świętego wśród nas i nie do końca zdawaliśmy sobie z tego sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka konkursy 03.04.07, 21:00 konkursy po to są, aby je wygrywali ci co wygrać mają;) a niektórzy jeszcze o tym nie wiedzą? zimno się zrobiło:( Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Wielki Tydzień już mamy 04.04.07, 23:05 Człowiek wyszeptał: - Boże, przemów do mnie ! I oto słowik zaœpiewał. Ale człowiek tego nie usłyszał, więc krzyknął: - Boże, przemów do mnie ! I oto błyskawica przeszyła niebo... Ale człowiek tego nie dostrzegł, rzekł: - Boże, pozwól mi się zobaczyć. I oto gwiazda zamigotała jaœśniej. Ale człowiek jej nie zauważył, więc zawołał: - Boże, uczyń cud ! I oto urodziło się dziecko. Ale człowiek tego nie spostrzegł. Płacząc, w rozpaczy, powiedział: - Dotknij mnie, Boże, niech wiem, że jesteśœ tu. Bóg schylił się więc i dotknął człowieka. Ale człowiek strzepnął motyla ze swego ramienia i poszedł dalej. Bóg jest wœród nas. Także w małych i prostych rzeczach, nawet w dobie komputerów, więc człowiek płakał: - Boże, potrzebuję Twojej pomocy ! I oto dostał maila z dobrym słowem i słowami zachęty. Ale człowiek usunął go i kontynuował płacz.... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Wielki Czwartek 05.04.07, 23:14 Rozpoczęło się Triduum Paschalne Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rozmowy o Zmierzchu 06.04.07, 23:35 i zapadła ciemność Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Święta 08.04.07, 19:48 Święta już na półmetku, ale ten utwór wciąż brzmi fantastycznie www.youtube.com/watch?v=mJIWMZxgIYw Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Święta 09.04.07, 21:42 no i się skończyły... postuluję, by wtorek dołączyć do dni wolnych :) i żeby głośno nie używać nazwy 'lany poniedziałek', bo znowu niebo zechce się z nami bawić, tak jak dzisiaj a żużel i tak był :D Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka i po Świętach 10.04.07, 18:40 popieram Twoje obydwa postulaty, kolabor:) a w sprawach żużlowych nie wypowiadam się, bo się nie znam. Widziałam tylko jakieś kolorowe zdjęcia. Udało Ci się wcisnąć na nie? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka a wcześniej to nie mogło tak być? 11.04.07, 18:40 wreszcie Słońce się przebudziło. A gdzie było jak świętowaliśmy? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: a wcześniej to nie mogło tak być? 11.04.07, 19:34 świętowało również, a jakże :) na zdjęcia się niestety nie załapałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
emka7 Re: Rozmowy o Zmierzchu 12.04.07, 14:16 Jestem studentką psychologii i przeprowadzam badania dot. stosunku do miejsca zamieszkania. Szukam osób z Bydgoskiego i Chełmińskiego Przedmieścia. Ankieta jest przyjemna, a jej wypełnienie zajmuje ok. 10 min. Chętnym prześlę ją mejlem. Proszę pisać na adres: emka7@gazeta.pl Pomóżcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rozmowy o Zmierzchu 12.04.07, 18:33 oj, chyba będziesz musiała sobie pobiegać po tych dzielnicach;) To będzie całkiem przyjemne, choć zajmie Ci więcej niż 10 minut. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Rozmowy o Zmierzchu 12.04.07, 21:16 ja mogę napisać, że dobrze się mieszka na Skarpie :D i jeszcze, że się pomyliłem... jednak wcisnąłem się na zdjęcie i to w gazetowym artykule :D szał :D Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rozmowy o Zmierzchu 12.04.07, 23:04 kolabor! To Ty taki przebojowy, znaczy sławny, jesteś!? To w którym rogu szukać Cię na tym zdjęciu;)? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rozmowy o Zmierzchu 14.04.07, 18:48 dziś można było dostać się do Okrąglaka, tak za nic;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Rozmowy o Zmierzchu 14.04.07, 22:08 a potem wyjść też można było? :) w rogu mnie nie ma, a żeby mnie dobrze nie było widać to jeszcze 'ustawiłem' się profilem :D ale pamiątka jest :D Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rozmowy o Zmierzchu 15.04.07, 20:14 Na 99,9% można było wyjść, ale jakby tak trafiło na te 0,1 to ... Słusznie czynisz, że po kątach się nie chowasz, kolabor. Ale z profilu to wszystkich wzięto;) W samym centrum się ulokowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Rozmowy o Zmierzchu 15.04.07, 22:34 To to nie to zdjęcie... Ja sobie pod telebimem siedzę w innym artykule :D I na pewno też nie w centrum :) Na prawo zwiałem :D A dzisiaj był kolejny mecz, ale we Wrocławiu, więc na zdjęciach mnie raczej nie będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka najazd Japończyków 16.04.07, 18:13 no, kolabor, Ty się ze mną w ciuciubabkę bawisz:)) Nie to zdjęcie, tylko zrobione przez kolegę;) No to wstaw na Fotoforum i będziesz miał marketing przed kolejnymi wyborami prezydenckimi;) a w kraju, pod Toruniem, kolejne inwestycje japońskie, a rolnicy mają bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: najazd Japończyków 16.04.07, 20:32 No po prostu zdjęcie jest w artykule o telebimie, a nie o samym meczu :D Przed wyborami to ja na mecze w garniturze będę chodził :) Od jutra będzie trochę jaśniej... trzeba śmigać cały czas na światłach :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: najazd Japończyków 16.04.07, 21:36 kolabor, ależ Ty tu konfabulujesz;) Zadałam sobie trud wyszukania artykułu o telebime i co? No i nic! miasta.gazeta.pl/torun/1,35580,4038726.html A garnituru nie zakłada się tuż przed samymi wyborami, bo WSZYSTKIE zdjęcia będą wyszukane a te dyskwalifikujące tym bardziej;) Ale skoro Twoje zdjęcie tylko wyimaginowe jest to nie musisz się przejmować;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: najazd Japończyków 16.04.07, 21:45 Oj bo ten z moim zdjęciem trudniej wyszukać :) (qrka, ciekawe dlaczego? ;)) miasta.gazeta.pl/torun/1,35583,4048728.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka telebimy 16.04.07, 22:13 tyle artykułów o telebimach napisali? No to już teraz Cię widzę. Ten z profilu ujęty piwa donosi;) a przy okazji. Czemu nie oglądasz "Rozmów z katem"!? TV1 Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: telebimy 17.04.07, 20:52 :))))) a nie oglądam, bo przed telewizorem właściwie w ogóle nie siadam. I kiedy tak od czasu do czasu sobie włączę, to widzę, że dobrze robię trzymając się od tego pudełeczka z daleka :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: telebimy 17.04.07, 22:48 no nie, na tyle piw to chyba nie zarabiasz;) Poza tym, nie chwaliłbyś się takim zdjęciem, bo to dyskredytacja przy ubieganiu się o ten wiadomy fotel. Jesteś wyżej. Widać Twój lewy profil;) A pudełko czasami należy włączyć. Szczególnie na Teatr Telewizji. Teraz musisz przeczytać książkę, jeżeli jeszcze jej nie czytałeś. Żużel to nie wszystko;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: telebimy 18.04.07, 21:57 Ja to sobie jednak wybiorę inną lekturę. Zapewne równie ciekawą, z wciągającą fabułą i zaskakującym zakończeniem. Niech to będzie... hmm... np. samorząd terytorialny :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: telebimy 18.04.07, 22:47 OK, kolabor:) Ćwicz się w samorządzie terytorialnym. Będzie jak znalazł za kilka lat;) Ale po egzaminach koniecznie przeczytaj tę książkę bo to wstyd nie znać Rozmów z katem Moczarskiego. A co z tym profilem? A przy okazji. Będziesz musiał się przeprofilować ze sportem. Żużel idzie w odstawkę. Obowiązuje piłka;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: telebimy 19.04.07, 20:33 Mogę dorzucić te Rozmowy do kolejki ;) Profil jaki jest, każdy widzi :D Chyba jednak zostałem zdemaskowany... W żadną odstawkę. Żużel jest najlepszejszy :) A na piłkę to swoją drogą już plany snuję, by do Poznania próbować się wcisnąć w 2012tym :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: telebimy 19.04.07, 23:09 kolabor, najlepszejszy żużel jest w piecu;) Ale żeby to tak dobrowolnie łazić w to ryczące i plujące chmurami miału miejsce??? No dziwne preferencje czasami ludzie mają:)) Do Poznania już nie ma miejsc, ale jest jeszcze parę wolnych na tych zapasowych stadionach. To zapisuj się szybko bo jak tego nie zrobisz to na Ukrainę trzeba będzie ruszać;) Rozmowy do kolejki dorzuć na początek. A co do demaskowania to ujęłabym sprawę inaczej. Jest to pierwsza publiczna prezentacja przed wkroczeniem na arenę wyborczą;) Przy następnej okazji sprofiluj sobie drugi profil, a jak przyjdzie odpowiedni czas to już tylko zostanie Ci en face. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka niebiańska muzyka 20.04.07, 20:18 Tak, tak. Jest taka, o której znacznie wcześniej mówili filozofowie, tylko nie mieli narzędzi, aby ją zaprezentować i "do wierzenia podać";) Niebiańską muzykę, na częstotliwości poniżej możliwości odbioru przez ludzkie ucho, odkryli w atmosferze słonecznej astronomowie. Dzwięki gitar i organów... Natura ma pewnie jeszcze wiele tajemnic, których w przekonaniu o naszej doskonałości nie dostrzegamy;) Dla bardziej zainteresowanych linka: news.yahoo.com/s/space/20070419/sc_space/sunsatmospheresings Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: telebimy 20.04.07, 21:26 Jak nie ma miejsc, to ja się nie bawię. Idę do mojego ryczącego i plującego chmurami miału miejsca :) Tam zawsze dla mnie się kawałek krzesełka znajdzie i jeszcze mi zdjęcia zrobią :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: telebimy 21.04.07, 23:09 I tak w ogóle to na Euro proponuję zaangażować tego Pana w polskiej telewizji: www.sport.pl/sport/1,74696,4077048.html i tego w telewizji hiszpańskiej: www.sport.pl/sport/1,74696,4072808.html :) dzisiaj jest sobota, jutro będzie niedziela, tak Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: telebimy 21.04.07, 23:48 Messi, messi, messi też mi się podoba;) no i ten golgolgolgol.... Ale czy Ty, kolabor, kiedykolwiek próbowałeś relacjonować jakieś wydarzenie na bieżąco???? Ty najpierw spróbuj, a potem se kpij;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: telebimy 24.04.07, 22:29 :) ale od tego oni są, żeby nam rozrywki dostarczać, od tego oni są, od tego są oni, od tego są :) a ja, to nie ten dział usług :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: telebimy 25.04.07, 23:36 no więc dostarczają nam tej rozrywki, dostarczają. golgolgolgolgol bardzo mnie rozerwało. A Ty,kolabor jakich usług dostarczasz?;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: telebimy 26.04.07, 00:15 ja robię za modela na meczach żużlowych :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka modele 26.04.07, 20:31 różne są życia modele;) kolabor, skoro tak Ci się spodobało modelowanie to udaj się albo do klubu modelarza, albo do Mediolanu;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: modele 27.04.07, 23:00 ten klub modelarza to niezgorsza sprawa musi być :) 'posłowie-projektanci peronów' balują w domach poselskich do 3ciej, władze noszą zegarki do góry nogami... co się dzieje? może oni chcą czas cofnąć? :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: modele 28.04.07, 00:12 kolabor, do jakiegoś klubu trzeba przecież należeć. Ale Ciebie, jak widzę, kluby poselskie interesują;) Mylisz się jednak sądząc, że posłowie balują. Posłowie lobbują, a to ciężka praca, jakiej Ci nie życzę;) Zauważyłeś, że władza inaczej sobie zegarek założyła? No w końcu kto ma nadawać ton w tym kraju? Kto na kim ma się wzorować? My na władzy, czy władza na nas? (Spawdzam jak noszę zegarek;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka łiiiiikend 27.04.07, 22:58 zaczął się dłuuuuuuuuugi weekend. Jak ktoś dobrze pokombinował to niewielkim kosztem ma 1,5 tygodnia na ten łikend;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: łiiiiikend 27.04.07, 23:02 No więc właśnie ciągle powtarzam, że to długi tydzień jest. Mi dwa dni wypadają ze sprytnego planu, ale też kombinowałem, by jeden z weekendów sobie trochę rozszerzyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: łiiiiikend 28.04.07, 00:14 no proszę, jaki kombinator;) to przyjemności życzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: łiiiiikend 01.05.07, 18:13 niestety zimny ten długi weekend:( Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: łiiiiikend 02.05.07, 00:14 a dziękuję, wzajemnie :) przyjemności na razie jednak omijają mnie szerokim łukiem właśnie przez tę złośliwą pogodę. Ładne niebo było dzisiaj... czyli jutro nad ranem ziąb będzie nieziemski :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka 3 Maja 03.05.07, 17:21 Obserwacje z uroczystości: Po pierwsze Gazeta zleniwiała nam okrutnie i nawet nie pofatygowała się, aby na głównej stronie portalu toruńskiego zamieścić program uroczystości - flagi były i "państwowe" i "ludnościowe". Ludnościowych zbyt dużo nie było, mimo iż Urząd rozdawał. Ale rozdał zaledwie 100, dla przypisania sobie działalność. - flagi urzędowe - też im zabrakło i na jednym ze słupów w miejscu centralnym tylko jedna powiewała, zamiast dwu. - podobnie było na głównym budynku UMK w centrum (d. bank) drzewce dwa, a flaga jedna:)) - flagi BRUDNE i WYGNIECIONE Urząd wiesza, aż przykro patrzeć - Godło państwowe, zawieszone na ratuszu, jako tło ołtarza polowego, także wygniecione i od góry zalane chyba herbatą - Jedna flaga na szczycie Ratusza znacząco odbiega standardem od całej reszty. Pewnie świeży zakup nowego dyrektora;) - w czasie przemówień harcerze lizaki od prezydenta rozdawali!!!! Na to stać Prezydenta RP?????!!!!!!!! Wracamy do przedszkola??? - W czasie hymnu państwowego harcerze nadal z lizakami łazili, a publika wybierała z pudeł. To tak wygląda "Patriotyzm jutra", że harcerze nie potrafią hymnu państwowego rozpoznać i odpowiednio się zachować? No po prostu wystarczy, że wszyscy odhaczą sobie uroczyste wystąpienia Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka matury.... 05.05.07, 00:29 Dla dzisiejszych (sorry, już wczorajszych;) maturzystów, po pierwszej próbie ogniowej: www.youtube.com/watch?v=_UJIbZxQs0A&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: upały 06.05.07, 01:01 tak, tak, tak, tak :) ale woda jeszcze zimna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: upały 07.05.07, 22:14 nie, nie, nie, nie utrzymały się:((( Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka młoda jubilatka;) 08.05.07, 23:43 Gazeta Wyborcza ma osiemnaście lat! No to sto lat!:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Dzień EUropy dzisiaj 09.05.07, 16:02 ale pogoda się trafiła:( Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka juwenalia się zaczęły 10.05.07, 17:29 ciekawam, czy kolabor też żebractwem się teraz trudni;)? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: juwenalia się zaczęły 11.05.07, 18:35 pewnie się trudni, gdyż nie ma kiedy odpowiedzieć. Ale pogoda na takie zajęcia nieszczególna dzisiaj, podobnie jak na imprezę Polsatową Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka czarne chmury 11.05.07, 19:18 czarne chmury nad głowami. Trybunał Konstytucyjny orzeka w sprawie lustracji. Ustawa częściowo niezgodna, a częściowo zgodna z Konstytucją. A ogólnie.... Salomona trzeba na najwyższym stanowisku, aby coś z tego było. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 juwenalia się skończyły 13.05.07, 03:14 kolabor żebractwem się nie trudnił :) Zresztą to nie lada sztuka jest takie zbieractwo, bo już przed 6tą rano wszystkie krzyżówki są obstawione. I guzik, że sygnalizacje jeszcze nie działają :D No to koniec zabawy, bardzo było wesoło, choć faktycznie 'ździebko' przygłośno. Teraz nie pozostaje nic innego, jak wziąć się do pracy, by za rok też należeć do grona świętujących. Na meczu natomiast znowu mi fotki 'szczelali'. Dzisiaj kolejny pojedynek i już się zastanawiam w co się przyodziać, żeby jako tako wyjść na zdjęciu, bo tego, że mi takowe zrobią, to mogę być w 75 % pewien :D Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: juwenalia się skończyły 13.05.07, 19:43 Ej kolabor, mam nadzieję, że to nie tylko trudności obiektywne powstrzymały Cię przed żebraniem;) Ale widzę, że uzależniasz się od mediów;) To pamiętaj aby sprofilować się z prawa tym razem:))) Czas świętowania kończy się dla wszystkich, niestety;) A może na szczęście. W końcu fiesta ma być ukoronowaniem "ora et labora". A jak nie będzie podstaw do świętowania to i świętowania nie będzie;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Blue eyes 14.05.07, 22:32 9 lat temu zmarł Frank Sinatra, zwany też Blue eyes. Sinatra, oprócz talentu, pokazał jak można było być pierwszym idolem masowej publiczności, W latach 30-tych na jego koncertach mdlały i piszczały dziewczyny;) www.franksinatra.com/ www.youtube.com/watch?v=sEbgB6X6S5c no i oczywiście w Zmierzchu nie może zabraknąć Strangers in the night:) www.youtube.com/watch?v=_AdnvXePifM&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Światowy Dzień 16.05.07, 21:31 Światowy Dzień Społeczeństwa Informacyjnego dziś podobno jest Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka kolejna strata 17.05.07, 21:26 Zmarł Wiktor Zinn, który piórkiem i węglem opowiadał fantastyczne historie. Niestety, tylko w niszowych programach. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka właściwie już można powiedzieć 18.05.07, 22:22 że zaczął się weekend Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka a teraz 19.05.07, 21:57 cienki sierp księżyca zwolna przesuwa się na północ, a za nim, jak za magnesem, podąża gwiazda Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka maraton 20.05.07, 21:17 pogoda chyba dała się trochę we znaki maratończykom. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Cutty Sark 21.05.07, 20:40 Palił się dzisiaj, ale jest do uratowania. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: a teraz 21.05.07, 22:41 gwiazda wyprzedziła księżyc o lata świetlne, korzystając z tego, że przesuwa się on "tyłem do przodu";) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Wajda triumfuje 22.05.07, 20:02 KanaŁ w Cannes - klasyka wciąż interesująca Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka burze 23.05.07, 22:07 zapowiadane burze do nas nie dotarły szczęśliwie. Dość mamy burz wewnętrznych. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka to jest odkrycie 24.05.07, 19:34 Międzynarodowy zespół astronomów kierowany przez dr Andrzeja Niedzielskiego i prof. Aleksandra Wolszczana przy współudziale dra Macieja Konackiego odkrył planetę o masie 4.6 masy Jowisza na orbicie wokół gwiazdy HD 17092. aktualnosci.umk.pl/?dzial=Aktualnosci&id=20070524162440 Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka w centrum zainteresowania 25.05.07, 19:23 Media światowe wreszcie zainteresowały się nami za przyczyną premiera, a właściwie jego konta, a dokładniej - braku konta;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka upalnie 26.05.07, 21:02 wciąż upalnie, jak w krajach śródziemnomorskich. A na południu ulewy i gradobicie. My to mamy szczęście... Tylko te meszki, które już atakują:( Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka brak równowagi 27.05.07, 21:18 brak równowagi i umiaru w przyrodzie. W maju upały u nas jak w tropiku, w Opolu grad wielkości kurzych jaj, a Łodzi oberwanie chmury owocujące ponad metrem wody w mieszkaniach, zamiast samochodem można po Piotrkowskiej przemieszczać się łódką Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka brak kolaboracji! 28.05.07, 22:26 A tu w pocie czoła wielki wątek trzeba ciągnąć. 30 w cieniu w maju! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Japonka najpiękniejsza 29.05.07, 20:42 dostała koronę Miss Universum Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka torunianin wygrywa w Bydzi 30.05.07, 18:28 Paweł Wakarecy wygrywa na fortepianie Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Kafka niepotrzebny 31.05.07, 22:06 mamy go na codzień. Po co zawracać sobie głowę czytaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka duet nietypowy 04.06.07, 21:50 Miecznikowski z Walewską na scenie Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: duet nietypowy 06.06.07, 22:45 zaczyna się długi weekend Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: duet nietypowy 08.06.07, 23:32 taki długi, że dzisiaj trzeba było iść do pracy ;) o niebiosa, ile mnie tu nie widzieli. Nawet forum żużlowe zaniedbałem, a to już znaczy, że jest źle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka łikend nietypowy IP: *.petrus.com.pl 09.06.07, 00:44 bez pracy nie ma kołaczy, kolabor:) Ale jutro chyba już możesz sobie odpocząć. A przez te Twoje zaniedbania, to niestety, niestety.... jacyś główni żużlowcy zostali wyłączeni z gry;( Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: łikend nietypowy 10.06.07, 21:21 kończy się kolejny długi weekend. Gorąco, bez zapowiadanego deszczu i ochłodzenia. U nas cieplej niż w Madrycie i Rzymie. Prześcignęliśmy stare kraje członkowskie. Teraz turyści do nas będą przyjeżdzać po słońce:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 u Sąsiadów... 11.06.07, 00:16 na meczu spędziłem więc popołudnie niedzielne. Jednak mam pewne obawy, czy aby na pewno to, co się tam działo pasuje do działu "kultura"... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: u Sąsiadów... 11.06.07, 19:50 kolabor, to Ty nieomalże jak Kubica, cudem uniknąłeś poszkodowania na ciele;) A z Twojego punktu widzenia to kto był tym zajściom winien? Z dyskusji na forum nie mogę tego wywnioskować;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: u Sąsiadów... 12.06.07, 00:28 ci tam z Torunia, co to kibicami ich zwą. Byłem blisko, widziałem, gazem po oczach dostałem i mogę tylko powiedzieć, że bym nie dostał, gdyby komuś się nie przewidziało rozrabiać. Dyskusją na toruńskim forum się torunianko nie posilaj, bo tam z kolei dostajesz obraz przejaskrawiony a to w jedną, a to w drugą stronę. Czyli w sumie jak zwykle na tym forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: u Sąsiadów... 12.06.07, 20:00 Dobrze, że Cię nie uszkodzono, kolabor. Ty lepiej znajdź sobie bezpieczniejszy sport. Na przykład pływanie, albo lekkoatletykę;) > Dyskusją na toruńskim forum się torunianko nie posilaj, jasne! Posilę się czymś konkretniejszym. No to idę;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: u Sąsiadów... 12.06.07, 22:36 Wolę unihokej :) Na dobry wieczór garść cytatów z matur: www.joemonster.org/article/7441/cytaty-z-prac-maturalnych-2007 smacznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: u Sąsiadów... 13.06.07, 23:14 skonsumowałam na dodbranoc;) poproszę o kolejne porcje. a zamiast unihokejem zainteresuj się łyżwiarstwem figurowym to będziesz miał okazję ćwiczyć u mistrzów;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: u Sąsiadów... 15.06.07, 19:54 można prosić....;) Festiwal piosenki w Opolu się zaczyna Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: u Sąsiadów... 18.06.07, 22:45 urodziny ważne dziś są, ale nikt na forum ich nie zauważył;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Zmierzch doceniony 26.06.07, 22:01 Strażnicy miejscy się nim zajęli i obwieszczają jego nadejście;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka 2x10 27.06.07, 23:46 Po 10 latach wyprowadza się z Downing Street 10 Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka 30 mld 29.06.07, 23:53 wydajemy na picie i palenie. Jesteśmy w tym potęgą. A dziś pełnia księżyca. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka wiersz 01.07.07, 00:03 ale inni szatani są tam czynni a kto jest autorem? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka najlepszy na Festiwalu w Moskwie 01.07.07, 19:51 Daniel Olbrychski dostał nagrodę na całokształt. TO duże wyróżnienie, szczególnie w sytuacji politycznych podchodów Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Mieszko 02.07.07, 22:27 Mieszko I nie był pierwszy, jak się okazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Baj na forum 02.07.07, 23:44 w chórze, lecz nie w kulturze;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka UFO 03.07.07, 18:51 Powinno, jak zwykle co roku, dotrzeć do Wylatowa, aby pobuszować w zbożu. Zasadzili się na nie już z aparatami, kamerami i czym kto tam ma. Ciekawe jak wypadną łowy;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka ciekawy gospodarz;) 04.07.07, 20:26 "na imprezy zaprasza płyn do mycia naczyń" - takie reklamy ostatnio słyszę. Ciekawe co muszą tam robić imprezowicze?;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: ciekawy gospodarz;) 05.07.07, 00:29 imprezy w pianie :D przepraszam :) lato kalendarzowe już torunianko zapowiedziałaś, a gdzie potwierdzenie w pogodzie? kto to słyszał, żeby w lipcu po kałużach skakać? Chociaż przynajmniej zmierzchy bywają ładne, jak się tak słońce lekko przedziera przez te kłęby chmur Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: ciekawy gospodarz;) 05.07.07, 20:12 a to ci dopiero niespodzianka! kolabor się odnalazł. Imprezowałeś w pianie?;) A lipiec ma być taki właśnie jaki jest. Kałuże są potrzebne, zacinające deszcze też, choć moje kwiaty na balkonie już dość go mają:) No może lepiej byłoby gdyby tak sobie nocą padało a w dzień słońce świeciło, ale.... nie jest źle. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: ciekawy gospodarz;) 05.07.07, 21:36 W pianie to może nie. Raczej przy. I nie pianie, a piance ;) Jest źle, jest. Coniektórzy, nie będę wskazywał palcami, urlopy mają takie przekichane :P Domagam się słońca. Czy w tej sprawie da się powołać jakąś komisję? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: ciekawy gospodarz;) 05.07.07, 22:50 Przy piance się balowało??? No ciekawe, ciekawe:)) W sprawie słońca musisz skontaktować się z niejakim Ludwikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: ciekawy gospodarz;) 05.07.07, 23:51 Również uważam balowanie przy piance za wielce interesujące :D yyy... za takie słońce to ja podziękuję. Tym bardziej, że i samego zainteresowanego dosyć ciężko byłoby gdzieś złapać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: ciekawy gospodarz;) 06.07.07, 18:53 a jaka to pianka najbardziej jest interesująca? Bo ja znam co najmniej kilka różnych;) Ale żeby za Ludwika Słońce dziękować .... no tak historia i kultura nie ma już zupełnie dla nikogo znaczenia. Dla GW też. Znowu rzucili kulturą na oślep, że ledwo do zmierzchu dotarłam;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka no i jak z tymi siódemkami? 07.07.07, 17:11 szczęśliwe, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: no i jak z tymi siódemkami? 11.07.07, 22:30 wygląda na to, że są obojętne;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka i z 13-kami 13.07.07, 23:19 piątek trzynastego i nie stało się nic złego? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: i z 13-kami 15.07.07, 21:52 nie tylko nic złego, ale i wiele śmiechowego. Z Wiejskiej wywalają tych, którzy najbardziej akurat do nazwy ulicy pasują :D "a jaka to pianka najbardziej jest interesująca? Bo ja znam co najmniej kilka różnych;)" no się wie, że gaśnicza. Nie ma to jak stara, sprawdzona impreza w remizie :D Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: i z 13-kami 16.07.07, 00:03 kolabor86 napisał: > nie tylko nic złego, ale i wiele śmiechowego. Z Wiejskiej wywalają tych, > którzy najbardziej akurat do nazwy ulicy pasują :D ej, kolabor coś z tą kolaboracją cienko;) Ale komentarz ciekawy, choć nie do końca prawdziwy. Z Wiejskiej jeszcze nie wywalają, tylko z innego miejsca;) A poza tym mamy lato na całego. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka lato 16.07.07, 21:32 lato w pełni. grzeje jak na Saharze! A do kurnika LiS wpadł;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: lato 16.07.07, 23:46 nie, to się nie dzieje... "Liga i Samoobrona chcą również doprowadzić do tego, że służby specjalne i organy władzy w Polsce "będą zachowywały się w sposób legalny"." Cosik Samoobrona zna jednak inną definicję słowa "legalny", niż 38 mln. obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: lato 17.07.07, 23:15 oj dzieje się, dzieje....:) A to Polska właśnie. A poza tym sezon ogórkowy, choć z powodu upałów nawet ogórki padają;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka kultura zwyciężyła w boju z edukacją: 19.07.07, 20:09 Gombrowicz będzie na liście lektur;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka kolejki;) 21.07.07, 00:06 co niektórzy tęsknią za doświadczeniem b. krajów komunistycznych i mają szansę na realizację takich doświadczeń, jak wystawanie w kolejkach. Co bardziej zdeterminowani stoją już od kilku dni, aby dziś o 1 w nocy rzucić się na Harry Pottera;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka urlopy a potym...;) 21.07.07, 20:28 minister od lektur spakowany i przygotowany do niepowrotu;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka czarna niedziela 23.07.07, 23:45 wczoraj była dobrze, że się skończyła autobus w Alpach, trąba powietrzna, grad a u nas sielanka - tylko lało Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka trudne decyzje 25.07.07, 23:38 Rollingstonesi jednak wystąpili wbrew krytyce Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka sezon urlopowy 29.07.07, 21:47 już na półmetku, ale robi się chłodniej u nas. Bo gdzie indziej, to szkoda gadać;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Bergman 30.07.07, 23:18 Ingmar Bergman nie żyje. Odszedł jeden z największych reżyserów. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka i Antonioni 31.07.07, 23:01 też odszedł na zawsze. Zostały filmy. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Powstanie Warszawskie 01.08.07, 16:56 63 lata temu zaczęło się Powstanie Warszawskie, które trwało 63 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka sonda 04.08.07, 18:21 Sondę na Marsa wypuścili. Ciekawe kiedy będzie można tam kupić działkę;)? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka porządków czas 05.08.07, 19:54 zaczynamy od zakrycia Krzywej Wieży. Toż to wstyd, że nikt wcześniej się jej nie wstydził i tak długo na widok publiczny - już od wjazdu na most - wystawiona była. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: porządków czas 10.08.07, 23:46 A ja to mam takie wrażenie, że w sumie owa Wieża to i tak się nie wyróżnia specjalnie 'z tłumu" jak się z mostu patrzy. I tak cała radocha pozostaje w samym do niej podejściu. Natomiast na nasmarowane, za przeproszeniem, piździaste hasło HOTEL na murach, które pięknie z drugiej strony Wisły będzie widać, to ja się również nie godzę. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka czas spełniania życzeń 12.08.07, 20:22 a Ty kolabor skąd się wziąłeś??;) Dziś czas spełniania życzeń. Pod warunkiem zoczenia spadającej gwiazdy. Tylko coś pochmurne to niebo i gwiazdy wpadać będą w pułapkę chmur, gdzie się rozpłyną lub rozerwą je zapowiadane pioruny;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: czas spełniania życzeń 13.08.07, 21:38 a sobie z nieba spadłem. Nie tylko gwiazdy latały wczoraj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: czas spełniania życzeń 13.08.07, 22:42 a skoroś z nieba spadł jako gwiazda, to chyba na czyjeś życzenie;) To w samą porę się zdecydowałeś wrócić bo dzieje się, dzieje.... codziennie coś. Karuzel kręci się;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: czas spełniania życzeń 14.08.07, 23:05 sam sobie spadłem nieproszony :) a co takiego się dzieje? bo ja tu ciszę, spokój, odnotowuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: czas spełniania życzeń 14.08.07, 23:10 nieproszony gość rzadko już się zdarza w erze telefonów:) No, ale dobrze że jesteś. Kolaboracji nam trzeba do przetrwania:) Co do ciszy i spokoju to nie ma go nawet przy wyłączonym telewizorze, gdyż wtedy słychać komary;) A jutro mamy święto. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka dzisiaj 15.08.07, 21:10 czołgi wyszły na ulice... Warszawy;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: czas spełniania życzeń 15.08.07, 23:20 dzisiaj mieliśmy święto :) komary miały być delikatnie wyproszone z Torunia, ale chyba polubiły nasze miasto, bo wynosić się nie mają zamiaru. Więc póki co najlepiej okna przy jakimkolwiek świetle nie otwierać :) a ja się pytam: gdzie ten odpicowany bombaj, co to miał mnie wozić do miasta już od początku sierpnia? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka komary i bombaj 16.08.07, 17:20 kolabor, komary to nie ćmy i nie lecą do światła, tylko do jadłodajni bo potrafią wyczuć jedzenie na odległość;) A skoro bombaj nie chce Cię wozić do miasta to masz kilka innych wyjść: - jechać do Bombaju (na zasadzie góry i Mahometa) - wyciągnąć rowerek z lamusa i dla zdrowia popedałować sobie trochę - lub... jeszcze kilka innych możliwości rozważyć Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Elvis 16.08.07, 17:46 cały dzień radio nadaje dzisiaj jego przeboje. I pomyśleć, że mimo 30 lat od jego śmierci wciąż chętnie się go słucha. A o naszych niektórych gwiazdach i po 30 dniach już ślad nie zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: komary i bombaj 16.08.07, 22:47 odnośnie komarów: -oj też są światłolubne :) -jak się zamknie okno, to siłą rzeczy nie wlecą :P -torunianko wykrakałaś. Od początku roku mnie nie nawiedził w domu ani jeden taki potwór, a tu wczoraj jak mi nie zacznie coś brzęczeć. Złośliwe bestie. A gdybym ja tak je zaczął gryźć bez pozwolenia? :P i bombajów: -wozić chcą, ale jeden z nich miał być taki ładny i wyremontowany i w ogóle tramwaje wygrywają :D -rowerek 'na chodzie' cały czas, choć do miasta faktycznie już mnie czas dłuższy nie woził. Jak się zdenerwuję, to faktycznie zacznę jeździć nie w tramwajach, ale obok nich, po chodniku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 zmiany 17.08.07, 23:09 Starych bombajów na nowe wymieniać nie chcą. Za to Mickiewicza chcą zastąpić Herbertem :) Idea nadania jego imienia którejś ulicy słuszna. Lokalizacja, moim zdaniem, nietrafiona. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: zmiany 17.08.07, 23:58 kolabor, nie strasz! Nie dość, że jeden taki minister Gombrowicza chciał skłócić z Sienkiewiczem, to teraz u nas Herberta napuszczają na Mickiewicza!? To nie tylko żywych z posad wywalają, ale jeszcze zmarłym spokoju nie dają? No świat staje na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka spragniony kultury 20.08.07, 21:25 łoś przedarł się piechotą przez wszystkie zapory aby dotrzeć do muzeum. A tam go uśpiono. Takie mamy muzea:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: spragniony kultury 21.08.07, 23:54 zależy do jakiego muzeum trafił... bo może sam zasnął :P Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: spragniony kultury 22.08.07, 17:56 trafił do warszawskiego. Z Kampinosu przecież do naszego by nie dotarł;) A tu jeszcze łatwiej usnąć, nawet bez pomocy:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: spragniony kultury 24.08.07, 00:31 jakby nie patrzeć, rozmowy o zmierzchu :) a te ostatnimi czasy bardzo gustowne. Fioletowo-różowe chmury drugi dzień z rzędu nam obfite burze zwiastują :) a na ziemii równie ciekawie, bo sztab z urzędu marszałkowskiego do zakładu produkującego włókna szklane przenoszą. I ponoć jeszcze obsada nie domknięta. Może by złożyć cv? :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka konkursy 24.08.07, 20:35 ten Twój zmierzch to dość mocno przesunięty w czasie;) A w sprawie konkursów to składaj CV;) Kiedyś trzeba zacząć penetrować te urzędy. A zaczynać zawsze trzeba od mycia szklanek, lub probówek, skoro to w Elanie;) Oczywiście, biorąc pod uwagę Twoje zdolności przewidywania to startuj do komisji sportowej:) I daj znać jak Cię przyjmą to wystąpimy o jakiś przydział na Hondę;) Zmierzch dzisiaj zaczął się tuż po południu. Ciężkie ołowiane chmury zmusiły mnie do zdjęcia prania z balkonu, jak się okazało zupełnie niepotrzebnie. Mogło sobie tam jeszcze drugi tydzień wisieć;) A teraz to jakieś ciemne filety już tylko zostały Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka popularyzacja głośnego czytania 24.08.07, 23:17 w Sejmie od zmierzchu do świtu:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: konkursy 26.08.07, 00:34 bo ja jak się tak napatrzę, to nie mogę wyjść z podziwu i zaczynam dochodzić do siebie właśnie jakoś tak o tej porze. Dzisiaj też niebo było niczego sobie :) To ja, z tymi przewidywaniami, w końcu na wyścigi czy do marszałka mam startować? :) Z prania zostały filety po tygodniu wiszenia, czy z chmur, które tylko postraszyły? :D Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: konkursy 26.08.07, 21:32 kolabor startuj gdzie tylko się i przejmuj władzę:) zostały fioletowe filety z chmur, zaś pranie wyschło na pieprz;) no i popadało dzisiaj trochę. Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: konkursy 26.08.07, 21:50 ach trochę? tego by nie powiedzieli wszyscy ci, którzy chcieli mecz zobaczyć :) akurat idealnie trafiła ta pogoda. Nieładnie tak przeganiać kontuzjowanego :) to nowe forum to rzuca zdaniami gdzie popadnie. Może przestanę używać spacji i entera, licząc na to, że samo się domyśli jak wypowiedź ma wyglądać :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: konkursy 27.08.07, 21:06 kolabor86 napisał: > no zdążyłem napisać no :P no, ale co?:) czyżby CV? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: konkursy 27.08.07, 22:38 no że forum własne porządki wprowadza. I od razu pospacjowało mi całą wypowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka medal 28.08.07, 21:56 kolabor, masz specjalną obsługę sekretarską?! To składaj to CV jak najszybciej A w Toruniu medale pocieszenia dziś dawali;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: medal 29.08.07, 23:45 "A w Toruniu medale pocieszenia dziś dawali;)" :)) obsługi własnej nie mam, ale chwilowo sam mogę robić za sekretarkę, bom do kompa przykuty :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Rozmowy o Zmierzchu 30.08.07, 22:32 ale dlaczego? same dobre informacje: nowy tramwaj za tydzień :D Apsys na bruk, Unibax wygrał Oby tak dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Rozmowy o Zmierzchu IP: *.petrus.com.pl 31.08.07, 21:19 skoro tak mówisz... a dziś dzień blogowicza. Jest ich już 90 milionów Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Stellar Music 01.09.07, 17:34 www.world-science.net/images/mp3/StellarMusicNo1.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Łagodne oko błękitu 02.09.07, 19:48 Nad Capulettich i Montekich domem, Spłukane deszczem, poruszone gromem Łagodne oko błękitu Patrzy na gruzy nieprzyjaznych grodów, Na rozwalone bramy do ogrodów I gwiazdę zrzuca ze szczytu Cyprysy mówią, że to dla Julietty, Że dla Romea- ta łza znad planety Spada... i groby przecieka; A ludzie mówią, i mówią uczenie, Że to nie łzy są, ale że kamienie, I- że nikt na nie... nie czeka! www.nasa.gov/multimedia/imagegallery/image_feature_875.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka desant 03.09.07, 19:55 the descent and landing of Huygens: www.nasa.gov/images/content/188008main_huygens-descent-browse.jpg a niedługo desant międzynarodówki na obserwacje naszych wyborów co zasugerował Havel;) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Rozmowy o Zmierzchu 03.09.07, 23:12 "a dziś dzień blogowicza. Jest ich już 90 milionów" a kilkadziesiąt tysięcy z nich będzie musiało się rejestrować w sądach :D niedługo na założenie forum potrzebne będzie pozwolenie z UM, poprzedzone złożeniem wniosku o chęci przeprowadzenia pokojowej konwersacji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rozmowy o Zmierzchu 04.09.07, 00:39 więc biorąc to pod uwagę kolaboruj póki czas;) I pamiętaj, przy rejestracji trzeba określić częstotliwość wydawania "pisma";) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Rozmowy o Zmierzchu 04.09.07, 01:40 całe szczęście ja się w blogi nie bawię i po sądach mnie ciągali nie będą :) Tak sobie patrzę na forum toruńskie i widzę, że tu prawie 190 tyś. postów. I tak mi się 'walka' o 100tysięczny post przypomniała. Całkiem niedługo będzie więc okazja do powtórki i zapewne zmierzch znowu będzie górą :D No to jeszcze tylko piosnka i spać :D Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rozmowy o Zmierzchu 04.09.07, 21:50 kolabor, a Ty do roboty nie chodzisz, że o takiej nocnej porze jeszcze forumujesz? a blogowanie nie jest karalne. Natomiast hazard, który uprawiasz przy obstawianiu to nie wiadomo:))) A gdzież ta piosnka się zapodziała? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: Rozmowy o Zmierzchu 05.09.07, 01:15 chwilowo nie, bom się poskręcał w boju :) z hazardu nie czerpię korzyści majątkowych :) nawet nie mam jak, bo sam to organizuję :) piosnka zapodziała się w moich słuchawkach, ale jak się okazuje, tutaj też jest: www.youtube.com/watch?v=2Xiec27yF-Y Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka poskręcanie 05.09.07, 19:50 biłeś się z wiatrakami, że Cię poskręcało??? wobec tego tylko to poskręcanie może usprawiedliwiać tę szokującą deklarację, że nie potrafisz wyjść na swoje w biznesie przez siebie zorganizowanym. A od wczoraj obdarowują się coponiektórzy. Co wolałbyś, mydło czy czekoladki? Piosnka absolutnie nie nadaje się na dobranoc!!! Może raczej na dzień dobry;) A dzisiejszy zmierzch był niesamowity.... Mam nadzieję, że widziałeś:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: poskręcanie 05.09.07, 22:26 Z kijami i słupami, które miały czelność stawać na mojej drodze :) Znowu jestem do tyłu przez nieoglądanie tv. Wstyd przyznać, że o prezentach nic nie wiem... Widziałem zmierzch, widziałem. Podziwiałem od początku do samego końca i jeszcze dłużej. Coś pięknego... piosenka nadaje się na każdą porę dnia :D Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: poskręcanie 06.09.07, 18:03 kolabor, jakieś kije-samobije Cię napadły??? Gdzież Ty się włóczysz po nocach?;) A skoro nic nie wiesz o prezentach, to mimo iżeś chory to ich nie dostaniesz;) A dzisiaj świat kultury poniósł dużą stratę, gdyż zmarł Luciano Pavarotti. www.youtube.com/watch?v=2uYrmYXsujI&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka nie dbając o opinię publiczną;) 06.09.07, 20:11 na dobranoc:) video.yahoo.com/video/play?vid=142872&cache=1&fpman-sfp2 Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: poskręcanie 06.09.07, 23:13 no dzie :D mój własny mnie załatwił, tak się do piłeczki rwał :D szkoda tych prezentów ;) phuu, liczono na powtórkę zmierzchu z wczoraj, ale nic z tego. Za wysoko poprzeczka zawieszona :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: poskręcanie 07.09.07, 21:17 kolabor, czyżbyś chciał powiedzieć, że próbowałeś grać w golfa i z powodu braku piłeczki, chciałeś poświęcić własną głowę, aby wygrać??? prezentów zawsze szkoda;) A co wolałbyś? Czekoladę, czy mydło? A dzisiaj zmierzch.... marzenie:))) kolory kolorowe: błękity i szarości różnego stopnia poprzecinane zorzami różowymi. A jak długo to trwało.... Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: poskręcanie 07.09.07, 22:21 golf? nuuuudaaaaa. Unihokej to jest to :D pytanie jest zapewne podchwytliwe i zapewne przegram, ale wybieram czekoladę ;) qrcze, a ja siedziałem w zamknięciu i nijak nie mogłem obserwacji prowadzić... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka nudy;) 08.09.07, 22:57 sam widzisz kolabor, że unihokej to skrót od unikania hokejowych wyczynów, któremu się nie podporządkowałeś i to dlatego Cię poskręcało;) Wybór mógłby być podchwytliwy, ale nad niemocnymi znęcać się nie będę. Popieram wybór czekolady. Ma magnez. A jaka ma być? Obserwacji dziś nie dało się prowadzić ze względu za zachmurzenie. A po wczorajszych emocjach, spokój wreszcie mamy. Tylko ciekawa jestem ile to funkcji ministerialnych jedna osoba pełnić może. Dobrze, że zdążył ponownie zamianować jedną ministerkę, gdyż inaczej sam musiałby z Portugalczykiem tańczyć;) A Liliowy Negr mógłby wywołać pewien skandal:) www.gigant.pl/index.asp?sid=qsrejvwowprmmsnmfjitnwahevuofr&r_url=/html/produkt.asp?p=mqexrtrwpslbeyvyfeqa|| Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: nudy;) 09.09.07, 21:40 poproszę z nadzieniem jogurtowym :) pogodzie przypominam, że trwa jeszcze lato... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: nudy;) 10.09.07, 23:11 no takiej czekolady to ja nie mam. Ale mogę Ci zaoferować gorzką polaną jogurtem;) ten deszcz to płacz po złudzeniach.... straconych. A odkręciłeś już się może nieco? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: nudy;) 11.09.07, 23:12 to trzeba było tak od razu, że tylko gorzka jest 'na półce' :) powoli się odkręcam, noga na wolności, służba zdrowia jest śmiechowa, pełen full wypas :D Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka gorzka jogurtowa 12.09.07, 00:47 na jakiej półce??? Toż na stole leży. To co, zalewać jogurtem???;) Noga na wolności? A głowa? Co z głową??? Z obręczą, czy bez? Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: gorzka jogurtowa 12.09.07, 23:33 zalewać, a jak! głowa nie do uratowania... a psy bez kagańców latają co się dzieje, co się dzieje? :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: gorzka jogurtowa 13.09.07, 20:28 kolabor, sorry, ale jogurtu zabrakło:( Skoro głowa nie do uratowania to zadbaj o serce:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolabor86 Re: gorzka jogurtowa 14.09.07, 21:45 oj widzę, że to podpucha była z tą czekoladą i będę musiał sam sobie po taką śmigać :D zobaczymy, co da się zrobić :) a w Krakowie studentom castingi robią... phhuu, dobrze mieć uniwerek pod nosem. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: gorzka jogurtowa 14.09.07, 23:52 jaka podpucha? Toż wyraźnie mówię, że czekolada jest. No ale jak ktoś ma ponadwymiarowe wymagania i żąda dodatkowych kwot mlecznych, w wysokości kwestionowanej przez Unię Europejską to musi się liczyć z koniecznością stosowania innej logistyki;) Jak zobaczysz to daj znać;) A przy okazji zmierzch dzisiaj był pochmurny dość, choć przez ciężkie chmury trochę słońca się przedarło. W Krakowie castingi? A kogóż chciałbyś zagrać? Najważniejsi wszak aktorzy krakowscy na dziś to Nelly Jan Maria, czyli ile osób? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka zmierzch 15.09.07, 18:37 zmierzch się skrada za oknami, za oknem wieje a w Polsce wszędzie konwencje, na rynku, na traktorach, i gdzie się da, a każdy chce wygrać. To czemu tak chętnie przegrywali, jak już byli u tej władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Dzień Miediów dzisiaj 16.09.07, 18:57 a GW nie świętuje? Przepiękna pogoda się robi, a jutro ma być jeszcze przepiękniejsza;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Rozmowy o Zmierzchu 18.09.07, 23:43 z kulturą coś nietęgo:) przeważa polityka i żużel Odpowiedz Link Zgłoś