janusz1968 10.03.06, 18:26 Tounianie, zbiezmy w jednym watku najbardziej charakterystyczne symbole naszego miasta. To co jendoznacznie kojarzy sie z Toruniem Ja stawiam na PIERNIKI:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
torunianin1 Torun ma to szczeście, że jest ich bardzo wiele 10.03.06, 18:31 Torun ma to szczeście, że jest ich bardzo wiele: - Stare Miasto - Panorama Wiślana - Kopernik - Pierniki - Krzywa Wieża - ojciec Rydzyk - zabytki - fortyfikacje - Krzyżacy Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: Torun ma to szczeście, że jest ich bardzo wie 10.03.06, 18:36 to wszystko byłe. A teraz łabędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: Torun ma to szczeście, że jest ich bardzo wie 10.03.06, 18:40 > Torun ma to szczeście, że jest ich bardzo wiele: > - Stare Miasto > - Panorama Wiślana > - Kopernik > - Pierniki > - Krzywa Wieża > - Republika > - zabytki > - fortyfikacje > - Krzyżacy Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze.ciemnogrodu Re: Symbole Torunia 10.03.06, 23:45 wszystko to coście wymielili jest symbolem Torunia..teraz tylko to uszeregowac od jednego do iluś tam pod wzgl rangi ..oto moja klasyfikacja 1. Kopernik 2. Piernik 3. o Rydzyk i jego media (Radio Maryja tv TRWAM) Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Symbole Torunia 11.03.06, 00:17 1. Pierniki. 2. Kopernik. 3. Forty. 4. Kościoły.( straszna mnogość ) :) Mimo , że wiem , że o. Rydzyk ma w Toruniu swoją siedzibę , jakoś nie uważam ani jego , ani Tv Trwam za symbole miasta . Czy ktoś mówiąc " Warszawa " , słyszy " Polsat " ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mac_bakos Re: Symbole Torunia 11.03.06, 00:49 1. Kopernik 2. rydzyk 3. piernik 4. starówka Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_lauder Re: Symbole Torunia 11.03.06, 08:44 Slyszalem, ze jeszcze: gotyk. Jakos nikt go nie wymienil :P Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polski Re: Symbole Torunia 11.03.06, 10:01 Tuba Dei! dzwon kościelny drugi po Zygmuncie Odpowiedz Link Zgłoś
saul_bydgoszcz [...] 11.03.06, 09:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Symbole Torunia 11.03.06, 10:07 Masz złe dane saul .... A ja obawiam się , że pewną charakterystyczną cechą niejakaiego saula jest szukanie dziury w całym ... :) Miłego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
saul_bydgoszcz Re: Symbole Torunia 11.03.06, 10:11 Gdyby to było tylko moje zdanie to nie byłoby problemu.. Myślę, że jest w tym co napisałem przynajmniej trochę prawdy.. niestety jest. Odpowiedz Link Zgłoś
izawawa Re: Symbole Torunia 11.03.06, 10:20 W tym co ja napisałam zapewne trochę prawdy też jest :) Zapewne znasz powiedzonko o źdzble trawy w cudzym oku , nie widzac belki w swoim :) Albo , że punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia .... :) W każdym razie cechy charakteru na pewno nie zależą od położenia geograficznego ..:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
k.see Re: Symbole Torunia 11.03.06, 14:41 -dworzec pks -rubinkowo -moherowy beret feat. ojciec dyrektor Odpowiedz Link Zgłoś
wujek23 Re: Symbole Torunia 11.03.06, 21:49 Kopernik Piernik Anioł Gotyk Krzywa wieża Odpowiedz Link Zgłoś
q.opec Re: Symbole Torunia 12.03.06, 07:36 Ojciec Tadeusz - Honorowy Obywatel Miasta Torunia, mam nadzieje, ze juz niedlugo Odpowiedz Link Zgłoś
gauche CYGAN - menel idolem Michtrixa 23.03.06, 17:35 brawo brawo, jak siegaja po takich sojuszników- juz przegrali! Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Symbole Torunia 23.03.06, 18:31 Chyba najbardziej znanym symbolem jest Kopernik i jego pomnik, potem stawiam na pierniki. Inne też sa ok ale te chyba można nazwać symbolami. Odpowiedz Link Zgłoś
superjoint.trn Re: cygan!! 24.03.06, 02:10 dla mnie bezdyskusyjnie cygan!! wtorkowy wystep w faktach tvn itd. gadalem z kumplami co prowadza www.itakpowiem.pl i do dzisiaj mieli 170tys wejsc na strone z czego 90tys z warszawki. te liczby mowia same za siebie. sprzedaz koszulek tez idzie super. menel czy nie, ale szał jest niesamowity i wszyscy juz wiedza ze on jest z torunia. Odpowiedz Link Zgłoś