Dodaj do ulubionych

Fatalny dzień!!!

12.04.06, 22:19
www.infobydgoszcz.pl/wydarz.php?i=52523&n=2
miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,3278227.html
miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,3276313.html
Obserwuj wątek
    • rozczarowana-torunianka Re: Fatalny dzień!!! 12.04.06, 22:28
      chyba masz rację.
      • maciej_bydgoszcz Re: Fatalny dzień!!! 12.04.06, 22:32
        Przeraża mnie to wszystko, co człowiek nie obejrzy sie tam wszędzie agresja.
        Ludzie czują się coraz mniej bezpieczni. Niestety coraz wieksze szkody przynosi
        wychowanie bezstresowe, a raczej brak takowego przez dom. Nauczyciele sami nic
        nie zrobią!
        • maruda1978 Re: Fatalny dzień!!! 12.04.06, 22:34

Tv to lubi, agresje, tragedie itd,
          bo kto chce ogladac jakies pozytywne obrazy? przeciez to nudne
          a tych tez jest sporo na swiecie

maciej_bydgoszcz napisał:

> Przeraża mnie to wszystko, co człowiek nie obejrzy sie tam wszędzie agresja.
          > Ludzie czują się coraz mniej bezpieczni. Niestety coraz wieksze szkody przynosi
          >
          > wychowanie bezstresowe, a raczej brak takowego przez dom. Nauczyciele sami nic
          > nie zrobią!

• rozczarowana-torunianka Re: Fatalny dzień!!! 12.04.06, 23:18
            Niestety, media podkręcają atmosferę i epatują złem.
            Jak piszesz, dobro się nie sprzedaje.
            Chore to wszystko, chore.
            • maruda1978 Re: Fatalny dzień!!! 12.04.06, 23:20
              rozczarowana-torunianka napisała:

> Niestety, media podkręcają atmosferę i epatują złem.
              > Jak piszesz, dobro się nie sprzedaje.
              > Chore to wszystko, chore.

przesadzasz, a kiedy nie bylo na swiecie przemocy?
            • izawawa Re: Fatalny dzień!!! 12.04.06, 23:21
              Ależ sprzedaje się torunianko , sprzedaje ... :) Ludzie lgną do ciepełka :)
              • rozczarowana-torunianka Re: Fatalny dzień!!! 12.04.06, 23:34
                w mediach dobro się sprzedaje?

jakoś redakcje przedkładają skandale nad osiągnięcia ludzkie.
                A o ciepełeku to i owszem marzy się i lgnie doń, ale nie chcemy czytać czy
                oglądać cudzego ciepłka, zupełnie zresztą nie wiem dlaczego.
                • izawawa Re: Fatalny dzień!!! 12.04.06, 23:36
                  Nie samymi mediami człowiek żyje .....media nakręcają agresję , bo ludzie lubią
                  ogladać cudzy ból , strach czy tragedie ale sami gdyby mieli wybór - wybraliby
                  ciepełko ...:)
                  • rozczarowana-torunianka Re: Fatalny dzień!!! 12.04.06, 23:42
                    a to zależy jaki człowiek;) są tacy, którzy bez mediów żyć nie mogą i coś co nie
                    istnieje w mediach to dla nich nie istnieje:)

A wybieraniem ciepłka dla siebie, a oglądaniem cudzego ciepłka jest przepaść.
                • maruda1978 Re: Fatalny dzień!!! 12.04.06, 23:38
                  rozczarowana-torunianka napisała:

> jakoś redakcje przedkładają skandale nad osiągnięcia ludzkie.

to jest TVB, a szczegolnie podkresla cos jak to sie dzieje w Toruniu,

> A o ciepełeku to i owszem marzy się i lgnie doń, ale nie chcemy czytać czy
                  > oglądać cudzego ciepłka, zupełnie zresztą nie wiem dlaczego.

ja chce. ludzie nie lubia widziec ze komus moze powodzic sie dobrze. traktuja to
                  jako osobista porazke.
                  • maciej_bydgoszcz Re: Fatalny dzień!!! 12.04.06, 23:39
                    Uczulony jestes marudo!Oczywiście na TVB.
                    • izawawa Re: Fatalny dzień!!! 12.04.06, 23:41
                      Agresja to rodzaj psychicznej samoobrony , uprzedzenie ataku , ostrzeżenie :
                      Nie rusz bo ugryzę .. Co to znaczy " powodzi się dobrze " ?? Zawsze można
                      zobaczyć szklankę w połowie pełną lub w połowie pustą :)
                      • maruda1978 Re: Fatalny dzień!!! 12.04.06, 23:45
                        izawawa napisała:

> Agresja to rodzaj psychicznej samoobrony , uprzedzenie ataku , ostrzeżenie :
                        > Nie rusz bo ugryzę .. Co to znaczy " powodzi się dobrze " ?? Zawsze można
                        > zobaczyć szklankę w połowie pełną lub w połowie pustą :)

np. komus zaczal wychodzic interes o ktorym marzyl od dziecinstwa, np sklep z
                        roznymi rodzajami papieru, ludzie nie lubia patrzec, szczegolnie w Polsce, na
                        cudze sukcesy

a "powodzi sie dobrze" zalezy co czlowiek od zycia oczekuje, czy duzo kasy,
                        ladny samochod, pieknych kobiet, itd...
                        • izawawa Re: Fatalny dzień!!! 12.04.06, 23:50
                          > np. komus zaczal wychodzic interes o ktorym marzyl od dziecinstwa, np sklep z
                          > roznymi rodzajami papieru, ludzie nie lubia patrzec, szczegolnie w Polsce, na
                          > cudze sukcesy
                          Jeżeli ktoś na to zarobił a nie ukradł , to należy tylko się cieszyć z jego
                          sukcesu bo doszedł do niego pracą i wytrwałościa .... Nie patrzmy na wszystko
                          przez pryzmat zawiści , być może on nam zazdrości tego czego sam nie ma .. :)
                          • maruda1978 Re: Fatalny dzień!!! 12.04.06, 23:54
                            izawawa napisała:

> Jeżeli ktoś na to zarobił a nie ukradł , to należy tylko się cieszyć z jego
                            > sukcesu bo doszedł do niego pracą i wytrwałościa ....

ale przeciez w Polsce wszyscy cos maja dzieki ukladom(tak mowia Polacy;-))

Nie patrzmy na wszystko
                            > przez pryzmat zawiści , być może on nam zazdrości tego czego sam nie ma .. :)

na pewno:-)

• izawawa Re: Fatalny dzień!!! 12.04.06, 23:59
                              Układy - jedno z ulubionych słów Polaków . A prawda jest taka , że ludzie są
                              leniwi , zazdroszczą sukcesu wiec wolą powiedzieć , że " miał układy " zamiast
                              powiedzieć " ciężko na to pracował " . Polacy to paskudny naród :)
                              • rozczarowana-torunianka Re: Fatalny dzień!!! 13.04.06, 00:06
                                masz rację iza:)
                                to zawieram układ z Morfeuszem i opuszczam Was.
                                • izawawa Re: Fatalny dzień!!! 13.04.06, 00:08
                                  Też opuszczam ... Miałam iść spać z kurami :) Dobrej nocy :)
                                  • maruda1978 Re: Fatalny dzień!!! 13.04.06, 01:02
                                    izawawa napisała:

> Też opuszczam ... Miałam iść spać z kurami :) Dobrej nocy :)

spijcie dobrze, ja mam inna strefe czasowo i moje kury wstaja pozniej;-)
                    • maruda1978 Re: Fatalny dzień!!! 12.04.06, 23:42
                      maciej_bydgoszcz napisał:

> Uczulony jestes marudo!Oczywiście na TVB.

jak mieszkalem w Toruniu i widzialem zblizenia to szybko przelaczalem na inny
                      kanal, po prostu jest to tv ktora pokazuje Torun w zlym swietle. Nie mowie ze
                      nie nalezy pokazywac afer czy roznych zlych wydarzen, ale trzeba tez pokazywac
                      dobre. A tych w TVB jest niewiela stad moja alergia.
                      • nautile nie tylko ty masz alergie na TVB. Oni kłamią w żyw 13.04.06, 08:47
                        maruda1978 napisał:
                        > jak mieszkalem w Toruniu i widzialem zblizenia to szybko przelaczalem na inny
                        > kanal, po prostu jest to tv ktora pokazuje Torun w zlym swietle.

nie tylko ty masz alergie na TVB. Oni kłamią w żywe oczy w mysl zasady o
                        Toruniu BE o Bydgozczy CACY. Jak otwierano 13 kilometrowa obwodnice, najwieksza
                        inwestycje drogowa 15 lat w regionie, to 90 czasu poswiecili na kilka godzin
                        opoznienia w namalowaniu pasow na drodze, z racji deszczu. To byla
                        ich "relacja".
                  • rozczarowana-torunianka Re: Fatalny dzień!!! 12.04.06, 23:44
                    > to jest TVB, a szczegolnie podkresla cos jak to sie dzieje w Toruniu,

nie wydaje mi się, aby TVB odbiegała od tendencji ogólnych. GW też woli dać opis
                    skandali zamiast opisu osiągnięć.

Szkoda, że nie kierują się naszymi gustami, bo ja też wolałabym czytać i oglądać
                    dobre wiadomości, zamiast tego zalewu skandali.
                    • mynda Re: Fatalny dzień!!! 13.04.06, 11:22
                      Same dobre wiadomości - nie ma to jak zaczarowac sobie rzeczywistość ... Czy wy
                      lubicie się oszukiwac, czy może boicie się spojrzeć za okno? Sprawa dziwnej
                      optyki TVB to jedno, ale popadanie w toruński samozachwyt przez wiele osób na
                      tym forum zaczyna już wywoływać mdłości... Ludzie, nabierzcie dystansu... Jak
                      będziemy sobie nawzajem kadzić i lizać się po różnych częściach ciała ze śpepym
                      zachwytem, to nie obejrzymy się, jak ktos nas ładnie przekręci.
                      Czujnym trzeba być nie miękkim...
                      • mavellis > Sprawa dziwnej optyki TVB ... 13.04.06, 12:03
                        mynda napisał:

> Sprawa dziwnej optyki TVB ...

To podstawa, bo mozna o jednej aferze w Toruniu 2 godziny gadac, a powstania
                        Orkiestry Symfonicznej nie zauważyc....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka