Gość: KAB IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 08:50 Jak w temacie. Byliście na końcercie Rybińskiego. Jak było, jak wąchy, jakie przeboje, jak publiczność (marynary fruwały?), itp. Piszcie wnosząc kaganek kultury na forum;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Figo Re: Jak tam koncert Endrju? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 22.07.02, 08:56 Ja niestety nie dotarłem na czas. Oglądałem w barze Grand Prix na Żużlu. Jak się z tymi pijakami doczłapałem na podzamek to już był tylko dancing. Umpa umpa i takie inne. To nie dla mnie. Rybińskiego obejrzałbym z samej ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAB Re: Jak tam koncert Endrju? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 09:00 Gość portalu: Figo napisał(a): > ...to już był tylko dancing. Umpa umpa > > i takie inne. To nie dla mnie. Rybińskiego obejrzałbym z samej ciekawości. A jak tam dancing, pary już pląsały, frekwencja dopisała? To też interesujące i bardzo kulturalne (lubie te klimaty;-) raz też się na cosik takiego nadziałem jeszcze jak była knajpa (???) przy malcie czad impreza;-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIN Re: Jak tam koncert Endrju? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 22.07.02, 09:06 Nie byłem, żużel w chacie oglądałem. Słyszałem jedynie, że wąbrzescy fani zerwali z biedaka na pamiątkę całe ubranie, a w niedzielę pod blokiem spotkałem grupę emerytek, która zajęła miejsca blokersów na ławkach koło przedszkola. Wszystkie były mocno podekscytowane i ubrane w czarne koszulki z nadrukowaną podobizną Andrzeja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAB Re: Jak tam koncert Endrju? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 09:10 Gość portalu: NIN napisał(a): > ...Słyszałem jedynie, że wąbrzescy fani > zerwali z biedaka na pamiątkę całe ubranie, a w niedzielę pod blokiem spotkałem > > grupę emerytek, która zajęła miejsca blokersów na ławkach koło przedszkola. > Wszystkie były mocno podekscytowane i ubrane w czarne koszulki z nadrukowaną > podobizną Andrzeja. ach ta wąbrzeska spontaniczność;-))) dobrze, że babki sobie wąchów nie dokleiły. A tak nawiasem mówiąc biedni ci wąbrzescy blokersi zdominowani przez zwykłe osiedlowe babki WSTYD (krowy doić! jak mawiał Shrek) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIN Re: Jak tam koncert Endrju? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 22.07.02, 09:17 Emerytki były naprawdę krzepkie, a blokersi juz drugi dzień przemykają się wystraszeni po piwnicach, wyżywając się na kotach-szczurołapach. Na osiedlu psychoza, sklepy pozamykane (emerytki zrobiły wczoraj demolkę w spożywczym na Spokojnej, bo ekspedientka nie chciała wywiesić w sklepie plakatu z A. Rybińskim). Całą noc jeździły patrole policji i straży miejskiej, ale rano znowu widziałem połamane drzewka i zdemolowane śmietniki. Podobno po południu blokersi szykują kontrofensywę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAB Re: Jak tam koncert Endrju? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 09:28 Gość portalu: NIN napisał(a): > ...Podobno po południu > blokersi szykują kontrofensywę. Zapowiada się niezły łomot;-) A czy miejscowa telewizja przeprowadza na bieżąco relację, bo chyba na nic więcej (poza obradami Rady Miejskiej) liczyć nie może. Wywiady z uczestnikami bójek, statystyki, itp. Można nawet helikopter wynająć, bo w gąszczu blokowiska na 1000-lecia trudno się przemieszczać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIN Re: Jak tam koncert Endrju? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 22.07.02, 09:37 Z tym sprzętem, a przede wszystkim umiejętnościami montażu to sobie baraszkujące chomiki w klatce mogą filmować! A później ze względu na umiejętność samodzielność myślenia i elokwencję prowadzących, przeprowadzić 2- godz. wywiad z ich właścicielem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Jak tam koncert Endrju? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 22.07.02, 09:38 Tak nawet podobno ma przyjechac Katarzyna Dowbor - na ten lomot i Agata Mlynarska. Filmowanie ze smiglowca tez bedzie-nasza kablowka jest wszedzie nawet w powietrzu, chociaz tam nie mozna rozlozyc statywu. Na koncercie Endrju tez nie bylem - bardzo ubolewam, ale wybierajac Baltyk, a Endrju zdecydowanie wygrala ta pierwsza opcja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAB Re: Jak tam koncert Endrju? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 09:55 No to pytanie główne tego wątku uważam za zamknięte, bo pewnie nikt więcej już się nie odezwie. Tak w ogóle to straszne pustki tu ostatnio:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Figo Re: Jak tam koncert Endrju? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 22.07.02, 09:59 Dancing czad. Niektórzy byli tak nawaleni, że tańczyli solo po kątach a ludzie na widowni mieli niezły ubaw (to wyglądało jak break-dance, takie mieli miękkie kolana). Dobrze, że jest jeszcze ta nowa knajpa. Można wyleźć za amfiteatr i nie oglądać tych zakapiorów. A dzięki temu, że tył amfiteatru został zabudowany nie dolatuje za głośno ta żenada. A jaka wyglądała nocna panorama jeziora zamkowego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAB Re: Jak tam koncert Endrju? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 10:05 Gość portalu: Figo napisał(a): > Dancing czad. Niektórzy byli tak nawaleni, że tańczyli solo po kątach a ludzie > na widowni mieli niezły ubaw... No i po co było ściągać Rybińskiego skoro mieszkańcy sami nieźle potrafią sobie uprzyjemnić wieczór. Jest miło, wesoło, swojsko i rodzinnie i o to chodzi;-) Brak komercji tylko czysta ludowa zabawa, a Ty macieju jakiś Bałtyk wybierasz, no wiesz;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Figo Re: Jak tam koncert Endrju? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 22.07.02, 10:30 Teraz na poważnie. Uważam, że jeśli ludzie przychodzą i się dobrze bawią na takiej imprezce to jest cool. Niech ciągną to dalej. W końcu wszystko jest dla ludzi (chociaż niektórym się taki mjuzik nie podaoba - np. mojej skromnej osobie). Ale dla tych ludzi to jest rozrywka i to darmowa. Nie muszą nigdzie jeździć płacić kasy za wstęp i nie wiadomo jeszcze co. Przychodzą, bawią się, idą do domu kiedy chcą. Super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIN Re: Jak tam koncert Endrju? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 22.07.02, 10:44 Mała uwaga. Niekoniecznie mają to za darmochę. WDK żyje głównie z dotacji przkazywanych przez gminę miejską. A miasto wiadomo ma kasę z podatków typu nieruchomości, psy, wszy itp., z budżetu państwa - dalsze nasze podatki. Nikt im w związku z tym łachy nie robi zapraszając jakiegoś "artystę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Figo Re: Jak tam koncert Endrju? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 22.07.02, 10:59 A ty wiesz ile wychleją tego browaru z WDK-owskiej knajpy w trakcie takiej impry? Myślę, że sporo im się zwróci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAB Re: Jak tam koncert Endrju? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.07.02, 11:04 Gość portalu: NIN napisał(a): > ...Nikt im w związku z tym łachy nie robi zapraszając jakiegoś "artystę". Ale NIN, w ten sposób krzewią Kóltóre, no i w sprawozdaniach jest co napisać. A poza tym czy to nie piękne, że Wąbrzeźnianie tak fajnie się bawią? Narąbie się jeden z drugim i daje publiczny show. Pamiętam z dzieciństwa, że bardzo lubiłem oglądać takie zjawiska. Pierwszy raz to chyba było na Dożynkach państwowych 1986 roku (ilu ludzi byśmy rozpoznali w relacji telewizyjnej z tamych lat?;-))) Na występach w stodole (kapela grała jakieś standardy jazzowe) wyskoczył przed scenę koleś i zaczął "tańczyć" (czytaj tarzał się w błocie). Z innych sławnych występów przypominam sobie występ Esia podczas koncertu też w stodole (to chyba jakieś magiczne miejsce:-))), który najpierw zbluzgał ówczesną władzę a następnie śpiewał piosenki więzienne. Tak, że w tego typu występach ma Wąbrzeźno długoletnią tradycję. Warto by się zastanowić czy nie zorganizować w jeden z weekendów wieczoru piosenki wąbrzeskiej;-))) Ale długo mi się napisało, sorry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Jak tam koncert Endrju? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 24.07.02, 07:23 Ogladalem wczoraj koncert Enrju w kablówce. Gościu - ten Enrju jaka porażka, w myśl zasady "a najlepsza fryzura jesli jeszcze nie wiecie, krótko z przodu długo z tyłu i wasy na przedzie". Koncert totalna wiocha. Facet potraktował całośc jako mozliwosc zarobienia dodatkowej kasy i to wszystko. Zero wysilku. Może niektórym sie to podobało, ale ja to co widziałem w tv to żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAB Re: Jak tam koncert Endrju? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 07:27 A napisz macieju czy kablówka przeprowadziła wywiady z "artystą" i słuchaczami, bo tak to mamy tylko Twoją subiektywną relację;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: Jak tam koncert Endrju? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 24.07.02, 07:58 Gość portalu: KAB napisał(a): > A napisz macieju czy kablówka przeprowadziła wywiady z "artystą" i słuchaczami, Myślę, że na pewno - prawdą jest, że nie widziałem "koncertu" Boskiego Andrzeja ani na żywo, ani w telewizorze ale będąc na koncercie Wojtka Mrozka Pani dziennikarka z naszej kablówki w czasie koncertu usilnie prowadziła wywiady z publicznością - trochę jej przeszkadzał ten "hałas" ze sceny bo akurat grali taki żywszy kawałek. Czekałem aż podejdzie do mnie - miała szczęście - nie podeszła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAB Re: Jak tam koncert Endrju? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 24.07.02, 08:01 Gość portalu: Hubert napisał(a): > ...miała szczęście - nie podeszła. A szkoda, bo wtedy pewnie by zrobili montaż materiału i NIN byłby zadowolony (patrz wątek Brak ciecia w kablówce):-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIN Re: Jak tam koncert Endrju? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 24.07.02, 08:05 Gość portalu: Hubert napisał(a): na koncercie Wojtka Mrozka Pani > dziennikarka z naszej kablówki w czasie koncertu usilnie prowadziła wywiady z > publicznością - trochę jej przeszkadzał ten "hałas" ze sceny bo akurat grali > taki żywszy kawałek. Czekałem aż podejdzie do mnie - miała szczęście - nie > podeszła. A szkoda Hubercie mógłbyś pochwalić jak to zajeb..... że mamy odnowiony Podzamek, monitoring i budującą się pływalnię. Widziałem takich ludzi (wynajęci?) którzy na wizji łechtali władzę za to co zrobiła i zamierza bodajże 2 tygodnie temu. Propaganda sukcesu w czystej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Jak tam koncert Endrju? IP: gateway.d* / 10.3.36.* 24.07.02, 08:14 Niestety nie wiem, czy był wywiad z panem Andrzejem. Na Podzamku nie byłem, a z kablówki po pewnym czasie zrezygnowałem (flaki z olejem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieja Re: Jak tam koncert Endrju? IP: 80.51.243.* 22.04.03, 21:16 nie ja nie bylem nie Odpowiedz Link Zgłoś