Dodaj do ulubionych

Bulwar pod lupą municypalnych

12.05.06, 20:50
ciekawe to, że przepis ten stosowano nieregularnie. Pamiętam, że na początku
października popijaliśmy sobie browarka na bulwarze i wnet zjawiła
się "ekipa" serwując każdemu "bileciki" za stówkę na głowę. Nie pomogły
tłumaczenia, że to początek studiów, kilka dni w Toruniu, spokojnie sobie
siedzieliśmy itp., także ciekaw jestem w czym ta nieregularność się
przejawiała. Zeby tak zawsze byli tacy skuteczni, nie tylko w wyłapywaniu
piwoszy...
Obserwuj wątek
    • krzyburr Re: Bulwar pod lupą municypalnych 13.05.06, 09:40
      łamanie przepisów to łamanie przepisów jestem za karaniem tylko dlaczego w
      juwnalia które to właśnie odbywają się na bulwarach? wczoraj właśnie otrzymałem
      taki mandat wychodzi na to, że człowiek nie może już się spokojnie nawet w
      święto studentów napić pod chmurką piwka z kolegami
      • leumas Re: Bulwar pod lupą municypalnych 13.05.06, 11:29
        Jest pewne że kogoś złapią i że nikt im nie obije gęby (studenciaki spokojne są). W normalne dni nie pojawią się bo sie boją że ktoś ich uszkodzi.
    • christofer25 Re: Bulwar pod lupą municypalnych 13.05.06, 13:02
      Niech się lepiej wezmą za taksówkarzy,ktorzy nie zatrzymują się notorycznie na
      pasach wjeżdzajac w pogoni za pieniądzem z pełną predkością w łuk każdego
      skrzyzowania...I wszystkich tuningowanych kloców na obcych rejestracjach CTR i
      CAL zjezdzających na sobotnie rozrywki do naszego miasta...Sam byłem studentem
      i wstydze się za naszą Straż Miejska która idzie na łatwiznę,lepiej ukarać
      studentkę jadacą na Holendrze bez świateł niż napakowanego kloca który łamie
      poziom decybeli w centrum miasta...Wielka Straz Miejska ja już nie prowadzam
      swoich znajomych Szeroką bo się wstydze za tych meneli którzy popijaja tanie
      wina na rogu z Łazienna...
      • sdb Re: Bulwar pod lupą municypalnych 13.05.06, 20:18
        to normalni decydenci, zreszta za darmo biora pieniadze z renty jednego pana ;)

Panie Dolecki- osoby pijace piwo pod chmurka to nie pijacy- racz Pan ważyć slowa
        • putekm podpisuje sie obiema rękami.. 14.05.06, 09:28
          pod tym co napisła christoper25, moze tylko z tym sie nie zgodze, że
          przyjeżdzają na rejestracjach CTR, CAL, ale też na rejestrecji CT
          • superjoint.trn taaak, dzielna policja... 14.05.06, 11:51
            obecna wladza probuje nas wychowywac za pomoca restrykcji i palki. czym rozni
            sie picie piwa w ogrodku i kilkanascie metrow dalej na bulwarze??

w uk sa bardzo wysokie kary za picie alkoholu w miejscach publicznych, ale
            policja nie reaguje do momentu kiedy ktos nie robi burdy. i to jest rozsadne
            podejscie. a nie jak u nas, cwiercinteligenci dostaja do rak wladze i ja
            wykorzystuja do odreagowywania wlasnych kompleksow.

psy maja latwa robote wypisujac mandaty popijajacym browar, statystyki
            wygladaja dobrze, a powaznymi sprawami sie nie zajmuja.
    • malepiffko wlasnie pod moim oknem... 14.05.06, 12:34
      ...na jednym z tornskich osiedli siedzi okolo 15 lysych klockow i pije piwo. przeszla straz miejska. przeszla? moze raczej sie przemknela bokiem udajac ze nic nie widzi. latwiej doje**c jakiemus chudemu studentowi na bulwarze.
    • krzyburr Re: Bulwar pod lupą municypalnych 14.05.06, 13:16
      Swoja droga to cieszę się, że załapałem się na ten mandat bo za miesiąc pewnie
      będą wlepiać karę publicznej chłosty
    • gumka7 a co by było................... 14.05.06, 13:39
      zajrzyjcie do ustawy o wychowaniu w trzeźwości, szczególnie art. 14 i 43
      ------------------------------------------------------------------------
      warto o tym pomyśleć przy organizacji kolejnych juwenaliów
      • izawawa Re: a co by było................... 14.05.06, 13:57
        Gumko , to Ty czytasz takie rzeczy ..???????????
        Od picia piwa na Juwenaliach jeszcze nikt alkoholikiem nie został i nie mów
        mi , że tak się zaczyna , bo wcale tak się nie zaczyna . Właściwie do czego są
        bulwary i błonia , tylko do spacerów w niedzielę po mszy ..?? Z psem - nie - bo
        wiadomo , z dzieckiem - nie - bo wrzeszczy , z rowerem nie - bo kogoś rozjadę ,
        cud , że na trawie można usiąść bez obawy , że wygnije . Dziwne , że student
        nie ma prawa wypić piwa na ławeczce ( zakładam , że pije butelkami a nie
        wiadrami ),ale w kawiarnianym ogródku już ma prawo spić się do nieprzytomności
        i tam nie będzie raził mojego zmysłu estetycznego !
        • gumka7 Re: a co by było................... 14.05.06, 14:17
          no, przeczytałem. Nigdy bym tam nie trafił gdyby nie zdjęcie mandatu za
          "spożywanie alkocholu" na tym mandacie było napisane art.43. Trafiłem na art. 14
          poprzez odnośnik i wyczytałem, że spożywanie w akademikach też jest zabronione.
          ------------------------------------------------------------
          mamy takie prawo
          • izawawa Re: a co by było................... 14.05.06, 14:26
            Nie wiem czy uwierzysz , ale na terenie campusu warszawskiego uniwerku , nie ma
            w kiosku papierosów .... No tak .... jakby nie patrzeć - student to jeszcze
            uczeń . A pięćdziesiat kroków dalej - na małym dziedzińcu jest regularny pub ..
            I gdzie tu logika ..??
            • izawawa Re: a co by było................... 14.05.06, 14:28
              Cieszę się niezmiernie , że ten jakże trudny dla człowieka czas mam już za sobą
              i żaden burek nie będzie mi mówił , czy mogę pić we własnym łóżku czy nie :-])
            • gumka7 Re: a co by było................... 14.05.06, 14:29
              żyjemy w kraju gdzie myślenie dopiero ma przyszłość
              a głupota zakorzenione tradycje ;-)
              • gumka7 Re: a co by było................... 14.05.06, 14:33
                i to w kraju w którym nawet buty piją
                ---------------------------------------
                zobacz jakim smutkiem wieje gdy złapią kogoś trzeźwego
              • rozek12 Re: a co by było................... 14.05.06, 14:36
                Niestety myślenie władz tego kraju jeszcze się nie narodziło. Czym innym jest
                ściganie pijących żuli (zapraszam panów ze straży miejskiej na ulicę
                Mickiewicza), a czym innym ściganie studentów pijących piwo na bulwarze w czasie
                juwenaliów.
    • vauban Re: Bulwar pod lupą municypalnych 14.05.06, 19:53
      No, tak... Mój komentarz jest taki:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=737&w=40386739&a=41798487
      Nie będę dublował wpisu.
      Notoryczny Przestępca. Za czasów studenckich pobiłbym mafiosów !
      • urodzona5stycznia Re: Bulwar pod lupą municypalnych 14.05.06, 20:15
        brawo, brawo vauban! :D

wlepiać mandaty jak ktoś popija piwko i kulturalnie rozmawia nie przeszkadzajac
        innym to potrafia, ale jak siedzi kilku lysych, napakowanych - klnie i zaczepia
        przechodniow to "patrol straży" omija ich szerokim łukiem i udaje że nic nie
        widzi.

i niech mi ktoś sprobuje powiedziec, ze jest inaczej :]
        • sdb Re: Bulwar pod lupą municypalnych 14.05.06, 20:34
          lysi nie zaczepiaja przechodniow- ich interesuja kradzieze aut, handel
          narkotykami, haracze od wlascicieli lokali i burdele. to wyzsza liga
          • kolabor86 Re: Bulwar pod lupą municypalnych 15.05.06, 17:14
            ale są też łysi z ligi podwórkowej- ich właśnie interesują zaczepki i
            wszczynanie awantur. Atakują tylko jak mają co najmniej dwukrotną liczebnie
            przewagę od atakowanych.
            Zniknął gdzieś wątek o mandatach, więc czuję się zobowiązany by jeszcze raz
            napisać :), że miejska nie robiła zbyt wiele podczas juwenaliów, by takich
            osobników, jak wyżej opisanych, pilnować. Szkoda, bo pełno tego się kręciło po
            bulwarach...
            pozdr
            • rotepirat Re: Prezydentowi pod rozwagę... 16.05.06, 09:19
              Monitoring ulic zdaje egzamin na całym świecie, tylko nie w Toruniu. Przecież
              taniej instalować kamery, które nie chowają się po klatkach, są zawsze tam,
              gdzie istnieją potencjalne zagrożenia, nie wołają o nagrody i nie chorują.
              Wystarczy kilka radiowozów i kilkunastu sprawnych, dobrze wyszkolonych
              policjantów. Obsłużą całe miasto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka