Dodaj do ulubionych

Toruń - Rynek mieszkaniowy

13.05.06, 21:37
Planuję rozpocząć studia w Toruniu i chciałbym się tutaj osiedlić czyt. kupić
mieszkanie. Interesuje mnie nieruchomosć z rynku pierwotnego zlokalizowana w
centrum miasta.

Pytania:
1. Kto obecnie oferuje do sprzedaży nowe mieszkania (spółdzielne,
deweloperzy)?
2. Jakie konkretnie lokalizacje?
3. No i pytanie zasadnicze o cenę za m2.

Dziekuję za wszelkie sugestie i uwagi.

Pozdrawiam,
Magda.

P.S.
Proszę nie odsyłać mnie do historycznych postów, ponieważ informacje w nich
zawarte w większości są już nieaktualne.

Obserwuj wątek
    • sdb Re: Toruń - Rynek mieszkaniowy 14.05.06, 11:37
      poszukaj na stronach MSM i Budlexu i moze jeszcze ktos poda tu jakas inna firme
      ktora akurat nie przychodzi mi do glowy. ta powinny byc jakies oferty. ceny
      ksztaltuja sie na poziomie 3tys/m2. wyboru zbyt duzego nie bedzie bo wiekszosc
      tego co sie nawet buduje jest juz opchnieta.

zaraz ktos tu napisze ze to swiadczy o szalonym rozwoju Torunia, a tfu ;)
      • kdesw Re: Toruń - Rynek mieszkaniowy 14.05.06, 11:54
        sdb napisał:

> poszukaj na stronach MSM i Budlexu i moze jeszcze ktos poda tu jakas inna
        firme
        >
        > ktora akurat nie przychodzi mi do glowy. ta powinny byc jakies oferty. ceny
        > ksztaltuja sie na poziomie 3tys/m2. wyboru zbyt duzego nie bedzie bo
        wiekszosc
        > tego co sie nawet buduje jest juz opchnieta.
        >
        > zaraz ktos tu napisze ze to swiadczy o szalonym rozwoju Torunia, a tfu ;)

chyba pod klucz?
    • stary_piernik1 Radze decydowac sie szybko, wykup jest duzy, ceny 15.05.06, 08:56
      Radze decydowac sie szybko, wykup jest duzy, ceny rosną.
      Tu masz maile dow iekszosci firm:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=742&w=31837725&v=2&s=0
      Osobiscie polecam Marbud i Os. Sloneczne Tarasy na ok. 300 mieszkan ew. Przy
      Lesie obok Polnej
    • maciek791 Re: Toruń - Rynek mieszkaniowy 15.05.06, 09:07
      Ad1. Budlex, Marbud, Grabowscy, Uni-Kamp, Urbański, Calor, MSM, SM Zieleniec,
      Ad2. Zbożowa, Podchorążych, Targowa, Strzałowa, Podgórna, Mohna, Rejtana,
      Olsztynska
      Ad3. 2600-3400; 2600 Uni-kamp, niektóre spółdzielnie mieszk, czesto bialy
      montaz, futryny, panele; 3400 teren ogrodzony, windy, monitoring

pozdr

maciek
      • stary_piernik1 bardzo duzo lokalizacji, ale szybko rezerwuj 15.05.06, 09:11
        Ad2: nowe osiedle powstaje tez na Slonecznych Tarasach (Rondo Pokoju
        Torunskiego), na Warynskiego, 3 apartamentowce po8-9 pieter wzdluz
        Grudziadzkiej (3 rozne firmy), Polna 8 (Przy Lesie), Scieżka Szkolna (firma
        Grabowscy)

bardzo duzo lokalizacji, ale szybko rezerwuj, bo schodza nieraz po kilku dniach.
        • sdb Re: bardzo duzo lokalizacji, ale szybko rezerwuj 15.05.06, 11:17
          no wlasnie- wiedzialem ze znajdzie sie ktos kto przywola tu temat
          APARTAMENTOWCÓW- buduja sie juz dwa wiec jestesmy pod tym katem zdecydowanym
          liderem w regionie
          • b3ut Re: bardzo duzo lokalizacji, ale szybko rezerwuj 15.05.06, 13:25
            sdb napisał:

> no wlasnie- wiedzialem ze znajdzie sie ktos kto przywola tu temat
            > APARTAMENTOWCÓW- buduja sie juz dwa wiec jestesmy pod tym katem zdecydowanym
            > liderem w regionie

3!! Brawo
      • stalcia Re: Toruń - Rynek mieszkaniowy 15.05.06, 13:43
        nie no ta olsztyńska to raczej nie centrum Torunia;)
        Gdzie Wy nieszczęsną chcecie posłać?
        • aleks2539 Re: Toruń - Rynek mieszkaniowy 16.05.06, 08:21
          Witam. ja wynajmuję mieszkanie i chciałabym coś kupić na rynku pierwotnym i
          jestem przerażona. O osiedlu Przy Lesie zapomnijcie. Wszystkie mieszkania
          sprzedane. W Calorze zostało kilka, trochę u Grabowskich na Targowej. Mnóstwo
          (ok. 30 sztuk ;) na Podchorążych w Budlexie. Buduje się również trochę tańsze
          osiedle w Lubiczu ale co Toruń to Toruń!
          Dla mnie to jakaś czysta abstrakcja. Skąd Ci ludzie mają kasę, skąd się wogóle
          biorą chętni na mieszkania (w takich ilościach)! Przy lesie to całe nowe
          osiedle na około 500 mieszkań. I ani jednego wolnego...
          • bajobongo2 Ceny w Toruniu zawsze byly wysokie, a popyt duży. 16.05.06, 08:32
            aleks2539 napisała:

> Witam. ja wynajmuję mieszkanie i chciałabym coś kupić na rynku pierwotnym i
            > jestem przerażona. O osiedlu Przy Lesie zapomnijcie. Wszystkie mieszkania
            > sprzedane. W Calorze zostało kilka, trochę u Grabowskich na Targowej. Mnóstwo
            > (ok. 30 sztuk ;) na Podchorążych w Budlexie. Buduje się również trochę tańsze
            > osiedle w Lubiczu ale co Toruń to Toruń!
            > Dla mnie to jakaś czysta abstrakcja. Skąd Ci ludzie mają kasę, skąd się
            wogóle
            > biorą chętni na mieszkania (w takich ilościach)! Przy lesie to całe nowe
            > osiedle na około 500 mieszkań. I ani jednego wolnego...

Ceny w Toruniu zawsze byly wysokie, a popyt bardzo duży.
            Mamy 5 miejsce w kraju jesli chodzi o ceny mieszkan - tak jest od lat.
            Tu masz maile do wiekszosci firm:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=742&w=31837725&v=2&s=0
            Poszukaj, porozmawiaj - i kupuj szybko!
            • sdb Re: Ceny w Toruniu zawsze byly wysokie, a popyt d 16.05.06, 19:50
              bajobongo2 napisał:

> Ceny w Toruniu zawsze byly wysokie, a popyt bardzo duży.
              > Mamy 5 miejsce w kraju jesli chodzi o ceny mieszkan - tak jest od lat.

to z pewnoscia przysparza nam ogromnego splendoru
              • o_murphy Re: Ceny w Toruniu zawsze byly wysokie, a popyt d 17.05.06, 08:30
                Coty taki zgorzknialy sdb?
                Nie - to przysparza inwestorom pieniedzy a mieszknacom nowych miejsc pracy.
    • mistrzkrzyzacki Re: Toruń - Rynek mieszkaniowy 16.05.06, 17:30
      Takk wiekszosc studentow moze sobie pozwolic na 3 tys. za metr, na twoim
      miejscu do studiowania wybralbym raczej Poznan albo Wroclaw, teraz kiedy w
      miasteczku akademickim zostala juz tylko od nowa Torun to fajne miasto ale na 2
      dni...
      • o_murphy Skoro kupuja, znaczy jest popyt. 17.05.06, 08:31
        Skoro kupuja, znaczy jest popyt.Torun zawsze mial wysokie ceny -btrak terenow,
        nie wlaczone przedmiescia, duzy naplyw ludzi, brak mieszkan i luki z okresu PRL.
        • aleks2539 Re: Skoro kupuja, znaczy jest popyt. 17.05.06, 15:58
          popyt jest tyle że mieszkań już nie ma...
          • nautile popyt jest tyle że mieszkań już nie ma... 01.06.06, 10:15
            aleks2539 napisała:

> popyt jest tyle że mieszkań już nie ma...

Buduja nowe Sloneczne Tarasy przy Rondzie Pokoju Torunskiego.
            • campenile Re: popyt jest tyle że mieszkań już nie ma... 01.06.06, 10:48
              Słoneczne Tarasy co za nazwa dla kilku zwykłych bloków...
              • aleks2539 Re: popyt jest tyle że mieszkań już nie ma... 02.06.06, 13:13
                Udało się!! W tym tygodniu podpisałam umowę na zakup mieszkania! Devaloper
                Grabowscy - mieszkanie na Targowej. Teraz tylko trzymać kciuki za wykonawcę i
                budowę!!
                • jan996 Re: popyt jest tyle że mieszkań już nie ma... 02.06.06, 14:12
                  To solidny wykonawca, nie ma obaw.
                • maciek791 Re: dla aleks2539 03.08.06, 15:47
                  aleks2539 napisała:

> Udało się!! W tym tygodniu podpisałam umowę na zakup mieszkania! Devaloper
                  > Grabowscy - mieszkanie na Targowej. Teraz tylko trzymać kciuki za wykonawcę i
                  > budowę!!

cze aleks2539
                  ja tez kupilem na T. moge wiedziec ile dales, ktore pietro i nr klatki
                  dzieki
                  • jerzy_gw Re: dla aleks2539 06.10.06, 19:39
                    Nie zazdroszczę wam niestety na Targowej sąsiedztwa wieżowca, z którego młodzież
                    (i nie tylko stamtąd) podpala wszystko naokoło gdy jest podchmielona kupowanym
                    nielegalnie (nie powiem gdzie) nieopodal alkoholem. Nie dzwońcie czasem na
                    policję. Zignorują.
                  • morsom Re: dla aleks2539 20.10.06, 23:28
                    Targowa - a tfu, w życiu nie chciałabym tu mieszkać, to ponura okolica!!!!
    • babbik W tej chwili nawet stare mieszkania sprzedaje sie 20.06.06, 12:29
      W tej chwili nawet stare mieszkania 15-20 letnie w plycie sprzedaje sie w 2-3
      dni.
      • a_creep Re: W tej chwili nawet stare mieszkania sprzedaje 21.10.06, 01:39
        > W tej chwili nawet stare mieszkania 15-20 letnie w plycie sprzedaje sie w 2-3
        > dni.

Czy jeśli ci znajdę nowe mieszkanie, które nie sprzedało się przez 4 dni, to przestaniesz spamować?
        • aleks2539 Re: W tej chwili nawet stare mieszkania sprzedaje 09.11.06, 10:10
          Jeżeli Targowa to taka okolica to gdzie jest lepiej?
          Rubinkowo strach wyjść z domu, Mickiewicza lepiej nie zostawiać
          radia w samochodzie, starówka porażka?
          Z Tragowej przynajmniej wszędzie blisko. I nikt mi w okna nie
          będzie zaglądał jak na Podchorążych.
          • jonnek Re: W tej chwili nawet stare mieszkania sprzedaje 09.11.06, 13:49
            Mickiewicza nie jest taka zła. Mi jak dotad radia nie ukaradli (ani nic innego).
            Owszem, włóczy się trochę zaniedbanej młodzieży. Jednak Bydgoskie to dzielnica
            przyszłościowa, piękne wielkie mieszkania w kamienicach są wykupywane przez
            zamożnych ludzi. Biedacy raczej będą stąd wypychani, tak jak ze Starówki.
          • gaja123 Re: W tej chwili nawet stare mieszkania sprzedaje 11.11.06, 17:07
            Mieszkam na Rubinkowie I i jestem zadowolona. Blisko przedszkola, szkoły, sklepy, przystanki autobusowe a wieczorami - tak jak wszedzie, czasem pojawi się jakaś grupka młodzieży, ale nie są szkodliwi (przynajmniej na I Rubinkowie nie wiem jak jest na II).
            Pozdrawiam mieszkańców I-go Rubinkowa i innych forumowiczów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka