Dodaj do ulubionych

A.Mężydło najlepszym posłem regionu

28.07.06, 09:30
W rankingu POLITYKI poseł Antoni Mężydło został uznany za jednego z
najlepszych posłów.
Pod uwagę wzięto jego aktywność,przygotowanie merytoryczne i kulture prawną.
No, ale w rankingu nie uczestniczyli Geograf Z. i jego Szmakleksi,którzy
potrafią z mózgu zrobić wodę.
Dlatego tak dobrze mu tam poszło
Obserwuj wątek
    • rotepirat Re:Czas na refleksję... 28.07.06, 10:35
      Mężydło chodzi własnymi ścieżkami - to prawda, ale nie mieszka u nikogo w
      kieszeni - i tym się różni od polityków trzymanych za gardło przez
      postkomunistyczne układy.
      Są ludzie, którzy rzucają Mężydle kłody pod nogi. Do czasu.

• aliasqbek Re:Czas na refleksję... 28.07.06, 10:47
        Nacjonalizacja,wszechlustracja,amnestia maturalna,czarne jest czarne,lze
        inteligencja...Niechaj sciezki P.Mezydlo i jego Kolegow sa proste,dlugie i
        niechaj poprowadza Ich daleko za horyzont.... Jak juz beda niewidoczni,tam
        daleko od nas,tam niechaj tocza swoje spory.....
        Jak to powiedzial Prezes/Premier.... "cos tam dziadu"....
        • slavik222 Re:Czas na refleksję... 28.07.06, 11:06
          aliasqbek napisał:

> Nacjonalizacja,wszechlustracja,amnestia maturalna,czarne jest czarne,lze
          > inteligencja...Niechaj sciezki P.Mezydlo i jego Kolegow sa proste,dlugie i
          > niechaj poprowadza Ich daleko za horyzont.... Jak juz beda niewidoczni,tam
          > daleko od nas,tam niechaj tocza swoje spory.....
          > Jak to powiedzial Prezes/Premier.... "cos tam dziadu"....

POLITYKA jest lewicująco(ze wzgledu na pochodzenie)-liberlna.Tak więc daleko
          jej od PiS-u-tak jak i Tobie
          • b3ut Re:Czas na refleksję... 28.07.06, 11:41
            Podobno wspólnie ze "swoim człowiekiem" Wojewodą Ramlau wybrali świetne płytki
            do organizowanej dla p. Wojewody łazienki, zaś poseł ze względu na wykształcenie
            potrafił odłączyć kamerę by ta nie pokazywała p. Wojewody w kapciach i szlafmycy
            • rotepirat Czas na refleksję... 28.07.06, 12:48
              Ramlau nie był nigdy bohaterem z mojej bajki, ale Banaszak, Jaworski, Zaleski
              Szmak, Kwiatkowski, Major czy Smoczyk (bez obrazy, jeżeli źle się ustawili w
              szeregu) nie sięgają mu pięt. To ta mieszanka postkomunistów i niby prawicowców
              pociąga za sznurki i prowadzi politykę kadrową w Toruniu. Nie wróży to nic
              dobrego.
              • b3ut Re: Czas na refleksję... 28.07.06, 14:28
                gdybyśmy na szczeblu centralnym mieli taką politykę kadrową nie musiałbym się
                cały czas wstydzić...
                I Jaruzel od Zalewskiego orderów nie dostaje w przeciwieństwie od ekipy naszego
                słynnego Posła
                • leszek21 Re: Bzdurny ranking na zamówienie 28.07.06, 14:56
                  Co za bzdurny ranking - kto głosował i kto go zorganizował?
                  Mężydło - to klasyczny przykład toruńskiego wroga Bydgoszczy. Pokazał nam to w
                  1998 r. a także kilka miesięcy temu gdy stwierdził, ze stworzenie uniwersytetu
                  w Bydgoszczy to zamach na UMK.
                  • rozczarowana-torunianka Re: Bzdurny ranking na zamówienie 28.07.06, 17:03
                    leszek21 napisał:

> Mężydło - to klasyczny przykład toruńskiego wroga Bydgoszczy. Pokazał nam to w
                    > 1998 r. a także kilka miesięcy temu gdy stwierdził, ze stworzenie uniwersytetu
                    > w Bydgoszczy to zamach na UMK.

No w pewnym sensie miał rację tak twierdząc;)
                    Konkurencja zawsze jest groźna dla tych, którym marzy się spoczywanie na laurach;)
                • rozczarowana-torunianka Re: Czas na refleksję... 28.07.06, 17:01
                  b3ut napisał:

> I Jaruzel od Zalewskiego orderów nie dostaje w przeciwieństwie od ekipy naszego
                  > słynnego Posła

a czemuż to stosujesz odpowiedzialność zbiorową;)?
                  Jakoś dziwnie nie umiecie przyjąć do wiadomości, że ktoś został dobrze oceniony
                  za to co SAM robi. Za ordery i kilka innych rzeczy odpowiedzialny był Urbański.
                  No i już go nie ma;)
                  • b3ut Re: Czas na refleksję... 28.07.06, 17:04
                    > a czemuż to stosujesz odpowiedzialność zbiorową;)?
                    > Jakoś dziwnie nie umiecie przyjąć do wiadomości, że ktoś został dobrze oceniony
                    > za to co SAM robi. Za ordery i kilka innych rzeczy odpowiedzialny był Urbański.
                    > No i już go nie ma;)

Konstytucja RP Art. 138. Prezydent Rzeczypospolitej nadaje ordery i odznaczenia.
                    Urbański był prezydentem?
                    • rozczarowana-torunianka Re: Czas na refleksję... 28.07.06, 18:43
                      b3ut napisał:

> Konstytucja RP Art. 138. Prezydent Rzeczypospolitej nadaje ordery i odznaczenia
                      > Urbański był prezydentem?

no był prawą ręką prezydenta co mu to pióro i papier do podpisu podsunęła była;)
                      Na nikogo liczyć nie można, trzeba wszystko sprawdzać, a szczególnie ordery:)
                      Wpadka okropna! Ale o dziwo zachowanie z klasą pokazał tylko Jaruzel
                      • b3ut Re: Czas na refleksję... 28.07.06, 19:14
                        klasy to irasiad nie pokazał. Wystarczyło powiedzieć:
                        "Był na Syberii to mu się medal należy". A wyszło raczej
                        "Skoro syn wybił państwu szybę to nie moja sprawa"
                        • rozczarowana-torunianka Re: Czas na refleksję... 28.07.06, 20:04
                          w pełni się z Tobą zgadzam w tym względzie;)
                • historykii Re: Czas na refleksję... 28.07.06, 20:04
                  a którą Ty byś wybrał na zonę(...)?
                  " DZIELNA ŻONA JEST KORONA SWOJEGO MĘŻA, LECZ TA, KTÓRA GO HAŃBI, JEST JAK
                  PRÓCHNICA, JEGO KOŚCI"- Salomon
                  PS
                  Jako członek PIS-u dokonałem wyboru-10 lat temu(...).
                  3 miesiące temu radziłem " JEDNEMU-WYSOKO POSTAWIONEMU", zeby skorzystał z
                  dobrych, sprawdzonych rad(!)
                  • b3ut Re: Czas na refleksję... 28.07.06, 20:15
                    > Jako członek PIS-u dokonałem wyboru-10 lat temu(...).

Wcześniej obalałeś rząd Olszewskiego
                    • historykii Re: Czas na refleksję... 28.07.06, 20:21
                      Poczytaj moje wczesniejsze posty o "obaczysz",
                      com wówczas robił-w NOC HAŃBY 4 CZERWCA 1992 R?(*)
                      PS
                      jesteś uparty, ale mnie takze nic nie brakuje.
                      Przypomnę po raz kolejny:
                      wypowiedziałem lojalnosć mojemu ( do 23 ) Prezydentowi(!)
                      • b3ut Re: Czas na refleksję... 28.07.06, 20:50
                        moja ciocia z ZChN mówi że całe PC czyli PiS winny jest nocy hańby
                        • historykii Re: Czas na refleksję... 28.07.06, 21:08
                          b3ut napisał:

> moja ciocia z ZChN mówi że całe PC czyli PiS winny jest nocy hańby
                          Widać Twoja ciocia ma tzw amnezję, ze o Ald.... nie wspomnę!
                          PS
                          Ja nigdy w ZCHN ie nie byłem! A prawie cały ZCHN z Niesiołowskim,
                          Macierewiczem i innym głosował przeciw OBALENIU RZĄDU OLSZEWSKIEGO!
                          Trzymaj się faktów!
                          • b3ut Re: Czas na refleksję... 28.07.06, 23:50
                            zdrajca!
                            • historykii Re: Czas na refleksję... 29.07.06, 06:15
                              Macierewicz, czy ja???
                            • passa Re: Czas na refleksję... 30.07.06, 14:58
                              skoro PC-owiec od 1990 r jest zdrajcą( z Jego postów wynika zupełnie inna
                              prawda, której Ty nie chcesz przyjąć...) to co sądzisz o takich "
                              rewolucjonistach ( 26 lat po sierpniu '80 r)?
                              <<<finanse.wp.pl/kat,52976,wid,8363237,raportwiadomosc.html?ticaid=120de
                • historykii Re: Czas na refleksję... 28.07.06, 20:06
                  "Na pochyłe drzewo, to i koza wejdzie",
                  nie uważasz, że w tym kierunku powinnismy pójść , probując osobe publiczna }
                  oplotkowywać"?
                  • rozczarowana-torunianka Re: Czas na refleksję... 28.07.06, 20:14
                    > nie uważasz, że w tym kierunku powinnismy pójść , probując osobe publiczna }
                    > oplotkowywać"?

osób publicznych się nie oplotkowywuje, tylko ocenia;)
                    • historykii Re: Czas na refleksję... 28.07.06, 20:23
                      rozczarowana-torunianka napisała:

> > nie uważasz, że w tym kierunku powinnismy pójść , probując osobe publiczn
                      > a }
                      > > oplotkowywać"?
                      >
                      > osób publicznych się nie oplotkowywuje, tylko ocenia;)
                      Szanowna Pani, toć wiemy obydwoje(...), ale może innych wciągniemy.
                      Nas stać na suwerenność. Pisząc nas, mam na myśli Panią i siebię(...)
                      Pozdrawiam.

• rozczarowana-torunianka Re: Czas na refleksję... 28.07.06, 20:38
                        a to miło słyszeć, że ktoś ma mnie na myśli:)
                        też pozdrawiam
                        • historykii Re: Czas na refleksję... 28.07.06, 21:04
                          Mam żonę i córki, więc pozostańmy przy myślach(...).
                          PS
                          Zainspiruję Panią i innych tu klickających(...)
                          Cieszy mnie, że Prezydent Lech Kaczyński dopatrzył się w przyjętej Ustawie o
                          lustracji, iscie " Robespierrowskiej intrygi" tzw wilczków z PIS-u(!)
                          Czy domyśla się Pani( także inni) na czym polega jej "szyta grubymi nićmi"
                          INTRYGA.???
                          Pan Mężydło na pewno-jako faktyczny bohater tamtych dni, nie ma przeciw takim
                          zapisom sprzeciwu! Ale, ale, co się stanie z tysiącami innych, którzy będą
                          musieli się poddać lustracji i..., okaże się, że mieli obok "
                          kolejnego "Witolda"( znajomy Pani Zyty...b. Min. Fin.), bo zyli w tamtych
                          czasach, pracowali, smieli się i dowcipkowali, a także konspirowali(...).
                          Co wówczas się stanie z GWARDIĄ SOLIDARNOŚCIOWCÓW???
                          W myśl tej ustawy,
                          " zostaną spłukani prze oświecony elektorat", który z internetu odczyta "
                          paszteciki niesprawdzalne" i ADIEU z polityki(!)
                          Kto wyjdzie zwycięsko z takiej "politycznej rewolucji"???
                          Podpowiem w kolejnym wejściu!
    • rozczarowana-torunianka Re: A.Mężydło najlepszym posłem regionu 28.07.06, 16:55
      gratulacje! Słyszałam już o tym w Szkle;)
      Zawszeć to miło, że ktoś godnie reprezentuje nasze miasto.
      • passa Re: A.Mężydło najlepszym posłem regionu 28.07.06, 19:57
        Pan Antoni ma wiele cech propaństwowca, gdyż On jak mało kto rozumie co to był
        PRL i jacy w nim żyli ludzie.
        Dochowując w tamtych " mrocznych" i niebezpiecznych czasach wierności zasadom "
        S", a także będąc represjonowanym, nigdy nie przekroczył ( publicznie)poziomu
        przyzwoitości i nie "rzucał się na ofiary bezbronne "-w 2006 r( bo On jak kazdy
        mądry i odważny wie ,że
        " na pochyłe drzewo to i koza wejdzie")
        Czego nie można powiedzieć o
        " Robespierrze obecnych " wilczków"-Jego klubowym" koledze" doktorze historii
        (...)
        Pozdrawiam Pana Mężydłę-głowa do góry Panie Pośle(!)
        • b3ut Re: A.Mężydło najlepszym posłem regionu 28.07.06, 20:16
          > głowa do góry Panie Pośle(!)
          Wysokim członkom PiS mówimy stanowcze nie:
          b3ut Gosi3wski
          • passa Re: A.Mężydło najlepszym posłem regionu 28.07.06, 20:24
            b3ut napisał:

> > głowa do góry Panie Pośle(!)
            > Wysokim członkom PiS mówimy stanowcze nie:
            > b3ut Gosi3wski
            Zacznę Cię doceniać(...).
      • historykii Re: A.Mężydło najlepszym posłem regionu 28.07.06, 21:38
        Co Pani o tym sądzi?
        >>>Zobacz komentowany artykuł:
        Ramlau poleciał za całokształt
        Re: Bo w PIS-ie są także tacy mali Talleyrandowie(...)
        Autor: ~ Historyk II (IP zapamiętane)

Data: 27 Jul 2006 - 21:37:01

Słuchałem Wiadomości; jest dobra nowina.
        Faktycznie zasłużeni dla "S" , którzy od ponad 17 lat dążą do lustracji-Panowie
        Senatorowie:
        Borusewicz, Romaszewski, Piesiewicz i pozostali z Gwardii "S" przywrócą mądre
        zapisy w Ustawie. Wróżby twoje są przedwczesne.

• rozczarowana-torunianka Re: A.Mężydło najlepszym posłem regionu 02.08.06, 20:54
          historykii napisał:

> Co Pani o tym sądzi?

to było do mnie?

Nie zauważyłam, ale nic bym nie sądziła do wczoraj.
          Wczoraj w TVNie widziałam dyskusję na temat ustawy o lustracji współautorstwa,
          jak się dowiedziałam, naszego ambitnego toruńskiego historyczka. Słysząc jego
          pewne siebie, (choć z nibyposzanowaniem znanych senatorów) zapewnienia, że
          historycy są w stanie każdego osądzić, mogłam tylko wykrzyknąć "O matko" i
          "Chroń nas Boże przed PiSem" jeżeli to zaakceptuje.

a to niby on jest tu nazwany małym Talleyrandem?
          A jakiż to on Talleyrand? toż to zwykły, ćwierćinteligenty bufon, choć wykształcony!
          • historykii Re: A.Mężydło najlepszym posłem regionu 02.08.06, 21:53

> Nie zauważyłam, ale nic bym nie sądziła do wczoraj.
            > Wczoraj w TVNie widziałam dyskusję na temat ustawy o lustracji współautorstwa,
            > jak się dowiedziałam, naszego ambitnego toruńskiego historyczka. Słysząc jego
            > pewne siebie, (choć z nibyposzanowaniem znanych senatorów) zapewnienia, że
            > historycy są w stanie każdego osądzić, mogłam tylko wykrzyknąć "O matko" i
            > "Chroń nas Boże przed PiSem" jeżeli to zaakceptuje.
            >
            > a to niby on jest tu nazwany małym Talleyrandem?
            > A jakiż to on Talleyrand? toż to zwykły, ćwierćinteligenty bufon, choć
            wykształ
            > cony!

Cieszy mnie, że takie " tuzy Solidarności" jak Borusewicz i Romaszewski(
            wierzę , że Pan Antoni był i jest po Ich stronie)dostrzegli w porę(!)
          • historykii Re: A.Mężydło najlepszym posłem regionu 04.08.06, 09:58
            a to niby on jest tu nazwany małym Talleyrandem?
            > A jakiż to on Talleyrand? toż to zwykły, ćwierćinteligenty bufon, choć
            wykształ
            > cony!
            Szanowna Pani, "historia lubi urządzać zasadzki, o których się nie śniło
            nawet prawdziwym filozofom(...)" J.P. Jasienica.
            Człowiek stanowi jej najwiekszą niewiadomą
            Co o takich " snach" Pani sądzi?
            >>>
            Ogłoszenia drobne
            Katalog
            Archiwum
            netGaleri@
            netOpini@
            netSond@
            Wydział śledczy
            Forum
            Nekrologi
            Reklama
            Redakcja
            Prenumerata
            Szukaj w artykułach:

Strona główna Piątek, 4 Sierpnia 2006

Powrót do artykułu

Nie byłem represjonowany( ba nawet "kuszono") a wystąpiłem do IPN(!)
            Załuję, że tak późno( w styczniu 2006r)złozyłem wniosek do IPN. Uważałem -
            zawsze,
            -ze skoro nie spałem na " styropianie",
            -nie chodziłem na zadymy i
            -z bibułą ( ta rozwieszaną na słupach...)nie mogą mnie kojarzyć, to po co mam
            blokować pracownikom IPN-u czas(...).
            Tak uważałem przez 16 lat -od '89 do 2005 r. Ale tuż przed wyborami 2005 r-
            miałem sen(...)-przysiegam!
            Ważne, że -od tamtej nocy, zacząłem ufać metafizycznym zjawiskom(...);

Sniło mi się, że nastaną czasy, w których " młode wilczki"( z PIS-u rodem...)
            nie mając w swoich życiorysach ani 1 % zasług np. takiego "Solidarucha -
            niezłomnego", jak Pan A. Męzydło( że o R. Bartoszcze nie wspomnę), staną przed
            wyborem, przed jakim stawali słynni " konformiści i jakobini"rewolucyjnych
            batalii;
            jak Robespierr,
            Danton,
            Taylerrand,
            lub nasze " ziomalskie napalone łby",
            jak Jan Suchorzewski, Seweryn Rzewuski, Julian Marchlewski, M. Moczar czy
            kilkudziesięciu "pozytywnie zweryfikowanych" S-beków w 90 r po przejściu do
            UOP,
            dalej " wili swoje gniazdka i chomikowali kolejne haki na umoczonych"-
            reformatorów(...).
            Tych straconych 13 lat( od nocy 4 czerwca 1992 r są ci wszyscy z ROAD-u ,
            którzy zamiast słuchać Pana Romana Bartoszcze( w 1990r na posiedzeniu -najpierw
            K.O przy Lechu Wałęsie, a potem w sejmie " kontraktowym" zaproponował -naszym z
            K.O na początek - SAMOOCZYSZCZENIE-czyli;
            oczyscić własne szeregi panowie,
            a dopiero potem porządkować kraj(...).
            Czy ten -rolnik-bohater i ciężko doświadczony "Solidaruch",nie miał racji?
            A co uczynił ROAD-dzisiejszy SALON pod kierunkiem Geremka, Michnika i Kuronia?
            Zwarli szeregi z "Kwaśniewskiego drużyną" przeciwko tym-" twardzielom -
            niezłomnym z "S" i wespół utworzyli
            BLOK KOLESIÓW PONAD PODZIAŁAMI-czytaj III R.P.(!)
            Proszę uruchomić odrobinę wyobraźni:
            jaką mielibyśmy Polskę, gdyby Rząd Olszewskiego ( przy pomocy Prezydenta
            Wałęsy) w 1992 r oczyścił przedpola -najwazniejszych INSTYTUCJI PAŃSTWA PRAWA(
            a nie " prawa" cztaj-III R.P.)-czyli Sejm, Senat -a potem tacy już sprawdzeni
            i " wolni od haków" Posłowie,
            na pewno zadbaliby o nasz Dom-Ojczyznę(...).
            Tak było 14 lat temu( rocznica minęła 4 czerwca), potem nastała " republika
            kolesi", która dryfowała w kierunku "stajni augiaszowej"-na " pęczaki"
            dochnalowali się "swoi" pod parasolem Jaskierniów i innych -
            Ministrów "sprawiedliwości kierowanej"(...).
            Jako człowiek znający historię( dosc dobrze) wiedziałem, ze ich los jest
            przesądzony(...) Wystarczy tylko " dokopać się do pokładów gnoju -stajni" i
            ukazać społeczeństwu ich -
            śmierdzące-prawdziwe oblicze(!)
            Przewidując taki finał III R.P., od kilku miesięcy wieściłem( profetycznie-a
            więc sprawdzalnie)w naszym gronie( PIS-u) i na forach internetowych, że do
            czyszczenia " stajni" powinni się zabrać tacy ludzie, którzy doświadczywszy w
            swoim życiu( na własnych karierach i otoczenia...)tamtych prowokacji PRL-
            owskich będą wiedzieli ,
            od jakiej strony zacząć CZYŚCIĆ STAJNIĘ(...).
            Zapytajcie ludzi , którzy widzieli " gnój" i wiedzą jak były " wartwy jego"
            układane w " stajni"(!)
            Nie wysyłajcie do ciężkiej i " smierdzącej pracy" młokosów, którzy w stanie
            wojennym czytali " Murzynka Bambo", a rodzice swoimi koneksjami z " baronami
            PRL-u" byli dla nich " wzorem"(...). O kim piszę?
            O tych co nie muszą poddać się procesowi lustracji i uważają, że to oni mają
            moralne prawo " czyścić stajnię".
            Bo - u nich jak pisał Jasienica,
            .." składnik krwi stanowiący o swoistej mistyce władzy, przeobrażającej się w
            samouwielbienie",
            w większości decyduje o ich politycznych fantazjach(...)
            Oni zapominają, że władza polityczna to tylko funkcjonariusz społeczeństwa i
            nic więcej(SIC!)
            Oni przy pomocy " smieci sb-eckich" chcą odsunąć prawych i zasłużonych ludzi,
            ktorym historia i ich "kręgosłup" wystawia wiarygodny CERTYFIKAT -
            do "czyszczenia stajni".
            O kim piszę??? To takie oczywiste i proste pytanie, że(...)

(~PIS-owiec r '54, 2006-08-04 09:52:56) Odpowiedzi: 0
            Wszystkie wątki

Twój komentarz został wysłany do moderatora. Akceptowane wpisy ukazują się w
            ciągu jednego dnia.

Informacja o firmie

napisz do redakcji

© 2006, Express Media Sp. z o.o.

• historykii Re: A.Mężydło najlepszym posłem regionu 29.07.06, 08:49
      Przypomnę niektóre opinie sprzed kilku miesięcy o tych, co Pana Posła "
      kąsają" od kilku lat!
      <<<forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=36312723&a=36341319
    • sympatykow Re: A.Mężydło najlepszym posłem regionu 30.07.06, 19:12
      Mężydło to wzór polityka i patrioty.
      • kanton2 Re: A.Mężydło najlepszym posłem Torunia, bo 30.07.06, 23:03
        co zrobił pozytywnego dla regionu ? Jego kandydat na wojewodę ,okazał się
        niewypalem.Patriota też wyłącznie toruński.
    • hycellongwie Re: A.Mężydło najlepszym posłem regionu 31.07.06, 18:18
      Mężydło może zwyciężyć, tym bardziej, że popiera go Matka Bopska Senatorska i
      JW Senator RP Wojtczak Michał. Ten jak tylko odda długi przystąpi do wzmożonej
      kampanii.!!!!
    • jkwt Łubu dubu! Niech nam żyje prezes naszego klubu 01.08.06, 22:42
      Nie ma to jak kult jednostki w toruńskim piss.
      • mixy a ja muszę przyznać 03.08.06, 12:16
        głosowałem na tego pana już dwa razy, mam pewne zastrzeżnia np. w sprawach
        lojalności politycznej ale na razie powiedzmy że jestem zadowolony
        • jkwt Re: a ja muszę przyznać 03.08.06, 14:04
          Ja go tylko znam z lobbingu przeciw nowej przeprawie mostowej, gdzie wtrąca się
          w rzeczy, które nie należą do kompetencji posła (jak chciał mieć wpływ na
          lokalizację mostu to mógł zostać radnym :-) ).
          Natomiast śmieszy mnie takie wchodzenie w d... przy użyciu górnolotnych słów,
          które tutaj uprawiają członkowie pis. Zresztą to dość powszechne w tej partii.
          W czasie debaty nad expose premiera było podobnie.
          Jak w czasach stalinowskich albo 'Słońca Narodu' w Rumunii.
          • slavik222 Re: a ja muszę przyznać 03.08.06, 15:18
            Do kompetencji posla nalezy odpowiadac zaniepokojonym wyborcom,wtym wypadku
            urbanistom,czy bajki opowiadane przez Zaleskiego sa realne.
            Okazalo sie,że opowiesi prezydenta szykujacego sie do nastepnej kadencji to
            klamstwa wyssane z brudnego palca.Na ten temat ukazal sie zreszta artykulw
            Gazecie Pomorskiej kompromitujacy Zaleskiego.Nalezy jednak przyznac,ze
            Zaleski,komunistyczny propagandzista powtarza w kółko opowiesci o Inflantach
            ktore przepadly, bo Mężydlo w czyms mu przeszkadza.
            Fakt jest taki ,że w niczym nie przeszkadza,bo nawet koncepcji ,ktora moze byc
            zaczatkiem do opracowania projektu sluzby miejskie nie przygotowaly.
            Maja zrobic to dopiero wykonane do XII.
            Koncepcja dot.Warynskiego natomiast jest juz od kilku lat gotowa.
            Czyli po prostu chodzi o to kto to ma realizowac:czy goscie,ktorzy maja dobre
            checi czy urbanisci z gotowymi planami.
            • jkwt Re: a ja muszę przyznać 03.08.06, 16:37
              Powtarzam. Jeśli chciał mieć wpływ na lokalizcję mostu to mógł zostać radnym
              lub prezydentem miasta. Jako poseł nie ma takich kompetencji. Sejm jest władzą
              ustawodawczą, a jego kompetencje kontrolne ograniczają się do rządu.
              Do grudnia ma powstać natomiast projekt budowlany i wykonawczy wraz ze
              wszystkimi dokumentami wymaganymi do uzyskania pozwolenia na budowę i starania
              się o finansowanie z UE (m.in. OOŚ, decyzje środowiskowe i lokalizacyjne).
              To dużo więcej niż dla Waryńskiego, dla którego był zrobiony jedynie projekt
              koncepcyjny + decyzja o warunkach zabudowy i zagospodarowania. Natomiat z
              uzyskaniem pozytywnej decyzji środowiskowej mógł być spory problem.
              • slavik222 Re: a ja muszę przyznać 03.08.06, 18:12
                jkwt napisał:

> Powtarzam. Jeśli chciał mieć wpływ na lokalizcję mostu to mógł zostać radnym
                > lub prezydentem miasta. Jako poseł nie ma takich kompetencji. Sejm jest
                władzą
                > ustawodawczą, a jego kompetencje kontrolne ograniczają się do rządu.
                > Do grudnia ma powstać natomiast projekt budowlany i wykonawczy wraz ze
                > wszystkimi dokumentami wymaganymi do uzyskania pozwolenia na budowę i
                starania
                > się o finansowanie z UE (m.in. OOŚ, decyzje środowiskowe i lokalizacyjne).
                > To dużo więcej niż dla Waryńskiego, dla którego był zrobiony jedynie projekt
                > koncepcyjny + decyzja o warunkach zabudowy i zagospodarowania. Natomiat z
                > uzyskaniem pozytywnej decyzji środowiskowej mógł być spory problem.

GOŚCIU,Poseł ma obowiązek przyjąć kazdego skarzacego.Ma obowjązek skargę
                zalatwić.
                Może poza wszelka kolejnoscia byc przyjety przez ministra.
                Takich uprawnien nie maja ani prezydent miasta,ani radny.Z tych uprawnien
                skorzystał.
                Informacje ktore M.uzyskal od urbanistow, poparte informacjami od ministra
                upublicznil nie spodziewajac sie wscieklego ataku Zaleskiego.Medialnie Zaleski
                ta potyczke wygral.Ale wszystkie wymagane formalnosci musza byc zalatwione i
                spelnione.Tego oczekuja wszyscy kierowcy,łącznie z Mężydło,ktory tez kieruje
                samochodem.
                • b3ut Re: a ja muszę przyznać 03.08.06, 18:22
                  > GOŚCIU,Poseł ma obowiązek przyjąć kazdego skarzacego.Ma obowjązek skargę
                  > zalatwić.

I załatwił? Gdzie jest ten most?
                • jkwt Re: a ja muszę przyznać 03.08.06, 21:02
                  Czy wy w tym pisie pobieracie lekcje manipulacji od Jacka Kurskiego.
                  Nie widziałem wściekłego ataku ze strony Zaleskiego, za to posłowi najwyraźniej
                  puściły nerwy w debacie telewizyjnej w sprawie mostu.
                  Chociaż wiem o co ci chodzi. Gdy Kurski łgał mówiąc, że PO korzystała z
                  billboard'ów PZU w kampani wyborczej to kierował się interesem społecznym i
                  dociekał prawdy. Gdy PO zaczęła docierać do niewygodnych dla piss faktów, był
                  to wściekły atak.
                  • slavik222 Re: a ja muszę przyznać 03.08.06, 21:14
                    Znam Kurskiego z jak najgorszej strony i absolutnie z nim sie nie
                    identyfikuje.Dyskutujemy o Toruniu i nic tu po K.Nie jestem w zadnej partii i
                    mam dobre relacje z ludzmi roznych opcji.Jestem tez odporny na gebelsowska
                    propagande.Jesli ktos mi mowi,ze nienawidzi konkretnej partii to wiem,ze chocby
                    ona prezentowala najlepsze rozwiazania to nie przekona kibiców PO czy SLD.
                    Z tego co wiem PiS w Toruniu jest podzielony i wiekszosc radnych tej
                    organizacji jest na garnuszku Z. i nie popiera Mężydły choć w prywatnych
                    rozmowach po zapoznaniu sie z jego argumentami nieoficjalnie już nie jest
                    jednoznaczna.Tak wiec w tej konkretnej sprawie przywolywanie PiS-u jest
                    nietrafne tymbardziej,że M kojarzony jest z opcja PO.
                    Co by nie bylo: ma byc drugi most,a kiepskiej baletnicy cos tam przeszkadza.
                    DO roboty ekipa Zaleskiego!
                    • historykii Re: a ja muszę przyznać 03.08.06, 21:42
                      slavik222 napisał:
                      Z tego co wiem PiS w Toruniu jest podzielony i wiekszosc radnych tej
                      > organizacji jest na garnuszku Z. i nie popiera Mężydły choć w prywatnych
                      > rozmowach po zapoznaniu sie z jego argumentami nieoficjalnie już nie jest
                      > jednoznaczna.
                      Slaviku222 skoro nie jesteś w PIS-ie, to skąd wiedza o podziałach wew.?
                      Co to znaczy-na garnuszku Z.
                      Co to znaczy, że większość z PIS-u jest niejednoznaczna?
                      Zachodzę w głowę, jak partia oparta na programie "S" z Sierpnia '80 r
                      zaciekle zwalcza odważnych "solidaruchów", z A./ Mężydłą na czele!
                      Moze jest ktoś, kto pomoze mi rozwikłać "węzeł pracowników UMK" w
                      kontratakach na Posła Meżydłę(...)?
                      Poprzedni w 1997 r(!)
                      Nigdy nie byłem i nie jestem na garnuszku-jak piszesz jakiegoś Z(...).
                      Kto eta Z ?
                    • jkwt Re: a ja muszę przyznać 03.08.06, 22:30
                      W każdym razie sprawy idą po mału do przodu. www.uwoj.bydgoszcz.pl/?
                      par=25&cid=1230
          • mixy Re: a ja muszę przyznać 06.08.06, 15:47
            Natomiast śmieszy mnie takie wchodzenie w d... przy użyciu górnolotnych słów,
            > które tutaj uprawiają członkowie pis. Zresztą to dość powszechne w tej partii

dla informacji nie jestem w parti, nie płacę składek tylko głosuje na PiS
    • nauka-znp Re: A.Mężydło najlepszym posłem regionu 17.08.06, 19:49
      ale chyba od końca lub w jego statystyce !!
      • rozczarowana-torunianka Re: A.Mężydło najlepszym posłem regionu 17.08.06, 20:16
        ale refleks!

nauka-znp napisał:

> ale chyba od końca lub w jego statystyce !!

jak się używa takiego nicka to trzeba czytać zanim się cokolwiek napisze.
        Nie w jego statystyce, tylko w statystyce Polityki.
        • slavik222 A.Mężydło najlepszym posłem wg badań ,,Polityki" 17.08.06, 20:38
          Towarzyszu nauka-znp(nomen omen),jest taki tygodnik lewicowy:POLITYKA.
          Wśród dziennikarzy roznych opcji rezydujacych w sejmie pezeprowadzono badania
          dot. kompetencji,uczciwosci itd posłów.
          Wśród 12 najlepszych znalazl sie Antoni Mężydło.
          A twoja ocena.... to tak jakby matolek ocenial nauczyciela matematyki:)
          • b3ut Re: A.Mężydło najlepszym posłem wg badań ,,Polity 18.08.06, 01:15
            poseł Mężydło:
            - wygrywa rankingi w LEWICOWYM piśmie
            - popiera niejakiego działacza LEWICOWEGO Waryńskiego by miał dostęp do mostu
            Wniosek:
            Poseł Mężydło spadkobiercą KPP oraz PPR
    • rpobywatel Re: A.Mężydło najlepszym posłem regionu 19.08.06, 00:02
      No tak w obecnej kadęcji poseł jak by orzył bo wczesniej to nie zabardzo praca
      interesowała na publicznym chlebie ale jak młode wilczki zaczeły kąsac to
      trzeba sie odgrysc
      • slavik222 Re: A.Mężydło najlepszym posłem regionu 19.08.06, 08:33
        rpobywatel napisał:

> No tak w obecnej kadęcji poseł jak by orzył bo wczesniej to nie zabardzo
        praca
        > interesowała na publicznym chlebie ale jak młode wilczki zaczeły kąsac to
        > trzeba sie odgrysc

W kadENcji...ale w ferworze dyskusji mozna sie pomylic.Pewnie jest w tym wiele
        prawdy,że wiecej Mężydły w Sejmie niż w terenie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka