Dodaj do ulubionych

Kinomanom polecam!!!

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.11.01, 09:23
Gorąco! Już dawno się tak dobrze nie czułam po wyjściu z kina jak po obejrzeniu
"Amelii" Jeunauda. Po prostu magia kina... Widzieliście? podzielcie się
opiniami!
Obserwuj wątek
    • Gość: atomski Re: Kinomanom polecam!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.11.01, 11:54
      Mi pojęcie "magia kina" od razu nasuwa "Ukryte pragnienia" Bertolucciego .
      Dlaczego ? Bo to obraz raczej niż film w typowym tego słowa znaczeniu...
      "Amelię" w takim razie też obejrzę :)))
      • Gość: omega Re: Kinomanom polecam!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.11.01, 14:01
        eeee to jednak trochę inna bajka... Widziałeś może "Miasto zaginionych dzieci"?
        Klimatem trochę podobne (środki), ale historia... po prostu majstersztyk! Po
        obejrzeniu czytalam recenzje i szczeze mowiąc zawiodłam się na nich bo tak
        naprawdę żaden krytyk (nawet w recenzji zamieszczonej w Wysokich Obcasach) nie
        potrafił oddać w pełni klimatu i tego jak można się czuć po obejrzeniu tego
        filmu... A czułam się jak... spełniona kinomanka po uczcie duchowej.... czy
        jakoś tak...hihi ;-)
        • Gość: Kalafior Re: Kinomanom polecam!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.11.01, 14:57
          Amelia to typowe kino dla kur. Jest tam magia i takie tam rzeczy ale z gruntu
          oglada go tylko czesc spoleczenstwa. Teraz ludzi rajcuje inny typ kina a czasy
          rycerzy w lsniacych zbrojach i dziewic z dlugimi wlosami to przezytek.
          • Gość: atomski Re: Kinomanom polecam!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.11.01, 15:06
            Mnie zwykle rajcuje to co innych ludzi zwykle już nie.I odwrotnie.
            Chętnie obejrzę sobie.
            • Gość: omega Re: Kinomanom polecam!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.11.01, 09:30
              brawooooo!!! i tak trzymać atomski:))) Jak już obejrzysz to daj znać czy Ci się
              podobało... (może Tobie uda się to opisać?)
          • Gość: omega Re: Kinomanom polecam!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 09.11.01, 09:46
            Gość portalu: Kalafior napisał(a):

> Amelia to typowe kino dla kur. Jest tam magia i takie tam rzeczy ale z gruntu
            > oglada go tylko czesc spoleczenstwa. Teraz ludzi rajcuje inny typ kina a czasy
            > rycerzy w lsniacych zbrojach i dziewic z dlugimi wlosami to przezytek.

no taaaaak, najlepiej jakiś film "Szklanką po łapkach" itp. gnioty kina
            amerykańskiego? Zapomniałam że wszystko teraz jest pod znakiem "fast"- food,
            money, movie, sex itd.... Nie jestem kurą (niestety Cię rozczaruję) a muszę
            powiedzieć że na szczęście są jeszcze ludzie na świecie do których adresowany
            jest ten film (też raczej nie mają nic wspólnego z kurami ani tym bardziej
            kogutami).
            • Gość: szczur Re: Kinomanom polecam!!! IP: *.hacker.komp.pl 09.11.01, 19:01
              ...co do drobiu to polecam "Uciekające Kurczaki" ;>.....
              • Gość: atomski Re: Kinomanom polecam!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 22:41
                To nie bedzie omego za prędko (aż film trafi do wypożyczalni).
                Nie chodzę do kina.Instytucję oskutecznie obrzydziły mi popcorn,szeleszczące
                papierki,głupawe komentarze i tego typu historie (dlatego urządziłem sobie kino
                w domu)
                Wiem,że na taki film raczej ktoś taki się nie wybierze,ale teraz to już urosło
                do idei i dla jednego filmu w roku nie będę jej łamał .
                Na penwo jednak o nim nie zapomnę ...
                Pozdrawiam
              • Gość: atomski Re: Kinomanom polecam!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 22:43
                To nie bedzie omego za prędko (aż film trafi do wypożyczalni).
                Nie chodzę do kina.Instytucję oskutecznie obrzydziły mi popcorn,szeleszczące
                papierki,głupawe komentarze i tego typu historie (dlatego urządziłem sobie kino
                w domu)
                Wiem,że na taki film raczej ktoś taki się nie wybierze,ale teraz to już urosło
                do idei i dla jednego filmu w roku nie będę jej łamał .
                Na pewno jednak o nim nie zapomnę ...
                Pozdrawiam
            • Gość: kalafior Re: Kinomanom polecam!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.11.01, 17:25

>
              > no taaaaak, najlepiej jakiś film "Szklanką po łapkach" itp. gnioty kina
              > amerykańskiego? Zapomniałam że wszystko teraz jest pod znakiem "fast"- food,
              > money, movie, sex itd.... Nie jestem kurą (niestety Cię rozczaruję) a muszę
              > powiedzieć że na szczęście są jeszcze ludzie na świecie do których adresowany
              > jest ten film (też raczej nie mają nic wspólnego z kurami ani tym bardziej
              > kogutami).

Tak zwane kino dla kur jest gatunkiem filmowym i nie musi oznaczac ze ogladaja go
              tylko kury :+). Filmy amerykanskie - czyli gnioty ;-0 ogladaja miliony (ciekawe
              dlaczego) i niestety z tego powodu niewiele miejsca zostaje na Amelie i podobne
              wartosciowe lub nie produkcje. EEee no i to tyle.
              • Gość: omega Re: Kinomanom polecam!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.11.01, 09:02
                Gość portalu: kalafior napisał(a):

> Tak zwane kino dla kur jest gatunkiem filmowym i nie musi oznaczac ze ogladaja
                > go
                > tylko kury :+). Filmy amerykanskie - czyli gnioty ;-0 ogladaja miliony (ciekawe
                >
                > dlaczego) i niestety z tego powodu niewiele miejsca zostaje na Amelie i podobne
                >
                > wartosciowe lub nie produkcje. EEee no i to tyle.

i właśnie dlatego Twoje opinie są godne pożałowania
                • Gość: Kalafior Odpowiedz. Ale o co chodzi ? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.11.01, 09:27
                  Niestety Twoja odpowiedz przerasta moje pojmowanie.
                  • Gość: omega Re: Odpowiedz. Ale o co chodzi ? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.11.01, 07:58
                    Gość portalu: Kalafior napisał(a):

> Niestety Twoja odpowiedz przerasta moje pojmowanie.

Tak myślałam, właściwie się tego spodziewałam że pewne rzeczy mogą Cię
                    przerastać... Może spytasz się jakiejś kury, ona Ci wytłumaczy;-)
                    • Gość: Kalafior Re: Odpowiedz. Ale o co chodzi ? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.11.01, 10:38
                      Przykro mi ze sie nie rozumiemy ale nie widze powodu do ataku. Nie powiedzialem
                      o Tobie ze jestes kura ani w zaden sposob nie staralem sie Ciebie obrazic.
                      Skoro jednak nalegasz ...
                      • Gość: phert Re: Odpowiedz. Ale o co chodzi ? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 22.11.01, 19:54
                        wydawalo mi sie, ze mieliscie rozmawiac o Amelii.
                        Omega walczy - i dobrze bo to jeden z lepszych filmow ostatnich lat.
                        Narracja przypomina mi troche Bunuela (widmo wolnosci lub dyskretny urok...)
                        no i jest dopiety w kazdym calu na tip-top.
                        Zauwazcie jak jest na przyklad zmontowany glos lektora czytajacy spreparowany
                        list od "ukochanego", znaleziony po wielu latach w Alpach.
                        W kazdym razie warto obejrzec, nawet w kinie smierdzacym popcornem.
                        • Gość: omega Re: Odpowiedz. Ale o co chodzi ? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.11.01, 09:41
                          Gość portalu: phert napisał(a):

> wydawalo mi sie, ze mieliscie rozmawiac o Amelii.
                          > Omega walczy - i dobrze bo to jeden z lepszych filmow ostatnich lat.
                          > Narracja przypomina mi troche Bunuela (widmo wolnosci lub dyskretny urok...)
                          > no i jest dopiety w kazdym calu na tip-top.
                          > Zauwazcie jak jest na przyklad zmontowany glos lektora czytajacy spreparowany
                          > list od "ukochanego", znaleziony po wielu latach w Alpach.
                          > W kazdym razie warto obejrzec, nawet w kinie smierdzacym popcornem.

HURRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!
                          A już myślałam że jestem na tym forum jedyną kt. obejrzała te arcydziełko:)))
                          Tak, głos lektora był fajnie zmontowany. Zresztą to jest film na wielokrotne
                          oglądanie, bo zawsze znajdzie się w nim coś co zaskoczy. Jeśli widziałeś "Miasto
                          zaginionych dzieci" to mnie się w obu filmach podobało takie "magiczne"
                          spojrzenie na np. spadającą kroplę z bliska... No i wogóle operowanie kamerą.
                          Ech... co ja tam mogę powiedzieć więcej? Oby jeszcze takich filmów, wtedy zniosę
                          i zapach popcornu i nawet siedzenie na krześle-dostawce.
                          • Gość: phert Re: Odpowiedz. Ale o co chodzi ? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 12:35
                            wlasnie - krzesla
                            urzadzenia sluzace do siedzenia a funkcjonujace w torunskich kinach
                            to naprawde ciezka sprawa, trzeba miec mocne kosci
                            a Kopernik to juz prawdziwa tragedia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka