Dodaj do ulubionych

Oszukali mnie!!! (organizatorzy TOFFI)

21.10.06, 21:42
www.festivaltoffi.pl/index.php?
akcja=art_zobacz&art_id=3&PHPSESSID=9a63d09ad96d1020b0ca69fedae02804 oto
program festiwalu i imprez mu towarzyszacych. Umieszczajac koncert Sofy w
rozpisce na sobote nikt nie pisal "wstep dla gosci specjalnych i posiadaczy
karnetow" tylko "wstep wolny". przylaze do od nowy i okazuje sie ze wstep
wcale nie jest wolny i spokojnie moge ruszac w droge na piwo na Starowce bo
teraz nikt mnie nie wpusci ewentualnie pozniej- za jakas 1-1,5h ale i tak
marne szanse.
organizatorzy TOFFI- zrobiliscie swinstwo
Obserwuj wątek
    • campenile Re: Oszukali mnie!!! (organizatorzy TOFFI) 21.10.06, 21:43
      Zawsze to okazja do wypicia browca :))))
      • sdb Re: Oszukali mnie!!! (organizatorzy TOFFI) 21.10.06, 21:59
        na Starowke mam krotsza droge niz przez Od Nowe ;P mogli od poczatku nie
        sciemniac i nie robic ludziom nadziei. a tak czuje sie jak frajer. i nie tylko
        ja bo takich osob bylo wiecej.
        • wiechl Re: Oszukali mnie!!! (organizatorzy TOFFI) 21.10.06, 22:37

no właśnie!
          mnie też oszukali, decydenci..

;)
    • esbeeek naucz się czytać 21.10.06, 22:35
      polacy mają problem z czytaniem ze zrozumieniem. Wszędzie jest napisane, że
      pierwszeństwo na darmowe imprezy mają ludzie, którzy wykupili karnety na
      wszystko. To pisze we wszystkich gazetach, na plakatach, programach i ulotkach.
      Więc zamiast szczekać na organizatorów, wróć do szkoły na lekcje języka polskiego.
      • tryg.sk F**K tOFFi 21.10.06, 23:00
        No cóż, potwierdzam... Właśnie wracają z Od Nowy ludzie podobnie jak Wy
        wykiwani. I wk*****ni. I z niesmakiem się wypowiadają n/t organizatorów.
        • rozczarowana-torunianka Re: F**K tOFFi 21.10.06, 23:09
          trzeba było zdjęcia wklejać, zamiast robić nieudane eskapady;)
          Straciliście prowadzenie;)
      • tryg.sk Re: naucz się czytać 21.10.06, 23:07
        Esbeeeeeeku. Jako Polak czytam: "22.00 koncert grupy SOFA [mała scena, wstęp
        wolny)"
      • sdb esbeek naucz się pisać 22.10.06, 14:29
        esbeeek napisała:

ja powoluje sie na program imprez w necie i na ulotce ktora czytalem w srode w
        Od Nowie. Gdybym z nich dowiedzial sie ze warunki wstepu sa bardziej zlozone to
        zrobilbym wczesniej cos by je spelnic.

> polacy mają problem z czytaniem ze zrozumieniem. Wszędzie jest napisane, że
        > pierwszeństwo na darmowe imprezy mają ludzie, którzy wykupili karnety na
        > wszystko.

a ty piszesz "wszedzie" no widze konkretem sypnales. gdzie jeszcze w takim
        razie dostepny byl program imprez? bo rozumiem ze ulotki i oficjalna strona to
        w takim razie "nigdzie"

> To pisze we wszystkich gazetach, na plakatach, programach i ulotkach.
        > Więc zamiast szczekać na organizatorów, wróć do szkoły na lekcje języka
        > polskiego.

masz tupecik widze- "to pisze we wszystkich gazetach" i kazesz mi wrocic do
        szkoly. bezczelna ta dzisiejsza mlodziez sie robi
        • elodia Re: Cóż za urocza kulturalna dysputa!:))) 22.10.06, 21:35

• katee1 Re: naucz się czytać 26.10.06, 11:10
        To pisze we wszystkich gazetach, na plakatach, programach i ulotkach.
        >
        > Więc zamiast szczekać na organizatorów, wróć do szkoły na lekcje języka polskie
        > go.
        • katee1 Re: naucz się czytać 26.10.06, 11:48
          Panie Jarku, co do odpowiedzi - Klasa !
          Bardzo eleganckie zachowanie i nie uciekanie od odpowiedzialności jako organizator. Toffi zyskał w moich oczach. Pozdrawiam.
    • palin czytanie ze zrozumieniem 22.10.06, 05:49
      och tak
      to powazny klopot w naszym spoleczenstwie...
      ale w akademickim miescie?????
      dajcie spokoj ludzie
      wszedzie jasno i klarownie - jak dla mnie- bylo dane do zrozumienia (jak widac nie dla wszystkich) ze wejscie w pierwszej kolejnosci dla karneciarzy....i vipow of kors...czy to naprawde tak ciezko zrozumiec????
      ludzie....
      tofii
      super
      swietna opcja
      nie przejmujcie sie glosami zawistnych gnojkow...
      tak trzymac pozdrawiam
      • wiechl Re: czytanie ze zrozumieniem 22.10.06, 08:50
        palin napisał:
        (...)
        > nie przejmujcie sie glosami zawistnych gnojkow...

kolega palin widzę wysoką kulturę nie dość, że szanuje i podziwia, to jeszcze
        szerzy..
        chwali się to, zaiste!
        • jakub_lauder Re: czytanie ze zrozumieniem 22.10.06, 09:49
          Bo doswiadczeniach z Latem Filmow i zamieszaniem z karnetami widze, ze kolejni
          organizatorzy nic nie nauczyli sie, a mogli popatrzec na bledy poprzednikow.
          • ddu Re: czytanie ze zrozumieniem 22.10.06, 11:05
            moim zdaniem- info, że pierwszenstwo mają karnetowcy - były. może niezbyt
            konkretne. ale mozna się domyślić takich rzeczy...jednak bardzo żal osób, które
            nie weszły. koncert ZNAKOMITY!!!!!!!!!!!!!! jak i cały festiwal:)
        • b3ut Re: czytanie ze zrozumieniem 22.10.06, 12:01
          wiechl napisał:

> kolega palin widzę wysoką kulturę nie dość, że szanuje i podziwia, to jeszcze
          > szerzy..
          > chwali się to, zaiste!

Palin świeżo dotleniony kulturą to musi odreagować. Oszukali...
        • palin Re: czytanie ze zrozumieniem 2 23.10.06, 04:02
          zaiste
          jak dla mnie jasne i czytelne bylo to, ze na koncert sofy, na malej scenie od nowy - gdzie jak wiadomo nie wejdzie wiecej osob (moze stad nazwa "mala scena" - dla nie czytajacych ze zrozumieniem)w pierszej kolejnosci wchodzic beda posiadaze karnetow.tym karnet roznic mial sie od biletow wlasnie.ze "wjazd" byz na wszystko.
          czyz nie?
          dlatego to kiepskie moim zdaniem wytykanie bledu, ktorego wg mnie,na szczescie nie tylko mnie,nie bylo
          to
          jak to ujalem
          "gnojkostwo" a osoby to piszace...zawistne gnojki
          "is that clear???"
          nie sadze...
          • palin Re: czytanie ze zrozumieniem 2 23.10.06, 04:05
            pierwszej oczywiscie.
            taka literowka
            a na koncercie i tak nie bylem
            ale caly festiwa;l uwazam za udany.choc pewnie niedociagniecia tez byly...
            ale mam andzije za rok bedzie lepiej
          • sdb Re: czytanie ze zrozumieniem 2 23.10.06, 08:06
            nie, nie clear
            bez wzgledu na twoje chamskie i zarozumiale odzywki zdania nie zmienie- o ile
            generalnie impreza byla pewnie udana(jestem ciekawy frekwencji na wszystkich
            jej wydarzeniach- "Torun miastem ktore kocha kino" wydaje mi sie przesada ale
            moze jednak jest w tym troche prawdy) o tyle w sprawie informacji o wstepie na
            imprezy dali ewidentnie ciala i wnerwili wielu chetnych
            • palin Re: czytanie ze zrozumieniem 3 23.10.06, 14:32
              moje odzywki nie sa ani chamskie ani zarozumiale.
              jeszcze raz napisze zatem
              dla mnie posiadacza karnetu na festiwal TOFFI zrozumialym bylo ze wejsc moge sobie wszedzie.
              jest mi bardzo przykro, ze niektorym sie nie udalo...
              ale czy jest to powod zeby oskarzac organizatorow???
              (oszukali mnie, f..k tofii- patrz wyzej????????)
              naprawde w tej kwestii uwazam ze mozna bylo sie domyslec....
              pom prostu.
              a festiwal byl udany.
              cos sie dzieje.
              nir wiem czy wiecie ze na toffi byla kilka premier.zupelnych premier.
              na poland caly.
              czyxz to nie wazneijsze niz impreza dodatkowa na malej scenie gdzie wiadomo ze wejdzie poiwedzmy...kikladziesiat osob????
              ludzie....
              • sdb czytanie ze zrozumieniem lekcja dla palina 23.10.06, 15:20
                palin napisał:

> moje odzywki nie sa ani chamskie ani zarozumiale.
                > jeszcze raz napisze zatem
                > dla mnie posiadacza karnetu na festiwal TOFFI zrozumialym bylo ze wejsc moge
                so
                > bie wszedzie.
                > jest mi bardzo przykro, ze niektorym sie nie udalo...
                > ale czy jest to powod zeby oskarzac organizatorow???
                > (oszukali mnie, f..k tofii- patrz wyzej????????)
                > naprawde w tej kwestii uwazam ze mozna bylo sie domyslec....
                > pom prostu.
                > a festiwal byl udany.
                > cos sie dzieje.
                > nir wiem czy wiecie ze na toffi byla kilka premier.zupelnych premier.
                > na poland caly.
                > czyxz to nie wazneijsze niz impreza dodatkowa na malej scenie gdzie wiadomo
                ze
                > wejdzie poiwedzmy...kikladziesiat osob????
                > ludzie....

ja nie neguje ze festiwal byl udany, ja nie neguje ze bylo kilka premier, nie
                neguje ze kazdy kto mial karnet mogl byc spokojny o wejscie na kazda impreze
                festiwalu.
                nie oskarzam tylko krytykuje bo zostalem zrobiony w konia i wiele innych osob
                tez. roszcze sobie swiete prawo do krytykowania i nikt mi nie moze tego
                zabronic. zwazajac jednak na moj rozsadek krytykuje to co uwazam za godne
                krytyki: organizatorzy nie zadbali o precyzyjna informacje na temat warunku
                wstepu na koncert Sofy.
                clear?
                • palin Re: czytanie ze zrozumieniem lekcja dla palina odp 23.10.06, 16:35
                  clear ze nie negujesz.
                  drogi sdb
                  z innej bajki
                  byles kiedys w od nowie na koncercie na males sceinie???
                  jak na Twoje oko ile osob tam wejdzie???
                  ja bywalem kiedys- jka dla mnie 150 to chyba max.
                  i to przesadzony strasznie.
                  wiec zupelnie hipotetycznie.
                  sofa nieco populares ostatnuo (i fajnie bo sa spoko)
                  wiec jasnym bylo ze pewnie wiecej osob na kocert sie zjawi
                  i teraz.
                  jakos orgaznizator
                  podejmujesz diecezje
                  kogo wpuszczamy skoro jest duzo wiecej cchetnych niz pomiescic mozna???
                  a)stalych gosci z karnetem (mimo ceny 35 zl za karnet ktora wg mnie jes smiszna wrecz, jest to jakas stala wylozona kasa ktora do organizatorskiego budzetu wplywa)
                  b)tez bardzo waznych festiwalowych gosci ktotzy kupowali sobie bilety???
                  przyznasz ze ciezkie to zadanie/
                  a jak sadze organizatorzy mieli duzo wiekszych klopotow, niz dodtakowo co by nie bylo imprez w od nowie.
                  mi o to chodzi.postaw sie w tej sytuacji.
                  a jesli chodzi o to niedoinformowanie o ktorym tak glosno krzyczycie, ja juz dawno slyszalem "na miachu" ze na koncert bedzie duzo ludzi i beda pewnie jakies jazdy w tym stylu.ze ktos nie wejdzie.
                  jest mi bradzo szkoda tych ludzi
                  ale to jeszcze nie powd zeby kogos obrazac (ostrymi slowami)

mpoja puenta, za duzo czasu juz na te posty mi schodzi
                  ja wiedzialem ze bedzie ograniczenie na karnety, szkoda mi tych ktorzy nie wiedzieli.
                  i tylko o to mi chodzi.
                  dla mnie clear.

tak krytykuj sobie co chcesz.towje siwte prawo.
                  a sofa gra czesto teraz sa na fali i bedzie ich mozna pewnie obejrzec jeszcze w tym miesiacu albo w nastepnym.
                  aaaaaaaaaa
                  konec.
          • wiechl Re: czytanie ze zrozumieniem 2 23.10.06, 08:22

dla mnie również nie clear

Zachowałeś się ordynarnie i twój dalszy łaskawy wywód tylko potwierdza, że z
            etykietą jesteś mocno na bakier. Że kolega mocno lubi podziwiać swoje odbicie,
            to też śjakoś przebrzmiewa. Sam nie wiem, czy jesteś bardziej nadęty, czy
            bardziej niekulturalny..

Wracajac do meritum - nie bardzo rozumiem, co jest zawistnego w poście
            napisanym przez zwyczajnie rozczarowaną osobę, ani tym bardziej nie rozumiem,
            jak na takiej podstawie dałeś sobie prawo obrażania zupełnie nieznanych sobie
            ludzi.

Widzisz, sięgając po kulturę tzw. wysoką, nie należy zaniedbywać tej
            zwyczajnej. Obawiam się, że kolega ma na tym polu poważne braki i powinien
            mocno popracować nad sobą.
            Niestety, swoim zachowaniem kalasz w sumie całkiem fajny festiwal - bo siarę
            robisz osobiście, ale w kontekście okołofestiwalowym, co nie rodzi dobrych
            skojarzeń.

no nic, może się koledze jeszcze poprawi - bądźmy dobrek myśli..
            • palin Re: czytanie ze zrozumieniem 4 23.10.06, 14:44
              wiechl napisał:
              >
              > Zachowałeś się ordynarnie i twój dalszy łaskawy wywód tylko potwierdza, że z
              > etykietą jesteś mocno na bakier. Że kolega mocno lubi podziwiać swoje odbicie,
              > to też śjakoś przebrzmiewa. Sam nie wiem, czy jesteś bardziej nadęty, czy
              > bardziej niekulturalny..

tego nie skomentuje wybacz.dusputa o toffi byla i TWOIM niezroumieniu.
              nie zamierzam sie w to wkrecac....
              ale oczywisxie przejalem sie strasznie.
              ludzie..........

> Wracajac do meritum - nie bardzo rozumiem, co jest zawistnego w poście
              > napisanym przez zwyczajnie rozczarowaną osobę, ani tym bardziej nie rozumiem,
              > jak na takiej podstawie dałeś sobie prawo obrażania zupełnie nieznanych sobie
              > ludzi.

gratuluje!!!
              a co robia ci ludzie na forum wyzej????
              czytales te sposty???
              f..c tofii oszukali mnie....to niby co jest???
              wiesz co...
              gnojkostwo

> Widzisz, sięgając po kulturę tzw. wysoką, nie należy zaniedbywać tej
              > zwyczajnej. Obawiam się, że kolega ma na tym polu poważne braki i powinien
              > mocno popracować nad sobą.
              > Niestety, swoim zachowaniem kalasz w sumie całkiem fajny festiwal - bo siarę
              > robisz osobiście, ale w kontekście okołofestiwalowym, co nie rodzi dobrych
              > skojarzeń.
              >
              > stary nie osnmieszaj sie juz wiecej.o to prosze.to ze jestes niemily maxymalnie nadety i masz pewne klopoty ze soba jak widze (chyba te komentarze u gory odnosza sie wlasnie do Ciebie)to wychodzi na to ze dodatkowo zupelnie nie czaisz tematu.
              polecam posta zwrotnego do sdb bo 2 razy nie chce mi sie pisac.
              nie robie siary festiwalowi.bo moge sie nazwac jego fanem.raczej
              sam festiwal byl uwazam bardzo udany,ludzie dopisali,ceny bardzo przywoite.i fajne kino w toronto prez cale 5 dni...
              jezeli ktos ocenia(czyt.oczernia) organizatorow przez pryzmat niedociagniec (upieram sie -dla mnie bylo ich raczej ...bardzo malo jak na festiwal filmowy)i tylko niedociagniec, nie patrzac na inne sfery, potem z zawisci ze kupil bilet za 5 zeta i nie wszedl na koncert....pisze bzdury na forum....
              jak to sie nazywa
              ???
              powtarzac sie nie zamierzam
              i zrob cos dla mnie
              nie ucz mnie kultury.
              zajmij sie soba wpierw ok?
              czy teraz moze bedzie clear????
              ja cie znam z postow porzednich to raczej nie sadze.
              no ale lajf....coz.
              nic nie zrobisz.oka nie wyjmiesz...
              mi mo wsyztko(tych obelg z gory tez)
              pozdrowienia

• wiechl spróbuję jeszcze raz, tym razem wielkimi literami 26.10.06, 14:55
                Szanowy Palinie,

Chwali się, że kupiłeś sobie karnet i festiwal Ci się podobał.
                To wielce szlachetne z Twojej strony, zaiste, że stanąłeś w obroni czci
                niewinnej i wiary oraz to, że jesteś wysoce kulturalnym i nienadętym
                człowiekiem. Daje Ci to pełne prawo do wyzywania ludzi od gnojków, zaiste..
                Nie ma co, doskonale wpisujesz sie w kanony moralne IV RP - przyszłość widzę
                przed Tobą świetlaną!
                na wszelki wypadek dodam: to był sarkazm ("trudne słowo..")
                Niestety, stosujesz relatywizm moralny na miarę Kalego, albo partii rządzącej,
                nie przymierzając.

Sytuacja z koncertem 'Sofy' była nieco niezręczna, co jest faktem i - być może -
                gdyby info nt. ograniczeń dotyczących wstępu było napisane większą czcionką,
                całej tej sytuacji można by uniknąć. W niczym to jednak nie umniejsza jakości
                samej imprezy, a zwłaszcza w jej 'wiodącym' kontekście filmowym. Zdarzenie
                powinno być traktowane co najwyżej jako pewna niezręczność i tyle..

Pojawienie się domorosłego rycerzyka, który w ordynarny sposób obraża inne
                osoby, to zupełnie odrębna sprawa i nie powinno być nijak kojarzone z
                festiwalem.
                'Oszukali mnie' jest dość popularnym ostatnio w Toruniu zwrotem i stosowane
                jest nagminnie, najczęściej w humorystycznym kontekście, w nawiazaniu do
                znanego prawie wszystkim filmiku.
                Za wykorzystanie powyższego zwrotu (bez żadnych epitetów i chamstwa z mojej
                strony!), zostałem zakwalifikowany przez bufoniastego rycerzyka do grupy
                gnojków, co uważam za poważne nadużycie.
                Zakup karnetu oraz własne przekonanie, że jesteś naprawdę fajnym kolesiem to
                ZDECYDOWANIE zbyt mało, abyś miał prawo stosować takie odzywki. JEST TO
                ZWYCZAJNE CHAMSTWO I AROGANCJA.
                Mało tego, zamiast przeprosin, zostałem pomówiony o brak kultury, wynikający
                rzekomo z moich wcześniejszych postów. W związku z powyższym proszę o podanie
                linków do moich wcześniejszych wypowiedzi, które kolega znajduje
                niekulturalnymi..

szeroko rozumianego powodzenia życzę!
                Wiech

• jan996 sdb -czy tobie sie kiedykolwiek coś spodoba? 23.10.06, 08:33
      sdb - czy tobie sie kiedykolwiek cokolwiek spodobalo?
      Osmieszasz internautow, doprowadziles do likwidacji moderatorow spolecznych
      tego forum, a teraz czepiasz sie Toffi??????

Czy ty sam cokolwiek w zyciu osiagnales??
      • sdb Re: sdb -czy tobie sie kiedykolwiek coś spodoba? 23.10.06, 08:43
        jan996 napisał:

> sdb - czy tobie sie kiedykolwiek cokolwiek spodobalo?
        > Osmieszasz internautow, doprowadziles do likwidacji moderatorow spolecznych
        > tego forum, a teraz czepiasz sie Toffi??????
        >
        > Czy ty sam cokolwiek w zyciu osiagnales??

tak- doprowadzilem do likwidacji twojej szczeniackiej cenzury na forum spamerze
        i wielonickowcu
        • torunianin1 Re: sdb -czy tobie sie kiedykolwiek coś spodoba? 23.10.06, 14:34
          sdb przesadzasz troche.
      • torunianin1 Re: sdb -czy tobie sie kiedykolwiek coś spodoba? 23.10.06, 14:36
        Tez nie lubie sdb-a.
        • sdb za to lubisz rozmawiac sam ze soba i udawac glupka 23.10.06, 14:43
          za to lubisz rozmawiac sam ze soba torunianin1 patajka1 qq1110 jan996 darekk445
          staszekk1 nautile stary_piernik edi_20 o_murphy siwy51 mavellis bajobongo2

ja cie bardzo lubie uwielbiam czytac twoje wypociny pisane z wysokim mniemaniem
          o swojej wiedzy na kazdy temat
          • tryg.sk Re: za to lubisz rozmawiac sam ze soba i udawac g 23.10.06, 16:50
            Toffi takimi akcjami prosi się o niezadowolenie. To taka forma działania. A
            potem, że nas atakują, że nie jesteś z nami itp.
            • b3ut Re: za to lubisz rozmawiac sam ze soba i udawac g 23.10.06, 17:46
              a wystarczyło napisać "wstęp wolny dla posiadaczy karnetu, reszta po 30 zł"...
              • intervention Re: za to lubisz rozmawiac sam ze soba i udawac g 23.10.06, 17:53
                b3ut napisał:

> a wystarczyło napisać "wstęp wolny dla posiadaczy karnetu, reszta po 30 zł"...

No nie pomysleli, ze najprostsze rozwiazania są najlepsze.
                • tryg.sk Toffi. 24.10.06, 00:35
                  Jeszcze raz dodam. Jest mi przykro z powodu nieścisłości. Ponoć koncert był
                  fajny, ale po prostu zawiodła informacja. Proszę nie bronić organizatorów. Dali
                  plamę. Oczywiście się nie przyznają, bo do porażek tacy ludzie nie przyznają
                  się. A warto czasem. od paru dni brakuje tu postu z PRZEPROSINAMI.
          • siwy51 oj sdb...wspolczuje, sam sie osmieszasz. 24.10.06, 08:44
            To i mnie tam wrzucasz?
            oj sdb...wspolczuje, sam sie osmieszasz.
            Napisz jeszcze siwy51 = sdb :-)
            • jjaworski6 W imieniu organizatorów 24.10.06, 12:50
              Nazywam się Jarek Jaworski i jestem organizatorem TOFFI. Otrzymałem znak, że
              toczy się taka dyskusja na tym forum. Po jej przeczytaniu dominuje uczucie
              smutku. Nieznana mi i występująca pod pseudonimm osoba rzuca PUBLICZNE
              oskarżenia narażające nas na utrat zaufania niezbędną do pełnienia naszego
              zawodu, za to, że nie dostała się ZA DARMO na koncert. Jest pewnym schematem,
              że najgłośniej protestują ci, którzy mieli gdzieś wejśc za darmo, widocznie tak
              być musi.

Ale gwoli wyjaśnienia:
              - na koncert wejsć mogła określona liczba osób z powodów przeciwpożarowych.
              - informacja o tym że pierwszeństwo wejścia na wszelkie imprezy osób z
              karnetami była wywieszona w Od Nowie od początku festiwalu

Z racji tego, że to my zorganizowaliśmy ten koncert czujemy się w jakimś sensie
              winni Waszego, naszych widzów i odbiorców niezadowolenia. W tej sytuacji
              przepraszamy wszystkich, którzy zawiedli się i nie dostali na konceert. Gdy
              nasza impreza zyska większy budżet, będziemy organizowali koncerty w dużych
              salach. Niestety wtedy mogą nie być za darmo :)
              Autorowi tego zamieszania, panu?pani "sdb" proponuję w zamian bezpłatny bilet
              na wybrany seans w kinie Orzeł. Niestety będzie to oczywiscie wiązało się z
              ujawnieniem personaliów, ale w dzisiejszych czasach nikt piszacy na forach i
              tak nie jest anonimowy [ach ci admini :)]. Jeżeli więc drogi/a "sdb"
              akceptujesz takie zadośćuczynienie, prosze o kontakt na jeden z maili
              festiwalowych.

Proszę też o odrobinę sympatti w podejściu do naszej pracy. Nie jesteśmy
              nieomylni i popełniamy błędy jak każdy z nas.

Z poważaniem, pozdrawiając i zapraszając na rok następny, J.Jaworski

• edi20 Nie przejmuj sie sdb - to taki forumowy malkontent 24.10.06, 14:20
                Wszystkjiego dobrego Jarku! Nie przejmuj sie sdb - to taki forumowy malkontent.
                • jan996 Re: Nie przejmuj sie sdb - to taki forumowy malko 24.10.06, 14:44
                  do sdb:
                  w świetle tego co napisał organizator - nie jest ci trochę głupio za twoje
                  ciągłe narzekanie i zrzędzenie?
                  • davoo Re: Jordanki powinny być Parkiem!!!! 24.10.06, 15:00
                    >w świetle tego co napisał organizator - nie jest ci trochę głupio za twoje
                    >ciągłe narzekanie i zrzędzenie?

a dlaczego ma mu być głupio?? czy pan jaworski ujawnil nam jakies fakty,
                    wczesniej nieznane, ktore by dyskredytowaly sdb'a i umniejszaly jego zarzuty
                    (nawet jesli nazbyt emocjonalnie postawione)?
                    zreszta, nie sdb jedyny zwrocil uwage na niezrecznosc sytuacji i co najmniej
                    niejednoznacznosc informacji dot wejscia na koncert
                    i tu organizator- pan jaworski stanal na wysokosci zadania i za powyzsze
                    przeprosil,,, choc mogl to bzdetne forum,,,, pardon,,,olac. i ok.

sprawa miedzy organizatorem a grupa osob, ktore mogly poczuc sie glupio
                    podrozujac ze znajomymi na bielany na marne.
                    jakos tylko janek-babbik twojej w tym wszystkim roli nie widze, poza namolnym
                    wciskaniem nochala w kwestie
                  • palin tak trzymac TOFFI!!!!!again!!!! 24.10.06, 16:41
                    bez sensu wdlame sie w duspute.ktora sensowna byc nie mogla nie na tym forum przecie.#
                    bardzo fajny gest panie jarku....
                    a do reszty.
                    czyz nie jest tak jak pisalem???
                    ograznicona liczba miejsc i stad nie wpuszczanie wszystkich chetnych???
                    odsylam do jednego z moich postow
                    dokladnie jest tak, ze ci ktorxzy byli na 1 filmie za 5 zet, no niektoryz pewnie wogole nie byli, podnosza najwiekszy krzyk, bo nie wieszli na darmowy koncert.ktory by impreza towarzyszaca festiwalu.
                    to dla mnie nazywa sie tak jak wczesniej to nazwalem.
                    mniejsza z tym.
                    pozdrawiam goraco panie Jarku.
                    calej mojej ekipie sie podobalo.tzymamy kciuki za przygotowania do next festiwalu
                    bylo duzo fajniej niz na lecie filmow.fajna atmosfera, widac ze duzo pracy w to wlozyliscie.
                    fajna opcja naprawde.
                    jeszcze raz pozdrawiam

• ddu Re: tak trzymac TOFFI!!!!!again!!!! 24.10.06, 20:25
                      tak,
                      gratulacje dla kasi i jarka. myslę, że wiele osób jest zadowolonych z toffi oraz
                      ze znakomitego koncertu sofy. tyle, że oni może nie zaglądają na to forum. i
                      chyba dobrze robią.
              • sdb Re: W imieniu organizatorów 26.10.06, 15:52
                Nazywam sie SDB i jestem fanem wszystkiego fajnego co dzieje sie w moim
                miescie. Absolutnie bezkrytyczna postawa lansowana uporczywie na tym forum
                przez przez jednego z uzytkownikow wystepujacego pod wieloma nickami jest mi
                obca. Lubie wiedziec co sie dzieje w Toruniu i w miare mozliwosci z tego
                korzystac. Tym bardziej raduje sie me serce gdy odbywa sie impreza oferujaca
                formy rozrywki czy sztuki ktore interesuja mnie szczegolnie- nie czarujmy sie,
                nie wszystkie imprezy kulturalno-rozrywkowe stoja na wysokim poziomie, poza tym
                jeden lubi teatr inny koncerty a jeszcze inny jak mu nogi smierdza ;) TOFFI ma
                moje pelne poparcie, 2 lata temu udalo mi sie odwiedzic czesc pokazow filmow
                propagandowych, rok temu odwiedzilem Od Nowe podczas koncertu Oszibarack i
                projekcji finalowego filmu zakonczonej setem DJskim Noviki. Za kazdym razem
                zalowalem ze nie moglem skorzystac wiecej. W tym roku udalo mi sie zajrzec
                jedynie na koncert Matplanety(superek) poza tym w moim zasiegu byl jedynie
                koncert Sofy. Nie jestem osoba ktora rajcuje wyrywanie komus czegos sila i
                krzykiem. Gdybym wiedzial wczesniej ze nie majac karnetu na koncert nie wejde
                to w ogole nie zawracalbym nim swoim znajomym i sobie glowy. Planujac spotkanie
                w Od Nowie na sobote opieralem sie na programie ze strony www, i ulotki
                dostepnej w klubie, jednak podczas srodowego koncertu wywieszek z szersza
                informacja o wstepie na pozostale imprezy nie widzialem. Dziwilo mnie co prawda
                ze Sofa ma wystapic tylko na malej sali ale w zwiazku z tym postanowilem dla
                pewnosci zjawic sie tam godzine wczesniej. Okazalo sie ze jednak nie zostalem
                wczesniej odpowiednio poinformowany i z koncertu nici. Trudno, Sofe na pewno
                bede mial jeszcze okazje zobaczyc nie raz.
                Jarku(bywalcu forum ;) ), nie mam ochoty Cie obrazac ani wylewac jadu, jako
                odbiorca TOFFI zwracam uwage na niedociagniecie, ktore mocno mnie zawiodlo.
                Wiem ze to szczegol ktory wsrod wielu innych powazniejszych problemow przy
                organizacji mogl ujsc Waszej uwadze. Zapewne za rok bedzie wszystko OK.
                Po bilet sie nie zglosze, rzadko chodze do kina, jednak bardzo doceniam Twoja
                wole pojednania, dziekuje. Chetnie wypije z Toba piwko.

pozdrawiam :)

PS. "oszukali mnie" proponuje potraktowac jako mniej brutalne czy agresywne a
                raczej jako folklorystyczne, co nie wszyscy podchwycili.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka