Dodaj do ulubionych

przekręt w starostwie

IP: *.swiecie.vectranet.pl 03.06.09, 17:16
www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=1224&NrSection=220&NrArticle=139598&IdTag=5
zastępca kierownika nieźle kombinuje
Obserwuj wątek
    • ciekawy2009 Re: przekręt w starostwie 03.06.09, 20:33
      ciekawe czy siedzi jeszcze na swoim stołku ?
      • Gość: xyz Re: przekręt w starostwie IP: *.swiecie.vectranet.pl 03.06.09, 21:10
        Siedzi na tym swoim stołku, bo wyrok jest nieprawomocny:( No i gdzie będzie mu
        lepiej niż w starostwie?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: czesty klient Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.06.09, 21:54
          Nie wierzę, w to co opisuje Ekspress. Jest to najbardziej
          kompetentny człowiek, który decyduje prektycznie o rejestracji
          każdego pojazdu.Z tego co zaobserwowałem to praktycznie żaden pojazd
          problemowy nie bedzie zarejstrowny bez jego wiedzy i zgody, dlatego
          nie wierze w to co opisuje Ekspress.Myśle że sad oczyści go z
          zarzutów a my karzystający z usług wydziału bedziemy prosic go aby
          pozostał bo nie ma tam bardziej kompetentnego urzednika.
          • Gość: gościu Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 22:24
            chyba jakis lizus z tego "częstego klienta "
            • Gość: obserwacja własna Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 10:25
              lizodup a nie lizus :P

swoją drogą z moich skromnych obserwacji wynika, że jak człowiek do
              żadnej pracy się nie nadaje to idzie na urzędasa. Tak jest w naszym
              kraju. Urzędnicy to w większości osoby nieuczciwe. Wiele spraw
              załatwiałam w różnych urzędach (otwarcie firmy, rejestracje aut
              itp.) i prawie w każdym przypadku czekano na moją reakcję na
              komunikat, że dana sprawa wymaga bardzo długiego czasu na
              załatwienie (wymowny komunikat i oczekiwanie na moją reakcję w
              postaci koperty z łapówką). Niestety urzędasy myślą, że wszyscy są
              tak nieuczciwi jak oni i są łapówkarzami itd. Ja nie daję łapówek
              nikomu i to się nigdy nie zmieni.
        • Gość: GOŚĆ Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 17:30
          Ludzie Wy po po pierwsze nie znacie przepisów... Po drugie nie
          wiecie o innych pracownikach, ktorzy zostali uniewinnieni... Moze z-
          ca kierownika popełnił bład podpisujac swoje dokumenty... ale
          popatrzcie na to z drugiej strony... Idąc do wydziału komunikacji z
          jakims problemem nigdy niczego nie dowiecie sie od kierownika
          P.Stansław... On się na niczym nie zna... a tymbardziej na
          rejestracji samochodów... Nie podpisuje też dowodów, gdyz zapewne
          nie chce by ciazyła na nim taka odpowiedzialnośc.A pamietacie
          wczesniejsza sprawe dotyczaca jednej z teraz juz byłych
          pracowniczek... To własnie p.Mirosław wykrył jej poczynania...
          Myślicie,ze gdyby był winny zajął by sie ta sprawa...Oczywiście ze
          nie!Nie chciałby wsypać siebie samego... i innych pracowników... Za
          karty pojazdow zwracaja pieniadze a mowa byla o tym juz duzo
          predzej, takze duzo nie zaoszczedził... A co do załatwiania
          rejestracji- spróbujcie... Świecie to jedyny urzad ktory nie
          zarejestruje np. samochodw z Francji jesli jest cos niezgodne z
          przepisami... I własnie to Was boli... bo w Grudziadzu idzie a w
          Świeciu nie...A nawiazujac do synowej vicestarosty... Dlaczego nie
          miałaby pracowac jesli sie nadaje... dlaczego miałaby byc
          dyskryminowana tylko dlatego ze jej tesciowa ma wyzsze stanowisko...
          Ludzie zainteresujcie się cała sprawa od poczatku wtedy kierujcie
          zarzuty.Nie jestem tutaj za żadna ze stron, ale chce Wam pokazac, że
          czesto oskarżacie ludzi niepodstawnie...

• Gość: Zastanawiajace Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 17:51
            Zastanawiajacy ten post jest... A co do tej byłej pracownicy
            pamietacie może coś?? Myślcie ze to ona chce sie zemścić??
            • Gość: mieszkaniecGrudzia Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 20:31
              Ona dostała wyrok przecież, za branie pieniedzy od ludzi i nie
              wpłacanie
              • Gość: kosc Re: przekręt w starostwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 08:53
                a gruby bral od firm miecho za zarejestrowanie! deputat :))))
                • Gość: ww Re: przekręt w starostwie IP: 77.245.242.* 06.06.09, 16:10
                  gruby to potrafi garnać tylko do siebiej;a ta jego córka ta za mała była bo to
                  dziecko 13letnie poinno sie zabrac za nauke anie wszystko załatwiane przez
                  łapówki.i gdzie tu sprawiedliwosc;-)
          • Gość: xyz Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 18:58
            Znawca przepisów się znalazł. Mam wrażenie ,że jednak jestes jedna
            ze stron!!!
      • Gość: Gość Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 11:14
        Pewnie, że siedzi, można to sprawdzić idąc do Wydziału Komunikacji.
        • Gość: lysykolo Re: przekręt w starostwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 11:32
          moze niedlugo posiedzi, ale w pierdlu hahahahahahahahahaha. na jego miejsce jest
          1000 chetnych. niech spada! WŁODARZE OTWÓRZCIE W KOŃCU OCZY!!! od tych ludzi
          zależy to, jak Was postrzegają inni!
    • Gość: gość Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 22:17
      Śmieszne jest to co pisze "częsty klient".
    • Gość: Jacek Re: przekręt w starostwie IP: 83.137.254.* 03.06.09, 22:24
      To oczywiste, że w małych miasteczkach zawsze winą trzeba oskarżyć niewinnego
      człowieka, który od lat pracuje na stanowisku doskonale wykształcony, o
      nieskazitelnej opini,posiadający profesjonalny stosunek do swoich służbowych
      obowiązków...Polacy wstydźmy się naszych narodowych przywar daleko nam do
      demokracji w czystej postaci
      • Gość: czytelnik Re: przekręt w starostwie IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.09, 22:49
        gdyby byl taki nieskazitelny to by nie dostal roku w zawiasach... i z czego sąd
        ma go oczyscic skoro uznal go winnym?? takich ludzi trzeba usuwac a nie sie nad
        nimi rozczulac!!!
        • Gość: Jacek Re: przekręt w starostwie IP: 83.137.254.* 03.06.09, 22:58
          Szanowny przedmówco nie ujmując sądom nie są tak niezawisłe jak w czasach polski
          międzywojennej, to co sie wydarzyło to jedna wielka farsa...
          • Gość: czytelnik Re: przekręt w starostwie IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.09, 23:06
            taaaa, to wszystko wina sadu, spisek dziejow majacy na celu zniszczenie czystego
            jak zla urzednika. zarzuty sobie prokurator wymyslil? zejdz na ziemie. facet
            robil przekrety i sie doigral! i nie wciskaj ciemnoty, ze wszyscy sa bebe tylko
            ten co najwiecej namieszal jest czysty i wporzadku.
            • Gość: Jacek Re: przekręt w starostwie IP: 83.137.254.* 03.06.09, 23:20
              Chora zazdrość innych nieuczciwych współpracowników brak profesjonalizmu
              kompetencji doprowadza do tego że niewinny i nieumoczony jest najlepszą okazją
              aby został kozłem ofiarnym bo wrodzona uczciwość i poczucie społecznej
              sprawiedliwości udaremnia dochodzenia za wszelką cenę sprawiedliwości.
              • Gość: czytelnik Re: przekręt w starostwie IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.09, 23:26
                Hahahaha, wiekszych bzdur nie czytalem!!!!!!!!!!!
                • Gość: gościu Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 05:50
                  co za brednie o czasach międzywojennych ,i o zawiści
                  współpracowników wypisuje "jacek " czytaj dokładnie za co dostał
                  wyrok !!!!.
      • Gość: do Jacka Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 10:27
        Jacek a Ty z choinki się urwałeś czy niczego w urzędach nie
        załatwiasz. Jeszcze niedawno głośno było o Grzechu Sz., który brał
        od ludzi kasę za pozwolenia na budowę, więc nie czyść tyłka swoim
        jęzorem kolejnemu urzędasowi, który pewnie na to nie zasługuje.
    • Gość: Gość Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 06:46
      www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090404/KOSZALIN/271162501
      Przeczytajcie sobie to.
      • Gość: Zed Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 07:17
        Ja jestem za wymianą całego składu w tej rejestracji, może inni będą
        bardziej uprzejmi i chętni do pracy.
        • Gość: yyy Re: przekręt w starostwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 09:35
          To, co dzieje się w świeckim Starostwie a konkretnie Wydz. Komunikacji już dawno powinno być zauważone! Łapówy, machloje z dokumentacją pojazdów! Z-ca kierownika zrzuca odpowiedzialność za swoje przekręty na byłych pracowników! Takie tłumaczenia, że nie wiedział, że źle zinterpretował przepisy..Ludzie - przecież tam wszyscy kompetentni urzędnicy wiedzą, że nie mogą sobie rejestrować własnych pojazdów i wydawać decyzji, tak samo prawko. A więc nie jest kompetentną osobą, nie zna się na przepisach, sprawy "ciężkich przypadków" i tak spycha na kierownika, umywa ręce od problemów i ewidentnie kłamał w sądzie!!! Uważam, że Sąd powinien przesłuchać więcej świadków - wszystkich pracowników..
          Co do wymiany całego składu, to zgadzam się w 100% bo gdy wchodzi się zarejestrować pojazd i widzi się te skwaszone i wiecznie obrażone na cały świat miny młodych ludzi to się wszystkiego odechciewa. Nie wspominając, że wybrani stoją w kolejce 5 min. albo wcale a reszta 1-3h. Jednym słowem masakra!
          A z drugiej strony wątpię, by tam cokolwiek się zmieniło bo tam rządzą układy i układziki, powiązania rodzinne.. A wicestarosta co ma powiedzieć - przecież "góra" zawsze będzie udawała zdziwionych..
          • Gość: Zed Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 09:42
            Hmm co ma powiedzieć v-ce starosta? a czy przypadkiem nie pracuje w
            tym wydziale (jedna ze skwaszonych min jak to ktoś napisał wyzej)
            synowa pani v-ce starosty?
            • Gość: yyy Re: przekręt w starostwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 09:59
              zed! z tego co wiem - tam nie ma przypadków! nawet konkursy na stanowiska są
              planowane, a potem ludziom wciska się kit, że dana osoba się sprawdziła. no i
              się sprawdza bo jest synową, bratową, szwagrem, kuzynem, dobrym znajomym(-ą)
              jakiegoś kierownika..ehh szkoda słów!
              • Gość: Humanoid Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 11:03
                Tam stanowiska są planowane z pokolenia na pokolenie. Nie ma miejsca dla obcych
                i ludzi z przypadku - choćby byli świetnymi fachowcami!!! Nie mają szans bo
                bardziej "kompetentni" są kuzyni, siostrzeńcy czy inna rodzina. Jedna wielka
                klika. Zresztą nie dotyczy to tylko tego Wydziału.
                • Gość: sasiad Re: przekręt w starostwie IP: *.lan.gosk.pl 04.06.09, 12:00
                  Jakie władze takie miasto. Nie ma się czego dziwić, skoro starościna daje swoim zachowaniem przykład pracownikom - do dziś przecież nie wyjasniła skąd się wzięły na dokumentach pieczątki nieistniejącej szkoły! Tym już dawno powinna zainteresować się prokuratura, ale w Świeciu jakoś na prokuraturę liczyć nie można.
                  ŻENADA!!!!!!!!!
                  • Gość: ten Re: przekręt w starostwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 12:09
                    dobre, dobre! juz widze jakie wkur..wie..nie panuje w starostwie :) atmosfera
                    jest pewnie grobowa :) a skoro modne tam jest zwalanie winy i wszystkiego innego
                    na podwladnych (przyklad z-cy kierownika), to pewnie teraz tez oberwia
                    niewinni..artykul fajny, porusza problemy w naszym miescie.
                    • Gość: Sasiad Re: przekręt w starostwie IP: *.lan.gosk.pl 04.06.09, 12:11
                      Dokładnie. Przykład idzie z góry...
            • Gość: Gość Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 19:43
              Synowa v-ce starościny komentująca wygląd czy zapach ludzi. Tak się
              składa, że załatwiając sprawę w urzędzie przez przypadek słyszałem
              jej wypowiedz na temat jednego petenta.
    • Gość: kierowca Re: przekręt w starostwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 12:19
      Przeczytałem artykuł o zwrotach za karty rozporzadzenie uznano za
      niekonstytucyjne niezgodne z prawem UE a wręcz wadliwe w zwiazku ze
      sprawą w wydziale komunikacji daje to do myślenia czy właśnie
      wysokosć opłat wniesiona przez niego jest właściwa chyba tak myślę
      ze sąd drugiej instancji oczyśći go z zarzutu
      • Gość: krawc Re: przekręt w starostwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 12:43
        a ja mam nadzieje, ze nie oczysci! jak urzednik moze interpretowac sobie
        przepisy sam dla siebie? licza sie daty sprowadzanych aut i obowiazujace w
        tamtym czasie przepisy. poza tym nie powinien sam sobie wydawac decyzji-chyba
        zglupial do reszty. z-ca kierownika? zdegradowac go do stanowiska stazysty!
        • Gość: ktoś Re: przekręt w starostwie IP: *.swiecie.vectranet.pl 04.06.09, 14:23
          www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=1225&NrSection=220&NrArticle=139698&IdTag=5
          wygląda na to, że mu się na razie upiecze
        • Gość: cwieciak Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 20:40
          a co do tego ja tez sprowadziłem samochod w 2004r i zarejestrowałem
          go na czasowo a karte pojazdu i dowod staly odebrałem jakos w 2006
          roku pamietam ze to był maj bo akurat miałem parapetowe w domu:D
          bylem u tego grubasa a on stwierdzil ze sa zmiany zwiazu z tym ze
          odbiera pan karte po zmianach zapłaciłem 75zł.
          • Gość: fredzia34 Re: przekręt w starostwie IP: *.swiecie.vectranet.pl 04.06.09, 21:19
            Bardzo ciekawe z ta oplatą za karte pojazdu, bo jak ja rejestrowałam
            swoj samochód, to musiałam od razu zrobić opłatę za wszystkie
            dokumenty w dniu zlożenia wniosku, gdyż powiedziano mi że wszelkie
            opłaty należy uiścić przy skladaniu wniosku...???
            To o co tu chodzi "cwieciak"???
            Widocznie jakiś układzik musisz mieć z tym Panem?!?!
            • Gość: cwieciak Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 21:42
              dlaczego od razu układy... Ze wy krecicie i macie jakies układy to
              od razu myslicie ze wszyscy...
              Fredzia nie kazdy zyje układami, idzie zyc takze bez... a ze wy
              inaczej nie potraficie zyc to oskarazcie wszystkich innych...
              • Gość: fredzia34 Re: przekręt w starostwie IP: *.swiecie.vectranet.pl 04.06.09, 22:21
                Z całym szacukiem cyt. "ze wy..., ze wy..." to mi się kojarzy z
                czasami PRL-u, ale one już minęły "Towarzyszu" Cwieciak....
                Ja tylko napisałam, jaką informację otrzymalam i że nie ma innej
                opcji, takze zdziwił mnie fakt uiszczenia opłaty po tak długim
                czasie.
    • Gość: dt72 Re: przekręt w starostwie IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.09, 15:22
      Mirek 3maj sie !!! ... i nie przejmuj sie tym co tu o tobie
      pisza ... to tylko banda kretynow z zerowa wiedza o pracy
      urzednika ...
      • Gość: Ania Re: przekręt w starostwie IP: 212.160.172.* 04.06.09, 16:02
        Napisała pewnie koleżanka Mirka, która go jeszcze kryje...Może
        powinno się przesłuchać wszystkich pracowników wydziału komunikacji
        a nie tylko niektórych, którzy jeszcze go kryją.
        • Gość: ciekawska Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 17:30
          a skad ''Ania'' wie kogo przesłuchali??
          • Gość: anikumpel Re: przekręt w starostwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 08:58
            ania poszla do sadu i wylozyli jej kawe na lawe ;) dodali ciastko i napisala co
            wiedziala :)
        • Gość: lajs Re: przekręt w starostwie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.06.09, 17:40
          Mirek tylko przez najbliższy rok nic nie rejestruj na siebie
          osobiście :) pamiętasz że nie możesz :)pamietajże są zawiaski. Coś
          Ci kierownicy w Stsrostwie są dziwni, najpierw Grzgorz Sz. z
          wydziału Architektury teraz Mirek, ciekawe kto będzie następny, może
          jakieś typy?
          • Gość: gosc Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 17:58
            a co do kierownika to się zgadza, bylam kilka razy z zapytaniem to
            za kazdym razem usłyszałam tekst typu... ''Ja sie tym nie zajmuję,
            prosze pytać tutaj(wskazujac na swojego zastepce)''I zawsze
            otrzymałam odpowiedz własnie od tego 'niekopmetentnego' zastepcy.
            Zastanawiajace to jest, czy na prawde jest taki zły jak tutaj
            piszecie?? Kierownik nie potrafił udzielić mi odpowiedzi a zastrepca
            jednak to zrobił...
            • Gość: Lajs Re: przekręt w starostwie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.06.09, 18:35
              Zastanawiąjące to jest że pan z-ca kierownika Tobie potrafił
              odpowiedzieć na każde pytanie,tylko biedak nie potrafił sobie
              odpowiedziec jakie ma kompetencje i co może a czego nie i dlatego są
              właśnie zawiaski :)
            • Gość: ciekawy Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 18:49
              Widzę, że Gość post z godz.17.30 jest bardzo,ale to bardzo
              zorientowany w sprawach wydziału, czyżby pracownik tak krył
              kolegę... , może tez ma coś na sumieniu? !!! A wracając do sprawy,
              wydaje mi sie,że nie chodzi tu o kompetencje z-cy kierownika, a
              mianowicie o jego nadużycia, co zreszta udowodnił Sąd. Jeśli prawo
              jest interpretowane na korzyść pracownika wydziału, to dlaczego to
              nie dotyczy tez klienów tegoż wydziału...!!!Płaca wszyscy albo
              nikt!!!
              • Gość: tom Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 20:00
                Banda krety.... i tyle , tyle piszecie bzdur ,ponieważ "może "
                zazdrościcie miejsca pracy ,, moim zdaniem odpowiedni człowiek na
                odpowiednim miejscu,,, a zawsze znajdą się łosie , którym się nie
                dogodzi..
                • Gość: K..... Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 20:09
                  Mirku trzymaj się i nie martw się będzie ok...... a tymi idiot...
                  się nie przejmuj ....
              • Gość: tom Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 20:03
                to do tego "lajs" On ma chociaż mózg sprawny , a u ciebie to chyba
                tylko osad został..
                • Gość: gościu Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 20:19
                  ...jak zawieszą Pana Mirosława do czasu uprawomocnienia wyroku ,to
                  skończy się problem i tyle .
                  • Gość: gosc Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 20:26
                    a jakie problemy się skonczą??
                    • Gość: Wacek :P Re: przekręt w starostwie IP: 77.245.242.* 04.06.09, 22:14
                      Te problemy i tak sie nie skacza, tych przekretow robil duzo wiecej!
                      A ci, ktorzy go bronia to jego najblizszi.
                      • Gość: waldek Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 20:37
                        zajrzyj w słownik ortograficzny, a poźniej obrażaj innych!!
                  • Gość: kiki Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.06.09, 08:16
                    Jak go zawiesza to nie zarejestrujesz samochodu, bo tam sie wszyscy
                    boja robic na swoja odpowiedzialność...Ludzie przychodza i kreca o
                    takich nikt nie mowi a własnie dlatego ze oni tutaj to wypisuja,
                    dlatego ze nie moga zarejestrowac samochodu!! I to własnie przez
                    niego.
    • Gość: petent Re: przekręt w starostwie IP: *.swiecie.vectranet.pl 04.06.09, 22:32
      Powiem krótko - Wydział Komunikacji to banda nadętych
      BUFONÓW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aroganci, którzy lekceważą
      interesantów, no ale sami chyba sobie jesteśmy winni - zbyt duużo w
      nas pokory! Czas na zmiany!
    • Gość: Gość Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 23:03
      a ja zauwazam, ze to własnie tutaj znalazł się donosiciel...
      Brawo... a kiedy organizuje kompanie wyborcza??
      • Gość: świec,, Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 23:09
        to ta wiecznie niezadowolona co wygląda jak by tam kare odbywała....
        • Gość: obłed Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 23:16
          Ja pracuje z ludzmi i wiem co to znaczy taka praca. Popatrzcie na
          siebie.Nie wybrazacie sobie jaka ciezka jest taka praca wsrod
          ludzoi.Przychadza ludzi ktorzy maja swoje racje probuja udowodnic ze
          to własnie oni maja racje, a taki urzednik nic nie moze zrobić. musi
          wysłuchac i przytaknac. Kłocicie sie, wyzywacie itp.
          • Gość: Dread Re: przekręt w starostwie IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.09, 07:51
            Szkoda Waszego gadania .Takie pisanie nic nie zmieni .Ten sobie
            zarejestuje samochód na siebie i córkę tamten ołówki przyniesie do
            domu z biura a jeszcze inny załatwi po znajomości umożenie po
            znajomości mandatu .Gdyby pracowali w szpitalu to by bandaz do domu
            przytargali a pracujac w ciepłowni dodatkowy kaloryfer do
            łazienki.Taka mentalność narodowa i nic nie można poradzić .
            Kiedy działała cukrowania w Świeciu to 99,99% pracowników przynosiło
            sobie cukier do domu , z octowni chociaż musztardę itp,itd .W każdym
            zakładzie pracują złodzieje i kombinatorzy dotyczy też biur i
            urzędów.Pisanie o grubym Mirku nic nie pomoże o innych także .Oni
            biora przykład od swoich przełożonych .
            • Gość: blok Re: przekręt w starostwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 08:52
              a mi sie wydaje, ze takie pisanie troche otwiera jednak oczy co niektorym..ktos
              powyzej napisal, ze to poczatek gory lodowej..i ma racje..ja tez pracuje w
              starostwie i tez moge sie na ten temat wypowiedziec..chociaz zawsze znajda sie
              broniacy mirka i jego przeciwnicy..mi facet zalazl za skore i to nie
              raz..machloje robi na calego..chociaz jedno z powiedzen mowi: masz leb i ch..uj
              to kombinuj..z wszystkim sie zgodze, ze stachu nie ma pojecia i podsuwa
              mirkowi..mirek ma wiedze to prawda..ale prawo prawem.urzednikiem nie moze byc
              jak sie uprawomocni wyrok..ale nie w tym rzecz..urzednikiem jest sie dla ludzi i
              powinno sie dawac przyklad..mirek dal taki przyklad, ze teraz wszyscy beda sobie
              chcieli interpretowac prawo jak chca a urzednicy beda rejestrowali wszystko co
              popadnie i za darmo :)
              a co do bylej pracownicy..to hmmm..mirku przypomnij sobie czasy jak byliscie na
              cieplej w tym baraku..napisze tylko tyle: BRAK SLOW!
              wszyscy jestescie siebie warci! i nie chodzi tu tylko o wydzial komunikacji ale
              o cale starostwo o czym moga wypowiedziec sie ci, ktorzy tam pracuja i to
              wlasnie tu na forum bo inaczej straciliby prace jak nie sa ze swiatka rodzinnego
              jak synowa v-ice..
              • Gość: internet Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 09:32
                teoria nieuka=urzędasa się potwierdza :/

politykami i urzędasami zostają osoby nieuczciwe i żądne
                jakiejkolwiek władzy, bo ich niska samoocena wyzwala w nich chęć
                pokazania kto tu "niby"rządzi

a co do poruszonego tematu m.in. załatwiania umorzenia mandatów to
                to, co się dzieje w naszym Świeciu zakrawa na aferę!
                Powiedzcie mi jak, jadąc ponad 100km na godzinę w miejscu, gdzie
                dozwolona prędkość jest 50km/h, można się chwalić kumplom na
                imprezie, że wykupiło się mandat? Nie interesuje mnie czy koleś
                kłamał czy nie. Tylko jakim cudem mogłoby dojść do czegoś takiego?
                Mam w rodzinie policjanta i do łba by mi nie przyszło załatwiać
                umorzenie mandatu za przekroczenie prędkości, bo by mnie wstyd zabił!

Także jeszcze wiele pokoleń musi wymrzeć zanim ten naród nauczy się,
                że nieuczciwość to zło czynione innym i przede wszystkim sobie.
    • Gość: pracownica2 Re: przekręt w starostwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 09:02
      B R A W O !!!!!!!!!!!!!!!!!!! WYPOWIEDZ STRZELONA W 10!! A NAWET 100!!!!
    • Gość: PRACOWNICA 3 Re: przekręt w starostwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 09:08
      prawda! zgadzam sie!
      • Gość: Mob Re: przekręt w starostwie IP: *.swiecie.vectranet.pl 05.06.09, 14:56
        Proponuję Wam wszystkie pracownice i pracownicy ruszyc dupy do roboty - a nie
        godzinami siedziec na forum!!! Proszę zauważyc w jakich godzinach jest dodawana
        większośc wpisów ! Do roboty dupe ruszyc to nie - ale je wszystkim obrabiac - to
        jo !
        • Gość: Ati Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 18:09
          Na moje, to wyraźnie widać jedno wielkie podszywanie się pod różne osoby......
          A Ty Mob nie jesteś lepszy/a, bo również piszesz w godzinach urzędowania......
          • Gość: wszechwiedzacy Re: przekręt w starostwie IP: 77.245.242.* 05.06.09, 19:02
            Pracownice, pracownicy jesli tak dobrze znacie sytuacje to dlaczego nie piszecie
            co tam się dzieje na prawdę Dlaczego nie piszecie o tym, ze nie tylko P.Mirosław
            podpisywał sobie sam dokumenty.Przecież tam wszyscy sobie sami podpisują i płacą
            poźniej-lecz oni zostali uniewinnieni. Ale o tym żadna gazeta nie raczyła
            napisać i też nikt sie tym nie zainteresował.Dobrze wiemy że są w tym wydziale
            donosiciele do gazet, ktorzy zazdroszczą po prostu stanowiska i ktorzy własnie
            pisza to wszystko, bo kto inny miałby takie dobre informacje i wiedziałby kto
            zeznawał w Sądzie Ktoś tu napisał, że to p.Mirosław donosi do pani Starosty,
            Kochani na nim przeciez ciązy cała odpowiedzialność tego wydziału. Bo KIEROWNIK
            nie interesuje się niczymPrzecież on musi informować Staroste co się dzieje w
            wydziale Zastanawiacie się pewnie skad ja to wiem. powiem Wam tyle porozmawiasz
            chwile z kilkoma ludzmi a powiedzą Ci wszytko, gdyz to oni własnie tego
            zazdroszczą Uwazajcie co mowicie i komu...
          • Gość: Do Ati Re: przekręt w starostwie IP: 213.76.129.* 05.06.09, 19:57
            Zauważ, z jakiego IP pisał Mob - nie sądzę żeby Starostwo miało
            udostepniony internet przez Vectre Swiecie - łeeee heee heee i co
            łyso Ci :P
            • Gość: lolo Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 21:57
              ale tu chyba chodzi również o siedzenie "na dupie" przed kompem i opierdzielanie
              się.....??? co??
            • Gość: ww Re: przekręt w starostwie IP: 77.245.242.* 06.06.09, 16:03
              Tak,tak co tam się dzieje to on sam tylko wie ico za przekręty zeby sie dobrze
              zylo.iw stołek sie pierdziało
      • Gość: Ati Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 18:05
        ???
        • Gość: Dread [...] IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.09, 20:29
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: ja wiem Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.06.09, 21:08
            Tu to jeszcze nic!! Ale co się dzieje w Urzędzie Pracy.
            • Gość: bleh Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 21:20
              wniosek:

nie nadajesz się do pracy umysłowej i fizycznej to idziesz na
              urzędasa albo na polityka
              • Gość: emeryt-robotnik Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.06.09, 21:44
                MOTTO DLA TYCH KTORZY NIE CHCĄ BYĆ URZĘDNIKIEM I POLITYKIEM
                Pracuj sumiennie całe życie a w wieku emerytanym buty na stojaco
                bedziesz wiazał i jak Cię szcześćie nie ominie to Ci garb sam
                wyrośnie:)
                POWODZENIA
                • Gość: zzz Re: przekręt w starostwie IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.09, 22:50
                  Większość buraków co tu wypisuje swe mądrości nie ma bladego pojęcia jak wygląda
                  praca urzędnika (tym bardziej w wydziałach obsługowych). Żal Wam dupę ściska, że
                  zapie...cie przy łopacie, bo byle pajaca po podstawówce do urzędu nie wezmą!
                  Generalizowanie, że "wszyscy biorą" jest płytkie do bólu. Jestem za usuwaniem
                  takich "czarnych owiec" jak Mirosław K., jak i za ich surowym karaniem, ale to
                  co większość tu wypisuje to nonsens i totalny brak wiedzy.
                  • Gość: sąsiadEkspressu Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.06.09, 23:45
                    Jesli jest w tym wydziale CZARNA OWCA to RAFAŁ S.
                    Mam na to dowody...Jeśli bedzie trzeba wyjawnie je.
                    • Gość: ;;;;;;;;;;; Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 00:08
                      a On pracuje w Sarostwie ?????? a.... w ekspresie dodatkowo???
                      • Gość: hekto Re: przekręt w starostwie IP: *.centertel.pl 06.06.09, 00:31
                        odpowiadam bo cos wiem na ten temat na starostwo to on pluje już
                        długo i donosi a dla Expresu to donosi bo wideziałem jak odwiedza p.
                        andzeja P. z tego co zauważyłem to się dobrze znają o co tam chodzi
                        pracownicy wydziału chyba wiedzą bo ja nie . proszę coś powiedzcie
                        bo te rozgrywki w starostwie chyba go przerastają zaczał poperłniać
                        błędy kto pytacie to rafał s,
                      • Gość: sąsiad expr Re: przekręt w starostwie IP: *.centertel.pl 06.06.09, 00:38
                        panie rafale zostałeś rozpracowany twoje chwile są policzone w
                        starostwie oby tak było bo na co możesz liczyć na ile stron można
                        pracować mam pytanie jeżeli masz odwagę czy warto było ...
                        • Gość: hmm Re: przekręt w starostwie IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.09, 00:44
                          Czemu ostatnie 2 posty zmieniałeś NICK pisząc to i tak jako ta sama osoba ?
                          • Gość: stefania Re: przekręt w starostwie IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.09, 00:48
                            Odpowiedź jest prosta - bo to jakiś buc, który próbuje na siłę zabłysnąć. Czyżby
                            jeden z giermków pana K.??
                          • Gość: sąsiad expr Re: przekręt w starostwie IP: *.centertel.pl 06.06.09, 00:56
                            tak masz rację to ta sama osoba ale nie wtym rzecz chyba ale prawda
                            jest jedna jak bedezie potrzeba to się ujawnie i potwierdzę to co
                            widzialęm i słyszałem
                        • Gość: sąsiad expr Re: przekręt w starostwie IP: *.centertel.pl 06.06.09, 00:49
                          pracownicy zapytajcie kiedy i gdzie widziałem pana r. z panem a.
                          chypanco zrobić z taką pluskwą to wiecie mi na tym nie zależy bo
                          jestem tylko obserwatorem ale szakoda atmosfery w pracy,
    • Gość: stefania Re: przekręt w starostwie IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.09, 00:55
      nie mam nic wspólnego z postem osoby podpisującej się jako 'zzz'!
      po prostu czytam te posty i mam wrażenie, ze ktos usiluje odwrocic uwage od
      rzeczywistego problemu i rzuca bezpodstawnymi oskarzeniami. a ze ktos sie z kims
      spotkal - i co z tego? to juz ludziom nie wolno utrzymywac ze soba kontaktu? nie
      badzcie smieszni!!!!
      • Gość: hmm Re: przekręt w starostwie IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.09, 00:58
        Też odniosłem wrażenie, że jest próba odwrócenia uwagi i przeniesienia na inna
        osobę czytając to w całym poście. A co do zzz , to wierz mi to byłeś Ty :-)
        wiem co pisze :-)
        • Gość: ww Re: przekręt w starostwie IP: 77.245.242.* 06.06.09, 16:13
          westa sie za robote z tym grubym mirasem
          • Gość: Gość PP Re: przekręt w starostwie IP: 77.245.242.* 06.06.09, 16:28
            Jak napisanao w powyższym artykule współwłaściecielem była córka Mirosława
            K.Kiedy byłem 3 lata temu zarejestrowac samochód to pan K. chwalił sie ze jego
            córka ma 15 lat czyli jeszcze nie byla pełnoletnia!!!!!
            • Gość: łożesz Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 16:33
              serio???
              nie no to to musi być dobry kumpel Grzegorza Sz.
            • Gość: Ooo Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 20:31
              jak dobrze pamietasz ile miala lat. Musisz być bardzo zoorientowany
              i musi Ci na czymś zależeć.
      • Gość: hehe Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 20:21
        coś tu widze ze osoby hmm stefania i zzz to te same... Pokreciłeś
        facet coś.. Nie jestes taki inteligenty... Widzę panie Rafale ze
        nudzisię panu i to pan próbuje odwrocic uwagę...
      • Gość: ... Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 20:27
        nawet nikt sie nie pytał czy masz coś wspolnego z ZZZ. Po prostu
        zakreciłes sie z tym co piszesz. Cięzko byc trzema osobami w tak
        krótkim czasie.
    • Gość: prrr... Re: przekręt w starostwie IP: 94.254.190.* 06.06.09, 16:37
      prrr...przystopujcie troche!czy tutaj nikt nie jarzy o co chodzi?jak
      urzędnik ze sprawą w sadzie,przeciwko niemu samemu, może piastować
      stanowisko a juz w ogole kierownicze?to jest chooore!no i na dodatek
      teraz z wyrokiem siedzi!Szanowna Pani Starosto...czy to tak wypada?
      PATOLOGIA!!!!
      • Gość: propozycje Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 20:29
        A kto tam mogłby zostać kierownikiem??
        • Gość: Zed Re: przekręt w starostwie IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 06.06.09, 21:05
          Jak to kto? Mirek, przecież nawet sąd potwierdził że ma odpowiednie
          kompetencje :) A po co niby Starościna go nie zawiesza, że by
          awansować z z-cy na kierownika :)
    • Gość: ha Re: przekręt w starostwie IP: 188.33.63.* 06.06.09, 21:54
      ale "kogos" zabolalo ze prasa sie ROZPISALA!wnioskuje,jak i
      przedmówcy,ze ktos chce odwrócic uwagę!niewazne w jaki sposób prasa
      dowiedziała sie o tym!ZASTANAWIAJACE JEST NATOMIAST TO,ZE PANI
      STAROSTA DOWIEDZIALA SIE O CALEJ SPRAWIE Z PRASY!ZABAWNE!BŁAHAHAHA!
      jak mozna byc tak ZAKLAMANYM!ŻAŁOSNE...
      • Gość: PreczZDonosicielem Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.06.09, 23:17
        heh... a mi sie wydaje, ze kogos boli, ze dowiedziano się kto jest
        DONOSICIELEM...
        P.Mirosław jest w jakis sposob publiczna osoba... wszyscy go znaja i
        to logiczne, ze prasa się dowie... Szkoda tylko, ze pisza tylko
        wybrane wypowiedzi a nie wszystko...
        • Gość: yyy Re: przekręt w starostwie IP: *.swiecie.vectranet.pl 07.06.09, 10:43
          mozna by napisac z tych wypowiedzi fajny felieton. prawie wszyscy tu
          piszacy to pracownicy. zalosne jest to, ze oskarzaja siebie na
          wzajem :( widac jakie bagno tam pracuje. jeden na drugiego. mam
          nadzieje, ze nigdy nie bedzie mi dane przystepowac do konkursu na
          stanowisko w starostwie i pracowac z takimi szujami.
          mirek sam sobie nasral w papiery i niech sam sobie podciera dupe.
          jak zostanie to i tak bedzie mu glupio. jak go starosta zwolni to
          bedzie sobie szukal pracy i juz. a wy wszyscy madrzy i kompetentni
          do roboty(-jak ktos wyzej napisal!) zmiencie wasze obrazone miny,
          odzywki do petetntow i podejscie do wlasnej pracy. wyciagnijcie
          wnioski z tego co zaszlo. i zajrzyjcie do swojego zycia-bo nikt nie
          jest doskonaly. i zakonczcie ten temat bo wszyscy wiedza co sie w
          swieciu dzieje i bajka o mirku i calym starostwie jest juz nudna.
          • Gość: gosciu yyy Re: przekręt w starostwie IP: 77.245.242.* 07.06.09, 11:37
            Sam jesteś nudny jeżeli Cię nudzi ten temat to w ogóle nie wchodz na forum. To
            jest burzliwy temat i trzeba zrobić porządek z takimi ludzmi jak pan K.
            • Gość: xxxxx Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 12:00
              i pewnie Ty zrobisz porządek z tym ?????????? śmieszny jesteś....
            • Gość: yyy Re: przekręt w starostwie IP: *.swiecie.vectranet.pl 07.06.09, 20:28
              zapewniam cie ze do nudy mi daleko! moze i faktycznie uzylem zlego
              okreslenia. poprawiam: tylko plotkarze i dziennikarze zajmuja sie
              takimi pie...mi. w polsce ci tego dostatek. nie jestem za mirkiem
              k. i napisalem, ze potepiam jego dzialania. niech sad bawi sie w
              rozstrzygania. i tak tu nic nie zdzialamy. facet zreszta nasral
              sobie sam w papiery i juz. on by sie o ciebie nie martwil zapewne
              jak i tacy co on. koniec kropka z bogiem!!!!!!!
          • Gość: xxxxx Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 11:49
            popieram ten temat już się staje nudny.
    • Gość: JOLA Re: przekręt w starostwie IP: *.swiecie.vectranet.pl 07.06.09, 19:04
      Domyślam się kto byłby najlepszym kandydatem na stanowisko
      kierownika - osoba z najlepszymi kwalifikacjami i referencjami -
      pewna synowa :)
      • Gość: :) Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 13:27
        Ale dziś od rana cisza :) czyżby net w starostwie padł?
    • Gość: dunczyk Re: przekręt w starostwie IP: *.cpe.ge-0-2-0-1111.sdnqu1.customer.tele.dk 09.06.09, 07:45
      To co będzie ten gościu pracował w urzędzie komunikacji czy nie bo z
      waszych maili nie mogę się tego dowiedzieć. W tym urzędzie to syfoza
      jak za komuny - w styczniu wbicie haka do dowodu rejestracyjnego
      załatwiałem 6 godzin !!! - kto mi zapłaci za zmarnowany czas? Aż
      dziw bierze że starościna nie reaguje , no chyba że jest
      zainteresowana takim stanem bo sama bierze udział w machlojach z
      rejestracją pojazdów i stwarza stanowiska pracy dla krewnych i
      znajomych Studzińskiej?
    • Gość: petent Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 08:49
      Wydział Komunikacji i Dróg w Świeciu absolutnie nie jest przyjazny
      dla petentów. Nigdzie nie ma takiej biurokracji jak tam. A sami ...?
      Szkoda gadać.
    • Gość: dunczyk Re: przekręt w starostwie IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.09, 17:10
      To jak się sprawa zakończyła? Został ten kolo na urzędzie czy nie?
      • Gość: Zed Re: przekręt w starostwie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.06.09, 20:32
        W piątkowej Pomorskiej wypowiada się Starścina że jak wyrok się
        uprawomocni to rozwiąże umowe z nim natycmiastowo. Napewno się koleś
        odwoła więc trzeba będzie poczekać. Najgorzej nie pokoją się pewnie
        pracownic którzy chetnie by wskoczyli na wolną posadke :) Coś
        ostatnio ucichli? Pewnie net siadł w Starostwie :)
        • Gość: wyrocznia Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 11:03
          jest wyrok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka