GoĹÄ: świeciak IP: *.swiecie.vectranet.pl 03.06.09, 17:16 www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=1224&NrSection=220&NrArticle=139598&IdTag=5 zastępca kierownika nieźle kombinuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciekawy2009 Re: przekręt w starostwie 03.06.09, 20:33 ciekawe czy siedzi jeszcze na swoim stołku ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xyz Re: przekręt w starostwie IP: *.swiecie.vectranet.pl 03.06.09, 21:10 Siedzi na tym swoim stołku, bo wyrok jest nieprawomocny:( No i gdzie będzie mu lepiej niż w starostwie?????????????!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czesty klient Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.06.09, 21:54 Nie wierzę, w to co opisuje Ekspress. Jest to najbardziej kompetentny człowiek, który decyduje prektycznie o rejestracji każdego pojazdu.Z tego co zaobserwowałem to praktycznie żaden pojazd problemowy nie bedzie zarejstrowny bez jego wiedzy i zgody, dlatego nie wierze w to co opisuje Ekspress.Myśle że sad oczyści go z zarzutów a my karzystający z usług wydziału bedziemy prosic go aby pozostał bo nie ma tam bardziej kompetentnego urzednika. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gościu Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 22:24 chyba jakis lizus z tego "częstego klienta " Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obserwacja własna Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 10:25 lizodup a nie lizus :P swoją drogą z moich skromnych obserwacji wynika, że jak człowiek do żadnej pracy się nie nadaje to idzie na urzędasa. Tak jest w naszym kraju. Urzędnicy to w większości osoby nieuczciwe. Wiele spraw załatwiałam w różnych urzędach (otwarcie firmy, rejestracje aut itp.) i prawie w każdym przypadku czekano na moją reakcję na komunikat, że dana sprawa wymaga bardzo długiego czasu na załatwienie (wymowny komunikat i oczekiwanie na moją reakcję w postaci koperty z łapówką). Niestety urzędasy myślą, że wszyscy są tak nieuczciwi jak oni i są łapówkarzami itd. Ja nie daję łapówek nikomu i to się nigdy nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GOŚĆ Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 17:30 Ludzie Wy po po pierwsze nie znacie przepisów... Po drugie nie wiecie o innych pracownikach, ktorzy zostali uniewinnieni... Moze z- ca kierownika popełnił bład podpisujac swoje dokumenty... ale popatrzcie na to z drugiej strony... Idąc do wydziału komunikacji z jakims problemem nigdy niczego nie dowiecie sie od kierownika P.Stansław... On się na niczym nie zna... a tymbardziej na rejestracji samochodów... Nie podpisuje też dowodów, gdyz zapewne nie chce by ciazyła na nim taka odpowiedzialnośc.A pamietacie wczesniejsza sprawe dotyczaca jednej z teraz juz byłych pracowniczek... To własnie p.Mirosław wykrył jej poczynania... Myślicie,ze gdyby był winny zajął by sie ta sprawa...Oczywiście ze nie!Nie chciałby wsypać siebie samego... i innych pracowników... Za karty pojazdow zwracaja pieniadze a mowa byla o tym juz duzo predzej, takze duzo nie zaoszczedził... A co do załatwiania rejestracji- spróbujcie... Świecie to jedyny urzad ktory nie zarejestruje np. samochodw z Francji jesli jest cos niezgodne z przepisami... I własnie to Was boli... bo w Grudziadzu idzie a w Świeciu nie...A nawiazujac do synowej vicestarosty... Dlaczego nie miałaby pracowac jesli sie nadaje... dlaczego miałaby byc dyskryminowana tylko dlatego ze jej tesciowa ma wyzsze stanowisko... Ludzie zainteresujcie się cała sprawa od poczatku wtedy kierujcie zarzuty.Nie jestem tutaj za żadna ze stron, ale chce Wam pokazac, że czesto oskarżacie ludzi niepodstawnie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zastanawiajace Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 17:51 Zastanawiajacy ten post jest... A co do tej byłej pracownicy pamietacie może coś?? Myślcie ze to ona chce sie zemścić?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mieszkaniecGrudzia Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 20:31 Ona dostała wyrok przecież, za branie pieniedzy od ludzi i nie wpłacanie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kosc Re: przekręt w starostwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 08:53 a gruby bral od firm miecho za zarejestrowanie! deputat :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ww Re: przekręt w starostwie IP: 77.245.242.* 06.06.09, 16:10 gruby to potrafi garnać tylko do siebiej;a ta jego córka ta za mała była bo to dziecko 13letnie poinno sie zabrac za nauke anie wszystko załatwiane przez łapówki.i gdzie tu sprawiedliwosc;-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xyz Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 18:58 Znawca przepisów się znalazł. Mam wrażenie ,że jednak jestes jedna ze stron!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 11:14 Pewnie, że siedzi, można to sprawdzić idąc do Wydziału Komunikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lysykolo Re: przekręt w starostwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 11:32 moze niedlugo posiedzi, ale w pierdlu hahahahahahahahahaha. na jego miejsce jest 1000 chetnych. niech spada! WŁODARZE OTWÓRZCIE W KOŃCU OCZY!!! od tych ludzi zależy to, jak Was postrzegają inni! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 22:17 Śmieszne jest to co pisze "częsty klient". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jacek Re: przekręt w starostwie IP: 83.137.254.* 03.06.09, 22:24 To oczywiste, że w małych miasteczkach zawsze winą trzeba oskarżyć niewinnego człowieka, który od lat pracuje na stanowisku doskonale wykształcony, o nieskazitelnej opini,posiadający profesjonalny stosunek do swoich służbowych obowiązków...Polacy wstydźmy się naszych narodowych przywar daleko nam do demokracji w czystej postaci Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czytelnik Re: przekręt w starostwie IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.09, 22:49 gdyby byl taki nieskazitelny to by nie dostal roku w zawiasach... i z czego sąd ma go oczyscic skoro uznal go winnym?? takich ludzi trzeba usuwac a nie sie nad nimi rozczulac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jacek Re: przekręt w starostwie IP: 83.137.254.* 03.06.09, 22:58 Szanowny przedmówco nie ujmując sądom nie są tak niezawisłe jak w czasach polski międzywojennej, to co sie wydarzyło to jedna wielka farsa... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czytelnik Re: przekręt w starostwie IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.09, 23:06 taaaa, to wszystko wina sadu, spisek dziejow majacy na celu zniszczenie czystego jak zla urzednika. zarzuty sobie prokurator wymyslil? zejdz na ziemie. facet robil przekrety i sie doigral! i nie wciskaj ciemnoty, ze wszyscy sa bebe tylko ten co najwiecej namieszal jest czysty i wporzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jacek Re: przekręt w starostwie IP: 83.137.254.* 03.06.09, 23:20 Chora zazdrość innych nieuczciwych współpracowników brak profesjonalizmu kompetencji doprowadza do tego że niewinny i nieumoczony jest najlepszą okazją aby został kozłem ofiarnym bo wrodzona uczciwość i poczucie społecznej sprawiedliwości udaremnia dochodzenia za wszelką cenę sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: czytelnik Re: przekręt w starostwie IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.09, 23:26 Hahahaha, wiekszych bzdur nie czytalem!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gościu Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 05:50 co za brednie o czasach międzywojennych ,i o zawiści współpracowników wypisuje "jacek " czytaj dokładnie za co dostał wyrok !!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: do Jacka Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 10:27 Jacek a Ty z choinki się urwałeś czy niczego w urzędach nie załatwiasz. Jeszcze niedawno głośno było o Grzechu Sz., który brał od ludzi kasę za pozwolenia na budowę, więc nie czyść tyłka swoim jęzorem kolejnemu urzędasowi, który pewnie na to nie zasługuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 06:46 www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090404/KOSZALIN/271162501 Przeczytajcie sobie to. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zed Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 07:17 Ja jestem za wymianą całego składu w tej rejestracji, może inni będą bardziej uprzejmi i chętni do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yyy Re: przekręt w starostwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 09:35 To, co dzieje się w świeckim Starostwie a konkretnie Wydz. Komunikacji już dawno powinno być zauważone! Łapówy, machloje z dokumentacją pojazdów! Z-ca kierownika zrzuca odpowiedzialność za swoje przekręty na byłych pracowników! Takie tłumaczenia, że nie wiedział, że źle zinterpretował przepisy..Ludzie - przecież tam wszyscy kompetentni urzędnicy wiedzą, że nie mogą sobie rejestrować własnych pojazdów i wydawać decyzji, tak samo prawko. A więc nie jest kompetentną osobą, nie zna się na przepisach, sprawy "ciężkich przypadków" i tak spycha na kierownika, umywa ręce od problemów i ewidentnie kłamał w sądzie!!! Uważam, że Sąd powinien przesłuchać więcej świadków - wszystkich pracowników.. Co do wymiany całego składu, to zgadzam się w 100% bo gdy wchodzi się zarejestrować pojazd i widzi się te skwaszone i wiecznie obrażone na cały świat miny młodych ludzi to się wszystkiego odechciewa. Nie wspominając, że wybrani stoją w kolejce 5 min. albo wcale a reszta 1-3h. Jednym słowem masakra! A z drugiej strony wątpię, by tam cokolwiek się zmieniło bo tam rządzą układy i układziki, powiązania rodzinne.. A wicestarosta co ma powiedzieć - przecież "góra" zawsze będzie udawała zdziwionych.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zed Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 09:42 Hmm co ma powiedzieć v-ce starosta? a czy przypadkiem nie pracuje w tym wydziale (jedna ze skwaszonych min jak to ktoś napisał wyzej) synowa pani v-ce starosty? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yyy Re: przekręt w starostwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 09:59 zed! z tego co wiem - tam nie ma przypadków! nawet konkursy na stanowiska są planowane, a potem ludziom wciska się kit, że dana osoba się sprawdziła. no i się sprawdza bo jest synową, bratową, szwagrem, kuzynem, dobrym znajomym(-ą) jakiegoś kierownika..ehh szkoda słów! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Humanoid Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 11:03 Tam stanowiska są planowane z pokolenia na pokolenie. Nie ma miejsca dla obcych i ludzi z przypadku - choćby byli świetnymi fachowcami!!! Nie mają szans bo bardziej "kompetentni" są kuzyni, siostrzeńcy czy inna rodzina. Jedna wielka klika. Zresztą nie dotyczy to tylko tego Wydziału. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sasiad Re: przekręt w starostwie IP: *.lan.gosk.pl 04.06.09, 12:00 Jakie władze takie miasto. Nie ma się czego dziwić, skoro starościna daje swoim zachowaniem przykład pracownikom - do dziś przecież nie wyjasniła skąd się wzięły na dokumentach pieczątki nieistniejącej szkoły! Tym już dawno powinna zainteresować się prokuratura, ale w Świeciu jakoś na prokuraturę liczyć nie można. ŻENADA!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ten Re: przekręt w starostwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 12:09 dobre, dobre! juz widze jakie wkur..wie..nie panuje w starostwie :) atmosfera jest pewnie grobowa :) a skoro modne tam jest zwalanie winy i wszystkiego innego na podwladnych (przyklad z-cy kierownika), to pewnie teraz tez oberwia niewinni..artykul fajny, porusza problemy w naszym miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sasiad Re: przekręt w starostwie IP: *.lan.gosk.pl 04.06.09, 12:11 Dokładnie. Przykład idzie z góry... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 19:43 Synowa v-ce starościny komentująca wygląd czy zapach ludzi. Tak się składa, że załatwiając sprawę w urzędzie przez przypadek słyszałem jej wypowiedz na temat jednego petenta. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kierowca Re: przekręt w starostwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 12:19 Przeczytałem artykuł o zwrotach za karty rozporzadzenie uznano za niekonstytucyjne niezgodne z prawem UE a wręcz wadliwe w zwiazku ze sprawą w wydziale komunikacji daje to do myślenia czy właśnie wysokosć opłat wniesiona przez niego jest właściwa chyba tak myślę ze sąd drugiej instancji oczyśći go z zarzutu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krawc Re: przekręt w starostwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.09, 12:43 a ja mam nadzieje, ze nie oczysci! jak urzednik moze interpretowac sobie przepisy sam dla siebie? licza sie daty sprowadzanych aut i obowiazujace w tamtym czasie przepisy. poza tym nie powinien sam sobie wydawac decyzji-chyba zglupial do reszty. z-ca kierownika? zdegradowac go do stanowiska stazysty! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ktoś Re: przekręt w starostwie IP: *.swiecie.vectranet.pl 04.06.09, 14:23 www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=1225&NrSection=220&NrArticle=139698&IdTag=5 wygląda na to, że mu się na razie upiecze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cwieciak Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 20:40 a co do tego ja tez sprowadziłem samochod w 2004r i zarejestrowałem go na czasowo a karte pojazdu i dowod staly odebrałem jakos w 2006 roku pamietam ze to był maj bo akurat miałem parapetowe w domu:D bylem u tego grubasa a on stwierdzil ze sa zmiany zwiazu z tym ze odbiera pan karte po zmianach zapłaciłem 75zł. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fredzia34 Re: przekręt w starostwie IP: *.swiecie.vectranet.pl 04.06.09, 21:19 Bardzo ciekawe z ta oplatą za karte pojazdu, bo jak ja rejestrowałam swoj samochód, to musiałam od razu zrobić opłatę za wszystkie dokumenty w dniu zlożenia wniosku, gdyż powiedziano mi że wszelkie opłaty należy uiścić przy skladaniu wniosku...??? To o co tu chodzi "cwieciak"??? Widocznie jakiś układzik musisz mieć z tym Panem?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cwieciak Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 21:42 dlaczego od razu układy... Ze wy krecicie i macie jakies układy to od razu myslicie ze wszyscy... Fredzia nie kazdy zyje układami, idzie zyc takze bez... a ze wy inaczej nie potraficie zyc to oskarazcie wszystkich innych... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fredzia34 Re: przekręt w starostwie IP: *.swiecie.vectranet.pl 04.06.09, 22:21 Z całym szacukiem cyt. "ze wy..., ze wy..." to mi się kojarzy z czasami PRL-u, ale one już minęły "Towarzyszu" Cwieciak.... Ja tylko napisałam, jaką informację otrzymalam i że nie ma innej opcji, takze zdziwił mnie fakt uiszczenia opłaty po tak długim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dt72 Re: przekręt w starostwie IP: *.adsl.inetia.pl 04.06.09, 15:22 Mirek 3maj sie !!! ... i nie przejmuj sie tym co tu o tobie pisza ... to tylko banda kretynow z zerowa wiedza o pracy urzednika ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Re: przekręt w starostwie IP: 212.160.172.* 04.06.09, 16:02 Napisała pewnie koleżanka Mirka, która go jeszcze kryje...Może powinno się przesłuchać wszystkich pracowników wydziału komunikacji a nie tylko niektórych, którzy jeszcze go kryją. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ciekawska Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 17:30 a skad ''Ania'' wie kogo przesłuchali?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anikumpel Re: przekręt w starostwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 08:58 ania poszla do sadu i wylozyli jej kawe na lawe ;) dodali ciastko i napisala co wiedziala :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lajs Re: przekręt w starostwie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.06.09, 17:40 Mirek tylko przez najbliższy rok nic nie rejestruj na siebie osobiście :) pamiętasz że nie możesz :)pamietajże są zawiaski. Coś Ci kierownicy w Stsrostwie są dziwni, najpierw Grzgorz Sz. z wydziału Architektury teraz Mirek, ciekawe kto będzie następny, może jakieś typy? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 17:58 a co do kierownika to się zgadza, bylam kilka razy z zapytaniem to za kazdym razem usłyszałam tekst typu... ''Ja sie tym nie zajmuję, prosze pytać tutaj(wskazujac na swojego zastepce)''I zawsze otrzymałam odpowiedz własnie od tego 'niekopmetentnego' zastepcy. Zastanawiajace to jest, czy na prawde jest taki zły jak tutaj piszecie?? Kierownik nie potrafił udzielić mi odpowiedzi a zastrepca jednak to zrobił... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lajs Re: przekręt w starostwie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.06.09, 18:35 Zastanawiąjące to jest że pan z-ca kierownika Tobie potrafił odpowiedzieć na każde pytanie,tylko biedak nie potrafił sobie odpowiedziec jakie ma kompetencje i co może a czego nie i dlatego są właśnie zawiaski :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ciekawy Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 18:49 Widzę, że Gość post z godz.17.30 jest bardzo,ale to bardzo zorientowany w sprawach wydziału, czyżby pracownik tak krył kolegę... , może tez ma coś na sumieniu? !!! A wracając do sprawy, wydaje mi sie,że nie chodzi tu o kompetencje z-cy kierownika, a mianowicie o jego nadużycia, co zreszta udowodnił Sąd. Jeśli prawo jest interpretowane na korzyść pracownika wydziału, to dlaczego to nie dotyczy tez klienów tegoż wydziału...!!!Płaca wszyscy albo nikt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tom Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 20:00 Banda krety.... i tyle , tyle piszecie bzdur ,ponieważ "może " zazdrościcie miejsca pracy ,, moim zdaniem odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu,,, a zawsze znajdą się łosie , którym się nie dogodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: K..... Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 20:09 Mirku trzymaj się i nie martw się będzie ok...... a tymi idiot... się nie przejmuj .... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tom Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 20:03 to do tego "lajs" On ma chociaż mózg sprawny , a u ciebie to chyba tylko osad został.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gościu Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 20:19 ...jak zawieszą Pana Mirosława do czasu uprawomocnienia wyroku ,to skończy się problem i tyle . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 20:26 a jakie problemy się skonczą?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wacek :P Re: przekręt w starostwie IP: 77.245.242.* 04.06.09, 22:14 Te problemy i tak sie nie skacza, tych przekretow robil duzo wiecej! A ci, ktorzy go bronia to jego najblizszi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: waldek Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 20:37 zajrzyj w słownik ortograficzny, a poźniej obrażaj innych!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kiki Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.06.09, 08:16 Jak go zawiesza to nie zarejestrujesz samochodu, bo tam sie wszyscy boja robic na swoja odpowiedzialność...Ludzie przychodza i kreca o takich nikt nie mowi a własnie dlatego ze oni tutaj to wypisuja, dlatego ze nie moga zarejestrowac samochodu!! I to własnie przez niego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: petent Re: przekręt w starostwie IP: *.swiecie.vectranet.pl 04.06.09, 22:32 Powiem krótko - Wydział Komunikacji to banda nadętych BUFONÓW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aroganci, którzy lekceważą interesantów, no ale sami chyba sobie jesteśmy winni - zbyt duużo w nas pokory! Czas na zmiany! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 23:03 a ja zauwazam, ze to własnie tutaj znalazł się donosiciel... Brawo... a kiedy organizuje kompanie wyborcza?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: świec,, Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 23:09 to ta wiecznie niezadowolona co wygląda jak by tam kare odbywała.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obłed Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.06.09, 23:16 Ja pracuje z ludzmi i wiem co to znaczy taka praca. Popatrzcie na siebie.Nie wybrazacie sobie jaka ciezka jest taka praca wsrod ludzoi.Przychadza ludzi ktorzy maja swoje racje probuja udowodnic ze to własnie oni maja racje, a taki urzednik nic nie moze zrobić. musi wysłuchac i przytaknac. Kłocicie sie, wyzywacie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dread Re: przekręt w starostwie IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.09, 07:51 Szkoda Waszego gadania .Takie pisanie nic nie zmieni .Ten sobie zarejestuje samochód na siebie i córkę tamten ołówki przyniesie do domu z biura a jeszcze inny załatwi po znajomości umożenie po znajomości mandatu .Gdyby pracowali w szpitalu to by bandaz do domu przytargali a pracujac w ciepłowni dodatkowy kaloryfer do łazienki.Taka mentalność narodowa i nic nie można poradzić . Kiedy działała cukrowania w Świeciu to 99,99% pracowników przynosiło sobie cukier do domu , z octowni chociaż musztardę itp,itd .W każdym zakładzie pracują złodzieje i kombinatorzy dotyczy też biur i urzędów.Pisanie o grubym Mirku nic nie pomoże o innych także .Oni biora przykład od swoich przełożonych . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: blok Re: przekręt w starostwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 08:52 a mi sie wydaje, ze takie pisanie troche otwiera jednak oczy co niektorym..ktos powyzej napisal, ze to poczatek gory lodowej..i ma racje..ja tez pracuje w starostwie i tez moge sie na ten temat wypowiedziec..chociaz zawsze znajda sie broniacy mirka i jego przeciwnicy..mi facet zalazl za skore i to nie raz..machloje robi na calego..chociaz jedno z powiedzen mowi: masz leb i ch..uj to kombinuj..z wszystkim sie zgodze, ze stachu nie ma pojecia i podsuwa mirkowi..mirek ma wiedze to prawda..ale prawo prawem.urzednikiem nie moze byc jak sie uprawomocni wyrok..ale nie w tym rzecz..urzednikiem jest sie dla ludzi i powinno sie dawac przyklad..mirek dal taki przyklad, ze teraz wszyscy beda sobie chcieli interpretowac prawo jak chca a urzednicy beda rejestrowali wszystko co popadnie i za darmo :) a co do bylej pracownicy..to hmmm..mirku przypomnij sobie czasy jak byliscie na cieplej w tym baraku..napisze tylko tyle: BRAK SLOW! wszyscy jestescie siebie warci! i nie chodzi tu tylko o wydzial komunikacji ale o cale starostwo o czym moga wypowiedziec sie ci, ktorzy tam pracuja i to wlasnie tu na forum bo inaczej straciliby prace jak nie sa ze swiatka rodzinnego jak synowa v-ice.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: internet Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 09:32 teoria nieuka=urzędasa się potwierdza :/ politykami i urzędasami zostają osoby nieuczciwe i żądne jakiejkolwiek władzy, bo ich niska samoocena wyzwala w nich chęć pokazania kto tu "niby"rządzi a co do poruszonego tematu m.in. załatwiania umorzenia mandatów to to, co się dzieje w naszym Świeciu zakrawa na aferę! Powiedzcie mi jak, jadąc ponad 100km na godzinę w miejscu, gdzie dozwolona prędkość jest 50km/h, można się chwalić kumplom na imprezie, że wykupiło się mandat? Nie interesuje mnie czy koleś kłamał czy nie. Tylko jakim cudem mogłoby dojść do czegoś takiego? Mam w rodzinie policjanta i do łba by mi nie przyszło załatwiać umorzenie mandatu za przekroczenie prędkości, bo by mnie wstyd zabił! Także jeszcze wiele pokoleń musi wymrzeć zanim ten naród nauczy się, że nieuczciwość to zło czynione innym i przede wszystkim sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pracownica2 Re: przekręt w starostwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 09:02 B R A W O !!!!!!!!!!!!!!!!!!! WYPOWIEDZ STRZELONA W 10!! A NAWET 100!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PRACOWNICA 3 Re: przekręt w starostwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.09, 09:08 prawda! zgadzam sie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mob Re: przekręt w starostwie IP: *.swiecie.vectranet.pl 05.06.09, 14:56 Proponuję Wam wszystkie pracownice i pracownicy ruszyc dupy do roboty - a nie godzinami siedziec na forum!!! Proszę zauważyc w jakich godzinach jest dodawana większośc wpisów ! Do roboty dupe ruszyc to nie - ale je wszystkim obrabiac - to jo ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ati Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 18:09 Na moje, to wyraźnie widać jedno wielkie podszywanie się pod różne osoby...... A Ty Mob nie jesteś lepszy/a, bo również piszesz w godzinach urzędowania...... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wszechwiedzacy Re: przekręt w starostwie IP: 77.245.242.* 05.06.09, 19:02 Pracownice, pracownicy jesli tak dobrze znacie sytuacje to dlaczego nie piszecie co tam się dzieje na prawdę Dlaczego nie piszecie o tym, ze nie tylko P.Mirosław podpisywał sobie sam dokumenty.Przecież tam wszyscy sobie sami podpisują i płacą poźniej-lecz oni zostali uniewinnieni. Ale o tym żadna gazeta nie raczyła napisać i też nikt sie tym nie zainteresował.Dobrze wiemy że są w tym wydziale donosiciele do gazet, ktorzy zazdroszczą po prostu stanowiska i ktorzy własnie pisza to wszystko, bo kto inny miałby takie dobre informacje i wiedziałby kto zeznawał w Sądzie Ktoś tu napisał, że to p.Mirosław donosi do pani Starosty, Kochani na nim przeciez ciązy cała odpowiedzialność tego wydziału. Bo KIEROWNIK nie interesuje się niczymPrzecież on musi informować Staroste co się dzieje w wydziale Zastanawiacie się pewnie skad ja to wiem. powiem Wam tyle porozmawiasz chwile z kilkoma ludzmi a powiedzą Ci wszytko, gdyz to oni własnie tego zazdroszczą Uwazajcie co mowicie i komu... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Do Ati Re: przekręt w starostwie IP: 213.76.129.* 05.06.09, 19:57 Zauważ, z jakiego IP pisał Mob - nie sądzę żeby Starostwo miało udostepniony internet przez Vectre Swiecie - łeeee heee heee i co łyso Ci :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lolo Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 21:57 ale tu chyba chodzi również o siedzenie "na dupie" przed kompem i opierdzielanie się.....??? co?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ww Re: przekręt w starostwie IP: 77.245.242.* 06.06.09, 16:03 Tak,tak co tam się dzieje to on sam tylko wie ico za przekręty zeby sie dobrze zylo.iw stołek sie pierdziało Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ati Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 18:05 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dread [...] IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.09, 20:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja wiem Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.06.09, 21:08 Tu to jeszcze nic!! Ale co się dzieje w Urzędzie Pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bleh Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 21:20 wniosek: nie nadajesz się do pracy umysłowej i fizycznej to idziesz na urzędasa albo na polityka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: emeryt-robotnik Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.06.09, 21:44 MOTTO DLA TYCH KTORZY NIE CHCĄ BYĆ URZĘDNIKIEM I POLITYKIEM Pracuj sumiennie całe życie a w wieku emerytanym buty na stojaco bedziesz wiazał i jak Cię szcześćie nie ominie to Ci garb sam wyrośnie:) POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zzz Re: przekręt w starostwie IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.09, 22:50 Większość buraków co tu wypisuje swe mądrości nie ma bladego pojęcia jak wygląda praca urzędnika (tym bardziej w wydziałach obsługowych). Żal Wam dupę ściska, że zapie...cie przy łopacie, bo byle pajaca po podstawówce do urzędu nie wezmą! Generalizowanie, że "wszyscy biorą" jest płytkie do bólu. Jestem za usuwaniem takich "czarnych owiec" jak Mirosław K., jak i za ich surowym karaniem, ale to co większość tu wypisuje to nonsens i totalny brak wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sąsiadEkspressu Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.06.09, 23:45 Jesli jest w tym wydziale CZARNA OWCA to RAFAŁ S. Mam na to dowody...Jeśli bedzie trzeba wyjawnie je. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ;;;;;;;;;;; Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 00:08 a On pracuje w Sarostwie ?????? a.... w ekspresie dodatkowo??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hekto Re: przekręt w starostwie IP: *.centertel.pl 06.06.09, 00:31 odpowiadam bo cos wiem na ten temat na starostwo to on pluje już długo i donosi a dla Expresu to donosi bo wideziałem jak odwiedza p. andzeja P. z tego co zauważyłem to się dobrze znają o co tam chodzi pracownicy wydziału chyba wiedzą bo ja nie . proszę coś powiedzcie bo te rozgrywki w starostwie chyba go przerastają zaczał poperłniać błędy kto pytacie to rafał s, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sąsiad expr Re: przekręt w starostwie IP: *.centertel.pl 06.06.09, 00:38 panie rafale zostałeś rozpracowany twoje chwile są policzone w starostwie oby tak było bo na co możesz liczyć na ile stron można pracować mam pytanie jeżeli masz odwagę czy warto było ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hmm Re: przekręt w starostwie IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.09, 00:44 Czemu ostatnie 2 posty zmieniałeś NICK pisząc to i tak jako ta sama osoba ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stefania Re: przekręt w starostwie IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.09, 00:48 Odpowiedź jest prosta - bo to jakiś buc, który próbuje na siłę zabłysnąć. Czyżby jeden z giermków pana K.?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sąsiad expr Re: przekręt w starostwie IP: *.centertel.pl 06.06.09, 00:56 tak masz rację to ta sama osoba ale nie wtym rzecz chyba ale prawda jest jedna jak bedezie potrzeba to się ujawnie i potwierdzę to co widzialęm i słyszałem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sąsiad expr Re: przekręt w starostwie IP: *.centertel.pl 06.06.09, 00:49 pracownicy zapytajcie kiedy i gdzie widziałem pana r. z panem a. chypanco zrobić z taką pluskwą to wiecie mi na tym nie zależy bo jestem tylko obserwatorem ale szakoda atmosfery w pracy, Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stefania Re: przekręt w starostwie IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.09, 00:55 nie mam nic wspólnego z postem osoby podpisującej się jako 'zzz'! po prostu czytam te posty i mam wrażenie, ze ktos usiluje odwrocic uwage od rzeczywistego problemu i rzuca bezpodstawnymi oskarzeniami. a ze ktos sie z kims spotkal - i co z tego? to juz ludziom nie wolno utrzymywac ze soba kontaktu? nie badzcie smieszni!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hmm Re: przekręt w starostwie IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.09, 00:58 Też odniosłem wrażenie, że jest próba odwrócenia uwagi i przeniesienia na inna osobę czytając to w całym poście. A co do zzz , to wierz mi to byłeś Ty :-) wiem co pisze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ww Re: przekręt w starostwie IP: 77.245.242.* 06.06.09, 16:13 westa sie za robote z tym grubym mirasem Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość PP Re: przekręt w starostwie IP: 77.245.242.* 06.06.09, 16:28 Jak napisanao w powyższym artykule współwłaściecielem była córka Mirosława K.Kiedy byłem 3 lata temu zarejestrowac samochód to pan K. chwalił sie ze jego córka ma 15 lat czyli jeszcze nie byla pełnoletnia!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: łożesz Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 16:33 serio??? nie no to to musi być dobry kumpel Grzegorza Sz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ooo Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 20:31 jak dobrze pamietasz ile miala lat. Musisz być bardzo zoorientowany i musi Ci na czymś zależeć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hehe Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 20:21 coś tu widze ze osoby hmm stefania i zzz to te same... Pokreciłeś facet coś.. Nie jestes taki inteligenty... Widzę panie Rafale ze nudzisię panu i to pan próbuje odwrocic uwagę... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ... Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 20:27 nawet nikt sie nie pytał czy masz coś wspolnego z ZZZ. Po prostu zakreciłes sie z tym co piszesz. Cięzko byc trzema osobami w tak krótkim czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: prrr... Re: przekręt w starostwie IP: 94.254.190.* 06.06.09, 16:37 prrr...przystopujcie troche!czy tutaj nikt nie jarzy o co chodzi?jak urzędnik ze sprawą w sadzie,przeciwko niemu samemu, może piastować stanowisko a juz w ogole kierownicze?to jest chooore!no i na dodatek teraz z wyrokiem siedzi!Szanowna Pani Starosto...czy to tak wypada? PATOLOGIA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: propozycje Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.09, 20:29 A kto tam mogłby zostać kierownikiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zed Re: przekręt w starostwie IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 06.06.09, 21:05 Jak to kto? Mirek, przecież nawet sąd potwierdził że ma odpowiednie kompetencje :) A po co niby Starościna go nie zawiesza, że by awansować z z-cy na kierownika :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ha Re: przekręt w starostwie IP: 188.33.63.* 06.06.09, 21:54 ale "kogos" zabolalo ze prasa sie ROZPISALA!wnioskuje,jak i przedmówcy,ze ktos chce odwrócic uwagę!niewazne w jaki sposób prasa dowiedziała sie o tym!ZASTANAWIAJACE JEST NATOMIAST TO,ZE PANI STAROSTA DOWIEDZIALA SIE O CALEJ SPRAWIE Z PRASY!ZABAWNE!BŁAHAHAHA! jak mozna byc tak ZAKLAMANYM!ŻAŁOSNE... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PreczZDonosicielem Re: przekręt w starostwie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.06.09, 23:17 heh... a mi sie wydaje, ze kogos boli, ze dowiedziano się kto jest DONOSICIELEM... P.Mirosław jest w jakis sposob publiczna osoba... wszyscy go znaja i to logiczne, ze prasa się dowie... Szkoda tylko, ze pisza tylko wybrane wypowiedzi a nie wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yyy Re: przekręt w starostwie IP: *.swiecie.vectranet.pl 07.06.09, 10:43 mozna by napisac z tych wypowiedzi fajny felieton. prawie wszyscy tu piszacy to pracownicy. zalosne jest to, ze oskarzaja siebie na wzajem :( widac jakie bagno tam pracuje. jeden na drugiego. mam nadzieje, ze nigdy nie bedzie mi dane przystepowac do konkursu na stanowisko w starostwie i pracowac z takimi szujami. mirek sam sobie nasral w papiery i niech sam sobie podciera dupe. jak zostanie to i tak bedzie mu glupio. jak go starosta zwolni to bedzie sobie szukal pracy i juz. a wy wszyscy madrzy i kompetentni do roboty(-jak ktos wyzej napisal!) zmiencie wasze obrazone miny, odzywki do petetntow i podejscie do wlasnej pracy. wyciagnijcie wnioski z tego co zaszlo. i zajrzyjcie do swojego zycia-bo nikt nie jest doskonaly. i zakonczcie ten temat bo wszyscy wiedza co sie w swieciu dzieje i bajka o mirku i calym starostwie jest juz nudna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosciu yyy Re: przekręt w starostwie IP: 77.245.242.* 07.06.09, 11:37 Sam jesteś nudny jeżeli Cię nudzi ten temat to w ogóle nie wchodz na forum. To jest burzliwy temat i trzeba zrobić porządek z takimi ludzmi jak pan K. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxxxx Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 12:00 i pewnie Ty zrobisz porządek z tym ?????????? śmieszny jesteś.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yyy Re: przekręt w starostwie IP: *.swiecie.vectranet.pl 07.06.09, 20:28 zapewniam cie ze do nudy mi daleko! moze i faktycznie uzylem zlego okreslenia. poprawiam: tylko plotkarze i dziennikarze zajmuja sie takimi pie...mi. w polsce ci tego dostatek. nie jestem za mirkiem k. i napisalem, ze potepiam jego dzialania. niech sad bawi sie w rozstrzygania. i tak tu nic nie zdzialamy. facet zreszta nasral sobie sam w papiery i juz. on by sie o ciebie nie martwil zapewne jak i tacy co on. koniec kropka z bogiem!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxxxx Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 11:49 popieram ten temat już się staje nudny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JOLA Re: przekręt w starostwie IP: *.swiecie.vectranet.pl 07.06.09, 19:04 Domyślam się kto byłby najlepszym kandydatem na stanowisko kierownika - osoba z najlepszymi kwalifikacjami i referencjami - pewna synowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: :) Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 13:27 Ale dziś od rana cisza :) czyżby net w starostwie padł? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dunczyk Re: przekręt w starostwie IP: *.cpe.ge-0-2-0-1111.sdnqu1.customer.tele.dk 09.06.09, 07:45 To co będzie ten gościu pracował w urzędzie komunikacji czy nie bo z waszych maili nie mogę się tego dowiedzieć. W tym urzędzie to syfoza jak za komuny - w styczniu wbicie haka do dowodu rejestracyjnego załatwiałem 6 godzin !!! - kto mi zapłaci za zmarnowany czas? Aż dziw bierze że starościna nie reaguje , no chyba że jest zainteresowana takim stanem bo sama bierze udział w machlojach z rejestracją pojazdów i stwarza stanowiska pracy dla krewnych i znajomych Studzińskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: petent Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 08:49 Wydział Komunikacji i Dróg w Świeciu absolutnie nie jest przyjazny dla petentów. Nigdzie nie ma takiej biurokracji jak tam. A sami ...? Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dunczyk Re: przekręt w starostwie IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.09, 17:10 To jak się sprawa zakończyła? Został ten kolo na urzędzie czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zed Re: przekręt w starostwie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.06.09, 20:32 W piątkowej Pomorskiej wypowiada się Starścina że jak wyrok się uprawomocni to rozwiąże umowe z nim natycmiastowo. Napewno się koleś odwoła więc trzeba będzie poczekać. Najgorzej nie pokoją się pewnie pracownic którzy chetnie by wskoczyli na wolną posadke :) Coś ostatnio ucichli? Pewnie net siadł w Starostwie :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wyrocznia Re: przekręt w starostwie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 11:03 jest wyrok Odpowiedz Link Zgłoś