Dodaj do ulubionych

o. Rydzyk będzie kształcić inżynierów informatyki

03.01.07, 19:53
www.wnp.pl/it/18673_1_0_0.html
"Od połowy lutego Wyższa Szkoła Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu
kształcić będzie inżynierów informatyki o specjalności techniki
multimedialne - poinformował w środę na antenie twórca uczelni o. Tadeusz
Rydzyk."
Obserwuj wątek
    • bartlomiejus4 Wyzsza Szkola Medialna staje sie coraz silniejsza 04.01.07, 08:36
      Wyzsza Szkola Medialna staje sie coraz silniejsza uczelnia.
      Nie zdziwie sie jak dostana uprawnienia uniwersyteckie, skoro UKW je dostal.
      • b3ut Re: Wyzsza Szkola Medialna staje sie coraz silnie 04.01.07, 08:50
        czy w takiej uczelni kończenie sesji komendą 'kill' będzie odpowiednie?
      • bezhabilitacji Re: Wyzsza Szkola Medialna staje sie coraz silnie 04.01.07, 10:53
        Może Pan wyjaśnić co to są uprawnienia uniwersyteckie?
      • login1135 Czy w Toruniu jest wielu takich głupków? 10.01.07, 22:36
        Z reguły staram się nie reagować na takie głupie teksty.Pojawiają się one jednak
        dość często na forum toruńskim.Wszystkim kpiarzom przypominam,że UKW jest
        uniwersytetem od roku, historia AB i wcześniej WSP również nie sięga XVII
        wieku.Czy to jednak znaczy,że w prawie 400=tys.mieście nie ma być
        uniwersytetu?Bo jest jeden w Toruniu?W dodatku nie największy.Nie pomyśleliście
        nigdy,zadufani Sąsiedzi,że nie każdego stać na codzienne dojazdy/zamieszkanie w
        Toruniu?I że wasz UMK nie jest w stanie zaspokoić potrzeb całego regionu (wielu
        moich znajomych chciało studiować na UMK, ale nie zostali przyjęci.Na UAM,gdzie
        jest więcej miejsc,zostali przyjęci).Trochę więcej szacunku.UKW powstawało
        latami tylko i wyłącznie siłami mieszkańców Bydgoszczy. Wy dostaliście
        prezent.Powojenny Toruń o rozmiarach średniego miasteczka nigdy w życiu nie
        utworzyłby sam uniwersytetu.Chyba,że był jakiś u was przed wojną....
        Widzę u was dużo zarozumiałości i megalomanii.
        • gruss.aus.thorn Re: Czy w Toruniu jest wielu takich głupków? 10.01.07, 23:20
          login1135 napisał:
          > UKW powstawało
          > latami tylko i wyłącznie siłami mieszkańców Bydgoszczy. Wy dostaliście
          > prezent.Powojenny Toruń o rozmiarach średniego miasteczka nigdy w życiu nie
          > utworzyłby sam uniwersytetu.
          Czy te głupoty wpajają wam w tych waszych "uniwersytetach"? Juz widzę te siły
          mieszkańców Bydgoszczy budujące UKW , te lata ciężkiej pracy , ten trud
          bydgoszczan. Kreowanie Bydgoszczy na wielkie miasto , ostoję polskości , latami
          ciemiężone przez Toruń ( o rozmiarach średniego miasteczka )jest poprostu
          żałosne. A może należy wprowadzić rejonizację dla bydgoskich "uniwersytetów" ,
          wówczas bydgoszczanie "własnymi siłami" zaspokoiłyby potrzeby regionu?
          • login1135 Drogi Kolego 10.01.07, 23:35
            > Juz widzę te siły mieszkańców Bydgoszczy budujące UKW , te lata ciężkiej pracy
            , > ten trud bydgoszczan.

Myślę,że nie rozumiesz o co mi chodzi.Miałem na myśli,że nikt się specjalnie ani
            WSP ani AB w W-wie nie przejmował i że powstanie UKW to była inicjatywa
            wyłącznie lokalna.Czyli tym bardziej godna szacunku,ponieważ zaplecze naukowe
            B-szczy było i jest średnie.Od zera powstał uniwersytet.Czy to nie świadczy
            dobrze o potencjale miasta?Nawet,jeżeli jest on teraz jeszcze słaby.
            To co piszesz dalej to bełkot i nie ma sensu tego komentować,bo nie za bardzo
            rozumiem o czym mówisz i do czego chcesz mnie przekonać. Ty sam pewnie też.
            Wiem,co mówię w sprawie uniwersytetu,ponieważ kończyłem UKM.Wygodniej i taniej
            byłoby mi ukończyć bydgoski, ale taki za moich czasów jeszcze nie istniał.
            A Tobie sugerowałbym wzięcie się do nauki, bo mi wyglądasz na skończonego głąba.

Pozdrawiam
            • login1135 Re: Drogi Kolego 10.01.07, 23:38
              *kończyłem oczywiście UMK
              Wyszedłem na dyslektyka
            • gruss.aus.thorn Re: Drogi Kolego? 10.01.07, 23:50
              login1135 napisał:
              > A Tobie sugerowałbym wzięcie się do nauki, bo mi wyglądasz na skończonego
              głąba
              Nie dodawaj sobie zakompleksiony tyfusie!
              > Wiem,co mówię w sprawie uniwersytetu,ponieważ kończyłem UKM.Wygodniej i taniej
              > byłoby mi ukończyć bydgoski, ale taki za moich czasów jeszcze nie istniał.
              A cóż to za studiowanie w mieście w którym sie mieszka? Pochodzę z Krakowa
              ale wygodniej i przyjemniej było mi uczęszczać do uczelni w innym mieście ( nie
              do UMK )
              • login1135 gruss.aus.thorn 11.01.07, 17:26
                Studiowanie poza rodzinnym miastem może i jest przyjemne.Ale większości na to
                nie stać.Czyli z pragmatycznego punktu widzenia dobrze mieć "pod ręką"
                uniwersytet.Czasy kilku uniwersytetów w całym kraju już minęły.Potrzebny jest i
                UJ i WSG w Bydgoszczy i szkoła Rydzyka.Spójrz na uniwersytety w USA.
                Ktoś kto określa mieszkańca Bydgoszczy "tyfusem" pochodzi raczej z Torunia.
                Utwierdziłeś mnie w przekonaniu,że jesteś skończonym matołem.
    • bezhabilitacji Re: o. Rydzyk będzie kształcić inżynierów informa 04.01.07, 10:52
      Techniki multimedialne = informatyk. Oni chyba naprawdę nie wiedzą kogo chcą
      kształcić!
    • vauban Re: o. Rydzyk będzie kształcić inżynierów dla gw 10.01.07, 23:11
      troll
    • jaca515 to jedyna szkola medialna w regionie 16.01.07, 14:35
      Pomijając osobowosc Rydzyka, to jedyna szkola medialna w regionie, majaca
      szanse z czasem stac sie zalażkiem znacznie powazniejszj uczelni, nie medialnej-
      technicznej, ale medialnej-aktorskiej.
      Oczywiscie pod innym zarzadem.
      • b3ut Re: to jedyna szkola medialna w regionie 16.01.07, 18:11
        > Pomijając osobowosc Rydzyka, to jedyna szkola medialna w regionie, majaca
        > szanse z czasem stac sie zalażkiem znacznie powazniejszj uczelni, nie medialnej
        > technicznej, ale medialnej-aktorskiej.

Po pominięciu "osobowości Rydzyka" jest to bardzo możliwe. Tylko co to znaczy???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka