Dodaj do ulubionych

TVN 24 w Toruniu

IP: *.torun.dialup.inetia.pl 22.11.01, 20:50
POmimo fatu ze jest to stacja komercyjna i glownym celem jest zarobek, to
jestem niezmiernie wdzieczny ze swoj oddzial ma w Toruniu. Przynajmniej w
jednym aspekcie mamy cos lepszego niz Bydgoszcz. Mysle jednak ze wladze miasta
tego nie doceniaja, gdyz uwazam ze to wlasnie w interesie wlodarzy bylo
wskazanie najwlasciwszej siedziby dla TVN 24, a nie poszukiwanie loaklu na
wlasna reke. Jak mozna przeczytac , to starowka ma byc tlem na dziennikarzy,
jaki lepszy sposob darmowej reklamy miasta mozna sobie wymarzyc. Mysle ze dla
Wladz miasta jest wazniejsza ulica Zwirki i Wigury z inna staca medialna, tylko
czy ona przynosi zaszczyt naszemu maistu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mimi Re: TVN 24 w Toruniu IP: 217.96.43.* 22.11.01, 20:57
      ???
      Jeżeli spotkasz Lisa to Go pozdrów.
      • Gość: d-k Re: TVN 24 w Toruniu IP: 217.96.43.* 22.11.01, 21:13
        Mysle ,ze to ,ze studio jest w Toruniu ,to wielka zasluga
        red.Rogalskiego.Wlodarze bierzcie z niego przyklad.Wreszcie ktos zuwazyl,ze
        Torun jest centralnie polozony w naszym regionie.
    • popecorn Re: TVN 24 w Toruniu 23.11.01, 13:01
      Niestety, tak to już bywa...
      Inna sprawa, to fakt, że red. Rogalski mieszka na ul. Żwirki i Wigury (w tym
      samym bloku, co ja - 300m od pewnej rozgłośni radiowej...) :)

Jeszcze inna sprawa, bardziej przykra, że niektóre kablówki (jak Petrus) za
      żadne skarby nie chcą włączyć TVN24 do swojej oferty... Czy na Koniuchach
      działa inna kablówka oprócz Petrusa? Chętnie się przeniosę - wielu innych
      pewnie też :)
    • Gość: LilSnake No proszę... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 13:39
      Gość portalu: rutek napisał(a):

> POmimo fatu ze jest to stacja komercyjna i glownym celem jest zarobek, to
      > jestem niezmiernie wdzieczny ze swoj oddzial ma w Toruniu. Przynajmniej w
      > jednym aspekcie mamy cos lepszego niz Bydgoszcz.

No proszę! Taka mała rzecz, a jak może cieszyć i jakie wzbudzać uczucia w
      mieszkańcach Torunia. Wreszcie czują się chyba dowartościowani. Kochani, po co
      Wam ten cały NSA, jeśli wy sikacie ze szczęścia z faktu posiadania studyjka
      jakiejś stacji, której prawie nikt nie ogląda!

Faktycznie wreszcie macie coś lepszego niż Bydgoszcz! Tylko, że takie kompleksy
      to chyba trzeba leczyć!!
      • debett Re: No proszę... 23.11.01, 14:56
        Kolego, to chyba Ty masz jakieś kompleksy, skoro odpowiadasz tak agresywnie na
        wyrazy radości torunian z faktu umiejscowienia oddziału TVN 24 w Toruniu. Niby
        dlaczego nie mamy się cieszyć? Czy nikt tej telewizji nie odląda? Nie będę się
        z Tobą spierał, kto tworzy bardziej profesjonalny program - TVN 24, czy TVP 3.
        • Gość: d-k Re: No proszę... IP: 217.96.43.* 23.11.01, 20:32
          Drogi lilSnake.Pozwol,ze i ja Ci odpowiem.TV3 ma sie tak do TVN24 jak piesc do
          oka.Nalezaloby zastanowic sie nad likwidacja calego tak rozbudowanego
          Osrodka,ktory marnotrawi pieniadze podatnika.Programy tej telewizji sa tak
          beznadziejne,ze szkoda czasu ,aby sie na ten rozpisywac.TVN24 jest bez
          watpienia najlepsza stacja informacyjna w Polsce.Jesli tego nie dostrzegasz,to
          juz Twoj problem.Pozdrawiam z drugiej stolicy wojewodztwa,z tej bardziej
          centralnie polozonej.
          • Gość: MONK d-k daj juz spokoj IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.01, 23:29
            Po cholere wszystko porownujesz ??? Co ma otwarcie oddzialu tvn24 do
            Bydgoszczy??? Po co jatrzyc bezsensowne spory? Macie super stacje informacyjna
            u siebe i ok. Nie widze w tym zadnego zwiazku z Bydgoszcza a juz na pewno nie
            ma sensu wdawac sie w nowy spor z tak blahego problemu. Przeciez (stosujac twoj
            punkt widznia) to wy jestescie gora.
            • Gość: d-k Re: d-k daj juz spokoj IP: 217.96.43.* 23.11.01, 23:55
              Monk do kogo jest adresowany twoj post ?
            • Gość: d-k Re: d-k daj juz spokoj IP: 217.96.43.* 23.11.01, 23:57
              Wysylajac zauwazylem ,ze byl on adresowany do mnie.Pragne zauwazyc ,ze to nie
              ja zaczalem jatrzyc.Wy jestescie jednak niereformowalni.Nie chce mi juz sie
              gadac.Czesc.
          • Gość: LilSnake Re: No proszę... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.01, 11:19
            Ja akurat nic nie wspominałem o TV3, więc nie wiem, skąd te aluzje i porównania
            TVN24 do TV3. A co do tej drugiej, niby bardziej centralnie położonej stolicy,
            to mam w jej sprawie swoje zdanie i proponuję, żeby się starała bardziej
            wykorzystać to centralne położenie, bo jak na razie widać tylko wielkie ambicje
            i kolosalną mizerię.
            • Gość: d-k Re: No proszę... IP: 217.96.43.* 24.11.01, 12:03
              Musle ,ze Bydoszcz ma wieksze ambicje od Torunia .Spojrz np na watek na waszym
              Forum na temat metra w waszym miescie.Po za tym,to skonczmy ten temat.Z ta
              mizeria tez przesadziles.Spojrz,jak Torun zyje.Latem pelno turystow,mlodych
              ludzi.Czlowieku ,wszyscy przyjezdzajacy mowia o niesamowitym uroku i pieknosci
              tego miasta. Do twojego nikt nie chce jechac.Spojrz prawdzie w oczy.
              • Gość: MONK Re: No proszę... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.01, 13:04
                Rzeczywiscie, poprzednie posty wskazuje ze cale nia jatrzysz - Stary, co drugi
                twoj watek porownuje oba miasta, jestes chyba juz jedyna osoba na torunskim
                forum, ktora cierpi na manie przesladowcza w postaci Bydgoszczy co sprawia ze
                wlasnie Ty jestes niereformowalny. Poza tym nie traktuje mnie jako osoby z poza
                Torunia - mieszkam tu juz 4 lata, jest wysoce prawdopodobne ze po studiach tez
                tu zostane - ma takie samo prawo wypowaidania sie o Toruniu i Bydgoszczy jak i
                Ty.
                Tyle, pozdr dla normalnych mieszkancow obu miast
                • Gość: d-k Re: No proszę... IP: 217.96.43.* 24.11.01, 13:49
                  Ciesze sie,ze bedziemy mieszkac w jednym miescie.Dokonales bardzo dobrego
                  wyboru.Mam nadzieje,ze wspolnie bedziemy,jesli zechcesz,pracowac dla tego
                  miasta.Chodzi min o te cholerne graffiti.Jeszcze raz gratulacje.
                  A tak na marginesie.zuwazylem,ze jesli napisze sie nie po mysli neiktorych
                  forumowiczow,to zaraz sie jatrzy.To byl margines.
                  • Gość: MONK Re: No proszę... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.01, 19:37
                    Widze nic porozumienia, szczerze mowiac nie spodziewalem sie; ale o to przeciez
                    chodzi ;) - sorki za poprzedni post az tak niedobry nie chcialem byc. Pozdr
                    • Gość: d-k Re: No proszę... IP: 217.96.43.* 25.11.01, 00:55
                      I tak trzymaj.
              • Gość: LilSnake Re: No proszę... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.01, 19:16
                Gość portalu: d-k napisał(a):

> Musle ,ze Bydoszcz ma wieksze ambicje od Torunia .Spojrz np na watek na waszym
                >
                > Forum na temat metra w waszym miescie.Po za tym,to skonczmy ten temat.Z ta
                > mizeria tez przesadziles.Spojrz,jak Torun zyje.Latem pelno turystow,mlodych
                > ludzi.Czlowieku ,wszyscy przyjezdzajacy mowia o niesamowitym uroku i pieknosci
                > tego miasta. Do twojego nikt nie chce jechac.Spojrz prawdzie w oczy.

Nie chce mi się już nawet pisać na ten temat, ale tylko gwoli wyjaśnienia.
                Bydgoszcz ma oczywiście większe ambicje niż Toruń, i w przeciwieństwie do tego
                drugiego, w Bydgoszczy je widać. A co do tego postu o metrze w Bydgoszczy, to na
                naszym forum nikt nie wziął tego poważnie- jesteś chyba jedyny! Oczywiście takie
                metro bardzo by się przydało, bo z Fordonu do Osowej Góry jest około 30
                kilometrów. Zgoda, że do Bydgoszczy nie przyjeżdza wielu turystów, ale spójrzmy
                prawdzie w oczy- o zamożności i akrakcyjności miasta oni niewiele mają do
                powiedzenia. Bo co ma np. Toruń z rzeszy biednych studentów? A Bydgoszcz sporo
                zarabia na kontaktach handlowych, przyjeżdżają tu głównie biznesmeni, ale także
                np. muzycy. Nie mają sensu chyba porównywania B. i T., są to po prostu 2 różne
                miasta, a Ty, jak już to zauważył MONK masz jakąś manię ich porównywania, co
                zresztą zauważyłem już dawno zarówno na forum toruńskim (np. w wątku o hotelach w
                Toruniu) i bydgoskim. Życzę więcej spokoju wewnętrznego i mniej nienawiści do
                Bydgoszczy.

• Gość: d-k Re: No proszę... IP: 217.96.43.* 25.11.01, 19:26
                  zapewniaM cIE O MOIM WEWNETRZNYM SPOKOJU.wY BYDGOSZCZANIE JESTESCIE SMIERTELNIE
                  OBRAZENI JESLI WYTKNIE WAM SIE PRAWDE.mILEJ NIEDZIELI.
                  • Gość: MONK Re: No proszę... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.11.01, 18:48
                    Nie ma co sie tak zapedzac - ten spory ciagna sie po kilku watkach i sa
                    nierozwiazywalne - Dla mnie tak samo oczywisty jest fakt ze Torun ma ladniejsza
                    starowke jest to ze Bydgoszcz stoi wyzej pod wzgledem handlu. Ani jedno ani
                    drugie nie jest czym zlym. Z kiku postow widac ze lepiej wszystkim idzie
                    rozwiazywanie konkretnych problemow niz wzajemne porownywanie potencjalow
                    naszych miast. Pozdr
                    • Gość: Morciasz Re: No proszę... IP: *.graf.torun.pl 30.11.01, 10:51
                      To, ze TVN ma siedzibe w Toruniu jest jedna z najbardziej pozytywnych rzeczy
                      jakie sie w tym miescie ostatnio wydarzyly. Mam nadzieje, za Zarzad Miasta i
                      Biuro Promocji Urzedu Miejskiego nawiazaly Z WLASNEJ INICJATYWY jakies robocze
                      kontakty z TVN. Rogalski ma duze przebicie i potrafi pozytywnie cos pokazac -
                      to wazne dla Torunia. Orcholski z TVBydgoszcz zbyt czesto szuka sensacyjek
                      rodem z superekspressu. Niech zyje TVN w Toruniu! A to, ze kablowka MSM puszcza
                      TVN 24 w najdrozszym pakiecie to swinstwo.
                      • Gość: MONK Re: No proszę... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.11.01, 22:16
                        fakt zle postanowilem zaplacic; dobrze ze w ogole puszczaja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka