Dodaj do ulubionych

Po Juwenaliach

IP: *.akademiki.uni.torun.pl 11.05.03, 12:15
Juwenalia na Bulwarze - czy jest sens organizowania Juwenalii na Bulwarze.
Poziom imprezy jest mizerny a w dodatku nie jest to już swieto tylko
studenckie. Pełno miasta, stare te same zespoły z zeszłych lat, gdzie jest
przekazanie kluczy pod Kopernikiem, gdzie sa wybory królowej i króla balu w
Od Nowie, niedługo dojdzie do tego że królem balu zostanie jakiś Kark albo
Dresiarz z kotła z jakąs niunia .....i co ja tu robie na podobno moim swiecie
Obserwuj wątek
    • Gość: Szymkowski Re: Po Juwenaliach IP: 62.206.18.* 11.05.03, 14:11
      Juwenalia na bulwarze to jeden wielki niewypal - juz z zalozenia.

Nagle umk oswiecilo, zeby wyniesc impreze z miasteczka akademickiego (dla
      ktorego to cale badziewiaste swieto organizuja) na jakies wypizdziejewo, gdzie
      glownymi uczestnikami tego wiejskiego party sa kuzwa dresy i inne matouki...

Grupy nalezy pominac milczeniem; niech i tej imprezie dadza juz lepiej umrzec
      smiercia tragiczna, niz jakby mieli ciagnac ja w tej formie. Bedziemy jezdzic
      do Gdanska (Neptunalia?) albo Bydloszczy.
      Pozdrowka, Szymkowski
      • Gość: SDB Re: Po Juwenaliach IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.05.03, 16:37
        Jakos wydaje mi sie ze wszyscy krzycza to samo nie zastanawiajac sie nad tym.
        Czy myslicie naprawde ze na to kto przychodzi na juwenalia decydujacy wplyw ma
        miejsce? czy ktos z was w ogole byl na juwenaliach w miasteczku? i co? tam nie
        bylo dresow i karkow? wolne zarty mili panstwo, wasz argument upadl z hukiem.
        musze jednak zaznaczyc ze mnie tez sie o wiele bardziej podobalo w miasteczku
        niz nad wisla ale coz... :( dodam ze bylem w piatek i sobote na bulwarze i
        dresiarzy i karkow widzalem naprawde malo- dominowalo chyba natomiast liceum.
        jezeli chcecie zeby juwenalia byly tylko dla studentow to nalezaloby
        zrezygnowac z koncertow i potancowek- pozostawic tylko te mniej interesujace
        masy atrakcje(wybory krola i krolowej, muzyka z roznych krajow i inne takie-
        szalenie ciekawe) albo wprowadzic bilety na koncerty- chyba niemozliwe.
        • Gość: b3ut Re: Po Juwenaliach IP: *.torun.mm.pl 11.05.03, 20:28
          Nie przesadzaj, słyszałeś kiedyś o dresiarzu słuchającego
          punkrocka?? Albo lubiącego pudelsów? Z drugiej strony na
          Lady Ćpunk niemało ich widziałem...
      • Gość: Centkoś Re: Po Juwenaliach IP: 158.75.34.* 12.05.03, 20:54
        Szanowni Państwo, Juwenalia w Toruniu jak wszyscy dobrze wiemy nie są imprezą
        studencką! Nie są nawet imprezą masową, bo organizacja jej w ten sposób jak w
        tym roku, woła o pomstę do nieba! Szkoda, że nie doszło do takich chorych
        rzeczy jak w Łodzi, może wtedy ktoś spiący by się mógł obudzić (Samorządy
        Szanownych Toruńskich Uczelni, oczywiście). Wiem, że najlepiej narzekać, ale
        jak tu nie mówić źle, skoro nikt sie nie nauczył po zeszłym roku.Dobra, jak nie
        można zrobić tego na Bielanach, to chociaż zróbmy to po studencku.A nie
        wyskakuje facet w skórze i nawet ludzi nie umie rozkręcić.Z całym szacunkiem,
        ale koncert rockowy, to jedyne w swym rodzaju wydarzenie i trzeba tym
        odpowiednio pokierować, czy na naszej uczelni brakuje ludzi, którzy taki
        koncert mogliby poprowadzić - proponuję Maurycego z "Od Nowy", wtajemniczeni
        wiedzą o jakiego "giganta" (przepraszam Maurycy) chodzi. Człowiek z
        jajami.Żałuję, że nagłośniene w tym roku zostało totalnie zepsute, podobnie jak
        w zesżłym roku Hey, biedna Kasia darła się do mikrofonu, ale nie na wiele się
        to zdało. Poza tym,Bulwary to takie miejsce, gdzie można na 3 dn ik otworzyć
        małe studenckie zoo - niech sobie przyjdą ludzie z miasta i zobaczą jak się
        studenci bawią, a zabawa zazwyczja tylko w jeden sposób.Piwko, winko,
        naleweczka i tańczymy obereczka. Smutna ta wizja.Inna kwestia, to Bulwary jest
        dobrym miejscem na sprzedaż piwa. W końcu jak sponsor daje kasę, a ludzie z
        Samorządu mają z tego jakąś tych pieniędzy część, to trzeba sponsora
        usatysfakcjonować. Szkoda, że tak słaby i niezdolny Samorząd reprezentuje
        studentów UMK, ale wiem, że wśród nich są dobrzy ludzie i może kiedyś jeszcze
        ich usłyszymy.Dla Samorządu, jego złej części - wybory już wkrótce!!!
    • Gość: gagarin Re: Po Juwenaliach IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.03, 20:02
      najlepszy z calych juwenalii i tak byl grill w czwartkowy wieczor przed DS
      8...;)moze w przyszlym roku nastroje sie bardziej zradykalizuja, nastapi bojkot
      oficjalnych imprez i wszyscy beda sie bawic tak jak tego chca... zgadzam sie z
      tym ze miejsce nei ma raczej wplywu na obecnosc niepozadanych osob bo te moznaw
      w tej chwili spotkac wszedzie...ogolnie klimat takich imprez chyba powoli
      odchodzi do lamusa...karki i dresy swoja droga ale sami studenci tez nieraz
      bardzo agresywni potrafia byc... u nas narzekania, w lodzi tez niezla zadyma
      byla, zaczynam sie obawiac ze juz nigdy nie bedzie tak jak kiedys..smutne to...
      • Gość: sasiad Re: Po Juwenaliach IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 16.05.03, 00:11
        Gość portalu: gagarin napisał(a):

> najlepszy z calych juwenalii i tak byl grill w czwartkowy wieczor przed DS
        > 8...;)

to sie pewnie widzielismy ;)
        potwierdzam, choc niewiele pamietam.
        jeszcze jedno, z tego grilla "wyszedlem" jak mialem dosc i chcialem ziuziu a
        koncert w sobote sie skonczyl i TRZEBA bylo isc. do dupy z takimi juwenaliami.
        przypominaja bardziej majowke z radiem zet i urszula. jak dzis pamietam Kazia
        S. co to gral az nie padl on albo ostatni, prawie ;), student. Kaziu wroc,
        bielany wroc, impry w ds-ach wroc. za rok na majowke nie ide
        • Gość: b3ut Re: Po Juwenaliach IP: *.torun.mm.pl 16.05.03, 02:45
          Potwierdzam, osobiście studenta do matejki niosłem...
    • Gość: Woytek Re: Po Juwenaliach IP: 80.48.42.* 12.05.03, 11:05
      Napiszcie to wyraźnie! Juwenalia muszą wrócić na Bielany! Tam jest ich miejsce
      i tyko tam. A spędzanie studentów na Bulwary przypomina pikniki wielkich
      rozgłośni radiowych, a nie studenckie święto. Jestem absolwentem UMK z 2000
      roku i nic nie przebije atmosfery ówczesnych Juwenaliów z lasku przy ulicy
      Gagarina. Kto wpadł na pomysł ich przeniesienia nad Wisłę, powinien przeprosić
      wszystkich studentów i zapłacić jakąś karę. Tak się po prostu nie robi.
    • Gość: m Re: Po Juwenaliach IP: 158.75.3.* 12.05.03, 11:39
      A co z pomysłem, żeby Juwenalia były na lotnisku?
      To nie miasteczko, ale lepsze miejsce od Bulwarów.
    • Gość: i:) Po Juwenaliach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.03, 15:09
      juvenalia na bulwarach to jedno wielkie nieporozumienie - 0 (zero) atmosfery
      zabawy studenckiej, tylko jakiś plenerowy spend ludzi zewsząd/znikąd (pijane
      gimnazjum i wydresowane osiłki); juvenalia powinny zdecydowanie wrócić na
      bielany... bo tej imprezie winno się przywrócić studencki (i trochę przez to
      elitarny) charakter, wszak jest to zabawa żaków i dla żaków... nie ma przecież
      żadnych przeszkód, by władze miasta organizowały dla jego społeczności inne
      imprezy kulturalne, na których nadmiar toruń nie ma prawa narzekać :)
      a na bielany bydełko miastowe docierałoby jednak w mniejszej liczbie, w końcu
      to teren umk (więc nawet policja ma ograniczone kompetencje)
      • Gość: Folkatka Re: Po Juwenaliach IP: 158.75.24.* 12.05.03, 15:22

Koncerty mi sie p0odobały. Lubie punkrocka i Pudelsów. Koncert czwartkowy tez
        był niezły. Ale cała ta otoczka - to jedna wielka rzeźnia, masakra i co tam
        jeszcze chcecie.BTW - nie byłoby tego klimatu gdyby wszyscy stosowali sie do
        zakazu niesprzedawania alkoholu osobom ponizej 18 roku zycia.
      • Gość: SDB Re: Po Juwenaliach IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.05.03, 15:56
        Gość portalu: i:) napisał(a):

> nie ma przecież
        > żadnych przeszkód, by władze miasta organizowały dla jego społeczności inne
        > imprezy kulturalne, na których nadmiar toruń nie ma prawa narzekać :)

Tymczasem juwenalia sa organizowane przez Uniwerek a nie miasto. w jaki sposob
        chcesz zorganizowac super impreze dla studentow rownoczesnie nieatrakcyjna dla
        innych mieszkancow miasta? ja nie mam pojecia

> a na bielany bydełko miastowe docierałoby jednak w mniejszej liczbie, w końcu
        > to teren umk (więc nawet policja ma ograniczone kompetencje)

z ta Policja to nie rozumiem- dobrze czy zle? chyba czulbym sie pewniej gdybym
        mial pewnosc ze tam gdzie sie bawie czuwa Policja i jest w stanie dotrzec w
        kazdym momencie w kazde miejsce.
        • Gość: b3ut Re: Po Juwenaliach IP: *.torun.mm.pl 12.05.03, 18:15
          chodziło chyba o to, że nie do końca były stosowane
          przepisy o zakazie picia pod chmórką, lub przynajumniej
          nie były egzekwowane :))
          • Gość: bnbn Re: Po Juwenaliach IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 12.05.03, 18:52
            Po raz pierwszy od 1989 roku nie byłem na Juwenaliach i nie żałuję. Jak będę
            chciał się "pobawić" w towarzystwie rodzin z kilkuletnimi dziećmi to se pojadę
            do Ciechocinka na festiwal piosenki cygańskiej. Intryguje mnie inna rzecz. Po
            ubiegłorocznej imprezie nasłuchałem się gorących zapewnień organizatorów o
            oświetleniu terenu, zasypaniu dziur, do których można było wpaść po ciemaku i
            połamać sobie kończyny i w ogóle, że w przyszłym roku będzie cudnie. Po
            opowieściach znajomych, którzy byli w piątek zrezygnowałem nawet z wyprawy na
            Maleńczuka. Czy ktoś jest w stanie "odkopać" wypowiedzi organizatorów z
            ubiegłego roku o tym. że następnym razem będzie cacy? Może tak im przypomnieć
            te wypowiedzi? Kolejna sprawa: nie domagajcie się tak bardzo ograniczenia
            imprezy tylko dla studentów bo w przyszłym roku "mądrzy" organizatorzy wpadną
            na pomysł aby zorganizować je np. w auli UMK i wpuszczać na legitymacje. A co z
            tymi którzy są już absolwentami? Jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest
            przeniesienie imprezy z powrotem na Bielany. Mniejsze szanse na spęd
            dresiarstwa, rodzinek z dzieciarnią (która nota bene powinna być w łóżkach o
            tej porze) oraz żuli ze starówki.
            • telek_ Re: Po Juwenaliach 13.05.03, 09:52
              Gość portalu: bnbn napisał(a):

> A co z tymi którzy są już absolwentami? Jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest
              > przeniesienie imprezy z powrotem na Bielany. Mniejsze szanse na spęd
              > dresiarstwa, rodzinek z dzieciarnią (która nota bene powinna być w łóżkach o
              > tej porze) oraz żuli ze starówki.

BTW - absolwent to stworzenie które nie ma rodziny ani dzieci?
              • Gość: bnbn Re: Po Juwenaliach IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.05.03, 11:15
                telek_ napisał:

> BTW - absolwent to stworzenie które nie ma rodziny ani dzieci?

kładzie dzieci spać a nie zabiera na pijacką imprezę
            • Gość: suwalek Re: Po Juwenaliach IP: *.air.net.pl / 192.168.1.* 19.05.03, 08:56
              > Kolejna sprawa: nie domagajcie się tak bardzo ograniczenia
              > imprezy tylko dla studentów bo w przyszłym roku "mądrzy" organizatorzy wpadną
              > na pomysł aby zorganizować je np. w auli UMK i wpuszczać na legitymacje. A co
              > z tymi którzy są już absolwentami?

W kwestiii tecjnicznej - jestem absolwentem i UMK o mnie pamięta - zajrzyj na
              program absolewnt - są rozwiązania.
              Zgadzam się jednak, że wstęp na legitymacje to przegięcie :-) Wystarczy wrócić
              na Bielany i już się poprawi. Do tego powrót do możliwości samodzielnego
              grillowania i kilka lat mniej i już będzie tak jak kiedyś :-)
              Przy okazji absolwenci prawa 2000 pamietajcie www.suwalek.prv.pl !!! :-)
        • Gość: i:) Po Juwenaliach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 18:30
          Gość portalu: SDB napisał(a):

> Tymczasem juwenalia sa organizowane przez Uniwerek a nie miasto.

wiem :) i nie pisałem o innym organizatorze juvenaliów niż UMK :))))
          (tak na marginesie - Urząd Miasta był sponsorem imprezy, jak widać niestety na
          tyle wpływowym, by wskazać jej nieszczęśliwe ulokowanie)
          chciałem napisać tylko tyle, że nic i nikt nie broni Miastu organizować różne
          festyny i plenery pod swoim szyldem, niezależnie od juvenaliów,
          wszak o różnorodność i możliwość wyboru chodzi chyba wszystkim

> w jaki sposob
          > chcesz zorganizowac super impreze dla studentow rownoczesnie nieatrakcyjna
          dla
          > innych mieszkancow miasta? ja nie mam pojecia

na miły Bóg! ja nie chcę!!! :)))
          impreza studencka ma być jak najbardziej atrakcyjna dla ludzi z miasta, tylko
          nie mogą oni ingerować w jej charakter, zakłócać atmosfery radosnej zabawy...
          i odwrotnie - imprezy "miejskie" otwarte dla studentów, przy pełnym
          poszanowaniu ich charakteru
          [problem dotyka raczej braku kultury imprez masowych i nieumiejętności
          uczestniczenia w nich, vide: karki, dzieci, gimnazjum, żule itp.]

> z ta Policja to nie rozumiem- dobrze czy zle? chyba czulbym sie pewniej
          gdybym
          > mial pewnosc ze tam gdzie sie bawie czuwa Policja i jest w stanie dotrzec w
          > kazdym momencie w kazde miejsce.
          i ja, (policja to tylko przykład na odrębny status terenu uniwersyteckiego),
          zresztą obecność policji czy innych ochroniarzy niewiele daje... ilość
          wykroczeń (głównie pobić) i przestępstw (kradzierze i gwałt(!) sprzed paru lat)
          popełnianych podczas toruńskich juvenaliów powinnych kogoś w końcu zmusić do
          myślenia... także to że nie popełniają ich studenci
    • Gość: as Re: Po Juwenaliach IP: 158.75.8.* 13.05.03, 11:21
      as
    • Gość: Yaraz Re: Po Juwenaliach IP: *.law.uni.torun.pl 13.05.03, 17:18
      Nie było aż tak źle choć wkurzali mnie brudasi którzy co chwila podchodzili i
      pytali czy nie odleję im piwa.Dobrze że w tym tygodniu juwenalia w Bydgoszczy.
      YARAZ-ZAWISZA BYDGOSZCZ-UMK
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka