monte83 20.05.07, 01:50 witam wszystkich! poszukuje wszelkich informacji o tytulowej Willi Irenie- przepieknym domu przy ul. Slowackiego. bede wdzieczny za kazde info. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuj-pom Re: Villa Irena 20.05.07, 17:12 monte83 napisał: > poszukuje wszelkich informacji o tytulowej Willi Irenie- przepieknym domu przy > ul. Slowackiego. Czy to nie przed willą Irena było kręcone kilka scen do "Wron"? Najprościej byłoby zapytać ludzi , którzy tam mieszkają. Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 Re: Villa Irena 20.05.07, 22:02 pewnie prosciej byloby ich zapytac ale jakos glupio mi do nich isc i zaczac sie wypytywac- jeszcze pomysla, ze jestem zlodziejem :(. Odpowiedz Link Zgłoś
alphapix Re: Villa Irena 20.05.07, 23:34 monte83 napisał: > witam wszystkich! > poszukuje wszelkich informacji o tytulowej Willi Irenie- przepieknym domu przy > ul. Slowackiego. > > bede wdzieczny za kazde info. > pozdr. czy willa miesci sie pod numerem 60? Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 Re: Villa Irena 21.05.07, 02:57 szczerze sie przyznam, ze chociaz chodze tamtedy czesto to nie zwrocilem uwagi na numer domu. niemniej, pewnie jutro to nadrobie :). pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
takuna Re: Villa Irena 21.05.07, 09:21 Budynek zawsze mnie fascynowal :) tez jestem ciekaw jego historii www.takuna.extranet.pl/data/47.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
tryg.sk Re: Villa Irena 21.05.07, 13:24 Coś o tych willach wiem, ale z mało potwoerdzonego źródła. Ponoć wille te były budowane dla kochanek przez właścicieli bydgoskich fabryk. To nie żart, mówię (piszę) całkiem serio. Odpowiedz Link Zgłoś
kuj-pom Re: Villa Irena 21.05.07, 22:38 tryg.sk napisał: > Ponoć wille te były > budowane dla kochanek przez właścicieli bydgoskich fabryk. Północna strona ulicy Słowackiego została zabudowana w okresie międzywojennym ; wille powstawały od strony ulicy Matejki co widać po stylu ( tzw. dworki polskie ) . Domy bliżej zajezdni tramwajowej zbudowano tuż przed wojną i są to budynki nowocześniejsze , takie przedwojenne "pudełka". Właściciele bydgoskich fabryk budowali wille dla kochanek w Berlinie. Odpowiedz Link Zgłoś
monte83 cos ciekawego.. 22.05.07, 03:30 no to moze rozwiniemy nasz watek? proponuje pyt. - ile moze kosztowac taka willa, niekonieczne Irena:)? Odpowiedz Link Zgłoś