Dodaj do ulubionych

Śmiertelny wypadek na Auto Tuning Show

IP: w3cache.y.INTELINK.pl:* 28.06.03, 12:15
Tragiczny początek kolejnego zlot Auto Tuning Show na lotnisku. Młody i
pijany kierowca zabawiał się samochodem paląc gumę na placu. Nagle samochód
wywrócił się, a pasażer, który siedział w drzwiach w ramie otwartego okna
zginął na miejscu. Kierowca miał prawie 0,9 promila alkoholu.
Co roku na autotuning show dochodzi do wielu tragicznych sytuacji. Co
myślicie o tej imprezie? Czy organizatorzy zadbali o odpowiedni poziom
bezpieczeństwa?
Obserwuj wątek
    • Gość: Wiech Re: Śmiertelny wypadek na Auto Tuning Show IP: *.tvk.torun.pl / 172.19.14.* 28.06.03, 12:52

w zeszłym roku przeszedłem sie na tą imprezę.
      był to jeden wielki survival z napalonymi małolatami szarżującymi dziko posród
      tłumu. ciężki brak wybraźni.

ochroniarzy widzialem siedzących stadnie w takiej budzie, na tor nikt sie nie
      kwapił...
      dziwne, ze w obiegłym roku nikt nie odniosl powazniejszych obrażeń lub nie
      zginął. niestety musi wydarzyć się tragedia, żey ktoś ruszył w końcu tępawą
      głową.
    • Gość: roman_ Re: Śmiertelny wypadek na Auto Tuning Show IP: 195.117.138.* 28.06.03, 12:55
      Niech sami zatroszcza sie o siebie.Tak jak troszcza sie o swoje smochody.kazdy
      sam odpowiada za swoje rzycie. Komuna sie skonczyla. To wtedy zycie kazdego
      obywatela bylo najwazniesze .Nawet wtedy gdy on sam go nie szanowal.
      • greyrat Re: Śmiertelny wypadek na Auto Tuning Show 28.06.03, 13:28
        tia. polazłem se tam godzinę temu z ekipą bo akurat nie miałem nic lepszego do
        roboty. na samą imprezę nie wlazłem bo 10zł to ja płacić nie będę (nie za
        bardzo mnie auta interesują), ale starczyło mi co widziałem na dojeździe-
        brygady narąbanych ludków szarżujących na pełnej prędkości między ludźmi. a
        gliny i ochrona se stoją z boczku i "zabezpieczają teren"... tamci się sami
        prosili z tego co czytam i w radiu słyszę, ale jakby tak który nie wyrobił i
        wpadł w tłum...
        • Gość: krom Re: Śmiertelny wypadek na Auto Tuning Show IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 15:15
          Żenująca, wieśniacka impreza.
          Rok temu byłem świadkiem jak na Okrężnej pięciu wyżelowanych chłopczyków
          zaczęło wyprzedzać swoją beemką mnie i dwa jadące przede mną samochody waląc
          wprost na jadące z przeciwka auto. Facet musiał salwować się ucieczką na
          chodnik (na szczęście nie było pieszych, felgi pewnie miał do wymiany).
          Chłopczęcia w beemce tak byli rozbawieni sytuacją, że aż im żel spłynął z
          włosków. Od tej pory jak słyszę o jakiś imprezach typu zlot beemek, tuning show
          czy inne gówno to zostawiam samochód w garażu i siedzę w domu.
    • slawek__j Re: Śmiertelny wypadek na Auto Tuning Show 28.06.03, 15:35
      Kto jest organizatorem imprezy?
      Kto odpowiada za bezpieczeństwo widzów?
      Kto wydał zezwolenie?
      Kto dopuścił do "startu" pijanego?

Na te pytania powinny paść odpowiedzi i winni powinni zostać ukarani.
      Ten "kierowca" mógł przecież wjechać w tłum widzów. Winni muszą odpowiedzieć za
      spowodowanie zagrożenia.
      Tylko czy toruński wymiar sprawiedliwosci sobie z tym poradzi???
      Mam nadzieję, że chociaż ta idiotyczna impreza została przerwana?
    • humanior więcej rozumu durnie 28.06.03, 17:10
      • Gość: jar Re: więcej rozumu durnie IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 18:02
        Szkoda człowieka ale SHOW (i to mocny) sobie zrobili !
    • Gość: Jamirq Re: Śmiertelny wypadek na Auto Tuning Show IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.03, 18:55
      Wg mnie na 3 tysiace samochodow jak podaje organizator powinno byc okolo 1000
      ochroniarzy. To co tam sie dzieje to jest wielka paranoja, gdnojki mysla,ze
      maja auta po tuningu. jak mi przebil sie tlumik to pojechalem go wymienic a nie
      chwalilem sie jaki basowy dzwiek .....glupota.
    • Gość: xxx Re: Śmiertelny wypadek na Auto Tuning Show IP: *.torun.mm.pl 28.06.03, 23:06
      wszyscy macie rację 0 organizacji a na 4000 samochodów może 5% po tuningu
      naprawde to był cud ze nikt nie zginął wcześniej w sumie ten zlot to tylko
      okazja do chlania ,ruch...,itp a wiecie że w tamtym roku była przyczepa
      campingowa z rosjankami co dawały za 30 pln ,niestety nasze miasto schodzi na
      psy pzepraszam prowincjonalne miasteczko
    • Gość: jar Re: Śmiertelny wypadek na Auto Tuning Show IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.03, 09:56
      Roman_napisał:
      >Niech sami zatroszcza sie o siebie.Tak jak troszcza sie o swoje
      >smochody.kazdy
      >sam odpowiada za swoje rzycie. Komuna sie skonczyla. To wtedy zycie kazdego
      >obywatela bylo najwazniesze .Nawet wtedy gdy on sam go nie szanowal.

Właśnie się zatroszczyli o życie ... tyle, że kolegi !
      I widzisz - znowu jak w komunie - ktoś inny decyduje o życiu innych.
      • sdb Re: Śmiertelny wypadek na Auto Tuning Show 29.06.03, 17:39
        Smierc jednego z uczestnikow nie przeszkadzala reszcie nadal wesolo sie bawic,
        chlac i tanczyc. Organizatorzy to wiesniacy. Powinni przerwac impreze. poza tym
        poziom od strony uczestniczacych w zlocie aut byl niski strasznie. po 3
        samochod to byl po prostu jakis opel z alufelgami albo duzy fiat z
        przyciemnionymi szybami i dorobionymi halogenami. postawili na ilosc- nie
        jakosc.
    • Gość: Dresiarz a było tak zajebiście.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.03, 19:30
    • Gość: driver Re: Śmiertelny wypadek na Auto Tuning Show IP: *.torun.mm.pl 29.06.03, 21:02
      Banda gnojków którzy mają troche kasy i to wszystko. Imprezy tego typu wszędzie
      na zachodzie mają jak najbardziej rację bytu ale mentalność naszej młodzieży
      nie pozwala na takie wyczyny. W tym kraju trzeba gnoja trzymać za mordę
      obstawić go ochroniarzami bo inaczej nie potrafi się bawić normalnie. W tym
      kraju imprezy nie mogą istnieć bez alkocholu lejącego się strumieniami bo kto
      pije jest twardy i jest "bohaterem".
      • Gość: sasiad Re: Śmiertelny wypadek na Auto Tuning Show IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 01:42
        Gość portalu: driver napisał(a):

> Banda gnojków którzy mają troche kasy i to wszystko. Imprezy tego typu
        wszędzie
        >
        > na zachodzie mają jak najbardziej rację bytu ale mentalność naszej młodzieży
        > nie pozwala na takie wyczyny. W tym kraju trzeba gnoja trzymać za mordę
        > obstawić go ochroniarzami bo inaczej nie potrafi się bawić normalnie. W tym
        > kraju imprezy nie mogą istnieć bez alkocholu lejącego się strumieniami bo
        kto
        > pije jest twardy i jest "bohaterem".

generalnie macie wszyscy racje, ale ja naprawde bym chcial zeby ATS w Toruniu
        przetrwalo. dla tych 5% powaznych ludzi ktorzy traktuja to jak hobby a nie
        wyladowuja agresje.
        a ze organizacja sie musi zmienic to nie ulega watpliwosci! trzeba oddzielic
        ziarno od ... hmm kretynow. proponowalbym wprowadzic jakies minimum (lub jury
        co oceni czy dany delikwent wiedzie czy nie). albo wpuszczac tylko kluby
        tuningowe?
        pierwsze dachowanie z pasazerem na drzwiach bylo juz przeciez w nocy. 17 latek
        narabany az milo siedzial na drzwiach seryjnej astry kombi. i wszystko jasne,
        wiadomo kto sie wyzywa a kto przyjezdza na "tuning". kwestia tylko kto go tam
        wpuscil? po jaka cholere seryjne auto na ATS?

pzdr
    • Gość: p.zurawski Re: Śmiertelny wypadek na Auto Tuning Show IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.03, 11:21
      ciekawe czy dzieki włodarzom miasta Toruń znowu straci duzą impreze promujacą
      miasto tak jak CAMERIMAGE
      pzdr
      • Gość: Wiech Re: Śmiertelny wypadek na Auto Tuning Show IP: 217.97.134.* 01.07.03, 11:22
        Gość portalu: p.zurawski napisał(a):

> ciekawe czy dzieki włodarzom miasta Toruń znowu straci duzą impreze promujacą
        > miasto

dzięki za taką promocję!
        • o92 Re: Śmiertelny wypadek na Auto Tuning Show 01.07.03, 13:32
          Mam wątpliwości, czy ktokolwiek z prawdziwych hobbystów pojawi się w przyszłym
          roku. Tak więc zamiast garstki 5% pasjonatów będziemy mieli 100% imbecyli i
          debilów. Może warto by zamknąć ich na kilka dni na lotnisku, a w poniedziałek
          po prostu pozbierać trupy i złom? Zawsze kilkoro matołków mniej :)

Poniżej link do poczytania (oraz fotki zniszczonego autka z klubu lowrider'ów):

www.lowrider.pl/forum/viewtopic.php?t=415&postdays=0&postorder=asc&start=0

• Gość: Jazon Re: Śmiertelny wypadek na Auto Tuning Show IP: *.torun.mm.pl 03.07.03, 11:56
        Promującą miasto? Chyba żartujesz!!! Imponująca widownia docelowa, nie ma co!!!
        Oczywiście niektórym może się wydawać że w Toruniu mamy za mało pijanych debili
        w tandetnych samochodach ale ten pogląd nie ma raczej zbyt wielu zwolenników. A
        porównanie tej tandetnej imprezy do Camerimage zasługuje na nagrodę "Złote Usta
        Roku" im. A. Leppera. Niech sobie głąby organizują tego typu imprezy i zabijają
        się nawzajem, ale nie powinno się na nie wpuszczać publiczności. A śmierć
        jednego z tych imbecyli skomentuję krótko: kropla w morzu potrzeb.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka