tytygrys Re: Szefler dostał dymę czy sam się zwolnił? 30.06.08, 18:09 Przecież ten człowiek nie ma honoru i wstydu! Nie zrezygnuje z funkcji, bo obniżyłby procent karierowiczów w rodzinie, a poza tym Barbara mu nie pozwoli:) Pani Barbaro, polecam autorefleksję, może jakąś cichą kontemplację? Może urlopik w zaciszu klasztornym połączony z agroturystyką? W jednym i drugim na pewno świetnie się pani poczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
franek-dolas Re: Szefler dostał dymę czy sam się zwolnił? 30.06.08, 19:02 Kto to jest Szefler, Barbara i co to jest "Dyma"? Odpowiedz Link Zgłoś
tytygrys Re: Szefler dostał dymę czy sam się zwolnił? 30.06.08, 19:16 Szefler to dyrektor IX LO- karierowicz, a Barbara to jego żonka:) Polecam forum "Nauczycielka chce uczyć". Naprawdę jest co czytać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
artysta.trzy Co to jest dyma ? - ...dymisja 30.06.08, 21:11 Poczytaj sobie "Karierę Nikodema Dyzmy". Wtedy dowiesz się co to jest dyma. (nie kojarzyć z nadymaniem np. balona czy policzków, czy dymaniem ect.) Odpowiedz Link Zgłoś
grandeonly Re: Szefler dostał dymę czy sam się zwolnił? 01.07.08, 00:16 Zapoznawszy się z bogatą lekturą zamieszczoną na tym forum, mam pytania: Jaki wpływ na to, że pan Szefler został dyrektorem szkoły miał fakt, że był on radnym miasta Torunia? Jakie ma kompetencje, żeby pełnić tak odpowiedzialną funkcję w świecie wyształciuchów? Czym kierują się władze obsadzając takimi ludżmi, jak pan Szefler, stanowisko dyrektora szkoły? Czy cała afera wokół pana Szeflera w jakiś sposób wpłynie na postępowanie władz? Ufam , ze tak. Odpowiedz Link Zgłoś
i-wiadomo Re: Szefler dostał dymę czy sam się zwolnił? 01.07.08, 11:33 Zadałeś wiele pytań. My- nauczyciele IX LO zadajemy je sobie od 2 lat. Na początku, choc zbulwersowani sposobem w jaki wygrał konkurs, chcieliśmy wierzyc, że będzie swą funkcję sprawował odpowiedzialnie. No cóż, po raz kolejny sprawdziło się przysłowie,że nadzieja matką głupich, bądź naiwnych. A byliśmy naiwni. Trzeba było zrobic taki dym jak nauczyciele i rodzice ze szkoły , w której wygrała Barbara. Cóż, mądry Polak po szkodzie. Teraz jednak nie odpuścimy, aby nie sprawdziło się to , co powiedział Kochanowski"... że przed szkodą i po szkodzie głupi". Odpowiedz Link Zgłoś
premiera123 Re: Szefler dostał dymę czy sam się zwolnił? 02.07.08, 08:51 Konkursy na dyrektorów szkół w Toruniu to kpina.Chyba nie było jeszcze przypadku, przynajmniej w ostatnich czasach, żeby wygrała osoba, której nadrzędną zaletą jest kompetencja, a nie znajomości i układziki(ew.kompetentnych z góry przepraszam).Ubiegłoroczna sprawa z p.Szefler wiele nie dała, w myśl przysłowia:"Zamienił stryjek siekierkę na kijek"-konkurs wygrała osoba bardzo związana z...Szeflerami! Przypadek?!Myślę, że na zmiany trzeba będzie poczekać do najbliższych wyborów-do tego czasu będą wygrywać ludzie"mierni ale wierni" traktujący szkoły jak osobiste zagrody.Przykre to ale prawdziwe.Dla nauczycieli IX-życzę wytrwałości! Odpowiedz Link Zgłoś
erica-von-nice Re: Szefler dostał dymę czy sam się zwolnił? 02.07.08, 09:17 Trafne sformułowanie,... "zagroda". Wszystko się zgadza- Napoleon rządzi folwarkiem, ciekawe, czy zostanie sprzedany, gdy osiagnie odpowiednią wagę. Wszak nie wie biedaczek, że i on jest jedynie kolesiem do brudnej roboty... (Mam nadzieję, że mnie za moje domniemania Greenpeace nie zgarnie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
absolwentka111 Re: Szefler dostał dymę czy sam się zwolnił? 02.07.08, 10:55 Temat wskazuje na to, że Roman odszedł... to prawda? :D Odpowiedz Link Zgłoś
artysta.trzy Tak to bywa, gdy ambicje przerastają możliwości... 02.07.08, 11:17 Roman, jak nie potrafisz, nie pchaj się na afisz. Gdybyś słuchał się głosu rozsądku..., a tak jak, tu przyjść do pracy. Po takim obciachu, jaki wstyd. Czy ty Boga się nie boisz? Romek, odpuść sobie i daj drapaka ze szkoły. To dla ciebie najlepsze wyjście. Przecież Zaleś znajdzie ci jakąś robotę. Zresztą nie wiem, czy zasługujesz na dalsze wsparcie. Romek, za mocno przegiąłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
bo.ja.tak.chce Re: Tak to bywa, gdy ambicje przerastają możliwoś 02.08.08, 18:26 Bo ja tak chcę. Odpowiedz Link Zgłoś
i-wiadomo Re: Szefler dostał dymę czy sam się zwolnił? 02.07.08, 20:11 W tym temacie niestety cisza:) Mam jednak nadzieję, że może chociaż PR-owcy Zaleskiego fora przeglądają i co nieco wodzowi podpowiedzą. A jak nie to też nic nie idzie na marne, bo Roman to czyta i może się opamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
witeliusz Re: Szefler dostał dymę czy sam się zwolnił? 02.07.08, 20:38 Czyją to matką - wedle porzekadła - jest nadzieja...? :D W tym akurat temacie cisza - ale się nie zniechęcaj, "i- wiadomo"! Załóż sobie może jakiś "nowy" temat...? A nuż ktoś da oczekiwany odzew? :D Odpowiedz Link Zgłoś
jaca1363 Re: Szefler dostał dymę czy sam się zwolnił? 21.07.08, 09:10 NÓŻ pisze się przez "Ó" - Panie Mądry... Odpowiedz Link Zgłoś
kokets_ub Re: Szefler dostał dymę czy sam się zwolnił? 01.09.08, 21:30 Jeszcze nie:). Odpowiedz Link Zgłoś
neonka777 Re: Szefler dostał dymę czy sam się zwolnił? 01.09.08, 23:03 Rzeczywiście, "fajnie" się czyta, a ile można się "nauczyć" przy okazji:). Odpowiedz Link Zgłoś
lutekom Re: Szefler dostał dymę czy sam się zwolnił? 07.07.08, 14:55 nie,szum wokół niego,facet sobie nagrabił Odpowiedz Link Zgłoś
cog.ito Re: Szefler dostał dymę czy sam się zwolnił? 07.07.08, 17:07 Ano nagrabił! Najśmieszniejsze jest jednak to jak bardzo broni go Kłobukowska. Ciekawe czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
veronikalin Re: Szefler dostał dymę czy sam się zwolnił? 07.07.08, 20:30 Czyżby wypowiadała się gdzieś znowu w prasie ta "ciekawa" pani?? Odpowiedz Link Zgłoś
cog.ito Re: Szefler dostał dymę czy sam się zwolnił? 07.07.08, 21:13 Tak, tyle, ze w zeszłym tygodniu w "Nowościach" artykuł jest na stronie, tytuł "Nie nabrali to zwalniają", polecam komentarze na forum a zwłaszcza wpis~prawnika. P.Kłobukowska jako specjalista od prawa pracy, no ubaw po pachy. Odpowiedz Link Zgłoś
lutekom Re: Szefler dostał dymę czy sam się zwolnił? 18.07.08, 15:16 jest teraz artykuł w Nowościach w sprawie Szeflera,zwolnił nauczycielki bo Mu "nie pasowały", Odpowiedz Link Zgłoś
pomatka Re: Szefler dostał dymę czy sam się zwolnił? 18.07.08, 16:01 A jak uważasz? Kto powinien rządzić w szkole: dyrektor czy nauczyciele? Jeśli nauczyciele, to niepotrzbna jest instytucja dyrektora... Macie pretensje do wszystkich: Zaleskiego, redaktora, dupowkrętów /jak nazywacie myślących odmiennie/, p. wizytator, Kłobukowską urzędników itd.... Nie uważacie, że stosujecie świadomy szantaż emocjonalny? Jeśli dyrektor nosi spodnie, to powinien mieć swoją koncepcję i rządzić! Jeśli wam się podporządkuje, spelni wasze żądania, to instytucja dyrektora w polskiej szkole od tego momentu jest zbędna i biada wszystkim pozostałym dyrektorom szkół, bo odtąd będą musieli trząść portkami... Załóżmy, że przychodzi nowy dyrektor i chce wdrażać swoje koncepcje, jeśli one nie byłyby w zgodzie z waszymi oczekiwaniami, to potrktujecie go tak samo, jak Szeflera. Powstaje pytanie dlaczego tak bardzo brutalnie i nietycznie potraktowaliście tego człowieka. Mogę się domy Odpowiedz Link Zgłoś
pomatka Re: Szefler dostał dymę czy sam się zwolnił? 18.07.08, 16:14 ślać z jakiego powodu. Jesteście grupą nauczycieli. Gracie w drużynie...Może macie w tejże drużynie swojego kandydata na nowego dyrektora?... Tylko proszę zwrócić uwagę na to, że każda drużyna jest zhierachizowana... Teraz walczycie ramię w ramię /swoją drogą ciekawe: ilu was tak naprawdę jest.../, jednak później już nie będziecie tacy zjednoczeni, bo niektórzy z was dostaną więcej, a inni mniej... A swoją drogą rodzi się pytanie: czy o każdego nauczyciela tak byście walczyli, czy wszyscy tak się kochacie? Obawiam się , że nie. Nie czarujmy się... Świadczy o tym to wasze oskarżanie wszystkich, którzy ignorują ten jawny, bestialski lincz. Odpowiedz Link Zgłoś
pomatka Re: Szefler dostał dymę czy sam się zwolnił? 18.07.08, 16:32 Byłabym tez ostrożna na miejscu p. redaktora. Ostatnio Pitr Najsztub w MAGLU TOWARZYSKIM powiedział, że przeraża go w polskiej prasie szczucie jednych na drugich i, że to może się skończyć tragedią, np. samobójstwem. Poniżanie to ból i cierpienie... Warto o tym pamiętać. Dlaczego na w/w tematy dyskutuje na forum? Pomyśleliście o uczniach? Nie zdajecie sobie sprawy, że wydajecie świadectwo sami sobie? Nie wszyscy jesteśmy piękni. Ktoś ma zeza, ktoś garba, ktoś jest tłusty, ktoś inny koślawy... Co ma ciasto do śledzia, do ciastka, do talerzyka , do widelca!? Kogo to? Kto normalny zwraca na takie szczegóły uwagę i wywleka je na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
dexter.morgan Re: Szefler dostał dymę czy sam się zwolnił? 18.07.08, 17:17 nasza-klasa.pl/profile/15357518 zapraszamy! Odpowiedz Link Zgłoś
karliczek_z_gogolina Re: Szefler dostał dymę czy sam się zwolnił? 20.07.08, 23:17 Basiu... po co to wszystko??? Szlifuj lepiej swój angielski, może będziesz mogła uczyć angielskiego w klasie dwujęzycznej w X LO:)No jak tam? How do you do? :):):) A co do sprawy Szeflera- nie dziwią mnie jego zażyłe stosunki z babeczkami z kuratorium. Kruk krukowi oka nie wykole:) Ciekawe za co się panie muszą tak odwdzięczać:) Odpowiedz Link Zgłoś
karliczek_z_gogolina Uwaga- na forum nie można się wypowiadać! 20.07.08, 23:22 Rozbawiłaś mnie pomatko do łez:) Ty pewnie pierwsza miałaś myśli samobójcze czytając to forum:) Ja bym miał na pewno, gdyby mi ktoś wykłady w twoim tonie stale robił. Biedny Roman:) Odpowiedz Link Zgłoś
stefano_6 Re: Uwaga- na forum nie można się wypowiadać! 28.07.08, 15:53 Lektura wątków o Szeflerze nie jest śmieszna.Przecieram oczy ze zdumienia.Swoim postępowaniem Szefler prześcignął Voyagera. Odpowiedz Link Zgłoś
wanban Re: Uwaga- na forum nie można się wypowiadać! 21.08.08, 07:49 Biedny Roman:) Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: Uwaga- na forum nie można się wypowiadać! 22.08.08, 02:12 wanban napisał: > Biedny Roman:) Q, czyżbym wreszcie dorobił się podszywki ? Odpowiedz Link Zgłoś
wanban Re: Uwaga- na forum nie można się wypowiadać! 22.08.08, 12:06 False hope:) Odpowiedz Link Zgłoś
lutekom Re: Szefler dostał dymę czy sam się zwolnił? 30.07.08, 14:02 kobieto uśmiechnij się jutro będzie...............za późno Odpowiedz Link Zgłoś
artysta.trzy Panie Przybyszewski. Panie Przybyszewski ! 21.08.08, 11:50 Ludzie szanują ludzi, którzy dotrzymują słowa. Przecież publicznie na forum obiecał pan wyjaśnić sprawę p. Szeflera. Ile warte są pańskie słowa? Czyżby jeszcze jeden bezradny radny? Tak to jest z tą toruńską Platformą. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
bo.ja.tak.chce Re: Panie Przybyszewski. Panie Przybyszewski ! 22.08.08, 00:13 Trwają czynności w celu wyjaśnienia sprawy Szeflera:) Odpowiedz Link Zgłoś
wanban Re: Panie Przybyszewski. Panie Przybyszewski ! 20.09.08, 12:32 bo.ja.tak.chce napisał: > Trwają czynności w celu wyjaśnienia sprawy Szeflera:) Sąd już wiele spraw wyjaśnił:) Odpowiedz Link Zgłoś
wanban nieporządek w IX LO 08.09.08, 18:13 Szefler też radny, ale nie bezradny w komplikowaniu życia nauczycielom! Odpowiedz Link Zgłoś
lutekom Re: nieporządek w IX LO 09.09.08, 21:19 wanban napisał: > Szefler też radny, ale nie bezradny w komplikowaniu życia > nauczycielom! uczniom też Odpowiedz Link Zgłoś
druidekv Re: Panie Przybyszewski. Panie Przybyszewski ! 14.09.08, 17:16 > obiecał pan wyjaśnić sprawę p. Szeflera. > Szefler zwolnił nauczycielkę łaciny, a już dwa tygodnie nie ma lekcji łaciny w szkole! Co robi kontrola? Odpowiedz Link Zgłoś
rodtor Re: Panie Przybyszewski. Panie Przybyszewski ! 22.09.08, 01:34 A może szanowny przedmówca zamiast półprawd, które wedle filozofii są kłamstwami ( rozumiem, że ktoś z grona nie musi tego znać ) poda pełne powody zwolnienie tej Pani oraz omówi jej zaangażowanie w życie szkoły ? Odpowiedz Link Zgłoś
galeriada Re: Panie Przybyszewski. Panie Przybyszewski ! 22.09.08, 21:11 My nie znamy wszystkich inicjatyw koleżanek i kolegów.Musi pani być w bliskich związkach z obecną dyrekcją tej szkoły:), skoro tak dużo wie o uczących w niej nauczycielach:). Odpowiedz Link Zgłoś
lutekom Re: Panie Przybyszewski. Panie Przybyszewski ! 22.09.08, 21:40 raczej pan Odpowiedz Link Zgłoś
kictek Re: Panie Przybyszewski. Panie Przybyszewski ! 28.09.08, 12:37 Dlaczego usprawiedliwiasz głupie poglądy, złe decyzje i szkodliwe działania? Pani Magdo czekamy w szkole na Panią. Odpowiedz Link Zgłoś