lmz 14.07.09, 20:14 Jest: "Teleskop, nad którym oprócz Polaków pracowali także naukowcy z krajów należących do ESA, USA i Kanady" winno być: "Teleskop, nad którym oprócz naukowców z krajów należących do ESA, USA i Kanady pracowali także Polacy" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pensioner63 Kto zapłacił za obserwatorium Herschela? 14.07.09, 23:33 Czy to nie Polska pokryła 60% kosztów obserwatorium Herschela, a pozostali czyli ESA, USA i Kanada pozostałe 40%? Jeśli jest tak jak ja piszę i Polacy są głównymi twórcami tego obserwatorium to Gazeta pisze prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
pensioner63 Uzupełnienie 14.07.09, 23:35 Może jednak uzupełnię swój post. Oczywiście żartowałem. Wiem, że Polacy maja tylko mały wkład w to obserwatorium, a Gazeta zniekształca rzeczywistość aby pochlebić nacjonalistycznym gustom czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
felippee Re: Uzupełnienie 14.07.09, 23:41 Jak to? To polacy nie wysłali tego teleskopu ze swojego kosmodromu Lepponur w Klewkach za pomocą rakiety Kaczor V? Odpowiedz Link Zgłoś
4v Re: Uzupełnienie 15.07.09, 00:55 niektórym to się wszystko z seksem kojarzy. a gdy seks się kończy... to zostaje polityka. :/ Odpowiedz Link Zgłoś