Gość: stasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 19:20 Jak na zupę dla 2-latka to jest to bardzo duża porcja. Przy tym jak mi wiadomo potraw dla małych dzieci nie powinno się solić ani przyprawiać wegetami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Re: Zupa ogórkowa IP: *.teresin.sdi.tpnet.pl 09.08.05, 13:51 no wiesz,moze i nie powinno sie solic i przyprawiac ale spróbój sam zjesc cos takiego!przeciez dziecko ma poznawac smaki i przyzwyczajac sie do nich.jesli teraz bedziesz mu dawac mdłe i bez smakowe dania to co mu podasz jak bedzie miał 5 lat?nadal osobny obiadek??przeciez to jest chore!ja mam 8 miesiecznego synka i wcina obiad razem z nami i jakos zyje i swietnie sie rozwija.przeciez logiczne jest ze nie dm mu chińszczyzny ale zupa i klopsik mu nie zaszkodza.mamy karmcie dziecko normalnym jedzeniem a nie tym ze słoiczków lub gotowanych warzyw bez przypraw(o smaku trawy).pozdrawiam i zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaboo Re: Zupa ogórkowa IP: *.adsl.easynet.be 09.08.05, 14:37 Dosrosłego bym tak zbedzoną zupa nie poczęstował a co dopiero dwulatka. Ktoś tutaj w dodatku nie rozumie czytanego tekstu. Bulion i ogórki juz sa słone - po kiego jeszcze sól? W wegecie jest glutaminian sodu, który szkodzi nawet dorosłym a co dopiero dzieciom. Oczywiście wyjdzie to za ileś tam lat, ale wyjdzie. Doprawiasz Olu żarcie dla dziecka przyprawami z tym dodatkiem? No to Ci gratuluję serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha Re: Zupa ogórkowa IP: *.chello.pl 07.01.08, 13:12 Zgadzam się z tym, że dzieciakom trzeba solic i doprawiać jedenie. JA mam dwójke dzieci. Pierwsze włąśnie jadło nie solone i nie doprawiane. Dzis ma 6 lat i nie chce nic jeść. Drugie od 8 miesiaca je to co my i dziś ma 2 latka i nie mam zupełnie problemów z jej jedzeniem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Zupa ogórkowa 09.08.05, 15:07 Pierwsze słyszę, żeby do ogórkowej (i tak kwaskowej) dawać jeszcze kapustę kiszoną. Co to ma być w końcu - ogórkowa czy kapuśniak??? Z tego opisu to mi wygląda na jakiś straszny zajzajer. Odpowiedz Link Zgłoś
tekisk Re: Zupa ogórkowa lub kapuśniak 09.08.05, 22:01 Myślę , że tak powinien brzmieć tytuł . Jak na zupę dla dziecka , uważam , że jest zbyt ostra . Dla dziecka ,zrobiłabym bardziej delikatną w smaku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Zupa ogórkowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 12:51 ta zupa jest superancka Odpowiedz Link Zgłoś