Dodaj do ulubionych

Drinki z Malibu

08.11.05, 13:56
Szukałam ale nie mogę nic znaleźć bo wszędzie są przepisy na to jak zrobić w
domu malibu a nie ma przepisów na drinki z dodatkiem malibu (sklepowego). Mam
ochotę kupić sobie właśnie Malibu ale chcę najpierw zdobyć przepisy na jakieś
mniamuśne driny (nie za mocne-takie kobiece)
A tak apropo to ile kosztuje w sklepie 1 l Malibu? Bo ja mam okazję kupić w
sklepie bezcłowym za ok 13 euro-opłaca się?
Obserwuj wątek
    • bonzee Re: Drinki z Malibu 08.11.05, 14:56
      Tez lubie malibu. Lubie z sokiem pomaranczowym i ananasowym (pol na pol), albo
      ktorys z tych sokow zastepuje mango.

A tutaj troche wiecej: (other drinks)

www.drinksmixer.com/drink718.html
      Ten "midori splice" to musze sprobowac:)!
      • lolajna7 Re: Drinki z Malibu 08.11.05, 15:08
        Ja piłam kiedyś taki dobry z malibu z mlekiem, lodem i jeszcze coś co zabarwiło
        drinka na różowo(jakiś alkohol albo sok ale nie mogłam podejrzeć nazwy) ktoś
        zna przepis?
        • bonzee Re: Drinki z Malibu 08.11.05, 15:10
          moze cranberry, tu gdzie jestem leja go do wszystkiego;)

BTW sa nowe dwa rodzaje malibu: ananasowe i o smaku mango.
          • bonzee Re: Drinki z Malibu 08.11.05, 15:12
            special.versatel.nl/zomer2005/images/malibu-flav.jpg
            • lolajna7 Re: Drinki z Malibu 08.11.05, 15:47
              Ale to cranberry to co to? Jak wygląda mniej więcje butelka albo coś to może
              poznam? Albo czy to jakiś rodzaj alkoholu czy sok?
              • bonzee Re: Drinki z Malibu 08.11.05, 16:21
                chodzilo mi o sok zurawinowy. (A jak sie okaze, ze to nie z tym pilas, to
                pewnie bede musiala zmienic nika;)
                Moze ktos jeszcze bedzie sie lepiej orientowal
                (Mi chodzi po glowie jeszcze syrop grenadinowy)
                • lolajna7 Re: Drinki z Malibu 09.11.05, 09:32
                  I chyba właśnie o grenadine (czy coś takiego) chodziło :) Jakie są proporcje
                  takiego drina?
                  • bonzee Re: Drinki z Malibu 09.11.05, 12:50
                    nie wiem:-) Ja duzo rzeczy robie na oko.. Tutaj jedsotke malibu polaczylabym z
                    (3-4?) jednostkami mleka (kokosowego?) i dodalabym troche grenadiny..

• lolajna7 Re: Drinki z Malibu 16.11.05, 13:24
                      Zrobiłam wczoraj malibu, trochę zimnego mleka (zwykłego) i blue curacao. Mój
                      mężczyzna stwierdziła, że wyśmienity :-) choć był to całkowity eksperyment...
                      • Gość: Malibu BUUU... Re: Drinki z Malibu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 18:00
                        lolajna7 napisała:

> Zrobiłam wczoraj malibu, trochę zimnego mleka (zwykłego)

Alkohol ze zwykłym mlekiem ??? =:O

> i blue curacao

i do tego pomarańczowy likier ??? =:O

Tylko Ż Y G N Ą Ć przyzwoicie po tym wypada !!! :(

• lolajna7 Re: Drinki z Malibu 07.12.05, 12:09
                          Jaki pomarańczowy?Blue curacao pomarańczowe?Gdzieś ty się chował ;-)
                          • Gość: Domi Re: Drinki z Malibu IP: *.Zensol / *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 03:52
                            Blue curacao pomarańczowe?
                            Ano wyobraź sobie pomaranczowe!
                            • Gość: nn Re: Drinki z Malibu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 12:25
                              Nie ma blue curacao pomarańczowego, najwyżej curacao pomarańczowe. Blue curacao
                              zawsze jest niebieskie, stąd ta nazwa xD
                              • Gość: anonim Re: Drinki z Malibu IP: 212.14.57.* 30.05.11, 20:06
                                blue curacao jest w KOLORZE niebeiskim ale o SMAKU pomaranczowym, a drina widac ze baba mieszala
                        • Gość: saki Re: Drinki z Malibu IP: *.kopernet.org / *.kopernet.org 24.12.05, 23:18
                          mieszma malibu ze zwyklym mlekiem i nikt z ludz ktorych tym czestowalam nie cheftal
                  • Gość: Madziunia Re: Drinki z Malibu IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.08, 20:03
                    Dajesz 1 kieliszek malibu sklepowego i do tego 2 kieliszki mleka
                    skondensowanego plus 6 kostek lodu i razem mieszasz w (
                    szejkerze.Pycha. Taki drink jest podawany w barach, na
                    dyskotekach .. Na wierzch mozesz udekorowac taki drink jakas
                    posypka.
                    • Gość: maja Re: Drinki z Malibu IP: *.chello.pl 24.01.09, 16:17
                      w jakis swiecie zyjesz? w niejednej knaajpie pracowalam i NIGDZIE nikt sie nie
                      bawi w mleko skondensowane...
                      • Gość: Michu Re: Drinki z Malibu IP: *.chello.pl 08.02.09, 11:16
                        Widać to były knajpy, a nie puby czy dyskoteki. Wyłącznie mleko
                        skondensowane!!!
                        • Gość: barman zbyszek Re: Drinki z Malibu IP: 212.244.210.* 05.03.09, 15:50
                          czytajac przepisy na malibu z mlekiem bo domyslam sie ze o tego drina chodzi
                          ubawilem sie po brode...:) oto skład:
                          50 ml ( cl) malibu kokosowe
                          100 ml (cl) mleko ( zadne smietanki czy mleka kondensowan) (mleko tluste 3,2 %)
                          cukier brazowy trzcinowy ( w zaleznosci od porzadanego smaku moze to byc pol
                          badz 3/4 lyzeczki)
                          UWAGA! : caly sekret malibu z mlekiem tkwi w jego shakerowaniu!!!! ( nazlezy
                          wstrzasac do momentu kiedy z shakera bedzie bardzo powoli i ciezko wyplywac
                          gesta piana ( na koniec dekoracja- gwiazdka caramboli, 5 ml (cl) grenadiny to
                          juz wedle upodoban) powodzenia zycze smacznego!!! zyz
              • Gość: masakra jakas Re: Drinki z Malibu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 22:00
                po 1 cranberry to żurawina
                po 2 malibu z mlekiem boskie i dobre dla kobiet bo nie wykreca twarzy jest
                delikatne i orzezwiajace mozna wrzucic plasterek pomaranczy tylko dobrze
                zaszejkujcie
          • Gość: tabito Re: Drinki z Malibu IP: *.chello.pl 01.01.09, 15:52
            sprubujscie zrobic sobie cos takiego ;
            wez kieliszek najlepiej 100 i wlej 40ml wodki . 40ml malibu i calosc dopelnij
            20 ml grenadyny tylko jak lejesz wszystko to uwarzaj zeby nie pomieszac bedzie
            wtedu widac 3 kreski na kieliszku to znaczy ze wyszlo :P
        • Gość: Amatorka Re: Drinki z Malibu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.09, 16:15
          Podejrzewam ze to Campari lub grenadina nadała mu taki kolorek ;p
        • Gość: daki Re: Drinki z Malibu IP: *.radom.vectranet.pl 15.08.09, 13:02
          to coś co zabarwiło na rózowo to syrop z grenadiny
      • Gość: lain Re: Drinki z Malibu IP: *.76.classcom.pl 23.06.06, 17:57
        najlatwiej przepisow na drinki poszukac na stronie malibu www.malibu-rum.com
        szczegolnie interesujacy jest z wodka i lodami waniliowymi :)

• giks Re: Drinki z Malibu 27.11.05, 20:22
      jest jeszcze od chyba niedawna nowa wersja MALIBU w wersji ananasowej :)w
      takiej takiej żółto przezroczystej bulelce cena taka jak za zwykłe.
    • cioccolato_bianco Re: Drinki z Malibu 28.11.05, 14:18
      malibu z mlekiem lub z sokiem ananasowym,
      malibu z likierem czekoladowym lub advocatem - o ile lubisz takie slodkie
      drinki,
      kawa z malibu..
      • Gość: adi Re: Drinki z Malibu IP: *.satfilm.net.pl 20.01.09, 19:11
        40ml malibu 60 soku ananasowego, zalac mlekiem mieszac przez 5s.
        dekorowqac bitą śmietaną i tartą czekoladą

• Gość: gosc Re: Drinki z Malibu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:57
      mam pytanie czy malibu jest biale czy przezroczyste?
      • Gość: Malibu BUUU... Re: Drinki z Malibu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 19:55
        Gość portalu: gosc napisał(a):

> mam pytanie czy malibu jest biale czy przezroczyste?

No widzisz !
        WSZYSCY pili a nie wiedzą jak wygląda ;)

• lolajna7 Re: Drinki z Malibu 07.12.05, 12:10
          Nie prościej pop prostu odpisać na pytanie?
          Przezroczyste...
        • Gość: tinka Re: Drinki z Malibu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 22:13
          przezroczyste ,wszystkim sie wydaje ze biale bo najczesciej jest podawane z
          mlekiem:)
        • Gość: Gość Re: Drinki z Malibu IP: *.eranet.pl 13.07.08, 14:37
          Malibu jest przezroczyste !
        • Gość: tabito Re: Drinki z Malibu IP: *.chello.pl 01.01.09, 15:46
          oczywiscie ze przezroczyste
        • Gość: Berewe Re: Drinki z Malibu IP: *.cus.pl 12.07.09, 22:27
          Malibu jest przezroczyste. To mieszanka białego rumu karaibskiego i likieru kokosowego. Wszystko razem ma kolor biały ;)
        • Gość: Berewe Re: Drinki z Malibu IP: *.cus.pl 12.07.09, 22:30
          Ba, po prostu jest przezroczyste ;)
        • Gość: trus Re: Drinki z Malibu IP: 78.150.210.* 29.08.09, 20:53
          jest przezroczyste ak wódeczka
      • Gość: wroclawianin Malibu kokosowe jest ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 21:28
        jest przeźroczyste. Kosztuje w Austrii w supermarkecie 10,00 Euro. W Czechcach
        koło 380 kC czyli jakieś 51,30zł. W Polsce kolo 60zł czyli prawie 16 Euro :(
        czyli jak zawsze najdrozej
        • edzia1033 Re: Malibu kokosowe jest ... 29.08.08, 14:36
          Drogi sklep znalazłeś.... ja widziałam za 40 zeta
    • pokahontas6 Re: Drinki z Malibu 26.04.06, 17:10
      Słynny Sex On The Beach: Likier Brzoskwiniowy, Malibu, Sok pomarańczowy, sok
      żurawinowy. Rewelacyjny kobiecy drink. Polecam!!!
      ...lub Malibu, sprite, grenadina.
    • simian-raticus klasyk z mlekiem :-) 17.05.06, 18:21
      hehe ale to drogi sprzęt te Malibu :-)))))))))))))))))))))))))
      • Gość: iwona Re: klasyk z mlekiem :-) IP: *.cable.ubr07.brad.blueyonder.co.uk 11.08.08, 20:16
        ja bedac w kawiarni podali mi malibu z mlekiem i bita smietana i
        dwoma slomkami :-).fajnie wygladalo i samkowalo tez/
    • Gość: ryba Re: Drinki z Malibu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 15:54
      A ja ostatnio piłem niesamowitego drina, którego naprawdę gorąco polecam :D
      Jest to klasyczny koktajl B-52, który został zmodyfikowany (Grand Marnier
      został zastąpiony absinthe).

Przepis ten znalazłem na genialnej stronie www.mojdrink.pl , którą też zresztą
      polecam :P

receptura:

20 ml irish cream
      20 ml likier kawowy
      20 ml absinthe (piołunówka)

Do kieliszka shot wlać Irish. Następnie powoli, za pomocą łyżki barowej wlać
      likier kawowy. W ten sam sposób dodać absinthe, tak aby likiery utworzyły 3
      warstwy. Następnie podpalić.
    • Gość: piotrwyb Re: Drinki z Malibu IP: 217.153.161.* 28.01.07, 12:00
      www.malibu-rum.com/malibu/site/ tam znajdziesz przepisy
    • Gość: Martynka Re: Drinki z Malibu IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.06.07, 12:09
      50 ml malibu, 50 ml curacao blue, 100 ml mleka skondensowanego słodzonego, lód
      zmieszac i pic xP
    • Gość: Kaśka Re: Drinki z Malibu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 14:36
      Malibu + wódka + blue curaco + sok grejfrutowy - pycha;))) a proporcje według
      uznania, każdy lubi inne;)
    • edzia1033 Re: Drinki z Malibu 29.08.08, 14:34
      Nie dawno miałam okazje pierwszy raz spróbowac malibu...Pycha... z mlekiem, nie
      mogłam podgladnac jak oni to robia. Chyba kieliszek malibu i kilka kieliszków
      mleka.. i oczywiście lód. Chce sobie kupic i w domu robic, W sklepie kosztuje
      około 40 zł buletka
      • aireta Re: Drinki z Malibu 06.09.08, 18:42

• Gość: Iwka Re: Drinki z Malibu IP: 80.239.57.* 26.10.08, 01:25
        Ja sobie robie w domu takiego drinka. Na kieliszek malibu daję 2,5 kieliszka
        mleka takiego zwyklego, ale ponad 3%tł. (może być 2%tł. ale nie mniej). Jest
        przepyszny, mniam mniam tylko sie oblizywać:)
    • Gość: devi Malibu z sokiem porzeczkowym IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 17.10.08, 17:22
      Moja ulubiona kombinacja to malibu z sokiem porzeczkowym-pyccha
      • Gość: ojojoj Re: Malibu z sokiem porzeczkowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 22:11
        oj nie, z sokiem porzeczkowym to tylko u mnie czysta luksusowa :) ew. żurawinowa.
        • Gość: Frontera Re: Malibu z sokiem porzeczkowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 02:10
          A propos Luksusowej to jest ona na tyle rewelacyjna, że dobrze schłodzona nie
          wymaga popijania. Ale jeżeli już trzeba to zdecydowanie czarna porzeczka. Widzę,
          że kolega wie co dobre :)
          • Gość: ojojoj Re: Malibu z sokiem porzeczkowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 21:49
            luksusowa u mnie w zamrażalniku już od dwóch lat gości i póki co nie zamierzam
            zmieniać. dobra wódka i tyle. a za tytułowym malibu to w sumie nie przepadam.
            jestem uczulony na kokosy, więc w ogóle tego nie tykam. a tak na zdrowy rozsądek
            to mi malibu do soku porzeczkowego nie pasuje w ogóle. zamieniłbym je właśnie na
            luksusową :P
            • Gość: neweuphoria Re: Malibu z sokiem porzeczkowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 19:12
              w malibu sklepowym nie ma ani grama kokosa;] to tylko aromat wiec mozesz pic bez
              obawy
            • Gość: Szaryk Re: Malibu z sokiem porzeczkowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 19:42
              Dwa lata trzymasz wódkę w zamrażarce?? Wypij w końcu! Miejsce zajmuje
      • Gość: sylbowia Re: Malibu z sokiem porzeczkowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 23:55
        Malibu z sokiem porzeczkowym to również mój ulubiony drink. Ponoć popularny na Hawajach.
      • Gość: guest Re: Malibu z sokiem porzeczkowym IP: *.miedzyrzecz.mm.pl 21.05.09, 20:58
        o tak tak niebo w gębie! można dodać jeszcze troche soku ananasowego i lodu :)
    • Gość: ania Re: Drinki z Malibu IP: *.mobile.playmobile.pl 26.10.08, 16:25
      polecam coco malibu. kupujesz mleko kokosowe w puszce, malibu. oba
      składniki porcjujesz w takiej ilości jak lubisz, mieszasz,
      przelewasz (musi byc sporo pianki)do szklaneczki i wrzucasz
      plasterek cytryny. tylko uwazaj z tym mlekiem, bo jest naprawde
      słodkie!!
    • Gość: kas Re: Drinki z Malibu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 22:58
      malibu, gin, sok ananasowy, grenadina
    • Gość: gosc karolina Re: Drinki z Malibu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.08, 17:07
      dobry drink z malibu tzw Orgazm to sok pomaranczowy 100%, sok porzeczkowy 100% i
      lodn w odpowiednich proporcjach
      a co\ena 0,5 l malibu ok.45.00 zł
    • Gość: baska Re: Drinki z Malibu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 22:02
      czesc u mnie w sklepie malibu kosztuje ok 30 zl i mam przepis na malibu takiego jak podaja w knajpach bez zadnej roboty i jesz pyszny
    • Gość: Crazol Re: Drinki z Malibu IP: *.limes.com.pl 07.12.08, 18:58
      Nie wiem czy już się to pojawiło. Najprostszy drink malibu i cola, naprawdę polecam
      • Gość: MaRtYNa Re: Drinki z Malibu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 15:59
        Malibu z Colą jak najbardziej-pyszne :) ale moim zdaniem lepszy jest drink Love
        Story - 50ml malibu, 30ml blue curraco i reszta sok jabłkowy. Oczywiście wysoka
        szklanka, lód - można udekorować cytryną lub limonką i cukrem :D miodzio :)
        • Gość: Agula Re: Drinki z Malibu IP: 82.160.25.* 13.12.08, 22:01
          Podaje przepis na wysmienity mix z malibu
          50 ml likieru kokosowego (np. malibu) 50 ml martini bianco 20 ml sok
          bananowy 20 ml mleczka skondensowane wszystko wytrząść w sheakerze
          oczywiście z lodem a na górę dać bitą śmietanę i posypać wiórkami
          czekolady lub czekoladą w proszku .PYCHAAAAA
    • Gość: xxxqlunia Re: Drinki z Malibu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 14:52
      malibu, wodka niebieskie curacao sok ananasowy lód:) bomba:)
      • Gość: gość Re: Drinki z Malibu IP: *.aster.pl 10.01.09, 17:04
        malibu wódka sok tropikalny plasterk pomaranczy lod
    • Gość: Tysia Re: Drinki z Malibu IP: 213.25.188.* 17.01.09, 17:19
      Najlepszy drink moim zdaniem to
      Malibu + mleko + mus truskawkowy i lod :)
    • Gość: Agata Re: Drinki z Malibu IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.01.09, 14:27
      pare kostek lodu, plasterek limonki, kieliszek malibu, pol kieliszka
      wodki, sok pomaranczowy, odrobina niebieskiego bolsa:P pychota.
      normalnie robie go na oko wiec ilosci moga nie byc doskonale:) ale
      drink warty polecenie:) aa i najlepsza wodka do tego to Pan Tadeusz
      a sok z Hortexu:) pozdrawiam:)
    • Gość: firlej Re: Drinki z Malibu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 13:13
      ja to rpawde mowiac wole czysciutka luksusowa, po takim slodkim to sie czuje jak
      po urodzinowym ciescie :P
    • Gość: ryba Re: Drinki z Malibu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 11:22
      Malibu Banana drinki.mojdrink.pl/Receptury-Szukaj/1/808/
      Malibu Pink drinki.mojdrink.pl/Receptury-Szukaj/1/1224/
    • Gość: karola777 Re: Drinki z Malibu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 13:40
      opalenizna chyba jest całkiem kobieca?
      www.open-bar.pl/drinki/Suntan+(Opalenizna)/345 poza tym, jakieś 20 innych
      drinków, na każdy dzień, ile wystarczy trunku we flaszce :P
    • Gość: Eszko Re: Konktetny drink z malibu IP: *.chello.pl 16.03.09, 02:24
      Ostatnio wypiłem drinka (najwyższa pólka) i doskonałe polączenie. Soczek zastępują likiery :)
      -----------
      Malibu
      Bols (wódka)
      Bols Strawberry (likier truskawkowy)
      Blue Curraqao (likier pomaranczowy)

dziwna nazwa: Spiralki
      ------------
      Nie wiem jaka miarka poszczególnych składnikow
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się