Dodaj do ulubionych

Dania z ryb

    • korina91 Re: Dania z ryb 05.11.13, 14:10
      mi najbardziej smakuje sushi - ma mnostwo wartosci odzywczych, jest smaczne i w niektorych miejscach tanie suspicious ostatnio przetestowalam sushi w orient corner ;> z czystym sumieniem moge powiedziec, ze mozecie tam chodzic na sushi bo maja swieze i dobre
    • lissa80 Re: Dania z ryb 02.09.14, 16:36
      z ryb w wydaniu sushi najbardziej lubię... uramaki big_grin rybę smażoną to sandacza i łososia. A danie? Zapiekanka rybna (filety z jakiejś dobrej ryby, pieczarki, cebula i ser) podawana z ryżem smile
      • anju22 Re: Dania z ryb 05.10.15, 11:42
        Wiem, łosoś jest pyszny, ale ostatnio byłam na spotkaniu w restauracji Halka poświęconemu rybom - nie powinniśmy kupować łososia bałtyckiego! Niedługo jego zasoby zupełnie znikną! Zamiast niego Halka podaje pysznego sandacza, którego na razie mamy pod dostatkiem. Jest też cała akcja poświęcona rybom zagrożonym - zobaczcie koniecznie na stronie WWF.
      • ankap94 Re: Dania z ryb 18.02.18, 12:28
        Od kiedy spróbowałam tatara z łososia, to sushi w moim zestawieniu spadło na drugie miejsce. Przepis bajecznie prosty i szybki, a smak ekskluzywny. Wspaniała przekąska na imprezy. www.codogara.pl/18360/tatar-lososia/
    • zenobi11 Re: Dania z ryb 26.05.15, 09:59
      Pstrąg zapiekany: myjesz ryby, wkładasz do brytfany. Na wierzch kładzie na to szatkowaną cebulę (im więcej tym lepiej). Solisz, polewasz oliwą z oliwek (obficie) i na 25 minut do piekarnika ( 180 st).

      Na prawde szybko , mało roboty i przyzwoicie wychodzi.

      --
      Delektuj się smakami!

      ffstore.pl
    • puszka-3 Re: Dania z ryb 26.06.15, 12:00
      Moja babcia (dziadek był zapalonym wędkarzem ) zawsze robiła z ryby słodkowodnej ( najlepszy lin ale może być leszcz ) rybę smażoną w śmietanie.Oto przepis:
      Lina oczyszczonego dokładnie ze śluzu ( lina nie skrobiemy z łusek ) i podzielonego na dzwonka obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor na dobrym oleju.Po usmażeniu przekładamy do szerokiego i płytkiego garnka ,wkładamy pół paczki masła i pęczek koperku .Stawiamy na małym gazie aby ta ryba się nie smażyła tylko "mrugała ". Po pół godzinie zapach jest taki ze trzeba koniecznie już jeść.
      SMACZNEGO.
      • puszka-3 Re: Dania z ryb 26.06.15, 14:35
        Przepraszam,zapomniałem ( skleroza nie boli ) że do garnka po przełożeniu do niego usmażonej ryby i włożeniu masła i koperku należy wlać ok.200 ml. 30% śmietany.Po pół godzinie śmietana z masłem utworzy przezroczysty ,pyszny sosik a ryba nabierze niepowtarzalnego smaku.
        SMACZNEGO

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka