Gość: kanuk IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 01.02.03, 10:45 Coz ono jest winne ,ze takie nudne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miltonia Re: Forum wino 01.02.03, 11:16 Ano właśnie. Też pomysł, żeby tyle deliberować przed wypiciem. A to rocznik taki, a to siaki, a to z rejonu takiego, a to siakiego, a to szczep taki, a to siaki. Całą przyjemność picia można sobie obrzydzić. A pamiętasz Kanuk, jak to było, gdy czlowiek był młody. Jabcoka się napił i był szczęśliwy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Forum wino IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 01.02.03, 11:43 wermucik wermucik. do czaru czerniakowa jakos nigdy nie mialem melodii. ale pamietam bylo kiedys takie kapslowane za 14,50 ! zaraz pozniej pojawilo sie slynne J23. tylko dalej nie wiem skad sie wziela nazwa Alpaga? caluski miltonia bo spac nie moge. biale noce w lutym? Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Forum wino 01.02.03, 18:00 Cen nie pamiętam, na cudzy koszt piłam. A co Ty Kanuku niemowlę, że o tak wczesnej porze spac idziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Forum wino IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.02.03, 22:44 czyzbys mnie na drzemce nakryla? moze mi sie film urwal ? a nikt nie mowi : ktore piwo ponizej 5 zlotych jest najlepsze? slodkie czy wytrawne? etam... gdzie to.... Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Forum wino 10.02.03, 22:57 Nie wiem na czym Cię przyłapałam, nie wiem które piwo jest najlepsze, bo one dla mnie wszystkie jednakowe. No chyba, że to redds, taki wynalazek bez goryczy z aromatem jabłkowym. Latem, na plaży dobrze robi. Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Forum wino 10.02.03, 22:59 a to mnie zasmuciliscie, bo ja tylko winko sobie lubie posaczyc. Na innych trunkach znam sie kompromitujaco malo Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Forum wino 10.02.03, 23:06 tradycja1 napisała: > buggi nie wiesz co tracisz... wiem wiem, bo nie zawsze bylo ze mna tak zle. Winko jest bezpieczniejsze dla mojej niezahartowanej glowy i glupot po nim nie wyczyniam. Od mocniejszych trunków stronie. Niech inni po ich spozyciu na stole tancza Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Forum wino 10.02.03, 23:08 Po winku mam niezly humorek ale generalnie wino to lubie tylko do jakiegos jedzonka.... PSWygnali nas na Napoje z lawek? Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Forum wino 10.02.03, 23:11 fakt, po winku to i ja mam humorek. jestem bardziej komunikatywna, jezyk mi sie rozwiazuje. czasem jestem za cool i wtedy pozwalam sobie na nieprzyzwoite damsko-meskie tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Forum wino 10.02.03, 23:13 tradycja1 napisała: > Po winku mam niezly humorek ale generalnie wino to lubie tylko do jakiegos > jedzonka.... > PSWygnali nas na Napoje z lawek? Raczej jedna czarownica na mopie, czy miotle. Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Forum wino 10.02.03, 23:15 miltonia napisała: > tradycja1 napisała: > > > Po winku mam niezly humorek ale generalnie wino to lubie tylko do jakiegos > > > jedzonka.... > > PSWygnali nas na Napoje z lawek? > Raczej jedna czarownica na mopie, czy miotle. na mopie? oooo, jak nowoczesnie sie zrobilo. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Forum wino 10.02.03, 23:17 buggi napisała > na mopie? oooo, jak nowoczesnie sie zrobilo. Ale czy sympatycznie? Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Forum wino 10.02.03, 23:19 tradycja1 napisała: > buggi napisała > > na mopie? oooo, jak nowoczesnie sie zrobilo. > Ale czy sympatycznie? ...a po nocy przychodzi dzien, a po burzy spokój.... Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Forum wino 10.02.03, 23:20 Może lepszy byłby odkurzacz z turbodoładowaniem. Albo by wessał na wieki, wieków, albo by wydmuchnął w przestrzeń, mam nadzieję kosmiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
buggi Re: Forum wino 10.02.03, 23:28 miltonia napisała: > Może lepszy byłby odkurzacz z turbodoładowaniem. Albo by wessał na wieki, > wieków, albo by wydmuchnął w przestrzeń, mam nadzieję kosmiczną. i tam w prózni zawisla. bylby gwarant, ze nie spadnie na ziemie z predkoscia meteoru i hukiem barona Münchhausena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Dzwonek!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.03, 23:29 Wracac do klasy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Dzwonek!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.02.03, 23:40 a ja tam in vino veritas Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Dzwonek!!! 10.02.03, 23:53 Gość portalu: kanuk napisał(a): > a ja tam in vino veritas Kanuk, czy Ty dosłownie rozumiesz tę maksymę, czy w przenośni? Pytam się, bo potem będziesz pisał, że znowu Cię nie zrozumiałam. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk Re: Dzwonek!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.02.03, 02:34 a co za roznica. i tak mnie nie rozumiesz. sens ten sam bo coz to moze znaczyc w przenosni innego niz wierze w wino. caly tydzien. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Dzwonek!!! 20.02.03, 08:50 In vino veritas dosłownie znaczy - w winie prawda. W przenośni - wino rozwiązuje języki czyli, że pijany zdradza swe tajemnice. Tak, że i w tym wypadku, każde z nas, jak widac inaczej tę maksymę rozumiało. A żem umysł trochę ścisły, to lubię detalicznie wiedzieć, co poeta miał na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
zarlaczka Re: Forum wino 10.02.03, 23:45 Buggi, Ty to jak zwykle optymistka jesteś, przecież ta próżnia by nie z nią wytrzymała i jak najpręczej na ziemię ją zwaliła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Forum wino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.03, 23:49 A ja ducha spozywam. Nie mam nic innego w domu, a duch ladnie po glowce kopie, tylko wzrok mi sie maci troszku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buggi Re: Forum wino IP: *.ipt.aol.com 10.02.03, 23:51 zarlaczka napisała: > Buggi, Ty to jak zwykle optymistka jesteś, przecież ta próżnia by nie z nią > wytrzymała i jak najpręczej na ziemię ją zwaliła. ale by byla dziura!!!!!! O Maryja!!! moze przebilaby sie do Tradycji, albo utknela gdzies w dzungli amazonskiej PS Tradi a polej, niech sie dzieje wola nieba Odpowiedz Link Zgłoś
zarlaczka Re: Forum wino 10.02.03, 23:55 Gość portalu: buggi napisał(a): > zarlaczka napisała: > > > Buggi, Ty to jak zwykle optymistka jesteś, przecież ta próżnia by nie z ni > ą > > wytrzymała i jak najpręczej na ziemię ją zwaliła. > ale by byla dziura!!!!!! O Maryja!!! moze przebilaby sie do Tradycji, albo > utknela gdzies w dzungli amazonskiej Buggi, tylko nie do Tradycji - tak jej źle życzysz, dżungli też szkoda. Może ją tak na Karolcię, a może w ogóle Karolcia to ona. > > > PS Tradi a polej, niech sie dzieje wola nieba A niech tam, też cosik w siebie wleję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buggi Re: Forum wino IP: *.ipt.aol.com 10.02.03, 23:59 taki prezent dla Tradi, nigdy!!!! To juz lepiej skierujmy ja laserami w kierunku Tybetu, do mnichów, lub na Anatarktyde, do pingwinów i niedzwiedzi Ps to i ja sobie lykne. na zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
zarlaczka Re: Forum wino 11.02.03, 00:03 Buggi, a co Ci ci biedni mnisi uczynili, że szarańczę na nich chcesz zesłać, o miśkach i pingwinach nie wspomnę. Przecież wiesz, że ja kocham zwierzaki - wszystkie. No to lu, za zdrowie pięknych kobiet z Edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buggi Re: Forum wino IP: *.ipt.aol.com 11.02.03, 00:06 jesl ja ja pod ziemie wysle, to napiszesz, ze ci kretów i robaczków szkoda. Trzeba ja gdzies wyjatkowo gleboko wcisnac, do samego jadra ziemi np. Odpowiedz Link Zgłoś
zarlaczka Re: Forum wino 11.02.03, 00:08 Dawajmy ją do jądra. Jąder mi nie szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buggi Re: Forum wino IP: *.ipt.aol.com 11.02.03, 00:10 zarlaczka napisała: > Dawajmy ją do jądra. Jąder mi nie szkoda. a jej tylko w to graj. PS moze kurary jej zadac, dziala szybko i skutecznie Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: Forum wino 11.02.03, 00:00 A ja dopiero baaardzo późno, w środku nocy będę mogła sobie nalać, bo muszę jeszcze wyjśc na 1-2 godziny i popracować. I proszę bez aluzji! Odpowiedz Link Zgłoś
zarlaczka Re: Forum wino 11.02.03, 00:01 Milton, no wiesz te aluzje, to się nasuwają same. Nie mogłam się powstrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buggi Re: Forum wino IP: *.ipt.aol.com 11.02.03, 00:09 miltonia napisała: > A ja dopiero baaardzo późno, w środku nocy będę mogła sobie nalać, bo muszę > jeszcze wyjśc na 1-2 godziny i popracować. I proszę bez aluzji! alez to dwuznaczne! Milton! bez aluzji sie nie obejdzie. PS ostatnia kolejka za Urode na E. i tez w(y)chodze...do lózka. do jutra PS2 Niech juz chyba padl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Forum wino IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.03, 00:12 O nie, duch uduchawia, nie padlem, lewituje... Odpowiedz Link Zgłoś