Dodaj do ulubionych

Placki z jabłkami

IP: *.intranet.inholland.nl / *.INHOLLAND.nl 17.10.05, 12:01
to lepiej z ssiadlym mlekiem kefirem czy maslanka? jaka roznic a w smaku?
Obserwuj wątek
    • Gość: ht Re: Placki z jabłkami IP: *.intranet.inholland.nl / *.INHOLLAND.nl 17.10.05, 13:13
      no wlasnie... no i czy mozna ze smietana?
    • jopowa Re: Placki z jabłkami 17.10.05, 14:31
      kwaśniejsze są z kefirem
    • Gość: iBea Re: Placki z jabłkami IP: *.acn.waw.pl 17.10.05, 22:22
      To nie o smak chodzi, tylko o to, żeby ciasto wyrosło i było puszyste. Śmietana
      może być, ale kwaśna. A najlepiej zrobić na jogurcie i gotowe polać słodką gęstą
      śmietaną już na talerzu :)
      • ulka13 Re: Placki z jabłkami 18.10.05, 14:08
        Ja zawsze na kefirze robię i obowiązkowo dodaję do ciasta łyżeczkę sody
        oczyszczonej. Pyszota
        • Gość: julita46 Re: Placki z jabłkami IP: *.pzl.swidnik.pl / 212.182.108.* 19.10.05, 11:45
          podajcie prosze przepis na te placki z jabłkami
          • Gość: Desi Re: Placki z jabłkami IP: *.cust-adsl.tiscali.it 19.10.05, 11:51
            maka, jajko, mleko, smietana, jablka, drobinka soli, starta skurka cytrynowa
            • Gość: kucharz Re: Placki z jabłkami IP: *.intranet.inholland.nl / *.INHOLLAND.nl 19.10.05, 14:02
              z mlekiem? w przepisie jest bez... a co daje soda oczyszczona?
    • Gość: elwis Re: Placki z jabłkami IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 21.10.05, 17:35
      od wieków takie placki robiło się na zsiadłym mleku, wszystkie inne wynalazki
      też dobre, a nawet bardzo dobre.
      • Gość: !!tigrunia!! Re: Placki z jabłkami IP: *.man.bydgoszcz.pl 24.10.05, 17:15
        No tak.. na zsiadłym mleku są najlepsze ale skąd wezmiesz mleko, ktore się
        zsiądzie?? Najlepsze to takie prosto od krowy ale gdzie je kupisz w miescie /?
        • Gość: monia Re: Placki z jabłkami IP: *.orneta.arkusnet.pl 26.04.06, 09:17
          kupujesz w supermarkecie mleko w torebce(pasteryzowane, a nie UHT), które ma
          króki okres ważności. w domu przelewasz je do dzbanka, dodajesz łyżkę kwaśnej
          śmietany i stawiasz na półce. powinno się ukwasić w jakieś dwa dni(latem
          krócej, bo jest cieplej).
    • anakama Re: Placki z jabłkami 18.01.06, 22:14
      Przepis super, tylko nie dla alergika - jajka i mleko niestety
    • default Re: Placki z jabłkami 26.04.06, 15:59
      Można też z serkami homo, naturalnymi lub smakowymi, ja robię często z danio
      waniliowym albo "szarlotkowym", pyszne placuszki wychodzą. Wtedy oczywiście już
      nie daję cukru.
    • kalinazkalinowa Re: Placki z jabłkami 08.01.07, 19:29
      idę smażyć jeśli mnie się uda (anytalentowi) to innym na 100 % :))))

-------------------------
      www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1504759
    • betelguese Re: Placki z jabłkami 09.01.07, 15:47
      Zawsze robie racuchy na kefirze, wychodza pyszne. Do ciasta oczywiscie soda.
      Oprocz jablek dodaję jeszcze banany i cynamon:)Nawet wczoraj byly u mnie na
      obiad:)
      • Gość: Ula Re: Placki z jabłkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.07, 10:22
        3 jabłka,1 szklanka mąki,2 jajka,pół szklanki mleka,łyżka cukru i sól do
        smaku.Jabłka zetrzec na tartce z grubymi otworamii odstawic.do mąki dodać
        mlekoi2 żółtka oraz cukier i sól do smaku.Wszystko wymieszać na gęstą
        masę.białka ubić na sztywną pianę i dołączyc do ciasta,delikatnie ją
        wmieszac.Wszystkie składniki mieszamy potemz jabłkami,dokładnie i delikatnie
        należy to zrobić.Smażymy to na oliwie.Placuszki niezaduże kładziemy na
        patelnie ,aby było dobrze je przewracac.kładziemy nie za grube na patelnie ,bo
        w trakcie pieczenia jeszcze rosną.Z kazdej strony rumienimy,tak jak
        naleśniki.Upieczone placuszki można posypać cukrem pudrem.Proporcja na 1 osobę.
    • Gość: magi Placki z jabłkami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 11:13
      Ten przepis raczej nie nadaje się dla dziecka z alergią. Mleko, kefir !!!!
    • tekisk Re: Placki z jabłkami 10.02.07, 19:50
      Dobry przepis .
      Robię identycznie .
    • Gość: marta Placki z jabłkami IP: *.chello.pl 24.03.07, 12:47
      no nie wiem czy dla alergika skoro moje dziecko jest uczulone na mleko i
      produkty mleczne.
      • Gość: ewa Re: Placki z jabłkami IP: *.akron.net.pl 24.03.07, 13:35
        A ja często robię na wodzie i też dobre
    • Gość: rena Re: Placki z jabłkami IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 30.03.07, 20:05
      A mnie wyszly gumowate zamiast chrupiacych. Dodam, ze smazylam na goracym oleju,
      wiec to nie byl problem.
    • Gość: kuchareczka :) Placki z jabłkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 16:24
      2 jajka zamiast 3 tez mogą być :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka