Dodaj do ulubionych

Czekoladopodobni

IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.06, 21:36
Obserwuj wątek
    • Gość: Jolka Re: Czekoladopodobni IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.06, 21:37
      Pamiętam, pamiętam! Blok z niebieskiego mleka był pyszny! Dziękuję za
      przypomnienie, muszę zrobić moim dzieciom, a i sama zjem pewnie sporo! :) Tylko
      gdzie ja dostanę niebieskie mleko? ;)
    • Gość: Akinimod Re: Czekoladopodobni IP: *.lns5-c12.dsl.pol.co.uk 27.02.06, 00:52
      Szyszki :-)
      Smak mojego dziecinstwa, bede musiala poprosic mame zeby je ulepila jak ja
      nastepnym razem odwiedze. Pychota!
      • Gość: futerko Re: Czekoladopodobni IP: 80.51.218.* 02.03.06, 11:38
        iiiitam !!! to nie były krówki tylko najprawdziwsze toffi :-)
        • Gość: gienia Re: Czekoladopodobni IP: *.acn.waw.pl 03.03.06, 22:15
          oczywiście ze to byly toffi! i do tego koniecznie trochę gorzkiego kakao. pycha
    • Gość: Asia Re: Czekoladopodobni IP: *.url.lgfl.synetrix.local / 82.198.250.* 08.03.06, 11:12
      Czy ktos pamieta przepis na kulki z platkow owsianych i masy kakaowej? Tez
      bylo pyszne
      • aiczka Re: Czekoladopodobni 23.03.06, 14:10
        masa: kostka margaryny (nie masła!), 8-9 łyżek mleka, 2-4 łyżki kakao, szklanka
        cukru - zagotować.
        Do masy dosypać ok. 0.5 kg płatków owsianych (takich miękkich, nie "kolących w
        ząbki"). Gdy ostygnie, dodać aromatu rumowego lub arakowego. Formowac kulki
        wielkości orzecha włoskiego. Odstawić do lodówki, żeby stwardniały.
        • Gość: gregorrek Re: Czekoladopodobni IP: *.gorzow.mm.pl 28.03.06, 10:24
          ah...niomm..chciało by sie powiedzieć!droga Aiczko wielkie thx za przepisik.to
          jest po prostu "słodkie" wspomnienie..moje dzieciaki zajadaja to niczym Ferrero
          Rocher."..tato kup nam jeszcze...to takie dobre"mówią. hihihi.a tato
          kupi,oczywiście ze kupi! tato tez jest wielki łasuch!jeszcze raz dziekuję!:)
          • Gość: Lu Re: Czekoladopodobni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.06, 08:03
            hmmm :)
            wafla (pischingera) reaktywowaliśmy jakis czas temu, bo nie dało sie bez niego
            zyc :) teraz robimy z niebieskim mlekiem skondensowanym, niesłodzonym (puszke
            trzeba zagotować we wrzątku - ja sie tego nie podejmuje, robi to mama :) potem
            sie ją studzi, otwiera, mozna wymieszać z czym sie chce.....przekłada sie
            wafel, pakuje w folie spożywczą, przykłada encykolpedią (nawet w kuchni ma
            swoje zastosowanie!) i po kilku godzinach sie je....bardzo szybko sie je :) i
            jak w tym roku zaniosłam ten prosty wafel na wigilie absolwentów w moim
            liceum...to nikt nie jadł normalnych ciast...wszyscy skoncentrowali sie na
            WAFLU :)
            a Szyszki......pewnie ze było toffi...ale poł na poł z krówkami :) :) :)
            Bloku musze przyznać nigdy nie jadłam...czas to zmienić :)
            • Gość: kay Re: Czekoladopodobni IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 07.08.06, 05:08
              Lu, nie boj sie gotowac slodzonego mleka w puszce - najwazniejsze, zeby puszka byla przykryta, wlozona do zimnej wody i stopniowo zagrzewana, a wyjmowana dopiero po lekkim chocby przestygnieciu - sprawdzone mnostwo razy. Przyznaje, ze do wafla rewelacja i ze zwlaszcza panowie nie potrafia sie mu oprzec - znika kazda ilosc, tez sprawdzone ;-)
    • Gość: therese Czekoladopodobni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 09:35
      Szyszki:) Przypominają mi smak mojego dzieciństwa:)Już od dawna szukałam tego
      przepisu. Tylko, o ile dobrze pamiętam, to moja mama dodawala nie krówki a tzw.
      iryski...Ale to chyba żaden problem:) Dziękuję za przepis!!
    • krynia308 Czekoladopodobni 08.12.07, 22:09
      Szyszki..cudowny smak dzieciństwa! W moim domu zawsze robiło się je z krówek i
      to tych czekoladowych ciągliwych..umm.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka