Gość: ja IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 23.01.03, 22:37 hej, czy są tacy, ktorzy po prostu żyć nie potrafią bez zapachu coffee albo smaku czekolady? albo bez jakiejś potrawy ? takie smaczne uzaleznienie na całe zycie ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coucou Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 29.01.03, 11:25 O Jezu, myślałem, że jestem ostatni...! A ja po prostu bez stałych wizyt w Pożegnaniu z Afryką, codziennego espresso i innych kawowych przyjemnoiści żyć nie mogę! I kurczę napisz, czemu mnie całe otoczenie (prócz łaskawej rodziny) piętnuje za to?! Niech żyje najzdrowszy nałóg! A czekoladę, nie powiem, także lubię pić - ale tak trudną we Wrocku o dobrą..., wszędzie robię z najzwyklejszego proszku - skandal! PaPa Odpowiedz Link Zgłoś
tamatka Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 05.02.03, 21:31 coucou napisał: > O Jezu, myślałem, że jestem ostatni...! A ja po prostu bez stałych wizyt w > Pożegnaniu z Afryką, codziennego espresso i innych kawowych przyjemnoiści żyć > nie mogę! I kurczę napisz, czemu mnie całe otoczenie (prócz łaskawej rodziny) > piętnuje za to?! Niech żyje najzdrowszy nałóg! > A czekoladę, nie powiem, także lubię pić - ale tak trudną we Wrocku o dobrą..., > > wszędzie robię z najzwyklejszego proszku - skandal! PaPa o jakich innych kawowych przyjemnosciach wspominasz? Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 09:48 smak/zapach kawy mnie tu zwabił Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 12:49 czy ktos rozdaje do kawy czekolade cynamonowo-kolendrowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: SMAK / ZAPACH KAWY... IP: 217.197.165.* 06.02.03, 12:57 Przepraszam, ze narobilem ci smaku, ale mialem tylko jedna kawe. Uprzedzaj, ze wpadniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 13:01 kwik: kolendrowa? to chyba nie zaden praslowiaski wedel? Niech: to skad ten zapach? ktos musial wylac kawe na lawe. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 13:05 lindt - pojawia sie przed swietami w grudniu (i szybko znika, niestety). podobnie jak poranna kawa. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 13:44 lindt (smak dowolny) i poranna kawa doskonale komplementarne są. idealnei komponują się z moją dlonią prawą i lewą przy tym. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 13:46 lindt cynamonowy ma 300 g, nie miesci sie w jednej dloni. wspomagam sie dzwigiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 13:53 mozna go chyba rozporcjowac jak zwyklego bylewedla? (korzystajac z atmosfery poufalosci zwierze sie ze najlepiej-moim zdaniem- smakuje kawa z czubka czekolady skapujaca [uprasza sie o bardzo jednoznaczne skojarzenia] ) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 13:59 niby mozna, ale co to za przyjemnosc? 300 g wchodzi na dwa razy. zwlaszcza przy kawie wzbogaconej takze cynamonem. oscar dla wynalazcy skapywania i rozplywania sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 14:18 a tak. szczypta cynamonu jest tym co rozni kawe poranna od popoludniowej.:) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 14:38 lub kardamon. musze nabyc mozdzierz, bede tluc ile sil:) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 14:46 a to nie probowalam. czy c kawie z kardamonem wyczuc mozna leciutką nutke dekadencji? i czy dyskretny urok burzuazji roznosi sie wokol takiej filizanki z porcelany koniecznie sardynskiej? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: SMAK / ZAPACH KAWY... IP: 217.197.165.* 06.02.03, 14:47 Kawy sie nie tlucze, kawe sie miele. Filizanki sie tlucze. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 15:05 oraz jabłka. na kwaśno sie je tlucze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: SMAK / ZAPACH KAWY... IP: 217.197.165.* 06.02.03, 15:11 I wtedy to sa jablka kwaszone. Nie mylic z kiszonymi - to sa gruszki. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 15:13 rozgnieciony i roztarty kardamon zalatuje fin de sieclem - tylko trzeba mieszac kawe w lewa strone (majac zamkniete oczy) :P Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 15:18 kardamor rozdarty jak tygrysi pazur ;)))) czy ten lewostronny ruch łyzeczką ma zwiazek z ukaszeniem heglowskim moze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: SMAK / ZAPACH KAWY... IP: 217.197.165.* 06.02.03, 15:27 Sliwka - jak wiadomo - spasc nie chciala, wiec jej stan pozostanie dla nas tajemnica. Chyba ze ktoras z was jest ptakiem. Ale nie indykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 15:34 kwik lotna się wydaje być. mozliwe ze ma kosci pneumatyczne wiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: SMAK / ZAPACH KAWY... IP: 217.197.165.* 06.02.03, 15:37 Wiec niechaj podskoczy, jesli sliwka zostala nadszarpnieta organicznie napijemy sie sliwowicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 15:39 anielu, czytujesz zukrowskiego do poduszki? przed piciem skakanie jest obowiazkowe. do sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 15:42 nie czytuje. od czytania psuja sie oczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 15:40 niech podskoczy lub kwik ;) ja w tym czasie sprawdze czy w regulaminie pracy napomyka sie o sliwowicy Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 15:49 regulamin pracy, jak kazde zywe stworzenie, podlega ewolucji. wobec tego zlozmy nieczytelne parafki. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 16:00 aha lewą reka je zlozmy zeby potem zaden grafolog nie mogl nam weprzec autorstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: SMAK / ZAPACH KAWY... IP: 217.197.165.* 06.02.03, 16:01 Zwlaszcza ze prawe bedziemy miec zajete wznoszeniem sliwkowych toastow. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 16:08 pozostale konczyny spiewaja: nogi, nogi roztanczone... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: SMAK / ZAPACH KAWY... IP: *.acn.waw.pl 06.02.03, 17:08 natomiast trzecia, srodkowa reka machamy ku gorze. na trzy-cztery ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 17:23 trzecie (szklane?)oko na maroko. i fruuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: SMAK / ZAPACH KAWY... IP: *.acn.waw.pl 06.02.03, 17:27 (w didaskaliach zapytam czy zauwazylas ze podtrzymujemy przy zyciu to forum zuelnie charytatywnie? w czynie spolecznym mozna by rzec) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 17:32 (cichy krzyk z budki suflera: defibrylator sie popsul! gdzie wlacza sie zasilanie awaryjne?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: SMAK / ZAPACH KAWY... IP: *.acn.waw.pl 06.02.03, 17:36 odpowiedz Chóru: najlepsza w takich wypadkach jest metoda usta-usta (fuuuj czuc to forum alkoholem) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 17:39 nic nie czuc. zjedli zgrzewke mentosow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: SMAK / ZAPACH KAWY... IP: *.acn.waw.pl 06.02.03, 17:45 i wiadro sledzi z cebulką? Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 17:50 tylko wiadro. zima tego roku nie obrodzila w sledzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: SMAK / ZAPACH KAWY... IP: *.acn.waw.pl 06.02.03, 17:53 alez rozpoczal sie wlasnie sezon na mrozone sledzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 17:55 w tv mowili, ze na leszcze. czy lwy, juz nie pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: SMAK / ZAPACH KAWY... IP: *.acn.waw.pl 06.02.03, 17:57 na mrozone lwy-by. a leszcza skonsumowal publicznie linda boguslaw, o czym zyczliwie donosze zainteresowanym. (czy to w nim kochaja sie dzisiejsze nastolatki czy raczej w wojewodzkich)? Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 18:00 nie wiem, trzeba zrobic prasowke. albo niech niech powie, chyba cos wie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: SMAK / ZAPACH KAWY... IP: *.acn.waw.pl 06.02.03, 18:02 w rankingu gazety prowadzi saleta (w sensie: przemyslaw). czy niech jest wspolczesna nastolatka moze? Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 18:07 niewykluczone :) byc moze jest nawet saleta (przemyslawem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 18:12 wlasciwie azotanopodobne nazwy poza kregiem moich humanistycznych zainteresowan są :) wlasnie nienascie lat mam tylko na swoje usprawiedliwienie, w formie L4 je okazuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 18:19 L4 przydaloby sie. stukam, stukam i konca nie widac. a w przerwach zagladam do ciebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: SMAK / ZAPACH KAWY... IP: *.acn.waw.pl 06.02.03, 18:22 czy w niemalowane stukasz? bo nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 18:24 lzy kapia mi na klawiature. przydalby sie worek z piaskiem, nadciaga powodz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: SMAK / ZAPACH KAWY... IP: *.acn.waw.pl 06.02.03, 18:25 i nie sa to lzy krokodyle? mozesz mi w zaufaniu powiedziec. nikomu nie powtorze. Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 18:27 tak naprawde to nieprawda, przeciez wiesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: SMAK / ZAPACH KAWY... IP: *.acn.waw.pl 06.02.03, 18:29 nienie, otoz wiedziec musisz ze wszytskie tajemnice zabieram do grobu i tam je trzymam ;) jak bumcykcyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: SMAK / ZAPACH KAWY... IP: *.acn.waw.pl 06.02.03, 18:31 tyle ile ostatnich gwozdzi do trumny. ale nei sa na sprzedaz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 18:39 wszystko (jest)na sprzedaz. noz w wodzie rowniez:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: SMAK / ZAPACH KAWY... IP: *.acn.waw.pl 06.02.03, 18:44 nozem w wodzie obecnie mozna by handlowac ewentualnie na pchlim targu niestety ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 18:48 dlaczego niestety? piekne miejsce. wybieram sie juz czwarty miesiac i dotrzec nie moge:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: SMAK / ZAPACH KAWY... IP: *.acn.waw.pl 06.02.03, 18:51 czy jestes gdzies za morzem? (jak pewna sójka, znana nawet dzieciom) Odpowiedz Link Zgłoś
kwik Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 19:06 powodem nie jest odleglosc, lecz ciepla poduszka. moze ja sprzedam na targu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 20:33 Gość portalu: aniela napisał(a): > w rankingu gazety prowadzi saleta (w sensie: przemyslaw). czy niech jest > wspolczesna nastolatka moze? Pokuszę się Wam wyjasnić, co łączy Niecha z nastolatkami. Chociaż niedokładna to może być prawda lub nieprawda. W konfidencji Wam zdradzam, że z inkryminowanymi Niecha naszego drogiego łączy marzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: SMAK / ZAPACH KAWY... IP: *.acn.waw.pl 06.02.03, 20:35 a on tych marzen stroną czynną czy bierną jest ? (czy ja nie jestem aby wscibska?) Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 20:43 Cokolwiek jesteś wścibska Anielo, ale i ja o sobie niczego innego powiedzieć nie mogę, to i zrozumienie masz. Niech tych marzeń jest stroną dwojaką. W dni powszednie bierną, a świąteczne czynną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: SMAK / ZAPACH KAWY... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.03, 21:09 Milton, bladzisz. Co godzine bierna, co godzine czynna. Odpowiedz Link Zgłoś
miltonia Re: SMAK / ZAPACH KAWY... 06.02.03, 22:19 Trochę zachwiałam proporcje i częstotliwość, ale mniej więcej o to chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś