Gość: izoldazciasta IP: *.pl 16.03.06, 14:17 Dodaj mieszankę śmietanową i drożdże, wyrabiaj, aż powstanie gładkie ciasto. Przykryj i odstaw na pół godziny w chłodne miejsce.Chyba w CIEPŁE, hę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sephora Re: Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą IP: *.nycmny.east.verizon.net 20.12.06, 22:57 Jest pewien rodzaj ciasta drozdzowego ,ktory powinien wyrosnac w chlodnym miejscu .Czasami jest lepiej kiedy wyrasta w zimnym miejscu. W smaku przypomina odrobine ciasto francuskie i ciasto kruche .Ten rodzaj ciasta jest wspanialy do wszelkiego rodzaju rogalikow i pasztecikow. Sprobuj i przekonaj sie jak smakuje. HE HE HE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Re: Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą IP: *.gdynia.mm.pl 22.06.08, 18:54 no dokładnie.. ciasto drożdzowe po wyrosnieciu w lodowce jest jak to wspomnial moj poprzednik - odrobine podobne do francuskiego czy kruchego ciasta. Hę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą IP: 89.128.199.* 08.12.08, 13:18 wszystko bylo by ok. ,ale nie rozumie jak moga same drozdze wyrosnac z samym cukrem.prosze podac dokladny przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
ika0406 Re: Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą 08.12.08, 17:12 wiadomo ze drożdze miesza się z mlekiem,cukrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusia Re: Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 28.12.10, 17:21 znam ten przepis ale nigdy nie czekalam zeby drozdze sie ruszyly. Ten przepis na ciasto znam tak wszystkie skladniki cista wlacznie z drozdzami mieszamy i wyrabiamy gladkie ciasto tak jak drozdzowe -zeby samo odchodzilo od reki. Robimy z ciasta kule zawijamy luzno w sciereczke (luzno bo ciasto urosnie) i wkladamy na minimum pol godziny do lodowki. Kiedy ciasto wyrosnie dalej postepujemy tak jak w opisie podsypujemy leko stolnice maka rozwalkowujemy ciasto wykrawamy koleczka kwadraty lub jak kto lubi trojkaty kladziemy na srodek farsz i sklejamy (ja robie robie trojkaty z farszem i zwijam bo pierogi zawsze mi sie rozklejaja i nie ciekawie to wtedy wyglada) Kladziemy na piergaminie do pieczenia smarujemy jajkiem i mozna posypac sezamem lub gruba sola, wkladamy do nagrzanego do 200C piekarnika na 15 min. W tym przepisie nie czakam na rosniecie ani drozdzy ani juz pierogow na blasze. Rosnie ciasto w lodowce i piekarniku. Sa doskonale w smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą IP: *.sejnet.pl 19.12.08, 20:08 Nie bardzo rozumię: położyć na blasze sklejeniem do dołu. To nie bądą pierogi, to nie wiem co będzie, to jakieś kaczuszki czy coś takiego. Chyba, że źle rozumię pojęcie "sklejeniem do dołu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamcia Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.09, 14:08 A ile kcal może mieć taki jeden pierożek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusia Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 28.12.10, 17:08 bardzo fajne sa te pierogi i zawsze kiedy je robie blyskawicznie znikaja. Mam na nie kilka wyprobowanych przepisow bardziej i mniej pracochlonnych jednak wszystkich dotyczy jeden problem. Nie wiemjak to zrobic zeby w czasie pieczenia pierogi nie rozklejaly sie i nieotwieraly. Zawszetak mi sie robi ze zamiast pierogow wychodza placki z kupka farszu po srodku. Probowalam niedoklejac, sklejac jajkiem, sklejac i robic widelcem dziurki, a ostatnio zamiast ksztaltu pierogow zrobilam ruloniki z farszem zeby oprocz dobrego smaku jakos wygladaly na wigilijnym stole. A jak wyto robicie ze sie nie rozklejaja - tak jak na zdjeciu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamiska333 Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 11:56 Jadłam takie pierogi w Pierogarni Stary Młyn w Poznaniu, ponoć jest jeszcze taka w Toruniu. Muszę przyznać, że pierogi były super, dziękuję za przepis, bo szczerze mówiąc szukałam takiego i z pewnością wypróbuję ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą IP: *.aster.pl 03.04.11, 21:18 Zrobiłam dokładnie wg przepisu, wyszły świetne! Dziękuję za przepis! Odpowiedz Link Zgłoś