Gość: turysta80 Re: Wulgarne sześć pięter niechęci Śląska do Zagł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 11:05 A tak wogóle o ile kojarzę to flaga chyba była tylko na jednym budynku a nie jak na zdjęciu po pięknym fotomontażu 2 i więcej. Czemu nie ma tu więcej budynków jak fotomontaż to fotomontaż z przyjęcia krecików, muminków spod Legnicy. programy graficzne czynią cuda i trzeba było zrobić całą aleje powitalną od dworca PKP do stadionu na Oporowskiej. Lepszy efekt=lepsza sprzedaż Odpowiedz Link Zgłoś
szoomek Wulgarne sześć pięter niechęci Śląska do Zagłębia 27.10.09, 11:28 W świecie kibicowskim fani Śląska uważani są za jednych z większych prostaków i debili. Potwierdził mi to nawet kumpel, który jeździ na wszystkie mecze Śląska po całym kraju. Smutna prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Wulgarne sześć pięter niechęci Śląska do Zagł IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.09, 16:22 Słuchaj no qwerty, szomek czy tam jakiś inny OSZOŁOMEK;)Kibice Śląska oprócz słynnej już "wojny z Legią jeszcze z ubiegłego wieku NIGDY!!! PIERWSI nie zrobili zadymy z żadnym klubem w Polsce.Jeśli nie masz pojęcia o czym piszesz to lepiej zamilcz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pnd Re: Wulgarne sześć pięter niechęci Śląska do Zagł IP: *.e-wro.net.pl 27.10.09, 19:01 Byl czas ze zaglebie reklamowalo sie we Wroclawiu ale musze przyznac ze tak dobrego baneru jeszcze nie bylo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GKSKSG Re: Wulgarne sześć pięter niechęci Śląska do Zagł IP: *.chello.pl 27.10.09, 19:33 w swiecie kibicowskim kibice WKS sa szanowani plus za akcje POZDRO Z KATOWIC ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zx42 Wulgarne sześć pięter niechęci Śląska do Zagłębia 27.10.09, 12:35 "szlachta z wrocławia" - g ó w n i a r z e w obesranych kreszowych dresach, żyjący z emerytur swoich babc i dziadków, ewentulanie jeszcze z tego co ich rodzice zarobią dorywczo na czarno, 3 pokolenia mieszkające w 2 pokojowych mieszkaniach socjalnych na krzykach; pracujmy i płacmy podatki, by było na zasiłki dla "szlachty", niech się reprodukują - kibice - z dziada pradziada, z menela pramenela; swoją drogą co to za mieszkańcy?? nikomu nie przeszkadzała ta szmata za oknem?? nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
444a Wulgarne sześć pięter niechęci Śląska do Zagłębia 27.10.09, 13:10 To nie szalikowcy osiagnęli swój cel, ale mamy konsekwencję przykładu idącego z góry. Skoro władze mają głęboko w d... problemy zwykłych ludzi, to przecież nikt nie uwierzy, że zajmą się "drobiazgiem" jak zasłonięte okno. To konsekwencja lat 90-tych, promocja prymitywizmu w TV, arogancja władzy i efekt jest właśnie taki. Odpowiedz Link Zgłoś
zx42 Wulgarne sześć pięter niechęci Śląska do Zagłębia 27.10.09, 14:26 widzę, że moderator szybko działa, chyba nie napisałem niczego niestosownego?? "szlachta z wrocławia" - g ó w n i a r z e w obesranych kreszowych dresach, żyjący z emerytur swoich babc i dziadków, ewentulanie jeszcze z tego co ich rodzice zarobią dorywczo na czarno, 3 pokolenia mieszkające w 2 pokojowych mieszkaniach socjalnych na krzykach; pracujmy i płacmy podatki, by było na zasiłki dla "szlachty", niech się reprodukują - kibice - z dziada pradziada, z menela pramenela; swoją drogą co to za mieszkańcy?? nikomu nie przeszkadzała ta szmata za oknem?? nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policjant Gazeta wybiorcza znow robi afere IP: 67.159.45.* 27.10.09, 14:38 Szukanie afer na siłe.Jesli ta flaga nikomu nie przeszkadzała to po co robic z tego afere?Niechec kibicow Slaska do Zagłebia Lubiń jest ogolnie znana. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 w każdej wsi ligowej teraz jest taka "szlachta":) 27.10.09, 14:45 wystarczy dowolny mecz włączyć, by na takie transparenty się natknąć:) a ta szlachta to zwykła dresiarnia bez mózgu i bez honoru... co to potrafią jednego w 5 skopać, ale sami srają w majtki na widok pierwszego lepszego zakapiora... :) kibic, nie kibol Odpowiedz Link Zgłoś
siwy134 Wulgarne sześć pięter niechęci Śląska do Zagłębia 27.10.09, 17:15 TAK Pani Red. Saraczyńska - "Szalikowcy osiągnęli swój cel - rządzą." Niedługo będą stali z bejzbolami na rogatkach wszystkich ulic i zabiją każdego ,kto nie nosi szalika . A gdyby tak szedł tamtedy Murzyn to niechybnie wbija go na pal. Dziwię się ,że nie doszukała się P.Redaktor ,na wiszących szmatach ,treści rasistowskich ksenofobicznych homofobicznych i homoksenocostamcostam. No normalnie alarm dla miasta Wrocławia - alert 24 - zaniepokojeni mieszkancy nie spali całą noc , trzeba było postawic na nogi całą straz pozarną i policję aby szanowna P.Red. odetchnęła z ulgą. Ale ma Pani Red. rację -szalikowcy rządzą -próbuje pani siac atmosfere grozy wsrod ludzi - nawet policja sie ich boi ,hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ucho Zostawcie w spokoju wyborcow PO!!! IP: *.hsi4.kabel-badenwuerttemberg.de 27.10.09, 17:29 PiSSSowska policja uwziela sie na wyborcow PO, toz to byla Inicjatywa SPoleczna! Zostwcie w koncu w spokoju PO! Odpowiedz Link Zgłoś
madrift Wulgarne sześć pięter niechęci Śląska do Zagłębia 27.10.09, 18:12 JA też uważam że kibice Śląska to straszne prymitywy, wandale i żule. Po każdym meczu wrzaski po nocy, pełno śmieci i bazgrołów graffiti - oto czym się może Śląsk poszczycić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wukaes Ja sie w tym sezonie odważyłem pójść na mecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 19:04 Śląska na Oporowskiej i teraz z dzieciakiem chodzimy na każde spotkanie. Zamiast pluć na kibiców Śląska, warto przejść się choćby na jeden mecz i dopiero potem ocenić. Dodam tylko, że nie chodzę w dresie i nie jestem absolwentem zawodówki. Dodam tylko że jak powstanie nowy stadion ładny stadion, a WKS zacznie walczyć o mistrzostwo, to nawet ci którzy teraz się oburzają na poziom kultury wśród kibiców zaczną chodzić na mecze bo będzie MODNIE. Cholerne pozerstwo i dwulicowość. Pozdrawiam kibiców Śląska w dresach, garniturach, sutannach i czym jeszcze chcecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madrift Re: Ja sie w tym sezonie odważyłem pójść na mecz IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.10.09, 20:34 nie chodzi o ubiór a o zachowanie - chuligaństwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biurowiec Lubiń-wieś za lasem a tyle hałasu o nic IP: *.as.kn.pl 27.10.09, 21:20 Dziekujemy ci gazeto wyborcza i pani agatko z rozdmuchanie "afery".Dzieki wam wie juz o tym banerze cała polska i o to chodziło-cel został osiagniety bez nakładow finansowych.Dziekuje jeszcze raz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Re: Ja sie w tym sezonie odważyłem pójść na mecz IP: *.146.197.140.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.10.09, 22:17 Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka...Przyjdź na mecz to dowiesz się jak mały procent wśród kibiców Śląska stanowi margines,żulostwo itd... Ta akcja to nie przejaw chuligaństwa czy prostactwa - to taki nowatorski pomysł jak zdenerwować i upodlić kibiców gości a zarazem odejść od przyjętych kibicowskich norm ,czyli wywieszania flagi wroga "do góry kołami" lub palenia jej na stadionie... Odpowiedz Link Zgłoś
lolalita wks - delgalizacja 27.10.09, 21:18 Przypomnę fragment swojego postu sprzed tygodnia, napisanego świeżo po marszu równości. Nie sądziłam, ze sytuacja tak szybko się powtórzy. Za każdym razem to samo. Ziejące nienawiścią tępe ryje obwiązane szalikami wks. Kiedy wreszcie ktoś zauważy, że ten prowincjonalny klub to matecznik agresji i przestępczości? Stadion na oporowskiej jest jak sadzawka z gnojem, która zatruwa powietrze w całym mieście. Jako wrocławianka wstydzę się za każdy szalik i każdą koszulkę, którą widzę na ulicy. Wstydze się za emblematy ciemnoty i emocjonalnego upośledzenia, które tylko idiota może nosić z dumą. Ich własciciele są jak psie kupy, z tą drobną różnicą, że śmierdzą tanim piwem. Może nawet są gorsi, bo zamiast leżeć na trawnikach potrafią się przemieszczać. Nie chcę słyszeć że "nie wszyscy" itd. Nawet jeżeli nie każdy kibic jest bandytą, to każdy utożsamia się z hołotą, a to wystarczyjąco dużo, zwłaszcza kiedy hołota trzyma z faszystami. Tym razem tak samo wstydzę się za mieszkańców bloku na Hirszfelda. Czyżby wpatrzeni w kolorowy świat seriali nawet nie zauważyli że zasłonięto im okna? Wzorcowi wrocławianie, którym nigdy nic nie przeszkadza, byle tylko dać im święty spokój i zniżkę w Tesco. Witamy w raju bierności i znieczulicy. Wy już nie tylko nie reagujecie na problemy innych, ale nie potraficie zatroszczyć się o własne podwórko! Chyba tylko tutaj cham może zasłonić człowiekowi okna, a on nawet nie pofatyguje się do telefonu, żeby wezwać policję. Żałośni, obojetni, zastraszeni przez zwykłych śmierdzących obwiesiów - oto mieszkańcy bloku na Hirszfelda. Jak na wrocławian przystało - otwarci i pełni tolerancji, niestety, tolerancji dla zdziczenia i syfu, dla swastyk na murach i kibolskich napisów, w których kryminalna ciemnota miesza się z pijaną nienawiścią. Pozwalacie chamom wchodzić sobie na głowę i na co liczycie, że znowu coś "samo się oczyści", że samo się poprawi? Co możemy zrobić? Przede wszystkim zgłaszać policji każde, nawet najdrobniejsze naruszenie prawa z udziałem kiboli. Niech policja zatrzymuje ich od razu po tym jak na ulicy rozlegnie się syk otwieranego piwa albo jak tylko zaczną drzeć ryja na osiedlowych ławkach. Żadnej tolerancji dla tego robactwa! Jeśli tak bardzo tęsknią za faszystowskim porządkiem to mamy władzę żeby im go zafundować. Mamy też władzę wybierania tych, którzy rzadzą naszym miastem. Nie głosujmy na radnych, którzy mają związki z klubem wks albo pokazują się na meczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: wks - delgalizacja IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.10.09, 21:22 moja propozycja udać się do lekarza pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: wks - delgalizacja IP: *.as.kn.pl 27.10.09, 21:23 Zaraz ciebie zdelegalizują europejka jestes jak z koziej dupy trąba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: wks - delgalizacja IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.10.09, 21:39 POPIERAM. W końcu normalny wpis, pod którym się podpisuje. Oddaje moje odczucia. Lepiej bym tego nie napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: wks - delgalizacja IP: *.218.151.191.static.telsat.wroc.pl 27.10.09, 21:46 Twoje chamstwo i pomysły niczym nie różnią się od chamstwa i pomysłów osób, z którymi wydaje Ci się, że walczysz. Nie jesteś od nich ani trochę lepsza. Tak samo żyjesz stereotypami i uogólnieniami. Żal mi Cię. Pozdrawia idiota, śmierdzący tanim piwem, noszący z dumą szalik WKS-u Odpowiedz Link Zgłoś
lolalita Re: wks - delgalizacja 28.10.09, 00:20 Nie wiem czy okienek nie pomyliłam więc wklejam jeszcze raz: Przepraszam bardzo, ja nie zasłaniam ludziom okien banerem z bluzgami rodem z kryminału. Zastanawiam się za to, czy ci, którzy to zrobili sami nie są cw...ami" skoro tak dobrze znają tą terminologię? Swastyki i hasła pełne nienawiści sąsiadujące zwyczajowo ze skrótem wks to nie są żadne uogólnienia tylko rzeczywistość wielu klatek schodowych, wind i murów w tym mieście. Jeżeli tego nie zauważyłeś to może wstań wreszcie od komputera i wyjdź na spacer. Im bardziej patologiczna dzielnica tym więcej ich znajdziesz - zapewniam. Sfrustrowane faszystowskie męty atakujące marsz równości w szalikach i emblematach wks to też nie żaden stereotyp tylko wydarzenia z zeszłego tygodnia. Panowie, piszcie sobie co chcecie, a dla każdego normalnego wrocławianina i tak jest jasne kim są kibole i jak się zachowują. Jesteście jak ropiejący wrzód na ciele tego miasta. Jesteście wstydem Wrocławia! Sami ciężko pracujecie żeby wks pozostawał symbolem prostactwa i ciemnoty. To wy pozwalacie się zdominować kryminalno dresiarskiej szumowinie. Na tle piłkarskich widowisk w Hiszpanii czy Holandii jesteście smutnym brunatnym grajdołem życiowych frustratów. Jeżeli są wśród was wyjątki, a nie wątpię że są, to niestety wciąż jest ich zbyt mało albo są zbyt słabe, żeby zmienić ten tragiczny ogólny obraz. Znakomicie o tym świadczą wypowiedzi na tym forum, próbujące bagatelizować problem albo odwracać kota ogonem. Dlatego jeśli macie resztki oleju w głowie, to zastanówcie się z kim przystajecie, a pretensje o "stereotypy" zachowajcie dla siebie i swoich koleżków z oporowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKS WKS Re: wks - delgalizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 22:58 Jak czytasz gazetę wyborcza której redaktor pisze o hymnie Polski jako o przyśpiewce chuligańskiej to masz taki światopogląd.Nienawidzisz WKS ponieważ masz kompleksy. Każdego kibica nazywasz hołotą bo kibice ci się kojarzą z awanturami a zapewne nie słyszałaś o akcjach charytatywnych kiedy to kibice zbierali pieniądze na operacje dla chorego Kacperka zbierali zabawki dla Domu Dziecka. Nienawidzisz Wrocławia bo zapewne żałujesz że nie mieszkasz w Lubinie i masz kompleksy ale to twój problem :) Polecam tobie psychoterapie może ci pomoże :)A skoro każde nawet najdrobniejsze przestępstwo lub używania wulgaryzmów i zakłócenia porządku powinno być zgłaszane na policje to pomysł ile dowodów na ciebie by było za wyzywanie i obrażanie innych w twoich komentarzu :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKS WKS Re: wks - delgalizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 22:59 żałujesz że mieszkasz w Lubinie a nie we Wrocławiu sory za literówke Odpowiedz Link Zgłoś
lolalita Re: wks - delgalizacja 28.10.09, 00:13 Przepraszam bardzo, ja nie zasłaniam ludziom okien banerem z bluzgami rodem z kryminału. Zastanawiam się za to, czy ci, którzy to zrobili, sami nie są cw...ami" skoro tak dobrze znają tą terminologię? Swastyki i hasła pełne nienawiści sąsiadujące zwyczajowo ze skrótem wks to nie są żadne "uogólnienia" tylko rzeczywistość wielu klatek schodowych, wind i murów w tym mieście. Jeżeli tego nie zauważyłeś to może wstań wreszcie od komputera i wyjdź na spacer. Im bardziej patologiczna dzielnica tym więcej ich znajdziesz - zapewniam. Sfrustrowane faszystowskie menty atakujące marsz równości w szalikach i emblematach wks to też nie żaden "stereotyp" tylko wydarzenia z zeszłego tygodnia. Takie są fakty. Panowie, piszcie sobie co chcecie, a dla każdego normalnego wrocławianina i tak jest jasne kim są kibole i jak się zachowują. Jesteście jak ropiejący wrzód na ciele tego miasta. Jesteście wstydem Wrocławia! Sami ciężko pracujecie żeby wks pozostawał symbolem prostactwa i ciemnoty. To wy pozwalacie się zdominować kryminalno dresiarskiej szumowinie. Na tle piłkarskich widowisk w Hiszpanii czy Holandii jesteście smutnym brunatnym grajdołem życiowych frustratów. Jeżeli są wśród was wyjątki, a nie wątpię że są, to niestety wciąż jest ich zbyt mało albo są zbyt słabe, żeby zmienić ten tragiczny ogólny obraz. Znakomicie o tym świadczą wypowiedzi na tym forum próbujące bagatelizować problem albo odwracać kota ogonem. Dlatego jeśli macie resztki oleju w głowie, to zastanówcie się z kim przystajecie, a pretensje o "stereotypy" zachowajcie dla siebie i swoich koleżków z oporowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro Re: wks - delgalizacja IP: *.whirlpool.com 28.10.09, 07:42 Kopiuj - wklej? Wyjątkowo prymitywne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janZ Re: wks - delgalizacja IP: *.e-wro.net.pl 28.10.09, 09:06 Przepraszam bardzo, ja tez nie zasłaniam ludziom okien banerem z bluzgami rodem z kryminału. Zastanawiam się za to, czy pani lolalita obraca się w kręgach osobników zwanych cw...ami" skoro tak dobrze zna tą terminologię? Hasła parady - równość ,pokój ,miłość ,tęczowe flagi to tylko "uogólnienia" . W rzeczywistości sfrustrowani ludzie nie umiejący znalęć się w normalnym świecie będą wmawiać innym jakie to normalne jest jak facet z facetem... Jeżeli tego nie zauważyłaś to może siądź przed komputer i obejrzyj jak wyglądają parady na zachodzie - banda naćpanych zboczenców wywijającyc fajfusami ,transwestyci i inne wynalazki. Takie są fakty. Lolalito, pisz sobie co chcesz, a dla każdego normalnego wrocławianina i tak jest jasne kim uczestnicy tych parad "równości" i jak się zachowują. Są jak ropiejący wrzód na ciele tego miasta. Są wstydem Wrocławia! To władze miasta pozwalają się zdominować zboczonym szumowinom ,zezwalając na te przemarsze. Zwyczajna rodzina z dziećmi nie może w spokoju pospacerowac po rynku,bo banda dewiantów wzbudza obrzydzenie. Na tle piłkarskich widowisk w Hiszpanii czy Holandii większość meczów w Polsce to prawdziwe spektakle.Napewno nie chodzisz to nie wiesz,a wiedze tą czerpiesz z krótkich przekazów Ligi Mistrzów. Wystarczy wybrac sie taki pierwszy lepszy mecz w Hiszpanii-3 tys ludzi,cisza,wszyscy jedzą popcorn. Tam meczem-widowiskiem mozna nazwac tylko kilka meczów w roku (np.Real-Barcelona) a Holandię , prócz meczów Ajaxu i Feyenoordu ,można przyrównać do polskiej 3 ligi (oczywiście nie pod względem sportowym). Cała ta banda dewiantów,udawająca szczęśliwych ludzi ,stawiających na równi normalną rodzinę z homoseksualizmem jest smutnym tęczowym grajdołem życiowych frustratów. Jeżeli są wśród was wyjątki, a nie wątpię że są, to niestety wciąż jest ich zbyt mało albo są zbyt słabe, żeby zmienić ten tragiczny ogólny obraz. Znakomicie o tym świadczą wypowiedzi na tym forum próbujące bagatelizować problem albo odwracać kota ogonem. Dlatego jeśli macie resztki oleju w głowie, to zastanówcie się z kim przystajecie, a pretensje o "stereotypy" zachowajcie dla siebie i swoich koleżków z geyparady. Odpowiedz Link Zgłoś
lolalita Re: wks - delgalizacja 28.10.09, 13:32 Dziękuję za tą wypowiedź, bo ona świetnie obrazuje kim jesteście. Pewnie wydaje ci się, że przerabiając mojego posta udowodnisz, że wszystko zależy od punktu widzenia więc nie ma co się czepiać kiboli. Tymczasem udowodniłeś coś zupełnie przeciwnego, pokazałeś że ogólnie jesteście agresywnym rozhisteryzowanym motłochem, dokładnie takim jak stereotypowo, i rzecz jasna "krzywdząco", się o was myśli. Wyjaśnijmy krótko kilka kwestii. Co z tego że sam nie zasłaniasz ludziom okien, jeśli utożsamiasz się z tymi, którzy to robią? Co zrobiłeś żeby im przeszkodzić, próbowałeś zdjąć baner albo zawiadomić policję? Pewnie napiszesz że o niczym nie wiedziałeś, a gdybyś wiedział i widział, to co byś zrobił? Następna sprawa. Termin cw..." jest częścią języka i kultury kryminalistów, którą żywią się kibole, a z którą normalny człowiek nie chce mieć nic wspólnego. Odpowiadając na pytanie, nie obracam się w kręgach kryminalistów, nie używam ich języka i nie pozwalam sobie narzucić ich patologicznych zasad myślenia. Jeżeli przez cw...a" rozumieć mężczyznę zgwałconego w więzieniu to mogę mu tylko współczuć, natomiast prawdziwe obrzydzenie czuję do jego oprawców, którzy kibolom -jak widać- imponują. Chyba dotykamy sedna sprawy. Gdyby porównać typowego kibola i typowego kryminalistę pod względem psychologicznym to okaże się że niczym się od siebie nie różnią. Kibole podszywają się pod tradycyjne wartości a tak naprawdę, podobnie jak kryminaliści, odwracają je do góry nogami. Im więcej zła, patologii i chamstwa, tym większy podziw emocjonalnych sierot w szaliczkach wks. Dlatego właśnie tak ważna jest walka z kibolstwem i solidarność z policją. Podkultura kibolska próbuje narzucić zasady typowe dla świata bandytów, zasady, które rządzą życiem za kratami i nigdy nie powinny poza kraty wychodzić. Masz rację, ze nie chodzę na mecze a swoją wiedzę czerpię z TV gdy akurat mój mąż ogląda jakieś zagraniczne transmisje. Oboje zresztą je lubimy, chociaż ja zupełnie się na tym nie znam. Tak samo jak oboje brzydzimy się kibolstwem spod znaku wks. Co do Hiszpanów jedzących popcorn, to trudno mi się wypowiadać, ale na pewno lepszy popcorn niż zdziczałe agresywne szumowiny tłukące się po ryjach na Grabiszyńskiej. Co do gejów to zupełnie nie rozumiem po co wplatasz ten wątek. Ja nie stawiam opozycji geje kontra kibole ani nie jestem żadną przedstawicielką środowisk gejowskich. Jeżeli chodzę na paradę to właśnie dlatego żeby sprzeciwić się nienawiści do wszystkiego co inne, której tak dużo widzę we Wrocławiu. Gdyby homoseksualiści zachowywali się tak jak kibole, albo tak jak część środowisk gejowskich za granicą, to na pewno bym z nimi nie szła w jednym pochodzie. Jednak jak do tej pory jeszcze ani razu nie widziałam agresywnego geja w tęczowym szaliku, za to agresywnych prostackich kiboli wks widuje prawie codziennie. Okopujecie się w tym swoim grajdole i myślicie że coś znaczycie, tymczasem jesteście nie tylko wstydem Wrocławia, ale wstydem tego kraju. Jako Polka mam ochotę napluć wam w pysk za wasze faszystowskie sympatie. Żałosne, zagubione hitlerowskie sieroty, w kraju, który tak wiele doświadczył podczas wojny. Każdą nabazgraną swastykę i każde hitlerowskie hasło powinniście odpracować za obozowymi drutami skoro tak za nimi tęsknicie. Pod tym względem nie zachowujecie się jak Polacy, tylko jak zbieranina bezpańskich kundli, która łasi się do pierwszego napotkanego hycla. Nie umywacie się nawet do kibiców z Warszawy, którzy, pomimo wszystkich swoich wad, nie mają przynajmniej problemów z historią. Nie próbujcie wciskać ludziom ciemnoty, ze wszyscy jesteście normalnymi kibicami. To nie jest przypadek, ze takie dyskusje toczą się zawsze o was. Dlaczego nikomu nie przeszkadzają kibicie śląska-koszykówki, siatkówki, albo żużla? Bo to są prawdziwi kibice i normalni ludzie, którzy nie wzorują się na kryminalistach. To są kibice a nie śmierdzący agresywny rynsztok, który psuje obraz całej dyscypliny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janZ Re: wks - delgalizacja IP: *.e-wro.net.pl 28.10.09, 18:53 Do p.Lolality. Przerabiając posta nie chciałem udowadniać zależnosci od punktu widzenia ,ale w sumie tak jest.Zgadza się - wielu kibiców jest agresywnym rozhisteryzowanym motłochem ,ale dlaczego generalizujesz (..ogólnie jesteście..).Tak ,jak dla mnie i wielu jest to stwierdzenie "krzywdzące" . Jestem kibicem (z szalikiem) WKSu od ok 20 lat i wyobraź sobie (i tak nie uwierzysz),że NIGDY nie rzucałem kamieniami,nie wyrywałem krzesełek ,nie bluzgałem na sędziego ,nawet na PZPN ,nie biłem się z policją ani innymi kibicami. Nie spożywam alkoholu. Nie utożsamiam się z ludźmi ,którzy wywiesili te transparenty.Żeczywiście nic o nich nie wiedziałem a jak bym wiedział to nie zadzwoniłbym na policję. A Ty zadzwoniłaś? Utożsamiam się z ludźmi robiącymi doping ,oprawy meczowe i świetną atmosferę na oporowskiej. A od kilku lat jest świetna - w tv tego nie pokażą,tv pokazuje tylko awantury. Ludzie ci zaangażowali się tez w różne akcje charytatywne (kilka zbiórek na pomoc dla chorego Kacperka ,zbiórka zabawek dla domów dziecka). Ciebie ,widzę, takie rzeczy nie interesują ,twoje wypowiedzi są pełne nienawiści ,histerii ,agresji : -tępe ryje obwiązane szalikami wks -wstydzę się za każdy szalik i każdą koszulkę, którą widzę na ulicy -emblematy ciemnoty i emocjonalnego upośledzenia, które tylko idiota może nosić z dumą -są jak psie kupy, z tą drobną różnicą, że śmierdzą tanim piwem(dzięki) -Nie chcę słyszeć że "nie wszyscy" itd. (no właśnie-klapki na oczach i jedynie słuszny pogląd nie do obalenia) Co do cw.." zupełnie się zgadzam - napisałem to złośliwie odwracając Twój tekst. "Co do Hiszpanów jedzących popcorn, to trudno mi się wypowiadać, ale na pewno lepszy popcorn niż zdziczałe agresywne szumowiny tłukące się po ryjach na Grabiszyńskiej." - te szumowiny tłukące sie po ryjach to juz prehistoria ,ale jak widac wciąż zakorzeniona wśród ludzi nie chodzących na mecze. Naprawdę ,na oporowskiej widok rodziców z małymi dzieciakami(8-10lat) jest normą.Nie ma się czego bać. Co do popcornu - dla takiego kibica jak ja oglądanie meczu przy żywiołowo reagującej publiczności jest lepsza od siedzenia wśród cichej "teatralnej" publicznosci jedzącej popcorn.Nie mam tu na myśli bluzgania na obcą drużyne czy sędziego a doping dla swoich. Kręci mnie głośny doping,dodaje "skrzydeł" naszym piłkarzom ,lubię to,cieszę sie jak wygra Śląsk a jak przegra to i tak podziękuję brawami naszym piłkarzom za walke na boisku. I co w tym złego,ze mam takie hobby ? Dla Ciebie i tak dalej jestem agresywnym rozhisteryzowanym motłochem ,masz ochotę napluć mi w pysk za faszystowskie sympatie (których nie mam). Wpleciony wątek gejow odnosił się do Twoich słów: "...świeżo po marszu równości. Nie sądziłam, ze sytuacja tak szybko się powtórzy. Za każdym razem to samo. Ziejące nienawiścią tępe ryje obwiązane szalikami wks." Generalnie do gejów nic nie mam ,niech sobie robią w domu co chcą, ale nie podoba mi sie jak wychodzą na ulice demonstrowac swoja odmienność ,wmawiając ludziom ,ze to normalne. We mnie wywołuje to obrzydzenie. "Dlaczego nikomu nie przeszkadzają kibicie śląska-koszykówki, siatkówki, albo żużla?" - bo ich nie ma. Oprócz żużla. Na żużlu ostatnio kibice wypuścili na tor świnię pomalowaną w barwy Unii Leszno ,a przed meczem tłukli się w parku z leszczynianami- ale to napewno byli kibice Śląska przebrani za fanów WTS Sparta. Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Tak apropos tych kulturalnych kibiców żużla 28.10.09, 23:00 Jeśli już koniecznie wrzucasz wszystkich do jednego wora i uważasz że problem agresji i motłochu i jak to ujęłaś śmierdzącego rynsztoku dotyczy jedynie piłki nożnej to widać że masz blade pojęcie o rzeczywistości polskiego sportu. Może ten film trochę cię oświeci: www.youtube.com/watch?v=ogE5zCwPD_A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paktu Re: wks - delgalizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 16:47 Kończę trudne studia, mam swoje pasje i zainteresowania, jestem uczciwy, szanuję prawo, nienawidzę systemów toatlitarnych, nie przejawiam agresji i kibicuję swojemu klubowi. No właśnie tu się pojawia problem. W oczach takich ograniczonych stereotypami: JESTEM BANDYTĄ obwieszonych szalikiem, FASZYSTĄ, agresywnym rozhisteryzowanym(i kto to pisze?) MOTŁOCHEM, częścią kultury kryminalistów itd Czytając takie komentarze czuję się dumny z bycia fanatykiem kochanego Śląska. Tylko szkoda mi ludzi, którzy dają wiarę takim komentarzą. Viva WKS! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: wks - delgalizacja IP: 78.8.136.* 31.10.09, 19:39 Ciekawe czy tak kozaczysz poza internetem. Ta flaga to mistrzowski wyczyn. A mieszkańcy nie dzwonili bo jak przystoi na prawdziwych Wrocławian nienawidzą wieśniaków z Lubina. A psią kupą to jesteś Ty, a już na pewno masz kupę w majtkach na widok barw Śląska. I dobrze. Dla takich jak Ty nie ma miejsca w tym mieście. Zachęcasz do konfidenctwa społeczniaro i mam nadzieję że Cię za to los ukarze. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszbk Wulgarne sześć pięter niechęci Śląska do Zagłębia 27.10.09, 22:03 Wstyd mi za debili uważających się za kibiców naszego Śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
0schetyna0 Chamskie sześć pięter niechęci śląska do zagłębia 28.10.09, 09:50 To kolejny przyklad KOMPLEKSU "WIELKIEGO" WROCLAWIA w stosunku do "malego" Lubina . A ze z RYNSZTOKU tym gorzej dla Wroclawia! Kuriozum to osmieszenie ODPOWIEDNICH SLUZB ( policja, straz miejska , admin. budynku ) ?! Gdzie wszystkie te sluzby byly ?! Za co biora pieniadze !? A to POLSKA wlasnie :(( Chamstwo , cwaniactwo .. wygrywaja STOP CHAMSTWU z rynsztoku ! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
lolalita co z tą policja? 28.10.09, 13:59 Czy nie można postawić zarzutów policjantom, którzy nie zareagowali na baner? To pytanie do Gazety i prawników śledzących dyskusję. Przecież obowiązują przepisy dotyczące "obyczajności" i języka, które baner w oczywisty sposób łamał. Czy policjant nie ma obowiązku reagować w sytuacjach łamania prawa, i czy może ponieść konsekwencje za bierność w takich sytuacjach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gdfgf Re: co z tą policja? IP: *.chello.pl 07.11.09, 22:52 ty jakas jebn ie ta jestes.chcesz zmieniac swiat to zacznij od siebie dewotko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paaarzy Re: Chamskie sześć pięter niechęci śląska do zagł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 16:34 Niechęć to kompleks? Pisanie o "Wielkim" Wrocławiu zalatuje kompleksem. Nie nasza wina, ze mieszkamy w pięknym i dobrze rozwiniętym oraz dużym mieście. zajmij się swoim miastem. Skoro jesteś z Lubina, bądź sympatyzujesz z nim nie powinno Cię obchodzić co się dzieje w stolicy regionu. Administracja budynku to służba? hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
intraneus jasne, szalikowcy rządzą 28.10.09, 15:19 czy to że ma szalik znaczy że też jestem szalikowcem? Szalik to akurat normalny symbol klubu, więc powinno być jakieś inne sformułowanie użyte. Tak czy siak, ci "szalikowcy" to przywiązani do klubu kibice, co widać na załączonym obrazku. Odpowiedz Link Zgłoś
andre1001 Palikot może !!!po może ? 28.10.09, 18:29 To macie .Skoro prominenci mogą to pewnie młodzież także! Zajmijcie się sprawami korupcji a nie bzdetami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madrift Re: Palikot może !!!po może ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.09, 20:30 1)od małych rzeczy wszystko się zaczyna 2)zachowanie policji i mieszkańców bloku to duża rzecz - wielka bierność i ewidentne przyzwolenie, a zatem współudział 3) rozumiem że Ty już się zajmujesz korupcją 4) zdelegalizować WKS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek po co ta net napinka IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.10.09, 21:53 ludzie zmięcie gazetę, którą czytacie będziecie bardziej szczęsliwi ja właśnie to robię ściągnąłem program do blokowania tego portalu bym przypadkiem nie wszedł na niego trzymajcie się ciepło idzie zima więc szalikowców będzie więcej bo będzie trzeba jakimś szalikiem(np czarnym zielonym itp) obwiązać szyję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO potrafi Re: Palikot może !!!po może ? IP: *.146.212.203.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.10.09, 22:26 Gościu im dalej czytam twoje wypociny tym gorzej się czuję...Ogarnij się trochę bo jutro o 6.00 ktoś może zapukać do twoich drzwi i będzie ci trochę smutno...najlepiej zdelegalizuj się już teraz,masz jeszcze trochę czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madrift Re: Palikot może !!!po może ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.10.09, 09:01 jak zapuka to nie zastanie bo bede stal pod twoimi drzwiami Odpowiedz Link Zgłoś
zaniedbywany_maz Wulgarne sześć pięter niechęci Śląska do Zagłębia 01.11.09, 14:50 artykuł godny pulicera Odpowiedz Link Zgłoś