Dodaj do ulubionych

Sklep zdrowa żywność

03.12.09, 15:13
Szukam we Wrocławiu sklepu ze zdrową żywnością. Zależy mi na dużym
wyborze towarów. Lokalizacja nie ma znaczenia. Zależy mi na kupnie
chleba bezdrożdżowego, może wiecie gdzie można kupić?
Obserwuj wątek
    • pa-pilotka Re: Sklep zdrowa żywność 03.12.09, 22:19
      Sklepy ze zdrową żywnością znajdują się m.in. na Grabiszyńskiej
      (przy Tęczowej), w hali targowej i w Arenie na Komandorskiej. Więcej
      niestety nie kojarzę. Co 2 tygodnie w klubie Falanster organizowany
      jest jarmark, gdzie u regionalnych producentów zakupić można m. in.
      taki chleb.
      Jeśli chodzi o pieczywo na zakwasie, to polecam Weget - na stronie
      piekarni (z Miękini) znaleźć można adresy sklepów, które je
      sprzedają (nie tylko te ze zdrową żywnością).
      • anyx27 Re: Sklep zdrowa żywność 05.12.09, 19:34
        Ja kupuję zdrową żywność w Piotrze i Pawle (np. płatki kukurydziane bez cukru,
        wędliny bez cukru i konserwantów, dżem z asamych owoców bez dodatków), chlebek
        na zakwasie 100% żytni albo sama piekę albo kupuję w sieci takich drewnianych
        budek np. koło Tesco. Jeszcze czasem w Magnolii w sklepie Organic Market.
    • in-sa Re: Sklep zdrowa żywność 10.09.15, 11:47
      Niezły sklep (można zamawiać towary również przez Allegro) jest z tyłu Hali Strzegomskiej (Sklep "Na Zdrowie"). Polecam również sklep w Hali Tęcza na Bajana. Chleb bezdrożdżowy (żytni) można kupić w sklepach i na stoiskach Piekarni Familijna (pieczywo z Doliny Baryczy) - tu również polecam Halę Tęcza.

Co do dżemów lepszej jakości, to Łowicz ma niezłą serię dżemów 100% - do wzbogacenia smaku dodawany jest jedynie sok jabłkowy. Jest też seria takich dżemów dla dzieci - te również nie są słodzone cukrem, a różnica polega na tym, że są bardziej gładkie. Wybór smaków jest dość spory - oprócz tradycyjnej truskawki, wiśni czy maliny jest także figa, pomarańcza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka