kinder0610 03.12.09, 15:13 Szukam we Wrocławiu sklepu ze zdrową żywnością. Zależy mi na dużym wyborze towarów. Lokalizacja nie ma znaczenia. Zależy mi na kupnie chleba bezdrożdżowego, może wiecie gdzie można kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pa-pilotka Re: Sklep zdrowa żywność 03.12.09, 22:19 Sklepy ze zdrową żywnością znajdują się m.in. na Grabiszyńskiej (przy Tęczowej), w hali targowej i w Arenie na Komandorskiej. Więcej niestety nie kojarzę. Co 2 tygodnie w klubie Falanster organizowany jest jarmark, gdzie u regionalnych producentów zakupić można m. in. taki chleb. Jeśli chodzi o pieczywo na zakwasie, to polecam Weget - na stronie piekarni (z Miękini) znaleźć można adresy sklepów, które je sprzedają (nie tylko te ze zdrową żywnością). Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: Sklep zdrowa żywność 05.12.09, 19:34 Ja kupuję zdrową żywność w Piotrze i Pawle (np. płatki kukurydziane bez cukru, wędliny bez cukru i konserwantów, dżem z asamych owoców bez dodatków), chlebek na zakwasie 100% żytni albo sama piekę albo kupuję w sieci takich drewnianych budek np. koło Tesco. Jeszcze czasem w Magnolii w sklepie Organic Market. Odpowiedz Link Zgłoś
in-sa Re: Sklep zdrowa żywność 10.09.15, 11:47 Niezły sklep (można zamawiać towary również przez Allegro) jest z tyłu Hali Strzegomskiej (Sklep "Na Zdrowie"). Polecam również sklep w Hali Tęcza na Bajana. Chleb bezdrożdżowy (żytni) można kupić w sklepach i na stoiskach Piekarni Familijna (pieczywo z Doliny Baryczy) - tu również polecam Halę Tęcza. Co do dżemów lepszej jakości, to Łowicz ma niezłą serię dżemów 100% - do wzbogacenia smaku dodawany jest jedynie sok jabłkowy. Jest też seria takich dżemów dla dzieci - te również nie są słodzone cukrem, a różnica polega na tym, że są bardziej gładkie. Wybór smaków jest dość spory - oprócz tradycyjnej truskawki, wiśni czy maliny jest także figa, pomarańcza. Odpowiedz Link Zgłoś