bast3 09.02.10, 23:30 Wiecie może gdzie we Wrocławiu można dziecku pobrać krew z paluszka do badań?? Mały strasznie przeżywa pobieranie krwi tradycyjne, zwłaszcza, że ma kiepskie żyłki, pękają i trudno je znaleź. A on jest bardzo wrażliwy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneczka293 Re: Gdzie można pobrać krew z paluszka?? 09.02.10, 23:41 za kazdym razem pobieram w diagnostyce. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezniczka256 diagnostyka 10.02.10, 21:42 mojemu dziecku pobierali zarówno na Warszawskiej, jak i Weigla (tam jest o tyle fajniej, że w poczekalni jest kącik dla dzieci - ale i kolejki są) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota975 Re: Gdzie można pobrać krew z paluszka?? 14.02.10, 21:02 Ja chodziłam z dziećmi na Weigla i byłam zadowolona (choć ostatnio faktycznie wystałam się w kolejce). To czy krew będzie pobierana z paluszka, czy z żyły zależy chyba nie tyle od punktu pobrań, co od rodzaju badań, jakie muszą być wykonane i od tego ile krwi będzie do tych badań potrzebne. Pamiętam, że morfologia spokojnie szła z palca, ale jak miałam robić córce hormony tarczycy, to w laboratorium powiedzieli, że z palca nie wystarczy. nie wiem też, czy do wszystkich badań nadaje się krew obwodowa. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka293 Re: Gdzie można pobrać krew z paluszka?? 14.02.10, 23:53 dodam, ze weigla to tez diagnostyka:) Odpowiedz Link Zgłoś
wroclove28 Re: Gdzie można pobrać krew z paluszka?? 06.03.10, 22:46 pewnie już za późno na odpisywanie w Twojej sprawie, ale napiszę dla innych mam, które będą szukać - ja chodzę na ul. Żelazną do Proximum (u dzieci tylko z paluszka) Odpowiedz Link Zgłoś
patrychanww Re: Gdzie można pobrać krew z paluszka?? 11.03.10, 15:37 Ja byłam z moją Julką na Klecinie,Mediconcept...czy coś takiego. Pobierają z paluszka!Ach...ile krzyku było;/ Odpowiedz Link Zgłoś
patrychanww Re: Gdzie można pobrać krew z paluszka?? 11.03.10, 15:40 Mała poprawka...to jest ulica Krzycka:) Odpowiedz Link Zgłoś