anet01 12.02.10, 17:49 Polećcie dobre sprawdzone labolatorium we wrocławiu.Chodzi mi o badanie kału na owsiki,pasozyty,lambie,grzyby Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anyx27 Re: sprawdzone labolatorium 12.02.10, 22:31 Ryszard Adamski. staffa 6. najlepsze w rejonie :) Odpowiedz Link Zgłoś
anet01 Re: sprawdzone labolatorium 13.02.10, 16:30 jestem ciekawa co by ten pan Adamski wykrył.Czy robi badania na lambie pasozyty,grzyby,oraz owsiki w jakiej cenie..... Odpowiedz Link Zgłoś
kinder0610 Re: sprawdzone labolatorium 12.02.10, 22:47 wszystkie tylko nie staffa. Wpisz w wyszukiwarkę było o tym kilka razy. Może być sanepid, diagnostyka itp forum.gazeta.pl/forum/w,612,35607150,35607150,Wroclaw_gdzie_solidne_laboratorium.html to tylko przykład jest dużo na forum Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: sprawdzone labolatorium 12.02.10, 23:08 podobno ALAB alablaboratoria.pl/pl/pages/23/1/wojewodztwo-dolnoslaskie Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: sprawdzone labolatorium 13.02.10, 01:43 A dlaczego nie na staffa? to najlepszy lab - nawet szpitale wysyłają tam na badania. Odpowiedz Link Zgłoś
doroszka Re: sprawdzone labolatorium 18.02.10, 22:57 :))))) Szpitale nie wysyłają tam na badania :) W szpitalach załamują ręce, jak ktoś im przynosi wyniki ze Staffa, bo na prawie każdym wyniku są pozytywne lamblie ;) W Korczaku w pierwszej kolejności sprawdzają, czy przypadkiem badanie nie ze Staffa ;) najbliżej w końcu... Odpowiedz Link Zgłoś
ania_k231 Re: sprawdzone labolatorium 13.02.10, 11:15 Polecam labolatorium przy ul.Komandorskiej. www.laboratorium.wroclaw.pl/ Wszytko podane jest na stronie wraz z cennikiem.Robiłam tam badanie na lamblie dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: sprawdzone labolatorium 13.02.10, 11:46 i wyszły? te lamblie znaczy się. Bo dobry lab poznaje się po tym, że znajdują lamblie (oczywiście nie tam gdzie ich nie ma), więc dzwoniąc warto zapytać jak często im się zdażają różnego rodzaju pasożyty. Jest jeszcze dobry lab w Warszawie gdzie kał się wysyła, namiary są na forum Alergie, dziewczyny stamtąd często to praktykują. Sama kiedyś chciałam ale niestety nie udało mi się zebrac odpowiedniej ilości próbek w odpowiednim czasie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kinder0610 Re: sprawdzone labolatorium 13.02.10, 13:36 Dlaczego nie Staffa - na forum ciągle podają to laboratorium że niby tam zawsze wykrywają lamblie - no właśnie dlaczego? A może dlatego że nie jest tam zachowana odpowiednia czystość. Konsultowałam wyniki ze Staffa w kilku innych miejscach i nic nam się potwierdziło. Pani w Sanepidzie powiedziała, że często zdarza się ze na Staffa wykrywają a nigdzie indziej nie - więc to daje do myślenia. Nie pozwólcie leczyć dzieci jeśli nie macie 100% pewności, że to lamblia czy inny pasożyt. Mogę podać dokładne namiary gdzie ja robiłam jeśli autorka wątku będzie zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
doroszka Re: sprawdzone labolatorium 18.02.10, 22:59 ten lab w Warszawie to Feliks: www.laboratoriumfelix.com/analizy.html Sama tam robiłam badania trzykrotnie. Raz diagnozując lamblie przed rozpoczęciem leczenia (objawy ustąpiły, czyli lamblie były przyczyną), dwukrotnie kontrolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kinder0610 Re: sprawdzone labolatorium 13.02.10, 13:39 I jeszcze zapomniłam napisać, że gdzieś na forum - przeczytałam że jedna mama zbadała kał na Staffa wyszły lamblie za jakiś czas przebadała jeszcze raz i powiedziała że przeleczyła dziecko (czego faktycznie nie zrobiła) i co i lamblii nie było.:) Odpowiedz Link Zgłoś
ania_k231 Re: sprawdzone labolatorium 13.02.10, 16:09 Mozesz podac labolatorium ktore polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: sprawdzone labolatorium 13.02.10, 19:28 ze względu na słabą wykrywalność pasożytów/robaków przez laby, bądź też trudności w wykrywaniu, wielu lekarzu jest za profilaktycznym odrobaczaniem dzieci w wieku żłobkowo-przedszkolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
kinder0610 Re: sprawdzone labolatorium 14.02.10, 10:28 Robiłam badania w laboratorium ul. Filipowicza 8 tel. 71 373 04 81, 368 10 38 i w sanepidzie na Składowej. Odpowiedz Link Zgłoś
anyx27 Re: sprawdzone labolatorium 14.02.10, 12:08 Robiłam młodej badania na staffa kilkakrotnie - nigdy nie wykryto tam lamblii. owsiki owszem, ale to było i gołym okiem widoczne wink jesli są lamblie, to wychodzą - w innych labach wykrywalność jest słaba, bo tak badają. Jesli lab niue byłby dobry, to szpitale nie wysyłałyby tam swoich próbek. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: sprawdzone labolatorium 14.02.10, 12:11 to że akurat tam szpital wysyła próbki nie znaczy, że jest to dobry lab. Tak na marginesie. Być może robi to najtaniej a szpital jest związany z nimi umową. Oczywiście, przy okazji może być to dobry lab. Odpowiedz Link Zgłoś
joan.29 Re: sprawdzone labolatorium 13.02.10, 23:26 Nie jestem pewna na 100% ale mogłabyś spróbować oddać materiał do Zakładu Parazytologi na Mikulicza-Radeckiego, wydaje mi się że przyjmują z zewnątrz, tam z pewnością się nie pomylą w końcu zajmują się tym na co dzień. Odpowiedz Link Zgłoś