joan.29 18.02.10, 10:23 Na to pytanie nie umiem odpowiedzieć siostrze ani nikogo polecić bo wszyscy ginekolodzy których odwiedziłam piersi nie badają. Może kogoś polecicie? Dzięki za odpowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mala Re: Który gin.bada piersi? IP: *.am.wroc.pl 18.02.10, 12:16 dr Florjański zbadał mi jedna pierś- prawą. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: Który gin.bada piersi? 18.02.10, 15:20 wiem, ze sama nazwa szpitala odstrasza, ale tam robia to super... mam 37 lat, wiec juz sporo razy bylam u roznych ginekolgow, prywatnie i ani jeden nie zdadal mi piersi. ja raz w roku jezdze do wroclawia (a mam 70 km) i badam piersi w dolnoslaskimm centrum onkologii na hirszfelda. Lekarz bardzo porzadnie bada, jezeli cos budzi jego niepokoj, wysyla na usg. jezeli potrzebujesz wiecej info, pisz na maila gazetowego. A wracajac do badania, ostatnio w szkole mielismy praelekcje lekarzy z hirszfelda na temat raka piersi, wiec i ich badania. Najlepiej byc po miesiaczce, wtedy gdy piersi najmniej bola, bo takie badanie z prawdziwego zdarzenia .... oj lekarz niezle piersi wygniecie. Jakby co, to pisz, ale jezeli chcesz zbadac, najlepiej tam. Odpowiedz Link Zgłoś
nomina Lepszy onkolog 18.02.10, 19:16 Ja, chociaż mojego ginekologa bardzo cenię, badam się profilaktycznie u dobrego onkologa, wychodząc z założenia, że onkolog lepiej zna się na rakach i lepiej i szybciej oceni wszelkie zmiany w piersiach, bo miesięcznie bada ich setki. I dlatego polecam dra Matkowskiego (onkologa, rzecz jasna), który przyjmuje - oprócz Hirszfelda - też na Bończyka i chyba w EMC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: Lepszy onkolog IP: *.as.kn.pl 19.02.10, 20:01 Przychylam się do tej wypowiedzi. Piersi najlepiej badać u onkologa i tutaj również polecam DCO na Hirszfelda. Poradnia na Kamieńskiego też jest OK, ale dostać się tam dużo trudniej. Odpowiedz Link Zgłoś
joan.29 Re: Który gin.bada piersi? 18.02.10, 23:03 Dzięki serdeczne za odpowiedzi,w takim razie pokierują siostrę na Hirszfelda:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Który gin.bada piersi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 09:04 a jak siostra ma blizej na Kamienskiego to mzoe sie tam zarejestrwoac do poradni chorob piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
joan.29 Re: Który gin.bada piersi? 19.02.10, 12:29 Akurat nie bliżej ma na Hirszfelda, jakiś czas temu chodziłyśmy do Gejdela, ale ja się zawiodłam i już nie korzystam, poza tym dla mnie jest zbyt drogi a co dopiero dla studentki. Po nim już przerobiłam kilku ginekologów i nie spotkałam się już więcej z rutynowym badaniem piersi. Ale dzięki za podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Który gin.bada piersi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 22:41 A mnie zbadał lewą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa z Mazur Re: Który gin.bada piersi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 22:45 A mi zbadał NOGĘ prawą jak mam to rozumieć ! Odpowiedz Link Zgłoś