Dodaj do ulubionych

Inwestycje na Dworcu Głównym

IP: *.spox.org / *.org 15.02.04, 19:42
a czy ktoś wie co będzie z podziemiamy głownego dworca wrocławskiego ?
przecież pod naszym dworcem są podobno 3 piętra w dół ... co prawda zalane
wodą przez uciekających z wrocławia niemców podczas 2 wojny światowej ... i
był to podobno szpital ...
Obserwuj wątek
    • baart1 Inwestycje na Dworcu Głównym 15.02.04, 19:42
      Sądzę, że wcale nie powinno się tworzyć bezpłatnej toalety. Na dworcach na
      Zachodzie za toaletę się płaci, jest to normalne. To co odróżnia toaletę na
      Wrocław Główny od toalety np. na Köln Hauptbahnhof jest jej stan oraz zapach,
      a nie pobierana opłata. W tym kierunku powinny pójść zmiany. A McDonald to
      dobry początek. Teraz chyba czas na remont (a najlepiej wymianę) wschodnich
      drzwi bocznych.
    • zacharek Ja tam wole i tak knysze niz Maca.. 15.02.04, 20:29
      Jestem ciekaw, czy podrozujacy bede chetnie wydawali gruba kase na malo
      pozywne, niezdrowe. Np. za Big Maca trzeba zaplcic ponad 5 zeta, a za ta samo
      cene mamy duza knysze z kotletem.
    • makabi Re: Inwestycje na Dworcu Głównym 16.02.04, 14:44
      a może by tak wrócić do starych dobrych czasów... Ciągle marzą mi się te
      czasy, kiedy w bardze w holu dworca szło się na kufel ciemnego piwa słodowego...
    • Gość: wojtek Re: Inwestycje na Dworcu Głównym IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 16.02.04, 16:20
      Wow aż nie chce mi się wierzyć że są tam aż 3 pozomy piwnicy! Ciekawe co tam
      teraz jest???
      • Gość: WWWojciech wroclaw.dolny.slask.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 17:18
        Wspaniale! PKP Nieruchomości w końcu wzięły się do dzieła. Życzyłbym sobie, aby
        wystrój i klimat nie odbiegały od tego na początku XX wieku:
        hydral.com.pl/neo/teeold1.php?ref=001248&type=z&thread=0&f=1
        Co do podziemi, to jedno piętro jest od dawna dostępne dla mas , a reszta.. kto
        to wie, czy one kiedykolwiek były wybudowane, skoro Wrocław leży w rozlewiskach
        rzek, na grząskim terenie.

Polecam obejrzeć zdjęcia ze strony wroclaw.dolny.slask.pl
    • Gość: zło proponuje wycieczke do Lipska IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.04, 20:54
      proponuje wycieczke do Lipska, tam tez jest dworzec o podobnej konstrukcji do
      wrocławskiego, jest piękny , czysty i "europejski" a w holu 3 pietra w dół! to
      sklepy i restauracje ze Galeria Dominikańska wysiada i sklepy czynne w
      niedziele co jak na niemieckie warunki jest ewenementem ! należy brać przykład.
      Także ucierpiał w powodzi 1997 r ale teraz jest po prostu imponujący. Żadnych
      żebraków, bezdomnych , ćpunów, po prostu fajne miejsce do spacerowania i
      zakupów, no i podróży rzecz oczywista.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka