Gość: Rekin IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.02.04, 00:08 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wicia Re: Jakie nowe zakłady powstają we Wrocławiu? IP: *.wroclaw.mm.pl 21.02.04, 15:13 Zakłady totalizatora .Przed kolekturami ustawiają się kolejki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . na razie likwidujemy przeszkola IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 21.02.04, 15:27 Duże szanse rozwoju ma zakład psychiatryczny a jak na razie to nic nie powstaje, na razie likwidujemy przedszkola a później weźmiemy się za szkoły i uczelnie naszym celem jest powrót na drzewa Odpowiedz Link Zgłoś
miliarder Re: na razie likwidujemy przeszkola 21.02.04, 15:47 > na razie likwidujemy przedszkola a później weźmiemy się za szkoły i uczelnie > naszym celem jest powrót na drzewa Z twojej wypowiedzi przenika myślenie w socjalistycznych kategoriach, by zrobić na pokaz. Skoro nie ma chętnych bo jest niż demograficzny, to po co ogrzewać prawie puste sale, a dzieci w większości bawią teraz opiekunki i babcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: na razie likwidujemy przedszkola IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 21.02.04, 16:43 1. Kto ci powiedział że nie ma chętnych? Spróbuj zapisać dziecko 2. Polikwidujmy szkoły niech nasze dzieci bawią opiekunki i babcie Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Re: na razie likwidujemy przedszkola 21.02.04, 17:23 w sumie 2 punkt przyczyniłby się znacznie do likwidacji bezrobocia zamiast jednego opiekuna na 20 dzieciaków byłaby proporcja 1 do 1. Doszłoby do tego, że trzeba by pracowników sprowadzać do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis powstają IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 21.02.04, 17:28 z tego co wiem: -zakład thyssena w Siechnicach -zakład chyba Parkera w Siechnicach jeszcze jakieś inne mniejsze firmy w Siechnicach bo powstaje tam nieoficjalna strefa ekonomiczna z obniżonymi podatkami -w Jelczu powstaje Toyota oraz kilka innych firm(jakas włoska, inna japonska i polskie)- jest to podstrefa Wałbrzyskiej SSE -na północy Wrocka powstaje centrum logistyczne Rabena a wkrótce będą kolejne inwestycje bo panstwo sprzedaje tam kolejne tereny i są chętni -na Klecinskiej powstaje Wrocławski Park Nowych Technologii a za nim Macopharma, która już produkuje ale jeszcze na małą skale. -za 150 mln zł rozbudowuje się 3M Viscoplast, będa kolejne etapy rozwoju. -cos tam związane z kompami powstaje na Mokronosej -powstaja jeszcze jakieś inne niemieckie centra logistyczne ale dokładnie nie wiem gdzie. -sortownia poczty polskiej na Avicenny Pewnie jeszcze cos ale nie pamiętam. Zaawansowane sa rozmowy z Whirlpoolem w sprawie budowy kolejnej fabryki. Hyundai, Siemens, Bosch, chinska fabryka AGD i kilka innych jeszcze nie jest pewna, zobaczymy w tym roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szarak z UM Re: powstają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 20:56 Macieju! Przyznaję Ci tytuł "Największego Optymisty" na Forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicia Re: powstają IP: *.wroclaw.mm.pl 21.02.04, 21:40 A świstak siedzi i zawija je w te sreberka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woj Re: powstają IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.04, 01:25 Rafis wierzy w krasnoludki i sierotke marysie :) Slowo pisane ma wielka moc. Rafis przeczyta i juz wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: powstają IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 22.02.04, 10:31 Gość portalu: Woj napisał(a): > Rafis wierzy w krasnoludki i sierotke marysie :) > Slowo pisane ma wielka moc. Rafis przeczyta i juz wierzy woj przeczyta i nic nie zrozumie :) czyta drugi raz i znowu nic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: powstają IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.03.04, 23:06 Hiszpańskie inwestycje we Wrocławiu Ada Kondratowicz 01-03-2004, ostatnia aktualizacja 01-03-2004 20:45 Nawet tysiąc miejsc pracy może powstać we Wrocławiu dzięki nowym hiszpańskim inwestycjom. Firmy z grupy Fagor Elektrodomesticos, hiszpańskiego właściciela Wrozametu, chcą tu otworzyć cztery fabryki Takie plany w gabinecie prezydenta Wrocławia ogłosił w poniedziałek Josu Ugarte, prezes Wrozametu. - Najbliżej od rozpoczęcia działalności we Wrocławiu jest firma Coinalde. We Wrocławiu zamierza uruchomić produkcję gwoździ do pistoletów pneumatycznych. Właśnie dziś mamy z nimi spotkanie w sprawie wyboru działki pod fabrykę - mówi prezes Ugarte. Jak dodaje, formalności w sprawie tej inwestycji powinny się zakończyć jeszcze w tym roku, a w przyszłym planowana jest budowa fabryki. Rozmowy w sprawie pozostałych trzech nowych inwestycji trwają. W grę wchodzi budowa fabryk produkujących okablowanie do sprzętu gospodarstwa domowego i elementów z tworzyw sztucznych do agd i motoryzacji. Terminy ich otwarcia nie są jednak jeszcze znane. Wiadomo natomiast, że nowe duże inwestycje są także w samym Wrozamecie. Za tydzień fabryka uruchomi nową linię produkcji lodówek typu "tabe top" (wysokość 85 cm). Rocznie będzie wytwarzać ok. 90 tys. sztuk. Większość z nich będzie eksportowana i sprzedawana pod różnymi markami grupy. To druga w ostatnim czasie duża inwestycja we Wrozamecie. W listopadzie Fagor uruchomił we wrocławskiej fabryce nowe linie produkcji płyt do zabudowy kuchni. Łącznie zainwestował ok. 24 mln zł i powiększył załogę o ok. 200 osób. To nie wszystko, bo w listopadzie firma planuje uruchomić kolejną nową produkcję. Tym razem będą to kuchnie - 160 tys. rocznie - przeznaczone na jeden z rynków Europy Zachodniej. Pracę znajdzie przy tym ok. 85 osób, rekrutacja nowych pracowników już trwa. Prezydent Rafał Dutkiewicz: - Nie ukrywam, że bardzo nas cieszą te wieści. Dlatego jeszcze w tym tygodniu jadę do Hiszpanii na rozmowy w sprawie nowych inwestycji. Zamierzam w imieniu miasta zaoferować inwestorom wszelką pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: powstają IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 02.03.04, 07:59 Gość portalu: Darek napisał(a): > Hiszpańskie inwestycje we Wrocławiu ... Znowu plany. Nam potrzebne są inwestycje a nie plany inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Pytanie było o Wrocław a nie o Siechnice IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 22.02.04, 09:14 Gość portalu: Rafis napisał(a): > z tego co wiem: > -zakład thyssena w Siechnicach > -zakład chyba Parkera w Siechnicach > jeszcze jakieś inne mniejsze firmy w Siechnicach bo powstaje tam nieoficjalna > strefa ekonomiczna z obniżonymi podatkami > -w Jelczu powstaje Toyota oraz kilka innych firm(jakas włoska, inna japonska i > polskie)- jest to podstrefa Wałbrzyskiej SSE PYTANIE BYŁO O WROCŁAW A NIE O OKOLICZNE MIEJSCOWOŚCI. > a wkrótce będą kolejne > inwestycje bo panstwo sprzedaje tam kolejne tereny i są chętni KONKRETNIE PROSZĘ > -na Klecinskiej powstaje Wrocławski Park Nowych Technologii POWSTAJE I POWSTAĆ NIE MOŻE a za nim > Macopharma, która już produkuje ale jeszcze na małą skale. W STOSUNKU DO SKALI JAKĄ OBIECYWALI TO MOŻNA POWIEDZIEĆ ŻE WCALE NIE PRODUKUJE > -cos tam związane z kompami powstaje na Mokronosej > -powstaja jeszcze jakieś inne niemieckie centra logistyczne ale dokładnie nie > wiem gdzie. > Pewnie jeszcze cos ale nie pamiętam. KONKRETNIE PROSZĘ > Zaawansowane sa rozmowy z Whirlpoolem w sprawie budowy kolejnej fabryki. > Hyundai, Siemens, Bosch, chinska fabryka AGD i kilka innych jeszcze nie jest > pewna, zobaczymy w tym roku :) POMARZYĆ MOŻNA WIĘKSZOŚĆ RZECZY KTÓRE OPISAŁEŚ JEST W INNYCH MIASTACH NIŻ WROCŁAW NP SIECHNICE A RESZTA MOŻE BĘDZIE A MOŻE I NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Pytanie było o Wrocław a nie o Siechnice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.04, 09:24 ip.pop.e-wro.net.pl - pozdrawiamy bezimienny Twoi przyjaciele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Pytanie było o Wrocław a nie o Siechnice IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 22.02.04, 09:36 Gość portalu: A napisał(a): > ip.pop.e-wro.net.pl - pozdrawiamy bezimienny > > Twoi przyjaciele Po prostu chcę czasami coś powiedzieć a żaden nick mi do głowy nie przychodzi A zresztą jakie ma to znaczenie? Dopóki się nie podpiszę własnym imieniem i nazwiskiem to co bym nie wpisał to i tak będę anonimowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Pytanie było o Wrocław a nie o Siechnice IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 22.02.04, 10:30 Okoliczne miejscowości, które wymieniłem nalezą gospodarczo do Wrocławia bo z takiego Jelcz jedzie sie kilka razy krócej do centrum niz z Leśnicy. Jelcz leży w innym powiecie a Leśnica we Wrocku :) Poza tym chłopcze chyba sie zapominasz. Rekin zapytał to mu odpowiadam a Ty siedz cicho, będzie mi tu ultimatum jakies stawiał :) Powiedz coś sensownego albo ciii bo w tym wątku tylko ja napisałem na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Pytanie było o Wrocław a nie o Siechnice IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 22.02.04, 10:46 Gość portalu: Rafis napisał(a): > Powiedz coś sensownego > albo ciii bo w tym wątku tylko ja napisałem na temat. A ja o czym pisałem? Też mu odpowidziałem na temat. Nie likwiduje się u nas przedszkoli??? A że nic nowego nie powstaje we Wrocławiu i nie ma o czym napisać to nie moja wina. Sam piszesz o sukcesie Siechnic dlatego że we Wrocławiu jest bryndza i nie masz o czym napisać. Do tego z Siechnic próbujesz zrobić dzielnicę Wrocławia. Cała reszta inwestycji o których napisałeś to jest na razie bujanie w obłokach chłopcze. A jeśli chodzi o pisanie na temat to jak ktoś cię następnym razem zapyta o Wrocław to pisz o Wrocławiu a nie o Siechnicach. A jak nie masz co napisać o Wrocławiu to siedź cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Pytanie było o Wrocław a nie o Siechnice IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 22.02.04, 10:54 Oj chłopczyku siedz lepiej w tym swoim przedszkolu bo zamkną :) koncze pa dzieciaku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Nawet wrocławskie firmy się wynoszą... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 28.02.04, 17:10 Nawet wrocławskie firmy się wynoszą ... do Siechnic. miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,1937782.html Jak to jest, że wolą tam inwestować a nie we Wrocławiu? Może nie potrafimy stworzyć ku temu warunków? Widocznie nie robią na nich wrażenia starania o EXPO ale istotne są warunki jakie im się stwarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woj Re: Pytanie było o Wrocław a nie o Siechnice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.02.04, 21:34 Kwintesencja wymiany argumentow w wykonaniu Rafisa :) Styl godny najlepszego studenta Wyzszej Szkoly Partyjnej !!! Oj, stare czasy mi sie przypomnialy i przemowy dzialaczy ZSMP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Jakie nowe zakłady powstają we Wrocławiu? IP: *.icpnet.pl 22.02.04, 11:13 www.e57.republika.pl www.e57.republika.pl...........*..*..*.............*..*..*........................... ......*. ................*..*................*..................... ....*.....................*....................*................... ...*....................... .....................*.................. .....*.........................*. ..*...........*......*............ .......*....................*.......... .*.. *............*......... ..........*..................*............*.......... ..*.......... ..............*............... *.. ..*........ .....*.............. ...................*...............*.............*................. ..........................*..............* .*...................... e57.republika.pl e57.republika.pl Zapraszam do goracej dyskusji na temat Polski i Polakow w oczach innych narodów...Wejscie na forum : www.e57.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sfinx Re: Np.: Zakład, że jeszcze długo nie będzie IP: *.core.lanet.net.pl 22.02.04, 23:39 obwodnicy, bo nikt jej nie chce kolo siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Np.: Nowe miejsca pracy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.04, 00:56 Z ciekawszych inwestycji przemysłowych: - nowa fabryka Whirpoola /1000-1200 nowych miejsc pracy/ - rozbudowa Stanleya na Jerzmanowskiej /100-120/ - rozbudowa WABCO /80-100/ - nowe inwestycje w US Pharmacia /?/ - nowe inwestycje w Siemensie /?/ - nowa sortownia Poczty Polskiej na Avicenny /docelowao 500?/ - centrum logistyczne Rabena /150-200/ - bliżej jeszcze nie znana fabryka na granicy z Mirkowem /?/ około 2000 nowych miejsc pracy powstanie dzięki inwestycjom i rozbudowie kilkunastu znanych, wrocławskich firm (np starego, dobrego Hutmenu) Odpowiedz Link Zgłoś