2w 29.06.10, 07:35 Rozumiem, że członkowie stowarzyszenia nie mają samochodów i poruszają się komunikacją zbiorową. Jeżeli mają - kategorycznie żądam, żeby mieli zakaz poruszania się po ul. Legnickiej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodn IP: 192.100.130.* 29.06.10, 07:41 To sa po prostu nienormalni, samolubni idioci, tzw. polaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
tovaxman Re: Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodn 29.06.10, 07:55 moze nie nazywalbym ich idiotami, to poprostu kompletni zasciankowi ignoranci broniacy swojego terenu, a to ze sloma im z butow i czerepow wystaje to juz inna sprawa, ale i tak najpiekniejszy jest tekst ze 'droge na wielka wyspe mozna poprowadzic inaczej' i zalaczony nowy projekt, majstersztyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Wysłać tych oszołomów do Tworek - tam ich miejsce IP: *.as.kn.pl 29.06.10, 07:58 Zakazać mieszkańcom Biskupina jeżdzenia samochodami po pozostałej częci Wrocławia. Zmaknąć dla samochodów most Zwierzyniecki - zrobić piękny deptak z uroczym widokiem na Odrę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Sam się wyślij do Tworek IP: 212.160.183.* 29.06.10, 08:30 Nie znasz faktów to nie zabieraj głosu. Mieszkańcy Biskupina, Dąbia, Sępolna, Zacisza CHCĄ budowy tego mostu. Nie ulegaj manipulacji mediów, które piszą w taki sposób abyś kliknął i przeczytał (a przy okazji spojrzał w baner reklamowy). Dobrze, że przynajmniej w tym artykule napisali, że protestuje Stowarzyszenie a nie mieszkańcy Wielkiej Wyspy... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok jestem mieszkancem Wielkiej Wyspy i jestem 29.06.10, 08:33 zwolennikiem budowy trasy przez 9-Maja! Projekt mafii wysoczanskiego jest cyniczną i bezczelną kpiną z problemu. Sprowadza most i trasę do absurdu, ponieważ to mieszkancom Wielkiej Wyspy potrzeba tej obwodnicy. Jeżeli przejść sie w miejsce proponowanej trasy, to zobaczymy, że ktoś chce zniszczyć czysty ekologicznie system oraz dokonać zniszczenia kilku gospodarstw, aby chronić garaże pugeciarzy. Szalenstwo! Wszystko w imię szalenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Wysłać tych oszołomów do Tworek - tam ich mie IP: 217.98.20.* 29.06.10, 08:38 No dzięki gościu, ale z mostu Zwierzynieckiego korzystają nie tylko mieszkańcy Biskupina i Sępolna, tędy prowadzi do centrum najkrótsza droga ze Swojczyc, Strachocina i Wojnowa, nie wspominając o dalszych okolicach. Dziwię się miastu, że dyskutuje z oszołomstwem zamiast realizować inwestycję, na którą z niecierpliwością wyczekuje 99% mieszkańców tych okolic. Czy każda inwestycja drogowa ma być we Wrocławiu blokowana całe lata przez garstkę pieniaczy? Tak było na Klecińskiej, tak było na przedłużeniu Mostu Millenijnego, AOW, dojazdu do stadionu na Maślicach i wielu innych miejscach. Tracimy na tym podwójnie, bo nie dosyć że dusimy się w korkach, to w dodatku wskutek opóźnień i wzrostu cen za te inwestycje przychodzi płacić dużo drożej niż wynika z pierwotnych kosztorysów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Re: Wysłać tych oszołomów do Tworek - tam ich mie IP: 62.87.128.* 29.06.10, 08:52 Nie wrzucaj wszystkich do jednego worka bo to niesprawiedliwe. To stowarzyszenie to rozdmuchana przez media garstka ludzi, która urasta do rangi armii. Parę (dosłownie) osób robi zamęt, a wszyscy się nimi zajmują. Przestańcie o nich pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja Re: Wysłać tych oszołomów do Tworek - tam ich mie IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.10, 13:27 Ta trasa ma służyć również MIESZKAŃCOM BISKUPINA, aby bez stanie w korkach mogli czasami wyjechać z Wyspy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cosz@o2.pl Re: Wysłać tych oszołomów do Tworek - tam ich mie IP: 156.17.85.* 29.06.10, 16:53 Jak do tej pory sprawa była mi obojętna, ale przyczytałem opinie SzP i ... z przyjemnością przyłczę się do pietnowanego Towarzystwa. Jeżeli kogoś spotyka taka ilość agresji, jak widziana w powyższych postach, to najprawdopodobniej ten ktoś ma rację. Swoją drogą, sztukę pisania gazetowych tekstów pod zadany punkt widzenia wiązałem z innymi czasopismami. Życzę wszystkim dyskutantom dobrego samopuczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chór wujów Re: Wysłać tych oszołomów do Tworek - tam ich mie IP: *.lanet.net.pl 29.06.10, 18:40 Jaka agresja? Agresja to ich dopiero spotka, jak wk...wieni wyspiarze do spółki z innymi mieszkańcami Wrocka spuszczą im manto. Jak na razie to Stowarzyszenie przy pomocy agresywnych metod torpeduje każde spotkanie, każdą próbę porozumienia. Nie dociera do nich siła argumentu, może zrozumieją argument siły? Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawskaryba Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodniego 29.06.10, 07:53 Pani Owsiana niech pozostanie przy swoim fotograficznym hobby, a planowanie przestrzenne niech zostawi specjalistom. Jest tak, że najprostsze rozwiązania są najlepsze, a jak komuś odbija to wychodzą takie pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Kowalski Zburzyć Most Zwierzyniecki i wybudować prom IP: *.as.kn.pl 29.06.10, 07:54 Będzie przepiękna atrakcja tutystyczna w skansenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Albo jesteś złośliwy albo nie znasz faktów... IP: 212.160.183.* 29.06.10, 08:24 To dziwne stowarzyszenie nie ma nic wspólnego z Wielką Wyspą. A jak bardzo jest ono dziwne to chyba widać po rozwiązaniu mostu, które zaproponowali... Odpowiedz Link Zgłoś
pit.w Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodniego 29.06.10, 07:55 sam mieszkam na sepolnie i uważam za całkiem porąbany pomysł blokowania tego mostu. To jest miasto jak komus sie cos nie podoba niech spada na wieś ! Odpowiedz Link Zgłoś
perro69 takich studentów mamy po giertychowskiej maturze 29.06.10, 07:58 a będzie jeszcze gorzej. kiedyś nauczyciele udawali, że uczą a państwo udawało, że im płaci - teraz państwo im płaci ale oni nadal nie mają zamiaru wziąć się do pracy. jeśli można zdać maturę nie przeczytawszy ani jednej książki to sorry... potem taki matoł idzie na studia i dopiero zaczyna się tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
jabu1959 Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodniego 29.06.10, 08:03 Proponuję, aby dalszą cześć dyskusji ci "ekolodzy" prowadzili na zamkniętym oddziale szpitala przy ul. Kraszewskiego. Trzeba być nieźle stukniętym, aby snuć takie plany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodn IP: *.static.tvk.wroc.pl 29.06.10, 08:12 Zamknąć im most Zwierzyciecki, bo już chyba zapomnieli o korkach w trakcie remontu placu Grunwaldzkiego. Przyjdą na kolanach prosić o nowy most! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodn IP: 217.98.20.* 29.06.10, 08:41 Asiu, sama sobie coś tam zamknij, OK? Mieszkańcy Wielkiej Wyspy chcą tego mostu, tak samo jak mieszkańcy innych dalszych okolic, stojący codziennie w korkach w drodze do centrum. Czytaj proszę uważniej i ze zrozumieniem, że protestuje garstka oszołomów w większości nie mieszkająca w tym rejonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem Re: Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 09:16 A nie możecie jako mieszkańcy założyć kontr stowarzyszenie mieszkańców chcących most???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodn IP: *.static.tvk.wroc.pl 29.06.10, 09:40 Ok, może trochę mnie poniosło z tym zamykaniem Zwierzynieckiego ale dlaczego głos tych 'oszołomów' słychać bardziej niż zwolenników mostu? Może trzeba by było utworzyć jakąś listę poparcia dla budowy mostu? Odpowiedz Link Zgłoś
mareknaw Nie budujmy im żadnego mostu! 29.06.10, 08:15 Nie budujmy im żadnego mostu. Reszta Wrocławian jakoś przezyje, wyspa nie jest tak wielka, nie ma tam biurowcow, fabryk. Poczekamy - jak się zaczną dusić we włanym tloku to poproszą o o most gdziekolwiek. Szkoda pieniędzy - mozna za nie zrobić inne drogi, wszędzie ich brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Mieszkańcy Wielkiej Wyspy CHCĄ tego mostu! IP: 212.160.183.* 29.06.10, 08:22 Tylko Banda oszołomów blokuje jego budowę. To tak jakby Rysio z Klanu blokował budowę stadionu. Też powiesz, żeby stadionu nie budować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Mieszkańcy Wielkiej Wyspy CHCĄ tego mostu! IP: *.srv.volvo.com 29.06.10, 08:50 Czy miasto nie moze zrobic referendum i zamknac usta raz na zawsze akcji? ja mieszkam na Sepolnie i CHCE OSW!!!!! nie wiem czy wiecie ze rady osiedla na WW wyrzucaja czlonkow jesli oni sa za OSW????? nie dajmy sie zwariowac i blokowac Krzywdom, Michalom T., akcjom itd na rozprawie administracyjnej pan architekt P. powiedzial, ze dzieci lepiej zaprojektuja obwodnice - wlasnie to pokazali !!!!!!!!! najwyzszy czas cos z tym wszystkim zrobic- moze jak miasto nie moze, to ludzie powinni?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Mieszkańcy Wielkiej Wyspy CHCĄ tego mostu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.10, 09:26 Dokładnie tak! Referendum! Niech CAŁY WROCŁAW zagłosuje! Nie można pozwolić by dobro kilku osób było ważniejsze od dobra kilkunastu tysięcy mieszkańców!! Ja sama jestem z Biskupina i chcę OSW!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blecharz Re: Mieszkańcy Wielkiej Wyspy CHCĄ tego mostu! IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.10, 09:59 Pseudodziennikarze jak ci studenci rowno daja dupy. Rozumiem ze wierszowka i reklamy (adblock z ff :) ale po co to napuszczenia wroclawian na wroclawian ? Etyka ? Zrobic jedno glosowanie, lub ogolnowroclawskie referendum i ZAPOMNIEC o sprawie. A tak tylko debile robia reklame debilom. Potem sie dziwicie ze kaczynski dostaje tyle glosow. Sami jestescie temu tez winni. Odpowiedz Link Zgłoś
brytnej Re: Nie budujmy im żadnego mostu! 29.06.10, 09:23 Proponuje zamknac dla czlonkow komitetu most Zwierzyniecki. Wszystkim innym dac przepustke i kontrolowac na wjezdzie (w koncu byla to kiedys Paßbrücke!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Nie budujmy im żadnego mostu! IP: *.md4.pl 29.06.10, 10:09 A może przestalibyście pisać takie bzdury. Kilku oszołomów szaleje, bo koło nich ma przebiegac trasa. W ten sposób ja tez sie domagam zlikwidowania ruchliwej drogi obok mojego domu. Naślę ekologów. Domy się trzęsa. A studentom określę założenia, ze droga ma nie przechodzić obok mojego domu. Niech puszczą ją obok sąsiada. Byle daleko ode mnie. Ludzie opanujcie się, by kilku niezadowolonych szykanowało całe miasto Odpowiedz Link Zgłoś
brydzia183 Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodniego 29.06.10, 08:19 A może tunel pod wyspą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodn IP: 212.160.172.* 29.06.10, 08:43 Super pomysl! Będzie zalewowy grunt na Opatowicach i zalewowy tunel pod Biskupinem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Biskupin CHCE mostu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 08:55 mieszkam na Biskupinie, wiem jakim koszmarem jest wyjazd do miasta samochodem i autobusem. Wiem co się wyprawia na ulicach, gdy różne imprezy są organizowane w Hali Stulecia. Wkrótce remont na Rondzie Reagana i znowu będzie kursował jeden zastępczy autobus. Wszyscy tkwimy w tym korku... Zawsze popierałam budowę drogi, uważam, że projekt Urzędu Miasta jest dobry i powinien jak najszybciej być zrealizowany. Nie wiem skąd wzięło się to stowarzyszenie (kiedyś pod bramę podrzucili nam jakieś ulotki nawet). Projekt studentów jest tak absurdalny, że aż głowa boli. Kto w ogóle finansuje tych oszołomów (inaczej ich nazwać nie można...)? Kto pcha w nich forsę i lansuje ich w mediach? CBA jest niedaleko na Rodakowskiego, to powinna się nimi zająć :) Normalni mieszkańcy mojego osiedla zawsze byli, są i będą całym sercem za budową Mostu Wschodniego w takim kształcie jaki zaproponował nam magistrat. Dopiero co uciszyli się dziadki z działek i znowu jakaś akcja. Wstyd i hańba. Odpowiedz Link Zgłoś
man345 Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodniego 29.06.10, 09:13 No cóż ta nowa trasa doprowadziłaby tylko do jednego -całkowitego zakorkowania ulicy Swojczyckiej, Mydlanej i Mostów Chrobrego. Ci którzy tędy jeżdzą do miasta wiedzą jak duże są tu korki i ile stoi się w nich żeby dostać się do Mickiewicza. Doróbcie jeszcze jedną ścieżkę zasilającą ten korek to już nikt się przez Mosty Chrobrego nie przedostanie na drugą stronę...Ekolodzy - puknijcie się w czoło bo widać że z myśleniem kiepsko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 09:21 Najlepsze jest to, ze tym projektem studenci mogli sobie zaliczyć kurs z urbanki na czwartym roku, prowadzony przez jednego z mieszkających na wyspie architektów. Prywata poszła, że hej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makary Re: Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 23:08 co to jest kurs z urbanki? czy załatwianie takich spraw przez zależnych od siebie studentów nie jest formą korupcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 09:28 Proponowana przez tych oszołomów "ekologów" trasa przechodzi przez środek terenu Natura 2000... Na miejscu tych studentów, pożal się boże, wyjechał bym z kraju, albo zakazał gazecie publikowania ich nazwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
dydelf1973 A oto mój "projekt" 29.06.10, 09:29 jeszcze bardziej ekologiczny!!! I tańszy!!! Czemuż ach czemuż przegapiłem ten konkurs. fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2321511,2,1,alternatywna-obWODNICA-Wielkiej-wysoy.html Odpowiedz Link Zgłoś
kiryloszomber Re: A oto mój "projekt" 29.06.10, 10:26 Twój projekt jest do kitu. Przecina różne cenne miejsca i po drodze coś gniazduje. Ja nie wiem, co to (jestem tylko marnym przedstawicielem nauk przyrodniczych, a do bycia ekologiem - jak powszechnie wiadomo - znacznie bardziej przydają się studia filologiczne + staż w organizacji Wolność i Pokój lub coś w tym stylu, co m. in. zapewnia bezbłędne rozpoznawanie gniazd nawet z orbity okołoziemskiej) ale nos mi podpowiada, że cenne. Najlepsza obwodnica Wrocławia wiedzie szlakiem: Berlin-Praga-Bratysława-Lwów-Mińsk (broń cię panie boże nie Mazowiecki, tam są gniazda cenne nad wyraz i mogą być PROMILE!) -Moskwa-Ryga-Tallin-Helsinki-Sztokholm-Seattle (alternatywna droga wiedzie z Berlina do Seattle przez Sydney i Mt Olympus (nie, nie ten w Grecji, mam na myśli ten na Marsie). Jest to trochę droższe ale lepsze. I ma podstawową zaletę - ma znacznie większe szanse na bycie zbudowanym i eksploatowanym niż drogi według obecnych projektów. Odpowiedz Link Zgłoś
dydelf1973 Re: A oto mój "projekt" 29.06.10, 11:43 No dobra. Przekonałeś mnie. W sumie koryto rzeki też jest zasiedlone. Przez ryby i inne wodne żyjątka a ruch promów spowoduje zanieczyszenie np. hałasem powodowanym przez śruby itp. itd. no i zagrożenie terrorystyczne bo jak porwą taki prom to z niego pancernik zrobia i bedą ostrzeliwać z wyrzutni rakietowych centrum miasta. W twoeim rozwiazaniu dotrzgam te zalety, ze po poerwsze odsuwa problem tzn. zanieczyszenia beda mieli inni, zagrożenie terroeyzmem odpada a jeśli to dodatkow bedzie możńa wydębić od amerykanów dodatkowe patrioty na ochronę strategicznej dla interesów USA drogi. Rosjan bedzie mońża poszantażować - dajcie gaz (taniej) albo nie bedziecie jeździć obwodnica Wrocka - tym samym można zagrozić Berlinowi, Pradze i paru innym stolicom beda bardziej ustepliwi w sprawach UE. Średnio mi się tylko podoba pomysla Olympus Mons bo moim zdaniem niepotrzebnie winduje koszty. Ze względu na skład atmosfery Marsa pojazdy będę musiały miec silniki przystosowane do spalania innych rodzajow paliwa. Ale za to jakie widoki tam sa widoki.... Odpowiedz Link Zgłoś
dydelf1973 Re: A oto mój "projekt" 29.06.10, 11:45 "Twoim" oczywiście no i sorki za inne literówki. Odpowiedz Link Zgłoś
kiryloszomber Re: A oto mój "projekt" 29.06.10, 13:08 No es nada :) Co do Olimpu - Chińczycy (którzy n.b. chyba wygrali już ten czy ów drogowy przetarg u nas) zrobili kolej do Tybetu, to z tą górką sobie nie poradzą? A ruch puści się w szklanej (czy tam z pleksi) rurze, tak jak Trasę Toruńską w Warszawie. A teraz pomyśl o ocalonym gnieździe!!! I zaćwierkaj wraz z ptaszkami: świr-św... znaczy ten... ćwir-ćwir! Odpowiedz Link Zgłoś
dydelf1973 Re: A oto mój "projekt" 29.06.10, 21:25 no z tymi Chińczykami to bym uważał. Wprawdzie ich dostatek jest i wiele mogą, ale też cały płaskowyż Tharsis jest chyba średnio ze 2 razy wyżej niż Tybet a Olympus Mons też troszeczkę jakby od Everestu wyższy. Więc nawet Małe Żółte Ludziki (żadnych rasistowskich podtekstów - po prostu pasowalo mi takie określenie chińczyków akurat) na Czerwonej Planecie mogłyby miec problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balajanek Re: A oto mój "projekt" IP: 82.132.248.* 29.06.10, 18:56 Na wstępie powiem,że jestem za projektem proponowanym przez miasto.Ale jeżeli tutaj domorośli spece snują wizję tras alternatywnych to i ja zaproponuję swoją. I.Most w lokalizacji jak u innych trasa obwodnicy równolegle i na zewnątrz wałów okalających Wielką Wyspę pomiędzy Dąbiem a Bartoszowicami ,dalej od wewnątrz i równolegle do wałów od Bartoszowic do Mostu Chrobrego i w tym miejscu przeprawa przez kanały powodziowy i nawigacyjny.Zalety takiej trasy byłyby trzy:relatywnie niski koszt(brak wzdłuż trasy infrastruktury do modernizacji).Trasa stanowiłaby jednocześnie odpowiednie zabezpieczenie przeciwpowodziowe wyspy.Ulice Olszewskiego i Mickiewicza zostałyby drogami osiedlowymi.Komunikacja z obwodnicą odbywałaby się ulicami Chełmońskiego,Pautscha,Orłowskiego,Braci Gierymskich (od str.Bartoszowic).Minusy pomysłu:brak czasu na jego realizację,bo przeprawa potrzebna już dzisiaj. Ja co prawda tego nie dożyję ale jestem pewien,że kiedyś zewnetrzna trasa po stronie południowej i wschodniej powstanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiryloszomber Re: A oto mój "projekt" 29.06.10, 19:24 Niechybnie. Zbudują ją muzułmanie po przejęciu również tu - po demokratycznych wyborach - władzy za lat kilkadziesiąt. Niepytany (tradycyjnie) odpowiadam - to dla nich zachowujecie "skarby europejskiej natury" :) Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Jeden mały warunek.. 29.06.10, 09:34 Rozumiem, że owe stowarzyszenie zapłaci za budowę "alternatywnej wersji" W CAŁOŚCI! Odpowiedz Link Zgłoś
dydelf1973 Re: Jeden mały warunek.. 29.06.10, 09:39 wiesz w całości to nie bo w końcu i tak miasto buduje i zbudowac musi. Niech zapłacą nadwyżkę kosztów nad projektem oryginalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
fiamma Zaścianek 29.06.10, 09:59 Najlepsze jest to, że na Wielkiej Wyspie mieszkają wrocławscy rzekomo inteligenci, którzy protestują wobec mostu, który miałby słuzyć głównie im. Natomiast w przypadku jakiejkolwiek imprezy w Hali Stulecia zaczynają się ataki na władze miasta, i nagle skandalem jest, że mieszakńcy Biskupina i Sępolna nie mogą dostać się czy wydostać się z domów. Typowy syndrom "not in my backyard" i należyzm. Podobne rozumowanie prezentuje współczenie polska wieś zaściankowa.. Nic własnym kosztem, ale na czyjś koszt chętnie. Tu wyraźnie widać prawidłowość, że ludzie robią tytuły, tytuły nie robią ludzi.. Szlachta i pany powinni dawać prostakom przykład, a tymczasem sami prezentują prostackie myślenie. Nauczyciele-hipokryci o moralności Kalego. Wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
chatnoire Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodniego 29.06.10, 10:04 Proponuję kompromis. NIech Biskupiniacy postawią sobie most gdzies w okolicach Częstochowy, a miasto niech im zabroni wjazdu do centrum i pozostałych dzielnic. Ta będzie najzdrowiej. Odpowiedz Link Zgłoś
adem13 Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodniego 29.06.10, 10:20 Ja tego kompletnie nie rozumiem, w jaki sposób paru ludzi, którzy nie podają nikomu swojego nazwiska i powołują się na nieokreślonych specjalistów, mogą być w ogóle brani na poważnie??? Na dobrą sprawe, całe to stowarzyszenie może być jedną osobą. No bo ile osób tżeba aby zrobić tandetną stronę i wydać czterostronicową gazetkę propagandową. To może ja sobie też założę stronę na której napiszę jaki to anty-eko jest nowy stadion na maślicach i zobaczę czy uda mi się zablokować całą inwestycję. A ten projekt to pewnie sobie studenci dla żartu zrobili, a idioci z APS zrobili z nich zwycięzców bo żadnych innych prac nie dostali. A ja ciągle nie mogę zrozumieć jak anonimowe stowarzyszenie lecące na anonimowych opiniach może mieć cokolwiek do powiedzenia w urzędzie miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 12:23 A od kiedy studenci architektury stali się specjalistami w mostach? Do mostów nie powinno dopuszczać się żadnych architektów, o studentach nie mówiąc. Co najwyżej mogą wybrać kolory farby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodn IP: 195.74.106.* 29.06.10, 14:54 > A od kiedy studenci architektury stali się specjalistami w mostach? Do mostów > nie powinno dopuszczać się żadnych architektów, o studentach nie mówiąc. Co > najwyżej mogą wybrać kolory farby. ciekawe, bo wszystkie najciekawsze swiatowe realizacje mostow i kladek zostaly zaprojektowane przez architektow, rowniez w Polsce mamy wybitnych specjalistow w tej dziedzinie, rozpoznawanych w swiecie (szkoda ze w Polsce jakby mniej). m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lfc Re: Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodn IP: 62.189.175.* 29.06.10, 10:20 Do takiej koncepcji potrzeba inżynierów budownictwa mostowego, a nie parę artystów-studentów. A stowarzyszenie, czyli banda krzykaczy notorycznie zmiania zdania i wymysla kolejne głupoty. Jestem z Biskupina i stowarzyszeniu mówię stanowcze NIE - precz gdzie indziej siać zamęt Odpowiedz Link Zgłoś
umciaciarumcia Macie tu listę odpowiedzialnych 29.06.10, 10:21 Witold Markiewicz - mgr inż.arch.urbanista, Prezes Stowarzyszenia Paris – Banlieue – Envirennementz siedzibą w Paryżu. Prof. dr hab. Jerzy Hrynkiewicz-Sudnik– botanik, dendrolog, architekt krajobrazu Prof. dr hab. n.med. Juliusz Jakubaszko – Kierownik Katedry i Kliniki Medycyny Ratunkowej i Katastrof, Konsultant Krajowy ds. medycyny ratunkowej Prof. dr hab. n.med. Andrzej Kiejna – Kierownik Katedry i Kliniki Psychiatrii Akademii Medycznej we Wrocławiu Ewa Frankiewicz – mgr inż.architekt Marek Natusiewicz – mgr inż.architekt urbanista Krzysztof Wysoczański – PrezesStowarzyszenia ” Akcja Park Szczytnicki” Katarzyna Pruszyńska – mgrinż.architekt, Wiceprezes Stowarzyszenia, „Akcja Park Szczytnicki” Aleksander Spozyto – mgr inż. w specjalności dróg i mostów Jacek Przybyło – Prezes Stowarzyszenia „Przyjazna Wyspa” cytując znanego wykonawcę muzycznego: wiecie, co z nimi zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: Macie tu listę odpowiedzialnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 10:38 most wschodni wybudować tak jak ma być w planach magistratu, a ich dzioby plus rejestracje samochodów sfotografować i wywiesić przy wjeździe na most na wielkiej tablicy z napisem "Tych klientów nie obsługujemy". I to są ludzie z tytułami prof., dr, inż... a się zachowują jak zgraja oszołomskich uczniaków z gimnazjum. Ciekawa jestem czy za tymi ich "akcjami i projektami" nie stoi przede wszystkim chęć zyskania sławy, wylansowania się i załatwienia kolejnego tytułu przed nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lfc Re: Macie tu listę odpowiedzialnych IP: 62.189.175.* 29.06.10, 11:03 możesz podać jeszcze adresy zamieszkania i numery telefonów???? będzie łatwiej :))))) precz oszołomom ps wykształcenie i ststus społeczny nie czyni człowieka myślącym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocez Re: Macie tu listę odpowiedzialnych IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.10, 11:13 Na to co zrobiłeś w swoim poście jest w Polsce paragraf i odpowiesz za to. MOże podasz też swoje nazwisko TRZÓRZU parszywy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Macie tu listę odpowiedzialnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 11:15 Hahaha, doprawdy zabawne, nie ośmieszaj się rocez. Odpowiedz Link Zgłoś
fiamma Re: Macie tu listę odpowiedzialnych 29.06.10, 11:48 W Polsce mamy wszechstronnych specjalistów. Tu hydraulik wie lepiej od lekarza jak leczyć, a psycholog wie lepiej od drogowca jak projektować drogi. Dopóki na dobrych radach się kończy to można tych fachowców ścierpieć, ale biada nam jeśli zaczną paraliżować nam pracę bombardując nas żenującymi argumentami. Ostatnio w Polsce bardzo źle się dzieje bo coraz więcej nawiedzonych jednostek blokuje inwestycje o znaczeniu ogólnomiejskim i regionalnym, które to inwestycje zasadnicza większość społeczności lokalnych popiera. Ponieważ mamy upośledzone prawo i nieumiejących logicznie myśleć sędziów to rozum zaczyna przegrywać w starciu z obłędem i głupotą i ci nawiedzeni aktywiści wygrywają w sądach. A co do argumentów uwiędniecia roślin na skutek powiewu wywolanego przez ruch pojazdów i zaburzenia metabolizmu roślin przez latarnie uliczne to uśmiałam się jak norka :D Ci państwo narażają się na śmieszność! Jakoś w całym mieście (jak we wszystkich miastach świata) drzewa żyją nawet przy drogach klasy głównej i głównej przyspieszonej.. i nie straszne im samochody, linie energetyczne ani nadmiar światła. Na dobrą sprawę roślinom nie służą też upały, mrozy, wiatry, burze i powodzie. Może trzeba upomnieć Boga? Zbliżamy się do poglądu jakoby człowiek był zarazą i pasożytem zasobów naturalnych ziemi.. To skrajny eko-terroryzm. "Akcja Park Szczytnicki" to nie pogląd czy obywatelska inicjatywa ale klasyczny terror, który powinien być karalny ze względu na destrukcyjny wpływ na gospodarkę miasta i interesy większości jego mieszkanców. Interes kilku osób nie może zwyciężać nad dobrem publicznym a prawo własności nie jest prawem bezwzględnym - w każdym razie nigdzie w cywilizowanym świecie! Mieszkańcom Wielkiej Wyspy odczuwającym potrzebę budowy mostu sugeruję załozyć swoja grupę nacisku. Gwarantuję duże poparcie społeczne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Macie tu listę odpowiedzialnych IP: *.e-wro.net.pl 29.06.10, 15:45 >fiamma napisała: W Polsce mamy wszechstronnych specjalistów. Tu >hydraulik wie lepiej >od lekarza jak leczyć, a psycholog wie lepiej od drogowca jak >projektować drogi. Ale najbardziej wybitni są jak wiadomo uczestnicy forów dyskusyjnych. Wybitnie komepetentni. Mają bardzo mocne argumenty (takie jak: idioci, głupcy, zakazać im wstępu do miasta), a czasem nawet porady praktyczne (dajcie ich adresy). Po prostu sa w stanie przekonać człowieka do swoich poglądów w 3 minuty. Orły te potrafią zaplanowac most, wiedzą co to ekolog, znają się na przyrodzie, konstrukcjach mostowych, procedurach. Mają w zasadzie tylko jedną wadę, nazywają się mało zrozumiale i nigdy nie podają swoich adresów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UFO Ja! Ja wiem, co to jest "ekolog"!!! IP: *.cdma.centertel.pl 29.06.10, 17:06 A wiem to na podstawie analizy składów organizacji - sygnatariuszy pewnej karty (www.eko.org.pl/karta/sygnatariusze.shtml - polecam rzut oka) tudzież przejrzenia paru innych informacji o fundacjach, stowarzyszeniach itp. Często jest to osoba, która nie ma na koncie czegokolwiek związanego ze studiami z dziedziny nauk przyrodniczych, ale umie obsłużyć łańcuch i kłódkę, czasem ma "staż" w rozmaitych "alter-cokolwiek" wynalazkach i za cel życia obrała kontestowanie wszystkiego co popadnie, nierzadko jest filologiem, filozofem bądź też wręcz "nikim, bez większego znaczenia" (cytując fragment songu o małpie polskiej "Celiny z Diżą, pieśniarki pokolenia). Nierzadko jest to ktoś załatwiający partykularne interesy (od kasy na tzw. dowolnie rozumianą "realizację celów statutowych", przez załapanie się na zlecenie "analizy" po trywialne "byle nie w moim sąsiedztwie"). Jak dowiedziałem się wyżej, o dziwo (?) ekolog może być nawet psychiatrą (uwaga - jako "PAN-owiec" mam swoje zdanie na temat rozmaitych tytułów naukowych polskich lekarzy, ale nie napiszę tu czy dobre i dlaczego akurat tak uważam, każdy przypadek należy rozpatrywać indywidualnie i nie chciałbym uogólniać nie znając dorobku). Spora część "ekologów" słowo "gen" zna tylko dzięki skrótowi "GMO", pała miłością do chrząszcza, ale nie ma zielonego pojęcia, co to jest banalna opistosoma i po co to temu chrząszczu, deklaruje miłość do wszystkiego, co nie nazywa się Homo sapiens (co, jako umiarkowany speciesista - speciesizm wszak łącze z wegetarianizmem wynikającym z umiłowania zwierzątek, uważam za poważną aberrację) itp. itd. Ze smutkiem stwierdzam, że nie widziałem Bojowników o Wolność Parku (czy innego Placu Broni) wśród sygnatariuszy wzmiankowanej przeze mnie na wstępie Karty, co daje mi do myślenia... Bardzo chciałbym, żeby było to stowarzyszenie, którego nadrzędnym celem jest walka o szczęście powszechne żywiołu wszelkiego z ludzkim włącznie, ale nie mogę oprzeć się wrażeniu, że mając taką nadzieję jestem naiwny. Jest wprawdzie parę organizacji o sporym stażu i doświadczeniach dotyczących szeroko pojętej ochrony środowiska tudzież jest sporo osób, które jakieś pojęcie i przygotowanie mają, ale to rodzynki... I NIE O NICH to zazwyczaj słychać. Niektóre z osób mających pojęcie, o czym mówią, niechybnie zaproszono w skład dla "poprawy autorytetu", inne trafiły w to dziwne w moim odbiorze towarzystwo z przekonań (może?). Niestety wiadomy ornitolog z kolega od budek lęgowych poderwali moje (i pewnie nie tylko moje) zaufanie do fachowców. Ogólnie do wszystkiego, co zaczyna się od przedrostka "eko" mam co najmniej podejrzliwy i pełen rezerwy stosunek. Pozdrawiam ze wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
zap1957 Re: Macie tu listę odpowiedzialnych 30.06.10, 00:14 "Mają w zasadzie tylko jedną wadę, nazywają się mało zrozumiale i nigdy nie podają swoich adresów." ggg mało zrozumiałe. Adresu też nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
zap1957 Re: Macie tu listę odpowiedzialnych 29.06.10, 14:44 I pewnie wszyscy mieszkają na Biskupinie, i pewnie nigdy nie przyjeżdżają do NASZEGO miasta, i nie smrodzą nam swoimi samochodami. Należy wokól Biskupina wybudować palisadę, zburzyć wszystkie mosty.To powinno rozwiązać ten absurdalny spór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina ja też jestem przeciw ! precz z mostem i całą tras IP: *.magma-net.pl 29.06.10, 10:38 wielki betonowy most zepsuje krajobraz terenów nadodrzańskich, wielka wyspa zostanie przecięta na pół 4 pasmową prawie autostradą. smród spalin. degradacja zieleni i parku szzytnickiego. to będa koszty większej wygody pseudowrocławiaków co sie pobudowali za swojczycami, oni mają gdzieś dobro wrocławia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malko Re: ja też jestem przeciw ! precz z mostem i całą IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.10, 11:05 A co "malinko", chciałabyś most z tektury, czy z patyczków. Jeżeli chcesz żyć w komunikacyjnym skansenie, to wyprowadź się tam gdzie łąki i lasy. A rdzennym wrocławiakom nie wymyślaj od "pseudo"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lfc Re: ja też jestem przeciw ! precz z mostem i całą IP: 62.189.175.* 29.06.10, 11:07 malina siej te bzdety w gronie swojego stowarzyszenia, najpierw przedstaw argumenty, choć w sumie szkoda czasu, bo nie znajdziesz, a potem otwieraj paszczę powtarzając bzdury po palantach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocez Komu zależy na robieniu ludziom wody z mózgu? IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.10, 10:54 Cały czas trwa akcja w Gazecie propagandowa na rzecz mostu autostraowego! Kłamstwo polega na fałszywej tezie: Albo autostrada a albo nic. Autostrada jest potrzebna dla ruchu tranzytowego, mieszkańcy potrzebują mostu dla ruchu lokalnego (W INNYM STANDARDZIE) i ograniczenia tranzytu przez wyspę i park Szczytnicki. Autostrady potrzebują ludzie, którzy dawno już uciekli z miasta i mają w dupie jak tym , któzy tu zostali będzie się zyło (taka osoba jest np. Dutkiewicz). Ludzie z Wyspy -robią Was w ciula. MOost wam jest potrzebny, ale nie autostrada koło waszych domów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lfc Re: Komu zależy na robieniu ludziom wody z mózgu? IP: 62.189.175.* 29.06.10, 11:10 obejrzyj projekt i sprawdź co ma powstać, ale po twojej wypowiedzi wynika, że raczej na takie dokumenty jesteś ograniczony Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Ale chwila moment 29.06.10, 11:12 Most Wschodni to nie ma być most autostradowy! To ma być most łączący Biskupin z obwodnicą. A autostrady potrzebują głównie ci w mieście, żeby tranzyt okrążał miasto a nie walił przez jego środek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skołowany Rospuda OK a Park Szczytnicki BE? IP: *.magma-net.pl 29.06.10, 11:02 wtedy przez trasa Rospudę było "absurdanie" i Gazeta "wajrakowała" na całego zdecydujcie się wreszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do skołowanego Re: Rospuda OK a Park Szczytnicki BE? IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.10, 11:06 czy Park Szczytnicki ma charakter terenu "Natura 2000" albo chociaż rezerwatu? Załatw mu taki charakter - to będziedsz mógł "wajrakować". P.S. też nie lubię ekoterrorystów :) Odpowiedz Link Zgłoś
g625 Re: Rospuda OK a Park Szczytnicki BE? 29.06.10, 11:08 Radzę się dokształcić z Rospudy. Tam zablokowana wersja była właśnie odgięciem najprostszego połączenia Warszawy z Suwałkami w kierunku Bagien Biebrzańskich. Podobnie, jak w "projekcie" Akcji Park Szczytnicki, która prostą drogę odgina na poldery zalewowe, na środek pól wodonośnych. Odpowiedz Link Zgłoś
devilresident Re: Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodn 29.06.10, 11:06 Członkowie tego stowarzyszenia mają posesje w okolicach 9 Maja oraz Pugeta i trzęsą dupami, że ich wartość spadnie. Ot wyjaśnienie tej całej akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lfc Re: Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodn IP: 62.189.175.* 29.06.10, 11:11 wysiedlić !!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocez Re: Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodn IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.10, 11:17 A ty mieszkasz trzy ulice dalej i już masz temat w dupie? Każdy staje się ekologiem, ale dopiero jak budują mu cuś pod oknem. KAli ukraść krowe dobrze, Kalemu ukraść - żle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zal Re: Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodn IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 29.06.10, 12:31 Plany przeprowadzenia tej drogi istnieją od kilkudziesięciu lat. Jestem ciekawy, czy ktokolwiek z tego "stowarzyszenia" mieszka tam tyle? Sam jestem spoza Wrocławia, ale znam tez konsekwencje wyboru miejsca zamieszkania i głupotą jest dla mnie oprotestowanie czegoś, co było przede mną już! To tak jakby zamieszkać obok lotniska i narzekać na samoloty (było parę takich osób...). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Major Re: Absurdalny alternatywny projekt mostu Wschodn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 14:49 Plany tej drogi nie powstały wczoraj ale jeszcze przed wojną. Sam jestem, może nie w identycznej, ale w podobnej sytuacji - trasa Łany-Długołęka będzie przechodzić, przez działkę, na której spędziłem pół dzieciństwa. Cisza, spokój, czyste powietrze, rozgwieżdżone niebo - a to wszystko 20 minut autem od Wielkiej Wyspy. Cóż, za 2 lata już nie, ale TAKIE JEST ŻYCIE. Nie można własnym warcholstwem utrudniać życia większości mieszkańców. Tak na marginesie, na tym forum pojawiły się już nazwiska tych szkodników. Jestem pewien, że jeżeli ich protesty zablokują budowę mostu, znajdzie się kilku ludzi, którzy osobiście im "podziękują". Odpowiedz Link Zgłoś