marekggg 18.07.23, 21:13 pierwszy to Citroen G5 Club. to taki mniej udany i tanszy nastepca DS oraz poprzednik chyba BX-a Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislok1 Re: pare fajnych samochodow 18.07.23, 22:16 Mnie zwsze intrygowalo jedno: dlaczego Citroen zaslanial czesciowo kola z tylu ? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: pare fajnych samochodow 18.07.23, 22:27 Świrujesz .Ten drugi jak mój Peugot .Cytryna ds to ładna cena w euro . www.autoscout24.pl/oferta/citroen-ds-21-pallas-restaurata-benzyna-bialy-20aac8a9-0144-4037-b6fd-c3c555e58950 Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: pare fajnych samochodow 18.07.23, 23:05 taniarada napisał: > Świrujesz .Ten drugi jak mój Peugot .Cytryna ds to ładna cena w euro . www.autoscout24.pl/oferta/citroen-ds-21-pallas-restaurata-benzyna-bialy-20aac8a9-0144-4037-b6fd-c3c555e58950 No fajnie. Linkujesz klasę wyższą (DS) w dyskusji o takim "niskim średniaku" Citroena, czyli GS/GSA. Albo nie masz najmniejszego pojęcia, albo po prostu chcesz zaistnieć. A sorry - ty kurwa na niczym się nie znasz, a wszędzie musisz swoje posty wpierdolić. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: pare fajnych samochodow 18.07.23, 23:10 Nazwales go w jednym poscie pierdolonym zlodziejem, to po misiowemu/pisiemu splynelo po nim jak po kaczce. Zaraz potem chcial Cie wsiac "pod siusiu" i opublikowal O/T jakie to piekne i ciekawe miasto Lublin. Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: pare fajnych samochodow 18.07.23, 23:22 waga173 napisał: > Nazwales go w jednym poscie pierdolonym zlodziejem, to po misiowemu/pisiemu spl > ynelo po nim jak po kaczce. Zaraz potem chcial Cie wsiac "pod siusiu" i opublik > owal O/T jakie to piekne i ciekawe miasto Lublin. I nawet link z lubianego przeze mnie Teatru NN podrzucił. Zdradziecka swołocz. Ale rzeczywiście siurdaka połechtało. Tylko dlaczego mi chce siurdaka łechtać jakiś 60-letni incel, a nie gromada 20-letnich "girlsów"? Ten świat jest niesprawiedliwy! Oddam jednego 60-latka za 3 20-latki... w ostateczności za 2 30-latki :D Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: pare fajnych samochodow 18.07.23, 23:30 qqbek napisał: > Oddam jednego 60-latka za 3 20-latki... w ostateczności za 2 30-latki :D Jeden gosciu sie pyta drugiego: Spedziles kiedys noc z "dziesiatka"? Drugi odpowiada: Nie, ale jednej nocy mialem piec "dwojek". Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: pare fajnych samochodow 18.07.23, 23:40 waga173 napisał: > Jeden gosciu sie pyta drugiego: Spedziles kiedys noc z "dziesiatka"? > Drugi odpowiada: Nie, ale jednej nocy mialem piec "dwojek". > To ja jednak wolę te 3 wesołe dwudziestki, zamiast incela-sześćdziesiątki. Zwłaszcza, że w rozbiciu na "dwójki" sprawa przybrałaby zdecydowanie niekorzystny obrót w odniesieniu do mojej osoby. No ale może Tani reflektuje na takie "60/2"? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: pare fajnych samochodow 18.07.23, 23:18 qqbek napisał: > taniarada napisał: > > > Świrujesz .Ten drugi jak mój Peugot .Cytryna ds to ładna cena w euro . www.autoscout24.pl/oferta/citroen-ds-21-pallas-restaurata-benzyna-bialy-20aac8a9-0144-4037-b6fd-c3c555e58950 > > No fajnie. > Linkujesz klasę wyższą (DS) w dyskusji o takim "niskim średniaku" Citroena, czy > li GS/GSA. > Albo nie masz najmniejszego pojęcia, albo po prostu chcesz zaistnieć. > A sorry - ty kurwa na niczym się nie znasz, a wszędzie musisz swoje posty wpier > dolić. > > W czym masz matolku problem .Znowu dostajesz sraczki .DS był wcześniej produkowany i wbiłem linka z ceną .Weż splyń z mojego życia. Ty się na wszystkim znasz .Jak mogłem cię przebić niesamowite . Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: pare fajnych samochodow 18.07.23, 23:25 Ogol jajka i idz z powrotem do szkoly. Jest nikla nadzieja, ale moze kiedys nauczysz sie ze jest roznica miedzy cytowaniem kogos a "wkladaniem swoich slow w jego usta" To dwie odwrotne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: pare fajnych samochodow 18.07.23, 23:24 Jeszcze raz ze zrozumieniem bo masz pierdolca i gówno mnie obchodzi co myślisz o mnie ."pierwszy to Citroen G5 Club. to taki mniej udany i tanszy nastepca DS oraz poprzednik chyba BX-a.Napisał Marek więc wersja tematu rozszerzona .Teraz ty baranku napisz i daj ocenę tego samochodu . Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: pare fajnych samochodow 18.07.23, 23:34 taniarada napisał: > Jeszcze raz ze zrozumieniem bo masz pierdolca i gówno mnie obchodzi co myślisz > o mnie ."pierwszy to Citroen G5 Club. > > to taki mniej udany i tanszy nastepca DS oraz poprzednik chyba BX-a.Napisał Mar > ek więc wersja tematu rozszerzona .Teraz ty baranku napisz i daj ocenę tego sam > ochodu . Następcą DS były SM i CX. To wie każdy, kto choć trochę zna się na motoryzacji. Ale ty jesteś kołek, który walnie ogłoszenie o sprzedaży DS-a w temacie o GS-ie. Młotku. To tak jak byś walnął ogłoszenie o sprzedaży Fiata 130 Coupe w wątku o Fiacie 125, mniej-więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: pare fajnych samochodow 19.07.23, 17:42 DS oraz ID (1955-1975) Ami 6 (1961-1969) Méhari (1968-1987) SM (1970-1975) GS (1970-1980) CX (1974-1988) BX (1982-1994) XM (1989-2000) Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: pare fajnych samochodow 18.07.23, 22:57 Zapewne chodzilo o aerodynamike. W niektorych samochodach tylne kola byly calkowicie zakryte, ale musiala byc zdejmowalna pokrywka zeby bylo mozliwe zdjecie kola. Tu jest zakryte czesciowo, nie ma pokrywki, aby sie tylko dostac do srub, odsunac kolo od bebna i opuscic w dol. Z przednimi kolami inna historia bo skrecaja. Byly samochody, glownie duze amerykanskie z przednimi kolami czesciowo zakrytymi ale wsunietymi gleboko w bude, waski rozstaw kol, co wplywalo na bujanie zawieszenia i wygladalo dziwnie. Ale Citroen tylko poszedl na maksa, wszyscy inni od Wartburga do Wolgi mieli tylne kola zakryte bardziej niz przednie. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: pare fajnych samochodow 18.07.23, 23:07 Na maksa to poszedl Citroen DS. CALY blotnik byl zdejmowany zeby sie dostac do tylnego kola. A w takim 2CV tylny blotnik byl na dole calkowicie prosty, ale kolo bylo tak bardzo ponizej tej prostej krawedzi ze bylo tylko czesciowo zasloniete i nie potrzeba bylo zadnych klapek i zdejmowalnych blotnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: pare fajnych samochodow 19.07.23, 17:19 dokladnie - aerodynamika. zaraz wkleje linka na inne samochody. bylem w muzeum Autoworld znowu i to co widzialem mnie niezle zdziwilo - nie mialem pojecia ze taka malutka Belgia miala tyle producentow samochodow. No ale na poczatku, to prawie kazdy mogl produkowac samochody, bo to byly w sumie proste konstrukcje. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: pare fajnych samochodow 19.07.23, 17:33 O samochodowej aerodynamice nie mozna rozmawiac nie wymieniwszy 1959 Cadillac Eldorado, istny batmobile. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: pare fajnych samochodow 19.07.23, 18:26 marekggg napisał: > dokladnie - aerodynamika. zaraz wkleje linka na inne samochody. bylem w muzeum > Autoworld znowu i to co widzialem mnie niezle zdziwilo - nie mialem pojecia ze > taka malutka Belgia miala tyle producentow samochodow. > > No ale na poczatku, to prawie kazdy mogl produkowac samochody, bo to byly w sum > ie proste konstrukcje. Wcześniej broń ,później rowery i samochody .Koncern FN . www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://motofakty.pl/samochodowy-koncern-z-belgii/ar/c4-16191783&ved=2ahUKEwjg17z8lJuAAxX5hv0HHd-EDX0QFnoECB8QAQ&usg=AOvVaw0l9XSw3rXOhaMurHdEdmUh Już się kiedyś Ciebie pytałem .Bo na forum Kraj jest taki gościu z Belgii .Ale nie Ty bo mówiłeś ,choć wiele was łączy .Nienawiść do PIS .Wagunia wie ,ale tam umie się grzecznie zachowywać .Bo admin nie jest tak tolerancyjny jak tu . Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: pare fajnych samochodow 19.07.23, 19:00 mam gleboko w dupie forum kraj. moze kiedys zrozumiesz. tak i piSS nie znosze. Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: pare fajnych samochodow 19.07.23, 19:10 Ten prymityw nad prymitywami mysli ze w Belgii jest tylko jeden Polak co nie lubi pis. Dwoch? Nie, niemozliwe, to musi byc jeden i ten sam. Jak Danusia co myslala ze my tu wszyscy z Wroclawia z ulicy Hallera. Odpowiedz Link Zgłoś
bolo2002 Re: pare fajnych samochodow 19.07.23, 13:21 Bo wiedział-, ze pieski lubia na nie sikać. Odpowiedz Link Zgłoś
polamek100 Re: pare fajnych samochodow 19.07.23, 18:50 Pierwsza Honda EV to robila dla zmniejszenia oporu powietrza Odpowiedz Link Zgłoś
waga173 Re: pare fajnych samochodow 19.07.23, 19:05 To byl niemalze standard w latach powojennych zwlaszcza w USA. Packard Clipper i sto innych w tej jajowatej budzie. Ale tak naprawde to cala ta "aerodynamika" ma maly wplyw zwlaszcza przy malych predkosciach, ale wyglada cool. Tak samo jak skrzydla, a zwlaszcza te w poziomie, 1959 Chevrolet Impala. Mieli kiedys rozmach, a w Europie wtedy Fiat 500, Goggomobil, Isetta. Odpowiedz Link Zgłoś